Πώς θα επηρεάσουν οι φάσεις της Σελήνης το ζώδιό σας τον Δεκέμβριο 2021;

Πώς θα επηρεάσουν οι φάσεις της Σελήνης το ζώδιό σας τον Δεκέμβριο 2021;

Πώς θα επηρεάσουν οι φάσεις της Σελήνης το ζώδιό σας τον Δεκέμβριο 2021;

Οι πιο σημαντικές φάσεις της Σελήνης κάθε μήνα είναι η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος. Ιδιαίτερες είναι και οι φάσεις της στο πρώτο και τελευταίο τέταρτο. Η Σελήνη επηρεάζει πάντα τη ζωή στον πλανήτη μας, τη φύση, τις παλίρροιες, αλλά και την ψυχολογία μας. Όσο περισσότερα πράγματα γνωρίζουμε για τις φάσεις της τόσο καλύτερα μπορούμε να οργανώσουμε την καθημερινότητα μας.

Οι φάσεις της Σελήνης τον Δεκέμβριο

Η Νέα Σελήνη λαμβάνει χώρα στις 4 Δεκεμβρίου 2021 στο ζώδιο του Τοξότη και συμπίπτει με την Ηλιακή έκλειψη στο ίδιο ζώδιο. Ο Τοξότης είναι ένα αισιόδοξο, περιπετειώδες ζώδιο και η θέση της Σελήνης σε αυτό συνήθως δημιουργεί συναισθήματα ενθουσιασμού. Το πρόβλημα με αυτή τη Νέα Σελήνη έγκειται στην επιρροή της έκλειψης που πιθανώς να δημιουργήσει μεγαλύτερη ένταση, ενώ μπορεί να φέρει κάποιες αποκαλύψεις που ενδέχεται να μας σοκάρουν ή να μας αναγκάσουν να βρούμε ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσης ώστε να προχωρήσουμε σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε.

Το πρώτο τέταρτο της Σελήνης στις 11 Δεκεμβρίου 2021 στο ζώδιο των Ιχθύων, μια μέρα που θα είναι φορτισμένη κι από τη σύνοδο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα. Θα υπάρχει συναισθηματική υπερχείλιση, αλλά και ακραίες συναισθηματικές αντιδράσεις.

Η Πανσέληνος στις 19 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιείται στους Διδύμους, στο ζώδιο της επικοινωνίας και της πληροφορίας. Η Πανσέληνος αυτή συνδέεται με προβλήματα στην επικοινωνία, στις μετακινήσεις, θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση, τα ΜΜΕ, τα ταξίδια, τις συγγενικές σχέσεις, τη νεολαία. Η επιρροή της δημιουργεί νοητική ανησυχία, τάση για επιφανειακή ανάγνωση των πληροφοριών και πιθανά προβλήματα στη συγκέντρωση μας, στην οδήγηση, κλπ.

Το τελευταίο τέταρτο της Σελήνης θα πραγματοποιηθεί 2 μέρες μετά τα Χριστούγεννα στον Ζυγό και θα δώσει έμφαση στις σχέσεις και τις επαφές μας με τους άλλους, μέσα όμως από ένα πρίσμα αρκετά πιεστικό.

ΚΡΙΟΣ

Νέα Σελήνη 4/12: Η νέα Σελήνη στον Τοξότη σας ωθεί να ανοίξετε τους ορίζοντες σας, να μάθετε περισσότερα σε γνωστικό επίπεδο, να γίνετε πιο περιπετειώδεις, να βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας και να παθιαστείτε με ένα νέο πρότζεκτ! Κάποιοι μπορεί να ασχοληθείτε περισσότερο με τον κόσμο της επικοινωνίας, την τηλεόραση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως μπορεί να βγείτε και μπροστά υπερασπιζόμενοι το δίκαιο. Μπορεί να έχετε πολλές ιδέες, από το να γράψετε ένα σενάριο μέχρι να ασχοληθείτε περισσότερο με τις εκδόσεις ή ένα μεταπτυχιακό και ίσως μέχρι τον Ιούνιο να γίνει πραγματικότητα το όνειρό σας. Φυσικά μπορεί να έρθουν και πολλές εκπλήξεις μέσα σε αυτό το ταξίδι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα καταφέρετε να τις κάνετε να δουλέψουν υπέρ σας.

