Αλήθεια…το ωροσκόπιο σας υπόσχεται γάμο;

Αλήθεια…το ωροσκόπιο σας υπόσχεται γάμο;

Αλήθεια…το ωροσκόπιο σας υπόσχεται γάμο;

Μια από τις συνηθέστερες ερωτήσεις που δέχονται οι αστρολόγοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης είναι αυτή που αναφέρεται στον γάμο. Καλώς ή κακώς ο γάμος, η ένωση δυο ανθρώπων με την υπόσχεση να μοιραστούν τις ζωές τους -ασχέτως αν αυτή η υπόσχεση θα τηρηθεί στο τέλος- είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που μπορεί να πάρει κάποιος και φυσικά για να απαντηθούν τα ερωτήματα που σχετίζονται με αυτό το κεφάλαιο της ζωής μας, χρειάζεται προσεκτική μελέτη των προσωπικών ωροσκοπίων του ζευγαριού, της συναστρίας τους δηλαδή, αλλά και της στιγμής που επιλέγουν να προχωρήσουν στην απόφαση τους.

Πιστεύω ότι αν κάποιος θέλει πραγματικά να παντρευτεί ή να αποκτήσει παιδιά μπορεί να τα καταφέρει ανεξάρτητα από το πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορεί να γίνει αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται στις σχέσεις πόσο μάλλον στον γάμο έχοντας οι ίδιοι ένα τεράστιο βαθμό αυτονομίας και ανεξαρτησίας. Ένας χάρτης με έντονα τα στοιχεία του Τοξότη, του Υδροχόου, του Λέοντα (κυρίως στον ωροσκόπο) του Κριού ή των Διδύμων δείχνει μεγαλύτερη αντίσταση στην δημιουργία μιας ασφυκτικής ή περιοριστικής σχέσης. Αντίθετα ένας χάρτης με έντονα τα στοιχεία του Ζυγού, του Καρκίνου, του Ταύρου δείχνει μεγαλύτερη προθυμία να «μοιραστεί» σε μια σχέση ή να δημιουργήσει οικογένεια.

Ποιες είναι οι ενδείξεις;

Οι ενδείξεις σε ένα ωροσκόπιο σε σχέση με το γάμο δεν είναι μια, γι’ αυτό και η δουλειά του αστρολόγου δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που μας τις έχει κληροδοτήσει η παραδοσιακή αστρολογία, οι οποίες όμως στην σύγχρονη εποχή μπορεί να μην έχουν την αποτελεσματικότητα που είχαν τότε που τα πράγματα ήταν πιο απλά.

Ενδείξεις στα γυναικεία ωροσκόπια

Σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο για την προοπτική του γάμου εξετάζουμε τους «αρσενικούς» πλανήτες τον Ήλιο και τον Άρη. Τις θέσεις τους, τις γωνίες που σχηματίζουν με τους άλλους πλανήτες, την οικοθεσία τους.

Ενδείξεις στα αντρικά ωροσκόπια

Σε ένα αντρικό ωροσκόπιο εξετάζουμε τους «θηλυκούς» πλανήτες την Σελήνη και την Αφροδίτη. Τις θέσεις, τους οίκους και τις γωνίες που σχηματίζουν μεταξύ τους.

Ακόμη εξετάζουμε τον 7ο οίκο που είναι παραδοσιακά ο οίκος του γάμου, τον κυβερνήτη του, τους πλανήτες που βρίσκονται μέσα σ’ αυτόν καθώς θα μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για το τύπο του συντρόφου που έλκουμε και θέλουμε να παντρευτούμε.

Άλλες ενδείξεις

Εξετάζουμε επίσης το 5ο σπίτι που είναι παραδοσιακά ο οίκος του έρωτα και της φυσικής πλευράς της σχέσης αλλά και των παιδιών.

