Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου 2021: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Πανσέληνος - Σεληνιακή έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου 2021: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη στις 19 Νοεμβρίου 2021: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού ευθυγραμμίζεται με το πιο «άτυχο» άστρο, τον Αλγκόλ, που βρίσκεται στον αστερισμό του Περσέα και συγκεκριμένα στην κεφαλή της Μέδουσας και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ειδικούς χειρισμούς. Το όνομα του συγκεκριμένου άστρου συνδέεται με τη λέξη άλγος, δηλαδή πόνος, και πιστεύεται ότι φέρνει καταστροφές, κακοτυχία, βία και αρρώστιες.

Η συγκεκριμένη έκλειψη, που φυσικά είναι ταυτόχρονα και Πανσέληνος, είναι η πρώτη από μια σειρά εκλείψεων στα σταθερά ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού που θα πραγματοποιηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Στη χώρα μας δεν θα είναι ορατή και αναμένεται να ξεπεράσει σε διάρκεια κάθε άλλη Σεληνιακή έκλειψη ολόκληρου του αιώνα.

Αποκαλύψεις και απρόβλεπτες καταστάσεις

Η έκλειψη πραγματοποιείται στις 27 μοίρες του άξονα Ταύρου-Σκορπιού και φέρνει απρόσμενα γεγονότα, γι’ αυτό καλά θα κάνουμε να παραμένουμε εστιασμένοι στο κέντρο μας και καλά συγκεντρωμένοι στις προτεραιότητες μας. Οι εκλείψεις συνήθως φέρνουν αποκαλύψεις, αλλαγές, το τέλος καταστάσεων ή σχέσεων, ξαφνικά γεγονότα στη ζωή μας, γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Καθώς ο Ταύρος συνδέεται με το χρήμα και την ύλη, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συντηρητικοί αυτή την περίοδο στα έξοδα μας και γενικώς να μην διακινδυνεύσουμε τη σταθερότητα μας, αλλά και το πιο σημαντικό απ’ όλα την υγεία μας. Καθώς το σώμα μας είναι κι αυτό ύλη, είναι η υλική μας υπόσταση, είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαίο να είμαστε σε επαγρύπνηση σε σχέση με την πανδημία που δυστυχώς δεν υποχωρεί ακόμη, αλλά και γενικότερα με τη διατροφή μας και οτιδήποτε μας κρατά σε καλή φυσική κατάσταση. Οι εκλείψεις έχουν πάντα έναν απρόβλεπτο χαρακτήρα, είτε αυτό που συμβαίνει είναι κάτι θετικό είτε είναι αρνητικό. Υιοθετώντας μια τακτική πιο συντηρητική, ιδιαίτερα σε θέματα ακίνητης περιουσίας και οικονομικών δοσοληψιών, μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα σενάρια. Από την άλλη, καθώς η Αφροδίτη είναι ο κυβερνήτης πλανήτης της έκλειψης αυτής, τα θέματα της καρδιάς και των σχέσεων φαίνεται ότι μπορεί επίσης να μας δυσκολέψουν. Για κάποιους που επηρεάζονται ευθέως μπορεί να είναι και οι επαγγελματικές σχέσεις που μπορεί να ζοριστούν αυτές τις μέρες.

Οι όψεις της Σεληνιακής έκλειψης

Η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία, τον πλανήτη της υπερβολής, οπότε μπορεί να μεγεθύνει με κάποιον τρόπο τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν ή τα συναισθήματα μας και οι αντιδράσεις μας να είναι υπερβολικές. Παράλληλα, μπορεί να νιώθουμε αισιόδοξοι, ενθουσιώδεις με υπέρμετρη αυτοπεποίθηση και να προβούμε σε συναισθηματικές αντιδράσεις ή  παρορμήσεις, όπως απιστία ή να εκτεθούμε σε καταστάσεις που ενδεχομένως να μετανιώσουμε.

Το φεγγάρι σχηματίζει τρίγωνο με τον Πλούτωνα και μας ενθαρρύνει να αλλάξουμε, να μεταμορφωθούμε και να εξελιχθούμε πνευματικά. Μπορεί βέβαια να βγάλει στην επιφάνεια και κάποια καταπιεσμένα συναισθήματα, αλλά με σκοπό να εξαλείψουμε τον φόβο και να θεραπεύσουμε τραύματα του παρελθόντος.

