Τα αφεντικά του ζωδιακού!

Τα αφεντικά του ζωδιακού!

Τα αφεντικά του ζωδιακού!

Μήπως ήρθε η στιγμή να καταλάβεις τι σκέφτεται και τι ακριβώς ζητάει το αφεντικό σου ώστε η ζωή σου στο γραφείο ή στο Zoom να γίνει πιο γαλήνια και πιο αποδοτική; Μάθε απλώς το ζώδιο του και διάβασε τις συμβουλές μας σύμφωνα με τα αστρολογικά χαρακτηριστικά του και από εμάς έχεις τις ευχές μας, γιατί όχι και για μία προαγωγή!

Αφεντικό: ΚΡΙΟΣ

Θετικά χαρακτηριστικά: Δυναμικός, ευθύς

Αρνητικά χαρακτηριστικά: Αγχώδης, ανυπόμονος

Ο Κριός στον ρόλο της διοίκησης βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον, καθώς είναι γεννημένος για να ηγείται και να παίρνει αποφάσεις. Έχοντας κυβερνήτη τον Άρη είναι εύστροφος με γρήγορα αντανακλαστικά, αλλά και αυστηρός με τα χρονοδιαγράμματα. Κάποιες φορές μπορεί να σηκώσει παραπάνω ευθύνες και να ξεφύγει από τα όρια του άγχους. Θα σου δώσει ξεκάθαρες υποδείξεις, αφού έχει πάρα πολλές γνώσεις στο αντικείμενο του και θα είναι πάντα απαιτητικός, αλλά και τίμιος. Δίνει πολλή δουλειά και δε φοβάται να επισημάνει τα λάθη σου, ώστε η απόδοση σου να γίνει καλύτερη. Θεωρεί τον αμφίδρομο σεβασμό προαπαιτούμενο στοιχείο στις εργασιακές του σχέσεις, χωρίς αυτό να στερεί κάτι από το ηγετικό του προφίλ. Μπορεί να γίνει εξαιρετικός μέντορας με λακωνικό λόγο.

Συμβουλή για προαγωγή: Συνέπεια, έργα και όχι πολλά λόγια, έξυπνες και γρήγορες λύσεις χωρίς πολλές ερωτήσεις.

Αφεντικό: ΤΑΥΡΟΣ

Θετικά χαρακτηριστικά: Σταθερός, προσεκτικός

Αρνητικά χαρακτηριστικά: Αδιάλλακτος, απόλυτος

Η διοικητική ταυτότητα του Ταύρου θα μπορούσε να γράφει: εργατικός, υπομονετικός, καλόψυχος, αλλά εξαιρετικά άκαμπτος στους κανόνες. Είναι ευγενικός και μπορεί να συγχωρεί τυχόν λάθη, αλλά καλό είναι να μην εκμεταλλευτείς την υπομονή του, διότι δε θα σου ήταν πολύ ευχάριστο να τον δεις εκτός ορίων. Προτιμάει τη μεθοδικότητα από την ταχύτητα και ως γνήσιο σταθερό ζώδιο της γης δεν αρέσκεται στις ριζικές αλλαγές και στις καινοτόμες ιδέες. Προτιμάει τον δρόμο της επιτυχίας μέσα από τη σκληρή δουλειά και την πεπατημένη οδό του εγχειριδίου πολιτικής της εταιρείας.

Συμβουλή για προαγωγή: Προγραμματισμός, καταγραφή των εργασιών σου, τήρηση των κανόνων.

Bonus εύνοια: Αν έχεις συχνά πυκνά κουτάκι με γλυκά πάνω στο γραφείο για κέρασμα.

Αφεντικό: ΔΙΔΥΜΟΣ

Θετικά χαρακτηριστικά: Δημιουργικός, χιούμορ

Αρνητικά χαρακτηριστικά: Αφηρημένος, θορυβώδης

Το να έχεις αφεντικό έναν Δίδυμο είναι μια εμπειρία που θα τη θυμάσαι για πάντα. Όντας ένα ιδιαίτερα κοινωνικό ζώδιο φέρνει τον αέρα της ευχάριστης επικοινωνίας με αστειάκια στις συναντήσεις -στα οποία καλό είναι να γελάς. Ομολογουμένως δεν είναι φτιαγμένος από ηγετικό υλικό, αλλά το τεράστιο ατού του είναι να κρατάει ακμαίο το ηθικό της ομάδα σε ένα πνεύμα παρέας που έτυχε να δουλεύει κάτω από την ίδια επαγγελματική στέγη. Μην μπερδευτείς ότι γίνατε κολλητοί φίλοι όμως, κατά βάθος θα είναι πάντα το αφεντικό σου. Λατρεύει τα open space γραφεία, ώστε να μπορεί να παράγει τον απαραίτητο θόρυβο του διδυμίσιου ταπεραμέντου του και να μην έχεις καμία αμφιβολία ότι ακούει τα πάντα. Έχει πολλές δημιουργικές ιδέες να προτείνει, δε φημίζεται για την παρεμβατικότητα του και σκέφτεται αντισυμβατικά. Θα σου δώσει ελευθερία κινήσεων στην καθημερινή σου δουλειά ή σε ένα project, αρκεί στο τέλος να τον βγάλεις ασπροπρόσωπο.

