Βρείτε ποιος τομέας της ζωής σας, θα είναι ο πιο σημαντικός το 2024 με την πιο αρχαία μέθοδο πρόβλεψης

Βρείτε ποιος τομέας της ζωής σας, θα είναι ο πιο σημαντικός το 2024 με την πιο αρχαία μέθοδο πρόβλεψης

Βρείτε ποιος τομέας της ζωής σας, θα είναι ο πιο σημαντικός το 2024 με την πιο αρχαία μέθοδο πρόβλεψης

Ποιος θα είναι ο πιο σημαντικός τομέας στη ζωή σας στη νέα γενέθλια χρονιά σας; Δηλαδή, από την ημέρα των γενεθλίων σας μέχρι τα επόμενα γενέθλια σας; Υπάρχουν χρονιές πιο εύκολες και χρονιές πιο απαιτητικές. Χρονιές που οι σχέσεις, ο έρωτας, ο γάμος, απορροφούν το ενδιαφέρον μας και χρονιές που το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η καριέρα μας. Χρονιές που προτεραιότητα είναι η υγεία μας και χρονιές που η δράση μας εστιάζεται στο να αποκομίσουμε μεγαλύτερη υλικά οφέλη και χρήματα. Κάθε χρονιά της ζωής μας αναφέρεται λοιπόν, σε έναν διαφορετικό οίκο του ωροσκοπίου μας. Οι οίκοι είναι 12, άρα μιλάμε για έναν κύκλο 12 ετών που επαναλαμβάνεται κάθε 12 χρόνια.

Παράδειγματα

  • Για το 2024, αν τα γενέθλια σας είναι στις 5 Ιουνίου, ο τομέας που θα βρείτε εδώ αφορά το διάστημα μέχρι τις 4 Ιουνίου 2024. Στις 5 Ιουνίου 2024,  θα πρέπει να ξαναμπείτε στην υπηρεσία αυτή για να βρείτε ποιος τομέας θα είναι ο σημαντικότερος από τις 05/06/2024 μέχρι τις 04/06/2025.
  • Αν τα γενέθλια σας είναι στις 3 Ιανουαρίου 2024 τότε θα πρέπει να μπείτε από τις 03/01/2024 και μετά για να βρείτε τον σημαντικό τομέα για τη χρονιά.

 

Για να βρείτε τον πιο σημαντικό τομέα-οίκο της ζωής σας για το 2024 με την πιο αρχαία μέθοδο πρόβλεψης πατήστε εδώ.

Ποιος θα είναι ο πιο σημαντικός τομέας στη ζωή σας στη νέα γενέθλια χρονιά σας; Δηλαδή από τη μέρα των γενεθλίων σας μέχρι τα επόμενα γενέθλια σας με την πιο απλή μέθοδο πρόβλεψης, όπως περιγράφεται στην Ελληνιστική περίοδο της αστρολογίας, τη μέθοδο των ανιουσών κατευθύνσεων. Δεν είναι ανάγκη να έχετε πολύ βαθιές γνώσεις αστρολογίας για να βρείτε ποιος ή ποιοι θα είναι οι τομείς που θα έχουν τη μεγαλύτερη έμφαση μέσα στη νέα γενέθλια χρονιά. Υπάρχουν χρονιές πιο εύκολες και χρονιές πιο απαιτητικές. Χρονιές που οι σχέσεις, ο έρωτας, ο γάμος απορροφά το ενδιαφέρον μας και χρονιές που το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η καριέρα μας. Χρονιές που προτεραιότητα είναι η υγεία μας και χρονιές που η δράση μας εστιάζεται στο να αποκομίσουμε μεγαλύτερη υλικά οφέλη και χρήματα. Κάθε χρονιά της ζωής μας αναφέρεται λοιπόν σε έναν διαφορετικό οίκο του ωροσκοπίου μας. Οι οίκοι είναι 12, άρα μιλάμε για έναν κύκλο 12 ετών που επαναλαμβάνεται κάθε 12 χρόνια.

