Τι είναι και πώς μας επηρεάζουν οι εκλείψεις

Τι είναι και πώς μας επηρεάζουν οι εκλείψεις

Το φαινόμενο των εκλείψεων, είναι κάτι που συμβαίνει με συγκεκριμένη περιοδικότητα (κάθε χρόνο έχουμε δύο περιόδους εκλείψεων, μία κάθε εξάμηνο), οπότε πρέπει να γνωρίζουμε και πως να τις αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα. Οι εκλείψεις μπορεί να είναι Ηλιακές ή Σεληνιακές.

Ηλιακή έκλειψη

Η Ηλιακή έκλειψη είναι πάντα και νέα Σελήνη, καθώς η Σελήνη καλύπτει τον δίσκο του Ήλιου και μπορεί η κάλυψη αυτή να είναι μερική ή ολική, ανάλογα με την έκλειψη. Συνήθως δείχνει νέα ξεκινήματα ή απλώς είναι μια ένδειξη ανάλογα με το ζώδιο που πραγματοποιείται και πως μας επηρεάζει στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, για τα θέματα που θα μας απασχολήσουν την περίοδο εκείνη. Για όσους τα γενέθλια τους, συμπίπτουν με μια έκλειψη μέσα στην χρονιά, επηρεάζονται σχεδόν για ένα ολόκληρο χρόνο και χρειάζεται να επανεξετάσουν τον χαρακτήρα τους και να δουλέψουν περισσότερο πάνω στο κτίσιμο της αυτοπεποίθησης τους. Τα θέματα υγείας πρέπει να είναι σε προτεραιότητα για την χρονιά.

Σεληνιακή έκλειψη

Η έκλειψη Σελήνης, αναφέρεται πάντα  σε  Πανσέληνο, καθώς ένα μέρος ή ολόκληρη, ανάλογα με την έκλειψη, η σελήνη, καλύπτεται από την σκιά της γης. Ο πλανήτης μας μπαίνει ανάμεσα στον Ήλιο και την Σελήνη στην ίδια ευθεία. Η Σεληνιακή έκλειψη δείχνει  το τέλος μιας κατάστασης ή το αποκορύφωμα  της.

Τι δείχνουν οι εκλείψεις

Οι Ηλιακές εκλείψεις, τείνουν να δημιουργούν περισσότερα γεγονότα ενώ οι Σεληνιακές επηρεάζουν περισσότερο τον ψυχισμό ή τα συναισθήματα μας.

Συνήθως σε περίοδο εκλείψεων, συμβαίνουν σημαντικά πράγματα που αλλάζουν το ρου της ζωής μας: Η γέννηση ενός παιδιού, η απόφαση για ένα γάμο, μια προαγωγή, ένα βήμα στην καριέρα μας, μια αγοραπωλησία ενός σπιτιού, ένα διαζύγιο, η απώλεια ενός δικού μας ατόμου, είναι μερικά από τα σενάρια των εκλείψεων, ειδικά όταν μας επηρεάζουν άμεσα. Αν συμπίπτουν με τα γενέθλια μας, τότε ολόκληρη η γενέθλια μας χρονιά είναι γεμάτη σημαντικά γεγονότα, τα οποία έχουν κάτι απρόσμενο.

Ό,τι ξεκινάμε μέσα στις εκλείψεις έχει μια ρευστότητα, γι’ αυτό εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια που μας οδηγεί στο να πάρουμε αποφάσεις αλλά τις ενάρξεις τις αφήνουμε μετά από κάποιες εβδομάδες. Αποφεύγουμε ακόμη στις μέρες των εκλείψεων την σύλληψη ενός παιδιού, ένα γάμο, ή την υπογραφή μιας συμφωνίας. Ακόμη κι αν δεν μας επηρεάζουν άμεσα, επηρεάζουν τους άλλους γύρω μας, τα μετεωρολογικά ή γεωφυσικά φαινόμενα αλλά και τα τεκταινόμενα στον πλανήτη μας.

Το χειμώνα του 2020 θα έχουμε δυο εκλείψεις μια Σεληνιακή και μια Ηλιακή που θα επηρεάσουν κυρίως τους εκπροσώπους της μεταβλητής ομάδας δηλαδή τους Διδύμους, τους Παρθένους, τους Τοξότες και τους Ιχθύες ή όσους έχουν ωροσκόπο σ’ αυτά τα ζώδια ή πλανήτες και σημαντικά σημεία (Μεσουράνημα, Δύση, Ναδίρ).

Ας τις εξετάσουμε αναλυτικά:

Έκλειψη παρασκιάς Σελήνης στις 30 Νοεμβρίου

Πραγματοποιείται στις 8ο 38΄ των Διδύμων κι επηρεάζει τα ζώδια της μεταβλητής ομάδας (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύς) φέρνοντας απρόσμενες εξελίξεις σε σχέσεις και συνεργασίες, κυρίως στους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων αυτών. Η επικοινωνία, τα ΜΜΕ, η εκπαίδευση, οι μεταφορές, οι νέοι, βάλλονται από αυτή την έκλειψη. Θα υπάρχει νευρικότητα και ένταση ενώ θα δημιουργηθούν και δονήσεις σε πολιτικό επίπεδο.

Ολική Ηλιακή έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου

Πραγματοποιείται στις 23ο 08΄ του Τοξότη κι επηρεάζει τις ζωές των μεταβλητών του ζωδιακού (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες) που έχουν γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο φέρνοντας αλλαγές στην ζωή τους και την ευκαιρία νέων ξεκινημάτων. Οι διεθνείς σχέσεις, οι νόμοι και οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, τα θρησκευτικά θέματα, οι θρησκευτικοί ηγέτες, η εκπαίδευση αλλά και ο τουρισμός επηρεάζονται από αυτή την έκλειψη. Εξαιτίας της όψης Ερμή-Ποσειδώνα μπορεί να δημιουργηθεί σύγχυση και χαοτικές συνθήκες.