Συμβουλή για προαγωγή: Ανάπτυξε τη multi-tasking πλευρά σου, πάρε πρωτοβουλίες, πρότεινε νέες ιδέες.

Αφεντικό: ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Θετικά χαρακτηριστικά: Προστατευτικός, συμπονετικός

Αρνητικά χαρακτηριστικά: Κυκλοθυμικός, απαιτητικός

Όπως όλοι οι Καρκίνοι έτσι και ως αφεντικό είναι με τα φεγγάρια του, κυριολεκτικά. Καλό θα ήταν να σημειώσεις στο ημερολόγιό σου κάθε πότε έχει πανσέληνο, ώστε να είσαι πιο προσεκτικός μαζί του στις εναλλαγές διάθεσής του. Είναι αρκετά απαιτητικός στα εργασιακά του και θέλει να πιάνεις γρήγορα το συναίσθημα του -λόγω της φύσης του νερού- και μετά τη σκέψη του. Οι κανόνες και οι τύποι μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Αν δει ότι τελείωσες γρήγορα το project να είσαι σίγουρος ότι θα σου δώσει και έξτρα δουλειά ως μια «ανταμοιβή» των ικανοτήτων σου (!). Επειδή δένεται συναισθηματικά με τον περίγυρό του, θα σκύψει με φροντίδα στο πρόβλημα σου, ακόμα και αν δεν αφορά τα εργασιακά. Αν ποτέ παραιτηθείς θα αισθανθεί προδομένος.

Συμβουλή για προαγωγή: Μη δώσεις σημασία στην κυκλοθυμία του, κέρδισε την εμπιστοσύνη του σε ανθρώπινο επίπεδο.

Αφεντικό: ΛΕΩΝ

Θετικά χαρακτηριστικά: Γενναιόδωρος, φιλόδοξος

Αρνητικά χαρακτηριστικά: Εγωκεντρικός, ισχυρογνώμων

Σε κάθε εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της θα βρεις στις υψηλές θέσεις στελεχών πάντα έναν Λέοντα. Το κύρος και ο Λέοντας είναι έννοιες συνυφασμένες. Μπορούμε να πούμε σχεδόν με βεβαιότητα πως αν έχεις αφεντικό σε αυτό το ζώδιο ανήκεις στους τυχερούς. Είναι φύσει γενναιόδωροι άνθρωποι και δε θέλουν σε κανέναν να λείπει τίποτα. Σε μια διαφωνία με το βασιλιά του ζωδιακού, αντιλαμβάνεσαι εύκολα πως δεν μπορείς να τον πείσεις ότι είναι αυτός που εκφράζει τη λανθασμένη άποψη. Χρειάζεται πάντα τον σεβασμό και την προσοχή σου και πρέπει να του δείξεις ότι πιστεύεις στο όραμά του. Μην αρνηθείς ποτέ τα εταιρικά ποτά, είναι τεράστιο θέμα για εκείνον να σου προσφέρει και διασκέδαση.

Συμβουλή για προαγωγή: Το αφεντικό έχει πάντα δίκιο, το αφεντικό μας είναι το καλύτερο και το ομορφότερο. (Ναι ξαναδιάβασε το και πες το ακριβώς έτσι).

Αφεντικό: ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θετικά χαρακτηριστικά: Ρεαλιστής, ήπιων τόνων

Αρνητικά χαρακτηριστικά: Απόμακρος, λεπτολόγος

Με έναν Παρθένο στο ρόλο ανωτέρου το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίζεις, είναι να δίνεις προτεραιότητα στην ποιότητα, στην λεπτομέρεια και στην ορθή επικοινωνία. Θα περάσει από κόσκινο το αποτέλεσμα της δουλειάς σου και θα είναι σκληρός κριτής, αλλά δίκαιος. Δυστυχώς επιβραβεύει σπάνια, αλλά όταν το κάνει το εννοεί και αισθάνεσαι αυτόματα ο υπάλληλος της χρονιάς. Στα καλά νέα είναι ότι σε περίπτωση που παρουσιαστεί ένα πρόβλημα στη δουλειά θα κάτσει δίπλα σου να το επιλύσετε μαζί και θα σου δώσει χρήσιμες συμβουλές. Παρόλο που δεν παίρνει και βραβείο δημοφιλίας, βρίσκεται αναμφισβήτητα στο team «καλά αφεντικά» χωρίς μεγάλες τυμπανοκρουσίες και υπερβολές. Σε περίπτωση που αδικείται κάποιος από την ομάδα του παρεμβαίνει και μπορεί να γίνει πολύ προστατευτικός.

