Όταν η Σελήνη δεσπόζει στον αστρολογικό χάρτη η λεπτότητα των αισθημάτων σας μπορεί να φωτίσει και την πιο σκοτεινή νύχτα

Όταν η Σελήνη δεσπόζει στον αστρολογικό χάρτη η λεπτότητα των αισθημάτων σας μπορεί να φωτίσει και την πιο σκοτεινή νύχτα

Όταν η Σελήνη δεσπόζει στον αστρολογικό χάρτη η λεπτότητα των αισθημάτων σας μπορεί να φωτίσει και την πιο σκοτεινή νύχτα

Η Σελήνη έχει πάντα ιδιαίτερη σημασία σε έναν γενέθλιο χάρτη. Μαζί με τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο αποτελούν το βασικό τρίπτυχο της προσωπικότητας. Όταν η Σελήνη δεσπόζει γίνεται ακόμα πιο σημαντική στο ωροσκόπιο και υποδηλώνει ότι είστε διαισθητικοί και συναισθηματικοί. Τα χαρακτηριστικά της ανακλώνται έντονα στην προσωπικότητά σας. Αυτό το ουράνιο σώμα είναι μαγικό, φωτεινό, γεμάτο απαλή λάμψη που εμπνέει και φροντίζει τη γη με τους αέναους κύκλους και ρυθμούς του, την ομαλότητα και τη συνέχεια της ζωής. Με τη Σελήνη ισχυρή στον χάρτη σας μοιράζεστε πολλά χαρακτηριστικά με το ζώδιο του Καρκίνου. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει το ασυνείδητο μέρος της προσωπικότητας, τον εσωτερικό εαυτό. Έχει να κάνει με τη συναισθηματική φύση, την ψυχή, την περιοδικότητα, τη θηλυκότητα (δεκτικότητα), τα ένστικτα, τις ανάγκες και τις ορμές.

Όσοι μοιράζονται τις ενέργειες της Σελήνης είναι σε τροχιά γύρω από τη σφαίρα των συναισθημάτων και είναι προικισμένοι με όλες τις ψυχικές ευαισθησίες που υπάρχουν σε αφθονία εκεί. Οι άνθρωποι που γεννιούνται με τη Σελήνη ως τον κυρίαρχο πλανήτη τους μπορεί να είναι πολύ συναισθηματικοί, ευγενικοί και όμορφοι, με έντονα και διεισδυτικά μάτια. Οι γυναίκες έχουν πολύ θηλυκότητα και οι άνδρες έχουν ήρεμη ιδιοσυγκρασία και φωνή και τα πάνε καλά με το γυναικείο φύλο.

Πότε δεσπόζει η Σελήνη στον αστρολογικό χάρτη

Εάν έχετε αρκετές από τις παρακάτω θέσεις ή όψεις στο ωροσκόπιο σας, τότε έχετε δεσπόζουσα Σελήνη.

  • Ο Ήλιος (το ζώδιο σας) ή η Σελήνη στον Καρκίνο
  • Ωροσκόπος στον Καρκίνο (αυτή η θέση σας κάνει να φαίνεστε σαν να ανήκετε στο ζώδιο του Καρκίνου και σημαίνει επιπλέον ότι η Σελήνη είναι ο κυβερνήτης του χάρτη σας)
  • Σελήνη σε σύνοδο με τον ωροσκόπο
  • Σελήνη σε σύνοδο με το Μεσουράνημα (είναι στην πιο περίοπτη θέση στον χάρτη, μια από τις πιο ισχυρές θέσεις, δείκτης χαρισματικής προσωπικότητας με ιδιαίτερη απήχηση)
  • Σελήνη σε σύνοδο με τον Ήλιο (χαρισματική λαμπερή προσωπικότητα)
  • Σελήνη σε όψεις με Ήλιο, ωροσκόπο, Μεσουράνημα
  • Σελήνη σε όψεις με πολλούς πλανήτες
  • Αρκετοί πλανήτες στον Καρκίνο
  • Αρκετοί πλανήτες στον τέταρτο οίκο

Στον αστρολογικό σας χάρτη, ο οίκος της Σελήνης δείχνει ποιος τομέας της ζωής και ποια πράγματα σας κάνουν να αισθάνεστε πιο ασφαλείς και πού αναζητάτε άνεση. Το ζώδιο της Σελήνης περιγράφει τη συναισθηματική σας φύση.

Για να μάθετε πού έχετε τη Σελήνη στον αστρολογικό σας χάρτη και τι όψεις σχηματίζει πατήστε εδώ.

Ψυχικά ταλέντα και αποθέματα

Αν κυριαρχεί η Σελήνη στον χάρτη σας τα συναισθήματά είναι βασικό στοιχείο της ύπαρξής σας και βασίζεστε σε μεγάλο βαθμό στη διαίσθησή σας. Καταλαβαίνετε ενστικτωδώς τις ανθρώπινες συμπεριφορές και είστε σε θέση να τις επεξεργαστείτε και με τη λογική σας. Έχετε γερή μνήμη και εξαιρετική αντίληψη. Αισθάνεστε πιο οικεία σε οικογενειακό, φιλικό και ανεπιτήδευτο περιβάλλον. Συνήθως σας περιγράφουν ως ευγενικό και εξυπηρετικό άτομο, που έχει πολύ τρυφερότητα και άφθονη κατανόηση για όλους. Είστε πάντα έτοιμοι να δείξετε φροντίδα και αλληλεγγύη και προσαρμόζεστε με τους άλλους. Λατρεύετε το φαγητό, τα οικογενειακά τραπέζια και συνήθως απολαμβάνετε την προετοιμασία του. Αγαπάτε πολύ και τα ταξίδια που σας επιτρέπουν να ανοίγετε τους ορίζοντες σας και που σας κάνουν αισθάνεστε ως μέλος μιας μεγάλης γήινης οικογένειας. Προσαρμόζεστε εύκολα και στις περιστάσεις, κάνοντας το καλύτερο που μπορείτε με ό,τι έχετε στη διάθεσή σας την κάθε ημέρα. Σπάνια θα κάνετε κάτι βιαστικά. Προτιμάτε να δείτε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και οι συνθήκες και στη συνέχεια θα πάρετε αυτήν που θεωρείτε πιο σωστή απόφαση. Η μοναξιά και η περισυλλογή λειτουργούν λυτρωτικά για εσάς. Κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στη φασαρία του έξω κόσμου έρχεστε σε επαφή με τον δικό σας κόσμο, την ψυχή σας, και γεμίζετε τις μπαταρίες σας μέσω της σκέψης και της ονειροπόλησης.

Φως και σκιές υπό το Σεληνόφως

Τα συναισθήματά όσων έχουν δεσπόζουσα Σελήνη μπορούν να λειτουργήσουν και ανασταλτικά στην εξέλιξη τους αν τα αφήσουν να τους κυριεύσουν και να γίνουν τροχοπέδη στους στόχους και στα όνειρα τους. Μπορεί να ενδώσουν εύκολα σε εσωτερικές αμφιβολίες, ανησυχίες, και κάθε είδους ανασφάλειες, βάζοντας φρένο στον ίδιο τους τον εαυτό. Πολύ τρυφεροί καθώς είναι, αγαπούν αναμνήσεις και ανθρώπους και δεν ξεχνούν εύκολα πράγματα, ούτε τα καλά αλλά ούτε και τα επώδυνα. Ο χαρακτήρας τους είναι ευφάνταστος, δεκτικός, περιποιητικός και το πώς αισθάνονται εξαρτάται συνήθως από τη διάθεση της στιγμής. Ζώντας διαρκώς με τις μεταβαλλόμενες διαθέσεις τους και περνώντας ανάμεσα από περιόδους αδράνειας και απομόνωσης, μαθαίνουν στα δύσκολα να αντλούν από τα δικά τους αποθέματα, για να εξελιχθούν και τελικά να γίνουν πιο δημιουργικοί.

Μία ήρεμη δύναμη

Η επιθυμία για πληρότητα, για ολοκλήρωση, για ηρεμία, και το να πηγαίνουν σύμφωνα με τους εσωτερικούς ρυθμούς είναι για εκείνους επιτακτικές ανάγκες. Τα άτομα με δεσπόζουσα Σελήνη έχουν μια μητρική αύρα. Είναι πολύ προστατευτικοί προς όλους όσους αγαπούν και ικανοί να θυσιάσουν τον εαυτό τους για χάρη αυτής της αγάπης. Είναι δεμένοι με τις ρίζες τους, γι’ αυτό η οικογένεια είναι πολύ σημαντική και νιώθουν ότι είναι συνυφασμένη με την όλη τους την ύπαρξη. Αν κάποιος προσπαθήσει να πληγώσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα μπορεί να γίνουν χειμαρρώδεις και να ανασύρουν από μέσα τους υπερφυσικές δυνάμεις. Αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά, την οικογένεια και τους αδύναμους. Η επίγνωσή τους για τον ανθρώπινο πόνο είναι βαθιά. Γι’ αυτό και είναι πάντα πρόθυμοι να εμπλακούν συναισθηματικά αλλά και να βοηθήσουν ή να δακρύσουν αμέσως, συμμετέχοντας στα προβλήματα των άλλων. Εκτιμούν πάντα τα συναισθήματα περισσότερο από τη λογική, ή τουλάχιστον τα καταλαβαίνουν και τους είναι πιο οικεία. Για αυτούς, μία συζήτηση έχει νόημα όταν τους μιλάνε σε βαθύτερο και ψυχικό επίπεδο, όχι όταν κινείται και μένει στα εξωτερικά γεγονότα και τις εντυπώσεις.