Ντιέγκο Μαραντόνα: ένα άστρο που δεν θα σβήσει ποτέ

Ντιέγκο Μαραντόνα: ένα άστρο που δεν θα σβήσει ποτέ

Η είδηση του θανάτου ενός από τους καλύτερους παίκτες ποδοσφαίρου παγκοσμίως και μάλιστα τόσο ξαφνικά, σκόρπισε θλίψη στους θαυμαστές του, στην ποδοσφαιρική κοινότητα, αλλά και σε όλους όσους αγάπησαν αυτό το είδωλο του ποδοσφαίρου, με τα καλά του στοιχεία αλλά και με τα πάθη του, στα οποία παραδόθηκε από πολύ νωρίς.

Κι όταν μιλάμε για «πάθος» στην αστρολογία, μιλάμε για το μοναδικό ζώδιο του Σκορπιού. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα γεννήθηκε το πρωί στις 30 Οκτωβρίου στο Μπουένος Άιρες, Σκορπιός με ωροσκόπο Σκορπιό. Μολονότι η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του ήρθε με το παγκόσμιο κύπελλο του 1986, που οδήγησε την Αργεντινή να σηκώσει το τρόπαιο, ο πιο μεγάλος του αγώνας κι αυτός που τον έκανε είδωλο, σχεδόν «άγιο» για τα μάτια των ομοεθνών του, δεν ήταν ένας ολόκληρος 90λεπτος αγώνας, αλλά ήταν εκείνα τα δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά στο ματς με την Αγγλία. Σε αυτά τα 3 μαγικά λεπτά ο Μαραντόνα νίκησε τους Άγγλους και πήρε κάτι πιο σπουδαίο στα μάτια των Αργεντίνων, εκδίκηση (ήταν Σκορπιός μην το ξεχνάμε) για τα Φώκλαντς.

Η Πλουτώνια επιρροή

Το ότι ήταν «διπλός» Σκορπιός δεν εξηγεί όμως όλη την εικόνα για αυτή την τόσο ισχυρή, αλλά ταυτόχρονα και αδύναμη προσωπικότητα. Ο Ήλιος του όταν γεννήθηκε ήταν σε στενή σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Η απάτη, η αυταπάτη, τα οράματα, η αγιοσύνη και η αμαρτία, κυβερνώνται από τον πλανήτη Ποσειδώνα. Όπως κυβερνώνται και οι τάσεις φυγής και οι τεχνητοί παράδεισοι και τα ναρκωτικά.

Ο Μαραντόνα, έχοντας τεράστια επιρροή στο ωροσκόπιο του από αυτόν τον πλανήτη, έψαχνε μονίμως να διαφύγει και τα ναρκωτικά φάνηκε ότι ήταν ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνει. Ο Ποσειδώνας είναι και ο πλανήτης των σκανδάλων κι έτσι το 1994 αποβλήθηκε από την Νάπολη όταν βγήκε θετικός στα τεστ.

Ο Μαραντόνα ήταν ένα κράμα δύναμης (Πλουτώνιος με αντίθεση Σελήνης – Πλούτωνα) και παθών. Μια μαγνητική και ιδιαίτερα ελκυστική προσωπικότητα. Οι Πλούτωνιοι τύποι έχουν μεγάλη επιρροή στα πλήθη και τα γοητεύουν. Κάπως έτσι ήταν και η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Την δεκαετία του ‘80 ο Μαραντόνα ήταν σίγουρα πιο δημοφιλής κι από αυτή. Εκείνη τη μαγική χρονιά, που τον καθιέρωσε ως τον παίκτη με την πιο ισχυρή επίδραση στις μάζες, ο Πλούτωνας έκανε όψεις με τον Ήλιο του από τον Δεκέμβριο του 1985 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1987. Την περίοδο που αποβλήθηκε λόγω των ναρκωτικών το 1994, ο Πλούτωνας ήταν σε ακριβή σύνοδο με τον ωροσκόπο του. Όταν ξεκίνησε την καριέρα του ο Πλούτωνας έκανε τετράγωνο με τον Άρη του, γεμίζοντας τον φιλοδοξίες.

Τα πιο σημαντικά σημεία σε ένα ωροσκόπιο αθλητή είναι ο Ήλιος, ο Άρης και ο ωροσκόπος. Ο Πλούτωνας πέρασε διαδοχικά από όλα, από τον Άρη (όταν ξεκινούσε), τον Ήλιο (στο απόγειο του) και τέλος από τον ωροσκόπο όταν ήρθε και το τέλος της διεθνούς του καριέρας το 1994.

Ο Ουρανός και το ξαφνικό

Φέτος από την άνοιξη ο Μαραντόνα ήταν κάτω από τη συνεχή επιρροή του Ουρανού. Ο Ουρανός στην αστρολογία είναι ο πλανήτης του ξαφνικού, του απρόβλεπτου. Όμως, για άλλη μια φορά ο Πλούτωνας έβαλε το χέρι του. Στα φετινά του γενέθλια, ένα μήνα πριν, σχηματίστηκε μια όψη προοδευμένου Ήλιου – Πλούτωνα. Μπορεί κάποιος να προβλέψει τον θάνατο μέσω της αστρολογίας; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Αν κάποιος αστρολόγος έβλεπε το ωροσκόπιο του θα του έλεγε ότι θα είχε ξαφνικά και απρόοπτα γεγονότα και ότι την περίοδο κοντά στα γενέθλια του θα υπήρχε η ευκαιρία να μεταμορφωθεί. Όπως ο φοίνικας, το μυθικό πουλί, το σύμβολο του Σκορπιού μεταμορφώνεται, πεθαίνει για να γεννηθεί ξανά από τις στάχτες του. Κι ο Μαραντόνα την έκανε αυτή τη διαδρομή στη ζωή του πολλές φορές. Σ’ αυτή την τελευταία είπε απλά να δραπετεύσει σε έναν άλλο πλανήτη!