Ποια ζώδια κάνουν ιδανικές σχέσεις και ποια όχι, σύμφωνα με την Κινέζικη αστρολογία

Ποια ζώδια κάνουν ιδανικές σχέσεις και ποια όχι, σύμφωνα με την Κινέζικη αστρολογία

Ποια ζώδια κάνουν ιδανικές σχέσεις και ποια όχι, σύμφωνα με την Κινέζικη αστρολογία

Στην Κινέζικη αστρολογία υπάρχουν 12 ζώδια και όλα συμβολίζονται από κάποιο ζώο, που δεν επιλέχθηκε τυχαία. Τα συγκεκριμένα ζώα τα διάλεξαν είτε γιατί σχετίζονταν στενά με την καθημερινή ζωή των αρχαίων Κινέζων, είτε επειδή είχαν και έχουν, σύμφωνα με την Κινέζικη παράδοση, τυχερές ιδιότητες. Το Κινεζικό ζωδιακό σύστημα χρησιμοποιεί τις αρχές της φιλοσοφίας του Γιν και του Γιανγκ, που υποστηρίζει ότι το σύμπαν αποτελείται από ανταγωνιστικές και συμπληρωματικές δυνάμεις, όπως το σκοτάδι και το φως, τον ήλιο και το φεγγάρι, τους άνδρες και τις γυναίκες κλπ.

Αν θέλετε να μάθετε ποιο ζώδιο εκπροσωπείτε στην Κινέζικη αστρολογία, ανάλογα με το έτος που γεννηθήκατε, πατήστε εδώ.

Όπως και στη δυτική αστρολογία, έτσι και στην Κινέζικη το κάθε ζώδιο έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία που επηρεάζουν την προσωπικότητα του και αναλόγως ταιριάζει με τα άλλα ζώδια. Ας δούμε ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των ζωδίων της Κινέζικης αστρολογίας, ποια ζώδια ταιριάζουν μεταξύ τους για ερωτικές σχέσεις και ποια όχι.

ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ

Θεωρείστε τυχερό ζώδιο και μπορείτε με την επινοητικότητα και την ευελιξία που σας διακρίνει να πετύχετε τους στόχους σας και να αποκτήσετε την ευημερία που τόσο επιθυμείτε. Είστε ανεξάρτητοι και ευπροσάρμοστοι σε νέες συνθήκες, αλλά και παρορμητικοί. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλετε εσείς, εκνευρίζεστε, γίνεστε αρνητικοί, πέφτετε ψυχολογικά και χάνετε την αυτοπεποίθησή σας.

Οι άνδρες, είστε περίεργοι και στενόμυαλοι και λόγω έλλειψης θάρρους και πίστης στον εαυτό σας δεν μπορείτε εύκολα να ηγηθείτε. Ξεχωρίζετε όμως, για τη δεξιοτεχνία σας και έχετε ιδιαίτερο ταλέντο σε ό,τι χρειάζεται προσοχή στη λεπτομέρεια. Οι γυναίκες, από την άλλη, έχετε ιδιαίτερη ομορφιά, εξυπνάδα και είστε ελκυστικές. Πάντα διακριτικές, με γρήγορη σκέψη και επιδέξια χέρια.

Τα πιο συμβατά ζώδια για σας είναι το Βόδι, ο Πίθηκος και ο Δράκος. Οι Αρουραίοι με το Βόδι έχετε συμπληρωματικούς χαρακτήρες και μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον στην επαγγελματική και οικογενειακή σας ζωή. Με τον Δράκο έχετε μια καλή και ισορροπημένη σχέση και αλληλοϋποστηρίζεστε. Ενώ τα ζευγάρια με Αρουραίο και Πίθηκο έχετε κατανόηση συνεργασία και θα είστε χαρούμενα και ευτυχισμένα.

