Τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου στις 14/04/2023: Σε ποιους φέρνει μελαγχολική διάθεση και περιορισμούς;

Τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου στις 14/04/2023: Σε ποιους φέρνει μελαγχολική διάθεση και περιορισμούς;

Τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου στις 14/04/2023: Σε ποιους φέρνει μελαγχολική διάθεση και περιορισμούς;

H Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που συμβολίζει τις σχέσεις, την ομορφιά, τον έρωτα, το χρήμα και τις χαρές της ζωής. Στις 11/04/2023 πέρασε στους Διδύμους ένα ζώδιο ανάλαφρο, επικοινωνιακό, που αγαπά το φλερτ, τις γνωριμίες, τα ταξίδια, τις αλλαγές παραστάσεων. Από την άλλη πλευρά, ο Κρόνος από τους Ιχθύς έρχεται για να βάλει όρια και περιορισμούς στις επιθυμίες και τη χαρά μας και γι’ αυτό δεν αποκλείεται να νιώσουμε καταπιεσμένοι, μελαγχολικοί ή να βιώσουμε πιο έντονα τις ελλείψεις μας αυτές τις ημέρες. Αυτή η αίσθηση οφείλεται στη σκληρή όψη τετραγώνου που θα σχηματίσουν αυτοί οι δύο πλανήτες, η οποία θα κορυφωθεί στις 14/04/2023 και θα ζορίσει περισσότερο τα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του 1ου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες από την 2η έως την 6η μοίρα αυτών των ζωδίων. Η επιρροή αυτής της όψης θα έχει διάρκεια περίπου 3 +/- ημέρες.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες και σε ποιο ζώδιο έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες πατήστε εδώ.

Η αγάπη συναντά εμπόδια και περιορισμούς

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας και μας κάνει να εστιαζόμαστε στα αρνητικά των καταστάσεων, αλλά και στις αδυναμίες του ίδιου μας του εαυτού. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και ο φόβος της απόρριψης είναι συχνά χαρακτηριστικά αυτής της όψης. Όλα αυτά μας αποτρέπουν από το να εκφράσουμε τα συναισθήματα και το ενδιαφέρον μας στους άλλους και γι’ αυτό τον λόγο επιλέγουμε να κλειστούμε στον εαυτό μας, γινόμαστε απόμακροι και δυσκολευόμαστε να αφεθούμε απόλυτα και να χαλαρώσουμε. Αυτές τις ημέρες λοιπόν είναι πιθανό να προτιμήσουμε να μείνουμε σπίτι και να αποφεύγουμε τις εξόδους και τις κοινωνικές συναναστροφές, αλλά ακόμα κι αν βρεθούμε ανάμεσα σε κόσμο, μπορεί να αισθανόμαστε άβολα ή να μην έχουμε τη διάθεση να γνωρίσουμε καλύτερα τους άλλους ή να προσεγγίσουμε ένα νέο πρόσωπο.

Τεστ αντοχών

Εάν βρισκόμαστε ήδη μέσα σε μια σχέση ή σε ένα γάμο, μπορεί να νιώσουμε ότι το άλλο άτομο είναι απόμακρο, ότι δεν θέλει να ικανοποιήσει τις επιθυμίες μας ή ότι έχει υπερβολικές απαιτήσεις από εμάς και δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε, με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε. Δεν αποκλείεται κάποιοι από εσάς να νιώσετε ότι δεν λαμβάνετε πλέον χαρά και ευχαρίστηση μέσα στη σχέση σας ή ότι το άλλο άτομο βγάζει στην επιφάνεια τις ανασφάλειες και τις φοβίες σας. Οι δύσκολες όψεις του Κρόνου θυμίζουν έναν ψηλό τοίχο που προσπαθούμε με πολύ κόπο να γκρεμίσουμε. Αυτό κάποιους τους κουράζει με αποτέλεσμα να τα παρατάνε, ενώ άλλους τους πεισμώνει παραπάνω και θα επιμείνουν μέχρι να τα καταφέρουν. Τα προβλήματα αυτές τις ημέρες μεγεθύνονται και γι’ αυτό θα πρέπει να προσπαθήσετε πάρα πολύ για να δείτε τα θετικά της κάθε κατάστασης χωρίς να χάσετε την ελπίδα σας. Με λίγα λόγια δοκιμάζονται οι αντοχές μας και οι σχέσεις περνούν από ένα είδος crash test, ώστε να φανεί εάν έχουν γερές βάσεις και μπορούν να πάνε ένα βήμα παρακάτω. Αυτή η όψη λοιπόν αποτελεί την αφορμή για να επαναξιολογήσετε τις σχέσεις σας, να αναρωτηθείτε από πού αντλείτε χαρά και ικανοποίηση και να δείτε τι αξίζει ώστε να προσπαθήσετε να το βελτιώσετε και τι δεν λειτουργεί πλέον και πρέπει να αφήσετε οριστικά πίσω σας.

