Προοδευμένος Ερμής στα ζώδια

Προοδευμένος Ερμής στα ζώδια

Προοδευμένος Ερμής στα ζώδια

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που συνδέεται με τη λογική και το πνεύμα και σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο μας δείχνει τον τρόπο σκέψης και επικοινωνίας, καθώς και τη σχέση που έχουμε με τη μάθηση και κάθε είδους πνευματική δραστηριότητα. Αναλόγως λοιπόν με το ζώδιο και τις όψεις του Ερμή στον γενέθλιο χάρτη αντλούμε πολλές πληροφορίες για τη σκέψη, τον τρόπο μάθησης και τις διανοητικές μας ικανότητες. Κάποιοι άνθρωποι είναι γεννημένοι με ταλέντο στον προφορικό και γραπτό λόγο, είναι ετοιμόλογοι και έχουν έφεση στις ξένες γλώσσες. Κάποιοι έχουν εξαιρετική μνήμη και θυμούνται λεπτομέρειες που οι υπόλοιποι ξεχνάνε ή έχουν πειθώ και τους είναι εύκολο να πάρουν τους άλλους με το μέρος τους. Άλλοι όμως μπορεί να ξεχνάνε εύκολα, να είναι πιο αφηρημένοι και να μη μπορούν να συγκεντρωθούν εύκολα σε αυτό που κάνουν. Κάποιοι άλλοι μπορεί να δυσκολεύονται πολύ σε ό,τι αφορά την έκφραση της σκέψης τους ή στο να λειτουργήσουν βάσει λογικής και κυριαρχούν τα ένστικτα τους.

Όταν λοιπόν ο Ερμής προχωράει στον προοδευμένο χάρτη και αλλάζει ζώδιο κατά τη διάρκεια της ζωής μας, τότε αλλάζει και ο τρόπος με τον οποίο επεξεργαζόμαστε πληροφορίες, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζουμε απόψεις και ιδέες. Το κάθε ζώδιο φανερώνει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του τρόπου σκέψης μας, αλλά και σε τι εμπειρίες και δεδομένα επιλέγουμε να εστιάσουμε. Η κίνηση του προοδευμένου Ερμή ποικίλει, αφού άλλες χρονιές μπορεί να είναι σε ανάδρομη πορεία ή σε στάση και άλλες χρονιές επιταχύνει και σε αυτή την περίπτωση διανύει περίπου μία μοίρα ανά έτος. Αυτό που μπορούμε να πούμε για την προοδευμένη κίνηση του Ερμή, είναι ότι ανάλογα με τη θέση του μας προσφέρει κάθε φορά διαφορετικές ευκαιρίες που σχετίζονται με την επικοινωνία και την πνευματική μας έκφραση και επιπλέον μας δείχνει διαφορετικά ενδιαφέροντα ή τομείς στους οποίους επιλέγουμε να εστιάσουμε και να αφιερώσουμε την πνευματική ενέργεια.

Για να μάθετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο προοδευμένος Ερμής σας πατήστε εδώ.

Ας πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά την ερμηνεία του προοδευμένου Ερμή σε κάθε ζώδιο ξεχωριστά:

Προοδευμένος Ερμής στον Κριό

Με τον προοδευμένο Ερμή στο ζώδιο του Κριού έχετε ανάγκη να κάνετε νέα ξεκινήματα τα οποία αφορούν πνευματικές δραστηριότητες και θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να επιταχύνετε τα σχέδια και τα πλάνα σας. Είναι πολύ πιθανό με αυτή τη θέση του Ερμή να κάνετε ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα ή να εμπλουτίσετε την καθημερινότητα σας με νέα ενδιαφέροντα. Έχετε ανάγκη από νέα ερεθίσματα και είστε έτοιμοι να ζήσετε καινούριες περιπέτειες οι οποίες θα σας βοηθήσουν να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και κυρίως να καλλιεργήσετε τα επικοινωνιακά σας ταλέντα. Με τον Ερμή στον Κριό έχετε την ικανότητα να μαθαίνετε γρήγορα και αντιμετωπίζετε τη νέα γνώση με ενθουσιασμό. Ο τρόπος που επικοινωνείτε και εκφράζεστε τώρα θα είναι πιο άμεσος και ειλικρινής και δεν θα προσπαθήσετε να ωραιοποιήσετε τα λόγια σας. Είστε πιο αυθόρμητοι και αυθεντικοί, όμως ο παρορμητισμός σας και η τάση σας να μη φιλτράρετε όσα λέτε, μπορεί κάποιες φορές να σας κοστίσουν, αφού μπορεί να έρθετε σε αντιπαράθεση με τους άλλους ή να τους φέρετε σε δύσκολη θέση. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να μην παίρνετε αποφάσεις εν θερμώ και να μην βγάζετε συμπεράσματα πάνω στην έξαψη της στιγμής.

