Η θυμωμένη Πανσέληνος στους Διδύμους στις 27/11/2023 φέρνει εμπόδια και αποδιοργάνωση. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Η θυμωμένη Πανσέληνος στους Διδύμους στις 27/11/2023 φέρνει εμπόδια και αποδιοργάνωση. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Η θυμωμένη Πανσέληνος στους Διδύμους στις 27/11/2023 φέρνει εμπόδια και αποδιοργάνωση. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Η Πανσέληνος του «κάστορα», όπως είθισται να ονομάζεται συμβολικά το φεγγάρι του Νοεμβρίου, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 27/11/2023 στις 4 μοίρες και 51 λεπτά του άξονα Διδύμων-Τοξότη, με τη Σελήνη στους Διδύμους και τον Ήλιο στον Τοξότη, και επηρεάζει περισσότερο τα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες που έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο.

Αυτή η Πανσέληνος έρχεται με άγριες διαθέσεις, νεύρα, θυμό και εμπόδια που θα κληθούμε να ξεπεράσουμε για να βρούμε την ισορροπία μας. Είναι ένα εκρηκτικό φεγγάρι που ίσως μας φέρει στα όρια μας και ενδεχομένως να πούμε ή να ακούσουμε λόγια σκληρά, να υπάρξουν αποκαλύψεις που θα μας οδηγήσουν σε ξεκαθαρίσματα, αλλά ταυτόχρονα θα επικρατεί τέτοια σύγχυση και αδυναμία συγκέντρωσης που ίσως πέσουμε σε παγίδες, καθώς δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα.

Το ζητούμενο της Πανσελήνου

Πάντα μια Πανσέληνος δείχνει ένα σημείο καμπής ή ολοκλήρωσης κάποιων κύκλων και μας δίνει την ευκαιρία να απαλλαχτούμε από οτιδήποτε πλέον δεν μας εξυπηρετεί και είναι βλαπτικό και τοξικό στη ζωή μας. Το ζώδιο των Διδύμων που φιλοξενεί την Πανσέληνο είναι αυθόρμητο και κυκλοθυμικό και συνδέεται με την επικοινωνία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, τα στενά συγγενικά μας πρόσωπα, τους γείτονες, τους συνεργάτες, και ό,τι σχετίζεται με την εκπαίδευση, τη μάθηση, αλλά και τη νεολαία. Η υπερπληροφόρηση, η φλυαρία, το κουτσομπολιό, τα επιφανειακά φλερτ, το χάσιμο χρόνου και ενέργειας χωρίς ιδιαίτερο σκοπό, μπορεί να οδηγήσουν σε χαοτικές καταστάσεις αν τα αφήσουμε να μας παρασύρουν. Και επειδή με αυτό το φεγγάρι θα νιώσουμε την ανάγκη να εκφράσουμε και να βγάλουμε προς τα έξω όσα σκεφτόμασταν και καταπιέζαμε, μπορεί να πούμε λόγια που πονάνε και μάλιστα με πολύ επιθετικό και προκλητικό τρόπο. Με αυτό το φεγγάρι κανείς δεν θα έχει ανοχή και υπομονή, ούτε την όρεξη να παίξει άμυνα… και οι λεκτικές επιθέσεις, οι βίαιες αντιδράσεις και τα τελεσίγραφα θα δίνουν και θα παίρνουν. Θα είναι εύκολο να εκνευριστούμε και να ξεσπάσουμε είτε σε αγαπημένα μας πρόσωπα, είτε στον δρόμο, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αγνώστους και η διάθεση μας θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Οι οικογενειακές διαφωνίες και οι καβγάδες θα είναι συνεχείς και δεν θα ξέρουμε αν θα πρέπει να αντιδράσουμε με βάση τη λογική ή το συναίσθημα.

Οι όψεις που επηρεάζουν την Πανσέληνο στους Διδύμους

Η Πανσέληνος είναι σε αντίθεση με τον Άρη στον Τοξότη και η ενέργεια θα είναι φιλοπολεμική. Από τη μία μπορεί να είμαστε πιο ενθουσιώδεις, παθιασμένοι και διεκδικητικοί, αλλά από την άλλη ίσως να πέσουμε σε λάθη λόγω βιασύνης και συναισθηματικής εμπλοκής. Μπορεί να προκύψουν διαφωνίες και εντάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες, αφού όλοι θα είναι ξεροκέφαλοι, φορτισμένοι και κανείς δεν θα βάζει νερό στο κρασί του. Επίσης, μπορεί να γίνουμε πιο σπάταλοι, πιεστικοί, αλλά και να ξεσπάμε πιο εύκολα στους άλλους τον θυμό μας. Τα νεύρα και τα παράπονα θα βασιλεύουν, όπως και η τάση για κουτσομπολιό. Γενικά θα είμαστε πιο παθιασμένοι με ό,τι ασχολούμαστε και θα προσπαθούμε να επιβάλουμε τη δική μας άποψη και το δικό μας θέλω. Μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα και εντάσεις στις οικογενειακές μας σχέσεις και κανείς δεν θα κάνει ένα βήμα πίσω, οπότε οι ρήξεις θα είναι αναπόφευκτες. Μπορεί να υπάρχουν σεξουαλικές επιθέσεις και βίαιες αντιδράσεις, καθώς θα χαθεί ο αυτοέλεγχος.

Και οι πιέσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς η Πανσέληνος σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο, τον πλανήτη του Κάρμα, υπενθυμίζοντάς μας τη σημασία του να θέσουμε όρια και να φροντίζουμε την υγεία και την ευημερία μας. Το τετράγωνο αυτό έχει ως σκοπό να κόψει ό,τι αρνητικό μας συνδέει με το παρελθόν και θα το κάνει τον εύκολο ή τον δύσκολο τρόπο. Θα φέρει λοιπόν το τέλος των τοξικών καταστάσεων, σχέσεων και συνεργασιών και θα ευνοήσει ό,τι καινούριο και πρωτοποριακό. Η όψη αυτή δημιουργεί μια τάση εσωστρέφειας, απολογισμών, έντονης κριτικής και αυτοκριτικής, πιθανώς όμως και εμπόδια στη δράση μας, τα οποία πρέπει να ξεπεράσουμε με πειθαρχία και λογική και όχι με βιασύνη και παρόρμηση διότι μπορεί να τα καταστρέψουμε όλα. Μπορεί να προκαλέσει αίσθημα περιορισμού, κατάθλιψη, μελαγχολία και δυσφορία ίσως με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή άτομα εξουσίας και ενδεχομένως να προκληθούν προβλήματα και καβγάδες στο σπίτι μεταξύ γονέων και παιδιών ή για οικονομικούς λόγους. Μπορεί να νιώσουμε ότι είμαστε δυσαρεστημένοι, εσωστρεφείς, πεισματάρηδες και ανειλικρινείς, και η αποξένωση από τα άτομα που αγαπάμε μπορεί να μας κοστίσει μια σημαντική σχέση. Δεν θα έχουμε όρεξη να κάνουμε συμβιβασμούς και ίσως η ψυχρή και απόμακρη συμπεριφορά μας να δημιουργήσει παρεξηγήσεις και εντάσεις. Δεν είναι καλή περίοδος να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις και να υπογράψουμε συμβόλαια και δεσμεύσεις.

