Ζώδια και ζήλια: Ποιοι ζηλεύουν πολύ και πώς το δείχνουν

Ζώδια και ζήλια: Ποιοι ζηλεύουν πολύ και πώς το δείχνουν

Ζώδια και ζήλια: Ποιοι ζηλεύουν πολύ και πώς το δείχνουν

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που, αν εκφράζεται με υγιή τρόπο σε μια σχέση, μπορεί να λειτουργήσει και αναζωογονητικά. Κάποιους τους γοητεύει και τους διεγείρει να βλέπουν το «αγκάθι» της ζήλιας να τρυπά τον σύντροφό τους και θεωρούν ότι τους νοιάζεται και τους αγαπά όταν είναι αλέρτ. Όμως, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και ωριμότητα στο ζευγάρι για να διαχειριστούν αυτό το τόσο ευαίσθητο συναίσθημα, διότι αν η διαχείριση γίνει με λάθος τρόπο και υπερβεί τα όρια, τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές για τη σχέση. Διότι είναι άλλο να ζηλεύεις επειδή αγαπάς έναν άνθρωπο και δεν θέλεις να τον χάσεις και άλλο να είσαι εμμονικός, να βλέπεις φαντάσματα και να δημιουργείς καταστάσεις τρέλας, που προέρχονται από ανασφάλεια, έλλειψη εμπιστοσύνης, χαμηλή αυτοεκτίμηση και εμπάθεια και να θεωρείς ότι ο άλλος είναι κτήμα σου.

Κάθε σχέση είναι διαφορετική, διότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, αλλά η αστρολογία μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε αν υπάρχει η τάση για εκδήλωση υπερβολικής ζήλιας. Διότι όταν είσαι σε σχέση με κάποιον, περιμένεις να σε αγαπά, να σε φροντίζει, να σε προστατεύει και να σε υπερασπίζεται και όχι να σε αμφισβητεί και να σε ταλαιπωρεί με σκηνές ζήλιας.

Ας δούμε λοιπόν ποια ζώδια ζηλεύουν πολύ, ποια το δείχνουν και ποια δεν εκφράζονται, αλλά σκάνε από μέσα τους. Και βέβαια στο θέμα της ζήλιας δεν παίζει ρόλο μόνο το ζώδιο, αλλά και η θέση της Σελήνης, που δείχνει τη συναισθηματική μας φύση, αλλά και το ζώδιο της Αφροδίτης, που αποκαλύπτει με ποιον τρόπο σχετιζόμαστε με τους άλλους.

Αν δεν ξέρετε σε ποιο ζώδιο έχετε τη Σελήνη και την Αφροδίτη σας πατήστε εδώ.

Κριός ή αν έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη στον Κριό

Αυτή η θέση δείχνει ότι είστε λίγο πιο θερμοκέφαλοι συγκριτικά με άλλους και ότι δεν σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε τα στραβά μάτια ή να αφήσετε να περάσει κάτι που έχει πέσει στην αντίληψη σας και σας έχει ενοχλήσει. Αν νιώσετε ότι ο σύντροφός σας διασκεδάζει περισσότερο χωρίς εσάς ή δίνει σημασία σε κάποιον άλλον-η, τότε θα αισθανθείτε ανεπαρκείς και θα βγάλετε τον έντονο ανταγωνιστικό χαρακτήρα σας και έναν εαυτό που ενδεχομένως δεν έχει ξαναδεί. Θα κάνετε σαματά, θα φωνάξετε, θα διεκδικήσετε και θα ξεσπάσετε. Δεν θα διαπραγματευτείτε, θα απαιτήσετε να τελειώνει αυτή η ιστορία και να βγει αυτό το πρόσωπο από τη ζωή του συντρόφου σας οριστικά. Τα καλά νέα είναι ότι θα ξεχάσετε το συμβάν γρήγορα, αρκεί ο σύντροφός σας να ακολουθήσει τις εντολές σας, αλλιώς δεν σας ηρεμεί τίποτα.