Λιγότερο συμβατά ζώδια είναι το Άλογο και ο Πετεινός, καθώς συγκρούεστε, δεν υπάρχει ανοχή μεταξύ σας και είναι δύσκολο να διατηρήσετε χαμηλούς τόνους.

ΒΟΔΙ

Δουλεύετε σκληρά, είστε αποφασιστικοί, ειλικρινείς, αξιόπιστοι, ταπεινοί, ευγενικοί και χρησιμοποιείτε τη λογική για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες στη ζωή σας. Ωστόσο το αγκάθι στον χαρακτήρα σας είναι το πείσμα σας, που αν σας πιάσει γίνεστε αγύριστα κεφάλια και έτσι χάνετε ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Οι άνδρες δίνετε προσοχή στις λεπτομέρειες και επιδιώκετε να έχετε σταθερές σχέσεις. Απολαμβάνετε την οικογενειακή ζωή, αλλά είστε τόσο κτητικοί που «πνίγετε» το ταίρι σας. Οι γυναίκες είστε αφοσιωμένες σύντροφοι και πιστές. Δεν χωρίζετε εύκολα, αλλά είστε εξαιρετικά ζηλιάρες και λίγο εγωίστριες.

Είστε συμβατοί σε σχέσεις με Αρουραίο, Φίδι και Πετεινό. Με τον Αρουραίο έχετε ήρεμη και συνεργάσιμη ζωή και είστε και οι δύο πρόθυμοι να μοιραστείτε τα οικογενειακά βάρη. Με το Φίδι μπορείτε να εξερευνήσετε μαζί τη ζωή, αφού έχετε παρόμοια ενδιαφέροντα και συμπληρώνετε ο ένας τον άλλον. Με τον Κόκορα είστε ένα ζευγάρι που προσελκύει μεγάλο θαυμασμό, αφού ταιριάζετε στον τρόπο σκέψης.

Αποφύγετε σχέσεις με Τίγρη, Δράκο, Άλογο και Κατσίκα. Ο Τίγρης αρέσκεται να χειραγωγεί και να σας υποτάσσει και εσείς δεν το ανέχεστε. Η σχέση σας με τον Δράκο είναι ασταθής, αφού τους αρέσει να επιδεικνύονται, εσείς δεν αντέχετε τέτοιες συμπεριφορές και οι διαμάχες είναι αναπόφευκτες. Τα Άλογα δεν δέχονται εύκολα τη γνώμη των άλλων και έτσι έλλειψη επικοινωνίας θα σκοτώσει τη σχέση σας. Ενώ η Κατσίκα χαρακτηρίζεται από αδιακρισία, πείσμα και θυμό και οι καβγάδες σας θα είναι ατελείωτοι.

ΤΙΓΡΗΣ

Έχετε θάρρος, πίστη, ανοχή και αυτοπεποίθηση και μπορείτε να πετύχετε αυτό που θέλετε. Η γοητεία και οι ηγετικές σας ικανότητες είναι πολύτιμες τόσο στους εργασιακούς όσο και στους κοινωνικούς κύκλους. Παράλληλα, όμως, μπορείτε να γίνετε επιθετικοί, αλαζόνες και αρνητικοί με τους άλλους, αφού έχετε την τάση να μην εμπιστεύεστε κανέναν. Στον έρωτα οι άνδρες Τίγρεις είστε παθιασμένοι και σας αρέσει να ηγείστε και παίρνετε τον έλεγχο της σχέσης. Πάντα δείχνετε τα συναισθήματά σας και ξέρετε πώς να ευχαριστείτε τους ανθρώπους που αγαπάτε. Οι γυναίκες είστε ρομαντικές, ανεξάρτητες και μοντέρνες. Αναζητάτε τις τέλειες σχέσεις που έχουν βγει μέσα από τις σελίδες μυθιστορημάτων και αν πληγωθείτε δεν εγκαταλείπετε εύκολα και θα προσπαθήσετε να πάρετε εκδίκηση. Δεν αντέχετε την κουραστική ζωή στο σπίτι και θέλετε να είστε οικονομικά ανεξάρτητες.

