Υπερπανσέληνος στις 31/08/2023: Επαναξιολογήσεις σχέσεων, εντάσεις και ψυχολογική πίεση. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Υπερπανσέληνος στις 31/08/2023: Επαναξιολογήσεις σχέσεων, εντάσεις και ψυχολογική πίεση. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Υπερπανσέληνος στις 31/08/2023: Επαναξιολογήσεις σχέσεων, εντάσεις και ψυχολογική πίεση. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Φέτος ο Αύγουστος είναι πολύ γενναιόδωρος με τα φεγγάρια, αφού φιλοξενεί δύο Πανσελήνους. Το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι κόσμησε τον ουρανό την πρώτη μέρα του μήνα και το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί την τελευταία του. Στις 31 Αυγούστου 2023 λοιπόν έρχεται η Υπερπανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων και το συναίσθημα (Ιχθύες) θα κοντραριστεί με τη λογική (Παρθένος). Είναι ένα «θλιμμένο» φεγγάρι (έτσι ονομάζεται η δεύτερη Πανσέληνος που πραγματοποιείται τον ίδιο μήνα), που από τη μία θα αυξήσει τις ευαισθησίες μας, θα έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας και από την άλλη θα μας προσγειώσει απότομα στην πραγματικότητα. Επίσης, με αυτό το φεγγάρι μπορεί να υπάρξουν αναταραχές στις μετεωρολογικές ή γεωφυσικές συνθήκες, μπορεί να έχουμε ατυχήματα που σχετίζονται με τη θάλασσα ή πλημμύρες και γενικότερα θέματα με το υδάτινο στοιχείο, ή να έχουμε πολιτικές εξελίξεις και να έρθουν στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος που ζητούν κάθαρση.

Η δύσκολη επιρροή του Κρόνου

Οι Πανσέληνοι πάντα σχετίζονται με την κορύφωση και το τέλος κάποιων καταστάσεων και οι Ιχθύες είναι το τελευταίο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση, οπότε αυτό το φεγγάρι μας καλεί να τελειώσουμε, να απελευθερωθούμε από ό,τι μας κρατά πίσω και να προχωρήσουμε. Όχι όμως να ονειροβατούμε και να αντιδρούμε σπασμωδικά και συναισθηματικά, αλλά να κινούμαστε με γνώμονα την ωριμότητα και τα όρια. Βλέπετε η Πανσέληνος είναι σε σύνοδο με τον αυστηρό Κρόνο που δεν συγχωρεί τα λάθη και τις παρορμήσεις. Αυτή η όψη θέλει να αναλάβουμε την ευθύνη για τα πεπραγμένα μας και για τα επόμενα βήματά μας. Ενώ η ενέργεια των Ιχθύων τείνει να παραδίδεται στη ροή των πραγμάτων και να αφήνεται στη φαντασία και στο όνειρο, η παρουσία του Κρόνου είναι καταλυτική και μας τονίζει την ανάγκη για υπεύθυνη δράση. Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν να είμαστε ρεαλιστές, να έχουμε επίγνωση των καταστάσεων και να μην επιτρέπουμε στους φόβους ή στους ευσεβείς πόθους να μας οδηγούν. Το φεγγάρι μας ωθεί να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, να βάλουμε τα πράγματα σε σωστές βάσεις και να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον. Αν, για παράδειγμα, έχουμε εξιδανικεύσει πρόσωπα και καταστάσεις ή αν κινούμαστε σε θολά νερά, η Πανσέληνος σε συνεργασία με τον Κρόνο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και η αληθινή υπόσταση των πραγμάτων θα βγει μπροστά μας και μπορεί να σοκαριστούμε και να αγχωθούμε πολύ. Αν επιλέξουμε να στρουθοκαμηλίζουμε, τότε σίγουρα δεν θα είναι προς όφελός μας. Αν όμως λειτουργήσουμε υπεύθυνα, αν αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και σταματήσουμε τον φαύλο κύκλο που μας βυθίζει, έστω και με ψυχικό κόστος θα μπορέσουμε να κάνουμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Επίσης, η σύνοδος της Πανσελήνου με τον Κρόνο μπορεί να προκαλέσει περιορισμούς, θλίψη, μελαγχολία και δυσφορία. Έτσι ίσως νιώσουμε ότι είμαστε δυσαρεστημένοι, εσωστρεφείς, πεισματάρηδες και ανειλικρινείς και η αποξένωση από τα άτομα που αγαπάμε μπορεί να μας κοστίσει μια σημαντική σχέση. Το αίσθημα της μοναξιάς ίσως είναι πολύ έντονο και μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικές σκέψεις και κινήσεις. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία και λογική. Ο Κρόνος δεν είναι τιμωρός, αλλά θέλει να αναλάβουμε την ευθύνη για τη ζωή μας και οτιδήποτε μας προβληματίζει. Θέλει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας λύσης αναλαμβάνοντας την ευθύνη και όχι να το παίζουμε θύματα… Ο Κρόνος επίσης λατρεύει τα όρια, οπότε το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια όρια που πρέπει να θέσουμε με αυτήν την Πανσέληνο είτε στους άλλους είτε και στον εαυτό μας. Κανένα από τα ζητούμενα του Κρόνου δεν είναι εύκολα, όμως είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε σε υγιείς βάσεις και όχι σε ουτοπικά σενάρια. Και μην ξεχνάμε ότι ο Κρόνος που βρίσκεται στους Ιχθύς είναι σε ανάδρομη πορεία και τα παρελθοντικά μας λάθη έρχονται και ζητούν λύσεις.