Συμβουλή για προαγωγή: Φτιάξε λεπτομερή reports, στατιστικά, δώσε χρήσιμη πληροφορία και έμφαση στην οργάνωσή και στην τάξη. Κράτα επαγγελματικό προφίλ.

Αφεντικό: ΖΥΓΟΣ

Θετικά χαρακτηριστικά: Ευχάριστος, διπλωμάτης

Αρνητικά χαρακτηριστικά: Αναποφάσιστος, επιφανειακός

Σίγουρα το πιο γοητευτικό και γλυκομίλητο αφεντικό που είχες ποτέ. Η καλαίσθητη αύρα του, το χαμόγελο του μαζί με τους ευγενικούς τρόπους, λειτουργούν ως αντισταθμιστικοί παράγοντες στην τρέλα που θα δημιουργήσει όταν θα σου κάνει απανωτές αλλαγές στις αρχικές οδηγίες που σου έχει δώσει. Η αναποφασιστικότητα του σε συνδυασμό με το ότι θέλει να είναι δημοφιλής και όλοι πάντα να είναι χαρούμενοι, δεν τον κατατάσσει στα πιο αποτελεσματικά αφεντικά. Είναι υπέρμαχος της ομαδικότητας και της ωραίας διακόσμησης των γραφείων σε χρώματα που επιδρούν θετικά στην ψυχολογία και την αποδοτικότητα των εργαζόμενων.

Συμβουλή για προαγωγή: Πάρε εσύ τις αποφάσεις για αυτόν, φρόντισε να είσαι πάντα χαμογελαστός και καλοντυμένος.

Αφεντικό: ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Θετικά χαρακτηριστικά: Ευχάριστος, διπλωμάτης

Αρνητικά χαρακτηριστικά: Αναποφάσιστος, επιφανειακός

Εδώ θα μπορούσε να υπάρχει η μια και μοναδική παραπομπή στην ταινία «Ο Διάβολος φορούσε Prada». Ο Σκορπιός ανήκει σε αυτούς που εργάζονται σκληρά και αφιερώνουν τη ζωή τους στους στόχους της εταιρείας. Με κυβερνήτη του τον σκοτεινό Πλούτωνα μην διανοηθείς ποτέ να του πεις ψέματα, θα το καταλάβει αμέσως αφού επίσης το ένστικτό είναι το δυνατό του σημείο, λόγω και της υδάτινης φύσης του. Δε θα τον δεις να παίρνει συχνά άδειες και να κάνει πολλά διαλείμματα από τη δουλειά και κάτι παρόμοιο περιμένει και από σένα. Η κυριαρχική του νοοτροπία λειτουργεί όμως και προστατευτικά προς την ομάδα του, ειδικότερα σε όσους έχουν αποδείξει την αφοσίωση τους στον κοινό στόχο.

Συμβουλή για προαγωγή: Να είσαι ειλικρινής και υπομονετικός, μην αμφισβητείς τις αποφάσεις του.

Αφεντικό: ΤΟΞΟΤΗΣ

Θετικά χαρακτηριστικά: Αισιόδοξος, πρόθυμος

Αρνητικά χαρακτηριστικά: Ασυνεπής, υπερβολικός

Με έναν Τοξότη στο τιμόνι όλα φαίνονται ευχάριστα και ευοίωνα. Υπάρχει μια άπλετη αίσθηση στα vibes του εργασιακού χώρου με το που θα τον συναντήσεις, ότι και αυτός αλλά και εσύ και όλη η ομάδα μπορείτε να κάνετε τους ανέφικτους στόχους εφικτούς, αλλά δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. Ο Τοξότης, λόγω του αισιόδοξου κυβερνήτη του Δία, πολλές φορές υπερεκτιμάει τις δυνατότητες του με αποτέλεσμα να προσγειώνεται απότομα. Δεν του ταιριάζει ιδιαίτερα ο ρόλος της ηγεσίας, καθώς δεν θέλει να πιέζει κανέναν και για αυτό πολλές φορές θα τον δεις να ολοκληρώνει εργασίες μόνος του και να λειτουργεί αυτόνομα. Τον πιέζουν τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα καθότι πνεύμα ελεύθερο και αρέσκεται πολύ στις δουλειές που έχουν να κάνουν με ταξίδια.