Ταιριάζετε με όσους έχουν γεννηθεί τη χρονιά του Δράκου, του Αλόγου και του Χοίρου. Με τον Δράκο έχετε τους ίδιους στόχους ζωής και αγωνίζεστε μαζί, παρέχοντας υποστήριξη και ενθάρρυνση ο ένας στον άλλο. Με το Άλογο συμπληρώνεστε ως προσωπικότητες και μπορείτε να ζήσετε μια αρμονική ζωή. Και με τον Χοίρο έχετε απόλυτη συνεργασία και βαθιά αγάπη και εκτίμηση.

Δεν είστε συμβατοί με άτομα που εκπροσωπούν το Βόδι, την Τίγρη, το Φίδι και τον Πίθηκο. Με το Βόδι θα υπάρξουν προβλήματα στα οικονομικά, γιατί οι αξίες σας για το χρήμα και την ύλη είναι διαφορετικές. Με τον Τίγρη, δεν θα μονιάσετε, γιατί θα θέλετε και οι δύο να είστε κυρίαρχοι και να έχετε τον έλεγχο. Με το Φίδι έχετε λίγα κοινά και δεν θα μπορέσετε να ανοίξετε τις καρδιές σας. Ενώ με τον Πίθηκο μπορεί να σας ενώσει η εξουσία και το κέρδος, αλλά όχι η αγάπη. Και σχέση χωρίς αγάπη δεν μπορεί να προχωρήσει πολύ.

ΚΟΥΝΕΛΙ

Σας χαρακτηρίζει η ευγένεια, η θετικότητα, η ευαισθησία και η συμπόνια. Είστε διστακτικοί και δύσκολα παίρνετε ρίσκα. Η επιφυλακτικότητα σας έχει σταθεί πολλές φορές εμπόδιο στη ζωή σας και είστε τόσο ανασφαλείς που μπορεί να μείνετε σε μια σχέση, έστω και αν δεν είστε ευτυχισμένοι για να μην είστε μόνοι σας. Οι άνδρες αργείτε να ωριμάσετε και να δεσμευτείτε. Αν όμως το αποφασίσετε γίνεστε καλοί σύζυγοι και γονείς και θα βάζετε πάντα την οικογένεια πρώτη. Οι γυναίκες είστε ήρεμες, τρυφερές, ευαίσθητες, αλλά τα παρατάτε στην πρώτη δυσκολία. Στο γάμο είστε υπεύθυνες, νοικοκυρές και φροντίζετε το ταίρι σας και τα παιδιά σας.

Ταιριάζετε με όσους έχουν γεννηθεί τη χρονιά της Κατσίκας, των Πιθήκων, των Σκύλων και των Χοίρων. Η τέλεια συμβατότητα είναι με το ζώδιο της Κατσίκας. Είναι σα να έχετε γεννηθεί για να είστε ζευγάρι. Θα ερωτευθείτε με την πρώτη ματιά και η αγάπη σας θα σας κάνει να είστε και οι δύο πιο σίγουροι και λαμπεροί. Το ζώδιο του Πιθήκου μπορεί να σας φέρει πάθος και ενθουσιασμό στη ζωή σας, δηλαδή αυτό ακριβώς που σας λείπει. Το ζώδιο του Σκύλου είναι ειλικρινές και πιστό και μαζί θα ζήσετε μια ομαλή και αρμονική ζωή και επίσης να δημιουργήσετε περιουσία. Με τον Χοίρο ταιριάζετε γιατί θέλετε και οι δύο να ζήσετε μια φυσιολογική και χαρούμενη ζωή και έχετε αμοιβαία κατανόηση και υποστήριξη.

