Ποσειδώνας σε ορθή πορεία στους Ιχθύς από τις 06/12/2023: Πώς θα επηρεάσει ο πλανήτης των ψευδαισθήσεων τα 12 ζώδια

Ποσειδώνας σε ορθή πορεία στους Ιχθύς από τις 06/12/2023: Πώς θα επηρεάσει ο πλανήτης των ψευδαισθήσεων τα 12 ζώδια

Ποσειδώνας σε ορθή πορεία στους Ιχθύς από τις 06/12/2023: Πώς θα επηρεάσει ο πλανήτης των ψευδαισθήσεων τα 12 ζώδια

Ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης του ονείρου, της αυτοθυσίας και της πανανθρώπινης αγάπης, γυρίζει ξανά σε ορθή πορεία στις 06/12/2023 στο ζώδιο των Ιχθύων μετά από αρκετούς μήνες ανάδρομης πορείας. Συγκεκριμένα, η ανάδρομη πορεία του ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2023 και μέσα σε όλο αυτό το διάστημα αποκαλύφθηκαν μυστικά και ήρθαν στο φως παρασκηνιακές και κρυφές δράσεις. Εάν είχατε εξαπατηθεί ή είχατε εξιδανικεύσει ανθρώπους στο μυαλό σας, ξαφνικά με κάποιο τρόπο αντικρίσατε την πραγματικότητα, όσο κι αν προσπαθούσατε να κλείσετε τα μάτια σας σε αυτήν. Εάν κάτι ήταν θολό και μπερδεμένο, ίσως η κατάσταση να ξεκαθάρισε μέσα σε όλους αυτούς τους μήνες της ανάδρομης πορείας του και να καταφέρατε να βάλετε τα όρια σας. Αυτό δε σημαίνει ότι όλα κύλησαν εύκολα και ανώδυνα, αντιθέτως δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχασαν την εμπιστοσύνη τους στους άλλους, προδόθηκαν και απογοητεύτηκαν. Επιπλέον, μέσα σε όλο αυτό το διάστημα υπήρξαμε υπερβολικά ευαίσθητοι και ευάλωτοι και ίσως κάποιοι να προσπάθησαν να δραπετεύσουν από την οδυνηρή πραγματικότητα μέσω αλκοόλ, ουσιών και άλλων εθισμών. Ο υπερβολικός ύπνος, η μειωμένη δράση και η αναβλητικότητα ήταν μερικές από τις παρενέργειες της ανάδρομης πορείας του Ποσειδώνα. Ίσως μάλιστα να ήρθαν στο προσκήνιο καταστάσεις από το παρελθόν που σας πλήγωσαν και σας υπενθύμισαν τα τραύματα σας και τα λάθη σας. Στα θετικά της ανάδρομης πορείας, κάποιοι από εσάς μπορεί να ήρθατε σε επαφή με την πιο πνευματική πλευρά σας, να αποφασίσατε να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία ή με κάποιο τρόπο να εμβαθύνατε στον εσωτερικό σας κόσμο, προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα τόσο τα δικά σας συναισθήματα όσο και των άλλων.

Η ορθή πορεία του Ποσειδώνα

Από τις 06/12/2023 μέχρι και τις 02/07/2024 ο Ποσειδώνας θα βρίσκεται σε ορθή πορεία πλέον στο ζώδιο των Ιχθύων και θα μας χαρίσει έντονη διαίσθηση και ενσυναίσθηση και κυρίως θα μας δημιουργήσει την ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά στους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας. Θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον άλλον σε βάθος και να βιώσουμε την ανιδιοτελή αγάπη, αρκεί να απαλλαγούμε από τον εγωισμό μας και να αφεθούμε ολοκληρωτικά στο συναίσθημα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ποσειδώνας δε γνωρίζει όρια και δεν έχει καμία σχέση με τη λογική μας πλευρά. Κάποιοι από εσάς μπορεί να κάνετε σχέσεις οι οποίες συμβάλλουν στην πνευματική σας εξέλιξη, αρκεί βέβαια να μην εξαπατηθείτε από καταστάσεις όπου ο άλλος μοιάζει πολύ καλός για να είναι αληθινός. Το μόνο βέβαιο είναι ότι με την ορθή πορεία του Ποσειδώνα θα μας δοθεί η δυνατότητα, όχι μόνο να κάνουμε όνειρα, αλλά και να βρούμε τρόπους να τα πραγματοποιήσουμε.

