Παντρεύεστε το 2024; Επιλέξτε τη σωστή «στιγμή»!

Παντρεύεστε το 2024; Επιλέξτε τη σωστή «στιγμή»!

Παντρεύεστε το 2024; Επιλέξτε τη σωστή «στιγμή»!

Η επιλογή του σωστού χρόνου για την τέλεση ενός γάμου, είτε πρόκειται για θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο, είναι σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της αστρολογίας. Άλλωστε για μια τόσο σημαντική απόφαση, όπως είναι ο γάμος σας που θα αλλάξει ολόκληρη τη ζωή σας, δεν θα θέλατε να αφήσετε στην τύχη την επιλογή της ημερομηνίας! Η αστρολογία και ο συγκεκριμένος κλάδος της που ασχολείται αποκλειστικά με την επιλογή του σωστού χρόνου μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά, ώστε να μην κάνετε λάθος. Παρακάτω θα βρείτε τις καλύτερες ημερομηνίες που μπορείτε να διαλέξετε για να ορίσετε την ημερομηνία του γάμου σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι οι μοναδικές μέσα στην επόμενη χρονιά. Είναι όμως επιλεγμένες σύμφωνα με τα κριτήρια της παραδοσιακής αστρολογίας που έχουν αντέξει στα τεστ του χρόνου! Κάποια από τα κριτήρια αυτά έχουν να κάνουν με την αποφυγή περιόδων εκλείψεων, ανάδρομου Ερμή, ανάδρομης Αφροδίτης και Άρη που είναι συνήθως πρόξενοι απρόβλεπτων καταστάσεων. Ένα άλλο κριτήριο είναι η θέση της Σελήνης που είναι προτιμότερο να βρίσκεται σε ζώδια που ευνοούν τον γάμο και είναι σε αρμονία με τον Ήλιο όπως ο Καρκίνος, ο Ταύρος ή ο Ζυγός… Η Σελήνη είναι το σύμβολο της γυναίκας και ο Ήλιος το σύμβολο του άντρα. Έτσι στο ωροσκόπιο ενός γάμου πρέπει να είναι αν μη τι άλλο συμβατά και αρμονικά. Φυσικά την καλύτερη ημερομηνία θα την πάρετε από έναν ειδικό αστρολόγο που θα την επιλέξει με βάση πιο προσωπικά κριτήρια, τα ωροσκόπια δηλαδή το δικό σας και του μέλλοντα συζύγου σας. Για παράδειγμα, μπορεί μια ημερομηνία με ανάδρομο Ερμή να είναι ταιριαστή στα προσωπικά ωροσκόπια των ενδιαφερομένων.

Με βάση τις γενικές όψεις και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα προσωπικά ωροσκόπια του καθενός από σας ας δούμε τις θετικότερες ημερομηνίες για το 2024

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

20/01: Η σταθερή Σελήνη στον Ταύρο σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο στον Αιγόκερω κάνοντας ιδανική τη μέρα από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Όμως και στη συνέχεια της ημέρας έχουμε και πάλι τρίγωνο Σελήνης-Ήλιου από τα ζώδια των Διδύμων και του Υδροχόου αντίστοιχα.

28/01: Η Σελήνη σχηματίζει τρίγωνα με την Αφροδίτη και τον Δία, ενώ και η Αφροδίτη σχηματίζει εξάγωνο με τον Κρόνο (σταθεροποιητική όψη).

30/01: Εξαιρετική η θέση της Σελήνης στον Ζυγό που θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Ήλιο ειδικά οι βραδινές ώρες.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

05/02: Η Σελήνη από τον Τοξότη σχηματίζει θετική όψη εξαγώνου με τον Ήλιο στον Υδροχόο.

19/02: Ο Ήλιος περνά από νωρίς στους Ιχθύς και η Σελήνη στον Καρκίνο σχηματίζοντας θετικές όψεις με τον Κρόνο, τον Δία και τον Ουρανό.

20/02: Εξακολουθεί μια ιδιαίτερη θετική Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου, το ζώδιο της οικογένειας.

29/02: Μια ξεχωριστή ημερομηνία καθώς τη συναντάμε κάθε τέσσερα χρόνια. Η Σελήνη θα σχηματίσει προοδευτικά τρίγωνο με τον Ήλιο, ενώ έχουμε και τις θετικές όψεις Ερμή-Δία και Ήλιου-Δία.

ΜΑΡΤΙΟΣ

05/03 και 06/03: Οι θετικές όψεις για τον Ήλιο και τη Σελήνη από τα ζώδια των Ιχθύων και του Αιγόκερου κάνουν ιδανικές και τις δυο αυτές ημέρες του Μαρτίου.

14/03: Μια σταθερή Σελήνη στον Ταύρο που θα σχηματίσει εξάγωνο με τον Ήλιο στους Ιχθύς, αλλά και σύνοδο με τον Δία, κάνει τη μέρα ιδανική για επισημοποιήσεις.

19/03: Μια υπέροχη Σελήνη από τον Καρκίνο που σχηματίζει θετικές όψεις με Ήλιο, Ποσειδώνα και Ουρανό κάνει ιδανική τη μέρα μέχρι τις 21:00 το βράδυ.

Το υπόλοιπο του Μαρτίου δεν προσφέρεται για γάμους και επισημοποιήσεις, καθώς έχουμε τη Σεληνιακή έκλειψη στις 25/03 στο ζώδιο του γάμου και των σχέσεων τον Ζυγό.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ο Απρίλιος είναι μήνας ανάδρομου Ερμή από τις 02/04 μέχρι τις 25/04, αλλά και της δεύτερης έκλειψης της ανοιξιάτικης περιόδου στις 08/04 στον Κριό. Έτσι, η μόνη θετική ημερομηνία είναι η 28η Απριλίου και μάλιστα οι βραδινές ώρες μόνο.

