Ποια ζώδια δεν μετανιώνουν ποτέ για τις αποφάσεις τους

Ποια ζώδια δεν μετανιώνουν ποτέ για τις αποφάσεις τους

Ποια ζώδια δεν μετανιώνουν ποτέ για τις αποφάσεις τους

Πόσες φορές έχετε πει τις φράσεις «αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θα τα είχα κάνει αλλιώς», «δεν έπρεπε να είχα πάρει αυτή την απόφαση», «αν είχα πει αυτό, τώρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά»… Μήπως ζείτε πάντα με την αμφιβολία φωλιασμένη στο μυαλό σας και όταν τα πράγματα πάνε στραβά μετανιώνετε για τις αποφάσεις σας και κατηγορείτε τον εαυτό σας; Ή μήπως είστε από αυτούς που υποστηρίζουν τις επιλογές τους, έστω και αν τους οδήγησαν σε λάθος μονοπάτια και προχωρούν μπροστά χωρίς να αυτομαστιγώνονται, αλλά συλλέγοντας τις εμπειρίες και μετουσιώνοντας τες σε γνώση.

Κανείς δεν μπορεί να παίρνει μόνο σωστές αποφάσεις, διότι κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι τα δεδομένα στο μέλλον και αν αυτό που έχει επιλέξει θα του βγει σε καλό ή κακό. Όμως το να ζεις με τον φόβο της αποτυχίας και να αποφεύγεις να παίρνεις «ρίσκα» μπορεί από τη μία να σε γλιτώσει από κακοτοπιές, αλλά σίγουρα θα σου στερήσει πολλά… Δεν λέω να ζούμε δίχως να υπάρχει αύριο, αλλά και να είμαστε όλη μέρα με την αμφιβολία και να αναμασάμε «δεν έπρεπε να κάνω αυτό και εκείνο» δεν βγάζει πουθενά. Ίσως θα πρέπει να θυμηθούμε το κίνητρο που είχαμε για όλες τις αποφάσεις μας και μετά να αρχίσουμε να κριτικάρουμε τους άλλους ή τον εαυτό μας.

Σίγουρα αν ξέραμε πώς θα εξελιχθεί το κάθε τι που επιλέγουμε, θα τα κάναμε όλα αλλιώς και θα είχαμε αποφύγει πολλές από τις «εξυπνάδες» μας. Όμως αυτό δεν γίνεται, έτσι αποδεχόμαστε τα λάθη και προχωράμε μπροστά. Βέβαια, αυτό δεν είναι εύκολο για όλους. Υπάρχουν αυτοί που ναι μεν μετανιώνουν για τα λάθη τους, αλλά τα αφήνουν στο παρελθόν και συνεχίσουν ακάθεκτοι και αυτοί που τα κουβαλούν μαζί τους ανησυχώντας για τα πάντα. Εσείς σε ποιους ανήκετε; Ξεκινάμε την κατάταξη των ζωδίων από αυτούς που δεν μετανιώνουν ποτέ για τις αποφάσεις τους, για να φτάσουμε σε αυτούς που δεν συγχωρούν τον εαυτό τους για τα λάθη τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ίσως η έκφραση YOLO (ακρωνύμιο στα Αγγλικά του «ζεις μόνο μια φορά») έχει βγει για τους Τοξότες. Θέλουν να ζήσουν τη ζωή και να τη ρουφήξουν μέχρι το μεδούλι και κανείς δεν θα τους σταματήσει, ούτε οι λάθος αποφάσεις τους. Αν θέλουν κάτι δεν θα καθίσουν να το κλωθογυρίζουν στο μυαλό τους με τις ώρες και τις ημέρες. Θα το κάνουν και θα το ευχαριστηθούν, έστω και αν στο τέλος πληγωθούν. Όμως θα το έχουν δοκιμάσει, θα το έχουν ζήσει, θα το έχουν απολαύσει έστω και για λίγο. Για παράδειγμα, μπορεί να μπουν μεθυσμένοι σε ένα τατουατζίδικο και να κάνουν το πιο άσχημο τατουάζ. Δεν θα το μετανιώσουν, δεν θα το αφαιρέσουν, θα το βλέπουν και θα γελάνε με την… ανοησία τους και θα θυμούνται αυτή την ανάμνηση με χαρά. Οι Τοξότες δεν μετανιώνουν για τις αποφάσεις τους, διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να επιλέξουν κάτι πάει να πει ότι το ήθελαν και τα θέλω τους είναι πολύ σημαντικά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι είναι υποστηρικτές της άποψης «καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες» και έτσι παίρνουν ρίσκα και παράτολμες αποφάσεις, τις οποίες βέβαια υποστηρίζουν μέχρι τέλους. Δεν μετανιώνουν για ό,τι επιλέξουν να κάνουν, έστω και αν αποδειχτεί «λάθος», αφού απολαμβάνουν το ταξίδι και όχι τον προορισμό. Ξέρουν πολύ καλά ότι η ζωή θέλει θάρρος και το αποδεικνύουν. Είναι πάντα πρόθυμοι να δοκιμάσουν κάτι νέο, κάτι πρωτοποριακό, έστω και αν όλοι οι άλλοι τους λένε ότι είναι παράτολμο. Οι αμφιβολίες των άλλων θα τους πωρώσουν περισσότερο και θα θέλουν να αποδείξουν ότι αυτοί μπορούν. Θα διακινδυνεύσουν να κάνουν μια νέα επιχείρηση, να βγάλουν μια καινούρια ιδέα, να κάνουν μια σχέση με έναν άνθρωπο που είναι πολύ διαφορετικός, αρκεί να τους εμπνεύσει και να το πιστέψουν και θα το προσπαθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους. Και αν όλα πάνε ανάποδα δεν θεωρούν ότι απέτυχαν, αλλά ότι το δοκίμασαν και πλέον μπορούν να έχουν άποψη για να κρίνουν.