Η ηλικία σας συνδέεται με κάθε ένα από τα 12 σπίτια του ωροσκοπίου σας. Ο 1ος οίκος συνδέεται με τον πρώτο χρόνο της ζωής μας. Ο 2ος οίκος συνδέεται με τον δεύτερο χρόνο της ζωής μας. Ο 3ος οίκος με τον 3ο χρόνο της ζωής μας και ούτω καθεξής. Καθώς περνάνε τα χρόνια, κάθε φορά ένας νέος οίκος με τα θέματα του γίνεται προτεραιότητα μας για τη νέα γενέθλια χρονιά. Καθώς αποκτούμε περισσότερες εμπειρίες, σοφία, και ωριμότητα, κάθε οίκος που επανέρχεται κάθε 12 χρόνια τον αντιμετωπίζουμε με νέο τρόπο.

Έτσι λοιπόν αν ψάχνετε ποια χρονιά είναι η πιο σημαντική για την προσωπική σας ζωή και πότε μπορεί να έχετε μια εξέλιξη στα ερωτικά σας, τότε αυτό μπορεί να συμβεί τη χρονιά που ενεργοποιείται ο 7ος οίκος. Σε αυτές τις χρονιές μπορείτε πιο εύκολα να κάνετε μια νέα γνωριμία, να χτίσετε μια σχέση σε πιο γερές βάσεις, να συμβιώσετε ή και να παντρευτείτε ή να κάνετε ένα σύμφωνο συμβίωσης. Είναι χρονιές επίσης που μπορεί να κάνετε μια σημαντική συνεργασία.

Σημαντικός για την ερωτική σας ζωή φυσικά είναι και ο 5ος οίκος, αλλά αυτός συνδέεται πιο πολύ με τα φλερτ, τις νέες γνωριμίες, που μπορεί να μην έχουν απαραίτητα μια συνέχεια με επισημοποίηση, την ανανέωση μιας ήδη υπάρχουσας σχέσης. Ο 5ος οίκος σχετίζεται και με την απόκτηση απογόνου, αν βέβαια το επιτρέπει η ηλικία σας. Όμως στον 5ο οίκο ανήκει και η δημιουργία, η επιχειρηματικότητα, τα σπορ και τα χόμπι. Γενικά είναι ένας τυχερός οίκος.

Σημαντικός για τις σχέσεις είναι και ο 1ος οίκος, καθώς το άτομο βγαίνει προς τα έξω και διεκδικεί ενώ είναι πιο πρόθυμο να κάνει νέα ξεκινήματα.

Για θέματα επαγγελματικής κατεύθυνσης και καριέρας θα πρέπει να δείτε τις χρονιές που η έμφαση βρίσκεται στον 6ο οίκο, στον 10ο οίκο, στον 11ο οίκο.

Για θέματα υγείας, για πιθανότητα κάποιας νόσου, για προληπτικές ενέργειες στον τομέα της υγείας και της φυσικής κατάστασης, οι χρονιές που ενεργοποιούνται ο 1ος, ο 6ος, ο 12ος και ο 8ος οίκος.

Για οικονομικά θέματα ο 2ος οίκος, ο 8ος και ο 11ος.

Αν ο οίκος που ενεργοποιείται είναι ο 11ος οίκος, κατά την παράδοση θεωρείται ίσως ο πιο τυχερός οίκος, άρα είναι η στιγμή που κάποιο όνειρο σας πιθανόν να πραγματοποιηθεί.

Είναι πολύ εύκολο έτσι να ξέρετε σε ποια φάση του κύκλου αυτού βρίσκεστε φέτος, διότι ξέρετε σε ποια φάση θα πάτε την επόμενη χρονιά. Έτσι, αν βρήκατε ότι φέτος ενεργοποιείται ο 1ος οίκος την επόμενη χρονιά ενεργοποιείται ο 2ος οίκος και ούτω καθεξής.

Σας παραθέτω κάποια ακόμη στοιχεία για κάθε οίκο προκειμένου να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τα θέματα που περιλαμβάνονται.

1ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις κλειδιά: Ο εαυτός μας, οι πρώτες εντυπώσεις μας, η εμφάνιση μας, οι πρωτοβουλίες μας, τα νέα ξεκινήματα, η στάση μας απέναντι στις σχέσεις.