Σημαντικός οίκος για την ανίχνευση ενδείξεων γάμου σε ένα ωροσκόπιο είναι και ο πρώτος οίκος δηλαδή ο ωροσκόπος.

Στο βιβλίο της «Art of Predictive Astrology» η αστρολόγος Carol Rushman αναφέρει μια τεχνική που βοηθά να προβλέψουμε τον αριθμό των γάμων που μπορεί κάποιος να κάνει στην ζωή του.

Σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο μετρά τις σημαντικές συγκλίνουσες όψεις που κάνει ο Ήλιος μέχρι να εξέλθει στην φαινομενική πορεία του από το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται (σύνοδος, τετράγωνο, αντίθεση, τρίγωνο, εξάγωνο).

Σε ένα αντρικό ωροσκόπιο μετρά τις σημαντικές συγκλίνουσες όψεις που κάνει η Σελήνη με τον ίδιο τρόπο.

Από την δική μου εμπειρία αυτή η μέθοδος μπορεί να δείξει όχι απαραίτητα τον αριθμό των γάμων, αλλά τις σημαντικές σχέσεις στην ζωή ενός ανθρώπου και μάλιστα οι πλανήτες προς τους οποίους κάνει όψη ο Ήλιος ή η Σελήνη, μπορεί να περιγράφουν τον τύπο του συντρόφου με τον οποίο σχετιζόμαστε ή το πώς θα κυλήσει ο γάμος ή η συμβίωση.

Π.χ. αν ο Ήλιος μιας γυναίκας κάνει ένα τρίγωνο με τον Κρόνο μπορεί να είναι αντιπροσωπευτική όψη για ένα γάμο σταθερό, που μπορεί να κρατήσει μια ολόκληρη ζωή ενδεχομένως όμως με αρκετή συμβατικότητα και από τις δυο πλευρές. Στην περίπτωση που ο Ήλιος κάνει μια αντίθεση με τον Ουρανό υπάρχει πιο έντονο το στοιχείο του ενθουσιασμού, της βιασύνης κι αν ο γάμος δεν προσφέρει αρκετή προσωπική ελευθερία και στους δυο ενδεχομένως δεν θα προχωρήσει για πολύ παρακάτω.

Ένας ή περισσότεροι γάμοι;

Υπάρχουν κάποια ωροσκόπια που δείχνουν περισσότερους από ένα γάμους όπως στην περίπτωση που ο 7ος οίκος του γάμου κυβερνάται από διπλό ζώδιο (π.χ. Δίδυμοι, Τοξότης) ή βρίσκεται μέσα σ’ αυτόν ο πλανήτης Δίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Elisabeth Taylor που παντρεύτηκε 8 φορές με τους Διδύμους στην ακμή του 7ου οίκου (διπλό ζώδιο) και κυβερνήτη του οίκου τον Ερμή τοποθετημένο επίσης στο διπλό ζώδιο των Ιχθύων.

Στην περίπτωση που βρίσκεται μέσα στον 7ο οίκο ο Κρόνος ο αριθμός των γάμων περιορίζεται από την άλλη μπορεί να καθυστερήσει ενώ ιδανικά το άτομο με αυτή την θέση θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσει σε γάμο έχοντας ήδη ένα βαθμό ωριμότητας δηλαδή όχι πριν τα 28-30 έτη.

Αν στον 7ο βρίσκονται αρκετοί πλανήτες τότε αυξάνονται κι οι πιθανότητες για περισσότερους από ένα γάμους στην ζωή του ατόμου.

Αφροδίτη, Σελήνη και Άρης στον 7ο οίκο μπορεί να δείξουν ένα πιο πρόωρο γάμο ή σε μικρότερη ηλικία.

Ο Δίας εκτός από την πληθωρικότητα του όταν βρίσκεται μέσα στον 7ο οίκο και σε καλές γωνίες με τα φώτα (Ήλιο, Σελήνη), μπορεί να δείξει ένα γάμο με οφέλη για το άτομο που τον έχει εκεί. Ο αστρολόγος Charles Carter γράφει ότι αυτή η θέση μπορεί να φέρει ένα δεύτερο γάμο στο άτομο.