Αποφύγετε τις σχέσεις με τα ζώδια του Φιδιού ή του Πετεινού. Με τα Φίδια έχετε άλλη προσέγγιση για τη ζωή και οι καβγάδες για οικονομικά θέματα θα καταστρέψει τη σχέση. Ενώ με τους Πετεινούς δεν υπάρχει συμβατότητα γιατί η αυστηρότητα τους και η κριτική τους σας αγχώνει, σας κάνει να μαραζώνετε και η αγάπη εξαφανίζεται.

ΔΡΑΚΟΣ

Είστε γενναιόδωροι, πειθαρχημένοι και ειλικρινείς. Κερδίζετε εύκολα τις καρδιές των άλλων, αλλά αν νευριάσετε η γλώσσα σας τσακίζει κόκκαλα. Έχετε τεράστια προσωπική δύναμη, νοημοσύνη και προθυμία να αντιμετωπίσετε προκλήσεις. Στον έρωτα είστε ιδεαλιστές και δεν θα παρακαλέσετε ποτέ για λίγα ψίχουλα αγάπης. Αν πληγωθείτε από μια σχέση, αργείτε να το ξεπεράσετε και ζείτε με το παρελθόν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι άνδρες είστε νευρικοί, υπεύθυνοι και ευαίσθητοι. Δείχνετε έντονη φροντίδα στον σύντροφό τους, αλλά ο υπερβολικός συναισθηματισμός σας κουράζει. Οι γυναίκες κάνετε τα πάντα για να ευχαριστήσετε το ταίρι σας και είστε πλήρως αφοσιωμένες στη σχέση. Δείχνετε με έντονο τρόπο τα συναισθήματα σας και περιμένετε να βρείτε ανάλογη ανταπόκριση.

Συμβατοί στον έρωτα είστε με τα ζώδια του Πετεινού, του Αρουραίου και του Πιθήκου. Με τον Πετεινό μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον στην καριέρα, αφού και οι δύο είστε πρόθυμοι να αγωνιστείτε σκληρά για να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση και να αποκτήσετε μια αξιοζήλευτη ζωή. Με τον Αρουραίο έχετε πολλά κοινά και αναπτύσσετε μια σχέση εμπιστοσύνης που μπορεί να ενθαρρύνει ο ένας τον άλλον. Ενώ η σχέση με τον Πίθηκο βασίζεται στον ρομαντισμό και στην προστασία που παρέχει ο ένας στον άλλον.

Σχέσεις με Βόδι, Κατσίκες και Σκύλους δεν είναι τόσο συμβατές. Το Βόδι φέρεται με αυστηρότητα και ασκεί πίεση και κριτική που δεν μπορείτε να ανεχτείτε και υπάρχουν αντιπαραθέσεις. Με την Κατσίκα είστε πολύ διαφορετικοί και δεν υπάρχει σημείο επαφής. Μπορεί να παντρευτείτε λόγω χρημάτων, αλλά όχι αγάπης και η σχέση θα έχει προβλήματα. Ενώ με τον Σκύλο δεν μπορείτε να κάνετε χωριό, αφού και οι δύο θέλετε να είστε κυρίαρχοι στη σχέση και κανείς δεν υποχωρεί.

ΦΙΔΙ

Είστε παθιασμένοι, ενθουσιώδεις και πολύ επιλεκτικοί. Ιδιαίτερα στον έρωτα. Διαθέτετε υψηλή νοημοσύνη και πονηριά και θέλετε ένα ταίρι που να είναι αντάξιο σας. Επιθυμείτε μακροχρόνιες σχέσεις, αλλά είστε κτητικοί και ζηλιάρηδες. Οι άνδρες θέλετε να είστε ελκυστικοί και μπλέκετε σε πολλές ερωτικές περιπέτειες. Στις σχέσεις συμπεριφέρεστε κυριαρχικά και δεν εκφράζετε εύκολα την αλήθεια της ψυχής σας, δημιουργώντας απόσταση από το ταίρι σας. Οι γυναίκες είστε ειλικρινείς, πιστές και προσφέρετε την αγάπη και τη φροντίδα σας απλόχερα, ωστόσο είστε και εσείς κτητικές και ζηλιάρες.