Η ορθή πορεία του Ποσειδώνα θα επηρεάσει ιδιαίτερα τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, δηλαδή Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 24 έως τις 28 μοίρες των ζωδίων αυτών. Επιπλέον, τα άλλα δύο ζώδια του νερού, δηλαδή οι Καρκίνοι και οι Σκορπιοί που βρίσκονται κοντά σε αυτές τις μοίρες, θα βοηθηθούν τώρα προκειμένου να ανακτήσουν το όραμα και την ελπίδα τους στα όνειρα τους.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποιες μοίρες έχετε Ήλιο, ωροσκόπο ή πλανήτες πατήστε εδώ.

ΚΡΙΟΣ

Με τον Ποσειδώνα σε ορθή πορεία από τις 06/12 σε έναν πιο εσωτερικό και πνευματικό οίκο του ωροσκοπίου σας, θα έχετε τη δυνατότητα να αποκαταστήσετε τη γαλήνη και την ηρεμία μέσα σας. Αν όλο το προηγούμενο διάστημα νιώθατε ότι βρισκόσασταν μέσα σε χάος και σύγχυση, τώρα το τοπίο θα αρχίσει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει. Σε ό,τι αφορά τις προσωπικές σχέσεις, θα σας δοθεί η ευκαιρία να κάνετε ένα αναγκαίο ξεκαθάρισμα, αφού θα συνειδητοποιήσετε ποιοι είναι πραγματικά δίπλα σας και ποιοι είναι εκείνοι που σας γεμίζουν με αρνητική ενέργεια και πρέπει να απομακρυνθείτε από κοντά τους. Ίσως τώρα να ανακαλύψετε ότι κάποιοι προσπαθούσαν να σας σαμποτάρουν και να σας εκμεταλλευτούν με κάποιο τρόπο. Δεν αποκλείεται κάποιοι από εσάς να αποφασίσετε να μείνετε μόνοι σας προκειμένου να τα βρείτε με τον εαυτό σας και να ανασυγκροτηθείτε. Κάντε ό,τι καλύτερο θεωρείτε για την εσωτερική σας γαλήνη, χωρίς να αισθάνεστε τύψεις και ενοχές.

ΤΑΥΡΟΣ

Τους προηγούμενους μήνες, με τον Ποσειδώνα σε ανάδρομη πορεία, είναι πολύ πιθανό να βιώσατε σύγχυση, απογοήτευση ή ακόμα και εξαπατήσεις σε σχέση με τις παρέες, τους φίλους σας και τις κοινωνικές σας συναναστροφές. Τώρα, με τον Ποσειδώνα σε ορθή πορεία πλέον από τις 06/12, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο μπροστά σας και θα διαπιστώσετε τα αληθινά κίνητρα και τις προθέσεις ενός φίλου. Επιπλέον, θα συνειδητοποιήσετε ποιες ομάδες ανθρώπων θέλετε κοντά σας και με ποιους μπορείτε να ταυτιστείτε σε βαθύτερο επίπεδο. Είναι σημαντικό να είστε μέλη μιας ομάδας ή μιας κοινότητας που θα σας βοηθήσει να εξελίξετε τα καλλιτεχνικά σας ταλέντα και τη δημιουργικότητα σας. Θα είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική η γενναιοδωρία και η ανθρωπιστική διάθεση που θα έχετε το επόμενο διάστημα και δεν αποκλείεται κάποιοι από εσάς να αποφασίσετε να ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό ή να προσφέρετε με κάποιο τρόπο στο κοινωνικό σύνολο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όλο το προηγούμενο διάστημα, με τον Ποσειδώνα σε ανάδρομη πορεία στον τομέα που σχετίζεται με την καριέρα σας και την κοινωνική καταξίωση, είναι πολύ πιθανό να βιώσατε απογοήτευση και ματαίωση σε αυτούς τους τομείς. Αυτό μπορεί να συνέβη είτε επειδή δεν καταφέρατε να εκπληρώσετε τους στόχους σας είτε επειδή δεν καταφέρατε να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των ανωτέρων σας. Τώρα, με τον Ποσειδώνα από τις 06/12 σε ορθή πορεία, θα πιστέψετε ξανά στον εαυτό σας και στις δυνατότητες σας και θα βρείτε τον τρόπο να ξεχωρίσετε στην επαγγελματική αρένα. Ίσως τώρα να έρθετε σε επαφή με σημαντικά πρόσωπα και με άτομα που έχουν δύναμη και εξουσία και με κάποιο τρόπο θα μπορέσετε να επωφεληθείτε από αυτούς. Θα έχετε αρκετές ευκαιρίες για να εξελιχθείτε και να φτάσετε ψηλά, αρκεί να μην παραπλανηθείτε από ουτοπίες και ψεύτικες υποσχέσεις από αναξιόπιστα άτομα. Τολμήστε να στοχεύσετε ψηλά και να αποδεχτείτε προσκλήσεις που θα αναδείξουν τις ικανότητες σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με τον Ποσειδώνα να κινείται πάλι σε ορθή πορεία από τις 06/12 θα ανακτήσετε πάλι την αισιοδοξία και τη θετική σας σκέψη και θα κάνετε πάλι όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να μπείτε σε νέες περιπέτειες και να κυνηγήσετε εμπειρίες που θα διευρύνουν τους πνευματικούς σας ορίζοντες. Είναι πολύ πιθανό να έρθετε σε επαφή με άτομα τα οποία θα σας παρασύρουν σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και θα αλλάξουν την κοσμοθεωρία σας. Κάποιοι από εσάς μπορεί να κάνετε ένα ταξίδι το οποίο θα σας επηρεάσει σε βάθος ή να πάρετε την απόφαση να μπείτε σε έναν νέο κύκλο σπουδών που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τα όνειρα σας. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να παραμείνετε ανοιχτόμυαλοι και δεκτικοί απέναντι σε ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας ή σε εμπειρίες οι οποίες θα σας βγάλουν έξω από την ασφάλεια της ρουτίνας και θα δώσουν ένα νέο νόημα στη ζωή σας.