Παράλληλα σχηματίζεται και η όψη τετραγώνου του Ερμή, που είναι ο κυβερνήτης πλανήτης της Πανσελήνου, με τον απατηλό Ποσειδώνα που μπορεί να δημιουργήσει έντονη σύγχυση και τελικά να μην έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας και να πάρουμε αποφάσεις που θα τις μετανιώσουμε μετά. Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφύγουμε τις παρορμητικές αντιδράσεις και τις βιαστικές αποφάσεις και να είμαστε όλοι λίγο πιο ψύχραιμοι και υπομονετικοί τις μέρες που περιβάλλουν το φεγγάρι αυτό. Αυτή η όψη δημιουργεί υπέρμετρη ευαισθησία, ατονία, αλλά και τάση για εξιδανίκευση. Η φαντασία υπερτονίζεται και αν δεν βρει ένα δημιουργικό ή καλλιτεχνικό κανάλι για να εκφραστεί, μπορεί να διαστρεβλώσει την εικόνα που έχουμε για πράγματα και πρόσωπα και να χάσουμε την επαφή με τη λογική και την πραγματικότητα. Ακόμη, το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα δυναμώνει τις τάσεις φυγής μας. Και μπορεί να είναι μια υπέροχη όψη για να χαθούμε στον ιδανικό μας κόσμο, αλλά όχι η κατάλληλη όψη για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το παρακάτω της ζωής μας, διότι οι ευσεβείς μας πόθοι μπορεί να μας κάνουν να πιστέψουμε ή και να πούμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Με αυτή τη «θυμωμένη» Πανσέληνο μπορεί να έχουμε έντονα γεωφυσικά και μετεωρολογικά φαινόμενα, πολιτικές εξελίξεις, αποκαλύψεις σκανδάλων, αλλά και πολεμικές συρράξεις ή κοινωνικές αντιδράσεις.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Η Πανσέληνος πάντα επηρεάζει όλα τα ζώδια σε διαφορετικούς τομείς το καθένα, αλλά η συγκεκριμένη που πραγματοποιείται στις 4 μοίρες και 51 λεπτά των Διδύμων θα έχει έντονη επιρροή στα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή στους Διδύμους, τους Παρθένους, τους Τοξότες και τους Ιχθύς με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο και συγκεκριμένα όσους έχουν γεννηθεί από την 1η έως την 7η μοίρα των ζωδίων αυτών. Αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Αν δεν ξέρετε αν έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια και τις μοίρες, συμβουλευτείτε τον αστρολογικό σας χάρτη πατώντας εδώ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά την επιρροή της Πανσελήνου στα 12 ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Με την Πανσέληνο να επηρεάζει τον 3ο Ηλιακό σας οίκο, που αφορά τους μελλοντικούς σας στόχους, την επικοινωνία, τις μετακινήσεις και τις σχέσεις σας με στενούς συγγενείς, τα αδέλφια σας, τους γείτονες, τους συναδέλφους και τους φίλους, ίσως θα πρέπει να επιλέξετε με μεγάλη προσοχή τα λόγια σας και τα θέματα των συζητήσεων σας, για να μην υπάρξουν αντιπαραθέσεις. Το φεγγάρι θα σας κάνει πιο κοινωνικούς και επικοινωνιακούς, αλλά είναι στο χέρι σας αν θα αποφασίσετε να εξελιχτείτε μέσω της συζήτησης ή αν θα εμπλακείτε σε εντάσεις ή καβγάδες. Μπορεί να σας πιάσει κρίση ειλικρίνειας και να θέλετε να τα πείτε όλα έξω από τα δόντια, αλλά επειδή δεν φημίζεστε για την ευγένεια και τη διακριτικότητα σας, καλύτερα να το αποφύγετε. Η κατάσταση θέλει διπλωματία, διότι το φεγγάρι είναι σε αντίθεση με τον πολεμοχαρή Άρη, που είναι και κυβερνήτης σας, και θα είναι πολύ εύκολο να ειπωθεί η λάθος λέξη που θα πυροδοτήσει συγκρούσεις, οι οποίες δεν θα καταλήξουν πουθενά, παρά μόνο σε πίκρα, σε απωθημένα και παράπονα. Η κριτική και το καυστικό χιούμορ δεν ενδείκνυνται, διότι μπορεί εύκολα να παρεξηγηθούν και αυτό αφορά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσέξτε τι γράφετε, τι λέτε και τι απαντάτε, για να γλιτώσετε τα παρατράγουδα. Ή μπορεί να σας μεταφέρουν κάποιοι κουτσομπολιά ή ψευδείς ειδήσεις κι εσείς να τα αναπαράγετε και να γίνει μύλος και τελικά να τσακωθείτε με αγαπημένα σας πρόσωπα για κάτι που δεν ισχύει. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν αυξημένες επαφές και συζητήσεις για δουλειά, ένταση στην καθημερινότητα σας και να εξαντληθείτε με όλες τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που μπορεί να έχετε μαζέψει. Ακόμη, μπορεί να προκύψει ένα οικονομικό θέμα από το πουθενά που θα σας απασχολήσει ή να σας προβληματίσει κάποιο από τα άμεσα επαγγελματικά σας σχέδια ή θέματα σπουδών, αλλά επειδή η σύγχυση θα είναι διάχυτη, λόγω του τετραγώνου που σχηματίζει ο Ερμής με τον Ποσειδώνα, θα πρέπει να είστε ψύχραιμοι και προσεκτικοί σε ό,τι αποφασίζετε να κάνετε. Προσοχή με το μεταφορικό σας μέσο, μην βιάζεστε όταν οδηγείτε και μην απαντάτε σε προκλήσεις στον δρόμο. Μην παίρνετε ρίσκα, μην υπογράφετε συμφωνίες χωρίς να έχετε διαβάσει τα ψιλά γράμματα. Ακόμη, προσοχή και σε θέματα υγείας.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες αυτών των ζωδίων πατώντας εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Πανσέληνος στους Διδύμους επηρεάζει άμεσα τον 2ο Ηλιακό σας οίκο που σχετίζεται με τον τομέα των χρημάτων, των απολαβών, των κερδών, των περιουσιακών σας στοιχείων, αλλά και της αποδοχής και της αυτοεκτίμησης σας. Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου θα μετρήσετε χρήματα και αισθήματα και θα προσπαθήσετε να καταλάβετε ποιοι σας εκτιμούν και ποιοι όχι, πόσο εκτιμάτε εσείς τον εαυτό σας, ποιοι σας ανταμείβουν για τις προσπάθειες σας και τι μένει στο τέλος του μήνα στο πορτοφόλι σας. Ενδεχομένως να αισθάνεστε ότι δεν εκτιμάται η αξία σας και ότι η δουλειά σας δεν αμείβεται ανάλογα της προσφοράς σας και να εκνευρίζεστε. Όμως δεν είναι το κατάλληλο φεγγάρι για να ζητήσετε αύξηση, αφού το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ανάψετε φωτιές και να ακούσετε ίσως κάτι που θα σας ρίξει περισσότερο. Κάντε λίγο υπομονή, αποφύγετε ρήξεις και διεκδικήσεις, τουλάχιστον αυτή την περίοδο, διότι όλοι θα είναι στα κάγκελα και έτοιμοι για καβγά, οπότε οι εντάσεις μπορεί να προκληθούν από το πουθενά. Αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να αναθεωρήσετε το πώς διαχειρίζεστε τα έσοδα και τα έξοδα σας και να πάρετε απόφαση να βάλετε μια τάξη στο πορτοφόλι σας. Αν έχετε χρέη από το παρελθόν μπορεί τώρα να εμφανιστούν και πάλι και να σας πιέσουν. Προσπαθήστε να κάνετε έναν καλό προϋπολογισμό και βρείτε τρόπους να μειώσετε τα έξοδα σας και να αυξήσετε τα έσοδα σας. Μπορεί να έχετε κάποια πρόταση για δουλειά ή να κάποια επένδυση, αλλά παρόλο που διψάτε για χρήμα προσπαθήστε να μην ενθουσιαστείτε και ενδώσετε αμέσως. Δεν χρειάζεται να δώσετε τα χέρια με το καλημέρα, γιατί το τετράγωνο του Ερμή με τον απατηλό Ποσειδώνα μπορεί να θολώνει την κρίση σας και να πάρετε μια βιαστική και επιπόλαια απόφαση που να τη μετανιώσετε στην πορεία. Επίσης, προσέξτε πολύ τις σπατάλες και τα έξοδα και μην παρασύρεστε από κάτι που μπορεί να σας φαίνεται ως ευκαιρία. Ακόμη, μπορεί να σας πιάσει το παράπονο και να ζητάτε επιβεβαίωση στις σχέσεις, αλλά να το κάνετε με τέτοιο τρόπο που να φέρει το ταίρι σας στα όρια του. Αφήστε τις συζητήσεις και τις απαιτήσεις για άλλη στιγμή, τώρα δεν είναι το κατάλληλο διάστημα. Μην παραμελείτε την υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες αυτών των ζωδίων πατώντας εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Φιλοξενείτε την Πανσέληνο του Νοεμβρίου που είναι σε αντίθεση με τον Άρη στον Τοξότη και οι πιέσεις που δέχεστε μπορεί να σας κάνουν πιο ευάλωτους συναισθηματικά και ψυχολογικά. Θα είστε σαν μια χύτρα που βράζει αλλά δεν έχει βαλβίδα ασφαλείας και ίσως κινδυνεύετε να εκραγείτε. Με αυτό το φεγγάρι λοιπόν θα σκέφτεστε συνεχώς και θα προβληματίζεστε για τα πάντα. Θα ξεψαχνίσετε τις σχέσεις σας, τις συνεργασίες σας και θα αναρωτιέστε αν είστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά σας, την εμφάνισή σας, την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εσάς, τη συμπεριφορά σας, τα όρια που βάζετε, τον τρόπο που φροντίζετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Το θέμα είναι όμως πως όσο περισσότερο θα σκέφτεστε, τόσο περισσότερο θα μπερδεύεστε και θα πιέζεστε, διότι ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της φαντασίας, του ονείρου και της ψευδαίσθησης, σχηματίζει τετράγωνο με τον κυβερνήτης σας Ερμή, που είναι και κυβερνήτης της Πανσελήνου, και δεν σας αφήνει να έχετε ξεκάθαρη εικόνα. Έτσι, από τη μία μπορεί κάτι να σας ενοχλεί, αλλά από την άλλη δεν θα μπορείτε να το προσδιορίσετε, να το περιγράψετε και να το εκφράσετε και θα στρεσαριστείτε πολύ. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ξεσπάσματα, διαφωνίες και εντάσεις σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, ή να σας πιάσουν τάσεις φυγής και ματαίωση. Όμως το θέμα δεν είναι να έρθετε σε ρήξεις και να χαλάσετε την ψυχολογία σας. Πρέπει να σκεφτείτε με ψυχραιμία τι θέλετε εσείς, να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να πορευτείτε με άξονα εσάς και όχι να ευχαριστείτε τους άλλους. Μην χάνετε τον χρόνο σας με άτομα που δεν σας καταλαβαίνουν και καταστάσεις που σας καταπιέζουν, δεν χρειάζεται να πιέζεστε εσείς για να είναι χαρούμενοι οι άλλοι και να μην το εκτιμούν κιόλας. Προσδιορίστε ποιοι από τους ανθρώπους που σχετίζεστε είναι σύμμαχοι σας, ποιοι σας κρατούν πίσω, και χαράξτε μια πορεία που θα σας οδηγήσει στα δικά σας όνειρα και όχι να εξυπηρετείτε τα όνειρα των άλλων. Η Πανσέληνος θα σας βοηθήσει να απομακρυνθείτε από σχέσεις που σας βαραίνουν και να αναγνωρίσετε τους εχθρούς σας ή τους ανθρώπους που σαμποτάρουν την ευτυχία σας με χειρισμούς και παιχνίδια ελέγχου και εξουσίας. Αξιοποιήστε την ενέργεια του φεγγαριού και ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και αναρωτηθείτε αν αυτές πληρούνται. Επαναξιολογήστε τις επιλογές που έχετε κάνει στη ζωή σας, την εικόνα που παρουσιάζετε και τα όρια σας. Όμως, πριν πάρετε κάποια απόφαση να έχετε φροντίσει να εξετάσετε όλες τις παραμέτρους και να μην λειτουργήσετε παρορμητικά, διότι μπορεί να μην έχετε όλα τα δεδομένα στα χέρια σας ή μπορεί να υπερεκτιμήσετε τις δυνάμεις σας.