Προοδευμένος Ερμής στον Ταύρο

Με τον προοδευμένο Ερμή στο ζώδιο του Ταύρου η σκέψη σας γίνεται πιο ορθολογιστική και πρακτική, ενώ δεν σας ενδιαφέρουν οι αοριστίες και οι θεωρίες που δεν έχουν λογική βάση. Αναζητάτε αποδείξεις και ακλόνητα επιχειρήματα για το καθετί που συμβαίνει και θέλετε να είστε σίγουροι πριν σχηματίσετε μια άποψη για κάποιο ζήτημα. Από τη στιγμή όμως που θα βγάλετε συμπεράσματα ή θα σχηματίσετε άποψη, δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να σας αλλάξει γνώμη. Είστε αρκετά επίμονοι σε οτιδήποτε καταπιάνεστε και τα βήματα σας είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα. Οι σκέψεις και οι ιδέες που έχετε τώρα, θέλετε με κάποιο τρόπο να γίνουν πράξη και όχι απλώς να παραμένουν στο μυαλό σας. Αφομοιώνετε τις νέες γνώσεις και εμπειρίες με αργό και μεθοδικό τρόπο και δεν βιάζεστε να πάτε παρακάτω ή να κάνετε ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητα σας. Αντιθέτως, θα προσπαθήσετε να σταθεροποιήσετε τα πλάνα και τα σχέδια που έχετε ήδη βάλετε μπροστά και μάλιστα θα έχετε αρκετή υπομονή και πείσμα για να φτάσετε στο σημείο που θέλετε. Βρίσκεστε σε μια φάση κατά την οποία είστε προσγειωμένοι και συντηρητικοί στις απόψεις σας και πρέπει να καταβάλλετε προσπάθεια για να αποδεχτείτε πιο τολμηρές ιδέες. Προσπαθήστε να είστε πιο αυθόρμητοι με τους ανθρώπους γύρω σας, ώστε να έχετε μια πιο ουσιαστική και ειλικρινή επικοινωνία μαζί τους.

Προοδευμένος Ερμής στους Διδύμους

Με τον προοδευμένο Ερμή στο ζώδιο των Διδύμων και σε θέση κυβέρνησης, έχετε ανάγκη από ποικιλία και πειραματισμό στην καθημερινότητα σας. Η διανοητική σας ενέργεια βρίσκεται στα ύψη σε αυτή τη φάση της ζωής σας και έχετε την ανάγκη να εκφραστείτε είτε μέσω του γραπτού είτε του προφορικού λόγου. Αδυνατείτε λοιπόν να κρατήσετε για τον εαυτό σας τις σκέψεις και τις απόψεις σας και να καταπιέσετε όσα θέλετε να πείτε. Βρίσκεστε σε μια συνεχή αναζήτηση νέων πληροφοριών και ερεθισμάτων και γι’ αυτό μέσα σε αυτό το διάστημα θα επιδιώξετε να ταξιδέψετε, να συναναστραφείτε με ανθρώπους και να εμπλουτίσετε την καθημερινότητα σας με νέες δραστηριότητες. Θέλετε να κοινωνικοποιηθείτε, να ανταλλάξετε ιδέες και να κάνετε ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τα άτομα που θα συναντήσετε στον δρόμο σας. Αυτή η θέση του Ερμή σας βοηθάει να είστε πιο ετοιμόλογοι και να επεξεργάζεστε με ταχύτητα όσα συμβαίνουν γύρω σας, όμως δεν σας επιτρέπει να συγκεντρωθείτε σε ένα ζήτημα τη φορά και σας δημιουργεί την ανάγκη να σκορπάτε την πνευματική σας ενέργεια σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις. Θα πρέπει λοιπόν να πάψετε να προσεγγίζετε επιφανειακά εκείνα τα ζητήματα που είναι πιο ουσιαστικά για εσάς και να προσπαθήσετε να εμβαθύνετε περισσότερο στις καταστάσεις.

