Ποια ζώδια αποκαλύπτουν τα μυστικά και ποια είναι «τάφος»

Ποια ζώδια αποκαλύπτουν τα μυστικά και ποια είναι «τάφος»

Ποια ζώδια αποκαλύπτουν τα μυστικά και ποια είναι «τάφος»

Όλοι έχουμε κάτι -ή ξέρουμε κάτι- που πρέπει να μείνει κρυφό, αυτό το κάτι που δεν πρέπει να φτάσει σε λάθος αυτιά. Μπορεί να μην είναι απαραίτητα κάτι κακό. Μπορεί να είναι το νέο μίας εγκυμοσύνης, ενός γάμου ή ένα πάρτι έκπληξη. Μπορεί όμως να είναι κάτι πολύ σοβαρό, όπως για παράδειγμα ότι η εταιρία που εργάζεστε ετοιμάζεται να απολύσει κάποιον φίλο σας και εσείς το μάθατε εμπιστευτικά. Τι θα κάνετε; Θα κρατήσετε το στόμα σας κλειστό;

Καλώς ή κακώς δεν είναι όλα τα θέματα προς δημοσιοποίηση είτε πρόκειται για κάτι θετικό είτε για αρνητικό, αλλά δεν αντιδρούν όλοι με τον ίδιο τρόπο ή ευαισθησία. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να διατηρήσουν ασφαλή τα μυστικά, κάποιοι που τα αισθάνονται ως τεράστιο βάρος, άλλοι που τα εκμεταλλεύονται και μερικοί που απλώς τα ανακυκλώνουν κουτσομπολεύοντας. Αν δεν θέλετε λοιπόν να καείτε, προσέξτε σε ποιους λέτε τα μυστικά σας, διότι πολλές φορές εμείς οι ίδιοι τα αποκαλύπτουμε σε άτομα που ναι μεν φαίνονται έμπιστα, αλλά τελικά δεν μπορούν να σφραγίσουν τα χείλη τους. Μπορεί να είναι οι πιο καλοί, συμπονετικοί και ενθουσιώδεις άνθρωποι, αλλά έχουν αυτό το ελάττωμα και τους… ξεφεύγουν αυτά που δεν πρέπει. Δεν το κάνουν απαραίτητα για κακό, αλλά το θέμα είναι ότι το κάνουν.

Ας δούμε λοιπόν ποια ζώδια δεν μπορούν να κρατήσουν μυστικά, για ποιους λόγους τα αποκαλύπτουν και ποια είναι «τάφος».