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από την 1η έως την 7η μοίρα του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες αυτών των ζωδίων πατώντας εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Πανσέληνος φωτίζει τον σκοτεινό, μυστικό και εσωστρεφή 12ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου και επηρεάζει θέματα ψυχολογίας και υγείας. Σας καλεί να ξεκουραστείτε, να ηρεμίσετε, να βάλετε σε προτεραιότητα τις ανάγκες της ψυχής και του σώματος. Να απαλλαχθείτε από κακές συνήθειες, από τοξικές σχέσεις και κολλήματα του παρελθόντος, να πετάξετε ό,τι είναι άχρηστο από το σπίτι και το μυαλό σας. Οργανώστε λοιπόν καλύτερα τον χρόνο σας και κάντε πιο σωστό καταμερισμό των ωρών που διαθέτετε για την εργασία και για τις προσωπικές σας ανάγκες, για να είστε και πιο αποτελεσματικοί αλλά και πιο ικανοποιημένοι. Ωστόσο, οι όψεις που σχηματίζονται περιπλέκουν την κατάσταση. Το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τον Ερμή, που είναι κυβερνήτης της Πανσελήνου, μπορεί να αποδυναμώνει τις αντοχές σας και δυναμώνει τις τάσεις φυγής σας και την ανάγκη σας να αποστασιοποιηθείτε από ό,τι σας κουράζει, σας βαραίνει και σας ταλαιπωρεί. Η άρνηση σας όμως να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα ίσως σας κάνει να ωραιοποιήσετε κάποιες καταστάσεις, να δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα να διαιωνίζετε το χάος στη ζωή σας. Από την άλλη, ο Άρης που είναι σε αντίθεση με την Πανσέληνο σας πιέζει συναισθηματικά και ψυχολογικά και ίσως φτάσετε στα όρια σας. Επιπρόσθετα, με το φεγγάρι αυτό πιθανώς να υπάρξει μια μυστική ή παρασκηνιακή κατάσταση στη δουλειά ή μπορεί εσείς να κάνετε υπόγειες κινήσεις που ακόμα δεν θέλετε να αποκαλυφθούν. Όμως παίζει το σενάριο να αποκαλυφθεί κάτι και να έρθετε σε δύσκολη θέση, ή να σκέφτεστε συνεχώς το παρελθόν και να ανοίγουν παλιές πληγές. Προσπαθήστε να ηρεμίσετε και να κρατήσετε κοντά σας μόνο ό,τι αξίζει και δείξτε υπομονή με τα άτομα που αγαπάτε. Για κάποιους από σας, και κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο, το φεγγάρι μπορεί να σημάνει και το τέλος μιας δραστηριότητας, μιας σχέσης ή μιας συνεργασίας. Όμως κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή και αυτό το φεγγάρι θα σας δώσει την ευκαιρία να αναγεννηθείτε, αφήνοντας πίσω σας ό,τι δεν λειτουργεί.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες αυτών των ζωδίων πατώντας εδώ.

ΛΕΩΝ

Η Πανσέληνος επηρεάζει τον 11ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο που σχετίζεται με τις φιλικές σας σχέσεις, τον κοινωνικό σας κύκλο, τη συλλογική δουλειά και τις ομάδες στις οποίες είστε μέλη, αλλά εξ αντανακλάσεως θα δοκιμάσει και τις ερωτικές σας σχέσεις. Οπότε προσέξτε τις εντάσεις που θα δημιουργηθούν με άτομα του περιβάλλοντος σας, οι οποίες μπορεί να ξεκινήσουν από μια μικρή αφορμή (μπορεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και να εξελιχθεί σε καταιγισμό κατηγοριών και εκατέρωθεν επιθέσεις. Με αυτό το φεγγάρι που είναι σε αντίθεση με τον Άρη και μια λάθος λέξη αρκεί για να ανάψουν τα αίματα και αυτό μπορεί να συμβεί και στις ερωτικές σας σχέσεις, καθώς μπορεί ο σύντροφός σας να σας ζητήσει κάτι ή να σας πει μια κουβέντα παραπάνω κι εσείς να πιεστείτε και να ξεσπάσατε για όλα όσα έχουν γίνει στη σχέση σας από την πρώτη μέρα που γνωριστήκατε. Επίσης, μπορεί κάποιος συνεργάτης ή φίλος να σας ζητήσει μία χάρη ή να μεσολαβήσετε για κάτι ή να χρειαστεί τις συμβουλές σας ή τη συμπαράσταση σας για κάποιο πρόβλημα και τελικά μην τους αρέσει η στάση σας ή τα λόγια σας και να βγουν στην επιφάνεια απωθημένα που να σας δημιουργήσουν ενοχές και πίεση. Ίσως νιώσετε κατά τη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει ή ότι δεν έχετε γύρω σας τα σωστά άτομα και να συνειδητοποιήσετε ότι οι επιλογές σας δεν ταιριάζουν με τα θέλω σας. Δεν χρειάζεται όμως να ξεκινήσετε πόλεμο, απομακρυνθείτε από όσους δεν σας εκτιμούν και προσφέρετε τον χρόνο σας μόνο στους αληθινούς σας φίλους και όσους σας αγαπούν. Εξάλλου έχετε την οξυδέρκεια που σας επιτρέπει να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ των τοξικών και των θετικών ανθρώπων στη ζωή σας. Επίσης, με την Πανσέληνο μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι κάποιος στόχος σας δεν προχωρά όπως είχατε υπολογίσει και να πρέπει να κάνετε διορθωτικές κινήσεις ή να πάρετε άλλο δρόμο για να μην χάνετε χρόνο και ενέργεια σε σχέδια που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Ή μπορεί να αναγνωριστούν οι κόποι σας και να δείτε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας να παίρνουν σάρκα και οστά αν είστε στον σωστό δρόμο. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι τα οικονομικά σας και τις συμφωνίες που κάνετε, διότι το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα μπορεί να σας γεμίσει με φρούδες ελπίδες και να προβείτε σε μια κίνηση για εύκολο κέρδος και να την πατήσετε, ή σε μια συμφωνία που φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, αλλά να κρύβει πολλούς κινδύνους για το πορτοφόλι σας.