Η Πανσέληνος στις 03/07/2023 φέρνει προκλήσεις, αλλά και επιβράβευση σε 4 ζώδια

Η Πανσέληνος στις 03/07/2023 φέρνει προκλήσεις, αλλά και επιβράβευση σε 4 ζώδια

Η Πανσέληνος στις 03/07/2023 φέρνει προκλήσεις, αλλά και επιβράβευση σε 4 ζώδια

Στις 3 Ιουλίου 2023 πραγματοποιείται η Πανσέληνος στον άξονα Αιγόκερου-Καρκίνου και οι όψεις που σχηματίζει με τον Δία και τον Κρόνο κρύβουν θετικές εξελίξεις, αλλά υπό όρους, για τους εκπροσώπους του ζωδιακού και ιδιαίτερα για όσους έχουν Ήλιο, ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 8 έως τις 14 μοίρες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου.

Για να μάθετε σε ποιες μοίρες έχετε τους πλανήτες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Η Πανσέληνος του Ιουλίου ονομάζεται και «φεγγάρι του κόκκινου ελαφιού», διότι αυτήν την περίοδο τα ελάφια αρχίζουν να αναπτύσσουν το μεταξένιο κοκκινωπό τους τρίχωμα, ενώ τα κέρατα στο κεφάλι των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται στην πλήρη ανάπτυξη τους. Ονομάζεται όμως και «Πανσέληνος της καταιγίδας», καθώς υπήρχαν πολλά ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Νέας Αγγλίας των ΗΠΑ και έτσι πήρε και αυτή την ονομασία. Βέβαια, πάντα το ολόγιομο φεγγάρι συνδέεται με ακραία γεωφυσικά και μετεωρολογικά φαινόμενα και καταστροφές.

Το ζητούμενο της Πανσελήνου

Η Πανσέληνος του Ιουλίου φέρνει προκλήσεις και ανταμοιβές. Αυτό το φεγγάρι από τη μία μας ενθαρρύνει να κάνουμε μεγάλα όνειρα και να βάλουμε υψηλούς στόχους, αλλά από την άλλη μας προειδοποιεί ότι για να τους πετύχουμε πρέπει να κοπιάσουμε και να βάλουμε όλες μας δυνάμεις, και μόνο τότε θα ανταμειφθούμε. Επίσης, μας βοηθά να πετάξουμε από τη ζωή μας ό,τι πλέον δεν λειτουργεί προς όφελος μας και απαιτεί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και όχι να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Πρέπει λοιπόν να βρούμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, να μην τα διαιωνίζουμε και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα για να φέρουμε τη ζωή μας πιο κοντά σε αυτό που ονειρευόμαστε. Παράλληλα αυτό το φεγγάρι, που σχετίζεται με την πρόοδο, την επιτυχία και τα επιτεύγματα, μπορεί να φέρει την αναγνώριση αν στο παρελθόν κοπιάσαμε πολύ για κάτι. Εάν όμως δεν έχουμε κάνει τα πράγματα με τον σωστό τρόπο ή για τους σωστούς λόγους μπορεί να αντιμετωπίσουμε αναποδιές, καθυστερήσεις και εμπόδια στον δρόμο μας, να αισθανθούμε μπερδεμένοι, αβέβαιοι και ανασφαλείς, ή και να πληρώσουμε για τα λάθη μας.

Ο συμβολισμός και οι όψεις

Ο Αιγόκερως είναι το υψηλότερο σημείο του ζωδιακού κύκλου και σχετίζεται με τον 10ο οίκο που αφορά στους στόχους, στην πρόοδο, στην επιτυχία, στην καριέρα και στο στάτους μας. Ο Αιγόκερως κυβερνάται από τον αυστηρό Κρόνο και η Πανσέληνος σχηματίζει θετική όψη εξαγώνου με τον Κρόνο που βρίσκεται στους Ιχθύς και σίγουρα θα φέρει εξελίξεις στην επαγγελματική μας ζωή και ευκαιρίες που θα μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε τους στόχους μας. Όμως, επειδή ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της πειθαρχίας τίποτα δεν θα είναι εύκολο, αφού θα μας υπενθυμίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορούμε να αγνοούμε τις δεσμεύσεις μας και ότι πρέπει να ενεργούμε ώριμα και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Αυτό σημαίνει ότι για να έχουμε αποτελέσματα που θέλουμε πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και αν έχουμε πάρει λάθος δρόμο θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να αλλάξουμε πορεία. Το τρίγωνο της Πανσελήνου με τον Κρόνο λειτουργεί σταθεροποιητικά και δίνει ρεαλιστική ματιά σε καταστάσεις και γεγονότα. Αυτή η όψη μας προτρέπει να κάνουμε πειθαρχημένα βήματα για να έχουμε πρόοδο, αυξάνει το αίσθημα ευθύνης και το οργανωτικό μας ταλέντο και μας βοηθά να επιδιώκουμε στόχους με προσοχή και σκέψη.

