Τα τρία εξελικτικά στάδια του Κριού

Τα τρία εξελικτικά στάδια του Κριού

Τα τρία εξελικτικά στάδια του Κριού

Όλα τα ζώδια περνούν από τρία εξελικτικά στάδια. Το πρώτο αντιπροσωπεύεται από το ίδιο το ζώδιο. Όμως υπάρχουν και άλλα δύο λιγότερο γνωστά που σχεδιάστηκαν για να αποδώσουν τους κύκλους συνειδητότητας και εμπειριών που θα βιώσει το κάθε ζώδιο.

Για τον Κριό αυτά τα στάδια είναι τα εξής: Ο Κριός, ο βοσκός και ο αναγεννημένος ήλιος.

Πρώτο στάδιο: Ο Κριός

Έχοντας το προνόμιο να είναι το πρώτο ζώδιο, ο Κριός έρχεται φέροντας τη μνήμη της συμπαντικής ενότητας πιο ζωντανή μέσα του από όλα τα υπόλοιπα. Αυτό του δίνει έναν ισχυρό αλτρουισμό και την εσωτερική παρόρμηση της βοήθειας, της μοιρασιάς και της καλοσύνης. Από την άλλη, ως μία νέα ζωή είναι υποχρεωμένος να ενδυθεί μία ισχυρή προσωπικότητα, διότι αυτός είναι ο τρόπος να συγκρατήσει την ενέργειά του μέσα στο υλικό της κοστούμι.

Η υλική του φόρμα πρέπει να είναι αρκετά δυνατή, διότι είναι σαν να περνάει με έναν τρόπο από αυτή την ισχυρή τριβή που υφίστανται τα διαστημόπλοια όταν μπαίνουν στο μαγνητικό πεδίο της γης. Σαν μία νέα ζωή έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του εγωισμού, της αισιοδοξίας και του ενθουσιασμού. Έχει ατέλειωτα αποθέματα ενέργειας και προσεγγίζει τη ζωή όπως ένα παιδί, με την ίδια τόλμη, με την ίδια αφέλεια, με τους ίδιους φόβους, ακόμα και με τον ίδιο θυμό όταν δεν καταφέρνει αυτό που θέλει.

Στο πρώτο στάδιο η προσέγγιση του είναι η ενστικτώδης ανταπόκριση στην ίδια τη ζωή, προβάλλοντας τον εαυτό του και το έργο του πάντα με δοτική διάθεση, αλλά με έναν εγωκεντρικό τρόπο. Συνήθως σε αυτή τη φάση ζωής υπάρχει και ένα μητρικό πρότυπο που του προσφέρει πολλή αγάπη. Το όνειρό του είναι να εξελιχθεί σε μία ηρωική φυσιογνωμία, στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Να δώσει όλο του το είναι γι’ αυτά που πιστεύει. Έχει δηλαδή ένα εγωκεντρικό κίνητρο με ένα αλτρουιστικό στόχο.

Καθώς τα χρόνια περνούν, η ωριμότητα ξεθωριάζει τα όνειρα και πρέπει να γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί, ο Κριός βιώνει συνήθως μία περίοδο αστάθειας.

Στον πανικό του να ανασυνθέσει όλο του το πλαίσιο, χάνει λίγο την επαφή με το περιβάλλον του. Σε αυτό το στάδιο μπορεί να πληγώσει κάποιους ανθρώπους και να αισθανθεί τεράστιο πανικό, διότι καταλαβαίνει πόσο εγωκεντρική και απαιτητική ήταν η στάση του. Αυτό τον κάνει να αισθανθεί πολλή ενοχή, διότι τα κίνητρα του παραμένουν αλτρουιστικά και να κατευθυνθεί έτσι, προς το δεύτερο στάδιο.

Δεύτερο στάδιο: Ο βοσκός

Βλέποντας τα λάθη που έκανε με την άξεστη συμπεριφορά και την παρορμητικότητα του, αρχίζει να επεξεργάζεται την ιδέα της υπομονής και της αφοσίωσης. Προσπαθώντας να αξιοποιήσει τα μαθήματα που πήρε, γίνεται πιο στοχοπροσηλωμένος και πιο γειωμένος.

Οι Κριοί διανύοντας το δεύτερο στάδιο αποτάσσονται τον παλιό τους επιφανειακό εαυτό και γίνονται πιο εσωστρεφείς προσπαθώντας να απαλείψουν τα ελαττώματά τους. Δίνουν βάρος στη συνέπεια, στην ουσία και προσπαθούν να δείχνουν πιο βοηθητικοί και καλοί. Θέλουν να φροντίσουν το «κοπάδι» τους και να μην είναι εγωιστές όπως στο παρελθόν. Θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία των άλλων, προσπαθούν να συμβιβάσουν τις ανάγκες τους με τις δικές τους, ώστε να υπάρξει αρμονία. Όταν όμως πίσω από αυτή τους την προσπάθεια καραδοκεί η ενοχή, μπορούν εύκολα να γίνουν χαλί για να τους πατήσουν οι πάντες. Οι φίλοι, οι συνεργάτες, οι σύντροφοι, τα παιδιά, είναι τα πρόβατα που τους τραβούν το καθένα σε διαφορετική κατεύθυνση. Πρέπει να τους φροντίσουν όλους και να τους κρατήσουν ασφαλείς. Αισθάνονται έτσι τεράστια ευθύνη και νιώθουν πολύ άσχημα όταν κάτι δεν γίνεται σωστά. Όμως τελικά εξαντλούν τον εαυτό τους και στο τέλος συνειδητοποιούν ότι αντί για καλό, κάνουν κακό με τη δοτικότητα τους. Αφενός τελικά τους θεωρούν δεδομένους και αφετέρου ενθαρρύνουν τις λάθος συμπεριφορές. Το οικοδόμημα καταρρέει και πάλι. Σε αυτή τη φάση αισθάνονται ότι έχει χαθεί η αυτοπεποίθησή τους, μαζί με τα όρια ανάμεσα σε εκείνους και το κοπάδι τους, κάτι που τους οδηγεί ολοταχώς προς την τρίτη φάση εξέλιξης.

Τρίτο στάδιο: Ο αναγεννημένος ήλιος

Έχοντας πάρει το μάθημα γνωρίζουν τώρα ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν κανέναν εάν δεν φροντίσουν πρώτα τον εαυτό τους. Είναι έτοιμοι να μοιραστούν το φως τους, αφού πρώτα ανάψουν τη φλόγα της ψυχής τους οι ίδιοι, δίνοντας προτεραιότητα στον εαυτό τους.

Ο ήλιος είναι σε έξαρση στον Κριό και στο τελικό στάδιο της εξέλιξης της προσωπικότητά τους λάμπει μοιράζοντας το φως της ευγένειας και καλοσύνης. Ξέρουν πώς να εμπνέουν, πώς να βρίσκουν τις καλύτερες λύσεις για όλους και πώς να ηγούνται με γνώμονα το αμοιβαίο καλό. Διαλέγουν τις μάχες τους, τις ασχολίες και τους ανθρώπους τους με πολύ σύνεση.

Απλώνουν το φως τους σαν το άρμα του Απόλλωνα με αρμονία και με ρυθμό, όπως αυτό των εποχών. Τείνουν δηλαδή να γίνονται πιο σταθεροί στις επιθυμίες, αλλά και στις δράσεις τους, και ξέρουν πώς να μοιράζουν πλέον σωστά την ενέργειά τους. Με αυτό τον τρόπο, κατακτώντας δηλαδή τη σταθερότητα, πηγαίνουν προς το επόμενο ζώδιο που είναι ο Ταύρος.