Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στις 28/10/2023: Τα 4 ζώδια που θα δεχθούν πιέσεις και θα προχωρήσουν σε αλλαγές

Σεληνιακή έκλειψη - Πανσέληνος στις 28/10/2023: Τα 4 ζώδια που θα δεχθούν πιέσεις και θα προχωρήσουν σε αλλαγές

Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στις 28/10/2023: Τα 4 ζώδια που θα δεχθούν πιέσεις και θα προχωρήσουν σε αλλαγές

Την ημέρα της εθνικής μας εορτής, την 28η Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιείται η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και την επιρροή της κάποιοι θα τη θυμούνται για μεγάλο διάστημα.

Αυτή η έκλειψη Σελήνης αποτελεί ορόσημο, διότι είναι η τελευταία που σχηματίζεται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και κλείνει οριστικά έναν κύκλο που ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2021, όταν ξεκίνησαν και οι εκλείψεις σε αυτόν τον άξονα. Θυμηθείτε τι συνέβη σε εσάς εκείνη την περίοδο. Μήπως ξεκίνησε κάτι τον Νοέμβριο του 2021; Διότι τώρα με την τελευταία έκλειψη της χρονιάς στις 28 Οκτωβρίου μπορεί να έρθει το αποκορύφωμα μιας κατάστασης που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Οι Σεληνιακές εκλείψεις συνδέονται συνήθως με την ολοκλήρωση κάποιων καταστάσεων, οπότε αυτή που είναι και η τελευταία έκλειψη σε αυτόν τον άξονα θα σας βοηθήσει να κλείσετε τα κεφάλαια στη ζωή σας που σας ταλαιπωρούν και να κάνετε χώρο για το νέο που έρχεται. Αν λοιπόν τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί… ήρθε η ώρα για να πάρετε τις αποφάσεις σας. Και αν δεν μπορείτε εσείς να πάρετε τον πρώτο λόγο, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα σας αναγκάσουν να δώσετε ένα τέλος. Επειδή οι εκλείψεις φέρνουν αποκαλύψεις, αλλαγές, το τέλος σχέσεων και συνεργασιών, ξαφνικά γεγονότα στη ζωή μας, πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι.

Δύσκολες αποφάσεις

Η έκλειψη αυτή αφορά κυρίως τα οικονομικά, τα θέματα ασφάλειας, την πρακτικότητα στη ζωή μας και επηρεάζει τα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου του πρώτου δεκαημέρου, καθώς πραγματοποιείται στις 5 μοίρες και 9 λεπτά του Ταύρου. Καθώς ο Ταύρος συνδέεται με το χρήμα και την ύλη, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συντηρητικοί αυτή την περίοδο στα έξοδα μας και γενικώς να μην διακινδυνεύσουμε τη σταθερότητα μας, αλλά και το πιο σημαντικό απ’ όλα την υγεία μας, αφού το σώμα μας είναι κι αυτό ύλη, είναι η υλική μας υπόσταση και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Οι εκλείψεις έχουν πάντα έναν απρόβλεπτο χαρακτήρα, είτε αυτό που συμβαίνει είναι κάτι θετικό είτε είναι αρνητικό. Υιοθετώντας μια τακτική πιο συντηρητική, ιδιαίτερα σε θέματα ακίνητης περιουσίας και οικονομικών δοσοληψιών, μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα σενάρια. Από την άλλη, καθώς η Αφροδίτη είναι ο κυβερνήτης πλανήτης της έκλειψης αυτής, τα θέματα της καρδιάς και των σχέσεων φαίνεται ότι μπορεί επίσης να μας δυσκολέψουν. Για κάποιους που επηρεάζονται ευθέως μπορεί να είναι και οι επαγγελματικές σχέσεις που μπορεί να ζοριστούν πολύ αυτές τις μέρες.

