Σχέση με Κριό

Σχέση με Κριό

Σχέση με Κριό

Οι Κριοί έχουν μία σπίθα που σιγοκαίει μέσα τους, πάντα έτοιμη να γίνει πυρκαγιά, αρκεί να έρθει σε επαφή με το κατάλληλο εύφλεκτο υλικό. Είναι θαρραλέοι, τολμηροί, ρομαντικοί, με μία προσωπικότητα που θυμίζει κινηματογραφικούς ήρωες μιας άλλης εποχής.

Όταν πρόκειται για τον έρωτα υπακούν μόνο το ένστικτό τους, διότι αυτό εμπεριέχει την αρχέγονη γνώση και τη σοφία του υποσυνειδήτου, το οποίο αναλύει μυριάδες πράγματα αόρατα από την αντίληψή μας.

Αυτό που ψάχνουν είναι ανθρώπους με πάθος σαν το δικό τους, ισάξια δυνατούς και ανθεκτικούς, ανθρώπους ανεξάρτητους με έντονα συναισθήματα. Επειδή οι ίδιοι ξεχωρίζουν, αυτό γυρεύουν και από εκείνους που θα είναι μαζί τους, να είναι ιδιαίτεροι, παθιασμένοι με αυτό που καταπιάνονται ή να έχουν τέτοιες προοπτικές. Ο κύκλος τους, το κοπάδι τους, αποτελείται από την αφρόκρεμα των εκλεκτών που με κόπο έχουν επιλέξει. Φυσικά υπάρχουν και οι περαστικοί. Επειδή δεν μπορούν να αντισταθούν στο φλερτ, στη στενή πολιορκία, στην ομορφιά, θα έχουν πολλές περιπέτειες που στην πορεία του χρόνου θα ξεχάσουν και το όνομά τους. Έχουν ερωτική προσέγγιση σε όλα, ανθρώπους, ιδέες, φίλους και ενθουσιάζονται με τους πάντες και τα πάντα. Αλλά μόνο οι δυνατοί και οι πιο σημαντικοί θα «επιβιώσουν».

Πάμε και… βλέπουμε

Στους Κριούς δεν αρέσει η πολλή σκέψη. Νιώθουν καλύτερα όταν βρίσκονται σε κίνηση. Στην πραγματικότητα προσπαθούν να αποφύγουν την παράλυση που φέρνει η πολλή ανάλυση. Κάθε σκέψη περικυκλώνεται από 360 διαφορετικές κατευθύνσεις δράσεων, πιθανοτήτων και αποφάσεων. Αν προσπαθήσουν να τα λάβουν όλα αυτά υπόψιν, θα κολλήσουν στην αδράνεια. Αυτό που κάνουν συνήθως, είναι να προσπαθούν να αδειάσουν το μυαλό τους, όπως οι αθλητές πριν τον αγώνα και να συντονίσουν τον εαυτό τους με τον όποιο στόχο έχουν κάθε φορά. Στις σύνθετες καταστάσεις μετράνε συνήθως τρία πράγματα. Τι θέλουν, τι μπορούν, τι είναι σωστό και με αυτά πορεύονται. Πολλές φορές βέβαια, βαραίνει κυρίως το πρώτο.

Αυτή η απερισκεψία και η βιασύνη μπορεί να κουράσει το ταίρι τους, όμως και οι ίδιοι ταλαιπωρούνται κάνοντας κάποιες λανθασμένες επιλογές, οι οποίες τους κοστίζουν. Στο τέλος, όμως, πιστεύουν ότι είναι καλύτερα να πάρεις ένα κακό ρίσκο, από το να μην κάνεις τίποτα.

Αγάπα με ή παράτα με

Η ευθύτητα, η αμεσότητα και η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό πράγμα όσον αφορά τις σχέσεις τους. Προτιμούν να ξεκόψουν παρά να νιώθουν ότι βαριούνται ή ότι τους βαριούνται. Δεν αντέχουν τα ημίμετρα. Είναι άνθρωποι των άκρων. Μπορεί να αρχίσουν να αποτραβιούνται από μία σχέση ή μια παρέα, αν έχουν την υποψία ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αν υποψιάζεστε ότι ο Κριός παίζει μαζί σας ρωτήστε τον στα ίσια, συνήθως είναι τόσο ευθύς που θα σας δώσει το στίγμα του. Τους αρέσει το κυνήγι και το φλερτ και μπορεί να παίζουν ή να σας αφήνουν να παίζετε μαζί τους τη γάτα και το ποντίκι, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν όμως η κατάσταση γίνει ένας συναισθηματικός γόρδιος δεσμός, θα τραβήξουν αργά ή γρήγορα το σπαθί της αλήθειας και θα κόψουν τον κόμπο, για να δουν τι κρύβεται από κάτω.

