Πώς είναι το ιδανικό σπίτι για κάθε ζώδιο

Πώς είναι το ιδανικό σπίτι για κάθε ζώδιο

Πώς είναι το ιδανικό σπίτι για κάθε ζώδιο

Μολονότι η ζωδιακή θέση της Σελήνης στο ωροσκόπιο μας είναι πιο αντιπροσωπευτικός δείκτης σε ό,τι αφορά τα θέματα του σπιτιού και την επιλογή του κατάλληλου περιβάλλοντος για να νιώθουμε οικεία και άνετα παρόλα αυτά ο Ήλιος δηλαδή το ζώδιο μας που είναι το κέντρο μας παίζει επίσης ένα σημαντικό ρόλο. Αν γνωρίζετε το ζώδιο της Σελήνης σας μπορείτε επίσης να διαβάσετε το ανάλογο ζώδιο.

Το σπίτι είναι ο «καθρέφτης» της προσωπικότητας μας. Είναι ο προσωπικός μας χώρος και αντικατοπτρίζει τις προτιμήσεις και τις ανάγκες μας, αφού όλοι μας το διακοσμούμε έτσι ώστε να μας εκφράζει και να μας εξυπηρετεί. Μερικοί θέλουν το σπίτι τους με φωτεινά χρώματα, άλλοι σε έντονες ή σκούρες αποχρώσεις. Κάποιοι το προτιμούν μίνιμαλ και λειτουργικό και άλλοι φορτωμένο με αντικείμενα και βαριά υφάσματα. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, καθώς το πώς θέλει ο καθένας στο σπίτι του είναι βάσει γούστου και προτιμήσεων. Ας δούμε λοιπόν τι θεωρεί το κάθε ζώδιο ως «ιδανικό» σπίτι, τι επιλέγει για τον χώρο του και πώς εκφράζει τον χαρακτήρα του μέσα από τη διακόσμηση του σπιτιού του.

ΚΡΙΟΣ

Οι υπερκινητικοί και αεικίνητοι Κριοί χρειάζονται ένα μεγάλο σπίτι για να μπορούν να εκτονώνουν την ενέργεια τους και θα προτιμήσουν να είναι σε κεντρική περιοχή, όπου θα υπάρχουν κόσμος, κίνηση και δράση. Θέλουν η διακόσμηση να είναι μινιμαλιστική και απαλλαγμένη από περιττά πράγματα και μπιχλιμπίδια. Παρότι τους αρέσει να φορούν έντονα χρώματα, για το σπίτι τους θα προτιμήσουν απαλούς τόνους, αλλά σε κάποιοι σημεία θα δείχνουν τον «πολεμικό» τους χαρακτήρα. Είτε κάποιος τοίχος ή πίνακας θα είναι κόκκινος, είτε ένα σπαθί ή σάκος του μποξ θα κρέμεται σε μια γωνιά. Οι Κριοί αντιπαθούν το κιτς, αλλά μπορεί να αγοράσουν από την άκρη του κόσμου το πιο περίεργο αντικείμενο που θα τραβάει τα βλέμματα όλων. Και μια στο τόσο θα αλλάζουν τη θέση των επίπλων και των αντικειμένων στο σπίτι για να μην βαριούνται.