Οι όψεις που σχηματίζει η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος με τον Ερμή, τον Άρη, τον Δία και τον Κρόνο θα μας κάνουν πιο αποφασιστικούς και πεισματάρηδες, αλλά και πιο παρορμητικούς, ανυπόμονους και γεμάτους ένταση στις σχέσεις μας. Η έκλειψη στον Ταύρο μας προτρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό των οικονομικών μας, της σχέσης μας με το χρήμα, τα υλικά αγαθά και τα αποκτήματα και να βρούμε τι πρέπει να κρατήσουμε και τι είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να φύγει από τη ζωή μας για να αισθανθούμε μεγαλύτερη ασφάλεια. Το φεγγάρι αυτό θα φέρει αλλαγές και συνειδητοποιήσεις για θέματα που αποφεύγαμε να αντιμετωπίσουμε και ίσως ακούσουμε ή πούμε βαριές κουβέντες, οι οποίες όμως θα είναι αληθινές. Μπορεί να φέρει δυσαρέσκεια, εντάσεις και κρίσεις, αλλά σε δεύτερο χρόνο όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα είναι που θα μας κινητοποιήσουν και θα μας ωθήσουν να αλλάξουμε ό,τι δεν λειτουργεί και να επανατοποθετηθούμε απέναντι στις αξίες σας και στα όνειρα μας. Η έκλειψη μπορεί να βοηθήσει να κατανοήσουμε αν έχουμε επενδύσει πολύ χρόνο και ενέργεια σε συγκεκριμένα άτομα ή καταστάσεις που δεν μας ωφελούν και να πάρουμε τον έλεγχο στα χέρια μας. Οριοθετώντας λοιπόν τις ανάγκες και τα θέλω μας και εξετάζοντας ενδελεχώς τα θέματα των οικονομικών, θα βρούμε και τις ευκαιρίες να ξαναχτίσουμε τη ζωή μας προς μια πιο θετική κατεύθυνση. Η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψή μπορεί να φέρει και ανταμοιβές σε όσους είστε στον σωστό δρόμο και έχετε ήδη κάνει τις αλλαγές που πρέπει μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια.

Οι όψεις της Σεληνιακής έκλειψης

Η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος σχηματίζει σύνοδο με τον Δία, τον πλανήτη της τύχης, της υπερβολής και της επέκτασης, οπότε μπορεί να μεγεθύνει με κάποιον τρόπο τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν ή τα συναισθήματα μας και οι αντιδράσεις μας να είναι υπερβολικές. Παράλληλα, όμως μπορεί να νιώθουμε αισιόδοξοι, ενθουσιώδεις και να παίρνουμε αλόγιστα ρίσκα και λόγω της υπέρμετρης αυτοπεποίθησης να προβούμε σε συναισθηματικές αντιδράσεις ή παρορμήσεις, όπως απιστία ή να εκτεθούμε σε καταστάσεις που ενδεχομένως να μετανιώσουμε. Όμως Δίας είναι αυτός και πάντα κρύβει ανταμοιβές και δώρα, οπότε μπορεί να φέρει και ευκαιρίες για να λύσουμε κάποια προβλήματα.

Η έκλειψη είναι σε αντίθεση με τον Ερμή και τον Άρη που βρίσκονται σε σύνοδο στον Σκορπιό και τα λόγια και οι πράξεις σας θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο, οπότε θα πρέπει να μετράμε την κάθε κουβέντα γιατί θα έχει ειδικό βάρος με αυτό το φεγγάρι. Βέβαια, από την άλλη, θα είναι δύσκολο να συγκρατηθούμε και ίσως αυτό φέρει κόντρες, συγκρούσεις και ρήξεις ιδιαίτερα για οικονομικά θέματα. Καλό είναι να μην παίζετε παιχνίδια με τις λέξεις και τα συναισθήματα, να μην τραβήξετε τα πράγματα στα άκρα και μη δραματοποιείτε τις καταστάσεις, διότι τα πράγματα μπορεί να πάρουν πολύ κακή τροπή. Επιλέξετε με σύνεση τις μάχες που θα δώσετε και να θυμάστε ότι πολλές φορές η καλύτερη δράση δεν είναι η αντίδραση, αλλά η αποστασιοποίηση και η απομάκρυνση. Πάντως να είστε προετοιμασμένοι για τεταμένες σχέσεις προσωπικά και επαγγελματικά, καθώς όλοι θα διεκδικούν με πάθος το δίκιο τους ρίχνοντας το ανάθεμα στους άλλους. Βέβαια, υπάρχει και μια θετική προσέγγιση σε αυτές τις όψεις, αφού θα έχουμε γρήγορη σκέψη και έντονη διορατικότητα και θα μπορούμε να βρούμε εύκολα λύσεις σε προβλήματα. Το θέμα είναι να μην είμαστε ξεροκέφαλοι και παρορμητικοί, διότι μόνοι μας θα δημιουργούμε τα προβλήματα. Επίσης, μπορεί να αποκαλυφθούν μυστικά ή απόπειρες χειραγώγησης από πρόσωπα εξουσίας.

