Ποιο ζώδιο οδηγεί καλύτερα

Ποιο ζώδιο οδηγεί καλύτερα

Πολλές έρευνες έχουν γίνει σχετικά με την αντιστοιχία οδηγών και ζωδίων, οι πιο σημαντικές από αυτές από ασφαλιστικές εταιρίες που παίρνουν στατιστικά από την οδήγηση και τα ατυχήματα των πελατών τους. Τα συμπεράσματα λένε ότι οι Κριοί είναι οι πιο απρόσεκτοι και οι Αιγόκεροι οι καλύτεροι οδηγοί. Το Αμερικάνικο υπουργείο μεταφορών και μετακινήσεων στην έρευνα του αποκαλύπτει, ότι περνάμε κατά μέσο όρο σχεδόν 1 ώρα κάθε μέρα μέσα στο αυτοκίνητο μας. Φανταστείτε να μένετε και σε μια πόλη που έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα πόσο περισσότερο αυξάνεται αυτός ο χρόνος όταν κολλάτε στην κίνηση. Στην αστρολογία, ο πλανήτης που κυβερνά την οδήγηση, τα αυτοκίνητα ή γενικότερα τα μέσα μεταφοράς είναι ο Ερμής. Η θέση του παίζει σίγουρα σπουδαίο ρόλο στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη διαδικασία οδήγησης, αλλά και στη συμπεριφορά μας στο δρόμο ως οδηγοί απέναντι στους άλλους οδηγούς, τους πεζούς, τις σημάνσεις στους δρόμους. Παρακάτω τα στοιχεία αναφέρονται μόνο στο ζώδιο σας και όχι στον Ερμή. Θα πρέπει, για να εξαγάγουμε πιο αντικειμενικά στοιχεία να λάβουμε υπόψη μας κι άλλους παράγοντες, όπως το ζώδιο που βρίσκεται ο Ερμής στο ωροσκόπιο μας και τις όψεις που κάνει. Για παράδειγμα, ένας Ερμής σε δύσκολη όψη με Ποσειδώνα μπορεί να κάνει κάποιον να μην έχει καλό προσανατολισμό. Ή να μην μπορεί εύκολα να διαβάσει χάρτες. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά πώς συμπεριφέρονται τα 12 ζώδια στο τιμόνι και τι αυτοκίνητο τους ταιριάζει και βέβαια σε ποιο νούμερο της λίστας με τους καλύτερους και τους χειρότερους οδηγούς βρίσκεται. Φυσικά η λίστα ξεκινά με τον καλύτερο και όσο πάμε προς τα κάτω είναι ο πιο απρόσεκτος.

#1 ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι στατιστικές λένε ότι είστε οι καλύτεροι οδηγοί και δεν είναι τυχαίο ότι το ζώδιο σας εκπροσωπούν μερικοί από τους πιο καταξιωμένους οδηγούς αγώνων! Έχετε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, δεν θα πατήσετε το γκάζι αν δεν υπάρχει λόγος, είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε, καταφέρνετε να προσανατολιστείτε διαβάζοντας έναν χάρτη και δεν υπάρχει περίπτωση να χάσετε την ψυχραιμία σας ό,τι κι αν συμβεί. Σας ταιριάζει ένα μεγάλο σε μέγεθος αυτοκίνητο, που να δείχνει βέβαια και το κοινωνικό σας στάτους!

#2 ΔΙΔΥΜΟΙ

Μολονότι δεν έχετε την καλύτερη φήμη (τουλάχιστον στις ασφαλιστικές εταιρίες αφού είστε «ζημιάρηδες»), λατρεύτε την οδήγηση, διότι με αυτόν τον τρόπο αλλάζετε παραστάσεις και εκτονώνετε λίγα από τα νεύρα σας. Θα σας αναγνωρίσουν εύκολα από τα ζιγκ ζαγκ που κάνετε στον δρόμο για να αποφύγετε τους αργούς οδηγούς και να μην κολλήσετε πίσω από καμιά νταλίκα. Νευρικοί και ανήσυχοι, οδηγείτε ενώ μιλάτε ταυτόχρονα στο κινητό και ψάχνετε τι καλό θα ακούσετε στο ραδιόφωνο. Τα αυτοκίνητα που σας ταιριάζουν είναι τα μικρά, νευρικά αυτοκίνητα πόλης.