Καταρχάς προέρχεστε από μια χρονιά που είχε πολλή εσωστρέφεια, κάνατε πιθανώς ξεκαθαρίσματα, κλείσατε πόρτες και εκκρεμότητες και τώρα νιώθετε έτοιμοι να πατήσετε γερά στα πόδια σας και να ξεκινήσετε κάτι καινούριο στη ζωή σας. Ο 1ος οίκος είναι αυτός των ενάρξεων. Αυτό μπορεί να είναι μια νέα σχέση, να κάνετε μια σημαντική νέα γνωριμία, να βελτιώσετε τον εαυτό σας και να σημειώσετε πρόοδο σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και υγείας. Να περιποιηθείτε την εμφάνιση σας ή να κάνετε αλλαγές στο στιλ σας ή και κάποιες αισθητικές παρεμβάσεις για να δείχνετε πιο όμορφοι και θελκτικοί πρώτα στον ίδιο σας τον καθρέπτη κι έπειτα στους άλλους. Ό,τι συνέβη στο παρελθόν το αφήνετε εκεί και χαράσσετε τώρα μια καινούρια πορεία στη ζωή σας. Ανάλογα και με την ηλικία σας αυτό μπορεί να σημαίνει την έναρξη της καριέρας ή μια διαφορετική καριέρα για τους μεγαλύτερους. Την έναρξη ενός μεταπτυχιακού. Την απόφαση για μια μετεγκατάσταση ή μετακόμιση. Ξεκινά ένας νέος δωδεκαετής κύκλος στη ζωή σας.

2ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις κλειδιά: Το άμεσο υλικό και φυσικό περιβάλλον μας. Οι αισθήσεις μας, γεύση, όσφρηση, ακοή, αφή, όραση. Η αυτοπεποίθηση μας. Οι αξίες μας σε αυτή τη ζωή. Το εισόδημα μας. Τα χρήματα, η στάση μας απέναντι στο χρήμα.

Είναι η χρονιά για να αποτιμήσετε πρακτικά και πιθανώς και οικονομικά τα ξεκινήματα που μπορεί να κάνατε στην προηγούμενη γενέθλια χρονιά σας. Το ζητούμενο θα είναι να χτίσετε ένα δίχτυ ασφαλείας, τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, αυτή τη χρονιά. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να εκμεταλλευτείτε ένα ταλέντο, μια ικανότητα σας ή να αξιοποιήσετε την περιουσία σας. Να πουλήσετε, να ενοικιάσετε, να αγοράσετε ένα ακίνητο. Το εισόδημα σας θα έχει ευκαιρίες να αυξηθεί, ίσως και με μη αναμενόμενα έσοδα. Αν είχατε οικονομικά προβλήματα στο παρελθόν μπορεί να ξεκαθαρίσουν φέτος και να επωφεληθείτε από νόμους, συνθήκες και διακανονισμούς. Μπορεί να πάρετε κάποιο μπόνους, να εγκριθεί ένα δάνειο ή μια χρηματοδότηση ή γενικώς να ενδιαφερθείτε περισσότερο για επενδύσεις. Αν πρέπει να προσέξετε κάτι, είναι οι υπερβολές στα έξοδα.

3ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις κλειδιά: Όλες οι μορφές επικοινωνίας -ο λόγος: γραπτός, προφορικός, τα μέσα επικοινωνίας (το κινητό μας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μέιλ, ο υπολογιστής) τα μέσα μεταφοράς (το αυτοκίνητο, η μηχανή, το ποδήλατο), οι σχέσεις με συγγενείς, οι γείτονες, η σχέση με τον τόπο που διαμένουμε, τα κοντινά ταξίδια, η εκπαίδευση, τα σεμινάρια, επιμόρφωση, το σχολείο, οι δάσκαλοι.