Σε… ανάδρομο κλοιό

Εκτός από τον Κρόνο, υπάρχουν και άλλοι πλανήτες που είναι σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία και αυτό έχει τη σημασία του. Με τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα σε ανάδρομη πορεία φαίνεται ότι το βλέμμα μας είναι περισσότερο στραμμένο στο παρελθόν και αυτό μας καθυστερεί από το να κάνουμε βήματα μπροστά. Μπορεί να υπάρχουν έντονες καθυστερήσεις, προβλήματα στην επικοινωνία, εμπόδια και ατυχίες που να μας κάνουν να νιώθουμε αβεβαιότητα. Ίσως αισθανόμαστε ότι κάνουμε κύκλους, ότι κυνηγάμε την ουρά μας και δεν θα είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας και για το τι ακολουθεί. Όμως, αυτή είναι μια περίοδος που πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να τη χρησιμοποιήσουμε για προβληματισμό. Να κάνουμε την εσωτερική μας αναζήτηση, να βρούμε τι πήγε στραβά και τι δεν λειτουργεί, να πάρουμε αποφάσεις και να ξαναβρούμε την πυξίδα μας. Επίσης, επειδή η διαίσθηση μας θα είναι έντονη με αυτή την Πανσέληνο, καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε το ένστικτό μας και να βλέπουμε πιο ξεκάθαρα τα «σημάδια» που θα μας οδηγήσουν στην κάθαρση και στην απελευθέρωση.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Πάντα όταν έχουμε Πανσέληνο τα φώτα σχηματίζουν αντίθεση, δηλαδή η Σελήνη βρίσκεται απέναντι από τον Ήλιο και στη συγκεκριμένη Πανσέληνο ο Ήλιος βρίσκεται στην Παρθένο και η Σελήνη στους Ιχθύς. Η Πανσέληνος επηρεάζει όλα τα ζώδια σε διαφορετικούς τομείς το καθένα, αλλά η συγκεκριμένη που πραγματοποιείται στις 7 μοίρες και 25 λεπτά των Ιχθύων θα έχει έντονη επιρροή στα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή στους Διδύμους, στους Παρθένους, στους Τοξότες και στους Ιχθύς που έχουν γεννηθεί από τις 4 έως τις 10 μοίρες των ζωδίων τους. Αλλά και σε όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς θα επηρεαστούν οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού από την Πανσέληνο στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων

ΚΡΙΟΣ

Η Πανσέληνος που σχηματίζεται στις 31 Αυγούστου στους Ιχθύς, σε ένα ζώδιο πριν το δικό σας, ρίχνει το φως της στον πιο σκοτεινό, μυστικό και εσωστρεφή 12ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου. Αυτό το φεγγάρι επηρεάζει τον τομέα της ζωής σας που έχει να κάνει με το υποσυνείδητο, την πνευματικότητα, τις εσωτερικές σας ανάγκες, την ψυχολογία, την υγεία, αλλά και την εργασία και τις καθημερινές σας ρουτίνες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ρίξετε τους τόνους και τα… γκάζια, να υψώσετε μια ασπίδα στα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχεστε και να επικεντρωθείτε σε πιο εσωτερικά μονοπάτια. Είστε έτοιμοι για λίγη ενδοσκόπηση; Ναι, το καταλαβαίνω ότι σας πιάνει μια ανατριχίλα και μια ταραχή και μόνο που το ακούτε, αφού είστε το ζώδιο της δράσης και της αντίδρασης, και το μόνο που αναζητάτε είναι η επόμενη πρόκληση και το πώς θα βγείτε πρώτοι. Όμως, αυτή η Πανσέληνος που είναι και σε σύνοδο με τον ανάδρομο Κρόνο θέλει από εσάς όχι να πατήσετε φρένο, αλλά να βγάλετε το πόδι σας από το γκάζι και να σταματήσετε για λίγο να τρέχετε σαν «δαιμονισμένοι». Διότι μάλλον έχετε μπει σε μια τροχιά αυξημένης ταχύτητας και δεν προλαβαίνετε να καταλάβετε ούτε τι συμβαίνει γύρω σας αλλά ούτε και μέσα σας. Και αυτό είναι το ζητούμενο αυτής της Πανσελήνου, να συνειδητοποιήσετε το πώς και το γιατί κάνετε ό,τι κάνετε, και τι προσφέρει σε εσάς όλη αυτή η ένταση. Είστε ευτυχισμένοι; Όταν το βράδυ πέφτετε στο κρεβάτι σας νιώθετε καλά και ήρεμοι, ή κι εκεί αναλώνεστε σε συγκρούσεις και μεγαλεπήβολα σχέδια που σας αγχώνουν περισσότερο και απομυζούν την ενέργεια σας. Την ενέργεια που ενδεχομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί και σας γεμίζει ψυχικά. Η Πανσέληνος θέλει από εσάς να βρείτε την εσωτερική σας ηρεμία και να δημιουργήσετε μια βαθύτερη σχέση με τον εαυτό σας. Να δώσετε προτεραιότητα στην ξεκούραση και στην αναπλήρωση της ενέργειάς σας, να βρείτε διεξόδους και δραστηριότητες που σας κάνουν να χαμογελάτε και να χαλαρώνετε. Να βάλετε σε προτεραιότητα τις ανάγκες της ψυχής και του σώματος, να ασχοληθείτε με την υγεία σας και να απαλλαχθείτε από κακές συνήθειες, από τοξικούς ανθρώπους και σχέσεις, αλλά και να αφήσετε πίσω σας κολλήματα του παρελθόντος, να πετάξετε ό,τι είναι άχρηστο από τη ζωή σας. Ακόμη, το φεγγάρι αυτό πυροδοτεί τις τάσεις φυγής σας και την ανάγκη σας να βρείτε τον αληθινό σας εαυτό και την εσωτερική σας ισορροπία. Από την άλλη, πιθανώς να υπάρχει μια μυστική ή παρασκηνιακή κατάσταση στη δουλειά ή επαφές που κάνετε εσείς μυστικά. Για κάποιους από σας μπορεί να σημαίνει το τέλος μιας δραστηριότητας ή μιας συνεργασίας.