Η Πανσέληνος στον Αιγόκερω συνδέεται με ό,τι ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 και τώρα θα φανεί αν οι αποφάσεις που πήραμε τότε ήταν σωστές ή αν θα πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε καταστάσεις που φυτοζωούν. Το φεγγάρι αυτό θα βγάλει στην επιφάνεια τις φιλοδοξίες μας και την ανάγκη μας να δικαιωθούμε και να αναγνωριστούμε για τις προσπάθειες μας, οπότε μπορεί να μας βγει και μια δυσαρέσκεια προς κάποιους που μας αγνοούν ή θέλουν να μας υποβιβάσουν. Ίσως η Πανσέληνος μας κάνει να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας και στα όνειρα μας και να μην αναζητάμε την έγκριση των άλλων για να προχωρήσουμε στους στόχους μας.

Η Πανσέληνος που σχηματίζει τρίγωνο με τον πλανήτη της τύχης και της επέκτασης, τον Δία, θα γιγαντώσει τα θέλω μας και τον ενθουσιασμό μας και θα ανεβάσει την αυτοπεποίθηση, την αισιοδοξία και τη θετική μας διάθεση. Όμως δεν πρέπει να γίνουμε υπερφίαλοι και να πέσουμε στην παγίδα να αναλάβουμε περισσότερα από όσα μπορούμε να αντέξουμε, ή να γίνουμε δεσποτικοί και απόλυτοι, γι’ αυτό και θα πρέπει να εξετάσουμε με σοβαρότητα τι καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας για να μην καταρρεύσουμε και να μην γίνουμε και καταπιεστικοί προς τους άλλους. Είπαμε ο Κρόνος που εμπλέκεται στην Πανσέληνο θέλει οργάνωση, πειθαρχεία, σχέδιο και να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη, αλλιώς θα βρεθούμε προ των ευθυνών μας.

Επίσης, η Πανσέληνος σχηματίζει αντίθεση με τον Ερμή στον Καρκίνο και μπορεί να είμαστε πιο συναισθηματικοί, να τα παίρνουμε όλα προσωπικά, να υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις και τελικά να χάσουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν. Η όψη αυτή μπορεί να δυσκολέψει την εστίαση μας, να μπερδευτούμε και να μην επικοινωνούμε με σαφήνεια. Μπορεί να δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον ή να πέσουμε θύματα ψευδών ειδήσεων και έλλειψης πληροφοριών. Η αντίθεση της Σελήνη με τον Ερμή δείχνει ότι μπορεί να μην αντέχουμε την αλήθεια και να λειτουργούμε συναισθηματικά, επιφανειακά ή πολύ βιαστικά. Γι’ αυτό θα πρέπει να σκεφτόμαστε δυο και τρεις φορές πριν μιλήσουμε ή πριν πάρουμε αποφάσεις.

Το δίπολο Αιγόκερου-Καρκίνου

Η Πανσέληνος είναι η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης και σε αυτή την περίπτωση ο Ήλιος βρίσκεται στον Καρκίνο και η Σελήνη στον Αιγόκερω. Και τα δύο ζώδια αναζητούν την ασφάλεια, αλλά με εντελώς διαφορετικούς τρόπους. Ο Αιγόκερως θέλει εξουσία και δύναμη για να αισθανθεί ασφαλής, ενώ ο Καρκίνος αναζητά την άνεση και την ασφάλεια μέσω των συναισθημάτων. Έτσι αυτή η Πανσέληνος θέλει να βρούμε τη χρυσή τομή και να μάθουμε πώς να είμαστε σκληροί ή τρυφεροί ανάλογα με τις περιστάσεις και να μην ξεπερνάμε τα όρια, ούτε τα δικά μας ούτε των άλλων.