Ελευθερία ή Θάνατος

Το υπέρτατο αγαθό για τους Κριούς είναι η ελευθερία τους. Από την άλλη πλευρά όμως, η παθιασμένη φύση τους θέλει να αγαπήσει και να αγαπηθεί χωρίς όρια. Από νωρίς στη ζωή τους, έχουν αμέτρητα φλερτ και πολλές περιπέτειες.

Όπως συνήθως κάνουν τα ζώδια της φωτιάς θα αργήσουν να ωριμάσουν και θα το σκεφτούν πολύ μέχρι να δεσμευτούν. Όταν το κάνουν θα είναι μία συνειδητή απόφαση, διότι θα πρέπει να παραδώσουν τα όπλα. Εντάξει, ίσως όχι όλα. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για λίγη ξιφομαχία, λίγο ελληνορωμαϊκή και να ξέρετε πώς να χειριστείτε ένα φλογερό debate διάσπαρτο με λίγα γαλλικά…

Ναι, θυμώνουν εύκολα, έχουν εκρήξεις, αλλά αυτό οφείλεται στην παθιασμένη τους φύση και σίγουρα το ξεχνούν την επόμενη μέρα. Μην ξεχνάτε ότι με έναν καλό καβγά ανάβουν και τα αίματα!

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην παίζετε μαζί τους παιχνίδια εξουσίας, γιατί τότε «κλειδώνουν» αυτόματα σε εμπόλεμη κατάσταση. Μην προσπαθήσετε να τους πείτε τι να κάνουν ή τι να πουν, μην προσπαθήσετε να τους χειριστείτε και να καταπιέσετε την ελευθερία τους. Αντιπαθούν τον έλεγχο, δεν τον ασκούν στους άλλους και δεν θέλουν να τον δέχονται. Ακόμη και όταν αποφασίζουν για κάτι και θέλουν αυτό να γίνει, δεν είναι στην πρόθεση τους να ελέγξουν κανέναν. Απλά θεωρούν ότι η ιδέα τους είναι η πιο σωστή και η πιο εφαρμόσιμη. Εγωισμός ναι, καταπίεση όχι. Αν τους πείτε ότι νιώθετε πως σας καταπιέζουν, θα «βραχυκυκλώσουν». Είναι κόντρα στη φύση τους και θα είναι πρόθυμοι να βάλουν όσο νερό θέλετε στο κρασί τους.

Aloof… Fun Park

Στη ζωή τους θα καταπιαστούν με πολλά πράγματα και θα αποκτήσουν έτσι πολλές δεξιότητες. Καθετί που τους ενθουσιάζει θα προσπαθήσουν να το εξερευνήσουν και να το μάθουν. Όταν ενθουσιάζονται με κάτι, θα προσπαθήσουν να το μοιραστούν, αλλά ξέρουν ότι οι άλλοι δεν καίγονται για τις δικές τους παρορμήσεις, οπότε θα συνεχίσουν μοναχικά το έργο τους. Κάνουν πολλά πράγματα να φαίνονται εύκολα, αλλά στην πραγματικότητα έχουν ξοδέψει κόπο, χρόνο και φαιά ουσία για να φέρουν στο τραπέζι αυτά που φέρνουν, που δεν είναι και λίγα. Έτσι συχνά χάνονται στον χωροχρόνο, απορροφημένοι στο δημιουργικό τους κρεσέντο, αφήνοντας την εντύπωση ότι δεν νοιάζονται για τους γύρω τους, πράγμα που δεν ισχύει.

Βαριούνται τα πολλά λόγια και δεν είναι ιδιαίτερα συνεπείς ή τακτικοί στην επικοινωνία με τους γύρω τους, αν δεν έχουν κάτι σημαντικό να πουν. Προτιμούν τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και την ουσιαστική επαφή, από τις συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων μέσω τηλεφώνου ή την ανώφελη ματαιοδοξία που υποβόσκει συχνά στην κοινωνική δικτύωση.

Ο πληγωμένος πολεμιστής

Όταν έχουν τις μαύρες τους, θα φτάσουν στου πόνου τους στην άκρη. Μόνοι τους, θα το ζήσουν όλο μέχρι να καθαρίσουν την ενέργειά τους και να ξαναβγούν χωρίς βαρίδια και ανανεωμένοι στη ζωή. Σε αυτή τη φάση είναι απρόσιτοι, αλλά χρειάζονται από τους συντρόφους τους ενέσεις αγάπης, ώστε να μοιραστούν και να εξωτερικεύσουν τον πόνο τους ή κάποια λόγια αισιοδοξίας, για να το ξεπεράσουν μία ώρα αρχύτερα.