1ο τέταρτο 11/12: Μια ιδιαίτερη φάση της Σελήνης για σας που σας βρίσκει σε πιο εσωστρεφή φάση και με ένταση σε συναισθηματικό επίπεδο. Η ταυτόχρονη όψη Αφροδίτης-Πλούτωνα μπορεί να σας πιέσει αυτές τις μέρες σε θέματα επαγγελματικά ή σχέσεων.

Πανσέληνος 19/12: Πιθανώς να υπάρχουν θέματα που αφορούν σε στενούς συγγενείς, συνεργάτες, φίλους ή ακόμη και στο μεταφορικό σας μέσο. Είναι πιθανόν ακόμη να φτάνετε σε μια διαπραγμάτευση, συμφωνία ή να ασχολείστε με ένα ταξίδι ή το μεταφορικό σας μέσο. Ενδεχομένως σε κάποιο από τα παραπάνω θέματα να νιώσετε μεγαλύτερη πίεση, γι’ αυτό αποφύγετε παρορμητικές αντιδράσεις. Επίσης, υιοθετήστε μια πιο διπλωματική κι ευέλικτη στάση σε συζητήσεις, ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μην το παίζετε «ξερόλες».

Τελευταίο τέταρτο 27/12: Αυτή η φάση της Σελήνης σας βρίσκει σε μια διάθεση έντονης κοινωνικότητας. Φυσικά είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων που ούτως ή άλλως αυξάνει την επιθυμία να μοιραστούμε τη χαρά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

ΤΑΥΡΟΣ

Νέα Σελήνη 4/12: Οι βαθιές συναισθηματικές σας σχέσεις, η σεξουαλικότητα σας, αλλά και τα οικονομικά είναι ο στόχος της Νέας Σελήνης – έκλειψης Ηλίου στον Τοξότη. Θα μπορούσε να προκύψει μια νέα πηγή εσόδων, ένα δάνειο, μια κληρονομιά. Από την άλλη είναι πιθανόν να κάνετε κάποιες κινήσεις για να ξεφορτωθείτε παλιά χρέη. Μια σχέση μπορεί να προχωρήσει σε ερωτικό επίπεδο με την επιρροή αυτή, αλλά καθώς ταυτόχρονα έχουμε και έκλειψη είναι πιθανόν να μην φαίνονται αυτή τη στιγμή κάποια εμπόδια που μπορεί να περιπλέξουν μια κατάσταση. Γι’ αυτό πριν δεσμευτείτε να διπλοελέγξετε όλα τα ενδεχόμενα.

1ο τέταρτο 11/12: Στη φάση αυτή μπορεί να διαπιστώσετε διαφορές στον τρόπο που σκέφτεστε εσείς σε σχέση με στενούς συνεργάτες και φίλους και μπορεί να φτάσετε σε μια οριακή κατάσταση που νιώθετε καταπίεση σε μια σχέση προσωπική ή επαγγελματική.

Πανσέληνος 19/12: Η Πανσέληνος και πάλι εστιάζει στα οικονομικά σας θέματα την προσοχή σας και σας ζητά να είστε απόλυτα ρεαλιστές και προσγειωμένοι. Μπορεί να διαπιστώσετε λάθη σε λογαριασμούς ή κινήσεις που έχετε κάνει ή ακόμη μπορεί να προκύψουν ξαφνικά έξοδα που δεν είχατε υπολογίσει. Προσμετρώντας και τα αυξημένα έξοδα της περιόδου λόγω των εορτών, φανείτε αρκετά εγκρατείς και μη σας πιάνουν απλοχεριές. Δεν αποκλείεται, αν είστε γεννημένοι τελευταίες ημέρες του ζωδίου, να βρείτε μια δεύτερη δουλειά ή πηγή εσόδων.