Ταύρος ή αν έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη στον Ταύρο

Είστε άνθρωποι πιστοί και θεωρείτε αυτονόητο ότι και ο σύντροφός σας έχει την ίδια αντιμετώπιση απέναντι στη σχέση σας. Αν νιώσετε ότι κάτι συμβαίνει και μπουν ψύλλοι στα αυτιά σας, τότε σας κυριεύει η ζήλια και η κτητικότητα και μετατρέπεστε σε θηρίο που είναι κλεισμένο μέσα σε κλουβί. Υποφέρετε και δεν βρίσκετε ησυχία πουθενά. Ίσως αρχικά να μην δείξετε ότι κάνετε δεύτερες σκέψεις και να βασανίζεστε μόνοι σας. Θα μπείτε όμως άμεσα στη διαδικασία να ερευνήσετε σε βάθος την κατάσταση. Θα ξεκινήσετε παρακολουθήσεις, θα ξεψαχνίσετε κρυφά το τηλέφωνό του συντρόφου σας, προκειμένου να ανακαλύψετε ιδίοις όμμασι το τι ακριβώς συμβαίνει. Αν όντως διαπιστώσετε ότι κάτι τρέχει, τότε δεν θα μείνετε με τα χέρια σταυρωμένα. Θα αναλάβετε δράση, η οποία διαφέρει ανάμεσα στους άνδρες και στις γυναίκες με αυτή τη θέση. Οι άνδρες θα κάνετε μια ξεκάθαρη κουβέντα, θα θέσετε τα όρια σας και δεν θα δεχτείτε δικαιολογίες και μεσοβέζικες καταστάσεις. Ή είμαστε μαζί ή όχι. Οι γυναίκες, όμως, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, αφού δεν θα διστάσετε να πάτε και να βρείτε την «άλλη» που θεωρείτε ότι είναι η πέτρα του σκανδάλου και να κάνετε σκηνή. Θα ησυχάσετε μόνο αν ακούσετε, δείτε και αισθανθείτε ότι πραγματικά σας αγαπά ο σύντροφό σας και ότι είστε η μοναδική στην καρδιά του, αλλά και πάλι θα είστε πάντα σε κατάσταση συναγερμού.

Δίδυμοι ή αν έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη στους Διδύμους

Οι Δίδυμοι και όσοι έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη σε αυτό το ζώδιο κανονικά δεν δικαιούστε να ζηλεύετε, αφού εσείς οι ίδιοι φλερτάρετε συνεχώς. Ωστόσο, αν καταλάβετε ότι παίζει κάτι πίσω από την πλάτη σας, δεν σηκώνετε πολλά-πολλά. Βέβαια, δεν θα αντιδράσετε με φωνές και δεν θα κάνετε φασαρίες και σκηνές, αλλά θα εξετάσετε το θέμα με ψυχραιμία, ευελιξία και «λογική». Αρχικά θα προσπαθήσετε να κατανοήσετε αν πρόκειται για μια κατάσταση «σοβαρή», για την οποία θα πρέπει να ανησυχήσετε, αλλιώς δεν θα δώσετε σημαία για κάτι που έγινε στιγμιαία και είναι άνευ σημασίας. Γενικά κατανοείτε την άστατη φύση των ανθρώπων και αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρέπει να κάνετε φασαρία για κάθε βλέμμα ή για κάθε like στο Facebook ή στο Instagram. Εμπιστεύεστε τον σύντροφό σας και σας αρέσει να γοητεύει τους άλλους. Όμως, αν υποπέσει στην αντίληψη σας κάτι πιο σοβαρό, τότε θα προσπαθήσετε να κάνετε έναν πολιτισμένο -όσο μπορείτε- διάλογο και να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους. Ανάλογα με την αντίδραση του συντρόφου σας, μπορεί αυτός ο διάλογος να πάρει τη μορφή ανάκρισης ή ιεράς εξέτασης, αλλά αυτό που ουσιαστικά θα προσπαθήσετε να κατανοήσετε είναι αν υπάρχουν συναισθήματα για το άλλο άτομο και γιατί φτάσατε ως εκεί. Δεν θα ανεχτείτε μισόλογα. Οι ξεκάθαρες κουβέντες κάνουν τις ξεκάθαρες σχέσεις.

Καρκίνος ή αν έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη στον Καρκίνο