Η ρουτίνα επίσης μπορεί να κάνει έναν Κριό ζόμπι, αλλά θα το ζήσει και αυτό, διότι δεν θέλει να είναι ανεύθυνος. Συνήθως πέφτει στη ρουτίνα, όταν δεν υπάρχει ορατή διέξοδος από τις ευθύνες που σηκώνει. Εκεί χρειάζεται να του ανταποδώσουν οι αγαπημένοι του λίγες δόσεις από το δικό του φάρμακο, δηλαδή ενθουσιασμό και προοπτική περιπέτειας, μέχρι να το πάρει απόφαση και να βγει από τη μέγγενη που του ρουφάει τη ζωή.

The leader of the pack

Τον περισσότερο καιρό οι Κριοί είναι προβατάκια. Είναι ήρεμοι, χαλαροί και με ένα μόνιμο χαμόγελο αισιοδοξίας στα χείλη τους. Βρίσκουν χαρά σε χιλιάδες μικρά και μεγάλα πράγματα και κυρίως χαίρονται να βρίσκονται με αυτούς που αγαπούν. Όταν ερωτεύονται θα παλέψουν με όλα τα θεριά για να κερδίσουν την καρδιά του ατόμου που τους ενδιαφέρει. Δεν υπάρχει βουνό αρκετά ψηλό πού να μην διασχίσουν για να βρουν το αντικείμενο του πόθου τους. Ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι να χάσουν κάποιο από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Δεν φοβούνται για τον εαυτό τους, είναι υπερασπιστές.

Θα είναι πάντα εκεί, έτοιμοι να τα δώσουν όλα και τη ζωή τους ακόμη, για να προστατέψουν αυτούς που αγαπούν. Έχουν απίστευτο θάρρος και στέκονται πάντα δίπλα στην οικογένεια και στα σημαντικά άτομα της ζωής τους.

Θα τα βάλουν με οτιδήποτε και οποιονδήποτε απειλήσει το κοπάδι τους, όσο μεγάλο και τρομακτικό και αν είναι. Θα έρθουν σε επαφή με πολλούς… λύκους και το χειρότερο τους, με λύκους που μεταμφιέζονται σε πρόβατα. Δεν τους αρέσουν τα ύπουλα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Είναι άνθρωποι με αρχές. Για αυτό ο δίκαιος αγώνας έχει μεγάλη σημασία για εκείνους.

Οι Κριοί λατρεύουν την πρωτιά. Είναι γεννημένοι αρχηγοί άλλωστε. Στο δρόμο τους για την κατάκτηση θα έχουν πολλούς αντιπάλους. Συνήθως δεν νιώθουν ανταγωνιστικά με τους άλλους, απλά θέλουν το έπαθλο. Όταν μάλιστα ο συναγωνιστής είναι καλός, αυτό τους αρέσει διπλά, διότι δίνει αξία στη νίκη.

Ο άντρας Κριός

Είναι ο ορισμός του αρσενικού, συχνά αθλητικός και με ωραίο σώμα. Είναι περιπετειώδης και κάποια στιγμή στη ζωή του θα γίνει πιστός όταν βρει το κατάλληλο άτομο. Είναι ο ιππότης με τη λαμπερή πανοπλία για το ταίρι του, αλλά χρειάζεται και αυτός την απόλυτη αγάπη, πίστη και την προσοχή σας. Η ριψοκίνδυνη φύση του είναι μαγνήτης για τον γυναικείο πληθυσμό. Είναι ανυπόμονος και ανταγωνιστικός στον εργασιακό στίβο. Είναι έτοιμος όμως να κάνει πολλούς συμβιβασμούς για την οικογένειά του και δείχνει την ευαίσθητη πλευρά του σαν σύζυγος και πατέρας.

Οι γυναίκες Κριοί

Τους αρέσει να ζουν τη ζωή τους με ανεξάρτητο και αυθόρμητο τρόπο. Ψάχνουν ένα ιδανικό, ρομαντικό ταίρι, με το οποίο θα είναι ερωτευμένες ως τα βαθιά γεράματα. Έχουν ανεπτυγμένη την αρσενική τους πλευρά, δηλαδή είναι διεκδικητικές, δραστήριες, ικανές σε ό,τι κάνουν. Θέλουν έναν σύντροφο με τονισμένη Αφροδίτη, δηλαδή με μία συναισθηματική ευαίσθητη πλευρά. Είναι ακούραστες, θέτουν καλές προτεραιότητες και συνδυάζουν την πρακτικότητα με τον αυθορμητισμό. Είναι πολύ δοτικές σαν σύζυγοι και μητέρες, ειλικρινείς, θέλουν να μοιράζονται τα πάντα, πάντα κεφάτες, αντισυμβατικές και δραστήριες.