Τα ζώδια που τα πηγαίνουν καλύτερα στις εξετάσεις, τους αρέσουν οι σπουδές και έχουν έφεση στη γνώση

Τα ζώδια που τα πηγαίνουν καλύτερα στις εξετάσεις, τους αρέσουν οι σπουδές και έχουν έφεση στη γνώση

Τα ζώδια που τα πηγαίνουν καλύτερα στις εξετάσεις, τους αρέσουν οι σπουδές και έχουν έφεση στη γνώση

Πρέπει να διαθέτεις ένα συγκεκριμένο είδος προσωπικότητας για να είσαι κάπως πιο άνετος, πιο μεθοδικός ή πιο εστιασμένος στις εξετάσεις, αλλά και να σου αρέσουν οι σπουδές για να αφοσιωθείς στο δύσκολο δρόμο της εκπαίδευσης. Καθώς τα ζώδια επηρεάζουν τον τρόπο που μαθαίνουμε, τον τύπο των μαθητών που είμαστε, είναι λογικό να υποδεικνύουν εάν κάποιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να τα πάνε καλά στις εξεταστικές περιόδους, αλλά και με ποιους τρόπους προετοιμάζονται καλύτερα. Φυσικά όσοι έχουν δίψα για γνώση, μπορούν να υπερκαλύψουν την έλλειψη αυτής της ευκολίας και άνεσης με προσπάθεια και να μάθουν κάτι παραπάνω από τις μεθόδους αυτών των ζωδίων.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι είναι πάντα πρόθυμοι να αποκτήσουν επιπλέον ικανότητες και να έχουν γνώσεις γύρω από αυτές. Επίσης πάντα ενδιαφέρονται να μάθουν κάτι καινούργιο, κάτι που κάνει αυτό το ζώδιο του αέρα έναν μαθητή με έφεση στην γνώση. Καθώς είναι απίστευτα περίεργο και ευέλικτο ζώδιο, ασχολείται με ό,τι εξιτάρει το μυαλό του. Οι Δίδυμοι θα μελετήσουν κάτι μέχρι να το κατακτήσουν. Γνωρίζουν επίσης πολλά, γιατί συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες λόγω των πολλών ενδιαφερόντων αλλά και της κοινωνικότητας τους. Λατρεύουν τη μάθηση και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί σε αυτούς τους χώρους και πηγαίνουν σε σχολές και σχολεία συνήθως ενθουσιώδεις, προετοιμασμένοι κι έτοιμοι για όλα. Ως μαθητές προτιμούν την κίνηση και τις αλλαγές και βαριούνται τη ρουτίνα. Εάν πρέπει να μελετούν στο ίδιο μέρος, το ίδιο πράγμα με το ίδιο σκηνικό, ο εγκέφαλός τους κουράζεται και δεν μπορεί να αποθηκεύσει τις πληροφορίες εύκολα. Έτσι η μια μέρα μπορεί τους αρέσει να διαβάζουν στο σπίτι και την άλλη να παίρνουν τα βιβλία τους και να πάνε σε έναν συμμαθητή ή σε ένα πάρκο. Αυτές οι μικρές αλλαγές τους ξυπνούν και τους ενεργοποιούν. Η παρουσία ανθρώπων, οι ομιλίες και η μουσική αυξάνουν επίσης την αποτελεσματικότητά τους και τη συγκέντρωσή τους. Οι σκέψεις τους τείνουν να περιπλανώνται σ’ άλλη γη και σ’ άλλα μέρη και είναι πολύ πιθανό όταν μελετούν σε απόλυτη ησυχία να μην μπορούν να τις κρατήσουν εστιασμένες για πολύ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι είναι προικισμένοι με εξαιρετικές ικανότητες προσοχής στις