Έχετε καλύτερη συμβατότητα στον έρωτα με τον Δράκο και τον Πετεινό. Ο Δράκος είναι πολύ έξυπνος και μπορεί να χειριστεί τις ιδιαιτερότητες σας και να δημιουργήσετε μαζί ένα λαμπρό μέλλον. Με τον Πετεινό σας ενώνει κοινή φιλοδοξία και οι στόχοι σας για την επιτυχία. Στηρίζετε ο ένας τον άλλον και μπορείτε να δημιουργήσετε μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Λιγότερο συμβατές είναι οι σχέσεις με Τίγρη, Κουνέλι, Κατσίκα και Χοίρο. Ο Τίγρης είναι μυστικοπαθής και τα ξεσπάσματα ζήλιας από εσάς δεν θα αργήσουν να έρθουν. Με τα Κουνέλια μπορείτε μεν να αγαπηθείτε, αλλά επειδή είστε και οι δύο πεισματάρηδες στους καβγάδες δεν θα υποχωρεί κανείς σας και ο πόλεμος δεν θα έχει τέλος. Με την Κατσίκα δεν έχετε κοινά ενδιαφέροντα και στόχους και η ζωή σας θα τείνει να γίνεται βαρετή. Όσο για τον Χοίρο σκέφτεστε εντελώς διαφορετικά και ιδιαίτερα στην οικονομική διαχείριση και οι διαμάχες είναι αναπόφευκτες.

ΑΛΟΓΟ

Έχετε απεριόριστη ενέργεια και ενθουσιασμό και επιμένετε στους στόχους σας, ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες. Η υπέροχη αίσθηση του χιούμορ σάς κάνει την ψυχή της παρέας και θέλετε να λάμπετε και να σας κολακεύουν. Φροντίζετε τους γύρω σας και τους νοιάζεστε, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε τις αλλαγές στη διάθεση σας. Οι άνδρες προσέχετε πολύ την εμφάνιση σας και είστε ελκυστικοί. Δεν λειτουργείτε επιθετικά στον έρωτα, αφού είστε ντροπαλοί και κλειστοί. Οι γυναίκες είστε πιο ρεαλίστριες και πρακτικές. Θέλετε να βρείτε ένα ταίρι που δείχνει ειλικρινή αγάπη και αργείτε να μπείτε σε σχέση. Όταν ερωτευτείτε όμως, είστε τρυφερές, πιστές και απαιτείτε το ίδιο από το ταίρι σας.

Ταιριάζετε περισσότερο με την Κατσίκα, την Τίγρη και το Κουνέλι. Με την Τίγρη είναι σα να έχετε πλαστεί ο ένας για τον άλλον και μπορείτε να ζήσετε μια αρμονική ζωή για πάντα. Με την Κατσίκα δεν θα βαρεθείτε ποτέ γιατί το πάθος θα σας ανανεώνει συνεχώς. Ενώ με το Κουνέλι αλληλοϋποστηρίζεστε και δημιουργείτε μια υπέροχη οικογένεια.

Όχι τόσο ταιριαστοί συνδυασμοί είναι με τον Αρουραίο, τον Πετεινό και το Βόδι. Με τον Αρουραίο θα βαρεθείτε γρήγορα και ίσως να αρχίσετε να ψάχνετε σε άλλες αγκαλιές την ευτυχία. Με το Βόδι δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε γιατί δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα, οπότε δεν θα καταφέρετε να πάρετε κοινές αποφάσεις και με τον Πετεινό δεν θα μπορέσετε να ζήσετε την έννοια της συντροφικότητας που είναι και ο βασικός παρονομαστής για την ευημερία μιας σχέσης.