ΤΑΥΡΟΣ

Τα σπίτια των Ταύρων ανακλούν την ηρεμία και τη χαλαρή διάθεση που έχουν και στη ζωή τους. Το γούστο τους είναι εξαιρετικό και το σπίτι τους θα είναι ζεστό και καλαίσθητο έτοιμο να υποδεχτεί τους φίλους και τους αγαπημένους τους. Λατρεύουν τα χρώματα, τα μεγάλα μαξιλάρια, τους άνετους καναπέδες και τα μαλακά στρώματα. Η πολυτέλεια και τα ακριβά αντικείμενα είναι το φετίχ τους και επειδή αγαπούν τη μουσική, την αισθητική και τις τέχνες, δεν θα τσιγκουνευτούν τα έξοδα, προκειμένου να αγοράσουν κάτι ποιοτικό. Οι πίνακες είναι απαραίτητοι, όπως και ένα καλό στερεοφωνικό με ένα ηχοσύστημα τελευταίας τεχνολογίας, για να ακούν μουσική. Σίγουρα θα προτιμήσουν να έχουν μεγάλες ντουλάπες, για να βάζουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ τους, αλλά και μια μεγάλη πρακτική κουζίνα για να μπορούν να μαγειρεύουν. Τους αρέσουν τα κρεβάτια με ουρανό, καθώς δίνουν την αίσθηση μιας μικρής φωλιάς.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Κάθε Δίδυμος που σέβεται τον εαυτό του θα έχει ένα σπίτι με τεράστιες βιβλιοθήκες και πολλά βιβλία, με διαφορά θέματα από μαγειρική έως φιλοσοφία και ποίηση. Μπορεί να μην τα έχει διαβάσει όλα, άλλα νιώθει καλά να είναι στον χώρο του, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε αυτά όποια στιγμή θέλει. Προτιμά ένα μεγάλο και φωτεινό σπίτι, στο οποίο να δέχεται τις παρέες του και να μπορεί να κάνει πάρτι. Θα βάλει την προσωπική του σφραγίδα στον χώρο, κατασκευάζοντας πράγματα ή βάζοντας στους τοίχους τα πτυχία και τα βραβεία που έχει κερδίσει. Η ατμόσφαιρα και τα αντικείμενα στο σπίτι θα είναι παιχνιδιάρικα και αν του αρέσει κάτι πολύ, μπορεί να το πάρει διπλό! Θα έχει περίεργα μικροέπιπλα, έντονα φωτιστικά και χαλιά και αντικείμενα που δημιουργούν αντιθέσεις, συνδέοντας το μοντέρνο με το κλασικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει όλα τα συστήματα επικοινωνίας σε πρώτο πλάνο. Τηλέφωνα, τάμπλετ και υπολογιστές, έτοιμα και φορτισμένα, καθώς η ανάγκη του για επικοινωνία είναι ακόρεστη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αν ο Καρκίνος έχει τη δυνατότητα να μείνει στο πατρικό του, σίγουρα θα το επιλέξει και θα το αξιοποιήσει αναλόγως. Αλλιώς, θα προτιμήσει μια οικία που να του θυμίζει όσο το δυνατόν περισσότερο το σπίτι που μεγάλωσε και μπορεί να ψάξει ακίνητο στην ίδια γειτονιά ή κοντά στην οικογένεια του. Η διακόσμηση θα εκπέμπει ζεστασιά με γήινα χρώματα και ταπετσαρίες με λουλουδάκια και ρομαντικά στοιχεία. Ο φωτισμός θα είναι χαμηλός με αμπαζούρ που έχουν κρόσσια και δαντέλες. Τα έπιπλα, τα υφάσματα και οι κουρτίνες θα παραπέμπουν σε άλλη εποχή και οι αντίκες και τα αντικείμενα που τους συνδέουν με το παρελθόν τους, όπως κορνίζες με φωτογραφίες και κειμήλια, θα έχουν ειδική θέση στο σπίτι. Επειδή αγαπούν το νερό, θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο μπάνιο τους ή μπορεί να επιλέξουν οικία να βλέπει τη θάλασσα. Επίσης, μπορεί να μεταφέρουν τη δουλειά στο σπίτι τους και έτσι θα έχουν το γραφείο τους ή το χώρο για τα εργαλεία και τα χόμπι τους.

ΛΕΩΝ

Πολυτέλεια και χλιδή, αυτές είναι οι λέξεις χαρακτηρίζουν τους Λέοντες. Αν μπορούσαν θα ζούσαν στις επαύλεις της «Δυναστείας», με πισίνες και γήπεδα τένις, αλλά και αν δεν μπορούν αυτόν τον… αέρα θα έχουν στο σπίτι τους, έστω και αν είναι ένα απλό διαμέρισμα. Επειδή τους αρέσει η επίδειξη και θέλουν να εντυπωσιάζουν, θα μαζέψουν τα πιο ακριβά και αρχοντικά αντικείμενα. Το σπίτι τους θα είναι φωτεινό, με μεγάλους και άνετους χώρους και τα χρώματα ζεστά. Τα χρυσά διακοσμητικά, σίγουρα έχουν την τιμητική τους, όπως και το τζάκι που τους αρέσει πολύ. Χαλιά, κουρτίνες και έπιπλα θα είναι βαριά και ίσως να τους έχουν κοστίσει μια περιουσία. Θέλουν να ζουν σαν βασιλιάδες και τους αρέσει ότι γυαλίζει. Όπως και να ’χει, το σπίτι τους θα είναι πάντα ανοιχτό, αφού φημίζονται για τη φιλοξενία τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αν νομίζετε ότι το σπίτι ενός Παρθένου θα είναι αποστειρωμένο, κάνετε λάθος. Μπορεί να αγαπούν την τάξη και την καθαριότητα, αλλά το σπίτι τους το ζουν. Για αυτό και επιλέγουν να φτιάξουν έναν λειτουργικό χώρο και άψογα οργανωμένο. Η έννοια της χρησιμότητας και της πρακτικότητας λαμβάνει σάρκα και οστά στο δικό τους χώρο, αφού μέσα στην οικεία τους υπάρχει ότι τους είναι απαραίτητο. Είναι απλό, λιτό και απέριττο χωρίς πομπώδη αντικείμενα και άχρηστα έπιπλα. Το κάθε τι έχει μπει στην κατάλληλη θέση και πολλά από τα μικροέπιπλα μπορεί να τα έχουν κατασκευάσει και οι ίδιοι. Τα χρώματα είναι ξεκούραστα, τα υφάσματα φίνα και οι γραμμές στα έπιπλα ισορροπημένες. Όλα έχουν την αίσθηση του φυσικού και τα λουλούδια ή φυτά έχουν περίοπτη θέση. Επειδή αγαπούν πολύ και τα κατοικίδια πάντα στο σπίτι τους θα έχουν μια ξεχωριστή θέση για το αγαπημένο τους κατοικίδιο. Το μπάνιο θα είναι από τα πιο περιποιημένα δωμάτια του σπιτιού.