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες αυτών των ζωδίων πατώντας εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου που είναι σε αντίθεση με τον Άρη στον Τοξότη φέρνει απαιτήσεις και πολλές υποχρεώσεις, τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι, και οι εντάσεις δεν θα λείψουν αν δεν βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στην καριέρα και την οικογενειακή ζωή. Από τη μία έχετε την αγωνία σας για τις εξελίξεις στα επαγγελματικά σας που σας πιέζουν και αφιερώνετε πάρα πολλές ώρες στη δουλειά, και από την άλλη οι δικοί σας διεκδικούν τη συντροφιά και τον χρόνο σας και αισθάνεστε σαν να σας τραβάνε σε δύο αντίθετες πλευρές και ότι πρέπει να μοιραστείτε σε κομμάτια. Όλη αυτή η κατάσταση σας δημιουργεί έντονο στρες, νιώθετε ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει και σας πιάνει απογοήτευση. Το φεγγάρι όμως θα σας βγάλει έντονο εκνευρισμό και ίσως δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε τις συγκρούσεις. Δείξτε λίγο υπομονή και εξηγήστε τι σας συμβαίνει. Απλά κάντε το κόσμια, εξάλλου οι καβγάδες δεν φέρνουν λύσεις, ίσα-ίσα κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Προσέξτε ιδιαίτερα τα λόγια σας και τη συμπεριφορά σας όχι μόνο προς τα μέλη της οικογένειας σας, αλλά και στους ανωτέρους και στους προϊσταμένους σας. Επίσης, το φεγγάρι μπορεί να σας φέρει μια πρόταση ή μια ευκαιρία, αλλά πριν πείτε το ναι ή το όχι σε οτιδήποτε προκύψει, πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση σε προσωπικό, επαγγελματικό ή οικογενειακό επίπεδο, θα πρέπει να είστε απολύτως σίγουροι ότι οι κινήσεις σας βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε φαντασιώσεις, ονειροπολήσεις ή σε ψέματα που σας σερβίρουν. Βλέπετε το τετράγωνο που σχηματίζει ο κυβερνήτης της Πανσελήνου, ο Ερμής, με τον Ποσειδώνα μπορεί να σας κάνει να παραπλανηθείτε και να κάνετε λάθος κινήσεις, ιδιαίτερα εάν είστε γεννημένοι στο 1ο δεκαήμερο. Μπορεί, για παράδειγμα, να προκύπτει μια πρόταση σε επαγγελματικό επίπεδο και να σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια για να σας εντυπωσιάσουν κι εσείς να πιστέψετε ότι επιτέλους αναγνωρίστηκαν οι κόποι και να μη δώσετε σημασία στα ψιλά γράμματα και τελικά να κάνετε λάθος επιλογή. Ή μπορεί να σας πουν ψέματα και να σας επηρεάζουν, ή εσείς να τα βλέπετε όλα υπερβολικά και να απογοητεύεστε, με αποτέλεσμα να πάρετε λανθασμένες αποφάσεις και να εκτεθείτε. Αυτό μπορεί να συμβεί τόσο στην καριέρα σας όσο και στις οικογενειακές σας σχέσεις ή σε κάτι που αφορά το σπίτι ως ακίνητο. Κάποιοι από εσάς μπορεί να αποφασίσετε και μια χωροταξική αλλαγή. Μη βιαστείτε να πάρετε τις αποφάσεις σας, αφήστε τις ημέρες να κυλήσουν, κερδίστε χρόνο και αφήστε να περάσει αυτή η τόσο πιεστική περίοδος.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από την 1η έως την 7η μοίρα του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες αυτών των ζωδίων πατώντας εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Τα σχέδια σας, τα όνειρα σας για το μέλλον, την επαφή σας με ξένους και εξωτερικό, τις νομικές υποθέσεις, τις σπουδές, τα σεμινάρια, τα ταξίδια επηρεάζει η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στον άξονα Διδύμων-Τοξότη και ίσως σας δημιουργήσει συναισθηματική πίεση και εντάσεις. Αν νιώθετε ότι κάποιο από τα παραπάνω θέματα καθυστερεί ή χωλαίνει θα προσπαθήσετε να εντείνετε τις προσπάθειες σας, όμως θα πρέπει να το κάνετε με πειθαρχεία και χωρίς ανυπομονησία, διότι όσο εσείς πιέζετε τόσο οι άλλοι θα νευριάζουν και θα αντιστέκονται. Το βλέμμα και το μυαλό σας είναι στραμμένο στα μελλοντικά σας σχέδια και πώς θα λύσετε τα προβλήματα που σας πιέζουν ασφυκτικά. Όμως, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε τι πήγε λάθος και δεν έχετε τα αποτελέσματα που θέλατε, και μόνο τότε θα μπορέσετε να επανασχεδιάσετε τα μελλοντικά σας σχέδια, κάνοντας και τις διορθωτικές κινήσεις που επιβάλλονται. Μην αρχίσετε να επιρρίπτετε ευθύνες από δω και από κει, διότι με αυτό το φεγγάρι δεν έχει κανείς την αντοχή να πιέζεται από τους άλλους και τα λόγια εύκολα θα παρεξηγούνται, όπως και οι προθέσεις. Ο άκομψος τρόπος και τα βαριά λόγια δεν περνάνε με αυτή την Πανσέληνο που είναι σε αντίθεση με τον Άρη, καθώς δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που μπορούν να λύσουν. Με αυτό το φεγγάρι μπορεί να προκύψει ένα ταξίδι ή μια γνωριμία με ένα άτομο από το εξωτερικό ή μπορεί να σας απασχολήσει κάποιο θέμα σπουδών και αν θα φύγετε εκτός συνόρων. Ίσως βρείτε κι ένα ενδιαφέρον σεμινάριο ή ένα μεταπτυχιακό που μπορεί να σας ενθουσιάσει τώρα. Επίσης, αν στοχεύετε να εργαστείτε στο εξωτερικό ή σε μια πολυεθνική εταιρία, μπορεί τώρα να εκδηλώνετε κάποιο ενδιαφέρον και να