Τελευταίο τέταρτο 27/12: Το τελευταίο τέταρτο σας βάζει σε πυρετώδεις επαγγελματικές προετοιμασίες και γενικώς μάλλον φορτώνει τις μέρες αυτές με μεγαλύτερο όγκο υποχρεώσεων. Προσέξτε λίγο περισσότερο και την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, επιλέγοντας πιο υγιεινή διατροφή ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Νέα Σελήνη 4/12: Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη είναι πάντα μια ιδιαίτερα κοινωνική Σελήνη για σας αφού λαμβάνει χώρα στον τομέα σχέσεων – συνεργασιών. Μάλιστα θα μπορούσατε να αναθερμάνετε σχέσεις, να κάνετε νέες γνωριμίες ή και να ξεπεράσετε προβλήματα που μπορεί να υπήρχαν σε μια σχέση προσωπική ή επαγγελματική. Καθώς όμως η Νέα Σελήνη είναι ταυτόχρονα και έκλειψη Ηλίου, είναι πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια πληροφορίες που δεν γνωρίζατε για ένα σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας και να δείτε κάτω από ένα τελείως άλλο πρίσμα τη σχέση.

1ο τέταρτο 11/12: Η Σελήνη στους Ιχθύς δημιουργεί ένα πιο φορτισμένο κλίμα στην καριέρα και καθώς ταυτόχρονα πραγματοποιείται και η σύνοδος Αφροδίτης-Πλούτωνα μπορεί να έρθετε σε αντιπαράθεση με ένα άτομο ιδιαίτερα χειριστικό ή καταπιεστικό στον χώρο της δουλειάς, πιθανώς όμως και στην προσωπική σας ζωή κι αυτό να σας ζορίσει ψυχολογικά.

Πανσέληνος 19/12: Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στο ζώδιο σας και σας βάζει σε σκέψεις για την πορεία της ζωής σας, τον ρόλο που παίζουν οι σημαντικοί σας άνθρωποι σε αυτή, αλλά και όσα μπορεί να σας λείπουν αυτή τη στιγμή. Σαφώς θα είστε πιο συναισθηματικοί κι ευαίσθητοι σε αυτή τη φάση, αλλά αποφύγετε καίριες αποφάσεις που αργότερα μπορεί να σας φαίνονται μη λογικές. Αξιοποιήστε την επιρροή της Πανσελήνου για να απομακρύνετε ό,τι πλέον δεν σας εκφράζει.

Τελευταίο τέταρτο 27/12: Το τελευταίο τέταρτο της Σελήνης σας βρίσκει σε μια πολύ χαλαρότερη και διασκεδαστική διάθεση επηρεασμένοι σαφώς κι από το πνεύμα των εορτών και δεν θα σας δυσκολέψει ιδιαίτερα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Νέα Σελήνη 4/12: Τα θέματα της υγείας, της φυσικής σας κατάστασης, αλλά και της καθημερινότητας της δουλειάς, σας φέρνει σε πρώτο πλάνο η Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου. Σαφώς είναι ένας αρκετά κουραστικός μήνας στη δουλειά ή στις όποιες υποχρεώσεις σας και μέσα σε όλη την τρέλα των ημερών δεν πρέπει να παραμελείτε τον οργανισμό σας. Η τάση σας θα είναι να είστε απρόσεκτοι με τη διατροφή και καθώς οι λιχουδιές λόγω εορτών θα είναι πιο προσβάσιμες, να έχετε το νου σας αν δεν θέλετε να βάλετε βάρος. Από την άλλη, καθώς έχουμε μια έκλειψη που συμπίπτει με τη νέα Σελήνη, ίσως δεν έχετε αρκετές πληροφορίες σε αυτή τη φάση για πράγματα που αφορούν στη δουλειά σας.

1ο τέταρτο 11/12: Η Σελήνη στους Ιχθύς κατά το πρώτο τέταρτο αυξάνει τις τάσεις φυγής για το ζώδιο σας και σας κάνει να θέλετε να αλλάξετε παραστάσεις ή να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο μπορεί να δοκιμάζεστε συναισθηματικά.

Πανσέληνος 19/12: Η Πανσέληνος στους Διδύμους φέρνει στην επιφάνεια παρασκηνιακές κινήσεις του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και έναν ιδιαίτερο συναισθηματισμό. Δεν είναι απίθανο να προκύψει ένα δίλημμα σε σχέση με μια απόφαση που θέλετε να πάρετε σε θέματα της δουλειάς. Μην βιάζεστε όμως. Πάρτε τον χρόνο σας και επίσης δώστε προτεραιότητα στην ξεκούραση και στο να τονώσετε τον οργανισμό σας.