ΖΥΓΟΣ

Αν μπείτε σε ένα σπίτι που είναι τα πάντα όμορφα, μέχρι και η παραμικρή λεπτομέρεια, τότε ανήκει σε Ζυγό. Το ζώδιο της ομορφιάς και της αρμονίας, δημιουργεί καλαίσθητους χώρους, που πραγματικά κάνουν τη διαφορά. Ανεξάρτητα από το στιλ που θα διαλέξουν, με τις πινελιές τους θα το απογειώσουν. Από ποπ στοιχεία και μοντέρνα έπιπλα, μέχρι το πιο κλασικό κομμάτι μπορούν να τα ταιριάξουν στον ίδιο χώρο και το αποτέλεσμα να εκπέμπει χάρη και υψηλή αισθητική. Τα χρώματα που επιλέγουν είναι διακριτικά, όπως και ο φωτισμός και η γενικότερη ατμόσφαιρα μαγεύει. Τα πάντα μέσα στο σπίτι είναι τακτοποιημένα και επικρατεί η άνεση και η ποιότητα. Για τους Ζυγούς είναι σημαντικό να ικανοποιούν τις αισθήσεις τους και ιδιαίτερα την όσφρηση, για αυτό και πάντα στο σπίτι τους πλανάται ένα ευχάριστο άρωμα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το σπίτι ενός Σκορπιού είναι, σχεδόν πάντα, ημιφωτισμένο και αποπνέει ένα μυστήριο. Δεν αγαπούν τα πολλά φώτα και αντιπαθούν ό,τι είναι χτυπητό στο μάτι και ιδιαίτερα των άλλων. Αν μπορούσαν να μένουν απομονωμένοι σε ένα σπίτι μακριά από όλα τα βλέμματα, δίπλα σε ένα ποτάμι ή λίμνη θα ήταν ευτυχισμένοι. Θέλουν να διατηρούν τη ζωή τους ιδιωτική και κρυφή. Προτιμούν σκούρα χρώματα, ίσως και το μαύρο και έπιπλα σε ήσυχες γραμμές, ενώ θέλουν εκκεντρικά διακοσμητικά. Το δωμάτιο που έχει προτεραιότητα γι’ αυτούς είναι η κρεβατοκάμαρα, καθώς εκεί και χαλαρώνουν και εκτονώνονται. Επίσης, πάντα το καθιστικό τους, στο οποίο περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας, δουλεύοντας ή διασκεδάζοντας, πρέπει να είναι άνετο. Σίγουρα θα φροντίσουν να βάλουν συναγερμό και κάμερες παρακολούθησης.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες προτιμούν να περνάνε το χρόνο τους έξω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν όμορφα σπίτια. Προτιμούν τα μικρά και βολικά οικήματα, που μπορούν να τα φέρνουν βόλτα γρήγορα και να μην χάνουν το χρόνο τους σε δουλειές και καθαριότητα. Το σπίτι τους θυμίζει πολυεθνικό μουσείο με αναμνηστικά αντικείμενα και φωτογραφίες από τα ταξίδια τους. Οι αναμνήσεις τους δεν είναι κλεισμένες σε άλμπουμ ή κουτιά, αλλά είναι ζωντανές παντού γύρω τους. Αγαπούν την πολυτέλεια και η οικία τους είναι ζεστή και αποπνέει έναν αέρα άνεσης, ελευθερίας και φιλικότητας. Όταν μπεις στο σπίτι ενός Τοξότη, είναι σαν να σε «καλωσορίζει» και να σε προσκαλεί να μείνεις εκεί όσο θέλεις. Συνήθως έχουν κάποιο όργανο γυμναστικής ή ένα ολόκληρο γυμναστήριο, με το οποίο σπάνια έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν. Επίσης έχουν πολλά βιβλία με εναλλακτικά θέματα και, βεβαίως, ένα τεράστιο κρεβάτι, ακόμη κι αν κοιμούνται μόνοι τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Συντηρητικό είναι το σπίτι των περισσότερων Αιγόκερων, ενώ το καφέ χρώμα και το ξύλο κυριαρχούν. Αγαπούν το κλασικό και τις αντίκες και σπάνια πετούν κειμήλια και οικογενειακά αντικείμενα. Θέλουν το σπίτι τους να αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα τους και είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ένας χώρος-γραφείο, αφού συνεχίζουν να εργάζονται όταν βρίσκονται στο σπίτι. Θέλουν ένα κομψό στιλ διακόσμησης με μινιμαλιστική νοοτροπία, χωρίς εκκεντρικά στοιχεία, αλλά μερικές φορές οδηγούνται στην υπερβολή, όταν παραπέμπει στην πολυτέλεια, όπως, για παράδειγμα, έναν πολυέλαιο. Αυτό που είναι σημαντικό για τους Αιγόκερους είναι να υπάρχει οργάνωση στα πράγματα τους και ευκολία στη διαχείριση, ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να αναρωτιούνται πού βρίσκεται κάτι. Δεν έχουν μαλακούς καναπέδες με μαξιλάρια που βουλιάζουν, αλλά αυστηρά έπιπλα και το σπίτι είναι πάντα σε τάξη. Δίνουν βαρύτητα στους χρηστικούς χώρους, όπως η κουζίνα και το μπάνιο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όσο και να προσπαθούν, οι Υδροχόοι σπάνια καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα σπίτι-φωλιά, καθώς το μυαλό τους το έχουν στις παρέες και τις βόλτες. Σίγουρα όμως, θα έχουν μεγάλους καναπέδες και πολλά καθίσματα για να χωράνε όλοι οι φίλοι τους, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Μάλιστα μπορεί να επιλέξουν ένα σπίτι μεγαλύτερο από τις ανάγκες τους, για να έχει επιπλέον δωμάτια, προκειμένου να φιλοξενούν όποιον έχει ανάγκη. Το σπίτι θα είναι ευάερο, ίσως χωρίς κουρτίνες και δεν θα λείπουν τα βιβλία, οι υπολογιστές, οι τηλεοράσεις και ό,τι άλλο τεχνολογικό γκάτζετ μπορεί να κάνει τη ζωή τους εύκολη. Είναι πιθανό να έχουν ενσωματώσει και τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, όπως ηλιακούς συλλέκτες, συστήματα βροχής και άλλα. Επειδή οι Υδροχόοι είναι εκκεντρικοί και μπροστά από την εποχή τους, το μοντέρνο είναι λίγο για αυτούς. Οπότε στο σπίτι ενός Υδροχόου μπορεί να δεις τα πάντα! Μέχρι και διακόσμηση που παραπέμπει στο «Star Wars». Το σίγουρο είναι ότι δεν θα έχουν μπιμπελό, αντίκες, πολυελαίους και το βάζο της γιαγιάς. Αν του έχουν μείνει τέτοια αντικείμενα ή θα τα πουλήσει σε κάποια αντικερί ή θα τα χαρίσει σε κάποιον φίλο του που τα θέλει. Αγαπούν την τάξη και την καθαριότητα, αλλά προτιμούν να κάνουν άλλοι τις δουλειές.