Η σύνοδος της Σεληνιακής έκλειψης – Πανσελήνου με το άστρο Αλγκόλ περιπλέκει κάπως τα πράγματα, καθώς συνδέεται με δυσοίωνες καταστάσεις και εξαιτίας του τετράγωνου με τον Δία μεγιστοποιεί την απληστία, την ανηθικότητα και την υπερβολή που τροφοδοτούν τον εξτρεμισμό, τη βαρβαρότητα και τη βία. Το άστρο Αλγκολ λέγεται ότι είναι ένα από τα πιο ατυχή, βίαια και επικίνδυνα αστέρια και συνδέεται με έντονα μετεωρολογικά και γεωφυσικά φαινόμενα. Επίσης, σχετίζεται με τη γενετική, τη μετάλλαξη και την εξέλιξη και ίσως φέρει εξελίξεις και στην πανδημία.

Η επιρροή της Σεληνιακή έκλειψης της 19ης Νοεμβρίου, αλλά και της Ηλιακής έκλειψης της 4ης Δεκεμβρίου θα διαρκέσουν μέχρι την έκλειψη Ηλίου στις 30 Απριλίου 2022.

Οι εκλείψεις επηρεάζουν όλους μας, αλλά κάποια ζώδια φαίνεται ότι θα επηρεαστούν περισσότερο. Αυτά είναι τα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Κυρίως επηρεάζεται το τρίτο δεκαήμερο των παραπάνω ζωδίων ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες αυτών των ζωδίων.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΚΡΙΟΣ

Μια έκλειψη που βάζει στο μάτι το πορτοφόλι σας είναι αυτή εδώ που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ταύρου, οπότε ο τομέας που θα εστιάσετε την προσοχή σας φαίνεται να είναι ο οικονομικός. Το σπάσιμο μιας συνεργασίας, το ξεκίνημα μιας δεύτερης δουλειάς που θα συμβάλλει και στην αύξηση του εισοδήματός σας, ένα έκτακτο και παραφουσκωμένο έξοδο που μπορεί να αφορά και στο σπίτι ή ένα ακίνητο, ο τερματισμός μιας εποχικής εργασίας που μπορεί να σας αφήσει λίγο ακάλυπτους ή και μια αλλαγή στον επαγγελματικό τομέα που επηρεάζει όμως και το εισόδημά σας, μέχρι και το απλούστατο να χάσετε το πορτοφόλι σας ή μια κάρτα, είναι μερικά από τα σενάρια που μπορεί να σας προβληματίσουν και να απαιτήσουν τη δραστηριοποίησή σας με αυτή την έκλειψη. Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να είστε προσεκτικοί, να προφυλάξετε τα οικονομικά σας, να μην πάρετε ρίσκα και βιαστικές αποφάσεις και βέβαια να αποφύγετε και τις παρορμητικές αγορές, ιδιαίτερα αν γίνονται υπό το καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης και όχι επειδή χρειάζεστε κάτι. Ίσως η οικονομική αβεβαιότητα που θα νιώσετε να κλονίσει την αυτοεκτίμησή σας, αλλά να θυμάστε ότι ο τραπεζικός σας λογαριασμός δεν καθορίζει την προσωπική σας αξία.  Να είστε προσεκτικοί και στην υγεία σας.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Η έκλειψη στις 19/11 γράφει το όνομά σας, καθώς πραγματοποιείται στον άξονα του ζωδίου σας με τον Σκορπιό και συγκεκριμένα στις 27 μοίρες. Τα «κοσμικά» φώτα πέφτουν πάνω σας και αφορούν κυρίως στις σχέσεις σας προσωπικές ή επαγγελματικές. Ίσως μια σχέση φτάσει σε ένα σημείο καμπής και πρέπει να παρθούν αποφάσεις για την εξέλιξη της. Επειδή ταυτόχρονα έχουμε όψεις του Άρη με τον Ουρανό (η αντίθεση των δυο πλανητών προηγείται στις 17/11) μπορεί να υπάρχουν απρόσμενες εξελίξεις ή απρόοπτα γεγονότα που πρέπει με ψυχραιμία να αντιμετωπίσετε, κυρίως αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 25 ως τις 29 μοίρες του ζωδίου σας. Το ίδιο ισχύει αν έχετε και ωροσκόπο στον Ταύρο. Η όψη αυτή που συνοδεύει την έκλειψη ίσως φέρει κάποιες αποκαλύψεις ή μπορεί ακόμη και