Τελευταίο τέταρτο 27/12: Το τελευταίο τέταρτο είναι πιο πιεστικό, καθώς πραγματοποιείται στον Ζυγό και σας φέρνει ενώπιον των υποχρεώσεων σας στο σπίτι, αλλά και στη δουλειά.

ΛΕΩΝ

Νέα Σελήνη 4/12: Μια Νέα Σελήνη στον Τοξότη, σε ένα πύρινο ζώδιο όπως είναι το δικό σας, δίνει πάντα έμφαση στη χαρά, τη διασκέδαση, τη δημιουργία, τα παιδιά. Βέβαια δεν παύει να είναι ταυτόχρονα και Ηλιακή έκλειψη στο ίδιο ζώδιο, κάτι που για τους Λέοντες δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση. Έτσι μπορεί να έχετε όλη την καλή διάθεση να σημειώσετε πρόοδο στα θέματα του έρωτα, των παιδιών, των επιχειρηματικών σας σχεδίων, αλλά κάτι να σας κρατάει πίσω προς το παρόν. Μην απογοητεύεστε. Έχετε έξι μήνες μπροστά σας να εκδηλώσετε τη δράση σας και να επιτύχετε στους στόχους σας.

1ο τέταρτο 11/12: Το πρώτο τέταρτο δημιουργεί κυκλοθυμία, πιο εσωστρεφή διάθεση, ενώ δεν αποκλείεται μια προσωπική ή επαγγελματική σχέση να σας φτάνει στα όρια σας ή να ξυπνά αρνητικά συναισθήματα.

Πανσέληνος 19/12: Η Πανσέληνος στους Διδύμους επηρεάζει τις φιλικές σας σχέσεις και την κοινωνική σας ζωή και είναι πιθανόν να συνεργαστείτε με άλλους προκειμένου να ολοκληρώσετε έναν στόχο που έχετε. Γενικώς, η συλλογική δουλειά ευνοείται ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση. Παρόλα αυτά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις σχετικά με το πώς πρέπει να γίνει μια δουλειά και να ανακαλύψετε ότι διαφωνείτε με τους υπόλοιπους που συμμετέχουν. Η επικοινωνία είναι το κλειδί για να επιλύσετε το όποιο πρόβλημα, γι’ αυτό βάλτε πίσω τον εγωισμό σας και συζητήστε με τις εμπλεκόμενες πλευρές με ανοιχτό μυαλό. Από την άλλη, μπορεί με αυτό το φεγγάρι να αποφασίσετε να συμμετέχετε σε γκρουπ και ομάδες που μοιράζεστε κοινές ανησυχίες, όνειρα, οράματα και σκοπούς.

Τελευταίο τέταρτο 27/12: Το τελευταίο τέταρτο σας βρίσκει επίσης σε πολύ κοινωνική διάθεση και θα έχετε πολλές ευκαιρίες επικοινωνίας, συζητήσεων, αλλά κι ένα πρόγραμμα αρκετά πιεστικό μέχρι την Πρωτοχρονιά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Νέα Σελήνη 4/12: Η Νέα Σελήνη σας βάζει σε μια πιο εσωτερική διαδικασία κι ενδεχομένως σας βρίσκει σε πιο εσωστρεφή διάθεση με σκέψεις γύρω από την πορεία της ζωής σας, τα θέματα της οικογένειας και του σπιτιού. Από την άλλη, μπορεί να κάνετε την έρευνά σας τώρα σε πράγματα που μπορείτε να εγκαινιάσετε μέσα στο επόμενο διάστημα. Κάποιοι μπορεί να παίρνετε κι αποφάσεις για αλλαγές σε χωροταξικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα μια μετακόμιση, ενώ άλλοι μπορεί να χρειάζεται να δείξετε τη φροντίδα σας σε άτομα από το στενό οικογενειακό σας περιβάλλον.

1ο τέταρτο 11/12: Το πρώτο τέταρτο ωθεί την προσοχή σας στον τομέα των σχέσεων κι αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο είναι πιθανόν μια ερωτική σχέση είτε να σας συνεπαίρνει με το πάθος που βιώνετε αυτή τη στιγμή είτε να σας δημιουργεί προβλήματα.