λεπτομέρειες, κάτι που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους μαθητές αυτού του ζωδίου. Επίσης, είναι προικισμένοι με ένα κοφτερό μυαλό, το οποίο τους βοηθά να απομνημονεύουν και να ανασύρουν σαν υπολογιστές τις πληροφορίες. Αυτά τα χαρακτηριστικά τους βοηθούν να πλησιάσουν και να αποκτήσουν τη γνώση με έναν τρόπο που δεν είναι εύκολος για όλους. Μπορούν επίσης να διαπρέψουν στις σχολικές και ακαδημαϊκές προσπάθειες λόγω της οργανωμένης και σχολαστικής φύσης τους. Οι Παρθένοι είναι πολλές φορές υπόδειγμα καλού μαθητή με την τάξη που τους διακρίνει, τις χρωματιστές υπογραμμίσεις τους στα σημαντικά κεφάλαια, στα γεγονότα και ημερομηνίες που πρέπει να μάθουν και τις εκπληκτικές σημειώσεις και αξιοζήλευτες περιλήψεις που κάνουν. Τα γραπτά τους είναι έργα τέχνης! Είναι επίσης άσοι στον προγραμματισμό όσον αφορά προθεσμίες, εργασίες, διάβασμα και τις εξωσχολικές τους υποχρεώσεις. Δεδομένου ότι αυτό το ζώδιο επιθυμεί διακαώς να πάει μπροστά και να εξελιχθεί επαγγελματικά, γίνεται φανερό γιατί αγαπά τη μάθηση και το σχολείο. Δεδομένου επίσης ότι συχνά αγχώνεται αρκετά και θέλει τα πράγματα να γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο, θα ήταν καλύτερα να μελετήσει ένα πράγμα τη φορά και να οργανώσει τη διαδικασία του διαβάσματος και των σπουδών όπως θεωρεί ότι του ταιριάζει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί είναι ένα πολύ παθιασμένο και συγκεντρωμένο ζώδιο και όταν κάτι τους ενδιαφέρει, προσπαθούν να ανακαλύψουν και να μάθουν όσα μπορούν περισσότερα για αυτό το θέμα. Μερικές φορές εκπλήσσει τους άλλους πόσο καλά τα πάνε και πόση κλίση έχουν σε κάποια μαθήματα, κυρίως γιατί δεν δίνουν εξωτερικά πάντα την εντύπωση του καλού μαθητή. Αλλά ως Σκορπιοί είναι ένα μεγάλο αίνιγμα, δυνατοί, ευφυείς και κυρίως μοναδικοί. Αυτό που τους αρέσει μπορούν να το καταλάβουν, να το κάνουν πολύ καλά και τους δίνει την ενέργεια να προσπαθήσουν μέχρι να τελειοποιηθεί. Από τον προγραμματισμό, την έρευνα, την κατανόηση και την εφαρμογή του περιεχομένου, θα πρέπει να εμπιστευτούν το δικό τους ένστικτο. Τα πάνε καλύτερα κάνοντας το δικό τους, αυτό που τους παθιάζει και τους ευχαριστεί και ίσως επιλέγοντας λιγότερο συνηθισμένες σπουδές ή εξειδικεύσεις. Οι Σκορπιοί επίσης τα πάνε καλά όταν βρίσκονται γύρω από άλλους ανθρώπους που είναι έξυπνοι και έχουν φιλοδοξίες γιατί παρακινούνται με αυτόν τον τρόπο. Εάν διαβάζουν για εξετάσεις και θέλουν να περάσουν σε κάποια σχολή της αρεσκείας τους, ή έχουν μια εργασία ή διατριβή για το πτυχίο τους, θα αφιερώσουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς τους για να τα καταφέρουν.