ΚΡΙΟΣ

Παρότι οι Κριοί λαμβάνουν αποφάσεις παρορμητικές και σύμφωνα με το θυμικό τους, δεν μετανιώνουν εύκολα και υποστηρίζουν τις θέσεις τους. Δεν φοβούνται για τις συνέπειες των πράξεων τους και δεν τους καίγεται καρφί τι θα πουν οι άλλοι. Πολλές φορές οι άνθρωποι αισθάνονται άσχημα και ντρέπονται για κάποια εσφαλμένη απόφαση τους επειδή ξέρουν ότι θα δεχτούν κριτική από το κοντινό τους περιβάλλον. Για τους Κριούς όμως αυτό δεν ισχύει και δεν ακούν κανέναν. Ούτε πριν πάρουν μία απόφαση, αλλά ούτε και μετά. Δεν δέχονται αμφισβήτηση και κριτική και δεν μετανιώνουν. Εξάλλου το πρώτο μέλημα τους είναι να ζήσουν τη ζωή τους όπως θέλουν οι ίδιοι και όχι όπως επιθυμούν οι γύρω τους. Είναι αρκετά θαρραλέοι για να χαράσσουν τη δική τους πορεία και να πληρώνουν το τίμημα των σφαλμάτων τους.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αν οι Δίδυμοι αποφασίσουν κάτι ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα θα το κάνουν και θα προσπαθήσουν να πείσουν και τους γύρω τους ότι αυτό που έπραξαν ήταν το σωστό. Συνήθως η κρίση τους είναι σωστή και μετράνε τις κινήσεις τους έτσι ώστε να έχουν προσωπικό όφελος. Όμως πολλές φορές αναμειγνύονται σε καταστάσεις και πηγαίνουν σε λάθος δρόμους είτε από περιέργεια είτε επειδή βαριούνται σε μια κατάσταση και θέλουν λίγη περιπέτεια. Υπό αυτές τις συνθήκες μπλέκουν σε μπελάδες, αλλά δεν θα τα βάψουν και μαύρα αν πάρουν μια λάθος απόφαση. Εξάλλου ξέρουν πολύ καλά ότι το ίδιο θα ξαναέκαναν αν είχαν την ευκαιρία και έτσι πράττουν αυτό που θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και δίχως να μετανιώνουν για τίποτα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί είναι τολμηροί και αρκετά γενναίοι ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους και των αποφάσεων τους. Για να κάνουν κάτι το έχουν σκεφτεί πολύ καλά και έχουν μετρήσει τους κινδύνους, γι’ αυτό και το υποστηρίζουν μέχρι τέλους. Έστω και αν φαίνονται πολλές φορές να παίρνουν αποφάσεις εν βρασμώ, βαθιά μέσα τους γνωρίζουν ακριβώς τι κάνουν και πόσο θα πληγωθούν ή θα πονέσουν τους άλλους. Έχουν το κοντρόλ των καταστάσεων και του μυαλού τους και στις πιο δύσκολες στιγμές. Όμως μην ξεχνάμε ότι είναι και λίγο αυτοκαταστροφικοί και μπορεί να πάρουν κάποιες αποφάσεις γνωρίζοντας ότι θα τους ρίξουν στον «γκρεμό», αλλά και γι’ αυτές δεν μετανιώνουν. Προτιμούν να κάνουν αυτό που θέλουν, έστω και αν πονέσουν πολύ. Εξάλλου το μέγεθος του πόνου και της καταστροφής δεν θα το μάθει ποτέ κανείς, αφού δεν μοιράζονται αυτά τα μυστικά τους οι Σκορπιοί. Θα δείχνουν πάντα αλώβητοι, έστω και αν μέσα τους έχουν πεθάνει.