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι Καρκίνοι ή όσοι έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη σε αυτό το ζώδιο είστε ζηλιάρηδες, αφού ο Καρκίνος είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά ζώδια που δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις και θεωρεί οποιοδήποτε λοξοκοίταγμα ως έλλειψη σεβασμού και πληγώνεται ανεπανόρθωτα. Αν αισθανθείτε ότι η ματιά ή το μυαλό του συντρόφου σας είναι αλλού, «τρελαίνεστε». Θα κλάψετε, θα θεωρήσετε ότι χάνετε το παιγνίδι και θα βγάλετε τα… νύχια σας. Θα κάνετε τα πάντα για μάθετε τι συμβαίνει και αυτό περιλαμβάνει ότι θα εισβάλλετε στην ιδιωτική του ζωή, θα ψάξετε τσέπες, τσάντες, μηνύματα, κλήσεις, φωτογραφίες, μέιλ, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αν μπορούσατε θα υπνωτίζατε τον σύντροφό σας για να μάθετε τι ακριβώς σκέφτεται. Στο μυαλό και στην καρδιά σας επικρατεί συναισθηματικό χάος όταν ζηλεύετε και γίνεστε απίστευτα κυκλοθυμικοί. Τη μια στιγμή διεκδικείτε το ταίρι σας με αγκαλιές και φιλιά και την άλλη ξεσπάτε την οργή σας, τη ζήλια σας και στο τέλος κλαίτε και χτυπιέστε, διότι αισθάνεστε απίστευτα πληγωμένοι και ταπεινωμένοι. Μέχρι να βεβαιωθείτε ότι η σχέση σας δεν κινδυνεύει ζείτε σε μια κόλαση. Είστε κτητικοί και δυστυχώς δεν μπορείτε ούτε να το κρύψετε, ούτε να το περιορίσετε. Θα το παλέψετε και θα μάχεστε μέχρι τέλους.

Λέων ή αν έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη στον Λέοντα

Όσοι εκπροσωπείτε αυτές τις πλανητικές θέσεις απαιτείτε από τον σύντροφό σας πίστη και «υποταγή». Θεωρείτε ότι σας ανήκει το μυαλό, η ψυχή και η καρδιά του και ότι αποτελείτε το κέντρο του κόσμο του. Διεκδικείτε το 100% της προσοχής του, είστε περήφανοι για τη σχέση σας και θέλετε και ο σύντροφός σας να είναι περήφανος για εσάς και να μην το κρύβει. Σας αρέσει να επιδεικνύετε την αγάπη και τον έρωτα σας με κοινές φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα και θέλετε να δείχνετε το πόσο ευτυχισμένοι είστε. Άρα, σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψη σας ότι το ταίρι σας έκανε κουτσουκέλα, όχι μόνο θα ζηλέψετε, αλλά θα το δείξετε κιόλας. Αφού βγάλετε όλο το φαρμάκι σας με λόγια, θα βρείτε συμπαράσταση στους φίλους σας, θα φλερτάρετε με όποιον βρείτε μπροστά σας, διότι πάντα πληρώνετε με το ίδιο νόμισμα και στο τέλος θα κλειστείτε στο σπίτι για να γλείψετε τις πληγές σας. Και μετά θα περιμένετε να έρθει ο σύντροφός σας γονατιστός και μετανοημένος για να ζητήσει συγνώμη σε όλες τις γλώσσες και με όλους τους τρόπους.

Παρθένος ή αν έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη στην Παρθένο

Οι Παρθένοι και όσοι έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη σε αυτό το ζώδιο δεν είστε ζηλιάρηδες, με τη στενή έννοια του όρου, αλλά είστε υπερπροστατευτικοί και προσκολλημένοι προς το ταίρι σας. Επίσης, αμφιβάλλετε για τα πάντα στη ζωή σας και για τον ίδιο σας τον εαυτό, οπότε μοιραία αμφιβάλλετε και για τον σύντροφό σας. Aκόμη και αν νιώθετε απόλυτα σίγουροι και ασφαλείς σε μια σχέση, μπορεί να αισθανθείτε ανασφάλεια και να σας πιάσει άγχος ή πανικός. Συνήθως, επιλέγετε συντρόφους που είναι έμπιστοι για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας, αλλά μερικές φορές παρασύρεστε σε σκέψεις, κάνετε σενάρια και τότε είναι που το μυαλό σας κολλάει και ψάχνετε να βρείτε αποδείξεις. Παρακολουθείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα τηλεφωνήματα και τις κινήσεις του συντρόφου σας και προσπαθείτε να καταλάβετε αν υπάρχει κάποιο άτομο που να αποτελεί απειλή. Ενδεχομένως να μην κάνετε κάποια κουβέντα, μέχρι τουλάχιστον να βεβαιωθείτε, αλλά η νευρικότητα σας σίγουρα θα σας προδώσει. Σε περίπτωση που βρείτε κάτι ενοχοποιητικό, τότε καταρρέει όλος ο κόσμος σας. Ζητάτε εξηγήσεις και θέτετε όρια.

