Το άστρο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας

Το άστρο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας

Το άστρο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας

Η πρώτη σπουδαία φεμινίστρια της Ελλάδας γεννήθηκε μέσα στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης στις 11 Μαΐου του 1771, όταν η ετοιμόγεννη μητέρα της Σκεύω επισκέφθηκε τον φυλακισμένο άνδρα της Σταυριανό Πινότση. Η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε μετά τον θάνατο του πρώτου άνδρα της τον Δημήτριο Ορλώφ και έτσι η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα απέκτησε 8 ετεροθαλή αδέλφια.

Η Λασκαρίνα παντρεύτηκε δυο φορές, μια στα 17 της και μετά στα 30 της (όψη Κρόνου τρίγωνο με Αφροδίτη) και τις δύο φορές έμεινε χήρα, ενώ απέκτησε 6 παιδιά (όψη Σελήνης σύνοδο με Αφροδίτη).

Οι αστρολογικές όψεις και ο σκοπός της ζωής της

Από τον δεύτερο γάμο της με τον Σπετσιώτη πλοιοκτήτη Δημήτριο Μπούμπουλη απέκτησε μια τεράστια περιουσία (όψη Δία σύνοδο με Πλούτωνα), που την αφιέρωσε όλη στον Απελευθερωτικό Αγώνα που ήταν και ο μοναδικός σκοπός της ζωής της (Αφροδίτη στον Κριό της φωτιάς σε σύνοδο με Σελήνη, που δείχνει την αρχηγική μητέρα όλων). Δημιούργησε δικό της στρατό με επιμονή και υπομονή (χαρακτηριστικό του ήλιου της στον Ταύρο), που τον πλήρωνε μόνη της και αποκαλούσε τους στρατιώτες της «Γενναία μου Παλικάρια», καθώς είχε και τη δικιά της σημαία (Ερμής στους Διδύμους).

Κατάφερε να γίνει μέλος της ανδροκρατούμενης Φιλικής Εταιρείας με τον καθολικό σεβασμό όλων στο πρόσωπο της, λόγω της δυναμικής προσωπικότητας της (Άρης σε αντίθεση με Δία και Πλούτωνα). Στόχος της ζωής της ήταν η απελευθέρωση της Ελλάδας, ξοδεύοντας τα δύο πρώτα χρόνια της επανάστασης ολόκληρη την περιουσία της στον Αγώνα.

Η αχαριστία και η τιμή μετά θάνατον

Μετά την απελευθέρωση η Λασκαρίνα εγκαταστάθηκε στο Ναύπλιο, όπου της δόθηκε κλήρος ως ανταμοιβή για την προσφορά της στο Έθνος. Το 1824, με τον δεύτερο εμφύλιο πόλεμο, η Μπουμπουλίνα αντιδράει στη φυλάκιση του Κολοκοτρώνη, λόγω του σεβασμού της προς αυτόν και κρίνεται επικίνδυνη(!), συλλαμβάνεται και της αφαιρούν τον κλήρο τιμής.

Ο απελευθερωτικός αγώνας συνεχίστηκε μέχρι το 1828 και η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα στα 56 της χρόνια σκοτώθηκε άδοξα σε μια συμπλοκή, λόγω οικογενειακής βεντέτας.

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα ήταν μια γυναίκα προοδευτική για την εποχή της με επαναστατικό χαρακτήρα, υψηλά ιδεώδη (Ήλιος σε σύνοδο με Ουρανό), με εμπνευσμένη ρητορική και αίσθημα αυτοθυσίας (Ερμής τετράγωνο με Ποσειδώνα).

Είναι η μόνη γυναίκα μέχρι και σήμερα, που τιμήθηκε από Αυτοκράτορα με τον τίτλο «Ναύαρχος» μετά τον θάνατο της.

 

Instagram: @zar_arthrou_stra