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Πανσέληνος επηρεάζει θέματα στόχων, τη συλλογική δουλειά, τις σχέσεις με φίλους και σας καλεί να δείτε τι ρόλο παίζετε στις ζωές των άλλων, πώς βάζετε τα όρια σας στις σχέσεις με τους συνεργάτες σας, αλλά και αν έχετε επιτύχει τα σχέδια σας και τι μπορείτε να αλλάξετε για να φτάσετε εκεί που θέλετε. Καλώς ή κακώς, το φεγγάρι αυτό θα φέρει πολλές συνειδητοποιήσεις και θα κληθείτε να πάρετε αποφάσεις. Όσο πλησιάζουμε στην ημέρα της Πανσελήνου και για δύο εβδομάδες μετά θα είστε πιο συναισθηματικοί και αν δεν λαμβάνετε την αποδοχή που θέλετε από τους ανθρώπους που σχετίζεστε -είτε στις προσωπικές είστε στις φιλικές σας σχέσεις- θα γίνετε από τη μια πιο απαιτητικοί και από την άλλη θα σας πιάνει το παράπονο. Τα συναισθήματα σας είτε αρνητικά είτε θετικά θα αναβλύζουν από τα βάθη της καρδιάς σας και θα ζητάτε ανταπόκριση. Το φεγγάρι αυτό που είναι σε σύνοδο με τον αυστηρό Κρόνο θα σας βοηθήσει, μέσα σε όλο αυτό το συναισθηματικό παραλήρημα, να συνειδητοποιήσετε την πραγματική βάση των σχέσεων σας, την αλήθεια των προθέσεων των συνεργατών σας, των ανθρώπων που σας περιβάλλουν στην καθημερινότητά σας και να λάβετε τις απαντήσεις για τυχόν υποψίες ή αμφιβολίες που είχατε για κάποια άτομα. Η σύνοδος της Πανσελήνου με τον Κρόνο θα λειτουργήσει σαν ένας φακός που θα φωτίσει όλες τις στις σχέσεις σας, εκθέτοντας πώς πραγματικά νιώθετε για τους άλλους και πώς νιώθουν αυτοί για εσάς. Παράλληλα θα σας απασχολήσουν οι στόχοι σας και το κατά πόσο είστε κοντά για να τους επιτύχετε, σκεπτόμενοι αν θα πρέπει να κάνετε διορθωτικές κινήσεις ή αν θα τους εγκαταλείψετε στην περίπτωση που οι προσπάθειες σας πέφτουν στο κενό. Από αξιολόγηση θα περάσουν και οι ρόλοι που έχετε αναλάβει σε συνεργασίες, ομάδες, πολιτικά κόμματα, γκρουπ και σε ό,τι άλλο μπορεί να συμμετέχετε, αφού θα περάσετε από το μικροσκόπιο τις «συμμαχίες» σας και αν συνειδητοποιήσετε ότι κάποιοι δεν λειτουργούν προς όφελος του κοινού καλού και στέκονται εμπόδιο στις προσπάθειες σας, τότε θα αποχωρίσετε. Αν όμως έχετε βρει τους κατάλληλους ανθρώπους που θα αποτελέσουν την «ομάδα κρούσης», όλοι μαζί θα καταφέρετε να φτάσετε στην κορυφή. Γενικότερα είναι ένα διάστημα που θα αναρωτιέστε συνεχώς αν έχετε συμβιβαστεί για χάρη των άλλων, αν όντως γνωρίζετε τις αληθινές προθέσεις του κοινωνικού σας κύκλου και αν έχετε επενδύσει σε λάθος άτομα.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων θα λειτουργήσει σαν ένας προβολέας που θα φωτίσει τη δημόσια εικόνα σας, το επαγγελματικό σας στάτους και προφίλ, τη φήμη, την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας και το πώς σας αντιμετωπίζουν και θα φέρει στο προσκήνιο τα λάθη και τις επιτυχίες σας, και ανάλογα θα σας επιβραβεύσει ή θα σας φέρει προ των ευθυνών σας. Το φεγγάρι θα επηρεάσει θέματα καριέρας και επαγγελματικής κατεύθυνσης, ενώ εξ αντανακλάσεως θα δημιουργήσει κραδασμούς και σε θέματα σπιτιού και οικογένειας. Μπορεί λοιπόν να βρεθείτε σε ένα… σταυροδρόμι, να αναρωτιέστε συνεχώς αν αναγνωρίζονται οι κόποι σας, οι προσπάθειες σας και αν οι άλλοι σας αντιμετωπίζουν όπως σας αξίζει και να σκέφτεστε ότι θέλετε κάτι άλλο για τον εαυτό σας. Η σύνοδος της Πανσελήνου με τον ανάδρομο Κρόνο θέλει από εσάς να κάνετε ένα βήμα πίσω, να αξιολογήσετε την επαγγελματική σας πορεία, να εξετάσετε πώς οραματίζεστε το μέλλον σας και να συνειδητοποιήσετε πώς και γιατί έχετε φτάσει σε ένα τέλμα. Είναι οι άλλοι που φταίνε ή εσείς έχετε αφήσει τα περιθώρια να σας χειρίζονται όπως θέλουν; Οι απαντήσεις μπορεί να πυροδοτήσουν την επιθυμία σας να ξεφύγετε απ’ ό,τι σας περιορίζει, αλλά καλό είναι να συγκρατηθείτε λίγο και να μην κάνετε παρορμητικές κινήσεις. Εξάλλου εκτός από τον ανάδρομο Κρόνο που εμπλέκεται με την Πανσέληνο και δεν συμπαθεί τις επιπόλαιες κινήσεις, είναι ανάδρομος και ο κυβερνήτης σας Ερμής που δημιουργεί χάος στη σκέψη σας και δεν ευνοεί τα νέα ξεκινήματα, μέχρι τουλάχιστον τις 15/09 που θα επιστρέψει στην ορθή του πορεία. Αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να σκεφτείτε, να σχεδιάσετε την πορεία σας, να βρείτε πιο είναι το «σημάδι» που θέλετε να αφήσετε στον κόσμο, να ανακαλύψετε αυτό που σας εκφράζει και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν να βάλετε μπροστά τα σχέδια σας. Ακούστε την εσωτερική σας φωνή, επαναξιολογήστε την κατεύθυνση της καριέρας σας και της ζωής σας και προσπαθήστε να εναρμονίσετε την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εσάς με αυτή που έχετε εσείς για τον εαυτό σας. Το φεγγάρι αυτό μπορεί να φέρει στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος που έγιναν είτε στην καριέρα σας είτε στο σπίτι και στην οικογένεια και να αγχωθείτε πολύ. Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις θα αυξάνονται και εσείς θα τρέχετε για να τα προλάβετε όλα και να καταφέρετε να ανταποκριθείτε στις έντονες πιέσεις που δέχεστε. Μπορεί να σας ζητήσουν τα ρέστα είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι και να θέλετε να ρίξετε μαύρη πέτρα πίσω σας… Προσοχή στα συναισθηματικά ξεσπάσματα και αποφύγετε τον ειρωνικό τόνο στα λόγια σας, διότι μπορεί να σας μπλέξει σε καβγάδες και άγονες αντιπαραθέσεις. Η απάντηση είναι μία: ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η αναζήτηση της ασφάλειας είναι η δεύτερη φύση σας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το άγνωστο και οι αλλαγές αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς. Όμως εκεί βρίσκεται η μαγεία, στις νέες εμπειρίες και στη διαφορετική ματιά. Και η Πανσέληνος στις 31 Αυγούστου θέλει από εσάς να μη φοβηθείτε το καινούριο, να ανοίξετε τους ορίζοντες σας και να βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας. Σίγουρα και μόνο η σκέψη σάς κάνει να αισθάνεστε αβεβαιότητα και φόβο, όμως αυτό το φεγγάρι αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία να καταλάβετε ότι μερικές φορές το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια αλλαγή οπτικής και προοπτικής για να καταφέρετε να βρείτε τον εαυτό σας και τις πραγματικές σας ανάγκες. Η Πανσέληνος λοιπόν θα ρίξει το φως της στα σχέδια και τα όνειρα που έχετε για το μέλλον, στην επαφή σας με ξένους και εξωτερικό, στις νομικές υποθέσεις, στις σπουδές, στα σεμινάρια, στα ταξίδια και δημιουργεί τις προϋποθέσεις να έχετε πρόοδο σε αυτούς τους τομείς. Αρκεί να συγκεντρωθείτε στους στόχους σας και να μην έχετε παρωπίδες και «άγκυρες» που σας κρατάνε καθηλωμένους. Οραματιστείτε το αύριο, πώς μπορείτε να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες και να έχετε πρόοδο και οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν. Η Πανσέληνος ανοίγει την όρεξη σας για περιπέτειες και για ταξίδια, ενώ μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικές ευκαιρίες να προωθήσετε τη δουλειά σας ή τις ικανότητες σας και εκτός συνόρων. Ακόμη, με αυτό το φεγγάρι μπορεί να έρθει η επιβράβευση για τους κόπους και τις προσπάθειες που κάνετε τα προηγούμενα χρόνια, αρκεί να ήσασταν στοχοπροσηλωμένοι και πειθαρχημένοι. Επιπρόσθετα, με την Πανσέληνο θα κάνετε πολλές συνειδητοποιήσεις για κάποιες καταστάσεις που συνέβησαν στο παρελθόν και ίσως να βρείτε απαντήσεις που θα ξεμπλοκάρουν το μυαλό σας και θα καθησυχάσουν τις επιφυλάξεις σας για το μέλλον. Και ίσως τελικά βρείτε τη δύναμη να απεμπλακείτε από ό,τι σας κρατά δέσμιους, είτε είναι άτομα είτε πεποιθήσεις και αρνητικές εμπειρίες, και να ανοίξετε πανιά για ένα πιο ανέφελο μέλλον, που τελικά είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλετε και όχι σε αυτό είχατε επιλέξει εσείς ή κάποιοι άλλοι για εσάς.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Η Πανσέληνος στις 31 Αυγούστου επηρεάζει έναν ιδιαίτερα ψυχολογικό οίκο του ωροσκοπίου σας που συνδέεται με τις στενές συναισθηματικές σας σχέσεις, τον έρωτα, τη σεξουαλικότητα σας, αλλά και τα οικονομικά. Όχι όμως τα οικονομικά που αναφέρονται στον μισθό σας, αλλά όλα τα υπόλοιπα, αυτά που διαχειρίζεστε ή συνδιαχειρίζεστε με άλλους, όπως οι επενδύσεις σας, τα οικονομικά της εταιρίας σας αν υπάρχει συνέταιρος, οι κληρονομιές, οι ασφάλειες και τα οικονομικά του συντρόφου σας αν έχετε κοινό πορτοφόλι. Η προσοχή σας θα στραφεί σε αυτά και θα μπείτε στη διαδικασία να εξετάσετε τι κερδίζετε και τι σας βάζει μέσα, ώστε να προβείτε σε διορθωτικές κινήσεις και αλλαγές. Όμως, θα μπείτε και στα βαθιά των σχέσεων σας, προκειμένου να καταλάβετε αν δημιουργείτε σχέσεις εξάρτησης ή αν το «εμείς» λειτουργεί σε υγιείς βάσεις που προάγουν τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη και ανάλογα με τα συμπεράσματα σας θα πάρετε και τις αποφάσεις σας. Το φεγγάρι που είναι σε σύνοδο με τον ανάδρομο Κρόνο θα σας κάνει συναισθηματικά ευάλωτους και ίσως κάνετε ένα ταξίδι στο παρελθόν σας μετρώντας φίλους και εχθρούς, αλλά και την αγάπη που λάβετε και προσφέρατε. Ίσως κάποιες κοινές εμπειρίες με άτομα που μοιραστήκατε την καρδιά σας κατακλύσουν το μυαλό σας και θα σας πιάσει το παράπονο. Όμως, αυτή η διαδικασία, όσο επώδυνη και αν είναι, μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά για εσάς. Μέσα από τις εμπειρίες μας ωριμάζουμε, αλλάζουμε, μεταμορφωνόμαστε σε αυτό που είμαστε σήμερα, αρκεί να μεταβολίσουμε σωστά τα βιώματα και να μην τα αφήσουμε να μας παρασύρουν σε αυτολύπηση ή άκρατο εγωισμό. Μπορεί να πέρασαν από τη ζωή σας άτομα που άφησαν πληγές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όσοι βρίσκονται τώρα δίπλα σας δεν αξίζουν να αγαπηθούν και να αγαπήσουν. Μπορεί να έχετε μεγάλη