Ζυγός ή αν έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη στον Ζυγό

Οι Ζυγοί και όσοι έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη σε αυτό το ζώδιο από τη μία εκτιμάτε πολύ τις σχέσεις σας και θέλετε να προβάλλετε την ευτυχία σας, αλλά από την άλλη φλερτάρετε κιόλας ασύστολα και χωρίς λόγο. Όμως, δεν θέλετε ο σύντροφός σας να κάνει το ίδιο και μόλις το αντιληφθείτε χάνετε τη γη κάτω από τα πόδια σας και φρικάρετε. Εσείς θέλετε να είστε κουλ και να μπορείτε να… παίζετε λίγο, αλλά ο σύντροφός σας να είναι κεράκι αναμμένο. Σε περίπτωση που ο σύντροφός σας λοξοκοιτάξει, θα ζηλέψετε και μάλιστα πολύ, αλλά δεν θα το δείξετε κάνοντας σκηνή. Θα πληγωθεί ο εγωισμός και η αυτοπεποίθηση σας και θα προσπαθήσετε να γυρίσετε το κλίμα. Είτε θα αποτραβηχθείτε, αλλά παράλληλα θα προσέχετε πολύ την εξωτερική σας εμφάνιση και θα ανεβάζετε φωτογραφίες στα σόσιαλ, προβάλλοντας το πόσο όμορφοι και ευτυχισμένοι είστε, προκειμένου να κάνετε τον σύντροφό σας να ζηλέψει, είτε θα του κάνετε στενό μαρκάρισμα, κανονίζοντας κοινές εξόδους, εκδρομές, δείπνο για δύο και διάφορες εκπλήξεις, δείχνοντας του πόσο ιδανική είναι η σχέση σας. Και βέβαια όλα αυτά θα τα ποστάρετε και στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να τα δει η-ο αντίζηλος και να μπει στη θέση του-της.

Σκορπιός ή αν έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη στον Σκορπιό

Οι Σκορπιοί και όσοι έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη σε αυτό το ζώδιο ζηλεύετε πολύ, είτε κάποιος σας δώσει δικαίωμα είτε όχι. Πιστεύετε απόλυτα στην ολοκληρωτική δέσμευση και θεωρείτε τον-η άλλον-η κτήμα σας. Επειδή δεν ξέρετε τι θα πει η λέξη «εμπιστοσύνη», ζηλεύετε και τον ίσκιο σας. Όταν ερωτεύεστε δίνετε όλο σας το είναι, δεν υπάρχουν για εσάς γκρίζες ζώνες, είστε ή όλα ή τίποτα. Θέλετε από τον σύντροφό σας να σας είναι πλήρως αφοσιωμένος και να δίνει το 100% της αγάπης του. Πληγώνεστε πολύ και μόνο στην ιδέα ότι ο σύντροφός σας μπορεί να σκεφτεί κάποιον άλλον, πόσο μάλλον να φλερτάρει. Και αν συμβεί αυτό χάνετε το είναι σας, κάνετε σκοτεινές σκέψεις και η ανησυχία σάς τρώει το μυαλό. Γίνεστε σκιά του συντρόφου σας και ελέγχετε τα πάντα. Δεν σκέφτεστε τίποτε άλλο, παρά μόνο πώς θα τον χειριστείτε ώστε να σκέφτεται μόνο εσάς. Θα βρείτε αφορμές και τρόπους για να απομακρύνετε το ταίρι σας από φίλους και γνωστούς του αντίθετου φύλου και θα κόψετε δεσμούς από άτομα που θεωρείτε «επικίνδυνα». Ταυτόχρονα θα ανανεώσετε την εμφάνιση σας, θα φλερτάρετε εσείς με άλλους για να κάνετε το ταίρι σας να ζηλέψει και θα παίζετε όσο μπορείτε με το μυαλό του και θα ξαναγίνετε το αντικείμενο του ερωτικού του πόθου.

Τοξότης ή αν έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη στον Τοξότη

Η ελευθερία είναι σημαντική για εσάς τους Τοξότες και για όσους έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη σε αυτό το τόσο ανεξάρτητο ζώδιο. Όμως, ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία. Θέλετε να έχετε μια σχέση χωρίς κανόνες, τίτλους και όρια, που να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και στην εμπιστοσύνη. Επιθυμείτε από τον σύντροφό σας να είναι ειλικρινής και διαφανής στις προθέσεις του, ώστε να μην έχετε να φοβάστε ή να ανησυχείτε για κάτι. Όμως, είναι φυσικό και ανθρώπινο κάποιες στιγμές να ζηλεύετε και να ξεσπάτε. Ξέρετε όμως πολύ καλά ότι το να κρατάς σφιχτά κάποιον και να τον καταπιέζεις δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον κρατήσεις και μπαίνετε στο plan B. Ξεκινάτε το σεξ με τον σύντροφό σας και δημιουργείτε ατέλειωτες στιγμές πάθους, οργανώνετε ταξίδια, εκδρομές και περιπέτειες, για να του-ης θυμίσετε πόσο τυχερός-η είναι που σας έχει.