#3 ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια! Αυτό είναι το μότο σας και το κριτήριο όταν αγοράζετε αυτοκίνητο. Θα προτιμήσετε τη δεξιά λωρίδα, διότι σημασία δεν έχει πότε θα φτάσετε, αλλά αν θα φτάσετε ασφαλείς. Πρέπει να έχετε το λιγότερο φορτωμένο οδηγητικό μητρώο, διότι σέβεστε τον ΚΟΚ και δεν παίρνετε εύκολα κλήσεις. Το χειρότερο σας είναι το «ξεκίνα – σταμάτα» στην πόλη, που φθείρει το αυτοκινητάκι σας και την ψυχική σας ηρεμία. Το αυτοκίνητο που σας ταιριάζει πρέπει να έχει μεγάλους χώρους και θα το επιλέξετε σύμφωνα με τις επιδόσεις του στα κρας τεστ.

#4 ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Λατρεύετε την ταχύτητα, αλλά δεν κάνετε επικίνδυνα πράγματα που θα σας βάλουν σε κίνδυνο. Αν προκαλέσετε κάποιο ατύχημα πιθανώς θα είναι η κακιά η ώρα, διότι σε γενικές γραμμές είστε προσεκτικοί στον δρόμο. Φυσικά, δεν θα επιτρέψετε ποτέ να σας κάνουν κάτι επιλήψιμο χωρίς να πάρετε εκδίκηση κι αυτό μόνο μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες. Σας αρέσουν τα φιμέ τζάμια για να μην σας αναγνωρίζουν, αλλά και γιατί το αυτοκίνητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με πολλούς άλλους τρόπους… ειδικά το βράδυ με παρέα! Το αυτοκίνητο που σας ταιριάζει πρέπει να τονίζει τον έντονο χαρακτήρα σας.

#5 ΛΕΩΝ

Ο ναρκισσισμός σας δεν σταματά ούτε στις οδηγικές σας συνήθειες. Εσείς τους καθρέπτες δεν τους έχετε για να τσεκάρετε την κίνηση πίσω σας, αλλά για να διορθώνετε τα μαλλιά σας ή το μακιγιάζ οι γυναίκες. Σέβεστε γενικώς τις προτεραιότητες, αλλά κυρίως τις δικές σας, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να μην κόψετε κάποιον για να περάσετε πρώτοι αν βιάζεστε. Βέβαια, αν έχετε τα παιδιά σας μέσα στο αυτοκίνητο γίνεστε λίγο καλύτεροι. Τα αυτοκίνητα που λατρεύετε είναι τα κάμπριο, διότι έτσι έχετε την ευκαιρία να φαίνεστε στον δρόμο και να αποσπάτε βλέμματα θαυμασμού για την εμφάνιση σας ή τα μεγάλα τζιπ.

#6 ΖΥΓΟΣ

Θεωρητικά είστε καλοί οδηγοί και η καλύτερη παρέα αν το ταξίδι που έχετε να κάνετε είναι μεγάλο, διότι δεν σας νοιάζει να σταματήσετε για ένα καφέ, για να ξεπιαστούν οι συνοδηγοί σας ή για να ψωνίσετε κάτι ωραίο που είδατε στη βιτρίνα που μόλις περάσατε. Το μόνο πρόβλημα σας είναι η αναποφασιστικότητα σας, που καταντάει επικίνδυνη όταν δεν γνωρίζετε ακριβώς πώς πρέπει να πάτε στον προορισμό σας. Το αυτοκίνητο θα το διαλέξετε με τα κριτήρια του συντρόφου σας περισσότερο, αφού είναι σημαντικό για σας να του-ης αρέσει… αλλά γενικώς προτιμάτε κάτι γκλαμουράτο ή την τελευταία έκδοση ενός ακριβού αυτοκινήτου!

#7 ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οδηγείτε με ασφάλεια ή τουλάχιστον αυτό προσπαθείτε! Σέβεστε τους άλλους οδηγούς, θα παραχωρήσετε προτεραιότητα ακόμη κι αν βιάζεστε και γενικώς έχετε μια μάλλον αμυντική στάση στην οδήγηση. Θα αποφύγετε τις μετακινήσεις σε ώρες που κυκλοφορούν όλοι και θα προτιμήσετε να ταξιδέψετε βράδυ για να μην κολλήσετε σε κίνηση, διότι δεν είναι και το καλύτερο σας να είστε περικυκλωμένοι από άλλους. Ξυπνάνε μέσα σας αγοραφοβικά συναισθήματα. Ένα αυτοκίνητο μικρό με ξεχωριστό στιλ είναι το καλύτερο σας.