Προσοχή στις απώλειες

Η Αφροδίτη  συμβολίζει επίσης τα υλικά αγαθά, το χρήμα και τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα οικονομικά, αλλά και τα πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας. Το τετράγωνο με τον Κρόνο μπορεί να φέρει απώλειες ή να προκύψουν χρέη που μπορεί να μας δημιουργήσουν άγχος και ανασφάλεια. Προσπαθείτε να είστε όσο πιο τυπικοί και συνεπείς γίνεται απέναντι στις υποχρεώσεις σας και αποφύγετε σπατάλες, περιττές αγορές, ρίσκα και γενικώς παρορμητικές κινήσεις. Πολλές φορές η όψη Αφροδίτης – Κρόνου απλά βγάζει στην επιφάνεια τις ελλείψεις μας και τις υπερτονίζει. Αν μας λείπουν τα υλικά μέσα για να κάνουμε πραγματικότητα τις επιθυμίες μας, αν μας λείπει κάποιος άνθρωπος που είχαμε συναισθηματικά επενδύσει στο παρελθόν ή ακόμη και ένα αγαπημένο πρόσωπο που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή θα νιώσουμε πιο έντονα το βάρος της έλλειψης αυτής μέσα στην εβδομάδα.

Ας πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά ποια είναι τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από αυτό το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Αφροδίτη από το δικό σας ζώδιο θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Κρόνο από τους Ιχθύς στις 14/04 και εσείς βρίσκεστε στο μάτι του κυκλώνα, αφού θα δοκιμαστούν τόσο οι διαπροσωπικές σας σχέσεις όσο και οι επαγγελματικές σας συνεργασίες. Είναι πολύ πιθανό αυτές τις ημέρες να νιώσετε ότι οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις σάς βαραίνουν, με αποτέλεσμα να περιορίζεστε και να μην μπορείτε να είστε ο εαυτός σας. Μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με υπερβολικές απαιτήσεις και σκληρή κριτική από τους άλλους, κάτι που θα σας απογοητεύσει και θα ρίξει την αυτοπεποίθηση σας. Θα νιώσετε ότι όλα όσα θέλετε να κάνετε γίνονται μετ’ εμποδίων ή συναντάνε τοίχο και θα πρέπει να προσπαθείτε διπλά για να πετύχετε τους στόχους σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε αυτές τις ημέρες είναι να κρατήσετε χαμηλούς τόνους, να είστε ψύχραιμοι και να αποφύγετε ρίσκα και παρορμητικές κινήσεις. Να θυμάστε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρετε πρωτοβουλίες χωρίς να έχετε ένα ξεκάθαρο και οργανωμένο πλάνο στο μυαλό σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου στις 14/04 έρχεται για να σας ζορίσει αυτές τις ημέρες, αφού θα δημιουργήσει ένα πιεστικό κλίμα μέσα στον επαγγελματικό τομέα. Είναι πολύ πιθανό να σας έχουν αναθέσει περισσότερες υποχρεώσεις από όσες μπορείτε να φέρετε εις πέρας, γεγονός που θα σας πιέσει και μπορεί να σας οδηγήσει στο να ξεσπάσετε στον σύντροφο ή στους συνεργάτες σας. Ίσως τα επαγγελματικά σας πλάνα να μην πηγαίνουν όπως τα είχατε σχεδιάσει, αφού θα συναντήσετε εμπόδια που δεν είχατε υπολογίσει και θα πρέπει να βρείτε μια εναλλακτική λύση. Αυτό το τετράγωνο μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπους με σκληρή κριτική ή με άτομα τα οποία δεν έχουν σκοπό να σας βοηθήσουν να προωθήσετε τα σχέδια σας, επομένως είναι πολύ σημαντικό να σταθείτε στα πόδια σας και στις δικές σας δυνάμεις και να μην περιμένετε υποστήριξη από τρίτους. Είναι επίσης σημαντικό αυτές τις ημέρες να κρατήσετε όσο μπορείτε χαμηλούς τόνους και να αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις με ανωτέρους και πρόσωπα εξουσίας. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μην επιτρέψετε σε απαισιόδοξες σκέψεις και αρνητικά σχόλια να σας ρίξουν την αυτοπεποίθηση και να σας κάνουν να το βάλετε κάτω. Πιστέψτε στον εαυτό σας και στις ικανότητες σας και επιμείνετε στους στόχους σας, αρκεί να έχετε ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο και να μην κάνετε παρορμητικές κινήσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου που κορυφώνεται στις 14/04 αποτελεί ένα είδος δοκιμασίας για τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, αλλά και τις επαγγελματικές σας συνεργασίες. Είναι πολύ σημαντικό αυτές τις ημέρες να μην είστε παρορμητικοί και επιπόλαιοι, γιατί θα είναι πολύ εύκολο να έρθετε σε σύγκρουση με το ταίρι σας ή με έναν συνεργάτη. Αν η σχέση σας δεν έχει γερά θεμέλια και αισθάνεστε ότι δεν έχει να σας προσφέρει κάτι παραπάνω, μπορεί να κλονιστεί και να απομακρυνθείτε ο ένας από τον άλλον. Κάποιοι από εσάς μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με σκληρότητα και επικριτική συμπεριφορά από το ταίρι σας, γεγονός που θα σας ρίξει την αυτοπεποίθηση και θα φέρει στην επιφάνεια ανασφάλειες, ενώ αν είστε αδέσμευτοι μπορεί να νιώσετε περισσότερη μοναξιά αυτές τις ημέρες ή να μην έχετε διάθεση να κοινωνικοποιηθείτε. Από την άλλη πλευρά, αυτή η όψη μπορεί να ενδυναμώσει μια σχέση που πατάει σε γερές βάσεις, αρκεί να ξεπεράσετε με επιτυχία τα εμπόδια και τις δυσκολίες που θα εμφανιστούν. Καλείστε να εστιαστείτε στα θετικά της σχέσης και κυρίως του εαυτού σας και να μην δημιουργείτε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Ελάτε κοντά στους ανθρώπους που σας καταλαβαίνουν και μην απομακρύνεστε από τα άτομα εκείνα που σας έχουν αποδείξει έμπρακτα την αξία τους.

ΙΧΘΥΕΣ

Το τετράγωνο της Αφροδίτης από τους Διδύμους με τον Κρόνο από το δικό σας ζώδιο στις 14/04 μπορεί να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις μέσα στον χώρο του σπιτιού και να φέρει απόσταση ανάμεσα σε εσάς και άτομα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος. Είναι πολύ πιθανό αυτές τις ημέρες να είστε πεσμένοι ψυχολογικά ή να νιώσετε ότι οι άλλοι δεν σας καταλαβαίνουν και δεν μπορούν να μπουν στη θέση σας. Εάν είστε μέσα σε μια σχέση που σας ικανοποιεί και σας προσφέρει ασφάλεια, αυτό το τετράγωνο μπορεί να σας δημιουργήσει την ανάγκη να συγκατοικήσετε με το ταίρι σας παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες. Εάν όμως είστε σε μια κατάσταση που δεν προχωράει, τώρα καλείστε να την επαναξιολογήσετε και να δείτε εάν αξίζει να προσπαθήσετε ή αν θα πρέπει να απομακρυνθείτε οριστικά ο ένας από τον άλλον. Γενικώς, αυτές οι ημέρες δεν θα είναι οι πιο ανάλαφρες για εσάς και μπορεί να μην έχετε διάθεση να συναναστραφείτε με κόσμο ή να εκφράσετε τα συναισθήματα σας στους άλλους. Δεν υπάρχει λόγος να πιέζετε τις καταστάσεις ή τον εαυτό σας, επομένως πάρτε τον χρόνο σας και ανοιχτείτε μόνο σε εκείνους που μπορούν πραγματικά να δείξουν κατανόηση.