Η ικανότητα να μαθαίνουν και να λύνουν σύνθετα προβλήματα τονώνει το ηθικό τους. Συνήθως είναι καλό να αφιερώνουν κάποιο συγκεκριμένο χρόνο σε κάθε μάθημα ή κεφάλαιο και να έχουν πρόγραμμα. Εάν δεν μπορέσουν να το βγάλουν σε δεδομένο χρόνο, ίσως τους βοηθάει περισσότερο να το αφήσουν προς στιγμήν και να προχωρήσουν στο επόμενο έχοντας κατά νου τον στόχο που έχουν βάλει. Η τηλεόραση και η μουσική σε χαμηλή ένταση να ακούγεται στο βάθος και ένα φλιτζάνι με δυνατό αρωματικό καφέ στο γραφείο είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μελετήσουν και να κρατήσουν ζωηρά τα εγκεφαλικά τους κύτταρα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Είναι συνήθως εκπληκτικό το πόσο καλά τα καταφέρνουν οι Τοξότες στη μάθηση, στο σχολείο και σε κάθε ακαδημαϊκό περιβάλλον. Τους αρέσει να παρακολουθούν μαθήματα, να αποκτούν γνώσεις, να τις μεταφέρουν με τη σειρά τους και απλώς χαίρονται ακόμη και απλώς να υπάρχουν κοντά σε όλη αυτή τη διαδικασία. Τους αρέσουν συνήθως οι προκλήσεις που προσφέρει η εκπαίδευση και απολαμβάνουν όσο τίποτα να επεκτείνουν τις γνώσεις τους. Θα μελετήσουν κάτι μέχρι να το καταλάβουν σε ένα βαθύτερο επίπεδο και μετά θα περάσουν στο επόμενο, γι’ αυτό γίνονται κι εξαιρετικοί μαθητές. Είναι απίστευτα φιλομαθείς και συχνά ξεχνούν πού να τραβήξουν μια γραμμή όταν ξεκινούν να μελετούν ένα νέο θέμα ή ένα νέο αντικείμενο σπουδών. Το περίεργο και διερευνητικό μυαλό τους είναι ο λόγος που θέλουν να φτάσουν στην ουσία των πραγμάτων, να ενώσουν φιλοσοφικά όλες τις τελείες και γι’ αυτό ενδιαφέρονται, ακόμη και για εκείνα που δεν περιλαμβάνονται στη διδακτέα ύλη. Δεν είναι απίθανο να καταφέρουν να ξεπεράσουν όλες τις προσδοκίες και να κάνουν ακόμη και περισσότερα από αυτό που τους ζητείται. Τείνουν να παίρνουν καλούς βαθμούς, να κερδίζουν υποτροφίες, να κερδίζουν διακρίσεις και να παίρνουν βραβεία για τη δουλειά που κάνουν. Ως ιδιαίτερα κοινωνικά όντα, οι μαθητές που ανήκουν στο ζώδιο του Τοξότη μπορούν να μάθουν πιο αποτελεσματικά κάνοντας ομαδικές εργασίες σε πολύβουο περιβάλλον με πολλές ανταλλαγές ιδεών και πληροφοριών. Επίσης αν κάνουν σπουδές ή μεταπτυχιακό σε μια ξένη χώρα. Αυτό όχι μόνο θα τους δώσει ευτυχία και ικανοποίηση, αλλά θα κάνει και τη διαδικασία της μάθησης ευκολότερη και πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως αγαπά πολύ τη μάθηση και το σχολείο κι είναι ένα φιλόδοξο ζώδιο που θέλει να είναι το πρώτο και καλύτερο ανάμεσα στους συμμαθητές του και ως αποτέλεσμα παίρνει τις σπουδές του πολύ σοβαρά και συνήθως πετυχαίνει τους στόχους του. Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου είναι πολύ μεθοδικοί και σχεδιάζουν τα πράγματα με προσεκτικό και πρακτικό τρόπο. Όντας ρεαλιστές, ξεκινούν την προετοιμασία τους πολύ νωρίτερα. Όμως, από την άλλη πλευρά, είναι και αρκετά ανταγωνιστικοί, κάτι που τους κάνει να παρακολουθούν πάντα τι κάνουν και πώς τα πάνε και οι υπόλοιποι. Για να αποφύγουν τις συγκρίσεις προόδου και μαζί με αυτές το άγχος, ίσως είναι καλύτερα να αποφεύγουν να συζητούν τέτοια θέματα με φίλους