ΛΕΩΝ

Θα προσπαθήσουν να μην κάνουν λάθη για να μην εκτεθούν και πέσουν στα μάτια των άλλων. Οι Λέοντες είναι πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις τους και μετράνε τις αποφάσεις τους πριν τις δημοσιοποιήσουν. Βάζουν όρια και δεν θα κάνουν παρορμητικές κινήσεις. Αν όμως πάρουν μια απόφαση δεν θα κάνουν βήμα πίσω και αν δεν τους βγει έτσι όπως θέλουν δεν θα παραδεχτούν ότι έπραξαν λανθασμένα. Μπορεί να κατηγορήσουν τους άλλους, τις συνθήκες, τον… κακό καιρό, αλλά θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι η απόφαση που έλαβαν ήταν η πλέον σωστή για τα δεδομένα που είχαν. Αν μετανιώνουν; Ναι! Αν θα το δείχνουν; Ποτέ!

ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί είναι γνωστό ότι είναι αναποφάσιστοι και ότι σκέφτονται δύο και τρεις φορές την κάθε κατάσταση και αξιολογούν συνεχώς τα δεδομένα. Ούτε για τα απλά, όπως ποιο t-shirt θα φορέσουν στη βραδινή τους έξοδο, δεν μπορούν να επιλέξουν, πόσο περισσότερο να λάβουν μια κρίσιμή και σημαντική απόφαση. Δεν μπορούν να ενεργήσουν με δυναμική, διότι φοβούνται πως υπάρχει κάτι καλύτερο που δεν έχουν σκεφτεί και πως θα μετανιώσουν αργότερα για αυτό που επέλεξαν. Είναι από τους ανθρώπους που συχνά μετανιώνουν ότι και να κάνουν. Αν για παράδειγμα τους πάρει ένας φίλος τηλέφωνο για να βγουν το βράδυ, αλλά το πρωί έχουν δουλειά, ό,τι και να αποφασίσουν θα το μετανιώσουν και θα τρώγονται. Αν πάνε στο κάλεσμα θα σκέφτονται ότι δεν είναι σωστό αυτό που έκαναν και ότι θα το πληρώσουν το επόμενο πρωί, αλλά και να αρνηθούν θα σκέφτονται ότι κακώς δεν πήγαν και δεν θα γινόταν και τίποτα κακό αν έβγαιναν για λίγο…