να φέρει στην επιφάνεια θυμό για καταστάσεις στην καθημερινότητά σας που νιώθετε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε με έλεγχο. Συνήθως οι εκλείψεις φέρνουν το τέλος καταστάσεων ή αλλαγές. Δεν είναι απίθανο αυτές τις μέρες κάποιο άτομο από το επαγγελματικό σας περιβάλλον ενδεχομένως μια γυναίκα ή κι από το προσωπικό σας περιβάλλον μια φίλη ας πούμε ή στενή συγγενής να σας ανακοινώσει ένα σημαντικό νέο που αφορά εκείνη, αλλά εμμέσως επηρεάζει κι εσάς. Το θετικό είναι ότι ο κυβερνήτης της έκλειψης, η Αφροδίτη, σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ουρανό, οπότε θεωρώ ότι στο τέλος ό,τι κι αν συμβεί τα πράγματα μπορεί να οδηγηθούν σε ένα ευχάριστο αποτέλεσμα. Φυσικά και θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και συνετοί αυτές τις μέρες και με τα θέματα της υγείας σας.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες του ζωδίου σας πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η πρώτη έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού (θα ακολουθήσουν και άλλες τα επόμενα δύο χρόνια) είναι σχετικά ουδέτερη προς το δικό σας ζώδιο, με την προϋπόθεση ότι δεν έχετε ωροσκόπο σε σταθερό ζώδιο (Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό και Υδροχόο) ή στον Καρκίνο. Άλλωστε, η δεύτερη έκλειψη που πραγματοποιείται στις  4/12 σας αφορά πολύ περισσότερο. Η Σεληνιακή έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου πάντως τονίζει αρκετά τα θέματα της υγείας της δική σας ή ενός αγαπημένου σας ατόμου, τονίζει ακόμη κάποιες οικονομικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα σε σας και σε συνεργάτες σας, ενώ είναι πολύ πιθανόν να σας αποκαλύπτεται τώρα ένα αρκετά σημαντικό μυστικό που σχετίζεται με τον επαγγελματικό τομέα και σας ανοίγει τα μάτια. Εντάσεις στον χώρο της δουλειάς ή και ένα εκνευριστικό παρασκήνιο μπορεί να μην είναι εύκολο να αποφευχθούν, αλλά όσο έχετε τον έλεγχο μην αφήνετε να σας παρασύρουν οι άλλοι. Επειδή όλοι θα είναι συναισθηματικά φορτισμένοι μπορεί μια κουβέντα να ανάψει τα αίματα, οπότε εσείς προσπαθήστε να κρατήσετε το επίπεδο και να μην ρίξετε λάδι στη φωτιά. Επίσης, μπορεί να βγουν στην επιφάνεια φόβοι και καταπιεσμένα συναισθήματα, αντί όμως να ξύνετε πληγές προτιμήστε να βρείτε τη γαλήνη σας μέσα από χαλαρωτικές δραστηριότητες και πάνω από όλα προσπαθήστε να ξεκουραστείτε.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι κινήσεις και τα καπρίτσια της Σελήνης δεν σας αφήνουν ποτέ ανεπηρέαστους, γι’ αυτό με την έκλειψη που πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου θα έχετε μεγαλύτερη ένταση, άγχος, εκνευρισμό και μια αδιόρατη μελαγχολία και μάλιστα χωρίς απαραίτητα να υπάρχει και κάποιος σημαντικός λόγος. Θέματα που σχετίζονται με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα είναι στο προσκήνιο και δεν είναι απίθανο να βιώσετε μια απώλεια. Μπορεί, για παράδειγμα, να χρειαστεί να αποχωριστείτε έναν φίλο που αποφασίζει να μετακομίσει ή να φτάσει η σχέση σας με κάποιο άτομο σε μια κορύφωση και να πρέπει να πάρετε σημαντικές αποφάσεις. Καλώς ή κακώς αυτό το φεγγάρι θα σας κάνει πιο συναισθηματικούς και αδιαπραγμάτευτους και θα θέλετε οι φιλικές σας σχέσεις σας να είναι ξεκάθαρες και να βασίζονται