ΚΑΤΣΙΚΑ

Είστε εργατικοί, δυνατοί, ευγενικοί και εστιασμένοι στους στόχους σας. Το αδύναμο σημείο σας είναι η αναποφασιστικότητα σας, αλλά και το γεγονός ότι δεν μπορείτε να πείτε «όχι» σε ότι και αν σας ζητήσουν. Δεν εκφράζετε εύκολα τα συναισθήματα σας και είστε ντροπαλοί και αγχώδεις. Οι άνδρες είστε ειλικρινείς και ξέρετε καλά πώς να ευχαριστήσετε αυτούς που αγαπάτε. Είστε ρομαντικές ψυχές και μερικές φορές συμπεριφέρεστε σαν παιδιά. Είστε γοητευτικοί, αλλά δεν σκορπίζετε την καρδιά σας, θέλετε μια ουσιαστική σχέση και να κάνετε οικογένεια. Οι γυναίκες είστε όμορφες, ευγενικές, εύθραυστες και συνεσταλμένες. Η διακριτική σας προσωπικότητα προσελκύει τους άνδρες και γίνεστε καλές σύζυγοι και μητέρες. Ανησυχείτε πολύ μήπως πληγώσετε τους άλλους και δεν ξέρετε πώς να αρνηθείτε να κάνετε κάτι, έστω και αν δεν το θέλετε.

Ταιριάζετε με το Άλογο, το Κουνέλι και τον Χοίρο. Με το Άλογο δημιουργείτε μια τέλεια σχέση και έχετε πολύ καλή επικοινωνία. Με το Κουνέλι έχετε συμπληρωματικές προσωπικότητες και ζείτε μια ευτυχισμένη ζωή. Όσο για τον Χοίρο, σέβεστε απόλυτα ο ένας τον άλλον και οι συγκρούσεις ανάμεσά σας θα είναι σπάνιες.

Λιγότερο ταιριαστές είναι οι σχέσεις με το Βόδι, την Τίγρη, τον Δράκο και το Φίδι. Με το Βόδι οι τσακωμοί θα πολύ συχνοί γιατί είστε η μέρα με τη νύχτα, με την Τίγρη δεν θα υπάρχει κατανόηση στις ανάγκες σας, με τον Δράκο η συμβίωση θα είναι μια «κόλαση», αφού δεν μπορεί ο ένας να ανεχτεί τις αδυναμίες του άλλου και με το Φίδι θα βαρεθείτε αφού δεν έχετε τίποτα κοινό.

ΠΙΘΗΚΟΣ

Είστε ανεξάρτητοι, έχετε αυτοπεποίθηση και τραβάτε τους άλλους σαν μαγνήτες. Ωστόσο πολλές φορές γίνεστε αλαζόνες και επιθετικοί, δημιουργώντας εντάσεις στις συνεργασίες σας. Οι άνδρες είστε γοητευτικοί και δημοφιλείς. Οι ερωτικές σχέσεις είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή σας και βάζετε τον σύντροφο πολύ ψηλά. Όταν ερωτεύεστε θα κάνετε τα πάντα για να είναι ικανοποιημένος ο άνθρωπος σας και θέλετε η σχέση σας να μοιάζει τέλεια. Οι γυναίκες δεν εκφράζεστε τόσο πολύ, είστε πιο ντροπαλές και συντηρητικές στη σχέση. Αισθάνεστε ανασφάλεια να δείξετε τα συναισθήματα σας για να μην πληγωθείτε και είστε λίγο πεισματάρες. Όταν ερωτεύεστε όμως, λειτουργείτε με κατανόηση και δίνετε δεύτερες ευκαιρίες. Αναζητάτε τον έπαινο και τον θαυμασμό από τον σύντροφό σας.