ανάγκη να σας υποστηρίζει και να σας λατρεύει το ταίρι σας, αλλά οι σχέσεις λειτουργούν αμφίδρομα και πρέπει και εσείς να δίνετε με την καρδιά σας την οικειότητα και την αγάπη που έχουν ανάγκη. Το ζητούμενο αυτής της Πανσελήνου είναι τα υγιή όρια που πρέπει να έχετε στις σχέσεις σας, προκειμένου να είστε καλά και με τον εαυτό σας και με τους άλλους. Ίσως συνειδητοποιήσετε ότι έχετε αναλάβει ευθύνες άλλων άθελα σας ή ότι σας τις έχουν φορτώσει με το ζόρι. Κάντε μια αξιολόγηση των σχέσεων και βάλτε όρια. Η αγάπη άνευ ορίων, όσο ιδανική και να ακούγεται, δημιουργεί ανισότητες και αυτές με τη σειρά τους δημιουργούν παραφωνίες και προβλήματα. Ήρθε η ώρα λοιπόν να βάλετε μια τάξη και στα οικονομικά σας και στην καρδιά σας.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες πατήστε εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος στις 31 Αυγούστου σχηματίζεται απέναντί σας και βάζει στο στόχαστρο τις συνεργασίες, τις σχέσεις σας, τον γάμο, τις νομικές σας υποθέσεις, τα συμβόλαια και γενικότερα τις δεσμεύσεις σας. Ουσιαστικά αυτό το φεγγάρι θα φέρει στο φως τυχόν προβλήματα που υπήρχαν στις σχέσεις σας και θα σας βάλει στη διαδικασία να κάνετε μια αξιολόγηση, προκειμένου να συνειδητοποιήσετε αν εξακολουθούν να σας εξυπηρετούν, αν έχετε κάνει λάθος επιλογές ή αν πρέπει να κάνετε μια επανεκκίνηση. Η σύνοδος της Πανσελήνου με τον αυστηρό Κρόνο, που είναι σε ανάδρομη πορεία, είναι μια όψη που σας οδηγεί σε οπισθοπορεία, δηλαδή θα πρέπει να βάλετε τις σκέψεις σας σε μία τάξη, να ξαναθυμηθείτε γεγονότα και καταστάσεις -αλλά στην πραγματική τους διάσταση και όχι σε αυτή που σας βολεύει- και να βρείτε πού χάλασε το γλυκό στις προσωπικές και φιλικές σας σχέσεις και στις συνεργασίες σας. Αφού λοιπόν κάνετε τη δική σας αυτοκριτική και αφού παραδεχτείτε ότι με το πέρασμα των χρόνων οι σχέσεις μεταβάλλονται και αλλάζουν, όπως κι εμείς άλλωστε, πρέπει να αποφασίσετε ποιες είναι αυτές για τις οποίες αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία και ποιες θα ήταν καλό να αφήσετε πίσω σας. Ο Κρόνος εξάλλου δεν αφήνει περιθώρια για μεσοβέζικες καταστάσεις, βγάζει στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα και θέλει ξεκάθαρα όρια, οργάνωση και τάξη. Και σε όλα αυτά είστε πάρα πολύ καλοί, αρκεί να αφήσετε κατά μέρος τα κολλήματα που έχετε και την απίστευτη κριτική σας διάθεση. Επειδή η Πανσέληνος μπορεί να προκαλέσει πολλά και ποικίλα συναισθήματα, ενώ παράλληλα θα αναμοχλεύσει πολλές αλήθειες και προβλήματα, δείτε τη σαν μια ευκαιρία να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο συνδέεστε με άλλους, τουλάχιστον με αυτούς που θέλετε να κρατήσετε στη ζωή σας και να βάλετε όρια σε σχέσεις και συνεργασίες. Αν κάποια σχέση σας -προσωπική ή επαγγελματική- έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής, ίσως χρειαστεί να πείτε το αντίο και να πάτε παρακάτω. Αν όμως είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, τότε ίσως προχωρήσετε στο επόμενο βήμα και επισημοποιήσετε τη σχέση σας ή μπορεί να δεσμευτείτε σε μια δουλειά. Παράλληλα, θα σας ενδιαφέρει πολύ το πώς αισθάνονται οι άλλοι για εσάς, αλλά και πώς σας το εκφράζουν. Θα είστε πιο ευαίσθητοι και θα θέλετε να διασφαλίσετε ότι στις σχέσεις σας υπάρχει ουσία και νόημα, όχι υποσχέσεις και λόγια. Βέβαια, επειδή ο κυβερνήτης σας Ερμής είναι σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία δυστυχώς δεν σας επιτρέπει να εκφραστείτε σωστά και κατανοητά στους άλλους και αυτό σας δημιουργεί έντονη εσωτερική πίεση. Προσπαθήστε να προσεγγίσετε τους άλλους με ενσυναίσθηση, να καταλάβετε πώς βιώνουν αυτοί την επαφή και τη συνεργασία μαζί σας και φέρτε πιο κοντά στην καρδιά σας όσους σας κάνουν να νιώθετε πιο ήρεμοι.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων επηρεάζει θέματα δουλειάς, σχέσεις με υφισταμένους και προϊσταμένους, με τους πελάτες σας αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες και δημιουργεί περισσότερο άγχος και πίεση στον επαγγελματικό τομέα. Παράλληλα επηρεάζει τις καθημερινές σας ρουτίνες, τα θέματα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα να κατανοήσετε εάν οι καθημερινοί ρυθμοί σας και οι επιλογές σας έχουν κάποιο ουσιαστικό νόημα και αποτελέσματα ή τελικά είστε περισσότερο αντιπαραγωγικοί παρά παραγωγικοί. Δηλαδή, αν τρέχετε από το πρωί έως το βραδύ για δουλειά και υποχρεώσεις και είστε συνεχώς αγχωμένοι και δυσαρεστημένοι, χωρίς να μπορείτε να απολαμβάνετε τίποτα μέσα στο 24ωρο σας, τότε κάτι κάνετε λάθος. Το φεγγάρι σας καλεί να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στις υποχρεώσεις και τα θέλω σας, ανάμεσα στα πρέπει και σε αυτά που σας κάνουν χαρούμενους και ευτυχισμένους. Οπότε εκμεταλλευτείτε το για να οργανώσετε