στο «όλα ή τίποτα». Εάν λοιπόν νιώθετε ότι εσείς υποστηρίζετε τους άλλους, ότι είστε πάντα εκεί γι’ αυτούς, αλλά η αγάπη και η κατανόηση δεν είναι δεδομένες και από την άλλη πλευρά, τότε αυτή η έκλειψη θα σας βάλει στη διαδικασία να επαναξιολογήσετε τις φιλίες σας και να αποφασίσετε ποιοι είναι οι αληθινοί σας φίλοι και με ποιους να κρατήσετε τις αποστάσεις. Το ίδιο θα συμβεί και με τις ομάδες στις οποίες είστε μέλη, καθώς αν δεν λαμβάνετε πλέον ικανοποίηση και χαρά θα θελήσετε να απομακρυνθείτε και να βρείτε αλλού την απόλαυση που αναζητάτε. Αν όμως συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων και ουσιαστική σύνδεση με τους φίλους σας, τότε θα περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους και θα δεθείτε ακόμα περισσότερο. Επειδή η έκλειψη πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ταύρου είναι πιθανό να έχετε κι ένα απρόσμενο νέο για μια οικονομική δοσοληψία και ίσως παρουσιαστούν ξαφνικά κέρδη ή οφέλη από κάποιο ακίνητο.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Μια ιδιαίτερα έντονη έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος λαμβάνει χώρα στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού σε όψη τετραγώνου με το ζώδιο σας και για κάποιους από σας μπορεί να φέρει κατακλυσμιαίες αλλαγές, είτε στον χώρο του σπιτιού και της οικογένειας είτε στον χώρο της καριέρας. Είχαμε μια παρόμοια έκλειψη στις 19/11/2002 κι αν είστε αρκετά μεγάλοι σε ηλικία είναι πιθανόν να θυμάστε αν μπορεί να προέκυψε τότε κάποιο γεγονός. Βέβαια δεν έχουμε τις ίδιες πλανητικές όψεις με τότε, αλλά πιθανώς να λειτουργήσει με έναν διαφορετικό τρόπο στους ίδιους τομείς. Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 25 ως τις 29 μοίρες του ζωδίου σας, τότε είναι πιθανόν να προκύψουν αλλαγές στον χώρο της δουλειάς σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητα αρνητικό, καθώς μπορεί να προκύψει και μια προαγωγή, μια σημαντική πρόταση ή μπορεί να κλείσετε μια δουλειά με έναν μεγάλο πελάτη αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Από την άλλη, μπορεί στην εταιρεία που εργάζεστε να ανακοινώνεται κάτι που δεν περιμένατε, π.χ. ότι πρόκειται να γίνουν περικοπές ή μειώσεις θέσεων και αυτό να σας θυμώνει, καθώς θα αναρωτιέστε πώς μπορεί να βγάλετε τη δουλειά με λιγότερους συνεργάτες. Από την άλλη, είναι πιθανόν οι αλλαγές να αφορούν στον χώρο του σπιτιού ή της οικογένειας. Να προκύπτει, για παράδειγμα, η ανάγκη μιας μετακόμισης ή ένα θέμα που αφορά τα μέλη της οικογένειας σας.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες του ζωδίου σας πατήστε εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μια έκλειψη σε ένα φιλικό ως προς το δικό σας ζώδιο δεν θα έλεγα ότι είναι μεγάλος πονοκέφαλος, οπότε και στη χειρότερη των περιπτώσεων θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε σε ό,τι κι αν προκύψει και να είστε και σε θέση να βοηθήσετε και άλλους, όπως για παράδειγμα έναν φίλο ή ένα συγγενικό πρόσωπο. Η έκλειψη στον Ταύρο μπορεί να σας ανοίξει την όρεξη για ένα ταξίδι μακρινό, να σας φέρει νέα από το εξωτερικό, να σας δημιουργήσει την επιθυμία να διαβάσετε λίγο παραπάνω ή να φιλοσοφήσετε κάπως τις καταστάσεις γύρω σας ή να επιλύσετε ένα θέμα που αφορά