Πανσέληνος 19/12: Η Πανσέληνος επηρεάζει την καριέρα και γενικότερα την κατεύθυνση της επαγγελματικής σας ζωής. Είναι πιθανόν να αντιλαμβάνεστε ότι πιθανώς κάτι λείπει στα επαγγελματικά και σας δημιουργεί μια αίσθηση ανικανοποίητου. Από την άλλη, ακριβώς αυτό το αίσθημα είναι που μπορεί να λειτουργήσει σαν κίνητρο να ψαχτείτε περισσότερο και να διεκδικήσετε μια πιο φιλόδοξη θέση στο ήδη υπάρχον εργασιακό σας περιβάλλον, μια μεταγραφή ή μια προαγωγή.

Τελευταίο τέταρτο 27/12: Το τελευταίο τέταρτο δίνει έμφαση στα οικονομικά. Προσέξτε περισσότερο τα έξοδα και βασικά τις σπατάλες αυτές τις μέρες, καθώς με ανάδρομη Αφροδίτη μπορεί να μετανιώσετε γι’ αυτή σας τη συμπεριφορά στην πορεία τον Ιανουάριο.

ΖΥΓΟΣ

Νέα Σελήνη 4/12: Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη φέρνει ένα ιδιαίτερα πολυάσχολο πρόγραμμα στην καθημερινότητα σας με έμφαση στην πνευματική δουλειά, τις συζητήσεις, τις διαπραγματεύσεις, τις συμφωνίες, αλλά και τις μετακινήσεις και το μεταφορικό σας μέσο. Από την άλλη, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η γειτονιά σας, η κοινότητα στην οποία ανήκετε, η πολυκατοικία που μένετε, να χρειάζονται τη βοήθεια σας σε αποφάσεις που αφορούν περισσότερα άτομα. Στενοί συγγενείς και συνεργάτες θα σας απασχολήσουν περισσότερο, καθώς η Νέα Σελήνη αυτή συμπίπτει και με την έκλειψη Ηλίου και πιθανώς να βγουν απρόοπτα αυτές τις μέρες. Προσέξτε ιδιαίτερα και με το μεταφορικό σας μέσο.

1ο τέταρτο 11/12: Το πρώτο τέταρτο δημιουργεί ιδιαίτερη ένταση σε ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο, καθώς ταυτόχρονα την ίδια μέρα σχηματίζεται η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα που σας βάζει στα σκοτεινά νερά των σχέσεων. Μπορεί να αντιμετωπίσετε χειριστικές συμπεριφορές τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.

Πανσέληνος 19/12: Η Πανσέληνος στους Διδύμους είναι πιο φιλική προς το ζώδιο σας και ανοίγει τους ορίζοντες σας πνευματικούς, γεωγραφικούς και επαγγελματικούς. Μπορεί τώρα να σχεδιάζετε ένα μακρινό ταξίδι, να έρχεστε σε επαφή με άτομα από το εξωτερικό, να προετοιμάζετε ένα νέο επαγγελματικό πόνημα, ένα συγγραφικό έργο ή ακόμη να επεκτείνετε τις επαγγελματικές σας προοπτικές χρησιμοποιώντας περισσότερο το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη, είναι πιθανόν να σας απασχολήσουν νομικές υποθέσεις. Επειδή θα είναι μια Πανσέληνος με πολλές πληροφορίες προσπαθήστε να αποφύγετε το χάος στο κεφάλι σας, βάζοντας αυστηρές προτεραιότητες.

Τελευταίο τέταρτο 27/12: Το τελευταίο τέταρτο της Σελήνης σχηματίζεται στο ζώδιο σας και μολονότι λαμβάνει χώρα μετά τα Χριστούγεννα, μπορεί να νιώθετε κουρασμένοι ή και κάπως φορτισμένοι συναισθηματικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Νέα Σελήνη 4/12: Η Νέα Σελήνη μέσα στον τομέα των οικονομικών σάς κάνει πιο φιλόδοξους σε σχέση με τα χρήματα που βγάζετε και θα θέλετε να αποκτήσετε περισσότερα. Από την άλλη, όντως μπορεί με τη δύναμη αυτού του φεγγαριού να προκύψει μια νέα πηγή εσόδων. Απλά προσέξτε αρκετά και με τα έξοδα σας αυτή την περίοδο, καθώς η έκλειψη μπορεί να φέρει έξτρα υποχρεώσεις σε οικονομικό επίπεδο που δεν τις είχατε υπολογίσει. Επενδύστε στην ποιότητα στις αγορές που κάνετε και όχι στην ποσότητα και αν έχετε μια ιδέα που μπορεί να σας φέρει χρήμα, μεθοδεύστε τις κινήσεις σας στο επόμενο εξάμηνο.