Προοδευμένος Ερμής στον Καρκίνο

Με τον προοδευμένο Ερμή στο ζώδιο του Καρκίνου ο τρόπος που επικοινωνείτε και εκφράζεστε επηρεάζεται άμεσα από το συναίσθημα και τις αναμνήσεις. Εάν πρόκειται να πάρετε κάποια απόφαση, σας καθορίζει περισσότερο το ένστικτο σας και οι ευαισθησίες σας και λιγότερο η λογική σκέψη. Είστε αρκετά εσωστρεφείς και αμυντικοί σε αυτή τη φάση της ζωής σας και θα προσπαθήσετε να προστατέψετε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Θα τις εκφράσετε μόνο στους οικείους σας, αλλά και σε όσα άτομα θεωρείτε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε και να σας κατανοήσουν. Έχετε την τάση να αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις μέσα από ένα πολύ υποκειμενικό πρίσμα και δίνετε περισσότερη σημασία στις συναισθηματικές εμπειρίες και λιγότερο σε δεδομένα και πληροφορίες. Πολλές φορές λοιπόν δυσκολεύεστε να διακρίνετε την αντικειμενική αλήθεια και δεν αποκλείεται κάποιες υποσυνείδητες ανασφάλειες να επηρεάζουν την κρίσης σας. Με αυτή τη θέση του Ερμή όμως θα έχετε όμως πολύ καλή μνήμη και είστε ικανοί να θυμάστε γεγονότα που οι άλλοι μπορεί να έχουν ξεχάσει, ιδιαίτερα εάν αυτά στιγμάτισαν τον ψυχικό σας κόσμο. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να ξεθάβετε αυτές τις αναμνήσεις προκειμένου να σας βοηθήσουν να βγάλετε κάποιο συμπέρασμα για το παρόν.

Προοδευμένος Ερμής στον Λέοντα

Με τον προοδευμένο Ερμή στο ζώδιο του Λέοντα βρίσκεστε σε μια φάση κατά την οποία είστε αρκετά εξωστρεφείς και ο τρόπος που εκφράζεστε και επικοινωνείτε χαρακτηρίζεται από μια δόση υπερβολής. Οι ιδέες σας είναι μεγαλεπήβολες και θα δύσκολα θα συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο από αυτό που έχετε στο μυαλό σας. Αντιλαμβάνεστε τις καταστάσεις μέσα από ένα υποκειμενικό πρίσμα και τις περισσότερες φορές θεωρείτε ότι έχετε δίκιο ή ότι η δική σας άποψη είναι η πιο σωστή. Είναι λοιπόν δύσκολο για εσάς τώρα να παραδεχτείτε το λάθος σας ή να αλλάξετε γνώμη για κάποιο ζήτημα. Είναι γεγονός ότι με τον Ερμή στο μεγαλοπρεπές ζώδιο του Λέοντα έχετε την ικανότητα να ασκείτε μεγάλη επιρροή στους άλλους και κάποιες φορές έχετε την τάση να επιβάλλετε τη γνώμη σας και να μην δέχεστε την διαφορετική άποψη. Βρίσκεστε σε μια εξαιρετικά δημιουργική φάση σε ό,τι αφορά τον προφορικό και τον γραπτό λόγο και εκπέμπετε αυτοπεποίθηση και δυναμισμό όταν εκφράζετε όσα έχετε στο μυαλό σας. Επιθυμείτε μάλιστα να λάβετε την αναγνώριση και τον θαυμασμό του περίγυρου για τις ιδέες και τις απόψεις που έχετε. Θα πρέπει ωστόσο να προσπαθήσετε να σκέφτεστε πιο αντικειμενικά και να μην μένετε εγκλωβισμένοι σε παγιωμένες απόψεις και προκαταλήψεις που σας δεν σας επιτρέπουν να δείτε τις καταστάσεις με ξεκάθαρη ματιά.

