Ποια ζώδια είναι ανασφαλή και ποια έχουν έντονη αυτοπεποίθηση

Ποια ζώδια είναι ανασφαλή και ποια έχουν έντονη αυτοπεποίθηση

Ποια ζώδια είναι ανασφαλή και ποια έχουν έντονη αυτοπεποίθηση

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι έντονο και ηγετικό χαρακτήρα που βάζουν το «εγώ» τους μπροστά και διεκδικούν με τρόπο που κάνει «θόρυβο». Κάποιοι προτιμούν να διατηρούν χαμηλό προφίλ, να είναι ήσυχοι, παθητικοί και πολλές φορές κάνουν πίσω παρότι έχουν δίκιο.

Η θέση του Ήλιου μας, δηλαδή το ζώδιο μας, δείχνει σε μεγάλο βαθμό αν έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, στις ικανότητες μας ή αν βασανιζόμαστε από έλλειψη αυτοπεποίθησης και ενώ μπορεί να είμαστε πιο ικανοί από άλλους, τελικά κάνουμε πίσω επειδή η ανασφάλεια μας δεν μας επιτρέπει να παλέψουμε. Η αμφιβολία για το αν έχουμε δίκιο ή αν μπορούμε να τα καταφέρουμε λειτουργεί ως τροχοπέδη και «τσαλακώνει» την εξέλιξη μας. Αν δεν ξέρετε το ζώδιο σας πατήστε εδώ για να το μάθετε με ακρίβεια.

Ας δούμε λοιπόν την κατάταξη των ζωδίων ξεκινώντας από τα πιο ανασφαλή για να καταλήξουμε σε αυτά που έχουν τεράστια αυτοπεποίθηση.

#12 ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και συναισθηματικοί και ένα από τα βασικά τους μειονεκτήματα είναι ότι παίρνουν τα πράγματα πολύ προσωπικά. Έτσι, παρότι είναι αρκετά δυνατοί και μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, η ανασφάλεια τους δεν τους επιτρέπει να βάζουν τους άλλους στη θέση τους και να διεκδικούν αυτό που θέλουν. Και όλα αυτά από το φόβο να μην χάσουν όσους αγαπούν. Έτσι οπισθοχωρούν χωρίς καν να δώσουν μάχη και ας έχουν χίλια δίκια με το μέρος τους.

#11 ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι έχουν τόσο έντονη ανασφάλεια, ανεξαρτήτως αν τη δείχνουν προς τα έξω ή όχι, που πραγματικά βασανίζουν τον εαυτό τους. Επειδή οι Παρθένοι δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι και είναι απίστευτα επικριτικοί, τόσο με τους άλλους όσο και με τον εαυτό τους, θεωρούν ότι και οι άλλοι άνθρωποι τους κρίνουν αυστηρά και νομίζουν ότι δεν αξίζουν. Μην ξεχνάτε ότι για τους Παρθένους το βασικό ζητούμενο είναι να κάνουν καλή εντύπωση, οπότε μην πιστεύοντας στον εαυτό τους βλάπτουν οι ίδιοι την αυτοεκτίμησή τους και αυτομαστιγώνονται για λάθη και ελαττώματα, που οι άλλοι μπορεί να μην βλέπουν καν. Έτσι όσο και να δείχνουν ότι είναι άτρωτοι, βαθιά μέσα τους τρώγονται με τις ανασφάλειες τους.

#10 ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί αποφεύγουν όσο μπορούν τις ευθύνες, τα προβλήματα, τους διαξιφισμούς και τις… αποφάσεις. Δεν θέλουν να έρχονται σε δύσκολη θέση, να υπάρχουν προβλήματα, αγαπούν την ισορροπία και θα συμβιβαστούν προκειμένου να αποφύγουν τυχόν καβγάδες και τριβές, Και όλα αυτά επειδή θέλουν να είναι αρεστοί στους άλλους και να τους συμπαθούν όλοι, οπότε είναι διατεθειμένοι να κάνουν όχι μόνο ένα, αλλά πολλά βήματα πίσω για να αποφύγουν τις αντιπαραθέσεις.

