Feng Shui: Το δέντρο με τα πετράδια φέρνει περισσότερη αρμονία και ευημερία στη ζωή μας

Feng Shui: Το δέντρο με τα πετράδια φέρνει περισσότερη αρμονία και ευημερία στη ζωή μας

Feng Shui: Το δέντρο με τα πετράδια φέρνει περισσότερη αρμονία και ευημερία στη ζωή μας

Ανάμεσα στα πολλά αντικείμενα τα οποία είναι χρήσιμα για τη διακοσμητική πρακτική του Feng Shui, το δέντρο με τους ημιπολύτιμους λίθους έχει εξέχουσα σημασία.

Θεωρείται ότι λειτουργεί θεραπευτικά για την ενέργεια, φέρνει σταθερότητα, ευμάρεια και ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, καθώς χρησιμοποιεί τις ευεργετικές ιδιότητες των κρυστάλλων και τη μαγεία του «δέντρου της ζωής», ενός ισχυρότατου αρχέτυπου ενεργειακής δύναμης. Οι ακόλουθοι του Feng Shui, πιστεύουν ότι φέρνει άμεσα αποτελέσματα.

Ένα μαγικό δέντρο με βαθιές ρίζες

Ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι το δέντρο με τα πετράδια είχε διαδεδομένη χρήση στην αρχαία Κίνα και στο Θιβέτ. Υπάρχει και ένας σχετικός μύθος ο οποίος εξηγεί την προέλευση αυτών των δέντρων. Μία ουράνια νύμφη ερωτεύτηκε έναν φτωχό χωρικό και εγκατέλειψε τα προνόμια της για να ζήσει μαζί του. Όμως, για να έχει το ζευγάρι ό,τι χρειάζεται, δημιούργησε ένα μαγικό δέντρο το οποίο αντί για καρπούς έδινε χρυσάφι και πολύτιμους λίθους. Έτσι έζησαν όχι μόνο αυτοί καλά, αλλά και όλοι οι συμπολίτες τους.

Υλικά και επιλογή

Τα διακοσμητικά αυτά δεντράκια είναι φτιαγμένα συνήθως από σύρμα και ημιπολύτιμους λίθους. Το σύρμα μπορεί να είναι γαλβανιζέ, χαλκός, ασήμι ή χρυσός. Οι ημιπολύτιμοι λίθοι που χρησιμοποιούνται μπορεί να είναι πολλών ειδών και είναι συνήθως τοποθετημένοι ως φύλλα, φρούτα ή λουλούδια (σε κυκλική διάταξη). Η επιλογή μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες, δηλαδή σε ποιο σημείο της ζωής χρειάζεται έμφαση ή με την έλξη που κάποιος νιώθει βλέποντας ένα συγκεκριμένο χρώμα, υλικό ή σχέδιο. Συνήθως αυτό αντικατοπτρίζει μία εσωτερική, υποσυνείδητη γνώση.

Δέντρο με κρυστάλλους χαλαζία

Ο χαλαζίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, διότι καθαρίζει την ενέργεια και φέρνει δύναμη. Ο ροζ χαλαζίας ενισχύει τις ιδιότητες της Αφροδίτης, φέρνοντας αγάπη, αρμονία και χρήματα.

Δέντρο με κρυστάλλους νεφρίτη (Jade)

Στο Feng Shui υπάρχει η πεποίθηση ότι δεν μπορείς να χάσεις επιλέγοντας νεφρίτη. Μπορεί να τοποθετηθεί παντού χαρίζοντας θεϊκή ευλογία, μακροζωία και ευτυχία. Ένα ιδιαίτερο σημείο που είναι καλό να τοποθετηθεί αυτή η πράσινη πέτρα με τις υπέροχες ιδιότητες είναι στο κέντρο του σπιτιού, στον τομέα της υγείας. Όμως το πράσινο συνδέεται και με την αφθονία, οπότε μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει στη γωνία του πλούτου, αντί για άλλες πράσινες πέτρες, όπως ο αβεντουρίνης.

Δέντρο με κρυστάλλους αμέθυστου

Ο αμέθυστος χρησιμοποιείται για να διευρύνει την αντίληψη, αλλά και να ηρεμήσει το πνεύμα. Μπορεί να τοποθετηθεί στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι για να βελτιώσει τον ύπνο, στο γραφείο για καλύτερη εστίαση και μνήμη, στη γωνία του πλούτου, διότι το μοβ χρώμα του προάγει την αφθονία. Επίσης σε όλα τα σημεία που μαζεύεται η οικογένεια, διότι φέρνει αρμονικές σχέσεις και σύνδεση σε βαθύτερο επίπεδο. Βοηθάει τη συγκέντρωση και γι’ αυτό απαντάται συχνά σε χώρους διαλογισμού.

Δέντρο με κρυστάλλους κιτρίνη ή πορτοκαλί καλσίτη

Είναι μία εξαιρετική προσθήκη για τη γωνία του πλούτου, καθώς είναι συνδεδεμένος με την αφθονία. Έχοντας κάτι από τη λάμψη του ήλιου ενισχύει την αυτοπεποίθηση και βοηθά στην ενδυνάμωση της προσωπικότητας, της δημιουργίας και της αισιοδοξίας. Γι’ αυτό μπορεί να τοποθετηθεί τόσο στο κέντρο του σπιτιού που σχετίζεται με την υγεία, στον τομέα της καριέρας, αλλά και σε όποιο σημείο κρίνει κάποιος ότι χρειάζεται αυτές τις ιδιότητες.

Δέντρο με κρυστάλλους «μάτι της τίγρης»

Ισορροπεί τις δυνάμεις του γιν και του γιανγκ, αλλά και του συναισθήματος με τη λογική. Δίνει ευχέρεια στην εκφραστικότητα του λόγου και στην εναρμόνιση του με τον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο. Μετριάζει τις συναισθηματικές μεταπτώσεις και λειτουργεί θεραπευτικά σε ασθένειες, τραύματα και ψυχοσωματικά. Βοήθα στην ανάκτηση του ελέγχου της ζωής του πολυάσχολου ατόμου. Η ισορροπία είναι ζητούμενη σε όλους τους τομείς, γι’ αυτό μπορεί να ευεργετήσει όπου και αν τοποθετηθεί.

Δέντρο με κρυστάλλους τουρμαλίνης ή μαύρου οψιδιανού

Η προστασία από κάθε είδους αρνητική ενέργεια είναι η βασική τους ιδιότητα, αλλά και χρησιμότητα για όποιο σημείο του σπιτιού και αν επιλεγεί.

Άλλα πλεονεκτήματα

Αυτά τα δέντρα, εκτός από τις ιδιότητες τις οποίες τους αποδίδει το Feng Shui, είναι όμορφα και αντανακλούν το φως με έναν μοναδικό τρόπο. Έχουν φυσικά χρώματα, σχήματα και υλικά και είναι μικρά διακοσμητικά κοσμήματα. Ακόμη και αν κάποιος δεν γνωρίζει τη σημασία τους, η λάμψη τους είναι μαγευτική.