Είναι η χρονιά που θα παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες επικοινωνίας. Καταρχάς είναι μια χρονιά με έμφαση στη γνώση και στην απόκτηση ικανοτήτων που θα ενισχύσουν το βιογραφικό σας. Είναι μια χρονιά για να δείξετε προς τους άλλους τα προσόντα σας. Να στείλετε βιογραφικά, να περάσετε από συνεντεύξεις για μια νέα δουλειά. Ακόμη θα έχετε ευκαιρίες, πέραν του να μάθετε εσείς καινούρια πράγματα, να διδάξετε κιόλας αυτά που γνωρίζετε. Επειδή ακριβώς το μυαλό σας θα δουλεύει σε πιο γοργούς ρυθμούς και θα αφομοιώνετε πιο εύκολα πράγματα, είναι η στιγμή να βάλετε μπροστά εκείνο το μεταπτυχιακό ή το σεμινάριο που θέλατε. Ακόμη μπορεί να κάνετε και κάποια ταξίδια, κυρίως όμως κοντινά. Ή μπορεί να αποφασίσετε να αλλάξετε αυτοκίνητο ή μεταφορικό μέσο γενικότερα. Θα είστε πιο κοινωνικοί και θα δείχνετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους φίλους, τους γείτονες, αλλά και τους στενούς συγγενείς σας. Μπορεί να σας απασχολήσουν μάλιστα και θέματα δικά τους. Η καθημερινότητα σας θα έχει πιο ζωντανούς ρυθμούς, ενώ και η συμμετοχή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα είναι πιο έντονη. Επικοινωνία, σπουδές και κοινωνικότητα είναι ό,τι ευνοείται περισσότερο.

4ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις κλειδιά: Τα θεμέλια μας, οι ρίζες μας, το σπίτι μας, η πατρική μας περιουσία, οι γονείς μας, η οικογένεια μας, η σχέση με την πατρίδα μας, η ασφάλεια μας, η ιδιωτικότητα μας.

Τα θέματα αυτού του οίκου θα είναι σε προτεραιότητα αυτή τη χρονιά και η προσοχή σας θα είναι στραμμένη στην οικογένεια σας, το σπίτι σας σαν ακίνητο, την πατρική σας περιουσία, αλλά και τους γονείς σας. Θα νιώθετε τη βαθύτερη επιθυμία να αισθανθείτε μεγαλύτερη ασφάλεια εκεί που μένετε ή να μετακομίσετε αν δεν νιώθετε έτσι. Μπορεί να κάνετε επισκευές, ανακαίνιση ή αναδιακόσμηση στον χώρο του σπιτιού. Να περιποιηθείτε τον περιβάλλοντα χώρο, τον κήπο σας αν διαθέτετε ή το μπαλκόνι σας. Μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες να αγοράσετε κάποιο ακίνητο ή να πουλήσετε ή ακόμη να επενδύσετε σε ακίνητα. Κάποιοι μπορεί να στήσετε τώρα το δικό σας σπιτικό, να ξεκινήσετε την οικογένεια σας ή αν είστε νεότεροι σε ηλικία να απομακρυνθείτε από το πατρικό σας για να μείνετε μόνοι ή με συγκατοίκους. Φυσικά παίζει και το ενδεχόμενο να επιστρέψετε σε αυτό! Αν έχετε κάποια σχέση σταθερή μπορεί να αποφασίσετε συμβίωση. Θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα οι σχέσεις με τους γονείς ή τους συγγενείς σας. Μολονότι δεν είναι μια χρονιά ιδιαίτερα εξωστρεφής, θα είστε ευχαριστημένοι μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

5ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις κλειδιά: Η αυτοέκφραση μας, η δημιουργικότητα μας, τα φλερτ μας, οι έρωτες, η ψυχαγωγία, τα παιδιά, τα επιχειρηματικά και τα δημιουργικά μας σχέδια, τα χόμπι, τα σπορ, ό,τι μας δίνει χαρά.

Μια πολύ πιο εξωστρεφής και διασκεδαστική χρονιά σας περιμένει όπου τα δημιουργικά σας σχέδια θα κυριαρχούν. Θα είστε πιο κοινωνικοί, οι αδέσμευτοι θα φλερτάρετε περισσότερο και θα έχετε και περισσότερες πιθανότητες να ανταποκριθούν θετικά στα φλερτ σας. Θα νιώθετε πιο ελεύθεροι και με λιγότερες ενοχές όταν βάζετε μπροστά τη διασκέδαση σας από τη δουλειά. Μπορεί τώρα να υιοθετήσετε ένα νέο χόμπι, να μάθετε ένα νέο σπορ, να περάσετε χρόνο μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα με δραστηριότητες που σας χαροποιούν. Όσοι έχετε καλλιτεχνικά ή αθλητικά προσόντα μπορεί να αναγνωριστούν και να γίνετε γνωστοί γι’ αυτά. Ή να έχετε επιτυχίες. Ακόμη είναι μια χρονιά, ανάλογα και με την ηλικία σας, που θα σας απασχολήσουν περισσότερο τα παιδιά σας ή η επιθυμία να αποκτήσετε έναν απόγονο. Μάλιστα, όντως μπορείτε να καταφέρετε να επιτύχετε μια εγκυμοσύνη οι κυρίες. Ακόμη, είναι μια χρονιά που μπορεί να καταφέρετε να κάνετε διακοπές που πιθανώς σας έχουν λείψει.

6ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις κλειδιά: Η υγεία και η φυσική μας κατάσταση. Η ενασχόληση με την άσκηση, τη διατροφή, οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στους άλλους, οι συνεργάτες μας, οι άνθρωποι που εργάζονται για μας, η οργάνωση στην καθημερινότητα μας, η δουλειά, τα κατοικίδια ζώα μας.

Μετά από μια σχετικά πιο ανέμελη χρονιά, η γενέθλια χρονιά μας που κυριαρχούν τα θέματα του 6ου οίκου θα σας φανεί πιο βαριά και κουραστική, καθώς τα ζητήματα της εργασίας και της φυσικής κατάστασης και υγείας θα είναι τα κυρίαρχα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρετε χαρές από τη δουλειά σας. Απλά συνηθίστε στην ιδέα ότι μπορεί να χρειαστεί να δουλέψετε παραπάνω, να στερηθείτε λίγο τον ύπνο σας, να έχετε περισσότερο άγχος για το πώς θα εξελιχθούν επαγγελματικά τα πράγματα. Σε αυτή τη χρονιά μπορείτε να αφήσετε ανεξίτηλη τη σφραγίδα σας στον χώρο της εργασίας σας. Θα μπορέσετε να βρείτε αξιόλογους συνεργάτες που θα σας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο. Με κάποιο τρόπο όλα μοιάζουν να περιστρέφονται γύρω από τη δουλειά. Πιθανώς να έχετε αλλαγές στον χώρο, στο αντικείμενο ή και στους ανθρώπους που δουλεύετε μαζί. Μπορεί να κάνετε μια μεταγραφή σε μια άλλη εταιρεία ή μπορεί να θελήσετε να πειραματιστείτε λίγο περισσότερο με το αντικείμενο της εργασίας σας. Μια χρονιά που θα σας απασχολήσουν περισσότερο τα θέματα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Ίσως μπείτε σε κάποιο πρόγραμμα διατροφής για να χάσετε βάρος, να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε ή γενικότερα να είστε πιο προσεκτικοί με την υγεία σας. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν στη ζωή σας και τα κατοικίδια ζώα.

7ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις κλειδιά: Ο οίκος των σχέσεων και των άλλων ατόμων στη ζωή μας. Ο γάμος, τα σύμφωνα συμβίωσης, οι συνεργασίες προσωπικές και επαγγελματικές, οι ανταγωνιστές μας, οι ανοιχτοί εχθροί μας.

Η χρονιά που μας απασχολούν τα θέματα του 7ου οίκου είναι μια χρονιά που είναι σημαντική για όλες τις σχέσεις μας. Μια χρονιά που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με άλλους, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, μέσω μιας συνεργασίας ή συνεταιρισμού. Με κάποιο τρόπο είναι μια χρονιά που μαθαίνουμε πολλά για τον τομέα των σχέσεων και πώς τις διαχειριζόμαστε στη ζωή μας. Κάποιες-οι μπορεί να φτάσουν στον γάμο, σε ένα σύμφωνο συμβίωσης, άλλοι να κάνουν επαγγελματικές συνεργασίες με μακρόχρονο ορίζοντα, διαπραγματεύσεις και συμφωνίες. Ένας σύντροφος που μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσλαμβάνουσες ή να εκπροσωπεί μια τελείως διαφορετική κουλτούρα από μας, μπορεί να μπει τώρα στη ζωή μας και να ανοίξει τους ορίζοντες μας. Κάποιες φορές βέβαια, παίζει και το σενάριο να βγούμε από μια σχέση, αλλά αυτό θα συμβεί για να γνωρίσουμε κάποιον που μας ταιριάζει καλύτερα. Το ίδιο ισχύει και για τις επαγγελματικές μας συνεργασίες. Οι δυνατότητες διαπραγμάτευσης θα είναι πιο τονισμένες και μπορεί να έχουμε επιτυχία και σε νομικές υποθέσεις. Ακόμη, μπορεί να αποκτήσουμε περισσότερη δημοσιότητα, αν κάνουμε μια δουλειά που αφορά το κοινό. Σημαντικό όμως γι’ αυτή τη χρονιά είναι ότι μπορούμε να διακρίνουμε και τους ανθρώπους που ίσως να διάκεινται εχθρικά απέναντι μας.

8ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις κλειδιά: Κυβερνά τη γέννηση, τον θάνατο, τη μεταμόρφωση, τις μεταφυσικές μας ανησυχίες, τις κληρονομιές, τις επενδύσεις, τα χρήματα των άλλων και βασικά του συντρόφου μας, τις βαθύτερες σχέσεις μας, τη σεξουαλικότητα μας, τα χειρουργεία και τις επεμβάσεις.

Η χρονιά που κυριαρχούν τα θέματα του 8ου οίκου αφορά ιδιαιτέρως την πνευματική μας εξέλιξη, τις μεταφυσικές μας ανησυχίες, ενώ αυξάνεται και η διαίσθηση μας. Είναι μια χρονιά που μπορεί να υπάρχουν παιχνίδια δύναμης και εξουσίας, αλλά και μια χρονιά που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα τα οικονομικά. Τα σενάρια είναι πολλά. Μπορεί να έχουμε οφέλη από επενδύσεις, από δάνεια, επιστροφές φόρων, χρηματοδοτήσεις, διακανονισμούς, κληρονομιές και διατροφές. Μπορεί αν είστε παντρεμένοι και έχετε κοινό πορτοφόλι να ωφεληθείτε από μια αύξηση στα έσοδα του συντρόφου σας. Από την άλλη, είναι πιθανόν οι συνθήκες στην εταιρεία που εργάζεστε, αν κάνετε μια εξαρτημένη εργασία ή στην δική σας επιχείρηση, να διαμορφώσουν και τις συνθήκες στο πορτοφόλι σας είτε θετικά είτε αρνητικά, αφού εξαρτάται κι από άλλους παράγοντες. Είναι ακόμη μια χρονιά που μπορεί να αυξήσετε με κάποιο τρόπο τα έσοδα σας και να αποκτήσετε κάποιες καταθέσεις. Πέραν των οικονομικών, είναι μια χρονιά που θα σας απασχολήσει περισσότερο η σεξουαλικότητα σας, η ερωτική σας ζωή και θα θέλετε να κάνετε σχέσεις με ταύτιση ψυχική και σωματική. Μια μεγάλη αγορά είναι επίσης μέσα στα πιθανά σενάρια αυτής της χρονιάς.

9ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις κλειδιά: Υψηλή διανόηση, επέκταση, σχέσεις με ξένους και εξωτερικό, φιλοσοφία ζωής, αισιοδοξία, εκδόσεις, ραδιόφωνο, τηλεόραση, πανεπιστήμια και ανώτατες σπουδές, εξειδίκευση, τύχη, ρίσκο, περιπέτεια, θρησκευτικές πεποιθήσεις, ιδεολογίες και πολιτικές συμπάθειες, ήθη και ηθική, μακρινά ταξίδια.