Για να κατανοήσουμε αυτήν την Πανσέληνο πρέπει να σκεφτούμε ότι η πολικότητα Καρκίνου-Αιγόκερου αφορά στην ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και οικογενειακής ζωής έναντι της δημόσιας ζωής, της καριέρας και της φήμης. Είναι σαν να παλεύει η αγάπη με τα πρέπει και τα θέλω με το φαίνεσθε. Είναι η ισορροπία μεταξύ της αγάπης άνευ όρων (Καρκίνος) και της αγάπης υπό όρους (Αιγόκερως). Ο Καρκίνος μας ενθαρρύνει να εκτιμούμε τη βάση, την οικογένεια και τις ρίζες μας, ενώ ο Αιγόκερως έχει ως προτεραιότητα το αίσθημα του καθήκοντος και της ευθύνης. Ενώ ο Καρκίνος είναι ικανοποιημένος με την εξάρτηση, ο Αιγόκερως μας προτρέπει να είμαστε ώριμοι και υπεύθυνοι. Ο Καρκίνος αντιπροσωπεύει τα συναισθήματα και ο Αιγόκερως τον στόχο. Στην ιδανική περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των δύο ενεργειών και αυτό είναι που μας καλεί να κάνουμε η Πανσέληνος, που έχει να κάνει με την εξισορρόπηση της δέσμευσής μας στην καριέρα και την οικογένεια μας, να έχουμε επίγνωση τόσο των στόχων μας όσο και της καρδιάς μας και να τα ενσωματώσουμε και τα δύο στη ζωή μας.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα 4 ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο από την Πανσέληνο στον άξονα Αιγόκερου-Καρκίνου