δικαστήρια ή σπουδές. Η έκλειψη σας ζητά να ακολουθήσετε τις φιλοδοξίες σας και να πείτε ναι σε ό,τι αφορά την επέκταση των πνευματικών οριζόντων σας. Ωστόσο, μπορεί να σας φέρει και προ των ευθυνών σας αν στο παρελθόν είχατε πει κάποιο ψέμα σχετικά με τις ικανότητες σας, τις σπουδές σας ή την εξειδίκευσή σας. Αν λοιπόν προσπαθήσατε να ξεγελάσατε κάποιον, τώρα μπορεί να φανεί η έλλειψη γνώσης σας και να εκτεθείτε. Η αλήθεια ίσως είναι η μόνη λύση και δεν χρειάζεται να προσποιείστε ότι είστε κάποιος που δεν είστε. Αν θέλετε τόσο πολύ τις συγκεκριμένες γνώσεις προσπαθήστε να τις λάβετε και όχι να υποκρίνεστε. Βέβαια, επειδή ο Ταύρος σχετίζεται και με οικονομικά ζητήματα μπορεί τώρα να έχετε κάποια δοσοληψία ή ενόχληση από εφορία, ασφάλεια ή ένα πιστωτικό ίδρυμα. Επίσης, προσοχή σε θέματα υγείας και προϋπάρχουσες ασθένειες. Να ξεκουραστείτε για να είστε έτοιμοι για την επόμενη έκλειψη στις 4/12 που σας αφορά.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Μια έκλειψη στον Ταύρο δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο απειλητική για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας, υπάρχει όμως ένας τομέας που μπορεί να σας ενοχλήσει η επιρροή της κι αυτός είναι ο οικονομικός. Μια οφειλή που γίνεται εντελώς ξαφνικά απαιτητή, ένα δάνειο που δεν εγκρίνεται για κάποιους λόγους, ένα συμβόλαιο οικονομικό που σπάει ή ένα απρόβλεπτο έξοδο που σας βγάζει εκτός προϋπολογισμού, είναι κάποια από τα σενάρια της έκλειψης που επηρεάζει  όσους είναι παντρεμένοι και το πορτοφόλι είναι του συζύγου τους ή όσους διαχειρίζονται οικονομικά άλλων. Επίσης, άλλη μια άλλη ενόχληση που ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε αφορά στον τομέα της υγείας και ίσως παρουσιαστεί η ανάγκη για κάποια μικροεπέμβαση. Λίγη μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν οι γεννημένοι στο 3ο δεκαήμερο του ζωδίου σας και θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τις δυσάρεστες μικροενοχλήσεις. Γενικά, η έκλειψη αυτή μπορεί να λειτουργήσει αποκαλυπτικά, καθώς θα σας επιτρέπει να κοιτάζετε κάτω από την επιφάνεια των στενών σχέσεων, των δεσμεύσεων, των επενδύσεων και των επαγγελματικών σας συμφωνιών και θα βλέπετε καθαρά ποιες είναι σωστές και συμφέρουσες και ποιες πρέπει να εγκαταλείψετε. Η έκλειψη μπορεί να σας ανταμείψει για τη σκληρή δουλειά σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να προσέξετε τι λέτε και πώς το λέτε για να μην έχετε παρατράγουδα στον χώρο εργασίας.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η έκλειψη στις 19/11 σηματοδοτεί την αρχή των εκλείψεων στο ζώδιο σας και το απέναντι του Ταύρου, που υπόσχονται να φέρουν περαιτέρω αλλαγές στη ζωή σας μέσα στα επόμενα δυο χρόνια. Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες του ζωδίου του Σκορπιού, εσείς έχετε την άμεση επιρροή της Σεληνιακής έκλειψης – Πανσελήνου στις 19/11. Παράλληλα με την έκλειψη έχουμε την αντίθεση του Άρη από το ζώδιο σας με τον Ουρανό, που θα είναι ακριβείας στις 17/11, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα στην καθημερινότητα σας και στις σχέσεις σας. Μπορεί να προκύψει κάτι ξαφνικά ιδιαίτερα ενοχλητικό και να μην μπορείτε να τιθασεύσετε το νευρικό σας σύστημα. Είναι πιθανόν να χρειαστεί να πάρετε μια σημαντική απόφαση για την πορεία μιας σχέσης ή συνεργασίας ή μπορεί η άλλη πλευρά να πάρει αυτή την απόφαση για σας. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι ένα άτομο που εμπιστεύεστε, για παράδειγμα στη δουλειά, δεν δείχνει την ίδια αφοσίωση που δείχνετε εσείς ή μπορεί και να νιώθετε προδομένοι σε μια σχέση. Δεν είναι απίθανο να προκύψει μια αλλαγή, είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική σας ζωή, που ίσως όμως σας δημιουργήσει ένταση και νεύρα. Προσπαθήστε να καλμάρετε πριν κάνετε την οποιαδήποτε συζήτηση, αν δεν θέλετε να οδηγηθείτε σε ρήξεις. Φυσικά πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να φροντίσετε περισσότερο την υγεία σας και την καλή σας φυσική κατάσταση.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες του ζωδίου σας πατήστε εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η πρώτη έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού (θα ακολουθήσουν και άλλες τα επόμενα 2 χρόνια) δεν φαίνεται να σας επηρεάζει άμεσα, όπως αυτή που έπεται και πραγματοποιείται στο ζώδιο σας στις 4/12. Υπάρχει όμως μια έμμεση επιρροή σε κάποιους τομείς που πρέπει να προσέξετε κι αυτοί είναι δύο: ο τομέας της δουλειάς και ο τομέας της υγείας. Δεν είναι καθόλου απίθανο να δείτε κάποιον συνεργάτη να φεύγει από κοντά σας ή να έχετε αλλαγές στον τρόπο και τον χώρο της δουλειάς. Ακόμη, μπορεί το θέμα να είναι οικονομικό, να πρέπει δηλαδή να γίνουν περικοπές στην εταιρεία που εργάζεστε και να έχετε άγχος και αγωνία για τα οικονομικά σας. Μπορεί φυσικά να μην είστε ικανοποιημένοι από τα χρήματα που παίρνετε και να επαναστατείτε. Σε ό,τι αφορά την υγεία, αν παραμελείτε τον εαυτό σας και ιδιαίτερα τη διατροφή σας, ίσως μ’ αυτή την έκλειψη να έχετε πρόβλημα. Γι’ αυτό θα ήταν καλό να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να πάρετε απόφαση να βάλετε τα πράγματα στον σωστό δρόμο και να αποκτήσετε μια καθημερινότητα πιο ξεκούραστη που να σας επιτρέπει να ασχολείστε και με πράγματα που σας ευχαριστούν και όχι μόνο με τις υποχρεώσεις σας που σας εξαντλούν σωματικά και ψυχολογικά.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού στις 19 Νοεμβρίου επηρεάζει σημαντικά τον τομέα του έρωτα, των φίλων, των παιδιών, αλλά και του χρήματος. Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο επικίνδυνο είναι να παίζετε τώρα τυχερά παιχνίδια και να παίρνετε οικονομικά ρίσκα… Στον έρωτα τώρα μπορεί να υπάρξουν νέες και κεραυνοβόλες ερωτικές γνωριμίες ή μια διάθεση να τα γκρεμίσετε όλα στη σχέση σας και να δημιουργήσετε χώρο για να μπει κάτι νέο και φρέσκο στη ζωή σας. Θα έχετε έντονη την επιθυμία για απολαύσεις, διασκεδάσεις και να βρείτε την αγάπη και αν έχουν παραμεληθεί οι ανάγκες σας και υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις σας, με αυτή την έκλειψη δεν υπάρχει μέση λύση, καθώς δεν είστε διατεθειμένοι να τα κρύψετε κάτω από το χαλάκι, ιδιαίτερα αν είστε γεννημένοι κοντά στις 17/1, αφού εσείς είστε και πιο επιρρεπείς σ’ αυτή την έκλειψη. Αν είστε γονείς είναι πολύ πιθανό να μάθετε τώρα κάτι για τα παιδιά σας ή να συμβεί κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή τους. Με αυτό το φεγγάρι καλό είναι να αφιερώσετε χρόνο σε εσάς, να βρείτε το παιδί που κρύβετε μέσα σας και να επιτρέψτε στον εαυτό σας μια περιποίηση ή μια πολυτέλεια, διότι το αξίζετε. Μπορεί τώρα να υπάρξει μια απροσδόκητη εγκυμοσύνη ή κάποια ασυνήθιστη ίντριγκα για ένα ειδύλλιο και να σας σοκάρει.