ή συμμαθητές. Άλλωστε η αυστηρή πειθαρχία που διαθέτουν τους βοηθά να πετύχουν αργά ή γρήγορα. Ενώ μπορεί μερικές φορές να αναλάβουν παρά πολλά, είναι φοβεροί στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Έτσι, είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους και να περάσουν τις εξετάσεις τους με καλό βαθμό, παρά το γεγονός ότι θα ζορίσουν τον εαυτό τους ως εκεί που δεν πάει. Επιπλέον τείνουν να είναι και κάπως απαισιόδοξοι, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοσή τους και τους καταβάλει ψυχικά δίχως να υπάρχει λόγος. Το να μελετούν μόνοι και να ακολουθούν το πρόγραμμά τους είναι υπεραρκετό για να πετύχουν αξιοπρεπείς βαθμούς στις εξετάσεις. Αρκεί να παραμείνουν θετικοί και να πιστεύουν στον εαυτό τους. Τέτοιες στιγμές τους κάνει καλό να βγαίνουν πού και πού με φίλους για να ξεσκάσουν, να περάσουν λίγες διασκεδαστικές στιγμές, να ανανεώσουν το πνεύμα τους και να σηκώσουν έστω και παροδικά το κεφάλι τους από την μελέτη. Το υπόλοιπο διάστημα μπορούν να συγκεντρωθούν καλύτερα κρατώντας το τηλέφωνό τους και τις γκρίζες σκέψεις σε μια ασφαλή απόσταση ενώ διαβάζουν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι είναι συνήθως έξυπνοι κι έχουν ανήσυχο πνεύμα. Μπορεί να γίνουν πολύ καλοί μαθητές και έχουν έφεση στη γνώση αν το θελήσουν. Καθώς έχουν έμφυτη περιέργεια και είναι πάντα έτοιμοι να δουν τα πράγματα με έναν νέο τρόπο, η μάθηση είναι μια ευχάριστη διαδικασία γι’ αυτό το ζώδιο του αέρα. Η δημιουργικότητα και η ικανότητα τους να καινοτομούν προσδίδει αξία στους τομείς με τους οποίους θα ασχοληθούν και στις ακαδημαϊκές τους αναζητήσεις. Επίσης είναι συνήθως απορροφημένοι στις δικές τους δημιουργικές ιδέες και σκέψεις που σπάνια επηρεάζονται από τους άλλους. Αυτό τους κάνει εκτός από το να αμφισβητούν πολλά δεδομένα και να βασίζονται στον εαυτό τους, να μην επηρεάζονται ούτε να ενοχλούνται από τους άλλους και μπορούν να παραμένουν εστιασμένοι ακόμα και σε ένα χαοτικό περιβάλλον. Οι Υδροχόοι είναι όμως πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν τους φίλους και τους συμμαθητές τους αν χρειαστεί. Στην πραγματικότητα, οι φίλοι τους μπορούν να μάθουν πολλά σημαντικά πράγματα από αυτούς, γιατί το να βοηθούν τους φέρνει ευτυχία και εσωτερική ικανοποίηση. Καθώς είναι ιδιαίτερα ευφυείς, μπορούν να επινοήσουν τις δικές τους μεθόδους μελέτης και να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό πλάνο για την εξεταστική περίοδο.

Θα μελετήσουν όμως όποτε τους βολεύει. Κάποιες μέρες μπορεί να μη σηκώσουν κεφάλι, ενώ άλλες μπορεί να μην ασχοληθούν καθόλου και να κάνουν βόλτες, εκδρομές και τελείως άλλα πράγματα. Οι προσωπικές τους φόρμουλες και οι τρόποι εκμάθησής που προτιμούν, μπορεί να απέχουν πολύ από τα γνωστά και τα αναμενόμενα. Αυτό που τους ταιριάζει συνήθως είναι να προετοιμάζουν τις σημειώσεις τους σε δομημένη μορφή. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν περισσότερο τους υπολογιστές τους και παρόμοιο τεχνολογικό εξοπλισμό για να κατανοήσουν σε βάθος και πιο αποτελεσματικά την εξεταστέα ύλη.