Το γλυκό του Ταύρου: Σοκολατένια Φοντάν με Καφέ και Γέμιση Καραμέλας

Το γλυκό του Ταύρου

Το γλυκό του Ταύρου: Σοκολατένια Φοντάν με Καφέ και Γέμιση Καραμέλας

Οι Ταύροι έχουν την πιο ιδιαίτερη σχέση με το φαγητό και κυρίως με τα γλυκά. Είναι γλυκατζήδες… πώς να το κάνουμε! Έχουν πάντα όρεξη και ξέρουν να απολαμβάνουν ένα καλομαγειρεμένο φαγητό ή γλυκό. Ανεξάρτητα από το τι θα φάνε σημασία έχει το πιάτο τους να μιλά σε όλες τους τις αισθήσεις, γι’ αυτό και ποτέ δεν θα τσιγκουνευτούν να πάρουν την καλύτερη πρώτη ύλη για να μαγειρέψουν ή να ξοδέψουν για ένα εξαιρετικό γεύμα σε ένα εστιατόριο. Για τους Ταύρους το φαγητό είναι ολόκληρη ιεροτελεστία, που θα απολαύσουν αργά και ηδονικά είτε στο σπίτι τους είτε εκτός. Μόνο ένα φίνο και σε εικόνα αλλά και σε γεύση γεύμα μπορεί να τους ικανοποιήσει πλήρως. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ιδρυτής του Masterchef είναι Ταύρος, όπως και πάρα πολλοί καταξιωμένοι σεφ και ζαχαροπλάστες. Αγαπάνε τη μαγειρική και είναι δύσκολο να τους πείσεις να σταματήσουν να τρώνε γλυκά, ψωμιά, μακαρόνια και γενικώς υδατάνθρακες. Όχι ότι δεν θα εκτιμήσουν μια λαχταριστή πρωτεΐνη, αλλά δύσκολα θα κάνουν και δίαιτα και θα στερηθούν τα γλυκάκια τους. Τους αρέσουν οι πλούσιες γεύσεις, οι κρεμώδεις υφές και βέβαια είναι δύσκολο να αντισταθούν στη σοκολάτα. Ο αγαπημένος όλων μας Στέλιος Παρλιάρος που άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα εκπροσωπεί το ζώδιο του Ταύρου.

Για τους σταθερούς, γήινους και καλοφαγάδες Ταύρους, ο αγαπημένος μας MasterChef Λάμπρος Βακιάρος προτείνει υπέροχα Σοκολατένια Φοντάν με καφέ και γέμιση καραμέλας.

ΥΛΙΚA ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 200 γρ. + 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γρ. κακάο για το βουτύρωμα
  • 200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 3 αυγά + 3 κρόκους
  • 70 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 30 γρ. καφέ φίλτρου φουντούκι
  • 50 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 3 γρ. μαγειρική σόδα
  • 6 καραμέλες βουτύρου γάλακτος (ψιλοκομμένες)
  • 6 κομμάτια λευκή κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 30 λεπτά

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Παράλληλα με τα 50 γραμμάρια βούτυρο και το κακάο σεμίζαρουμε 6 ατομικές φόρμες για τα φοντάν.

Σε ένα μπεν μαρί ή στα μικροκύματα λιώνουμε και ομογενοποιούμε τα 200 γραμμάρια βούτυρο μαζί με τα 200 γραμμάρια κουβερτούρα.

Στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά (τρία αυγά και τρεις κρόκους) και τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να έχουν ένα απαλό χρώμα, περίπου για 5’.

Ομογενοποιούμε στη συνέχεια τον καφέ και το αλεύρι. Ενσωματώνουμε στο μείγμα το βούτυρο με την κουβερτούρα με κυκλικές και απαλές κινήσεις. Τέλος, προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα, μια πρέζα αλάτι και ομογενοποιούμε.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις φόρμες μέχρι τη μέση με το μείγμα, τοποθετούμε κεντρικά μια καραμέλα βουτύρου και ένα κομμάτι λευκή κουβερτούρα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα γεμίζοντας συνολικά τα 3/4 με 4/5 της φόρμας.

Ψήνουμε για 10’-12΄ στο μέσο του φούρνου.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας σε ένα πιάτο με προσοχή.

Καλή σας απόλαυση!

 

Για περισσότερες συνταγές από τον Λάμπρο Βακιάρο επισκεφτείτε τη δική του ιστοσελίδα: https://www.lambrosvakiaros.com/