Αιγόκερως ή αν έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη στον Αιγόκερω

Εσείς οι Αιγόκεροι και όσοι έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη σε αυτό το τόσο «ανέκφραστο» ζώδιο, δεν θα δείχνατε ποτέ ότι ζηλεύετε, όσο και αν υποφέρετε μέσα σας, διότι δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να δείξει αδύναμος και να χαλάσει την εικόνα του. Αν κάτι περίεργο πέσει στην αντίληψή σας, τότε με ψυχραιμία θα προσπαθήσετε να αξιολογήσετε την κατάσταση και να ερευνήσετε αν πρόκειται για πραγματική απειλή. Είστε πολύ κτητικοί και απόλυτοι, αλλά ό,τι και να δουν τα μάτια σας δεν θα κάνατε ποτέ σκηνή και ιδιαίτερα σε δημόσιο χώρο. Αν είστε σε μια σοβαρή σχέση ή γάμο, δεν θα επιτρέψετε να διαλυθεί εύκολα ό,τι έχετε χτίσει και κοπιάσει για αυτό. Περισσότερο θα αγχωθείτε και θα εκνευριστείτε με τον σύντροφό σας που δεν εκτίμησε τα όσα του δώσατε, παρά θα ασχοληθείτε με τον συναισθηματικό σας πόνο. Και επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τις καλές σχέσεις, θα καθίσετε με τον σύντροφό σας να κάνετε μια ώριμη συζήτηση. Θα θέσετε όλα τα δεδομένα επί τάπητος, θα διαπραγματευτείτε και θα δώσετε στον σύντροφό σας να καταλάβει ότι ή θα είστε καλά μαζί ή θα βγει αυτός-η χαμένος-η…

Υδροχόος ή αν έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη στον Υδροχόο

Οι Υδροχόοι και όσοι έχετε αυτές τις θέσεις στον αστρολογικό σας χάρτη είστε προοδευτικοί, ανοιχτόμυαλοι και ελευθέρα πνεύματα και στις σχέσεις. Δεν πρόκειται να παίξετε βρώμικα και χειριστικά παιγνίδια για να κρατήσετε κάποιον δίπλα σας και γενικά έχετε λυμένα τα λουριά του συντρόφου σας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πληγώνονται τα αισθήματα σας άμα νιώσετε ότι κάτι άλλο του έχει τραβήξει την προσοχή. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο δρόμοι. Είτε θα εξαφανιστείτε και θα περιμένετε να δείτε αντιδράσεις, είτε θα κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό σας, εκθέτοντας του το ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε αν δεν του έχετε εμπιστοσύνη. Αν θέλει να μείνει θα πρέπει να το κερδίσει, αν όχι δεν θα καταρρεύσετε, τουλάχιστον όχι για πολύ, για έναν άνθρωπο που δεν σας εκτίμησε.

Ιχθύες ή αν έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη στους Ιχθύς

Οι Ιχθύες και όσοι έχετε Σελήνη ή Αφροδίτη σε αυτό το ευαίσθητο ζώδιο δεν εκφράζετε τη ζήλια με τον ίδιο τρόπο. Λόγω της δυαδικότητας του ζωδίου υπάρχουν διαφορετικές αντιδράσεις, μπορεί να νευριάσετε, να κάνετε σκηνή, να εξαφανιστείτε και να μην ξαναδείτε ποτέ τον άνθρωπο που σας πλήγωσε, όμως μπορεί και να συγχωρήσετε, να κατανοήσετε και να ανεχτείτε. Όλα εξαρτώνται από την περίπτωση και τα κέφια σας. Το ότι ζηλεύετε είναι δεδομένο, αλλά και ότι φτιάχνετε σενάρια με το μυαλό σας και μπορείτε να κάνετε την τρίχα τριχιά είναι και αυτό μια μεγάλη αλήθεια. Έχετε μεγάλη φαντασία και πολλές φορές πληγώνεστε μόνοι σας, όμως έχετε και ισχυρή διαίσθηση που αντιλαμβάνεστε πολύ καλά όταν ο άλλος σας λέει ψέματα ή κάνει κάτι πίσω από την πλάτη σας. Δεν είστε όμως από τους τιμωρητικούς ζηλιάρηδες, αλλά από αυτούς που πληγώνονται βαθιά και θλίβονται πολύ. Δραματοποιείτε τις καταστάσεις και σίγουρα θα πείτε τον πόνο σας στους φίλους σας, αλλά και τους φίλους του-ης και δεν σας νοιάζει αν τους κάνετε να αισθανθούν άβολα.