έρχεστε σε επαφή με άτομα από ξένες χώρες. Όμως προσέξτε τι κανονίζετε και τι σας υπόσχονται, διότι το τετράγωνο που σχηματίζει ο Ερμής με τον Ποσειδώνα μπορεί να σας παρασύρει σε απατηλούς δρόμους. Αυτή η σύγχυση και η θολούρα που φέρνει η επιρροή του Ποσειδώνα μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες και να εντυπωσιαστείτε με κάποια ευκαιρία ή κάποιο πρόσωπο και να επενδύσετε σε λάθος άτομα και καταστάσεις. Μην βιάζεστε και ζητήστε εγγυήσεις. Θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σε ό,τι αφορά ταξίδια και μετακινήσεις, αλλά και σε αυτά που γράφετε και υπογράφετε και να ζητάτε πάντα τη γνώμη ειδικών σε συμβόλαια, διότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Γενικά, μια συναισθητική φόρτιση θα την έχετε με αυτό το φεγγάρι, όπως και οι άλλοι βέβαια, γι’ αυτό καλύτερα να κρατάτε χαμηλούς τόνους και στη δουλειά και στις φιλικές σας σχέσεις. Επίσης μπορεί να αλλάζετε γνώμη συνεχώς και να μην ξέρετε τι θέλετε να κάνετε, και επειδή είστε από τη φύση σας αναποφάσιστοι μπορεί μέχρι να τελειώσει η επιρροή αυτής της Πανσελήνου να έχετε αλλάξει γνώμη 100 φορές.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες αυτών των ζωδίων πατώντας εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τα οικονομικά σας βάζει στο μάτι η Πανσέληνος στους Διδύμους και αν δεν κάνετε τους σωστούς χειρισμούς μπορεί να παρουσιαστούν έντονα προβλήματα. Αν υπάρχουν χρέη, διακανονισμοί που δεν τηρούνται, μυστικές συμφωνίες που κάνατε εσείς ή έγιναν πίσω από την πλάτη σας ή κρατάτε μυστικά κονδύλια από τους συνεργάτες ή τον σύντροφό σας, υπάρχει ο κίνδυνος να βγουν όλα στη φόρα και να υπάρξει ντόμινο εξελίξεων, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα χρήματα αλλά και τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Γενικά, δεν είναι μια χαλαρή Πανσέληνος, αφού οι υποχρεώσεις και τα προβλήματα θα σας πιέζουν ασφυκτικά και θα ζητάνε λύσεις. Όμως και τα συναισθήματα σας μπορεί να είναι έντονα κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου και να σας βγουν ευαισθησίες και παράπονα, εμμονές και κτητικότητα, ή να τεθούν θέματα εμπιστοσύνης στη σχέση σας. Γενικά θα είστε κυκλοθυμικοί και επιθετικοί και ίσως να πάρετε αποφάσεις βασιζόμενοι σε συναισθηματικές ανασφάλειες και οι άλλοι γύρω σας να μην ξέρουν πώς να σας αντιμετωπίσουν. Δεν χρειάζεται όμως ούτε να πιεστείτε ούτε να πιέσετε, εσείς ξέρετε πολύ καλά μέσα σας τι θα σας κάνει να αισθανθείτε ασφάλεια, οπότε μην αφήσετε τους άλλους να σας κάνουν να αισθάνεστε ενοχές και να παίζουν με τις ευαισθησίες σας. Το φεγγάρι σάς καλεί να απαλλαγείτε από επιβλαβείς συνήθειες ή τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σας και να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας με θάρρος. Είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τις σχέσεις σας, ερωτικές, φιλικές και επαγγελματικές και να απομακρύνετε οτιδήποτε επιφανειακό που απλά σας τρώει χρόνο και ενέργεια. Ίσως, από την άλλη, να νιώσετε συναισθηματική ανασφάλεια και να βγει στην επιφάνεια η κτητική σας πλευρά και να γίνετε ασφυκτικοί στον σύντροφό σας. Επίσης, ο 8ος οίκος που επηρεάζεται από την Πανσέληνο αφορά τα κοινά οικονομικά που έχετε με άλλους και μπορεί να προκύψουν εξελίξεις και σε οικονομικά θέματα που αφορούν τον σύντροφό σας, την εταιρία που εργάζεστε, ασφάλειες, διατροφές, κληρονομιές και ακίνητη περιουσία. Μπορεί να σας γίνει μια πρόταση για μια συνεργασία, για να κάνετε μια επένδυση ή μια αγοραπωλησία. Όμως μην αφήσετε τίποτα στην τύχη και μην κρύβετε κάτω από χαλάκι προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν μπορεί να κρύβουν «δράκους» αν δεν είστε προσεκτικοί, διότι το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα δεν σας βοηθά να έχετε καθαρή εικόνα και έτσι δεν μπορείτε να αξιολογήσετε με ασφάλεια και ρεαλισμό τις συνθήκες και δεν πρέπει να πάρετε αποφάσεις υπό το καθεστώς σύγχυσης. Προσέξτε τα έξοδα που κάνετε και τους λογαριασμούς που πληρώνετε, αλλά και τις συμφωνίες που υπογράφετε. Επίσης, προσέξτε σε θέματα υγείας. Μην αφήνετε ενοχλήσεις και σημάδια κόπωσης δίχως να τα ελέγξετε.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες αυτών των ζωδίων πατώντας εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα σας, δηλαδή στο απέναντι ζώδιο από το δικό σας, τους Διδύμους, και οι σχέσεις σας μπαίνουν στο «στόχαστρο». Και όταν λέμε σχέσεις, εννοούμε όλες τις σταθερές σας σχέσεις, τον γάμο, τις συνεργασίες σας και όπου έχετε στενές δεσμεύσεις, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Ίσως μπείτε στη διαδικασία να κάνετε κάποιες αναθεωρήσεις ή κάποιες συνειδητοποιήσεις για τα άτομα του στενού περιβάλλοντος σας και να αναρωτηθείτε αν τελικά λαμβάνετε από τις συνεργασίες και τις σχέσεις σας αυτό που θέλετε. Ή μπορεί κάποια αποκάλυψη να πυροδοτήσει μια κατάσταση και να σας φέρει προ τετελεσμένων αποφάσεων κι εσείς να κληθείτε