καλύτερα τις καθημερινές επαγγελματικές σας προτεραιότητες και να δώσετε λίγη σημασία στις πραγματικές σας ανάγκες. Ανταμείψτε τον εαυτό σας γι’ αυτά που έχει καταφέρει και να μην πιέζεστε με εξαντλητικά ωράρια. Πρέπει να ακολουθήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να φροντίσετε τη φυσική σας κατάσταση. Προσπαθήστε να περιορίσετε και να αποφύγετε τις κακές συνήθειες, όπως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα ή το πρόχειρο φαγητό, και βάλτε στη ζωή σας την άσκηση και δραστηριότητες που σας ευχαριστούν, για να βρείτε την ισορροπία σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τα επίπεδα της υγείας σας και μην αφήνετε μικροενοχλήσεις χωρίς να τις εξετάσετε διεξοδικά. Επίσης, μπορεί να προκύψουν κάποιες πιέσεις ή προβλήματα στον τομέα της δουλειάς και να υπάρξουν διαπληκτισμοί με κάποιον συνεργάτη ή προϊστάμενο. Ή μπορεί να είστε την τσίτα, διότι νιώθετε ότι δεν εκτιμώνται οι προσπάθειες σας και ότι οι άλλοι δεν σας δείχνουν τον σεβασμό που αξίζετε. Όμως με τις κόντρες δεν θα καταφέρετε κάτι, ίσα ίσα τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Προσπαθήστε να εξασκήσετε το μεγαλύτερο σας προτέρημα, δηλαδή τη διπλωματία, και όλα θα πάνε καλά.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Πανσέληνος στις 31 Αυγούστου φωτίζει την ερωτική σας ζωή, τα θέματα των παιδιών, τα δημιουργικά σας σχέδια, τα επιχειρηματικά σας πλάνα, τον τρόπο που διασκεδάζετε, τα χόμπι και τα σπορ που σας δίνουν χαρά, τα φλερτ και τις νέες γνωριμίες και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό και δημιουργικό φεγγάρι. Όμως η Πανσέληνος σχηματίζει σύνοδο με τον αυστηρό Κρόνο και ίσως πιεστείτε ψυχολογικά, διότι από τη μία θα θέλετε να ξεφύγετε από τα τετριμμένα και από την άλλη οι ευθύνες θα σας ταλαιπωρούν. Γενικά θα έχετε την ανάγκη να περάσετε καλά, να προβάλλετε τη δημιουργική σας πλευρά και να έρθετε κοντά με τους φίλους σας και όσους σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα, γι’ αυτό μην επιτρέψετε σε κανένα να σας φορτώσει με τα προβλήματα του και να σας χαλάσει τη διάθεση με ανούσιες εντάσεις και κόντρες, διότι σε αυτή την περίπτωση θα δουν το «κακό» σας πρόσωπο. Επίσης, μπορεί να μπείτε στη διαδικασία να αξιολογήσετε πρόσωπα και καταστάσεις και να απομακρύνετε από κοντά σας ό,τι και όποιον σας στερεί το χαμόγελο από χείλη σας και σας τρώει ανώφελα την ενέργεια σας. Από την άλλη, η όψη συνόδου που σχηματίζει η Πανσέληνος με τον Κρόνο θα αυξήσει την αγωνία σας για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στις σχέσεις και στις συνεργασίες σας και μπορεί να προκύψουν αντιπαραθέσεις, ασυμφωνίες, ή κάποιες μνήμες του παρελθόντος να σας στοιχειώσουν και να μην μπορείτε να ησυχάσετε. Σε ερωτικό επίπεδο, θα θέλετε να είναι όλα ξεκάθαρα και οριοθετημένα στις σχέσεις σας και θα γίνετε πιο απόλυτοι στις απόψεις σας. Θα αναζητάτε από το ταίρι σας συντροφικότητα και αποδοχή και αν δεν έχετε την ανταπόκριση που θέλετε θα απογοητευθείτε πολύ. Αν όμως το ταίρι σας ανταποκριθεί, τότε θα είστε πιο ερωτικοί και εκδηλωτικοί, και ίσως αποφασίσετε να δεσμευτείτε πιο ουσιαστικά και ίσως βάλετε μπροστά την απόκτηση ενός απογόνου. Αν είστε αδέσμευτοι μπορεί και να κάνετε και μια πολλά υποσχόμενη γνωριμία. Από την άλλη, μπορεί να έχετε και μια επαγγελματική αναγνώριση αν έχετε κοπιάσει πολύ στο παρελθόν, ή μπορεί να κάθεστε και να σκέφτεστε συνεχώς αν οι θυσίες σας στην εργασία αξίζουν τον κόπο και αν τελικά σας οδήγησαν στην ποιότητα της ζωής που επιθυμείτε. Μην ξεσπάτε στους άλλους για τις επιλογές που κάνατε εσείς και μην ανεβάζετε τους τόνους, διότι μπορεί να δημιουργηθούν καταστάσεις που δεν έχουν επιστροφή. Επίσης, επειδή θα είστε πιο επιρρεπείς στις… απολαύσεις, προσέξτε με αυτό το φεγγάρι τις παρασπονδίες σας, ιδιαίτερα σε ερωτικό επίπεδο, γιατί μπορεί να βγουν όλα στο φως.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες πατήστε εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αρκετές συνειδητοποιήσεις που θα σας προβληματίσουν φέρνει η Πανσέληνος στους Ιχθύς, η οποία επηρεάζει τον άξονα καριέρας-οικογένειας και ίσως να έχετε εξελίξεις σε θέματα που αφορούν το σπίτι ως οίκημα, την ακίνητη περιουσία σας, τα μέλη της οικογένειας σας, τους συγκατοίκους σας, τον γάμο και το στάτους σας. Ενδεχομένως να προκύψουν κάποιες καταστάσεις που να σας αναγκάσουν να προσαρμοστείτε σε ένα νέο περιβάλλον, να μετακομίσετε ή να κάνετε αλλαγές στο σπίτι. Ή μπορεί να βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια οικογενειακά προβλήματα που είχατε θάψει το προηγούμενο διάστημα. Πρέπει να είστε ρεαλιστές και ψύχραιμοι, να θέσετε όρια και να πάρετε τις αποφάσεις που θα σας κάνουν να νιώσετε πιο ασφαλείς και ευτυχισμένοι. Ένα βασικό