Οι καλύτεροι συνδυασμοί για τον Πίθηκο είναι με το Βόδι, τον Αρουραίο, τον Δράκο και το Κουνέλι. Η ηρεμία του Βοδιού χαλαρώνει την επιθετικότητα σας και καταφέρνετε να γίνετε υπέροχο ζευγάρι. Με τον Αρουραίο ο συνδυασμός είναι τέλειος καθώς αντιμετωπίζετε τα πάντα με αισιοδοξία και αλληλοκατανόηση. Με το Κουνέλι σας ενώνουν πολλά κοινά σημεία στην προσωπικότητά σας, τα οποία σας οδηγούν στην επιτυχία. Ενώ με τον Δράκο θα έχετε μια διασκεδαστική ζωή γεμάτη ρομαντικές εκπλήξεις. Θα έχετε πολλούς και κοινούς φίλους και ένα άνετο σπίτι.

Δεν είναι ιδανικοί οι συνδυασμοί με Τίγρη, Χοίρο και Φίδι. Με την Τίγρη δεν μπορείτε να λειτουργήσετε υποστηρικτικά, γιατί είστε και οι δύο εγωκεντρικοί και θέλετε να επιβάλετε το δικό σας. Με τον Χοίρο θα έρθετε κοντά στην αρχή, αλλά είναι δύσκολο να κατανοήσετε ο ένας τα συναισθήματα του άλλου, οπότε οι συγκρούσεις δεν θα αργήσουν να έρθουν. Με το Φίδι δεν θα τα βρείτε εύκολα, καθώς και οι δύο ψάχνετε από τον άλλον την τελειότητα και προφανώς, αυτό είναι αδύνατο.

ΠΕΤΕΙΝΟΣ

Είστε ειλικρινείς, ευφυείς και δημιουργικοί, αλλά πολλές φορές καθοδηγήστε από την ανάγκη σας για προσοχή ή επαίνους και βάζετε στη ζωή σας ανθρώπους που απλά σας κολακεύουν και δεν σας εκτιμούν αληθινά. Οι άνδρες στις σχέσεις αναζητάτε ελευθερία, ισότητα και σεβασμό. Δεν αρέσκεστε στους καβγάδες και θέλετε να λύνετε τα προβλήματα με συζήτηση. Επιθυμείτε να έχετε δίπλα σας άτομα εξωστρεφή και περιπετειώδη. Οι γυναίκες είστε γοητευτικές, δημοφιλείς και έχετε πολλούς φίλους. Εκφράζετε τα συναισθήματά σας και δεν ασκείτε πίεση στον σύντροφό σας. Επιδιώκετε να έχετε δίπλα σας ήρεμους ανθρώπους, γιατί δεν έχετε υπομονή και μπορεί να γίνετε νευρικές και ευερέθιστες.

Είστε συμβατοί σε σχέσεις με το Βόδι και το Φίδι. Με το Βόδι έχετε κοινούς στόχους και τρόπο σκέψης και η σχέση σας βασίζεται στην κατανόηση και τον σεβασμό. Όσο για το Φίδι μπορείτε να επικοινωνήσετε εύκολα, να αλληλοϋποστηρίζεστε και να γίνετε το τέλειο ζευγάρι.

Λιγότερη συμβατότητα έχουν οι σχέσεις με τον Αρουραίο, το Κουνέλι και το Άλογο. Με τον Αρουραίο δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε ούτε για τα απλά καθημερινά θέματα και οι συγκρίσεις είναι αλλεπάλληλες. Με το Κουνέλι θα κουραστείτε γρήγορα, λόγω έλλειψης επικοινωνίας, η οποία θα επηρεάσει και την ερωτική σας ζωή. Ενώ με το Άλογο δεν αντέχετε ο ένας τις αδυναμίες του άλλου και χάνεται την υπομονή σας.

ΣΚΥΛΟΣ

Είστε ευγενικοί, υπομονετικοί, υπεύθυνοι, καλοί και πιστοί. Επιθυμείτε σταθερές σχέσεις και θέλετε να κάνετε μια ωραία οικογένεια που θα φροντίζετε ο ένας για τις ανάγκες του άλλου. Οι άνδρες μόλις ερωτευτείτε δεν μπορείτε να το κρύψετε και δεν παίζετε παιγνίδια. Είστε διακριτικοί με το ταίρι σας και του αφήνετε χώρο στην σχέση να εκφραστεί και να δοθεί, αλλά δεν θέλετε να σας πιέζουν. Οι γυναίκες είστε ήσυχες, περήφανες, πιστές και σταθερές. Δείχνετε ανοχή και κατανόηση στους άλλους, αλλά δεν έχετε αυτοπεποίθηση.