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι εκπροσωπούν ένα πολύ στοχαστικό ζώδιο και αυτό σημαίνει ότι μετράνε πολύ τις αποφάσεις τους. Δεν είναι παρορμητικοί άνθρωποι και ζυγίζουν πολύ καλά τις κινήσεις τους. Επειδή δεν τους αρέσουν οι δικαιολογίες και είναι πολύ αυστηροί με τον εαυτό τους, προτιμούν να μην κάνουν κάτι αν υπάρχει η πιθανότητα να το μετανιώσουν μετά. Διότι αν κάνουν κάποιο λάθος το μετανιώνουν σκληρά και δεν συγχωρούν τον εαυτό τους για την επιλογή τους και αυτομαστιγώνονται. Και βέβαια δεν θα κάνουν ποτέ το ίδιο λάθος. Έχουν πολύ καλή μνήμη και οι πληγές του παρελθόντος δεν τους επιτρέπουν το δις εξαμαρτείν. Βέβαια στην προσπάθεια τους να προστατευθούν χάνουν πολλές ευκαιρίες και ίσως και αυτό το μετανιώνουν, αλλά μπρος στην ασφάλεια που θέλουν να έχουν στη ζωή τους δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι είναι προσεκτικοί στις αποφάσεις τους, διότι δε θέλουν να πληγώσουν και να φέρουν σε δύσκολη θέση όσους αγαπάνε. Για τους ίδιους λόγους όμως μπορεί να κάνουν κάτι που τελικά θα το μετανιώσουν. Δηλαδή, αν κάποιο από τα κοντινά τους πρόσωπα τους ζητήσει κάτι, είναι ικανοί να το κάνουν για να μην τους δυσαρεστήσουν και μετά να… τραβάνε τα μαλλιά τους, που δεν ζύγισαν καλά την κατάσταση και πήραν λάθος αποφάσεις. Ναι, οι Καρκίνοι μετανιώνουν και μάλιστα πολύ αν κάνουν κάποιο λάθος και δεν συγχωρούν τον εαυτό τους για αυτό και αυτομαστιγώνονται.

ΙΧΘΥΕΣ

Για τους Ιχθύς όλα είναι δίκοπο μαχαίρι και μετανιώνουν συχνά για τις αποφάσεις τους. Πολλές φορές κάνουν επιλογές και παίρνουν αποφάσεις ορμώμενοι από το συναίσθημα τους που δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος και όταν συνειδητοποιούν τι έχουν κάνει είναι πολύ αργά. Έρχονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα των πράξεων τους και όχι απλά μετανιώνουν, αλλά χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο και υπόσχονται στον εαυτό τους την επόμενη φορά να είναι πιο προσεκτικοί και αντικειμενικοί. Και είναι η υπόσχεση που δεν τηρούν σχεδόν ποτέ, καθώς μπορεί να κάνουν τα ίδια λάθη ξανά και ξανά και να μετανιώνουν συνεχώς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Για τους Παρθένους το να μετανιώνουν είναι η ιστορία της ζωής τους. Σκέφτονται, αναλύουν και οργανώνουν τα πάντα και δεν συγχωρούν τα λάθη ούτε στους άλλους, ούτε βέβαια στον εαυτό τους. Δεν χαλαρώνουν ποτέ και συνεχώς προσπαθούν να βρουν πώς θα κάνουν κάτι καλύτερα. Αυτή η υπερβολική ανάλυση των πάντων, τους κάνει αφενός να μην μπορούν να αποφασίσουν για το τι είναι καλύτερο να πράξουν και αφετέρου ό,τι και να αποφασίσουν δεν τους αρκεί και ψάχνουν πάντα κάτι άλλο, κάτι πιο έξυπνο και ποτέ δεν είναι ικανοποιημένοι. Είναι συνεχώς μετανιωμένοι για ό,τι και να αποφασίσουν, διότι πάντα θα τριβελίζει το μυαλό τους μια άλλη εκδοχή, κάτι άλλο που θα έπρεπε να έχουν κάνει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι είναι τόσο φιλόδοξοι και ταυτόχρονα επικριτικοί για τα πάντα στη ζωή τους που συνεχώς βρίσκονται σε κατάσταση αλέρτ και δεν συγχωρούν τις λάθος επιλογές τους, διότι τους απομακρύνουν από τον στόχο τους. Κάθε κίνηση που κάνουν δεν είναι τυχαία και κάθε απόφαση που λαμβάνουν την έχουν σκεφτεί με γνώμονα το προσωπικό τους όφελος. Δεν θα κάνουν χατίρια, ούτε θα παρασυρθούν από άλλους, οπότε η ευθύνη της λάθος απόφασης θα βαραίνει μόνο τους ίδιους και αυτό δεν μπορούν να το δεχτούν. Μετανιώνουν πολύ για τις εσφαλμένες αποφάσεις και επειδή αρέσκονται και λίγο στο δράμα, τιμωρούν τους εαυτούς τους που δεν συμπεριφερθήκαν έξυπνα και ενήργησαν όπως οι κοινοί θνητοί.