1ο τέταρτο 11/12: Το πρώτο τέταρτο της Σελήνης σας βάζει στα βαθιά και σκοτεινά νερά των ερωτικών σχέσεων, καθώς ταυτόχρονα σχηματίζεται κι η σύνοδος Αφροδίτης-Πλούτωνα που φέρνει είτε μια παθιασμένη κατάσταση στα ερωτικά σας που στην κυριολεξία πέφτετε με τα μούτρα ή μια μεγάλη κρίση σε μια προσωπική σχέση.

Πανσέληνος 19/12: Η Πανσέληνος και πάλι ωθεί το ενδιαφέρον και την προσοχή σας στα θέματα των οικονομικών, αλλά και των αλλαγών στη ζωή σας. Κάτι πρέπει να τελειώσει προκειμένου να αναδειχτεί η νέα σας ταυτότητα. Και μολονότι ως ζώδιο απεχθάνεστε τις αλλαγές, στην πραγματικότητα όταν νιώσετε ότι κάτι τελείωσε σιγά-σιγά το παίρνετε απόφαση και μεταμορφώνεστε στην καλύτερη σας εκδοχή. Θέματα που αφορούν σε στενές προσωπικές σχέσεις, σε συνεργασίες, στα οικονομικά ενός συνεταιρισμού, μπορεί να σας απασχολήσουν περισσότερο. Είναι η κατάλληλη στιγμή να απελευθερωθείτε από κάποιον ή κάτι που σας βαραίνει ή αποτελεί εμπόδιο στην πρόοδο σας.

Τελευταίο τέταρτο 27/12: Το τελευταίο τέταρτο της Σελήνης σας βρίσκει κουρασμένους ή και άτονους, πιθανώς εξαιτίας της κούρασης των Χριστουγέννων αν το ρίξατε έξω. Από την άλλη, μπορεί να έχετε μια πιο μελαγχολική διάθεση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Νέα Σελήνη 4/12: Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στο ζώδιο σας και σας φέρνει στο επίκεντρο. Αυτό δείχνει μια κατάλληλη στιγμή να κάνετε αλλαγές τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό επίπεδο. Μπορεί να θέλετε να υιοθετήσετε ένα νέο στιλ στην εμφάνιση σας, να κάνετε αλλαγές στο πώς φαίνεστε στους άλλους, αλλά και να αλλάξετε ίσως και τρόπους και συμπεριφορές. Μην ξεχνάτε όμως ότι αυτή η Νέα Σελήνη είναι ταυτόχρονα και έκλειψη Ηλίου και καλό είναι να αποφύγετε τις ακραίες αλλαγές τουλάχιστον αυτές τις μέρες. Άλλωστε, έχετε μπροστά σας ένα εξάμηνο για να κάνετε όποιες αλλαγές θέλετε. Προτιμήστε να αποφύγετε σημαντικές αλλαγές πάνω στην έκλειψη.

1ο τέταρτο 11/12: Το πρώτο τέταρτο σας βρίσκει πιο κουρασμένους ή σε μια πιο κλειστή διάθεση, με αρκετές υποχρεώσεις τόσο απέναντι στην οικογένεια όσο και στο σπίτι ως ακίνητο. Πιθανώς να ασχοληθείτε με το περιβάλλον του σπιτιού και να θέλετε να δημιουργήσετε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα κι αυτό λίγο να σας κουράσει. Προσοχή σε οικονομικές δοσοληψίες.

