Ποια ζώδια μπορούν να βγάλουν τη χειρότερη πλευρά του εαυτού μας

Ποια ζώδια μπορούν να βγάλουν τη χειρότερη πλευρά του εαυτού μας

Ποια ζώδια μπορούν να βγάλουν τη χειρότερη πλευρά του εαυτού μας

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με τη συμπεριφορά τους μπορούν πολύ εύκολα να βγάλουν τη χειρότερη εκδοχή του εαυτού μας. Πατάνε με μαγικό τρόπο αυτά τα «κουμπιά» που μας εκνευρίζουν, μας κάνουν έξαλλους, αναβλητικούς, ματαιόδοξους, ψυχολογικά «ανισόρροπους» και πολλά άλλα. Αυτοί οι άνθρωποι με τον χαρακτήρα τους λειτουργούν απέναντι μας σχεδόν τοξικά, μας παρασύρουν σε ατραπούς που δεν βγάζουν πουθενά και χαλάνε εκτός από τη διάθεση μας και την εικόνα μας, τόσο στους άλλους όσο και στον ίδιο μας τον εαυτό.

Σίγουρα όλοι μας έχουμε ελαττώματα και «τοξικά» χαρακτηριστικά, τα οποία όμως αν τα δουλέψουμε μπορούμε να τα «δαμάσουμε». Όμως, αν βρεθούμε με τον «λάθος» άνθρωπο οι κακές πλευρές του χαρακτήρα μας δυναμώνουν και γιγαντώνονται. Οι αρνητικές μας πλευρές βγαίνουν στην επιφάνεια ανάλογα με ποιον έχουμε απέναντί μας και τι ερεθίσματα δεχόμαστε. Και εδώ κάπου έρχεται η αστρολογία για να αναδείξει ποια χαρακτηριστικά των ζωδίων δεν είναι ανεκτά από άλλα και τι μπορεί κάποιον να τον ερεθίσει και να προβάλει τον… κακό του εαυτό.

Για παράδειγμα, όλοι ξέρουμε ότι οι Καρκίνοι είναι ευαίσθητοι και τους αρέσει να ανακυκλώνουν τον πόνο τους. Αυτό όμως, δεν αρέσει σε όλους και ειδικά στους Διδύμους που δεν μπορούν να εμβαθύνουν στα συναισθηματικά θέματα και έτσι κάνουν τον, κατά τα άλλα ήρεμο και πράο, Καρκίνο να μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή από ταινία θρίλερ.

Ας δούμε λοιπόν ποιο ζώδιο μπορεί να μας βγάλει τον χειρότερο εαυτό μας ή σε ποιο ζώδιο λειτουργούμε εμείς αρνητικά όταν συναναστρεφόμαστε μαζί του, είτε στη δουλειά, είτε στις κοινωνικές επαφές, είτε και στις ερωτικές. Μάλιστα σε ό,τι αφορά στις πιο προσωπικές σχέσεις μπορεί αυτοί οι συνδυασμοί να υπάρχουν σε ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί και ίσως να αποτελούν τον ορισμό της έκφρασης «μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε». Και κάπως έτσι είναι η επαφή με αυτούς τους ανθρώπους που μας βγάζουν τον κακό εαυτό μας, διότι μας υποβάλλουν σε δοκιμασίες που δεν μας αρέσουν μεν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μας εξελίσσουν και μας πιέζουν να μάθουμε τον εαυτό μας, τα ελαττώματα μας και τα όρια μας.

ΚΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΡΟΣ

Οι Κριοί είναι ενθουσιώδεις, περιπετειώδεις και γεμάτοι ζωή, αλλά με εγωιστικές και αυταρχικές τάσεις. Το χειρότερο για τους Κριούς είναι να αντιμετωπίζουν αντιστάσεις και να μην μπορούν να επιβάλουν τη γνώμη τους. Και αυτό μπορεί να τους συμβεί με τους Ταύρους, οι οποίοι είναι τόσο πεισματάρηδες και ξεροκέφαλοι, που αν αποφασίσουν κάτι κανείς δεν μπορεί να τους αλλάξει γνώμη και θα κάνουν το δικό τους πάση θυσία. Οπότε, όπως είναι κατανοητό, όταν δύο απόλυτοι άνθρωποι κληθούν να… συνεργαστούν, είτε σε προσωπική σχέση είτε σε επαγγελματική, η κατάσταση θα είναι έκρυθμη. Η άρνηση των Ταύρων μπορεί να κάνει τους Κριούς να βγάλουν προς τα έξω την εξουσιαστική τους συμπεριφορά, σε τέτοιο βαθμό που να μην το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι. Μάλιστα, το γεγονός ότι οι Ταύροι θα κάθονται με απάθεια να κοιτούν τους Κριούς να φωνάζουν και να ωρύονται με σπασμένα νεύρα, κάνει τους Κριούς ακόμα πιο έξαλλους και εκρηκτικούς.

ΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι υπομονετικοί και οργανωτικοί Ταύροι μπορεί να χάσουν την ψυχραιμία τους και να χτυπήσουν… κόκκινο όταν βρεθούν με τους Τοξότες, που εκτός από ανεξάρτητοι είναι και πολύ ασυνεπείς. Η επιπολαιότητα και η απερισκεψία των -κατά τα άλλα υπέροχων- Τοξοτών έχουν «μαγικές» ικανότητες, αφού μπορούν να κάνουν τους Ταύρους να βγουν από τα ρούχα τους και ταυτόχρονα να κάνουν πράξη το «ταύρος εν υαλοπωλείο». Γενικά, οι Ταύροι είναι τόσο σταθεροί που η ζωή τους μοιάζει να κινείται σε ράγες τρένου. Καθώς θέλουν όλα να είναι τακτοποιημένα και αν γίνεται προβλέψιμα, ο ενθουσιασμός και η απερισκεψία των Τοξοτών μπορεί να τους «τρελάνει». Οι Ταύροι δεν μπορούν να αφεθούν στη δροσιά και παιδικότητα των Τοξοτών και το μόνο που βλέπουν μπροστά τους είναι την καταστροφή να έρχεται. Έτσι βγάζουν σε υπερθετικό βαθμό τον κακό τους εαυτό που δεν είναι άλλος από μια κυριαρχική παρουσία με έντονες εκρήξεις θυμού.

ΔΙΔΥΜΟΙ ΚΑΙ ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Εάν πάρουμε τα δύο πιο ανοιχτόμυαλα και έξυπνα ζώδια και τα βάλουμε μαζί, το πιο πιθανό είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν χωριό και θα δημιουργηθεί χάος! Οι Δίδυμοι είναι επικοινωνιακοί, αυθόρμητοι, κοινωνικοί, αλλά ασταθείς και επιφανειακοί και δεν μπορούν να συνεννοηθούν πολύ καλά με τους Υδροχόους που ναι μεν είναι ιδεαλιστές, αλλά είναι τόσο αντιδραστικοί και προκλητικοί που κάνουν τους Διδύμους έξαλλους. Η έντονη ελευθερία που νιώθουν και οι δύο, τους κάνει τελικά να μην έχουν σημεία επαφής και είναι σαν να κυνηγούν δρόμους που δεν οδηγούν πουθενά. Οι Δίδυμοι θέλουν να διασκεδάζουν, να επικοινωνούν και να ζήσουν εδώ και τώρα και οι Υδροχόοι κοιτούν το μέλλον και δεν ασχολούνται με το παρόν, κάνοντας τους Διδύμους πυρ και μανία και βγάζουν μια πλευρά στον χαρακτήρα τους που ντρέπονται και οι ίδιοι για αυτήν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΙ

Παρότι οι Καρκίνοι προσπαθούν να δείχνουν αυτάρκεις, βαθιά μέσα τους είναι πολύ ευαίσθητοι και αρκετά ανασφαλείς. Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά που δεν αντέχουν οι Δίδυμοι και συνεχώς υπάρχουν ρήξεις μεταξύ τους. Οι Καρκίνοι θέλουν τρυφερότητα, αγάπη και υποστήριξη και επειδή θυματοποιούνται τους αρέσει να «κλαίγονται» και να αναμασούν το δράμα τους. Κάνουν βουτιές στα συναισθήματα τους και ψάχνουν να βρουν τις ισορροπίες τους. Οι Δίδυμοι από την άλλη… πέρασαν και δεν ακούμπησαν από όλη αυτή την ευαισθησία και δεν αντέχουν να εμβαθύνουν και να αναλύσουν ό,τι μπορεί να αφορά σε συναισθήματα. Είναι πιο επιφανειακοί και εκφράζονται με σκληρότητα και απάθεια στο δράμα, κάνοντας τους Καρκίνους να υποφέρουν ακόμα περισσότερο και να γίνονται πιο ανασφαλείς και κυκλοθυμικοί βγάζοντάς την πιο αρνητική πλευρά του χαρακτήρα τους.

ΛΕΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Λέοντες είναι γενναιόδωροι, υπερήφανοι, ενθουσιώδεις και δεν αντέχουν δίπλα τους άτομα που θέλουν να κάνουν κουμάντο και υποδείξεις και πολύ περισσότερο να τους γειώνουν και να τους σνομπάρουν. Ποιοι είναι ικανοί για κάτι τέτοιο απέναντι στον βασιλιά του ζωδιακού; Μα βέβαια οι Αιγόκεροι που με την ψυχρή, υλιστική και απαισιόδοξη πλευρά τους μπορούν να ζεματίσουν τη γούνα του Λιονταριού, που θέλει να λάμπει και να τον θαυμάζουν. Όλα αυτά κάνουν τους Λέοντες να αντιμετωπίζουν τους Αιγόκερους ως βαρετούς και προβλέψιμους και η κρίση ανάμεσα τους δεν αργεί. Μάλιστα, επειδή και οι δύο είναι αλαζόνες και απόλυτοι, οι μάχες είναι επικές. Ποιος θα αντέξει; Οι Αιγόκεροι έχουν πιο δυνατό κύτταρο και οι Λέοντες θα σπάσουν και θα γίνουν αυτό που ποτέ δεν θέλουν: μίζεροι, δυστυχείς και αρνητικοί.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΙΧΘΥΕΣ

Οι Παρθένοι είναι οργανωτικοί, αναλυτικοί και υπεύθυνοι, όμως η σφοδρή κριτική που ασκούν στους άλλους τους κάνει κάπως δυσάρεστους και ενοχλητικούς. Παρουσιάζονται ως οι γνώστες των πάντων και θέλουν τα πράγματα να γίνονται με τον δικό τους τρόπο. Αυτή τη συμπεριφορά κάποιοι την αντέχουν και κάποιοι δυσανασχετούν. Οι ευαίσθητοι Ιχθύες όμως, δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν και με τις αντιδράσεις τους φέρνουν τους Παρθένους στα όρια τους. Δεν θα αντιμιλήσουν, ούτε θα μπουν σε διαμάχες, απλά τα γλυκά ψαράκια θα ακολουθήσουν τον δρόμο που έχουν χαράξει κάνοντας του κεφαλιού τους και με αυτόν τον τρόπο ανεβάζουν στα ύψη την πίεση των Παρθένων, που δεν ξέρουν πώς να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και γίνονται ακόμα πιο απότομοι και επικριτικοί.

ΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΖΥΓΟΣ

Παρότι για τους Ζυγούς η ισορροπία είναι το ζητούμενο στη ζωή τους, αν βρεθούν δύο Ζυγοί μαζί η πολυπόθητη ισορροπία χάνεται και δίνει τη θέση της στο χάος. Οι Ζυγοί ξεπερνούν τα πάντα με διπλωματία, αγαπούν την καλή ζωή, δεν θέλουν να κοπιάζουν πολύ και είναι αναβλητικοί και αναποφάσιστοι. Οπότε το να προχωρήσει και να μακροημερεύσει μια σχέση ή συνεργασία είναι λίγο δύσκολο, υπό την έννοια ότι και οι δύο θα αποφεύγουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις. Ο ένας θα υποστηρίζει τον άλλον σε λάθος αποφάσεις και οι αρνητικές πλευρές τους θα βασιλεύουν. Οι πιστωτικές κάρτες και τα χρέη ίσως φτάσουν στα ύψη, αφού για παράδειγμα θα προτιμούν να αγοράσουν έναν πίνακα από το να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος. Μπορεί λοιπόν να μην τσακώνονται, αφού και οι δύο θα αποφεύγουν τις ρήξεις, αλλά κανείς από τους δύο δεν θα μπορεί να επαναφέρει τον άλλον στην σκληρή πραγματικότητα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΜΕ ΚΡΙΟ

Οι Σκορπιοί είναι από τα πιο παθιασμένα ζώδια, με την καλή και την κακή έννοια και ανάλογα με το ποιους συναναστρέφονται βγάζουν την προστατευτική ή την πολύ σκληρή και αρνητική πλευρά τους. Οι Κριοί λοιπόν, πολύ εύκολα μπορούν να αποδιοργανώσουν και να ταράξουν τους Σκορπιούς, οι οποίοι για να έχουν ισορροπία στη ζωή τους πρέπει να νιώθουν ασφάλεια. Και όταν λέμε τη λέξη ασφάλεια για τους Σκορπιούς, σημαίνει ότι πρέπει η προσωπική τους ζωή να είναι προστατευμένη, το ταίρι τους να μην τους δίνει δικαιώματα να ζηλέψουν και τα μυστικά τους, αλλά και οι κανόνες που θέτουν, να είναι απαραβίαστα. Όλα αυτά οι Κριοί δεν μπορούν να τα δεχτούν όσο και να θέλουν, όσο και να προσπαθήσουν. Τα Κριάρια είναι τόσο παρορμητικά, που πράττουν πριν σκεφτούν και δεν μπορούν να κρατήσουν τίποτα κρυφό και μυστικό και έτσι μπορεί να δημιουργήσουν, χωρίς ουσιαστικό λόγο και πρόθεση, τόσο μεγάλη ανασφάλεια στους Σκορπιούς που η σκληρή πλευρά τους θα τους τυφλώσει.

ΤΟΞΟΤΗΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

Οι Τοξότες είναι τόσο ενθουσιώδης και αισιόδοξοι που δεν αντέχουν το δράμα, θέλουν να βλέπουν πάντα τη θετική πλευρά των καταστάσεων και να μην μένουν στάσιμοι σε αρνητικά θέματα. Επίσης, είναι τόσο ειλικρινείς, που πολλές φορές βρίσκουν τον μπελά τους όταν εκφράζουν την άποψη τους αυθόρμητα και χωρίς να σκεφτούν αν ο άλλος μπορεί να την αντέξει. Έτσι, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν την υπερευαισθησία και τη γκρίνια των Καρκίνων, οι οποίοι δραματοποιούν τις καταστάσεις, τους ανάβουν κόκκινα λαμπάκια και γίνονται έξαλλοι. Η αρχική πρόθεση των Τοξοτών είναι να προσπαθήσουν να τους κάνουν να γελάσουν και να ξεχάσουν ό,τι συνέβη, αλλά το κάνουν με μεγάλη επιμονή και ανυπομονησία και όταν συνειδητοποιήσουν ότι οι Καρκίνοι δεν μπορούν να βγουν τόσο εύκολα από το τρυπάκι της κυκλοθυμίας, της άμυνας και της ανασφάλειας, επιτίθενται και γίνονται απόλυτοι και απαιτητικοί, δίνοντας μια εικόνα που μισούν και ίδιοι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΟ

Αρχικά οι Αιγόκεροι με τους Σκορπιούς φαίνονται να ταιριάζουν πολύ καθώς έχουν αρκετά κοινά. Είναι και οι δύο φιλόδοξοι -ο καθένας με τον δικό του τρόπο- έχουν κόλλημα με την ανέλιξη στην ιεραρχία της εργασίας τους και βέβαια δεν τους αρέσει να εκτίθενται για κανέναν λόγο. Όλα αυτά που τους ενώνουν όμως, δεν έχουν καμία συναισθηματική βάση. Και οι Σκορπιοί χρειάζονται συναίσθημα και πάθος, που οι Αιγόκεροι αδυνατούν να το δώσουν, τουλάχιστον στο ποσοστό που έχουν ανάγκη οι Σκορπιοί. Έτσι οι καβγάδες δεν αργούν να έρθουν και να γίνουν επικοί. Οι Αιγόκεροι αναζητούν μια ζωή που να έχει μόνο άνοδο και όχι τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και τα παιγνίδια εξουσίας των Σκορπιών, που μπορεί αρχικά να τους εξιτάρουν, αλλά μετά τους κάνουν να φοβούνται και να λαμβάνουν μια αμυντική στάση που δεν τους ταιριάζει καθόλου. Στο τέλος οι Αιγόκεροι κλείνονται στον εαυτό τους, γίνονται απαισιόδοξοι και συναντούν την σκοτεινή τους πλευρά που δεν τους αρέσει και δεν τους εκφράζει, διότι δεν τους εξελίσσει. Όσο όμως πιο πολύ μένουν -για να μην εκτεθούν στους άλλους- τόσο πιο πολύ αισθάνονται ότι βυθίζονται και ότι χάνουν τον εαυτό τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΜΕ ΛΕΩΝ

Οι Υδροχόοι και οι Λέοντες είναι τόσο ίδιοι και τόσο διαφορετικοί που μπορεί να λειτουργήσουν πολύ τοξικά ο ένας στον άλλον. Και οι δύο νιώθουν για τον εαυτό τους ότι είναι ξεχωριστοί και μοναδικοί και ότι ο άλλος πρέπει να τον θαυμάζει. Ωστόσο οι Υδροχόοι είναι πιο ανοιχτόμυαλοι και λάτρεις της απόλυτης ελευθερίας, που μπορεί και να κάνουν ένα βήμα πίσω. Και όταν θα γίνει αυτό οι Λέοντες θα κάνουν ένα βήμα μπροστά και θα ζητήσουν περισσότερα. Έτσι σιγά – σιγά θα προσπαθήσουν να καταπνίξουν την ανεξαρτησία των Υδροχόων, που όμως είναι αδιαπραγμάτευτή για αυτούς και οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες. Το δεσποτικό ύφος των Λεόντων θα κάνει τους Υδροχόους συναισθηματικά απόμακρους, υπέρμετρα σαρκαστικούς και θα τους οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή, βγάζοντας στην επιφάνεια τα αρνητικά χαρακτηριστικά τους.

ΙΧΘΥΕΣ ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟ

Αυτός ο συνδυασμός λειτουργεί τοξικά και στα δύο μέλη. Η ψυχρή λογική, η αναλυτική νοοτροπία και η σκληρή κριτική των Παρθένων ευνουχίζει το συναίσθημα των ευαίσθητων Ιχθύων και τους κάνει να κλείνονται πιο πολύ στον δικό τους ιδανικό κόσμο. Επίσης, η φιλοχρήματη πλευρά των Παρθένων έρχεται σε σύγκρουση με τη σπάταλη πλευρά των Ιχθύων και αυτό μπορεί να αποβεί «μοιραίο» για τους Ιχθύς, καθώς ίσως πέσουν θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης από τους Παρθένους. Επίσης, η εξαντλητική γκρίνια των Παρθένων μπορεί να ψαλιδίσει τη δημιουργική έκφραση των Ιχθύων και να τους οδηγήσουν σε ψυχολογική κατάπτωση, βγάζοντας ένα πρόσωπο βαρετό χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος για τίποτα.