Προοδευμένος Ερμής στην Παρθένο

Με τον Ερμή στο ζώδιο της Παρθένο και σε θέση κυβέρνησης, τα συμπεράσματα που βγάζετε αυτό το διάστημα στηρίζονται στη λογική και προσπαθείτε να αναλύετε τα πάντα σε εξονυχιστικό βαθμό. Θα οργανώσετε και θα ταξινομήσετε τα δεδομένα που συλλέγετε με απόλυτη ακρίβεια και θα προσπαθήσετε να είστε αντικειμενικοί και ακριβείς πριν σχηματίσετε μια συγκεκριμένη άποψη. Θα εστιάσετε μάλιστα σε λεπτομέρειες που οι άλλοι αγνοούν, όμως πολλές φορές αυτή η τάση σάς κάνει να χάνετε την ουσία και να μην βλέπετε τη μεγάλη εικόνα του κάθε ζητήματος. Σε γενικές γραμμές, το ενδιαφέρον σας είναι επικεντρωμένο σε πρακτικά ζητήματα και είστε αρκετά προσγειωμένοι και ρεαλιστές. Γι’ αυτό τον λόγο δύσκολα θα παρασυρθείτε από ουτοπίες και υποσχέσεις που δεν έχουν λογική βάση. Θέλετε οι ιδέες σας να οδηγήσουν σε πρακτικά αποτελέσματα, τα οποία θα είναι χρήσιμα όχι μόνο για εσάς, αλλά και για τους ανθρώπους γύρω σας. Έχετε την ανάγκη να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να γίνεστε όλο και καλύτεροι σε επίπεδο και θα αποβάλλετε από την καθημερινότητα σας τις ιδέες και τις δραστηριότητες που δεν σας ωφελούν και δεν σας προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Ωστόσο, μέσα σε αυτή την προσπάθεια για τελειομανία, μπορεί να γίνετε εξαιρετικά επικριτικοί τόσο με τους άλλους όσο και με τον ίδιο σας τον εαυτό.

Προοδευμένος Ερμής στον Ζυγό

Με τον προοδευμένο Ερμή στο ζώδιο του Ζυγού, ο τρόπος που εκφράζεστε και επικοινωνείτε χαρακτηρίζεται από διπλωματία και χάρη. Πριν πάρετε μια σημαντική απόφαση, θα ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά και θα προσπαθήσετε να λάβετε γνώση για όλες τις πλευρές ενός ζητήματος. Υπολογίζετε πολύ τις γνώμες των άλλων και δεν αποκλείεται κάποιες φορές να υποστηρίζετε κάποια άποψη μόνο και μόνο για να είστε αρεστοί στους άλλους και να σας αποδεχτούν. Θέλετε με κάθε τρόπο να κρατάτε τις ισορροπίες μέσα σε μια συζήτηση και προσπαθείτε να είστε όσο πιο αντικειμενικοί και αμερόληπτοι γίνεται ώστε να μην αδικήσετε κανέναν. Επιδιώκετε την αρμονία γύρω σας και το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να εμπλακείτε σε διαφωνίες και διαπληκτισμούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο εκφράζετε τις απόψεις και τις σκέψεις σας με ευγένεια και τακτ. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποσπάσετε πληροφορίες από τους άλλους ή να τους πείσετε για κάτι, ξέρετε πολύ καλά πώς να το πετύχετε με λεπτούς χειρισμούς και λεπτότητα. Εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο για να ασχοληθείτε με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και να υλοποιήσετε ιδέες που αφορούν οτιδήποτε σχετίζεται με αισθητική και ομορφιά.

Προοδευμένος Ερμής στον Σκορπιό

Με τον προοδευμένο Ερμή στο ζώδιο του Σκορπιού βρίσκεστε σε μια φάση κατά την οποία παθιάζεστε με τις δραστηριότητες που καταπιάνεστε και έχετε την ανάγκη να διεισδύετε σε βάθος στα θέματα που σας απασχολούν. Αντιθέτως, δεν σας ενδιαφέρουν οι ανάλαφρες και επιφανειακές συζητήσεις και οι επαφές με ανθρώπους που δεν έχουν να σας προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό. Σας ελκύει οτιδήποτε εμπεριέχει μυστήριο και είστε πρόθυμοι να ερευνήσετε σε βάθος μια κατάσταση, προκειμένου να αποκαλύψετε την ωμή αλήθεια και να ξεσκεπάσετε ό,τι δεν φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Ο τρόπος που εκφράζεστε και επικοινωνείτε με τους γύρω σας χαρακτηρίζεται από πάθος και ένταση και έχετε την ανάγκη να δημιουργείτε συναισθηματικούς δεσμούς με τα άτομα που θα επιλέξετε να ανταλλάξετε απόψεις και σκέψεις. Αντιλαμβάνεστε τις καταστάσεις κάτω από ένα πολύ υποκειμενικό πρίσμα και πολλές φορές σας κατακλύζουν έμμονες ιδέες και αρνητικές σκέψεις που δεν σας επιτρέπουν να έχετε ξεκάθαρη κρίση. Έχετε την ανάγκη να κρατάτε πράγματα για τον εαυτό σας, κάτι που σας κάνει να φαίνεστε μυστικοπαθείς στους γύρω σας. Αυτή η έντονη επιθυμία για σιωπή και ιδιωτικότητα μπορεί να προκύπτει από την αδυναμία σας να εμπιστευτείτε και να ανοιχτείτε, όμως αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην επικοινωνία σας με τους άλλους.