Ο Ουρανός στον 7ο μπορεί να δείξει ξαφνικό γάμο, ξαφνικό χωρισμό  κυρίως όμως δείχνει την ανάγκη για περισσότερη ελευθερία κι αυτονομία μέσα στον γάμο.

Ο Ποσειδώνας στον 7ο οίκο μπορεί να δείξει ένα γάμο σαν παραμύθι που πιθανώς όμως δεν θα λείπουν και οι «δράκοι» στην πορεία, γι’ αυτό καλό είναι το άτομο με αυτή την θέση να είναι πολύ προσεκτικό και να μην παρασύρεται από τον συναισθηματισμό του.

Ο  Πλούτωνας στον 7ο μπορεί να δείξει τάσεις κυριαρχίας ή παιχνίδια εξουσίας σε ένα γάμο. Συνήθως το άτομο εδώ έλκεται από πολύ δυνατούς, κυριαρχικούς συντρόφους.

Τι κοιτάζουμε για την προοπτική δεύτερου ή τρίτου γάμου;

Το 7ο σπίτι μας δίνει λοιπόν αρκετές ενδείξεις για τον γάμο. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος παντρεύεται για δεύτερη ή και τρίτη φορά;

Σε αυτές τις περιπτώσεις παίρνουμε μια αίσθηση για το θέμα γάμος από τον 7ο όμως τα σπίτια που κοιτάζουμε για να προβλέψουμε, είναι το 9ο για το δεύτερο γάμο και το 11ο για τον τρίτο γάμο. Αυτό για να μην παρεξηγηθώ δεν σημαίνει ότι όποιος έχει πλανήτες είτε στο 9ο είτε στο 11ο θα παντρευτεί δεύτερη ή τρίτη φορά. Απλά όταν θέλουμε να δούμε το δεύτερο ή τρίτο γάμο θα εξετάσουμε τα συγκεκριμένα σπίτια.

Το διαζύγιο σε ένα ωροσκόπιο και ο δεύτερος γάμος μπορεί να φαίνονται από κάποιες ενδείξεις της παραδοσιακής αστρολογίας:

  • Αν στον 7ο υπάρχουν δυο ζώδια.
  • Αν ο κυβερνήτης του 7ου (δηλαδή ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο που βρίσκεται στο ξεκίνημα (ακμή) του 7ου οίκου είναι στους Διδύμους, στον Τοξότη, στην Παρθένο ή τους Ιχθύες.
  • Αν η Αφροδίτη βρίσκεται στους Διδύμους, τον Τοξότη, τους Ιχθύς ή την Παρθένο ή κάνει δύσκολες όψεις με τον Ουρανό ή τον Πλούτωνα.
  • Αν ο κυβερνήτης του 7ου κάνει δύσκολες όψεις με τον Άρη, τον Κρόνο, τον Ουρανό, τον Πλούτωνα ή τον Ποσειδώνα.

Άλλες ενδείξεις στο ωροσκόπιο που μπορεί να βοηθήσουν να προβλέψουμε την πιθανότητα ενός γάμου και την έκβαση του εκτός από τα προαναφερθέντα είναι:

  • Το μεσοδιάστημα Ήλιου- Σελήνης
  • Το Vertex
  • Ο Βόρειος Δεσμός
  • Ο Κλήρος της Τύχης

Καθώς όλα αυτά τα σημεία δεν είναι πλανήτες χρειάζονται προχωρημένες γνώσεις αστρολογίας για να μπορεί κάποιος να τα εξετάσει και να τα αξιολογήσει καταλλήλως.

 

Βρείτε τις καλύτερες ημερομηνίες για γάμο για το 2021.

Βρείτε το ζώδιο του γάμου σας και τι σημαίνει αυτό.