ΜΑΪΟΣ

03/05: Υπέροχη μέρα με τον Ήλιο να σχηματίζει από τον Ταύρο εξάγωνο με τη Σελήνη στους Ιχθύς. Την ίδια μέρα έχουμε και το εξάγωνο του Άρη από τον Κριό με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο.

12/05: Ίσως από τις πιο σταθερές και θετικές ημερομηνίες του Μαΐου, καθώς η Σελήνη από τον Καρκίνο σχηματίζει εξάγωνο με τον σταθερό Ήλιο στον Ταύρο.

17/05: Οι βραδινές ώρες προσφέρονται ιδιαίτερα, καθώς η Σελήνη σχηματίζει τρίγωνα με την Αφροδίτη στον Ταύρο, τον Ουρανό και προοδευτικά μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας τρίγωνα με τον Ήλιο και τον Δία.

28/05: Ιδιαίτερα θετικές οι πρωινές ώρες της Τρίτης, καθώς έχουμε ένα σταθεροποιητικό εξάγωνο Ερμή-Κρόνου, αλλά και τυχερές όψεις της Σελήνης με τον Ήλιο και την Αφροδίτη.

ΙΟΥΝΙΟΣ

01, 02/06: Ίσως το πιο θετικό Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού για γάμο, καθώς η Σελήνη σχηματίζει θετικές όψεις με τον Δία, τον Πλούτωνα, την Αφροδίτη και τον Ήλιο.

11/06: Η Σελήνη από τον Λέοντα σχηματίζει θετικές όψεις με τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Ήλιο στους Διδύμους.

15, 16/06: Η Σελήνη στον Ζυγό σχηματίζει θετικές όψεις με τους πλανήτες και τον Ήλιο στους Διδύμους.

26/06: Ο Ήλιος έχει περάσει πλέον στον Καρκίνο, το ζώδιο της οικογένειας, και το απόγευμα της Τετάρτης σχηματίζει τρίγωνο με τη Σελήνη στους Ιχθύς. Την ίδια μέρα έχουμε τη θετική για επισημοποιήσεις και δεσμεύσεις όψη τριγώνου του Ερμή με τον Κρόνο.

ΙΟΥΛΙΟΣ

01/07: Η σταθερή Σελήνη από τον Ταύρο κάνει θετικές όψεις τόσο με τον Ήλιο όσο και με την Αφροδίτη που βρίσκονται στον Καρκίνο.

06/07: Τις πρωινές ώρες θα σχηματιστεί η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο, ενώ το απόγευμα θα έχουμε τη σύνοδο της Σελήνης με την Αφροδίτη και το εξάγωνο με τον Ουρανό.

11/07: Μια ιδιαίτερα ρομαντική μέρα, καθώς η Αφροδίτη από τον Καρκίνο σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και έχουμε και μια θετική σε όψη Σελήνη στην Παρθένο.

25/07: Η Σελήνη από τον Κριό σχηματίζει τις βραδινές ώρες τρίγωνο με τον Λέοντα και εξάγωνο με τον Άρη.

30/07: Η Σελήνη από τους Διδύμους θα σχηματίσει το μεσημέρι εξάγωνο με τον Ήλιο στον Λέοντα.

31/07: Η Σελήνη από τους Διδύμους θα σχηματίσει εξάγωνο με την Αφροδίτη, θετική όψη για έναν ανοιχτό γάμο.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Με ανάδρομο Ερμή από τις 05/08 μέχρι τις 29/08 ο Αύγουστος δεν προσφέρεται για γάμους και δεσμεύσεις. Συμβουλευτείτε τον αστρολόγο σας σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τον πραγματοποιήσετε άλλο μήνα.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

13/09: Τις βραδινές ώρες έχουμε ένα συμπαθητικό τρίγωνο ανάμεσα στον Ήλιο στην Παρθένο και τη Σελήνη στον Αιγόκερω.

Το υπόλοιπο του Σεπτεμβρίου δεν προσφέρεται, καθώς έχουμε την πρώτη έκλειψη στις 18/09.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Δυστυχώς και ο Οκτώβριος είναι μήνας εκλείψεων και σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία δεν προσφέρεται για γάμους.

Εξαίρεση αποτελεί η 26η Οκτωβρίου στη διάρκεια των βραδινών ωρών.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

06/11: Ήλιος και Σελήνη, οι δείκτες δηλαδή του ζευγαριού, σχηματίζουν θετικό εξάγωνο.

11/11: Η Σελήνη θα βρίσκεται στους Ιχθύς σχηματίζοντας τρίγωνο με τον Ήλιο στον Σκορπιό.

25/11: Έχουμε μια θετική για θέματα γάμου Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού που θα σχηματίσει εξάγωνο τις βραδινές ώρες με τον Ήλιο από τον Τοξότη. Αυτή είναι και η τελευταία ημερομηνία χωρίς ανάδρομο Ερμή, καθώς από τις 26/11 μέχρι τις 16/12 θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Στο μεγαλύτερο μέρος του ο Δεκέμβριος φιλοξενεί την ανάδρομη πορεία του Ερμή και στο τέλος του και την ανάδρομη πορεία του Άρη στον Λέοντα.

Μια συμπαθητική ημερομηνία είναι η 23η Δεκεμβρίου με το εξάγωνο της Σελήνης από τον Ζυγό με τον Ερμή και τον Άρη.