να προσαρμοστείτε σε αυτές και να πιεστείτε πολύ. Η Πανσέληνος θα φωτίσει όλα αυτά τα σημεία που λείπουν από τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας και θα φέρει ξεκαθαρίσματα. Ό,τι και αν συμβεί να θυμάστε ότι δεν πρέπει να κρύψετε αυτό που νιώθετε, ούτε να ωραιοποιείτε τις καταστάσεις. Η αλήθεια είναι σημαντική για την υγεία σχέσεων και συνεργασιών. Είναι η στιγμή λοιπόν να δείτε κατά πρόσωπο αν έχει μέλλον μια σχέση ή μια συνεργασία, αν πραγματικά ταιριάζετε και μπορείτε να συνεννοηθείτε και αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσετε. Βέβαια επειδή η Πανσέληνος είναι σε αντίθεση με τον φιλοπόλεμο Άρη που βρίσκεται στο ζώδιο σας μπορεί από τη μία να σας δίνει το έναυσμα να πείτε όσα θέλετε και να θέσετε τα όρια σας, από την άλλη όμως μπορεί να το κάνετε με άκομψο τρόπο και να υπάρξουν εντάσεις. Θα πρέπει λοιπόν να είστε ψύχραιμοι και όχι να ξεσπάτε στους γύρω σας, διότι αν δεν χειριστείτε τις καταστάσεις με ψυχραιμία και λογική ίσως τα πράγματα φτάσουν στα άκρα. Οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις όμως δεν θα σας βγάλουν πουθενά, μόνο σε ένα επώδυνο τέλος. Μπορείτε όμως να επιλέξετε μια πιο διπλωματική και διαπραγματευτική προσέγγιση σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν είτε με τον σύντροφό είτε με κάποιον συνεργάτη και να βάλετε στην άκρη την παρόρμηση που σας χαρακτηρίζει, δείχνοντας σοβαρότητα και ψυχραιμία στις αντιδράσεις σας. Η κατάσταση επιβαρύνεται και από το τετράγωνο που σχηματίζει ο Ερμής με τον Ποσειδώνα που φέρει έντονη θολούρα και σύγχυση και ίσως παραβλέψετε κάποια… κόκκινα σημαιάκια. Δηλαδή, ενώ βαθιά μέσα σας ξέρετε τι σας ενοχλεί στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας, εσείς επιλέγετε να ωραιοποιείτε κάποιες καταστάσεις και να δίνετε συγχωροχάρτια ενώ δεν πρέπει. Γι’ αυτό καλό είναι να ξέρετε τι θέλετε εσείς, να παρατηρήσετε τις αντιδράσεις των άλλων και να εστιάσετε στο τι σας βγάζουν οι σχέσεις ή οι συνεργασίες σας. Πάρτε τον χρόνο σας, αφήστε να περάσει η επιρροή της Πανσελήνου και αν μετά εξακολουθείτε να νιώθετε το ίδιο πιεσμένοι και απογοητευμένοι, τότε πάρτε τις τελικές σας αποφάσεις και αν χρειαστεί κλείστε κάποια κεφάλαια για να κάνετε χώρο στη ζωή σας για το καινούριο που θα σας ανανεώσει.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από την 1η έως την 7η μοίρα του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες αυτών των ζωδίων πατώντας εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θέματα δουλειάς και υγείας υπερτονίζει η Πανσέληνος στους Διδύμους και απαιτεί να αναλάβετε δράση και να ξεμπερδεύετε με εκκρεμότητες, αλλά με κακές συνήθειες. Ίσως υπάρχουν αλλαγές και πίεση στη δουλειά ή ένταση με συναδέλφους και συνεργάτες, αλλά εσείς πρέπει να κρατηθείτε και να μην ρίξετε λάδι στη φωτιά όσο δύσκολο και αν σας είναι. Ή μπορεί να είστε την τσίτα, διότι νιώθετε ότι δεν εκτιμώνται οι προσπάθειες σας και ότι οι άλλοι δεν σας δείχνουν τον σεβασμό που αξίζετε. Όμως με τις κόντρες δεν θα καταφέρετε κάτι, ίσα ίσα τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Πρέπει να δείτε πιο σοβαρά τις σχέσεις σας με ανωτέρους, συναδέλφους και υφισταμένους και να μην έχετε ως οδηγό τις εμμονές και τα πάθη σας. Μετουσιώστε την ενέργεια που έχετε προκειμένου να γίνετε πιο παραγωγικοί και αποδοτικοί και όχι να δημιουργείτε «κλίμα» έντασης αυτές τις ημέρες. Βέβαια, ίσως γίνετε εσείς αποδέκτης του θυμού κάποιων ανθρώπων χωρίς καν να φταίτε. Προσπαθήστε να θέσετε με ευγένεια τα όρια σας και μην χορέψετε στους ρυθμούς των άλλων. Κρατηθείτε μακριά από παρασκήνιο και βέβαια μην αποκαλύπτετε τα μυστικά σας. Παράλληλα, θα πρέπει να είστε συνεπείς απέναντι σε θέματα υγείας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Μην αγνοείτε τα καμπανάκια και μην παραμελείτε εξετάσεις και τσεκάπ. Αυτή την περίοδο θα αισθάνεστε πιο κουρασμένοι και καταπονημένοι, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε τον εαυτό σας, την υγεία σας και φροντίστε να ξεκουράζεστε και λίγο. Αν θέλετε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, η κατάλληλη στιγμή είναι μετά την Πανσέληνο. Το φεγγάρι θα σας παρακινήσει να βρείτε τη χρυσή τομή στις καθημερινές σας ρουτίνες και να μην αφήνετε τον τομέα της δουλειάς να λειτουργεί σε βάρος της υγείας σας. Πρέπει να βρείτε το θάρρος να βάλετε όρια και να μην καταπονείτε συνεχώς τον οργανισμό σας και μην επωμίζεστε συνεχώς περισσότερα βάρη, μόνο και μόνο από ανασφάλεια. Βέβαια, το φεγγάρι μπορεί να σας φέρει μπροστά σε κάποιο δίλημμα σε σχέση με μια επαγγελματική απόφαση. Μπορεί να σας κάνουν μια νέα πολλά υποσχόμενη πρόταση, να πάρετε προαγωγή ή αλλαγή θέσης, αλλά προσπαθήστε να κερδίσετε χρόνο και αποφύγετε μια δέσμευση, διότι το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα μπορεί να κρύβει εκπλήξεις που να μην είναι ευχάριστες και τελικά η τέλεια θέση να είναι ηλεκτρική καρέκλα!