ΚΡΙΟΣ

Η παρόρμηση είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των Κριών και δυστυχώς δεν μπορούν να κρατήσουν κάτι κρυφό. Ούτε τα δικά τους μυστικά μπορούν να κρατήσουν, πόσο μάλλον τα δικά σας. Δεν αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα κάποιας πληροφορίας που λαμβάνουν και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η αποκάλυψη της και μπορεί εύκολα να πετάξουν τη «βόμβα» εκεί που δεν το περιμένετε. Επίσης, επειδή οι ίδιοι δεν κρατούν σχεδόν τίποτα κρυφό από τη δική τους ζωή, δεν μπορούν και να καταλάβουν γιατί οι άνθρωποι θέλουν να κρατήσουν κάτι μυστικό. Αν το νέο που μαθαίνουν είναι καλό θα το μοιραστούν με όλους από τη χαρά τους, αν είναι κάτι αρνητικό θα το αποκαλύψουν σκεπτόμενοι έτσι θα σας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσετε. Υπάρχει βέβαια και μια περίπτωση να σας «απειλήσουν» ότι θα χρησιμοποιήσουν εναντίον σας ό,τι ξέρουν, αν δεν κάνετε αυτό που επιθυμούν… Αλλά και να πάτε με τα νερά τους στο τέλος δεν θα κρατήσουν το στόμα τους κλειστό, δεν μπορούν. Οπότε κρατήστε εσείς το δικό σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι είναι αξιόπιστα άτομα και μπορούν να αξιολογήσουν σωστά αν κάτι είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να το πάρουν μαζί τους… Επειδή οι ίδιοι δεν εκμυστηρεύονται εύκολα ό,τι τους απασχολεί και τους βαραίνει, αντιλαμβάνονται ότι αν κάποιος τους ανοίξει την καρδιά του και τους εμπιστευτεί είναι σοβαρό και το θεωρούν ως μεγάλη τιμή. Είναι τίμιοι και σταθεροί και δεν θα φέρουν κάποιον σε δύσκολη θέση. Αν το μυστικό που θα μάθουν είναι κάτι όμορφο, όπως ένα πάρτι έκπληξη, θα συμμετέχουν στην όποια διαδικασία και θα βοηθήσουν να διατηρηθεί κρυφό όσο είναι δυνατόν. Αν όμως είναι κάτι πολύ σοβαρό και σκοτεινό, όπως ένα θέμα υγείας ή η αποκάλυψη κάποιας βίαιης συμπεριφοράς που εμπίπτει και σε νομικά θέματα, τότε η ηθική τους θα γίνει ο εφιάλτης τους. Το μυστικό θα πάρει τη μορφή «βάρους» και θα χάσουν τον ύπνο τους μέχρι να αποφασίσουν τελικά τι θα κάνουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι πιθανότητες να μάθουν κάποιο μυστικό οι Δίδυμοι είναι πάρα πολλές, αλλά οι πιθανότητες να το κρατήσουν κρυφό είναι ελάχιστες. Οι Δίδυμοι μιλούν και επικοινωνούν με πολύ κόσμο συνεχώς και έχουν έναν μαγικό τρόπο να εκμαιεύουν πληροφορίες, χάρη στην επιδεξιότητα με την οποία χειρίζονται τον λόγο. Κάνουν τους άλλους να αισθάνονται άνετα, να χαλαρώνουν και να τους εκμυστηρεύονται διάφορα. Μόλις λάβουν κάποια πληροφορία αυτό αποτελεί κάτι σαν… βούτυρο στο ψωμάκι τους και χτυπάει στο κεφάλι τους συναγερμός. Θέλουν να μοιραστούν την πληροφορία με όλο τον κόσμο, έστω και αν έχουν ορκιστεί ότι δεν θα πουν τίποτα. Δεν μπορούν να κρατηθούν είναι στη φύση τους αυτό και όσο πιο ζουμερή είναι η είδηση τόσο πιο γρήγορα θα την επικοινωνήσουν. Οι Δίδυμοι λατρεύουν να κουτσομπολεύουν και θα το κάνουν έστω και αν πρέπει να πατήσουν τις αμέτρητες υποσχέσεις που έχουν δώσει για πλήρη εχεμύθεια.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι αν μάθουν ένα μυστικό από κάποιο πολύ κοντινό τους πρόσωπο δεν θα το αποκαλύψουν εύκολα, αλλά θα υποφέρουν και θα δεθεί το στομάχι τους κόμπος. Δεν είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να διαχειριστούν μια κρυφή κατάσταση, διότι θα θέλουν να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν και κάπως έτσι ξεκινούν τα προβλήματα. Από το άγχος τους να δώσουν μια λύση ή ένα χέρι βοηθείας θα αρχίσουν να μοιράζονται το «μυστικό» με άτομα εμπιστοσύνης τους και αφού τους έχουν βάλει πρώτα να ορκιστούν ότι δεν θα το πουν. Αλλά συνήθως αυτοί οι όρκοι δεν τηρούνται, όπως δεν τους τήρησαν και οι Καρκίνοι, έστω και αν οι προθέσεις τους ήταν καλές.