ΚΡΙΟΣ

Με την Πανσέληνο στις 3 Ιουλίου να επηρεάζει το πιο ψηλό σημείο του ωροσκοπίου σας, το Μεσουράνημα, σημαίνει ότι τα θέματα καριέρας και επαγγελματικής κατεύθυνσης, το επαγγελματικό σας στάτους και προφίλ, η φήμη, η εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας θα γίνουν η προτεραιότητα σας και θα κάνετε τις κατάλληλες κινήσεις για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα σε αυτούς τους τομείς. Μπορεί να έχετε φτάσει σε μια κρίσιμη καμπή στο επάγγελμά σας, να αισθάνεστε ότι δεν σας εκφράζει η δουλειά σας, ότι δεν εκτιμώνται οι κόποι σας, ότι οι ευθύνες που έχετε αναλάβει είναι δυσανάλογες με τις απολαβές σας και να βάλετε πλώρη για άλλα επαγγελματικά σχέδια. Ή μπορεί να είναι η στιγμή που θα δρέψετε τους καρπούς της σκληρής δουλειάς και των κόπων σας. Ή και τα δύο μαζί, δηλαδή να πάρετε απόφαση να μετακινηθείτε αλλού με περισσότερα χρήματα και μεγαλύτερη αναγνώριση. Εξάλλου το τρίγωνο που σχηματίζει η Πανσέληνος με τον Δία, που για το δικό σας ζώδιο αφορά στα οικονομικά, ίσως κρύβει μια θετική έκπληξη για το πορτοφόλι σας. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το φεγγάρι θα σας κάνει πραγματικά να αξιολογήσετε εάν είστε στη σωστή δουλειά και εάν εκπληρώνει πραγματικά τον σκοπό σας. Όμως εκτός από τα επαγγελματικά η Πανσέληνος επηρεάζει και την οικογένεια και το σπίτι και ίσως νιώθετε μοιρασμένοι ανάμεσα στις προσωπικές σας ανάγκες και τους επαγγελματικούς σας στόχους. Από τη μία λοιπόν θα έχετε τις ευκαιρίες να ανελιχθείτε επαγγελματικά, να δείξετε σε όλους την αξία σας, να πάρετε πιθανώς μια προαγωγή ή έναν πιο υπεύθυνο ρόλο στην εργασία σας ή να προοδεύσετε και να ενισχύσετε τη φήμη σας, και από την άλλη θα σας πιάνουν οι ευαισθησίες σας και θα νιώθετε ότι δεν αφιερώνετε χρόνο σε αυτούς που αγαπάτε. Θα αισθάνεστε μπερδεμένοι και ίσως δεν θα μπορείτε να απολαύσετε στο έπακρο τις επιτυχίες σας, αφού βαθιά μέσα σας τίποτα δεν θα σας ικανοποιεί. Δεν χρειάζεται να υποφέρετε και να διχάζεστε. Μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας, μην τους αφήνετε έξω από το πρόγραμμα και τις σκέψεις σας και ζητήστε την κατανόηση τους. Προσπαθήστε όταν επιστρέφετε σπίτι, να είστε πραγματικά μαζί τους, να τους δίνετε λίγη από τη σημασία που έχουν ανάγκη και όλα θα πάνε καλά. Η αντίθεση της Πανσελήνου με τον Ερμή μπορεί να φέρει κάποιες παρεξηγήσεις ή και μπερδέματα στην επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειας σας, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί στα λόγια σας.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 8 έως τις 14 μοίρες του Κριού ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 8 μέχρι τις 14 μοίρες πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Πανσέληνος του Ιουλίου πραγματοποιείται στο ζώδιο απέναντί σας, στον Αιγόκερω, στη διάρκεια των γενεθλίων σας και βάζει στο μικροσκόπιο τις σημαντικές σας σχέσεις, τον γάμο, τις συνεργασίες και θα κληθείτε να πάρετε σοβαρές αποφάσεις ή να αναπροσδιορίσετε τον ρόλο που παίζουν οι σχέσεις για σας. Εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να αξιολογήσετε σοβαρά τις σχέσεις σας -επαγγελματικές και προσωπικές- και να επιλέξετε με προσοχή όσους πραγματικά εμπιστεύεστε και σας κάνουν να αισθάνεστε πιο ασφαλείς. Ετοιμαστείτε για σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που σχετίζεστε, στον τρόπο που συνεργάζεστε και γενικότερα στη ζωή σας. Αν είστε ελεύθεροι και ορκισμένοι εργένηδες μπορεί να γνωρίσετε τον έρωτα της ζωής σας και τελικά να δεσμευτείτε, αν είστε σε μια σχέση που έχετε βαλτώσει μπορεί να κάνετε βήματα προς την… έξοδο κινδύνου, ή αν το ταίρι σας κατανοήσει