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες αυτών των ζωδίων πατώντας εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τα θέματα μιας ερωτικής ή φιλικής σχέσης ή θέματα παιδιών θα σας απασχολήσουν περισσότερο με αυτό το φεγγάρι και ίσως πιεστείτε ψυχολογικά. Έχετε την ανάγκη να ξεφύγετε από τις πιέσεις των ευθυνών και να κάνετε πράγματα που σας διασκεδάζουν και σας χαλαρώνουν, όμως η σκληρή πραγματικότητα και οι απαιτήσεις των άλλων σας προσγειώνουν απότομα και σας δημιουργούν έντονο εκνευρισμό. Μπορεί να προκύψουν θέματα με τον σύντροφό σας και να πυροδοτηθεί μια ένταση είτε λόγω κάποιας αποκάλυψης είτε επειδή θα είστε εσείς πολύ απαιτητικοί. Έχετε βαρεθεί να κάνετε υποχωρήσεις και θέλετε πλέον να είστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι και αυτό θα διεκδικήσετε από τη σχέση σας, και αν το ταίρι σας δεν μπορεί να καταλάβει τις ανάγκες σας τότε θα πείτε το αντίο. Αν είστε αδέσμευτοι θα είστε πιο κοινωνικοί και πιο ανοιχτοί να γνωρίσετε νέα άτομα και να κάνετε γνωριμίες. Και στον επαγγελματικό τομέα θα είστε πιο δημιουργικοί, αλλά και πιο ανταγωνιστικοί και θα προσπαθήσετε να ξεχωρίσετε και να κερδίσετε τις εντυπώσεις από τους ανωτέρους σας. Βέβαια, αν είστε σε ένα περιβάλλον καταπιεστικό θα σας βγει αντίδραση και γκρίνια, διότι οι αντοχές σας στερεύουν και δεν έχετε καμία όρεξη να κάνετε υπομονή εσείς για να περνάνε οι άλλοι καλά. Σε αυτή την περίπτωση, βρείτε λίγο χρόνο να αποσυμπιεστείτε ψυχολογικά, μην τραβάτε τα πράγματα στα άκρα και μην προκαλείτε τους άλλους και τους φέρνετε στα όρια τους. Το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα μπορεί να σας δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στις σχέσεις σας, διότι θα φέρει μεγαλύτερη σύγχυση στα συναισθήματα σας και δεν θα μπορέσετε να διαχειριστείτε με πρακτικότητα τα θέματα που προκύπτουν. Ίσως το φεγγάρι σας φουσκώσει τα μυαλά ότι δικαιούστε μια καλύτερη ζωή και αρχίσετε να κατηγορείτε τους άλλους ότι αυτοί φταίνε για ό,τι συμβαίνει, ή μπορεί να προκύψουν διαφωνίες λόγω παρανοήσεων από λάθος πληροφορίες που λαμβάνετε και σας οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα. Κάντε λίγη υπομονή και μην λαμβάνετε παρορμητικές αποφάσεις.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από την 1η έως την 7η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες αυτών των ζωδίων πατώντας εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Πανσέληνος στους Διδύμους επηρεάζει τον άξονα καριέρας-οικογένειας και πυροδοτεί έντονες καταστάσεις, εντάσεις και στρες. Το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον Κρόνο στο ζώδιο σας αλλά και η αντίθεση που σχηματίζει με τον Άρη είναι όψεις που θα σας πιέσουν πολύ, θα σας αγχώσουν και θα αισθάνεστε ότι είστε μέσα σε μια μέγγενη που όλο σφίγγει γύρω σας. Ίσως δημιουργηθούν και κάποια εμπόδια, που θα κληθείτε να τα ξεπεράσετε με μεγάλη μαεστρία για να μην γίνουν όλα μπουρλότο, ιδιαίτερα αν είστε γεννημένοι στο 1ο δεκαήμερο του ζωδίου σας! Μπορεί να σας ασκούν πίεση στη δουλειά και να αισθάνεστε μοιρασμένοι ανάμεσα στις επαγγελματικές και στις οικογενειακές υποχρεώσεις σας ή να προκύπτουν απρόοπτα και εξελίξεις στη δουλειά οι οποίες σας δυσκολεύουν πολύ. Ίσως αντιμετωπίσετε και κάποιες προκλήσεις που θα δοκιμάσουν τα όρια σας και τον χαρακτήρα σας από συνεργάτες, συγγενείς ή άτομα με τα οποία συμβιώνετε και τα οποία θα σας βγάλουν τον κακό σας εαυτό. Βλέπετε η αντίθεση που σχηματίζει η Πανσέληνος με τον Άρη δεν πιέζει μόνο εσάς, αλλά όλοι θα είναι έτοιμοι να λύσουν το ζωνάρι τους για καβγά και ίσως δεν καταφέρετε να συγκρατηθείτε και να ξεπηδήσουν συναισθήματα οργής. Αυτό το φεγγάρι φέρνει αλλαγές, άγχος και συναισθηματική φόρτιση και αν θέλετε να τη βγάλετε καθαρή θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και ψυχραιμία. Ίσως υπάρξουν εξελίξεις σε θέματα που αφορούν το σπίτι ως οίκημα, την ακίνητη περιουσία σας, τα μέλη της οικογένειας σας, τους συγκατοίκους σας, τον γάμο και το στάτους σας και αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει απίστευτο άγχος, καθώς παράλληλα θα δέχεστε πιέσεις και στη δουλειά. Γενικά θα είστε πιο φορτισμένοι συναισθηματικά αυτές τις μέρες, καθώς μπορεί να υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσετε ή να πιέζεστε γιατί ολοκληρώνεται τώρα ένας κύκλος σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο και να προχωράτε σε νέες περιπέτειες. Ενδεχομένως να προκύψουν κάποιες καταστάσεις που να σας αναγκάσουν να προσαρμοστείτε σε ένα νέο περιβάλλον, να μετακομίσετε ή να κάνετε αλλαγές στο σπίτι ή στα επαγγελματικά σας σχέδια. Ή μπορεί να βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια οικογενειακά προβλήματα που είχατε θάψει το προηγούμενο διάστημα και να ζητούν λύσεις. Όμως η Πανσέληνος είναι σε αντίθεση με τον Άρη και οι λύσεις είναι δύσκολο να βρεθούν, αφού κανείς δεν θα είναι διατεθειμένος να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης και τα ξεσπάσματα και οι επιθέσεις θα είναι έντονες. Όσο και να θέλετε να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους και να πείτε έξω από τα δόντια ό,τι νιώθετε νομίζω πως δεν θα καταφέρετε τον στόχο σας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι προσπαθήσετε να βρείτε λίγο χρόνο για εσάς και να καθαρίσετε το μυαλό και τη ζωή σας από τοξικές συναναστροφές. Διότι όσο και αν πιέζεστε και όσο και αν ξεσπάτε δεν θα βρείτε εύκολα άκρη, αφού το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα στο ζώδιο σας θα ρίχνει το πέπλο του και θα δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχυση, και ουσιαστικά δεν θα ξέρετε αν οι κινήσεις που θέλετε να κάνετε είναι σωστές ή απόρροια των υπερβολικών αντιδράσεων. Η κατάσταση θέλει ψυχραιμία και όχι παρορμητικές αποφάσεις, αφού το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον Κρόνο στο ζώδιο σας θέλει να είστε πειθαρχημένοι και γειωμένοι. Τα μεγάλα βήματα χρειάζονται ωριμότητα και όχι γκρίνιες και ξεσπάσματα. Μην αφήνετε το μυαλό σας να κολλάει και δείτε τη μεγάλη εικόνα.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από την 1η έως την 7η μοίρα του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις συγκεκριμένες μοίρες αυτών των ζωδίων πατώντας εδώ.