Προοδευμένος Ερμής στον Τοξότη

Με τον προοδευμένο Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη βρίσκεστε σε μια φάση κατά την οποία είστε αρκετά ανήσυχοι και έχετε την ανάγκη να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες. Αυτό θα το επιτύχετε είτε μέσα από μακρινά ταξίδια και επαφή με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας, είτε μέσω της ενασχόλησης σας με φιλοσοφικά και πνευματικά ζητήματα. Μάλιστα, δεν θέλετε αυτή τη νέα αυτή γνώση που θα αποκτήσετε να την κρατήσετε μόνο για τον εαυτό σας, αλλά θα επιδιώξετε να τη μοιραστείτε με τους ανθρώπους γύρω σας. Θα πρέπει λοιπόν να εκμεταλλευτείτε αυτή τη θέση του Ερμή εάν είστε δάσκαλοι ή αν θέλετε να προωθήσετε τις ιδέες σας στους άλλους, αφού θα έχετε απίστευτη μεταδοτικότητα. Είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για να μάθετε ξένες γλώσσες, να προωθήσετε θέματα σπουδών ή θέματα που σχετίζονται με το εξωτερικό. Ο Ερμής στο ζώδιο του Τοξότη δε γνωρίζει όρια και σύνορα. Έχετε ανοιχτούς ορίζοντες και προτιμάτε να εστιάζετε στη συνολική εικόνα των καταστάσεων, αψηφώντας τις λεπτομέρειες. Σας χαρακτηρίζει η αισιοδοξία και η θετική σκέψη και δεν επιτρέπετε στα αρνητικά σενάρια να σας κρατάνε πίσω και να σας αποτρέψουν από το να κυνηγήσετε τους στόχους σας. Θα ρισκάρετε και θα προσπαθήσετε να επεκτείνετε τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες με κάθε τρόπο. Προσπαθήστε ωστόσο να μην φανατίζεστε και να μην είστε απόλυτοι με τις απόψεις σας.

Προοδευμένος Ερμής στον Αιγόκερω

Με τον προοδευμένο Ερμή στο ζώδιο του Αιγόκερου, ο τρόπος που επικοινωνείτε χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα, ρεαλισμό και λογική. Είστε αρκετά συγκρατημένοι και προσεκτικοί με όσα θα εκφράσετε προς τα έξω και αποφεύγετε τις χαλαρές κουβέντες και τις επαφές με ανθρώπους που θεωρείτε επιφανειακούς. Οι ιδέες και οι θεωρίες σας βασίζονται σε δεδομένα και θα καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να τις κάνετε πράξη και να μην μένουν μόνο στο μυαλό σας. Η προσοχή σας είναι στραμμένη στους στόχους σας, τους οποίους μάλιστα θα κυνηγήσετε με υπομονή, υπομονή και στρατηγική. Τα βήματα σας είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα και προτιμάτε συντηρητικές μεθόδους, παρά κάτι το οποίο είναι μη δοκιμασμένο και έχει αμφίβολα αποτελέσματα ή σας προκαλεί αβεβαιότητα. Πριν εκφέρετε μια άποψη θέλετε να είστε σίγουροι για την εγκυρότητα της και δεν κάνετε επιπόλαιες ή παρορμητικές δηλώσεις. Έχετε την τάση να εστιάζετε στις δυσκολίες και στους περιορισμούς της κάθε κατάστασης, παρά στις δυνατότητες που μπορεί να υπάρχουν, κάτι που πολλές φορές σας κάνει προκατειλημμένους και σας στερεί ευκαιρίες για εξέλιξη. Προσπαθήστε να περιορίσετε την επικριτική σας τάση εάν θέλετε να έχετε πιο ουσιαστικές επαφές με τους γύρω σας.