#9 ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες δεν έχουν ισχυρή αυτοπεποίθηση και πίσω από το ήρεμο προσωπείο τους προσπαθούν να κρύψουν όλες τις ανασφάλειες τους. Δεν είναι ποτέ σίγουροι για το αν αυτό που κάνουν είναι σωστό και αν αρέσει στους άλλους, δεν έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους, οπότε δεν υπερασπίζονται τις θέσεις και τις απόψεις τους. Συνήθως ακροβατούν και επηρεάζονται από τη γνώμη των άλλων και πολλές φορές άγονται και φέρονται μέχρι να βρουν ένα περιβάλλον να τους πιστέψει και να τους αποδεχτεί και τότε μόνο θα ορθώσουν ανάστημα.

#8 ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι είναι κάπου στη μέση, ανάμεσα σε εκείνους που είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και σε αυτούς που είναι ανασφαλείς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δείχνουν πολύ ισχυροί και σίγουροι για τον εαυτό τους, διότι δεν θέλουν οι άλλοι να τους θεωρούν ευάλωτους και εύκολους αντίπαλους. Βέβαια, μέσα τους έχουν το αγκάθι της ανασφάλειας να τους «τσιμπάει», ιδιαίτερα όταν πρόκειται για προσωπικές υποθέσεις. Στις σχέσεις τους είναι πιο εσωστρεφείς και με χαμηλή αυτοπεποίθηση και δεν διεκδικούν, όπως στα επαγγελματικά τους που είναι πιο σκληροπυρηνικοί στη διαχείριση τους.

#7 ΔΙΔΥΜΟΙ

Το πόσο σιγουριά αισθάνονται οι Δίδυμοι για τον εαυτό τους εξαρτάται από τη διάθεση και τις συνθήκες. Αν βρίσκονται σε οικείο περιβάλλον βγάζουν μια εξαιρετικά ισχυρή προσωπικότητα και κερδίζουν τις εντυπώσεις. Αν όμως βρεθούν έξω από τα νερά τους, μπορεί να αμφιβάλλουν για τις ικανότητες τους, να αισθάνονται άβολα και μαζεύονται, μέχρι τουλάχιστον να μετρήσουν τους αντιπάλους τους και αν τους παίρνει θα βγουν μπροστά, αλλιώς θα λουφάξουν στην ησυχία τους.

#6 ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, ξέρουν τα όρια τους και μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Είναι τόσο ξεροκέφαλοι και αγύριστα κεφάλια που αποκλείεται να αλλάξουν γνώμη, έστω και αν γνωρίζουν βαθιά μέσα τους ότι αυτό που κάνουν θα τους βγει σε κακό. Αν θέλουν κάτι θα πέσουν στη μάχη για να κερδίσουν και δεν θα επιτρέψουν στον αντίπαλο να δει ούτε ένα ψήγμα ανασφάλειας, όσο και αν κατά βάθος μέσα τους μπορεί να τρέμουν.

#5 ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί ξέρουν πολύ καλά τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους και έχουν απίστευτο κοντρόλ στο τι δείχνουν προς τα έξω. Μπορούν και παρουσιάζονται ως ισχυροί και αλύγιστοι, έστω και αν μέσα τους νιώθουν… κομμάτια. Γνωρίζουν καλά ότι μπορεί να χειριστούν τους άλλους και έχουν την ικανότητα να μετατρέψουν τα ελαττώματα τους σε πλεονεκτήματα. Είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και ότι μπορούν να πετύχουν ακριβώς αυτό που θέλουν, έστω και αν πρέπει να χρησιμοποιήσουν μεθόδους πιο υπόγειες.