ΛΕΩΝ

Με τον ανάδρομο Ποσειδώνα τους προηγούμενους μήνες, κάποιοι από εσάς μπορεί να βρεθήκατε εξαρτημένοι από ένα πρόσωπο ή να μην μπορούσατε να ξεπεράσετε μια προδοσία από έναν/μία πρώην και σας γέμιζε πικρία. Τώρα, με τον Ποσειδώνα σε ορθή πορεία από τις 06/12, σιγά-σιγά θα αρχίσετε να πιστεύετε και πάλι στον εαυτό σας και θα καταφέρετε να απελευθερωθείτε από οτιδήποτε σας κρατάει δέσμιους, κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά θέματα, δεν αποκλείεται το προηγούμενο διάστημα να ήρθατε αντιμέτωποι με μια εξαπάτηση ή μια απογοήτευση σχετικά με την εξέλιξη κάποιων φορολογικών και κληρονομικών ζητημάτων ή με οτιδήποτε είχε να κάνει με δάνεια, ασφάλειες ή τα χρήματα του συντρόφου σας. Από τώρα και για τους επόμενους μήνες θα βρείτε τρόπο να διαχειριστείτε καλύτερα τους πόρους σας και δεν αποκλείεται να προκύψουν ευκαιρίες για να έχετε κάποιο επιπλέον κέρδος. Ακόμη, θα μπορέσετε να κάνετε πιο εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις και ίσως να αρχίσετε τις κινήσεις για ένα νέο επιχειρηματικό πλάνο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με την ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα το προηγούμενο διάστημα στον οίκο που αφορά τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, είναι πολύ πιθανό να βιώσατε σύγχυση και χάος με συνεργάτες ή με ερωτικούς συντρόφους και να δυσκολευόσασταν να ξεχωρίσετε την αλήθεια από το ψέμα. Από τις 06/12 ο Ποσειδώνας γυρνάει ξανά σε ορθή πορεία και έρχεται για να αποκαταστήσει την ισορροπία και να φανούν τα αληθινά κίνητρα των ατόμων γύρω σας. Μέσα στο επόμενο διάστημα μπορεί να γνωρίσετε ένα πολύ βοηθητικό συνεργάτη ή να μπείτε μέσα σε μια άκρως ρομαντική σχέση, όμως θα πρέπει να προσπαθήσετε να παραμείνετε προσγειωμένοι και να μην παρασυρθείτε από υπερβολικό ενθουσιασμό, διότι μπορεί στην πορεία να απογοητευτείτε. Ίσως κάποιοι από εσάς να αποφασίσετε τώρα να λήξετε μια σχέση που ξεκίνησε μέσα στην ανάδρομη πορεία, καθώς θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ σας, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να γεφυρωθεί και ένας από τους δύο πληγώνεται. Εκμεταλλευτείτε την ορθόδρομη πορεία του Ποσειδώνα για να πλησιάσετε το άτομο που έχετε δίπλα σας και να κάνετε αμοιβαία βήματα συμβιβασμού, προκειμένου να κατανοήσει ο ένας τον άλλον.