Προοδευμένος Ερμής στον Υδροχόο

Με τον προοδευμένο Ερμή στο ζώδιο του Υδροχόου, ο τρόπος που εκφράζεστε είναι αυθεντικός και ειλικρινής, αλλά ταυτόχρονα αποκομμένος από το συναίσθημα. Προσπαθείτε να είστε αντικειμενικοί και αποστασιοποιημένοι και να κρίνετε τις καταστάσεις με αμεροληψία. Οι απόψεις σας είναι αρκετά προχωρημένες και εκκεντρικές και πολλές φορές μπορεί να σοκάρετε τους γύρω σας, διότι δεν είναι προετοιμασμένοι για όσα έχετε να πείτε. Είστε εξαιρετικά ευφυείς και εφευρετικοί και η σκέψη σας είναι προσανατολισμένη στο μέλλον. Βρίσκεστε σε μια φάση κατά την οποία θα επιδιώξετε να ασχοληθείτε με τα κοινά ή θα εμπλακείτε σε ομάδες οι οποίες θα σας βοηθήσουν να προωθήσετε τις ιδέες σας. Είναι σημαντικό να περιβάλλεστε από ανθρώπους με τους οποίους μπορείτε να μοιραστείτε κοινές απόψεις και ενδιαφέροντα. Έχετε ανάγκη να πειραματιστείτε και δεν θα διστάσετε να εφαρμόσετε στην πράξη ακόμα και τις πιο αντισυμβατικές ή ακραίες ιδέες που μπορεί να έχετε. Η πρωτοποριακή σας σκέψη μπορεί να δημιουργήσει αντιδράσεις από τον περίγυρο σας, αλλά αυτή θα είναι και το όχημα που μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίσετε από τον περίγυρο και να διαπρέψετε.

Προοδευμένος Ερμής στους Ιχθύς

Με τον προοδευμένο Ερμή στο ζώδιο των Ιχθύων, το συναίσθημα παίζει πρωταρχικό ρόλο και είναι εκείνο που σας κινητοποιεί να εκφράσετε τις απόψεις σας και τις σκέψεις σας στους γύρω σας. Η επικοινωνία τώρα για εσάς δεν περιορίζεται μόνο στις λέξεις και στα λόγια. Αντιθέτως, θα επιδιώξετε να έρθετε σε επαφή με τους άλλους μέσω της τέχνης και μέσα από πιο πνευματικές ή συναισθηματικές εκφράσεις. Έχετε την ικανότητα να συναισθάνεστε απόλυτα τους άλλους και να κατανοείτε τις διαθέσεις τους, χωρίς να χρειαστεί καν να σας μιλήσουν. Γι’ αυτό τον λόγο οι άλλοι μπορούν εύκολα να ανοιχτούν σε εσάς και να σας εκμυστηρευτούν τα προβλήματα τους και να βγάλουν τα εσώψυχα τους. Τα λόγια σας είναι ικανά να απαλύνουν τον πόνο του άλλου, αφού δεν έχετε καμία επικριτική διάθεση και προσπαθείτε πάντα να δικαιολογήσετε και να κατανοήσετε κάθε συμπεριφορά. Σε αυτή τη φάση της ζωή σας θα ενδιαφερθείτε για μεταφυσικά ζητήματα και θα νιώσετε να σας έλκει οτιδήποτε δεν εξηγείται με τη λογική. Η θέση αυτή του Ερμή σάς χαρίζει έντονη φαντασία και διαίσθηση και είναι βέβαιο ότι αν είστε καλλιτέχνες θα έχετε τη δυνατότητα να αναδείξετε και να τελειοποιήσετε το έργο σας. Ωστόσο, θα είναι δύσκολο να κρίνετε ρεαλιστικά και αντικειμενικά τις καταστάσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να ξεχωρίσετε το ψέμα από την αλήθεια και να μην μπορείτε να σχηματίσετε μια ξεκάθαρη άποψη για όσα συμβαίνουν γύρω σας.