ΙΧΘΥΕΣ

Το ιδανικό σπίτι για τους Ιχθύς, δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι. Μονίμως κάτι αλλάζουν στη διακόσμηση, κάτι επιδιορθώνουν και καταφέρνουν, παρά τη νοικοκυροσύνη τους, να ζουν στο χάος. Σίγουρα μια νότα ρομαντισμού, μυστηρίου και άλλης εποχής, πλανάται στην ατμόσφαιρα. Η οικία των Ιχθύων είναι καλόγουστη, ζεστή και οι ίδιοι είναι καλοί οικοδεσπότες, περιποιητικοί, τρυφεροί και οι επισκέπτες νιώθουν άνετα και σαν στο σπίτι τους. Όπως και τα άλλα ζώδια του νερού, αν είναι εφικτό, θα μείνουν κοντά σε θάλασσα, λίμνη ή ποτάμι, ενώ αγαπούν τα φυτά και τα ζώα. Δεν αρέσκονται στα σκληρά και σκούρα υλικά, προτιμούν τις διαφάνειες και ο φωτισμός είναι ανάλογα με τη διάθεση τους. Τα χρώματα που επιλέγουν είναι αυτά που μπορούν να τους χαλαρώσουν και τα έπιπλα πρέπει να είναι άνετα με διακοσμητικά μαλακά μαξιλάρια και κουβέρτες. Σίγουρα θα έχουν κουρτίνες σε ρομαντικά σχέδια και ίσως μια γωνιά γεμάτη εικόνες.