Πώς θα είναι ο Αύγουστος 2021 αστρολογικά;

Πώς θα είναι ο Αύγουστος 2021 αστρολογικά;

Πώς θα είναι ο Αύγουστος 2021 αστρολογικά;

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού στην εποχή που κυβερνά ο Λέων, το ζώδιο του Αυγούστου, την εποχή που συνδέεται με τις χαρές της ζωής, τις διακοπές, την ξενοιασιά, την ανεμελιά, τις βουτιές στις ζεστές πλέον θάλασσες, τα ξενύχτια με τις παρέες και τις όμορφες στιγμές. Πόσα από αυτά τα χαρακτηριστικά όμως θα έχει ο φετινός Αύγουστος και ποιοι πραγματικά θα χαρούν τον βασιλιά των καλοκαιρινών μηνών; Δύσκολο να απαντηθεί, καθώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι αστρολογικές όψεις του μήνα δεν παρέχουν τεράστια αισιοδοξία σχεδόν για την πλειονότητα των ζωδίων. Ας δούμε όμως κάποια επιμέρους χαρακτηριστικά του Αυγούστου.

Η κυρίαρχη όψη της χρονιάς

Από την πρώτη μέρα του και στη διάρκεια του ο Ερμής και ο Ήλιος θα σχηματίζουν όψεις κόντρας με τον Κρόνο στον Υδροχόο και τον Ουρανό στον Ταύρο, ενεργοποιώντας την κυρίαρχη όψη της χρονιάς, το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε αυτή την όψη δυσκολίας της φετινής χρονιάς που τα περισσότερα σενάρια της αφορούν γεωφυσικά και μετεωρολογικά ακραία φαινόμενα, φωτιές, έξαρση της πανδημίας, πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές, εξεγέρσεις, πολλά ατυχήματα. Φοβάμαι ότι επαναλαμβάνομαι, αλλά πρέπει να το πάρουμε απόφαση κάπως ότι όλα τα παραπάνω θα τα συναντάμε συχνά πυκνά μέσα σε αυτή τη χρονιά, ανάλογα με τις εκάστοτε ενεργοποιήσεις της όψης Κρόνου-Ουρανού. Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στον Ελλαδικό χώρο, καθώς η ενεργοποίηση είναι παγκόσμια υπόθεση. Απλά κάποιες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της πατρίδας μας που εκπροσωπεί το ζώδιο του Υδροχόου, μπορεί να φέρουν ένα πιο βαρύ τίμημα.

Ο Άρης, ο Δίας και τα θέματα υγείας

Η παρουσία του Άρη στην Παρθένο σε όλη τη διάρκεια του μήνα θα κάνει δύσκολο προς επίλυση παζλ τα θέματα της υγείας, της παιδείας και του εργασιακού. Στα μέσα Μαΐου που ο Δίας πέρασε δοκιμαστικά στους Ιχθύς ήταν η περίοδος που αρχίσαμε να κερδίζουμε ελευθερίες, οι μάσκες σιγά σιγά καταργήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους και είχαμε την ψευδαίσθηση ότι τα εμβόλια θα μας ξαναέδιναν πίσω τη ζωή μας όπως ήταν πριν. Όμως, όπως όλοι οι αστρολόγοι στον πλανήτη γνωρίζαμε ότι αυτό το πάρτι δεν θα κρατούσε για πολύ. Ήδη με το που γύρισε σε ανάδρομη πορεία ο Δίας στα τέλη Ιουνίου άρχισαν σιγά σιγά να καταγράφονται νέες αυξήσεις σε κρούσματα παγκοσμίως, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Ελπίζω με τον Δία που επέστρεψε στον Υδροχόο στις 28/7 και θα παραμείνει  μέχρι το τέλος της χρονιάς να βρεθεί κάποιο φάρμακο για την καταπολέμηση της πανδημίας ή έστω μια καλύτερη λύση με τα εμβόλια. Η επιστήμη είναι αυτή που μπορεί να μας δώσει πραγματικές λύσεις  και πιστεύω πολύ ότι θα συμβεί. Ο Δίας θα επιστρέψει στους Ιχθύς λίγο πριν μπει η νέα χρονιά και θα παραμείνει για πολύ μεγαλύτερο διάστημα μέσα στο 2022 σε αυτό το ζώδιο κάνοντας με πιο αισιόδοξη για την πορεία της πανδημίας.

Ο ρόλος της Νέας Σελήνης

Η Νέα Σελήνη στις 8/8 μπορεί να δίνει δυνατότητες σε δημιουργικό επίπεδο, να αναζωπυρώνει ερωτικά πάθη, να είναι βοηθητική σε ευχάριστες δραστηριότητες και διακοπές, αλλά δεν παύει να δημιουργεί δύσκολες όψεις με τον Κρόνο και τον Ουρανό. Τα σταθερά ζώδια: Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι επηρεάζονται περισσότερο και ιδιαίτερα όσοι έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο. Στις 16/8 η Αφροδίτη θα περάσει στον Ζυγό, δίνοντας έμφαση στις σχέσεις, τις κοινωνικές επαφές, αλλά και τον έρωτα.

Ο ανάδρομος Ουρανός και οι αλλαγές

Στις 19/8 ο Ουρανός γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία και μέσα στους επόμενους μήνες θα μας δώσει την ευκαιρία να δουλέψουμε πάνω στις αλλαγές που έχουμε κάνει ήδη στη ζωή μας ή αυτές που επιβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Η αισιόδοξη Πανσέληνος

Η Πανσέληνος του Αυγούστου στην τελευταία μοίρα του Υδροχόου θα σχηματίζει μια αισιόδοξη σύνοδο με τον Δία. Ενδεχομένως να υπάρχει μια θετική είδηση από την πλευρά της επιστήμης που θα μας κάνει αισιόδοξους, έστω και για το τέλος της χρονιάς, ότι μπορεί να αφήνουμε τον εφιάλτη πίσω μας.

Τα ζώδια που πρέπει να προσέξουν περισσότερο αυτό τον μήνα είναι: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες και όσοι έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο Ταύρου, Σκορπιού, Λέοντα και Υδροχόου.

 

Όπως κάθε φορά, οι αναλυτικές μηνιαίες προβλέψεις μου για το ζώδιο σας αναρτώνται τα μεσάνυχτα της τελευταίας ημέρας κάθε μήνα. Έτσι και τώρα, θα μπορέσετε να τις διαβάσετε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή 1η Αυγούστου. Σας εύχομαι καλό και ξεκούραστο Αύγουστο.