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η πρώτη έκλειψη στα σταθερά ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού λαμβάνει χώρα στις 19/11 και θα ακολουθήσουν κι άλλες μέσα στα δυο επόμενα χρόνια που μπορεί να αλλάξουν κατά πολύ τις συνθήκες στη ζωή σας, είτε σε θέματα που αφορούν την οικογένεια και το σπίτι είτε σε θέματα καριέρας. Δυο μέρες πριν την έκλειψη σχηματίζεται η αντίθεση του Άρη με τον Ουρανό, μια όψη έντασης και θυμού και πιθανώς να βγαίνουν στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα και θυμός για πράγματα που θα θέλατε να έχουν γίνει στο σπίτι ή τη δουλειά. Προσέξτε περισσότερο τις σχέσεις σας, τόσο οικογενειακές και προσωπικές όσο και τις επαγγελματικές σας σχέσεις, για να αποφύγετε ρήξεις. Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο ή ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 25 ως τις 29 μοίρες του Υδροχόου, είναι πιθανόν με αυτή την έκλειψη μέσα στο επόμενο εξάμηνο να έχετε κάποια αλλαγή στον χώρο του σπιτιού. Μπορεί να χρειαστεί να μετακομίσετε. Άλλοι μπορεί να αποφασίσετε συμβίωση με το ταίρι σας και να πάτε σε ένα νέο σπίτι ή να καλωσορίσετε ένα νέο μέλος στην οικογένεια. Ακόμη, μπορεί ένα θέμα που αφορά είτε κάποια γυναίκα στο οικογενειακό περιβάλλον ή μια συνεργάτιδα στη δουλειά να σας απασχολήσει περισσότερο. Φυσικά, όπως όλα τα σταθερά ζώδια έτσι κι εσείς θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες του ζωδίου σας πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Η πρώτη έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού (θα ακολουθήσουν και άλλες τα επόμενα δύο χρόνια) δεν είναι τόσο αρνητική για εσάς, αφού ο Ταύρος, αλλά και ο Σκορπιός, είναι φιλικά ζώδια προς το δικό σας. Πάντως θα έχετε πολλή κινητικότητα αυτές τις μέρες, πολλές συζητήσεις, μετακινήσεις, οικονομικές δοσοληψίες και ίσως να λάβετε το τελικό ok για ένα ακίνητο ή για κάτι που αφορά κληρονομικές υποθέσεις. Επειδή όμως με αυτή την έκλειψη όλα είναι πιθανά και επειδή οι άλλοι θα είναι στα κόκκινα, να έχετε τα μάτια σας και τα αυτιά σας ανοιχτά, να μην εμπιστεύεστε ό,τι ακούτε και να είστε πιο υποψιασμένοι αν χρειαστεί να δεσμευτείτε ή να υπογράψετε έγγραφα. Γενικότερα, θα είστε πιο κοινωνικοί, θα έχετε όρεξη για βόλτες και ταξίδια, ενώ μπορεί να παρουσιαστούν και ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα. Αν το προηγούμενο διάστημα εργαστήκατε σκληρά, ίσως τώρα ανταμειφθούν οι κόποι σας και ίσως σας προταθεί και μια προαγωγή. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την υγεία σας, αλλά και τις σχέσεις σας με αδέλφια, γείτονες και άτομα που έρχεστε σε καθημερινή επαφή, για να μην ανταλλάξετε βαριές κουβέντες. Η έκλειψη θα κάνει πιο έντονη τη διαίσθηση σας, οπότε εμπιστευθείτε την, αλλά σταματήσετε να κάνετε αρνητικές σκέψεις ή να αφήνετε να σας επηρεάζουν άτομα που προσπαθούν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους σε βάρος της δικής σας.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.