#4 ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι έχουν αυτοπεποίθηση και το δείχνουν βάζοντας με ψυχρό τρόπο τα όρια τους. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους είναι δεδομένη και μάλιστα πολλές φορές δεν ενδιαφέρονται και πολύ για τη γνώμη που θα σχηματίζουν οι άλλοι. Προχωρούν στην πορεία που έχουν χαράξει και υποστηρίζουν τις αποφάσεις τους χωρίς να νοιάζονται για τις… παράπλευρες απώλειες. Δεν κάνουν εύκολα πίσω, δεν διαπραγματεύονται και δεν συμμετέχουν σε εντάσεις, έστω και αν οι ίδιοι τις έχουν προκαλέσει. Πετάνε τη «βόμβα» και παρακολουθούν ψύχραιμοι τα αποτελέσματα των πράξεων τους.

#3 ΚΡΙΟΣ

Η σιγουριά είναι συνώνυμο των Κριών και η αυτοπεποίθηση τους χτυπάει κόκκινο. Πιστεύουν στον εαυτό τους, είναι ενεργητικοί, δυναμικοί και δεν κάμπτονται εύκολα, ούτε από τις αναποδιές που μπορεί να παρουσιαστούν. Κάθε εμπόδιο το βλέπουν σαν πρόκληση και τίποτα δεν είναι ικανό να τους σταματήσει από τον στόχο τους. Θέλουν πάντα να είναι αρχηγοί, επιθυμούν να εμπνέουν τους άλλους, αλλά είναι ικανοί να συγκρουστούν, να φωνάξουν και να επιβάλουν τη γνώμη τους με κάθε τρόπο, αφού δεν δέχονται αντιρρήσεις.

#2 ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες είναι τόσο αισιόδοξοι που τίποτα δεν μπορεί να κάμψει το κέφι που έχουν για τη ζωή και τα σχέδια τους για το μέλλον. Κοιτάνε πάντα μπροστά, πιστεύουν στον εαυτό τους και δεν αφήνουν τις ανασφάλειες να πάρουν το τιμόνι της ζωής τους. Η πυξίδα τους δείχνει πάντα το μέλλον και οποιαδήποτε δυσκολία την ξεπερνούν με… χαμόγελο. Ξέρουν τι θέλουν και πώς α το αποκτήσουν. Δεν κάθονται να κλαίνε πάνω από τα λάθη τους και ξέρουν ότι στο τέλος η τύχη θα τους χαμογελάσει. Έχουν τόσο μεγάλη πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητες τους, που όταν δέχονται κριτική για τυχόν αστοχίες τους πωρώνονται περισσότερο και προσπαθούν να βελτιωθούν και να αποδείξουν στους άλλους την αξία τους. Κάνουν βήματα μπροστά έχοντας ως μεγαλύτερο σύμμαχο τους το χιούμορ και την αυτοεκτίμησή τους που δεν μπορεί κανείς να τη μειώσει ό,τι και να κάνει.

#1 ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες είναι στην κορυφή της λίστας των ζωδίων με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση καθώς πιστεύουν ότι είναι οι καλύτεροι ό,τι και αν κάνουν, με ό,τι και αν καταπιαστούν. Εκτός από μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, έχουν και μεγάλα όνειρα που θέλουν να τα πραγματοποιήσουν πάση θυσία. Επιθυμούν να είναι στο επίκεντρο και να ηγούνται και όπως είναι κατανοητό… ηγέτης χωρίς τεράστια αυτοπεποίθηση δεν γίνεται! Στη διαδρομή τους προσπαθούν να εμπνέουν εμπιστοσύνη στους άλλους, να είναι αξιόπιστοι και πάνω από όλα να ξεχωρίσουν. Δεν αντέχουν να είναι στο «σωρό», θέλουν να κάνουν εξαιρετική εντύπωση, να μείνουν αξέχαστοι, να αποτελούν υπόδειγμα και θεωρούν βέβαια ότι το αξίζουν.