τις ανάγκες σας να δώσετε τελικά το φιλί της ζωής και να νιώσετε και πάλι ευτυχισμένοι στη σχέση. Αλλά και στις συνεργασίες σας θα δώσετε άλλο τόνο, αφού θα θέλετε να συνυπάρχετε με άτομα που εμπιστεύεστε και που μιλάτε την ίδια γλώσσα. Γενικότερα, θα μπείτε στη διαδικασία να εξετάσετε πώς βλέπετε τον εαυτό σας μέσα στις σχέσεις σας και θα κάνετε μια νέα αρχή, βάζοντας όρια και θέτοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέλετε να πληρούνται. Διαχωρίστε τις προτεραιότητές σας, κρατήστε τους δικούς ανθρώπους κοντά και απομακρύνετε όσους δημιουργούν τοξικές καταστάσεις. Θα σας ενδιαφέρει πολύ το πώς αισθάνονται οι άλλοι για εσάς, αλλά και πώς σας το εκφράζουν. Θα είστε πιο ευαίσθητοι και συναισθηματικοί και θα θέλετε να διασφαλίσετε ότι στις σχέσεις σας υπάρχει ουσία και νόημα, όχι υποσχέσεις και λόγια. Το τρίγωνο της Πανσελήνου με τον Δία ευνοεί τις προσπάθειες σας να αποκτήσετε μια πιο ανθρώπινη καθημερινότητα, να βάλετε πρόγραμμα στις υποχρεώσεις σας και να αποκτήσετε και λίγο χρόνο για εσάς, για τους φίλους σας και τις ομάδες που είστε μέλη. Εννοείται πως θα πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί και με τα θέματα της υγείας σας αυτές τις μέρες.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 8 έως τις 14 μοίρες του Καρκίνου ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 8 μέχρι τις 14 μοίρες πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Αγαπητοί Ζυγοί, εσείς που πάντα σκέφτεστε τα συναισθήματα των άλλων, που κάνετε ένα βήμα πίσω για μην ανέβουν οι τόνοι, που προσπαθείτε να εξυπηρετείτε τις ανάγκες των άλλων βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις δικές σας, έρχεται η Πανσέληνος του Ιουλίου για να σας ταρακουνήσει, να ξυπνήσει τα δικά σας θέλω και να σκεφτείτε τι χρειάζεστε για να νιώσετε ηρεμία, φροντίδα και γαλήνη μέσα στο σπίτι, στο οικογενειακό περιβάλλον, αλλά και στη δουλειά. Λαμβάνετε την αγάπη που χρειάζεστε γι’ αυτό που πραγματικά είστε ή είστε αρεστοί μόνο επειδή υποχωρείτε συνεχώς και λέτε στους άλλους αυτό που θέλουν να ακούσουν; Μήπως την ευγένεια και τη φροντίδα που δίνετε στους άλλους πρέπει να την προσφέρετε και στον εαυτό σας; Μήπως έχετε βάλει τα δικά σας όνειρα και τους στόχους στην αναμονή για να είναι οι άλλοι βολεμένοι; Αυτά τα ερωτήματα θα σας απασχολούν και ίσως θέλετε να μείνετε για λίγο μόνοι με τις σκέψεις σας, για να ξεκαθαρίσετε το πώς θα κινηθείτε από δω και πέρα. Η Πανσέληνος θα φέρει αλλαγές και αναθεωρήσεις σε θέματα που αφορούν το σπίτι ως οίκημα, την ακίνητη περιουσία σας, τα μέλη της οικογένειας σας, τους συγκατοίκους σας, τον γάμο και το στάτους σας. Ενδεχομένως να προκύψουν κάποιες καταστάσεις που να σας αναγκάσουν να προσαρμοστείτε σε ένα νέο περιβάλλον, να μετακομίσετε ή να κάνετε αλλαγές στο σπίτι. Ή μπορεί εσείς να πάρετε την απόφαση να φύγετε από το οικογενειακό περιβάλλον, να θέσετε όρια και να πάρετε τις αποφάσεις που θα σας κάνουν να νιώσετε πιο ασφαλείς και ευτυχισμένοι. Αν χρειάζεται να κόψετε δεσμούς για να βρείτε τη χαρά στη ζωή σας, κάντε το, για καλό σας θα είναι. Μπορεί βέβαια να αντιμετωπίσετε και σθεναρές αντιστάσεις από τους άλλους ή να προσπαθήσουν να πατήσουν στην ευαισθησία σας και να σας σταματήσουν. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα και απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από δίπλα σας και μην απαντήσετε με θυμό απέναντι σε άτομα που δεν καταλαβαίνουν τις ανάγκες σας. Είτε φωνάξετε είτε όχι δεν θα καταφέρετε κάτι, μόνο τον χρόνο και τη διάθεση σας θα χαλάσετε. Εσείς χαράξτε τη δική σας πορεία και με τον Ήλιο να λάμπει στο υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σας, τον 10ο οίκο, έχετε έναν σπουδαίο σύμμαχο για να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους, να αυξήσετε τη φήμη σας και να αναδείξετε τα ταλέντα σας. Το μόνο που πρέπει να αποφύγετε είναι σπασμωδικές και άτσαλες κινήσεις, αλλά και τα μπερδέματα και τις παρεξηγήσεις, διότι στον ίδιο τομέα βρίσκεται και ο Ερμής που σχηματίζει αντίθεση με την Πανσέληνο και μπορεί να φέρει προβλήματα στην επικοινωνία. Φυσικά θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και με θέματα υγείας δικά σας ή δικών σας ανθρώπων από το οικογενειακό σας περιβάλλον.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 8 έως τις 14 μοίρες του Ζυγού ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 8 μέχρι τις 14 μοίρες πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Φιλοξενείτε την Πανσέληνο στις 3 Ιουλίου στο ζώδιο σας και αυτή είναι η δική σας στιγμή για να βγείτε μπροστά και να προβάλετε με τόλμη και περηφάνια ποιοι είστε και τι σας κάνει ξεχωριστούς. Πάντα προσπαθείτε να τα κάνετε όλα σωστά, να είστε «τύπος και υπογραμμός», να μην παρεκκλίνετε καθόλου από την τέλεια εικόνα που θέλετε να προβάλετε, με ό,τι κόστος και να έχει αυτό για εσάς και την ψυχολογία σας. Επιθυμείτε να σας θαυμάζουν οι άλλοι, να είστε οι καλύτεροι στον ρόλο που έχετε αναλάβει να υπηρετήσετε και πολλές φορές καταπιέζετε τα δικά σας θέλω για την έξωθεν καλή μαρτυρία. Όμως αυτό το φεγγάρι θα σας δώσει τη δυνατότητα να αγκαλιάσετε τα δικά σας όνειρα, τις δικές σας ανάγκες και να είστε αυθεντικοί. Η Πανσέληνος θα σας βοηθήσει να αναγεννηθείτε, να πιστέψετε στον εαυτό σας και να υπενθυμίσετε και στους γύρω σας ότι έχετε όρια και ανάγκες που πρέπει να τηρούνται και να εξυπηρετούνται. Με την Πανσέληνο αυτή ίσως προκύψουν κάποια θέματα γύρω από την ταυτότητα και τον σκοπό σας που θα σας βάλουν στη διαδικασία να σκεφτείτε περισσότερο τον ρόλο σας στις προσωπικές ή επαγγελματικές σας σχέσεις και θα θελήσετε να εστιάσετε σε ό,τι μπορεί να λείπει αυτή τη στιγμή από τη ζωή σας. Θα είστε επίσης πιο ευαίσθητοι, συναισθηματικοί και ίσως πιο ανήσυχοι, αφού θα θέλετε να βγείτε μπροστά και να κυνηγήσετε τα όνειρα σας και την επιτυχία σας, και οι θετικές όψεις της Πανσελήνου με τον Δία και τον Κρόνο θα σας βοηθήσουν να πετύχετε αυτό που θέλετε, να επεκταθείτε, αλλά και να αναγνωριστούν οι προσπάθειες σας και οι κόποι σας. Αξιοποιήστε την επιρροή αυτού του φεγγαριού για να διώξετε από τη ζωή σας ό,τι πλέον δεν είναι χρήσιμο και εστιάστε στον ίδιο σας τον εαυτό και τις μελλοντικές σας προοπτικές. Κάποιοι μπορεί να έχετε ένα λόγο γιορτής και χαράς με αυτό το φεγγάρι, όπως είναι μια επαγγελματική επιτυχία ή ακόμη και ένα πτυχίο και άλλοι μπορεί να κάνετε τώρα μια σημαντική γνωριμία σε ερωτικό επίπεδο. Ακόμη όμως κι αν κάτι δεν πάει καλά σε μια προσωπική σχέση ή συνεργασία, δείτε το ως ευκαιρία να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στη ζωή σας και να προχωρήσετε μπροστά με θετικότερες προοπτικές και χωρίς βάρη. Σαφώς αυτές τις μέρες θα πρέπει να είστε και πιο προσεκτικοί με την υγεία σας, αλλά και να μην βιάζεστε σε σημαντικές δεσμεύσεις και αποφάσεις, διότι η αντίθεση του Ερμή με την Πανσέληνο μπορεί σας κάνει να λειτουργείτε με το θυμικό και όχι με τη λογική, ή να σας δημιουργήσει κάποια σύγχυση και μπερδέματα στην επικοινωνία. Με πίστη και επιμονή στο όραμα σας θα καταφέρετε να φτάσετε στην επιτυχία, αλλά βέβαια χρειάζεται σκληρή δουλειά και προσήλωση στις αξίες σας.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 8 έως τις 14 μοίρες του Αιγόκερου ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 8 μέχρι τις 14 μοίρες πατήστε εδώ.