Ταιριάζετε καλά με Κουνέλι και Τίγρη. Η κατανόηση και η ειλικρίνεια του Κουνελιού είναι τα κλειδιά για τη διατήρηση μιας αρμονικής σχέσης. Και οι δύο έχετε πάθος για τη ζωή, αλλά και τη διάθεση να μοιραστείτε τις χαρές και τα προβλήματα σας. Με την Τίγρη σας ενώνουν οι κοινοί στόχοι και είστε και οι δύο ιδεαλιστές. Δεν τα παρατάτε εύκολα και στηρίζετε ο ένας τον άλλον.

Ωστόσο, λιγότερο συμβατές είναι οι σχέσεις με την Κατσίκα και τον Δράκο. Με την Κατσίκα έχετε εντελώς διαφορετικά ενδιαφέροντά και δεν μπορείτε να βρείτε κοινό τρόπο έκφρασης και θα αισθάνεστε πιεσμένοι και μπερδεμένοι. Ενώ με τον Δράκο η έλλειψη εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας θα σας κάνει να αμφιβάλετε ο ένας για τον άλλο. Μια σχέση γεμάτη υποψίες δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

ΧΟΙΡΟΣ

Είστε συναισθηματικοί, ειλικρινείς, υπεύθυνοι, γενναιόδωροι και συμπονετικοί. Κερδίζετε εύκολα την εμπιστοσύνη των άλλων και όλοι σας συμπαθούν. Πάντα τρέχετε για όλους, θέλετε να εξυπηρετείτε, να προσφέρετε και να στηρίζετε όποιον έχει ανάγκη. Ωστόσο, συχνά πέφτετε θύματα επιτήδειων που έρχονται κοντά σας για να σας εκμεταλλευτούν. Οι άνδρες είστε ρομαντικοί και ντροπαλοί και δεν λειτουργείτε επιθετικά και διεκδικητικά στον έρωτα. Στη σχέση προσπαθείτε πάντα για το καλύτερο, είστε πιστοί, αλλά δεν εκφράζετε εύκολα αυτά που νιώθετε. Οι γυναίκες είστε καλόκαρδες, ήρεμες και θέλετε ένα ταίρι να σας προστατεύει. Στη σχέση λειτουργείτε χαλαρωτικά προς τον σύντροφό σας και το μόνο αγκάθι στον χαρακτήρα σας είναι οι εναλλαγές στη διάθεση σας.

Δημιουργείτε ιδανικές σχέσεις με Τίγρη, Κουνέλι και Πρόβατο. Με την Τίγρη έχετε σεξουαλική χημεία, αλλά και κατανόηση ο ένας για τον άλλο και αντιμετωπίζετε μαζί όποιες δυσκολίες και αν προκύψουν. Με το Κουνέλι έχετε πολλά κοινά. Είστε και οι δύο ευγενικές και διακριτικές προσωπικότητες και ταιριάζετε απόλυτα, ενώ με τον Πετεινό έχετε ίδιους στόχους και αλληλοϋποστηρίζεστε.

Δεν έχετε ιδιαίτερη συμβατότητα με το Φίδι και τον Πίθηκο. Με το Φίδι αισθάνεστε καταπίεση, αφού δεν αντέχετε να σας τονίζει συνεχώς τα μειονεκτήματα σας. Με τον Πίθηκο δεν έχετε σημείο επαφής, δεν εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον και όταν προκύπτουν δυσκολίες δεν μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε, αφού δεν συμφωνείτε σχεδόν σε τίποτα.