ΖΥΓΟΣ

Με τον Ποσειδώνα σε ανάδρομη πορεία τους προηγούμενους μήνες, αρκετοί από εσάς μπορεί να νιώσατε ότι δεν μπορούσατε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την καθημερινότητα σας και να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας, είτε επειδή είχατε αναλάβει να φέρετε πολλά εις πέρας είτε επειδή δεν σας βοηθούσε το κλίμα μέσα στο εργασιακό σας περιβάλλον. Τώρα, με τον Ποσειδώνα να γυρνάει σε ορθή πορεία από τις 06/12 θα καταφέρετε να βρείτε πιο αποτελεσματικούς και έξυπνους τρόπους να διεκπεραιώσετε τα καθήκοντα σας και να είστε πιο αποδοτικοί σε όσα κάνετε. Εάν είχατε απογοητευτεί από τη στάση των συναδέλφων σας, θα μπορέσετε να ομαλοποιήσετε τις σχέσεις μαζί τους και να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση. Επιπλέον, θα είστε πιο συγκεντρωμένοι και οργανωτικοί και δεν θα σκορπάτε πλέον αναίτια την ενέργεια σας σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις. Εάν κάποιοι από εσάς βρισκόσασταν σε σύγχυση σχετικά με κάποιο θέμα υγείας, τώρα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και θα μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε καλύτερα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα τους προηγούμενους μήνες είναι πιθανό να σας δημιούργησε σύγχυση ή απογοήτευση σε σχέση με κάποιο ερωτικό ζήτημα και δεν αποκλείεται κάποιοι να είχατε μείνει προσκολλημένοι σε ένα πρόσωπο από το παρελθόν ή να είχατε κάποιου είδους δίλημμα. Τώρα, με τον Ποσειδώνα να γυρνάει σε ορθή πορεία από τις 06/12, θα μπορέσετε να πάρετε συνειδητές αποφάσεις σχετικά με τον ερωτικό σας σύντροφο ή με το αν θα πρέπει να δώσετε δεύτερη ευκαιρία σε κάποιο άτομο που σας πλήγωσε. Κάποιοι από εσάς μπορεί τώρα να γνωρίσετε τον έρωτα και να βιώσετε άκρως ρομαντικές στιγμές εάν είστε μόνοι/ες, ενώ οι δεσμευμένοι θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε με το ταίρι σας και να αναζωπυρώσετε τη φλόγα σας. Άλλοι μπορεί να αποφασίσετε να κάνετε ένα παιδί ή να βάλετε σε εφαρμογή ένα δημιουργικό έργο και γενικώς να βρείτε τρόπους να βγείτε από τη στασιμότητα μέσα στην οποία είχατε βουλιάξει το προηγούμενο διάστημα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Με τον ανάδρομο Ποσειδώνα τους προηγούμενους μήνες πολλοί από εσάς μπορεί να βιώσατε παρανοήσεις, μπερδέματα ή μια απογοήτευση μέσα στον χώρο του σπιτιού ή με άτομα από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Από τις 06/12 ο Ποσειδώνας γυρίζει ξανά σε ορθή πορεία και θα σας δοθεί η ευκαιρία να αναθερμάνετε τις σχέσεις με τους αγαπημένους σας, να έρθετε πιο κοντά και να δώσετε συγχώρεση. Θα αρχίσετε να βλέπετε πιο ξεκάθαρα τις καταστάσεις και θα κατανοήσετε καλύτερα τους λόγους για τους οποίους απομακρυνθήκατε και δημιουργήθηκαν όλες αυτές οι παρεξηγήσεις. Κάποιοι από εσάς μπορεί να αποφασίσετε μέσα στο επόμενο διάστημα να μετακομίσετε ή να συγκατοικήσετε με το ταίρι σας ή να αλλάξετε εντελώς τόπο κατοικίας. Όποια απόφαση και να πάρετε, είναι βέβαιο ότι θα έχετε περισσότερη υποστήριξη από τους οικείους σας και θα μπορέσετε να κάνετε τις αλλαγές που έχετε στο μυαλό σας, αρκεί να μη μείνετε προσκολλημένοι στο παρελθόν και κυρίως