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες μπορούν να κρατήσουν μυστικά. Μάλιστα όσο πιο μεγάλο και σοβαρό είναι το θέμα που θα τους εκμυστηρευτείτε τόσο περισσότερο θα το προστατεύσουν. Και αυτό γιατί όταν κάποιος τους εμπιστευτεί τον πόνο του ή τη χαρά του, αισθάνονται σημαντικοί και ξεχωριστοί και για κανέναν λόγο δεν θα χάλαγαν αυτή την εικόνα. Παίρνουν σοβαρά την ευθύνη να έχουν στα χέρια τους προνομιακές πληροφορίες και δεν θα τις μοιραστούν με κανέναν. Εκτός εάν αυτό που έμαθαν αφορά την τιμή και την ασφάλεια ενός άλλου ατόμου, τότε θα μιλήσουν προκειμένου να βάλουν στη θέση τους τα πράγματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Δεδομένου ότι οι Παρθένοι είναι πολύ κλειστοί άνθρωποι και δεν μοιράζονται εύκολα τα δικά τους μυστικά, θεωρούν καθήκον τους να κρατούν το στόμα τους κλειστό. Ωστόσο δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ποτέ να κρατήσουν μυστικά θέματα που αφορούν σε «παράνομες» δραστηριότητες, παρά μόνο αν πρόκειται για πολύ ιδιωτικά ζητήματα. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση θα ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, θα δηλώσουν την αντίθεση τους και θα σταματήσουν τη συζήτηση προκειμένου να μην μάθουν άλλες λεπτομέρειες που αντιτίθενται στην ηθική τους και σε ό,τι δεν μπορούν να διαχειριστούν. Πάντως αν δώσουν τον λόγο τους ότι δεν θα μιλήσουν, θεωρητικά θα τον κρατήσουν. Όμως υπάρχει και η περίπτωση, επειδή θεωρούν ότι ξέρουν καλύτερα από εσάς, να προσπαθήσουν να βρουν μια λύση και σε αυτή την προσπάθεια να εκθέσουν σε κίνδυνο το μυστικό σας.

ΖΥΓΟΣ

Παρότι οι Ζυγοί είναι ανοιχτοί άνθρωποι, τιμούν τα μυστικά των φίλων τους και δεν θα κάνουν κουτσομπολιό. Δεν θα εκθέσουν πρόσωπά και καταστάσεις και ιδιαίτερα δεν θα αποκαλύψουν ποτέ επαγγελματικά μυστικά. Επειδή είναι πράοι άνθρωποι και έχουν πάντα ένα πρόθυμο αυτί για τους άλλους συνήθως ξέρουν πολλά… Όμως δεν τα μοιράζονται ποτέ, διότι γνωρίζουν πώς να αποφεύγουν τις κακοτοπιές και δεν θέλουν ούτε να δημιουργούν προβλήματα, ούτε να πρέπει να απολογούνται. Βέβαια, ίσως να το πουν στον πιο δικό τους άνθρωπο, αφού όμως έχουν τσεκάρει την αξιοπιστία του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είναι οι πιο μυστικοπαθείς του ζωδιακού και ποτέ δεν θα αποκαλύψουν τα δικά τους μυστικά. Τα φυλούν ως κόρη οφθαλμού και αυτό γιατί ξέρουν ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιήσει εναντίον τους. Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτονται και πράττουν και για τα μυστικά των άλλων, αλλά από μια άλλη σκοπιά. Οι Σκορπιοί είναι συλλέκτες πληροφοριών και μυστικών και μάλιστα είναι «τάφος». Οι άλλοι βλέπουν ότι μπορούν να τους εμπιστευτούν και ανοίγονται ακόμα περισσότερο και λένε τα εσώψυχά τους. Οι Σκορπιοί δεν θα μιλήσουν και δεν θα αποκαλύψουν κάτι, εκτός αν τους «αναγκάσετε», δηλαδή αν δεν τους συμπεριφερθείτε καλά και τους προδώσετε. Σε αυτή την περίπτωση ετοιμαστείτε να γίνετε… βούκινο ή μάλλον να μάθει το μυστικό σας πρώτα ο μεγαλύτερος εχθρός σας… Και αν τους ζητήσετε τον λόγο θα σας απαντήσουν ότι εφόσον εσείς είπατε το μυστικό σας πώς περιμένατε να μην το πουν αυτοί…