Το εξάγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς μας δίνει πειθαρχία και εστίαση στις προτεραιότητες μας και μπορεί να φέρει ανταμοιβές στις προσπάθειες μας, αρκεί να είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας και να μην αναλωνόμαστε σε ίντριγκές και στείρες αντιπαραθέσεις. Ευνοούνται όσοι είναι ρεαλιστές, όσοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και έχουν ξεκάθαρο στόχο και όραμα.

Οι όψεις της Σεληνιακής έκλειψης είναι έντονες και δυνατές και μπορεί να δημιουργήσουν ανωμαλίες σε γεωφυσικό και μετεωρολογικό επίπεδο, αλλά και να πυροδοτήσουν μεγαλύτερη ένταση στις εστίες πολέμου. Είναι μια έκλειψη που σχηματίζεται στο πιο υλιστικό ζώδιο και μπορεί να έχουμε σημαντικές εξελίξεις και από το μέτωπο της οικονομίας είτε σε τοπικό είτε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Οι εκλείψεις επηρεάζουν όλους μας, αλλά κάποια ζώδια φαίνεται ότι θα επηρεαστούν περισσότερο. Αυτά είναι τα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Κυρίως επηρεάζεται το 1ο δεκαήμερο των παραπάνω ζωδίων ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες αυτών των ζωδίων.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα 4 ζώδια που θα δεχθούν πιέσεις και θα προχωρήσουν σε αλλαγές με τη Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνο στις 28/10/2023

ΤΑΥΡΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος του Οκτωβρίου πραγματοποιείται στο δικό σας ζώδιο και φέρνει μαζί της καλά και κακά νέα. Και ας ξεκινήσουμε από τα καλά νέα καθώς είναι η τελευταία έκλειψη που σχηματίζεται στον άξονα σας με τον Σκορπιό και αυτό σημαίνει ότι θα είναι η τελική σας δοκιμασία αν έχετε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς. Από τον Νοέμβριο του 2021 που ξεκίνησαν οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού πολλά έχουν αλλάξει στη ζωή σας, αφού ήταν πολλές και οι προκλήσεις που δεχτήκατε. Τώρα, με αυτή την έκλειψη, κλείνει αυτό το μεγάλο κεφάλαιο και ήρθε η ώρα να βάλετε μία ωραία και μεγάλη τελεία και να προχωρήσετε μπροστά διαφορετικοί και ανανεωμένοι. Αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο ή έχετε γενέθλια κοντά στην ημερομηνία της έκλειψης τότε θα προχωρήσετε σε αλλαγές είτε στον τομέα των σχέσεων είτε ακόμη στον επαγγελματικό μέσα στη γενέθλια χρονιά σας. Και μη φοβηθείτε τα επόμενα βήματα σας, διότι έχετε τον ευεργέτη Δία στο ζώδιο σας, που είναι και σε σύνοδο με την έκλειψη και σας προστατεύει από τα πολύ δύσκολα κι ανοίγει και τους ορίζοντες σας. Αυτή η έκλειψη σας «τσιγκλά» να επικεντρωθείτε στις προσωπικές σας επιδιώξεις και να κατασταλάξετε αν είστε στον σωστό δρόμο που σας εκφράζει ή αν έχετε λάβει λάθος μονοπάτι και από φόβο μένετε εγκλωβισμένοι σε μια ζωή που σας ταλαιπωρεί. Μπορεί λοιπόν με αυτή την έκλειψη να νιώσετε ότι πρέπει να διεκδικήσετε την ανεξαρτησία σας, την ελευθερία έκφρασης ή και να αλλάξετε την εμφάνιση σας και τον τρόπο που παρουσιάζετε τον εαυτό σας στους γύρω σας. Μπορεί να διακόψετε σχέσεις, συνεργασίες ή να οριοθετήσετε τα θέλω και τα κεντημένα σας. Μπορεί να θέλετε να βγείτε μπροστά, να αποκτήσετε ένα πιο ηγετικό προφίλ, να κάνετε ξεκάθαρο στο περιβάλλον σας το ποιοι είστε και τι πρεσβεύετε. Όμως εδώ έρχονται τα… κακά νέα, διότι η έκλειψη έρχεται με δύο «επικίνδυνες» όψεις, την αντίθεση της με τον Άρη και τον Ερμή, και μπορεί να έχετε ξεσπάσματα, πιέσεις, εντάσεις ή να μην μπορείτε να συνεννοηθείτε και άλλα να λέτε εσείς και άλλα να καταλαβαίνουν οι άλλοι. Οπότε όλη αυτή η τεταμένη κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις, καβγάδες και ρήξεις, καταστάσεις που ενδεχομένως δεν θέλετε να βιώσετε είτε στις προσωπικές σας σχέσεις είτε στις συνεργασίες σας και να οδηγηθείτε σε οριστικά διαζύγια, τα οποία δεν θα είναι καθόλου βελούδινα. Δεν σας λέω να μείνετε σε καταστάσεις που δεν σας εκφράζουν ούτε να καταπιεστείτε και να μην πείτε αυτό που θέλετε, απλά προσέξτε ο τρόπος σας να είναι ευγενικός και οι λέξεις που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε να είναι κόσμιες. Το θέμα είναι να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας που θα σας προάγουν και όχι να βγάλετε τον κακό εαυτό σας στους άλλους.  Φυσικά και θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και συνετοί αυτές τις μέρες και με τα θέματα της υγείας σας.

Αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Η έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 28 Οκτωβρίου στο ζώδιο του Ταύρου έρχεται για να ταρακουνήσει τον άξονα καριέρας-οικογένειας. Από τον Νοέμβριο του 2021 δέχεστε συνεχείς πιέσεις σε αυτούς τους τομείς και τα νεύρα σας αλλά και η υπομονή σας έχουν δοκιμαστεί αρκετά. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή θα είναι η τελευταία δοκιμασία, αλλά και η τελειωτική, αφού θα χρειαστεί να δώσετε ένα τέλος σε ό,τι σας κουράζει και σας τρώει τον χρόνο σας χωρίς να σας ωφελεί. Μπορεί λοιπόν να κληθείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές στην καριέρα σας ή στο οικογενειακό σας στάτους και μην πάει ο νους σας μόνο σε αρνητικά σενάρια, διότι αυτό το φεγγάρι έχει και ευκαιρίες επέκτασης και ανανέωσης καθώς είναι σε σύνοδο με τον Δία και μπορεί να πάρετε μια προαγωγή, να αναγνωριστεί η δουλειά σας ή να λάβετε δημοσιότητα για μια επαγγελματική σας δραστηριότητα. Επίσης, μπορεί αν είστε ευτυχισμένοι στη σχέση σας να αποφασίσετε να την επισημοποιήσετε και να περάσετε στο επόμενο στάδιο της συγκατοίκησης ή της δέσμευσης. Όμως, αν είστε σε μια κατάσταση είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά που δεν σας εξελίσσει και σας καταπιέζει, τώρα θα κλείσετε τους λογαριασμούς σας και θα αφήσετε πίσω σας την τοξικότητα. Η έκλειψη αυτή όμως μπορεί να φέρει για τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο και κάποια αλλαγή χωροταξική είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι και αυτό να σας αγχώσει. Επίσης, ενδέχεται να γίνουν κάποιες αποκαλύψεις είτε για άτομα που αφορούν στη δουλειά είτε στην οικογένεια και να αιφνιδιαστείτε και να μην ξέρετε τι να πιστέψετε και πώς να το αντιμετωπίσετε. Ό,τι έρθει όμως στην επιφάνεια με αυτή την έκλειψη θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα και τα συναισθήματα σας και να πάρετε κάποιες οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της καριέρας σας ή της οικογενειακής σας ζωής. Παράλληλα, αυτή η έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος θα αυξάνει συνεχώς τις απαιτήσεις των άλλων προς εσάς και από την οικογένεια και τον επαγγελματικό χώρο και μπορεί να νιώθετε ότι ασφυκτιάτε. Θα έχετε την αίσθηση ότι είστε διχασμένοι, ότι σας τραβούν προς δύο διαφορετικές κατευθύνσεις και δεν θα μπορείτε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και τις δικές σας ανάγκες. Τώρα όμως είναι η ευκαιρία να βάλετε τα όρια σας και να αποκαταστήσετε την ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής σας ζωής και να ευθυγραμμιστείτε ξανά με τα δικά σας θέλω. Κάντε σαφές στους άλλους ότι δεν μπορείτε να γίνετε χίλια κομμάτια ούτε μπορείτε να βρίσκεστε παντού ταυτόχρονα και να εξυπηρετείτε τις απαιτήσεις των άλλων χωρίς να κάνετε τίποτα για τον εαυτό σας. Όμως μην προσπαθήσετε να επιβάλετε τη γνώμη σας, ούτε να ξεσπάσετε τα νεύρα σας σε άτομα που σας αγαπάνε και σας νοιάζονται μόνο και μόνο επειδή ξέρετε ότι σας παίρνει. Πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα λόγια σας, διότι μπορεί να ανοίξουν πληγές που δεν θα κλείσουν εύκολα. Επίσης, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με τα θέματα της υγείας σας.

Αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μια ιδιαίτερα έντονη Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος που πραγματοποιείται απέναντι σας στο ζώδιο του Ταύρου στις 28/10 θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις σχέσεις και στις συνεργασίες σας και μπορεί να φέρει συθέμελες αλλαγές στον τρόπο που σχετίζεστε. Αυτή η έκλειψη είναι η τελευταία που σχηματίζεται στον άξονα σας με τον Ταύρο μετά από μια σειρά εκλείψεων που διήρκησαν 2 χρόνια και σας υπέβαλαν σε πολλές αλλαγές και πιέσεις, και έρχεται να βάλει ένα τέλος σε κάποιο κεφάλαιο της ζωής σας που σας ταλαιπωρεί και θα σας βοηθήσει να ξαναγεννηθείτε. Και εσείς ξέρετε πολύ καλά πώς να το κάνετε αυτό. Η ενέργεια της έκλειψης θα είναι υπερφορτισμένη καθώς οι όψεις που σχηματίζει αφορούν πλανήτες που είτε βρίσκονται στο ζώδιο σας, όπως ο Ερμής και ο φιλοπόλεμος Άρης, είτε απέναντί σας ο Δίας. Η έκλειψη αφορά τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο και ιδιαίτερα όσοι έχετε γενέθλια κοντά στην ημερομηνία της έκλειψης θα έχετε αλλαγές στην προσωπική ή στην επαγγελματική σας ζωή μέσα στη γενέθλια χρονιά σας. Όλοι όμως οι Σκορπιοί θα ξεκινήσετε μια «αξιολόγηση» σε άτομα που έχετε επενδύσει και έχετε δοθεί και τα οποία θεωρείτε ότι είναι σημαντικά στη ζωή σας, για να αποφασίσετε αν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας και θα κληθείτε να λάβετε αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον σχέσεων και συνεργασιών. Τώρα μπορεί να βγουν δυσαρέσκειες και παράπονα του παρελθόντος και να έχετε προβλήματα. Μπορεί όμως και η άλλη πλευρά να σας ανακοινώσει κάποιες αποφάσεις, αν εσείς δεν είστε εντάξει απέναντί της. Αν τα πράγματα λοιπόν είναι μέτρια και χλιαρά και δεν είστε ευτυχισμένοι, ίσως να μην καταφέρετε να αποφύγετε κάποια ρήξη ή ένταση σε μια ερωτική σχέση ή μια συνεργασία. Το να κλείσει ένα κεφάλαιο σίγουρα είναι επίπονο, αλλά μπορεί να είναι και λυτρωτικό αν δεν ανταποκρινόταν στις αξίες και τις προσδοκίες σας. Από την άλλη, αν όλα βαίνουν καλώς ίσως προχωρήσετε σε μια πιο ουσιαστική δέσμευση. Μπορεί να έχετε και νέες γνωριμίες και να μπείτε σε καινούριες σχέσεις ή να έχετε προτάσεις για συνεργασίες, αλλά μην επενδύσετε αμέσως σε άτομα που δεν γνωρίζετε καλά. Αφήστε τον χρόνο να σας δείξει αν αξίζουν την εμπιστοσύνη σας. Ίσως η έκλειψη φέρει στο φως και κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν και τώρα να μάθετε κάποιες αλήθειες που από τη μία θα σας πληγώσουν, αλλά από την άλλη θα σας ξεκαθαρίσουν την εικόνα. Είναι η στιγμή λοιπόν να δείτε κατά πρόσωπο αν έχει μέλλον μια σχέση ή μια συνεργασία, αν πραγματικά ταιριάζετε και μπορείτε να συνεννοηθείτε και αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσετε. Βέβαια επειδή η Πανσέληνος είναι σε αντίθεση με τον Άρη και τον Ερμή στο ζώδιο σας μπορεί να μπείτε σε στείρες αντιπαραθέσεις ή να ανοίξετε το στόμα σας και μη σας σταματάει τίποτα… Καλό είναι να αποφύγετε τις εντάσεις και να δείξετε ψυχραιμία και λογική, αλλιώς τα πράγματα θα φτάσουν στα άκρα. Πάρτε τον χρόνο σας, αφήστε να περάσει η επιρροή της έκλειψης και αν μετά εξακολουθείτε να νιώθετε το ίδιο πιεσμένοι και απογοητευμένοι, τότε πάρτε τις τελικές σας αποφάσεις και αν χρειαστεί κλείστε κάποια κεφάλαια για να κάνετε χώρο στη ζωή σας για το καινούριο που θα σας ανανεώσει. Και βέβαια θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί αυτές τις μέρες και με τα θέματα της υγείας σας.

Αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Επιπλέον φόρτο εργασίας, νέες ευθύνες και πιέσεις είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι και στην οικογένεια φέρνει η τελευταία έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, που επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο. Δεν χρειάζεται πανικός ούτε ξεσπάσματα και αλληλοκατηγορίες, διότι μπορεί να τιναχτούν όλα στον αέρα και η αφορμή να είναι μια κουβέντα που δεν θα έπρεπε να ειπωθεί. Γενικώς είστε πολύ στρεσαρισμένοι και υπάρχουν ημέρες που νιώθετε ότι δεν παίρνετε ανάσα από τις υποχρεώσεις που έχετε και τώρα έρχεται και μια έκλειψη που σας πιέζει ακόμα περισσότερο και μπορεί να γίνει η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι. Όμως πάντα υπάρχουν λύσεις για να βρείτε την ισορροπία, αρκεί να τη θέλετε. Η επιθυμία σας να απεγκλωβιστείτε από καταστάσεις που σας περιορίζουν θα είναι πολύ έντονη και ίσως αποφασίσετε να κάνετε ριζικές αλλαγές για να βρείτε το κοντρόλ στη ζωή σας. Ωστόσο, είναι καλύτερα να οριστικοποιήσετε τις αποφάσεις σας την επόμενη εβδομάδα της έκλειψης που θα έχουν πέσει λίγο οι τόνοι. Με την έκλειψη μπορεί να κορυφωθούν προβλήματα που προϋπήρχαν στην οικογένεια, στο σπίτι, αλλά και στη δουλειά και να μην ξέρετε τι να πρωτορυθμίσετε, αφού τα θέματα που θα προκύπτουν θα επηρεάζουν το ένα το άλλο. Για παράδειγμα, μπορεί να πάρετε μια μετάθεση, να αποφασιστεί μια αλλαγή πόστου στη δουλειά και αυτό να επηρεάσει και την οικογένεια σας και να έχετε γκρίνιες και εντάσεις. Ή μπορεί να έχετε κάποια οικογενειακά θέματα που να σας απασχολούν και να μην μπορείτε να είστε αλέρτ στη δουλειά και να σας πιέζουν οι συνάδελφοι και οι προϊστάμενοι σας με περισσότερες ευθύνες. Επίσης, μπορεί να προκύψει αλλαγή στέγης οικογενειακής ή επαγγελματικής και να ανατρέπεται η ρουτίνα σας. Βέβαια η αλλαγή στέγης μπορεί να είναι αποτέλεσμα δικής σας απόφασης είτε επειδή αποφασίζεται να ζήσετε αλλού είτε επειδή θέλετε να αλλάξετε επαγγελματικό περιβάλλον. Όπως αντιλαμβάνεστε με όλη αυτή την πίεση δεν είναι απίθανο να έχετε μεγαλύτερη ένταση ή και λεκτικές αντιπαραθέσεις είτε τον σύντροφό σας είτε με κάποιο εργοδότη. Όμως επειδή τα λόγια όπως και οι πράξεις έχουν συνέπειες, φροντίστε πριν ξεστομίσετε κάτι να είστε σίγουροι για τις επιλογές σας και να μην είναι προϊόν συναισθηματικής φόρτισης. Φυσικά θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και με τα θέματα της υγείας σας.

Αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.