ερώτημα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας είναι το εξής: τι σας παρέχει την αίσθηση υποστήριξης και ηρεμίας και τι μπορεί να προκαλεί αστάθεια ή να σας εμποδίζει να νιώσετε πραγματικά ασφαλής; Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ποια άτομα και ποιες καταστάσεις στη ζωή σας υποδαυλίζουν τις ανασφάλειες σας και να τις αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο. Ναι, μπορεί να είστε οι ριψοκίνδυνοι τυχοδιώκτες του ζωδιακού που θέλετε πάντα να βλέπετε την αισιόδοξη πλευρά της ζωής και μην εστιάζετε στα αρνητικά, αλλά έχετε κι εσείς τις δικές σας ανάγκες και τα τρωτά σας σημεία. Και αυτή η Πανσέληνος που είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο μπορεί να τονίσει τις παλαιότερες πληγές ή τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες σας και να φορτιστείτε συναισθηματικά. Επομένως, είναι απαραίτητο να επιτρέψετε στον εαυτό σας να επεξεργαστεί και να εμβαθύνει σε αυτά τα συναισθήματα που μπορεί να έμεναν στο παρασκήνιο. Τι έχετε ανάγκη πραγματικά για να νιώσετε καλά; Το φεγγάρι θα αυξήσει τα παράπονά σας απέναντι σε άτομα που δεν καταλαβαίνουν τις ανάγκες σας, οπότε αν χρειάζεται να κόψετε δεσμούς για να βρείτε τη χαρά στη ζωή σας, κάντε το, για καλό σας θα είναι.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων επηρεάζει θέματα που αφορούν στην επικοινωνία, στα ταξίδια, στους μελλοντικούς σας στόχους, στις σχέσεις με στενούς συγγενείς και άτομα που έρχεστε σε επαφή καθημερινά, αλλά και στις σχέσεις με τους φίλους σας και θέλει από εσάς να βάλετε τα πράγματα σε μια τάξη. Αυτό το φεγγάρι θα σας βοηθήσει να διαχωρίσετε στο μυαλό σας με ποιους ανθρώπους μιλάτε την ίδια γλώσσα και κατανοείτε απόλυτα ο ένας τον άλλον και με ποιους απλά περνάτε την ώρα σας, διότι είναι άλλο να μιλάω με κάποιον και άλλο να επικοινωνώ, και να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα σε ποιους χαρίζετε τον χρόνο σας και την ενέργεια σας. Βέβαια, μπορεί να σας ανέβει η πίεση με αυτά που θα ακούσετε αυτές τις ημέρες, αλλά προσπαθήστε να μην ανοίξετε συζητήσεις που θα οδηγήσουν σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Παράλληλα, μπορεί να σας προβληματίσει κάποιο με τα άμεσα επαγγελματικά σας σχέδια ή θέματα σπουδών, αλλά επειδή η σύγχυση θα είναι διάχυτη, λόγω του ανάδρομου Ερμή, θα πρέπει να είστε ψύχραιμοι και προσεκτικοί σε ό,τι αποφασίζετε να κάνετε. Επίσης, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι λέτε, γράφετε, αλλά και στον τρόπο που εκφράζεστε, διότι οι παρεξηγήσεις θα παίρνουν και θα δίνουν ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το φεγγάρι θα σας κάνει πιο κοινωνικούς και επικοινωνιακούς, αλλά είναι στο χέρι σας αν θα αποφασίσετε να εξελιχτείτε μέσω της συζήτησης ή αν θα εμπλακείτε σε εντάσεις ή καβγάδες. Η Πανσέληνος θα σας δώσει την ευκαιρία να ανοίξετε τους ορίζοντες σας, να λάβετε νέες γνώσεις και ίσως καταφέρετε να αποκτήσετε καινούρια οπτική, αξίες και πεποιθήσεις που θα πάνε τη σκέψη και την αντίληψή σας παρακάτω. Αν δραστηριοποιείστε στον χώρο των ΜΜΕ, της εκπαίδευσης, του διαδικτύου, της διαφήμισης, του μάρκετινγκ μπορεί να έχετε μια εξαιρετική επιτυχία και να αναγνωριστούν οι κόποι σας. Έχοντας σύμμαχο αυτό το φεγγάρι, μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες και τα σχέδια σας με δημιουργικό τρόπο ή μπορεί να επιλέξετε κάποια μαθήματα ή σεμινάρια για να μάθετε κάτι που σας ενδιαφέρει ή που θα σας εξελίξει στη δουλειά σας. Ακόμη, ίσως υπάρξουν και κάποιες αποκαλύψεις σε οικογενειακά θέματα που θα σας ταράξουν. Αν καταφέρετε να γλιτώσετε τις παρεξηγήσεις και τις εντάσεις, μπορεί αυτό το φεγγάρι να σας φέρει κοντά σε αγαπημένα σας πρόσωπα και η φωνή σας να αποκτήσει δύναμη. Μπορεί να προκύψει και μια νέα συμφωνία ή να έχετε μια σοβαρή διαπραγμάτευση, αλλά μην πάρετε ρίσκο και μην υπογράφετε συμφωνίες χωρίς να έχετε διαβάσει τα ψιλά γράμματα. Επίσης, προσοχή στις μετακινήσεις και στο μεταφορικό σας μέσο.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τα οικονομικά σας βάζει στο στόχαστρό της η Πανσέληνος και θα σας απασχολήσουν θέματα που σχετίζονται με χρέη, οφειλές, ακίνητα, δάνεια, χρηματοδοτήσεις, τα οικονομικά του συντρόφου σας ή της επιχείρησης που εργάζεστε, δημιουργώντας στρες και σύγχυση. Μπορεί να εμφανιστούν οικονομικές εκκρεμότητες από το παρελθόν και χρέη που δεν είχατε φροντίσει και να πιεστείτε πολύ. Όλη σας η προσοχή και η σκέψη θα στραφεί στο πορτοφόλι σας και στο τι πρέπει να κάνετε για να βάλετε μια τάξη στα έσοδα και στα έξοδα και αν γίνεται να αυξήσετε τα εισοδήματα σας. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δείτε με σαφήνεια πού πάνε τα χρήματα σας και να φέρετε σε μια ισορροπία το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων. Επίσης, μπορείτε να εκτιμήστε τα περιουσιακά σας στοιχεία και τις επενδύσεις σας και ό,τι είναι ζημιογόνο να το ξεφορτωθείτε. Σταματήστε να συνδέετε το ύψος του τραπεζικού σας λογαριασμού με την προσωπική σας αξία, διότι αυτό σας αγχώνει και ευνουχίζει τη δημιουργική και πρωτοποριακή σας σκέψη. Από την άλλη, μπορεί να προκύψει και μια νέα δουλειά, μια οικονομική συμφωνία, μια προαγωγή που συνοδεύεται από αύξηση αποδοχών αν είχατε κοπιάσει πολύ το προηγούμενο διάστημα, μια καινούρια πηγή εσόδων που θα σας κάνει να πάρετε μια ανάσα. Όμως θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διαχείριση σας, καθώς και τα έξοδα θα είναι αρκετά με αυτό το φεγγάρι και εσείς θα πρέπει να αποφύγετε τις σπατάλες. Μην ξεγελαστείτε αν αυξηθούν τα έσοδα σας και αρχίσετε να σκορπάτε σε ανούσιες αγορές, διότι αυτή την περίοδο τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Μέχρι τις 15/09 που ο Ερμής είναι ανάδρομος υπάρχουν παγίδες, σύγχυση, καθυστερήσεις, ή μπορεί να μην έχετε σαφή εικόνα της πραγματικότητας και να ωραιοποιείτε κάποιες καταστάσεις. Οπότε πρέπει να είστε φειδωλοί με τα έξοδα, να μην ενθουσιάζεστε με γρήγορα κέρδη και προτάσεις που φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές. Ζητήστε εχέγγυα, κρατήστε μικρό καλάθι και δείξτε ψυχραιμία. Ένα άλλο θέμα που μπορεί να προκύψει με αυτό το φεγγάρι είναι τα χειριστικά παιγνίδια από άτομα που έχουν εξουσία και ισχύ στα χέρια τους. Για παράδειγμα, μπορεί να δεχτείτε προκλήσεις από κάποιον προϊστάμενο στην εργασία σας ή να προσπαθήσουν να σας εμπλέξουν σε περίεργες διαπραγματεύσεις άτομα που έχετε μαζί τους οικονομικές δοσοληψίες. Εσείς όμως πρέπει να αποφύγετε να εμπλακείτε πάση θυσία και βέβαια να μην απαντήσετε με αυξημένους τόνους σε όποια πρόκληση και αν δεχτείτε είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Φιλοξενείτε τη δεύτερη Πανσέληνο του Αυγούστου στο ζώδιο σας. Ένα θλιμμένο και αποφασιστικό φεγγάρι που σας καλεί να αγκαλιάσετε τη νέα προοπτική του εαυτού σας. Η Πανσέληνος που είναι σε σύνοδο με τον αυστηρό Κρόνο μπορεί να σας προσγειώσει απότομα στην πραγματικότητα, να σας στριμώξει ψυχολογικά, να σας πιέσει και να σας ξεβολέψει, αφού ο Κρόνος συμβολίζει τα όρια, τον ρεαλισμό και την τάξη, όλα όσα δηλαδή σιχαίνεστε. Όμως, παράλληλα, μέσα από αυτή τη δύσκολη διαδικασία σάς προσφέρεται μια μεγάλη ευκαιρία να αναλογιστείτε και να απελευθερώσετε ξεπερασμένες αντιλήψεις για την ταυτότητα και τις δυνατότητές σας. Αλήθεια, είστε ευχαριστημένοι από την εικόνα που παρουσιάζετε στους άλλους; Είστε ικανοποιημένοι με την εμφάνισή σας, με τις σχέσεις σας, με τη συμπεριφορά σας, τα όρια που βάζετε, τον τρόπο που φροντίζετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, με τη δουλειά σας; Αν ναι μπράβο σας, αν όχι, τότε ήρθε η ώρα για να αλλάξετε ό,τι δεν σας ευχαριστεί, ό,τι σας καταπιέζει και δεν σας εκφράζει. Μήπως ήρθε η στιγμή να βγάλετε προς τα έξω όλα αυτά που φοβάστε να δείξετε; Μήπως τελικά να πιστέψετε στον εαυτό σας, στις ιδέες σας, στις ικανότητες σας και να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας; Η Πανσέληνος αυτό θέλει από εσάς. Να αφήσετε πίσω σας τον ξεπερασμένο και «θαμμένο» εαυτό σας, να ανανεωθείτε πρακτικά και ουσιαστικά, να πετάξετε από τη ντουλάπα, τη ζωή και την καρδιά σας ό,τι και όποιον δεν σας πηγαίνει πια και να εναρμονιστείτε με την πραγματικότητα. Φτάνει πια η αυτολύπηση, φτάνουν τα όνειρα και οι προσδοκίες που δεν σας οδήγησαν εκεί που θα θέλατε. Το να αναμασάτε το παρελθόν και να φαντάζεστε ένα μέλλον ουτοπικό δεν θα σας βγάλει πουθενά. Ο ανάδρομος Κρόνος που είναι στο ζώδιο σας και σχηματίζει σύνοδο με την Πανσέληνο σίγουρα θα σας ζητήσει τον λογαριασμό για ό,τι έχετε κάνει μέχρι τώρα, αλλά και για ό,τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει και δεν το προσπαθήσατε ποτέ, γιατί δεν θέλετε να σπάτε «αυγά» και μαζί τα μούτρα σας. Όμως τα ψέματα τέλειωσαν και το παρόν ζητάει λύσεις. Λύσεις και δράση που θα σας οδηγήσουν εκεί που σας αξίζει. Ίσως αυτή την περίοδο να συνειδητοποιήσετε ότι η εικόνα που έχουν οι άλλοι για εσάς απέχει παρασάγγας από αυτό που νομίζετε εσείς. Μπορεί όμως η εικόνα που δίνετε να είναι λάθος. Ανασκουμπωθείτε λοιπόν, επιλέξτε το προφίλ σας και μη συνεχίσετε να ζείτε και να προβάλετε μια εκδοχή του εαυτού σας που δεν σας ταιριάζει πλέον. Το φεγγάρι θα σας βοηθήσει, με το καλό ή με το «κακό», να μεταμορφωθείτε και να αγκαλιάσετε τις αλλαγές που έχετε βιώσει και να δεχτείτε το άτομο στο οποίο έχετε εξελιχθεί. Και αν κάποιοι προσπαθήσουν να μπουν εμπόδιο στα θέλω σας δεν πειράζει, έχει και αλλού πορτοκαλιές…

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 4 μέχρι τις 10 μοίρες πατήστε εδώ.