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μερικά πράγματα είναι καλύτερο να μην τα γνωρίζουν οι Τοξότες, διότι πάνω στον ενθουσιασμό και την παρόρμηση της στιγμής μπορεί και να τα ξεστομίζουν. Είναι οι άνθρωποι που «δαγκώνονται» περισσότερο από όλους, αφού μόλις αποκαλύψουν κάτι συνειδητοποιούν ότι είχαν ορκιστεί να μην το πούνε και προσπαθούν να διασφαλίσουν με νύχια και με δόντια ότι οι άλλοι που το έμαθαν δεν θα τους προδώσουν. Δεν το κάνουν για κακό και το μετανιώνουν την ίδια στιγμή και αισθάνονται χάλια, αλλά μπορεί ήδη να έχουν καταφέρει μια μικρή καταστροφή. Οι Τοξότες είναι ελεύθερα πνεύματα και τα μυστικά λειτουργούν για αυτούς σαν μικρές αλυσίδες που τους κρατούν δέσμιους. Όταν μιλάνε για κάτι το κάνουν με πάθος και δεν μπορούν να σκεφτούν τι είναι μυστικό και δεν πρέπει να το πουν και εξαπολύουν τη ρουκέτα! Οπότε όσο και αν σας ορκιστούν και όσο και αν… φιλήσουν σταυρό, οι πιθανότητες να τους ξεφύγει το μυστικό είναι πάρα πολλές. Μάλιστα, επειδή σε συζητήσεις που πιάνουν μιλάνε συνήθως με παραδείγματα για να εξηγήσουν κάτι, μπορεί να αναφερθούν στο μυστικό σας για να μπορέσουν να εκθέσουν καλύτερα το θέμα και να μην καταλάβουν καν ότι μόλις έχουν διαρρεύσει τις πληροφορίες που δεν έπρεπε. Ο αυθορμητισμός τους είναι λίγο επικίνδυνος…

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι σε μικρή ηλικία μπορεί και να χρησιμοποιήσουν τα μυστικά των άλλων για να τους «εξουδετερώσουν» και να πετύχουν τον σκοπό τους, αλλά όσο μεγαλώνουν και ωριμάζουν αλλάζουν τροπάριο. Αντιλαμβάνονται ότι η φήμη τους, που είναι πολύ σημαντική για αυτούς, αποκτά άλλη αίγλη όταν θεωρούνται έμπιστοι και σφραγίζουν τα χείλη τους. Σε ό,τι αφορά τα δικά τους μυστικά δεν εμπιστεύονται σχεδόν κανέναν, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τα επαγγελματικά τους σχέδια. Όμως ούτε τα μυστικά των άλλων δεν πρόκειται να τα βγάλουν στη φόρα, εκτός αν μπορεί να βλάψουν την εταιρεία που εργάζονται, σε αυτή την περίπτωση θα μετρήσουν τα προσωπικά τους οφέλη και θα κινηθούν αναλόγως. Αν όμως πρόκειται για προσωπικά θέματα, τότε θα ακούσουν, θα πουν τη γνώμη τους και δεν θα ασχοληθούν περαιτέρω.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν οι Υδροχόοι μάθουν κάποιο μυστικό που θέτει σε κίνδυνο τη δουλειά τους και τους στόχους τους δεν θα το σκεφτούν πολύ για να το αποκαλύψουν και να βάλουν στη θέση του τον οποιονδήποτε. Αν φτάσει στα αυτιά τους ένα μυστικό που αφορά έναν πολύ δικό τους άνθρωπο, τότε θα πάρουν το μέρος του και θα τον προστατεύσουν, ώστε να μην πληγεί η αξιοπρέπεια και το μέλλον του. Αν όμως κάποιος φίλος τους τους εμπιστευτεί κάποιο θέμα που είναι πολύ σημαντικό, τότε μπορούν να γίνουν και «συνένοχοι» για να τους βοηθήσουν. Οι Υδροχόοι μπορούν να φτάσουν και στα δύο άκρα, είτε να είναι οι πιο έμπιστοι είτε οι μεγαλύτεροι «προδότες», αρκεί να υπάρχει ένας σκοπός και να πιστεύουν ότι η πράξη τους μπορεί να επιλύσει μια κρίση.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες είναι αυτό που λέμε «ούτε του παπά». Δεν πρόκειται να αποκαλύψουν κάτι που τους εμπιστεύτηκε κάποιος ούτε με «βασανιστήρια». Μπορεί να θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο, δηλαδή να παρεξηγηθούν με τον/η σύζυγό τους, τους γονείς τους, τους φίλους τους, τους συνεργάτες τους κλπ., αλλά δεν θα πουν αυτό που δεν πρέπει, όσο και αν τους βαραίνει. Θεωρούν ότι αν προδώσουν την εμπιστοσύνη κάποιου είναι σαν να προδίδουν τον εαυτό τους και κρατούν τα χείλη τους σφραγισμένα. Βέβαια, υπάρχει περίπτωση να αφηγηθούν το μυστικό σας σαν μια ιστορία που άκουσαν, χωρίς να αποκαλύψουν ονόματα και γεγονότα, μόνο και μόνο αν μπορούν να βοηθήσουν κάποιους άλλους μέσω της δικής σας εμπειρίας.