#8 ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σας αρέσει η οδήγηση, αλλά η οδηγική σας συμπεριφορά δεν συγκαταλέγεται στις πιο κατάλληλες για το σπορ αυτό! Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε εύκολα και βασικά σας αρέσει να φτιάχνετε τους δικούς σας κανόνες ακόμη και στον δρόμο. Δεν καταλαβαίνετε ας πούμε γιατί δεν μπορείτε να περάσετε ανάποδα σε έναν δρόμο αν δεν έρχεται κάποιος άλλος από το αντίθετο ρεύμα σε μια ώρα μη κυκλοφοριακής αιχμής. Ή γιατί να περιμένετε στο κόκκινο φανάρι τη νύχτα ενώ είστε μόνοι σας στο δρόμο. Σας αρέσει να διηγείστε ιστορίες την ώρα που οδηγείτε και βρίσκετε πιο ενδιαφέρον να μιλάτε στο κινητό. Θα θέλατε το αυτοκίνητο σας να ρυπαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον.

#9 ΙΧΘΥΕΣ

Αν και θα προτιμούσατε να έχετε σοφέρ για τις συνηθισμένες διαδρομές που βαριέστε (σπίτι-δουλειά), σας αρέσει να οδηγείτε σε ένα ταξίδι ή για μια βόλτα. Δεν φημίζεστε για την καλή αίσθηση προσανατολισμού και μάλλον οδηγείτε μηχανικά, διότι το μυαλό σας ίπταται στα προβλήματα που έχετε ή στα σύννεφα. Σας συνεπαίρνει η μουσική, που θέλετε να ακούτε σε ένταση κλαμπ και εύκολα εξαιτίας της δημιουργείτε μικροατυχηματάκια. Το παρκάρισμα είναι το χειρότερο σας! Το αυτοκίνητο που σας ταιριάζει είναι ένα εκκεντρικό αυτοκίνητο και σας αρέσει ο όγκος.

#10 ΤΑΥΡΟΣ

Πεισματάρηδες σε όλα σας, αλλά και στο τιμόνι! Γενικώς είστε από τους ήσυχους οδηγούς, που όμως παραπονιούνται συνέχεια για το πώς οδηγούν οι άλλοι. Σας αρέσει να κρατάτε μια λωρίδα κυκλοφορίας και να πηγαίνετε με τα όρια για να μην σας έρθει και καμιά κλήση. Οι δρόμοι με τα διόδια ενοχλούν ιδιαίτερα την τσέπη σας και θα θέλατε ιδανικά να τους αποφύγετε, αλλά τελικά προτιμάτε να πληρώσετε, προκειμένου ο δρόμος που θα πάρετε να είναι μεγάλος, καθαρός και ασφαλής. Τα αυτοκίνητα που σας ταιριάζουν είναι στιβαρά, βαριά, χωρίς όμως να χάνουν σε ταχύτητα.

#11 ΤΟΞΟΤΗΣ

Θεωρητικά είστε καλοί οδηγοί και μάλιστα πολλοί δάσκαλοι σχολών οδηγών εκπροσωπούν το ζώδιο του Τοξότη. Οδηγείτε καλύτερα πάντως, σε έναν δρόμο μικρής κυκλοφορίας, παρά στο κέντρο της πόλης που γίνεται πανικός και αποσυντονίζεστε. Βλέπετε, όταν οδηγείτε θέλετε να είστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτό που κάνετε. Δυστυχώς ταράζεστε εύκολα, όταν κάποιος σας ενοχλήσει στον δρόμο και δεν το έχετε σε τίποτε να κατεβάσετε το παράθυρο και να τον «στολίσετε» με αρκετά κοσμητικά επίθετα. Σας ταιριάζουν τα σπορ αυτοκίνητα, αν και δεν δίνετε ιδιαίτερη σημασία στις λεπτομέρειες.

#12 ΚΡΙΟΣ

Λατρεύετε την ταχύτητα, τα γρήγορα αυτοκίνητα και τη νευρική οδήγηση. Σπάνια θα σας βρει κάποιος στη δεξιά λωρίδα να περιμένετε στωικά πίσω από ένα λεωφορείο. Μερικές φορές γίνεστε επιθετικοί στον τρόπο που συμπεριφέρεστε στους άλλους οδηγούς, αλλά έχετε τις δικαιολογίες σας. Μονίμως βιάζεστε! Τα «στοπ» και τα κόκκινα φανάρια είναι ότι απεχθάνεστε περισσότερο και αδιαφορείτε σθεναρά για τις προτεραιότητες. Άλλωστε γεννηθήκατε για να είστε πρώτοι. Το αυτοκίνητο που σας ταιριάζει είναι ένα μικρός δαίμονας ταχύτητας ή αν είστε λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία, ένα τζιπάκι που να ακολουθεί το περιπετειώδες πνεύμα σας.