να μην επιτρέψετε σε κάποιους να σας χειριστούν συναισθηματικά και να σας σαμποτάρουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η ανάδρομη πορεία του Ποσειδώνα τους προηγούμενους μήνες μπορεί να είχε φέρει σύγχυση, παρεξηγήσεις, παρανοήσεις και γενικώς μπερδέματα σε ό,τι αφορά την επικοινωνία και τις επαφές σας. Ίσως να δυσκολευόσασταν να εκφράσετε άμεσα τις ιδέες και τις απόψεις σας και κυρίως να πείσετε τους άλλους γι’ αυτές και να τις αποδεχτούν. Τώρα, με τον Ποσειδώνα σε ορθή πορεία από τις 06/12, θα μπορέσετε να αποκαταστήσετε τα μπερδέματα που δημιουργήθηκαν και θα καταφέρετε να κάνετε εποικοδομητικές συζητήσεις και να συνεννοηθείτε με τους γύρω σας. Αντίστοιχα, θα είστε και εσείς πιο δεκτικοί σε διαφορετικές απόψεις και ιδέες και θα μπορέσετε πιο εύκολα να βρείτε λύσεις σε προβλήματα που σας βασάνιζαν. Δεν αποκλείεται να γνωρίσετε ένα άτομο το οποίο θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που σκέφτεστε και θα σας οδηγήσει σε νέα μονοπάτια. Οι σχέσεις με τα αδέρφια σας και κοντινούς συγγενείς θα ομαλοποιηθούν και θα έρθετε πιο κοντά τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το προηγούμενο διάστημα με τον Ποσειδώνα σε ανάδρομη πορεία αντιμετωπίσατε προκλήσεις και εμπόδια σε ό,τι αφορά τα οικονομικά σας ζητήματα. Ίσως κάποιοι από εσάς να ξοδέψατε αλόγιστα ή να κάνατε κακή διαχείριση, με αποτέλεσμα να βγήκατε εκτός προϋπολογισμού. Από τις 06/12, με τον Ποσειδώνα να κινείται πλέον σε ορθή πορεία, θα καταφέρετε σιγά-σιγά να βάλετε σε μια τάξη τα οικονομικά σας και δεν αποκλείεται να βρείτε τρόπους να αυξήσετε το εισόδημα σας ή να έχετε κάποια επιπλέον κέρδη. Εάν σκεφτόσασταν να κάνετε ένα νέο οικονομικό εγχείρημα, τώρα θα είναι η κατάλληλη ευκαιρία, αρκεί να έχετε συγκεκριμένο πλάνο και να μην παρασυρθείτε από αυταπάτες ή υποσχέσεις τρίτων που μπορεί να σας βάλουν σε κίνδυνο. Εάν είστε εγκρατείς και προσγειωμένοι και δεν κάνετε υπερβολικές σπατάλες ή ρίσκα που δε βασίζονται στη λογική, θα δείτε σιγά-σιγά τα οικονομικά σας να παίρνουν ανοδική πορεία.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο κυβερνήτης σας Ποσειδώνας βρισκόταν τους προηγούμενους μήνες ανάδρομος στο δικό σας ζώδιο και πολλοί από εσάς βρισκόσασταν σε μια κατάσταση σύγχυσης και μπερδέματος, ειδικά σε ό,τι αφορά τους στόχους σας, αλλά και τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Ίσως βρισκόσασταν σε μια κατάσταση φυγής και αποφεύγατε να αντιμετωπίσετε κατάματα την πραγματικότητα. Τώρα, που ο Ποσειδώνας γυρίζει ξανά σε ορθή πορεία από τις 06/12, θα καταφέρετε σιγά-σιγά να βγείτε από την πλάνη και να δείτε ξεκάθαρα όσα συμβαίνουν, χωρίς να τα ωραιοποιείτε. Θα μπορέσετε να έρθετε πιο κοντά με ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς ή να απομακρύνετε όσους σας έχουν πληγώσει και σας βλάπτουν με κάποιο τρόπο. Επιπλέον, θα μπορέσετε να θέσετε ξανά στόχους και να αναλάβετε πρωτοβουλίες, αρκεί να μην παρασυρθείτε από ουτοπίες και υπερβολική αισιοδοξία που δεν βασίζεται στη λογική. Ακολουθήστε το όραμα και τα όνειρα σας και να είστε σίγουροι ότι θα μαγνητίσετε κοντά σας ανθρώπους οι οποίοι θα σας υποστηρίξουν με κάθε τρόπο.