Το γλυκό τoυ Καρκίνου: Tres Leches Cake

Το γλυκό τoυ Καρκίνου: Tres Leches Cake

Το γλυκό τoυ Καρκίνου: Tres Leches Cake

Μετά τον Ταύρο, ο Καρκίνος είναι το ζώδιο που συνδέεται άμεσα με το φαγητό. Μάλιστα οι Καρκίνοι αγαπούν τις τροφές που τους δημιουργούν συναισθήματα, γεύσεις από την παιδική τους ηλικία και βέβαια είναι οπαδοί των γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και των γλυκών και των παγωτών. Ακόμη και όσοι εργάζονται πολλές ώρες μέσα στην ημέρα τους πάντα θα βρίσκουν χρόνο για να μαγειρέψουν τα αγαπημένα τους σπιτικά φαγητά. Τους αρέσουν οι συνταγές που έτρωγαν στην παιδική τους ηλικία και θα ψάξουν εννοείται τις συνταγές που μαγείρευε η γιαγιά τους. Σαν ζώδιο του νερού έχουν εξαιρετική μνήμη κι όταν πρόκειται για φαγητό δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσουν ένα ωραίο γεύμα που έχουν φάει. Ξετρελαίνονται για τις κρεμώδεις και τις πλούσιες γεύσεις, οτιδήποτε έχει ζύμη, γι’ αυτό και συχνά -αν δεν κοντρολάρουν την όρεξη τους- αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη ζυγαριά. Σίγουρα δεν είναι το αγαπημένο τους αντικείμενο μέσα στο σπίτι. Για τους Καρκίνους το «φαγητό» είναι ζωή και δεν υπάρχει ιδανικότερη έξοδος γι’ αυτό το ζώδιο από μια έξοδο σε ένα καλό εστιατόριο μια όμορφη βραδιά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Πολλές φορές όταν είναι θλιμμένοι ή εκνευρισμένοι και αγχώδεις το φαγητό λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά γι’ αυτούς.

Για τους ευαίσθητους, καλοφαγάδες και συναισθηματικούς Καρκίνους, ο αγαπημένος μας MasterChef Λάμπρος Βακιάρος προτείνει ένα υπέροχο γλυκό με το αγαπημένο τρόφιμο των Καρκίνων σε όλες τις μορφές και τις υφές του, το γάλα. Είναι ένα υπέροχο Tres Leches Cake.

ΥΛΙΚA ΓΙΑ 8-10 ΜΕΡΙΔΕΣ

Για τη βάση του κέικ

  • 6 μεσαία αυγά διαχωρισμένα
  • 240 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 80 γρ. γάλα
  • 5 γρ. βανίλια εσάνς
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 8 γρ. baking powder
  • 200 γρ. dulce de leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα)
  • 200 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το topping

  • 340 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 55 λεπτά (Ολοκλήρωση 3 ώρες)

Για τη βάση του κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ με μίξερ χειρός προσθέτουμε τα 3/4 από τη ζάχαρη μαζί με τους 6 κρόκους και τα χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να έχουν ένα απαλό χρώμα.

Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (1/4) και τα 6 ασπράδια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι τα ασπράδια να φουσκώσουν αρκετά.

Σε ένα μεγαλύτερο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη baking powder και ομογενοποιούμε σταδιακά το μείγμα με τους κρόκους. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και το γάλα στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μείγμα με τα ασπράδια ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

Σε ένα ταψί 25Χ30, το οποίο έχουμε σεμιζάρει (αλευρώσει και βουτυρώσει), προσθέτουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή απ’ το κέντρο του κέικ. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Για το TRES LECHES και την ολοκλήρωση

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το dulce de leche, το γάλα εβαπορέ, την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουν ομογενοποιηθεί όλα μαζί.

Μ’ ένα πιρούνι τρυπάμε το κέικ αρκετές φορές (περίπου 120) αφήνοντας το πιρούνι να πάει μέχρι κάτω. Περιχύνουμε το ζεστό μείγμα με το γάλα σιγά-σιγά πάνω από το κέικ μέχρι να το απορροφήσει όλο. Στον κάδο του μίξερ ή σε μπολ μίξερ χειρός προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.

Απλώνουμε τη σαντιγί με μία σπάτουλα πάνω από το γλυκό, τοποθετούμε μία μεμβράνη και το αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλα και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

 

Για περισσότερες συνταγές από τον Λάμπρο Βακιάρο επισκεφτείτε τη δική του ιστοσελίδα:

https://www.lambrosvakiaros.com/