Πανσέληνος 19/12: Η Πανσέληνος αυτό τον μήνα πέφτει μέσα στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σας και πιθανώς να θέλετε να εξετάσετε σε βάθος τις πιο στενές και σημαντικές σας σχέσεις -προσωπικές κι επαγγελματικές. Είναι η στιγμή να γιορτάσετε με αυτούς που είναι στο πλευρό σας και σας στηρίζουν, να τους δείξετε την ευγνωμοσύνη σας, ενώ όσοι σας έχουν απογοητεύσει πιθανώς να είναι η ώρα να απομακρυνθούν. Αν είστε μόνες-οι δεν είναι απίθανο πάντως να προκύψουν νέες γνωριμίες ή μπορεί να προκύψει και μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική πρόταση.

Τελευταίο τέταρτο 27/12: Η Σελήνη στον Ζυγό στο τελευταίο της τέταρτο είναι πολύ βοηθητική για να συνδεθείτε με φίλους-ες και συνεργάτες και να περάσετε μια αρμονική μέρα μαζί τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Νέα Σελήνη 4/12: Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και να σας έρθουν νέες ιδέες και σκέψεις που μπορεί να σας βοηθήσουν στην πορεία του μήνα. Από την άλλη, καθώς η Νέα Σελήνη συμπίπτει με την Ηλιακή έκλειψη, είναι πιθανόν τώρα να ξανασκέφτεστε τις αντιλήψεις και τις απόψεις σας πάνω σε συγκεκριμένες σχέσεις ή καταστάσεις που πιθανώς να χρειάζονται ανανέωση ή και να απαλειφθούν οριστικά αν σας κάνουν κακό. Με τη Νέα Σελήνη στον Τοξότη το παρελθόν σας διδάσκει μαθήματα, αρκεί να είστε πρόθυμοι να τα πάρετε. Παρασκήνιο και μυστικά είναι μέρος επίσης αυτής της περίεργης φάσης της Σελήνης για το ζώδιο σας.

1ο τέταρτο 11/12: Το πρώτο τέταρτο της Σελήνης είναι ιδιαίτερα φορτισμένο σε συναισθηματικό επίπεδο για σας, καθώς ταυτόχρονα την ίδια μέρα πραγματοποιείται η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα. Αυτό, ειδικά για τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο, μπορεί να ξυπνήσει πολύ σκοτεινά συναισθήματα που αφορούν στον έρωτα. Προσέξτε όμως τις διεξόδους διαφυγής σας να μην είναι αυτοκαταστροφικές.

Πανσέληνος 19/12: Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου αφορά τόσο την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση όσο και τα θέματα της δουλειάς. Αν είχατε παραμελήσει τον εαυτό σας, τη φυσική σας κατάσταση, είναι η στιγμή να αναλάβετε θετική δράση και να αποκαταστήσετε τις ανισορροπίες. Αν από την άλλη στον τομέα της δουλειάς τα πράγματα δεν είχαν κυλήσει όπως επιθυμείτε, είναι η στιγμή να κάνετε αλλαγές ή τουλάχιστον να εντοπίσετε τα προβλήματα και να προσπαθήσετε μεθοδικά και με ψυχραιμία να τα επιλύσετε.

Τελευταίο τέταρτο 27/12: Το τελευταίο τέταρτο της Σελήνης παραπέμπει στις επαγγελματικές και κοινωνικές σας υποχρεώσεις οι οποίες δεν μπορούν να αποφευχθούν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Νέα Σελήνη 4/12: Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη είναι φιλική προς το ζώδιο σας και παραπέμπει στους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Είναι η στιγμή για να επεκτείνετε τον κοινωνικό και επαγγελματικό σας κύκλο. Τα άτομα που μπορεί να γνωρίζετε τώρα ίσως να είναι πιο σημαντικά για τις εξελίξεις μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Άλλωστε για τόσο θα επηρεάζει κι αυτή η Νέα Σελήνη, αφού ταυτόχρονα συμπίπτει και με την Ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη. Από την άλλη, αν είχατε παραβλέψει κάτι στο παρελθόν σε θέματα επαγγελματικά ή σε θέματα στόχων, είναι πιθανόν με αυτή την έκλειψη να αποκαλυφθούν. Ή σχέσεις με φίλους και συνεργάτες πιθανώς να περάσουν μια κρίση.