Συμβουλή για προαγωγή: Προσγείωσε τον στην εφικτή πραγματικότητα, δείξε θετική διάθεση χωρίς όμως υπερβολές.

Αφεντικό: ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θετικά χαρακτηριστικά: Ειλικρίνεια, κύρος

Αρνητικά χαρακτηριστικά: Κυνικός, απαιτητικός

Αν έχεις αφεντικό Αιγόκερω γνωρίζεις ήδη καλά ότι η δουλειά είναι το πιο ζωτικό κομμάτι της ζωής του. Το κύρος και η δύναμη είναι στοιχεία αυτοπραγμάτωσης για εκείνον. Ανήκει στο group των πολύ απαιτητικών προϊστάμενων που θα επιδείξει αυστηρότητα όχι μόνο στην ομάδα του, αλλά και στον εαυτό του. Είναι πάρα πολύ σύνηθες για το ζώδιο που έχει κυβερνήτη τον Κρόνο να δουλεύει σκληρά και σε ώρες εκτός γραφείου, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Λειτουργεί με ψυχρή λογική, δεν μπορεί τους συναισθηματισμούς και δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής στο εργασιακό του περιβάλλον.

Συμβουλή για προαγωγή: Πρότεινε επικερδείς λύσεις θα το εκτιμήσει, κράτα τυπικές αποστάσεις, να είσαι συνεπής στο πλάνο.

Αφεντικό: ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θετικά χαρακτηριστικά: Φιλικός, προοδευτικός

Αρνητικά χαρακτηριστικά: Ακατάστατος, ανυπόμονος

Σίγουρα το πιο σοσιαλιστικό αφεντικό που θα πετύχεις ποτέ. Είναι υπέρμαχος της ουσιαστικής φιλικής ατμόσφαιρας στο γραφείο, της ίσης μεταχείρισης και των μεγάλων ανατρεπτικών ιδεών. Συνήθως κάνει το χόμπι του δουλειά και αυτό σε απαλλάσσει από διοικητικές γκρίνιες και ψυχολογικές πιέσεις. Ως γνωστός λάτρης της τεχνολογίας θα τον δεις πάντα με τις τελευταίες κυκλοφορίες όλων των hi-tech γκάτζετ. Αν και φιλικός κρατάει πάντα μια συναισθηματική απόσταση ασφαλείας στον εργασιακό χώρο. Δε θα τον πεις ποτέ και τον πιο οργανωτικό, καθώς στο γραφείο του επικρατεί σχεδόν πάντα μια ακαταστασία (γνωστό και ως υδροχάος), μέσα στην οποία όμως πάντα ξέρει που βρίσκεται καθετί (αυτό το λες και super power).

Συμβουλή για προαγωγή: Εκτιμάει την ειλικρινή άποψη με επιχειρηματολογία, παρουσίασε του καινοτόμες ιδέες.

Αφεντικό: ΙΧΘΥΕΣ

Θετικά χαρακτηριστικά: Συμπονετικός, καλοπροαίρετος

Αρνητικά χαρακτηριστικά: Εύθικτος, αναβλητικός

Εδώ η εργασία συναντάει τη συναισθηματική νοημοσύνη, το ένστικτο, και την ενσυναίσθηση. Το αφεντικό Ιχθύες δε λέει πολλά, αλλά είναι δέκτης συναισθημάτων και οσμίζεται κατευθείαν τυχόν αρνητική ενέργεια -έχει σειρά από γούρια στο γραφείο του. Έχει απαιτήσεις μόνο στο πλαίσιο του επαγγελματικού οράματος που επιτάσσει η εταιρεία, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα κακοπεράσεις μαζί του. Όχι απλά δε θέλει να πληγώνει τους ανθρώπους του, αλλά φροντίζει να είναι ο μέντορας τους και εκείνος που θα τους βοηθήσει ψυχολογικά σε κάθε τους πρόβλημα. Αναβάλλει συχνά τα χρονοδιαγράμματα, αλλά δεν αγχώνει τους γύρω του, μόνο τον εαυτό του. Ενώ στην πρώτη εικόνα φαίνεται κλειστός και απρόσιτος, αν τον πλησιάσεις θα δεις ότι αυτή είναι η άμυνά του, διότι είναι εξαιρετικά δοτικός και έχει καρδιά μικρού παιδιού.

Συμβουλή για προαγωγή: Δείξε του εγκάρδια συμπάθεια, μοιράσου το πρόβλημα μαζί του.