Όταν κυριαρχεί ο 9ος οίκος τότε οι προοπτικές είναι αρκετά ευοίωνες για τη χρονιά αυτή, αφού δεν θα δίνετε σημασία σε μικρότητες και γενικώς σε ανούσια πράγματα, αλλά στα πιο σημαντικά της ζωής. Θα βλέπετε τη μεγάλη εικόνα στη ζωή σας και όχι το τώρα. Θα είστε πιο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, σε αλλαγές, θα θελήσετε να ταξιδέψετε περισσότερο ή και να ξανακαθίσετε στο θρανίο για να σπουδάσετε κάτι. Μπορεί να είναι η χρονιά που θα περάσετε στο Πανεπιστήμιο ή θα γίνετε αποδεκτοί σε ένα Πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Μπορεί να βρείτε ένα μεταπτυχιακό που να σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα ή να πάρετε τώρα το πτυχίο σας. Ακόμη, μπορεί να έχετε επιτυχία σε επιχειρήσεις που μπορεί να συνεργάζονται με ξένους και εξωτερικό. Αν θέλατε να βρείτε μια δουλειά στο εξωτερικό ή να μετεγκατασταθείτε είναι μια θετική χρονιά. Ακόμη, αν ψάχνατε μια δουλειά στο δημόσιο ή μια προαγωγή παίζει κι αυτό το σενάριο. Αν ασχολείστε με εκδόσεις, δουλεύετε στα ΜΜΕ, στον τουρισμό, θα έχετε αρκετές ευκαιρίες επέκτασης. Πιθανώς για τους χωρισμένους να προκύψει κι ένας δεύτερος γάμος.

10ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις κλειδιά: Δομές, οργανισμούς, παραδόσεις, κοινωνικό στάτους, φήμη, δόξα, καριέρα, επιτυχία, κανόνες, πειθαρχία, αρχές, γονείς, κατεύθυνση ζωής.

Η χρονιά που είναι κυρίαρχα τα θέματα του 10ου οίκου είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τα θέματα της καριέρας, πολλές φορές όμως μπορεί να είναι και δείκτης αλλαγής στάτους με έναν γάμο. Γενικότερα θεωρείται μια χρονιά ιδιαίτερα παραγωγική σε θέματα δουλειάς, επιτυχίας στην καριέρα, αλλά και προαγωγών. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, μπορεί να υπάρχει μια κρίση και μια απόφαση για αλλαγή επαγγελματικής κατεύθυνσης. Αν κάνετε κάποια δουλειά που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, μπορεί να αποκτήσετε μεγαλύτερη δημοφιλία. Ίσως είναι και η χρονιά που αποφασίζετε να γίνετε τελείως ανεξάρτητοι και να στήσετε τη δική σας δουλειά ή να εργαστείτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Από την άλλη, είναι μια χρονιά που πιθανώς θα σας απασχολήσουν θέματα που αφορούν στους γονείς σας.

11ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις κλειδιά: Ομάδες, οργανώσεις, σύλλογοι, φίλοι, συλλογική δουλειά, στόχοι, όνειρα, κοινωνικές επαφές, τεχνολογία, ηλεκτρονικά μέσα και διαδίκτυο, κοινωνική δικαιοσύνη, επανάσταση, ανθρωπιστικές δράσεις, ξαφνικά γεγονότα, επιστήμες, ανακαλύψεις, τύχη.

Καταρχάς θεωρείται ένας πολύ τυχερός οίκος όταν είναι κυρίαρχος σε μια χρονιά. Μπορεί να προκύψουν πολλά οφέλη από τις διαδικτυακές σας επαφές, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη συμμετοχή σας σε κλαμπ, οργανισμούς, συλλόγους που έχετε κοινά ενδιαφέροντα με άλλους και κοινούς στόχους. Είναι μια χρονιά για να θέσετε καινούριους στόχους στη ζωή σας είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Μια χρονιά για να ανοίξετε τον φιλικό και τον κοινωνικό σας κύκλο. Θα έχετε ίσως περισσότερες ιδέες και θα είστε πιο επινοητικοί. Ακόμη, αν ενδιαφέρεστε για τα κοινά ή την πολιτική είναι μια χρονιά που μπορεί να καταφέρετε να σημειώσετε έργο ή να γίνετε γνωστοί για το έργο σας. Θα είστε πιο αισιόδοξοι σε σχέση με το μέλλον, ενώ μπορεί να αυξηθούν και τα έσοδα σας από την εργασία σας. Φίλοι ή συνεργάτες μπορεί να στηρίξουν τα σχέδια σας και να επωφεληθείτε επαγγελματικά και οικονομικά. Ακόμη, είναι μια χρονιά που πιθανώς να αποκτήσετε έναν απόγονο ή μπορεί να κερδίσετε κάποιο τυχερό παιχνίδι.

12ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις κλειδιά: Το τελικό στάδιο των σχεδίων μας, ολοκλήρωση, μεγάλη ηλικία, μεταφυσική και πνευματικότητα, απομάκρυνση και απομόνωση, εγκλεισμοί τόσο σε φυσικό όσο και σε συμβολικό επίπεδο, ιδρύματα, νοσοκομεία, φυλακές, μυστικά, παρασκηνιακή δράση, μυστικοί εχθροί ή φίλοι. Ακόμη, ο 12ος κυβερνά τη δημιουργία, τις τέχνες, τον χορό, την ποίηση, το υποσυνείδητο.

Ο 12ος οίκος όταν είναι κυρίαρχος σε μια χρονιά της προσδίδει μια πιο «βαριά» χροιά, με την έννοια ότι είναι ένας πιο ψυχολογικός οίκος που συνδέεται με το τέλος καταστάσεων, το κλείσιμο εκκρεμοτήτων και τη διάλυση ίσως κάποιων συγκεκριμένων δομών στη ζωή μας, που δεν έχουν όμως πλέον τίποτε ουσιαστικά να μας προσφέρουν. Είναι ένας εξαιρετικός χρόνος για να απαλλαγείτε από αυτοκαταστροφικές συνήθειες, ανασφάλειες και φοβίες, να διώξετε τα συναισθήματα ενοχής και να κάνετε αποτοξίνωση από οτιδήποτε τοξικό στη ζωή σας, καταστάσεις και ανθρώπους. Είναι η κατάλληλη στιγμή για περισσότερη αυτογνωσία, για να μπείτε σε ψυχοθεραπεία, να πειραματιστείτε με εναλλακτικούς τρόπους για να θεραπεύετε τα τραύματα της ψυχής. Ακόμη, είναι μια καλή περίοδος για να ασχοληθείτε με τις ανάγκες της φυσικής σας κατάστασης και να πειθαρχήσετε σε ρουτίνες πιο υγιεινές. Πολλές φορές αποτελεί το κλείσιμο σε μια σχέση, σε μια δουλειά ή σε οτιδήποτε μπορεί να ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια. Είναι μια χρονιά προετοιμασίας για τα καινούρια που θα έρθουν και τα οποία θα πρέπει να τα σπείρετε σε ένα απολύτως καθαρό και εύφορο έδαφος. Είναι μια χρονιά να πιστέψετε πιο βαθιά, αλλά και να ενισχύσετε τις καλλιτεχνικές σας ικανότητες και ταλέντα.

Για πιο προχωρημένους

Κάθε οίκος όπως γνωρίζετε κυβερνάται από ένα ζώδιο. Ο κυβερνήτης αυτού το ζωδίου είναι ο κυβερνήτης πλανήτης της χρονιάς σας. Ανάλογα με τις όψεις που κάνει στο γενέθλιο ωροσκόπιο σας και τη θέση του, τα πράγματα θα διαφοροποιηθούν σε σχέση με κάποιον άλλον, που ενώ ενεργοποιείται ο ίδιος οίκος θα έχει κάποιον άλλο κυβερνήτη της ακμής του οίκου.

Αν π.χ. ενεργοποιείται ο 6ος οίκος και στην ακμή του είναι ο Τοξότης, τότε κυρίαρχος πλανήτης για τη χρονιά θα είναι ο Δίας. Θα εξετάσετε τι όψεις κάνει ο Δίας στον χάρτη σας και σε ποιον οίκο βρίσκεται, διότι θα σας απασχολήσουν και τα θέματα αυτού του οίκου.

Ακόμη, αφού βρείτε ποιος είναι ο κυβερνήτης του οίκου που ενεργοποιείται, θα πρέπει να δείτε την κατάσταση και τις όψεις που κάνει αυτός ο πλανήτης τη συγκεκριμένη χρονιά. Στο παράδειγμα μας ο Δίας θα βρίσκεται σε δυο ζώδια, τον Υδροχόο και τους Ιχθύς. Θα πρέπει να δείτε ποιους οίκους κυβερνούν αυτά τα δυο ζώδια, διότι μπορεί να έχετε κι εκεί όφελος.

Αν στον συγκεκριμένο οίκο που ενεργοποιείται έχετε και κάποιον ή κάποιους πλανήτες μέσα, θα πρέπει να δείτε κι εκείνοι τι όψεις δέχονται.