1ο τέταρτο 11/12: Η Σελήνη στους Ιχθύς στο πρώτο τέταρτο κάνει τα πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας σας -επαγγελματικά και οικονομικά- ιδιαίτερα απαιτητικά, αλλά αυτό το τέταρτο είναι και πολύ έντονο σε ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο. Κάτι από το ερωτικό σας παρελθόν μπορεί να σας δημιουργεί δυσθυμία.

Πανσέληνος 19/12: Η Πανσέληνος στους Διδύμους σας βρίσκει σε μια ιδιαίτερα «άγρια» διάθεση να κυνηγήσετε τον έρωτα, τη διασκέδαση, τις χαρές της ζωής. Κι επειδή δεν έχετε περάσει λίγα με τον Κρόνο στο ζώδιο σας και τους κάθε λογής περιορισμούς, μπορεί τίποτε να μην σας συγκρατεί. Μπορεί να κανονίζετε κάτι με φίλους, να κάνετε νέες γνωριμίες, να φλερτάρετε περισσότερο ή ακόμη αν είστε σε μια σχέση που τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της σχέσης σας.

Τελευταίο τέταρτο 27/12: Το τελευταίο τέταρτο στον Ζυγό αναφέρεται κυρίως στα μελλοντικά σας σχέδια. Χωρίς να χάνετε την καλή σας γιορτινή διάθεση, είστε σε μια πολύ κοινωνική διάθεση κι έτοιμοι να ακολουθήσετε την καρδιά σας όπου κι αν σας πηγαίνει… ακόμη και σε ένα ταξίδι.

ΙΧΘΥΕΣ

Νέα Σελήνη 4/12: Στα επαγγελματικά θέματα και τα θέματα της καριέρας και της κατεύθυνσης της ζωής σας σας ωθεί η Νέα Σελήνη στις 4/12 και μπορεί να αυξάνει τις φιλοδοξίες σας. Μάλιστα για κάποιους μπορεί να υπάρχουν και εξελίξεις ή να αναλάβετε έναν νέο ρόλο που δεν το περιμένατε σε επαγγελματικό επίπεδο. Από την άλλη, μπορεί να προκύψει μια μικρή αλλαγή σε θέματα καριέρας, που μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Δεν είναι ανάγκη να βιαστείτε να αναλάβετε δράση, καθώς η Νέα Σελήνη είναι ταυτόχρονα και έκλειψη. Έχετε μπροστά σας 6 μήνες που μπορείτε να καταστρώσετε και να πραγματοποιήσετε τα πιο φιλόδοξα σχέδια σας ή να προχωρήσετε σε σημαντικές αλλαγές, κυρίως αν είστε γεννημένοι-ες στις αρχές του δευτέρου δεκαήμερου.

1ο τέταρτο 11/12: Το πρώτο τέταρτο βρίσκει τη Σελήνη στο ζώδιο σας σε μια μέρα ιδιαίτερα φορτισμένη σε συναισθηματικό επίπεδο, καθώς ταυτόχρονα σχηματίζεται και η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα και μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα. Αποφύγετε παιχνίδια δύναμης σε σχέσεις -προσωπικές κι επαγγελματικές.

Πανσέληνος 19/12: Η Πανσέληνος στους Διδύμους στρέφει την προσοχή σας σε θέματα που αφορούν στο σπίτι, στην οικογένεια, στους ανθρώπους που συμβιώνετε. Μπορεί να έχετε συζητήσεις σχετικά με το σπίτι ή να σκέφτεστε ακόμη και κάποιες αλλαγές στον χώρο του σπιτιού. Από την άλλη, μπορεί να κανονίζετε κάτι σπίτι σας ως οικοδεσπότες για τις μέρες των εορτών ή να βρίσκετε αφορμή τις γιορτές για να συναντήσετε πρόσωπα που σας έχουν λείψει. Τα επαγγελματικά δεν θα σταματήσουν να σας απασχολούν στιγμή και μπορεί και σε αυτό το μέτωπο να υπάρχουν εξελίξεις.

Τελευταίο τέταρτο 27/12: Στο τελευταίο της τέταρτο η Σελήνη βρίσκεται στον Ζυγό και στρέφει την προσοχή σας σε θέματα που αφορούν στα πρακτικά ζητήματα των οικονομικών. Προσέξτε μην παρασυρθείτε από το πνεύμα των εορτών και ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας.