Τι σημαίνει όταν μια Πανσέληνος επηρεάζει κάποιον πλανήτη στον αστρολογικό μας χάρτη;

Τι σημαίνει όταν μια Πανσέληνος επηρεάζει κάποιον πλανήτη στον αστρολογικό μας χάρτη;

Τι σημαίνει όταν μια Πανσέληνος επηρεάζει κάποιον πλανήτη στον αστρολογικό μας χάρτη;

Σε προηγούμενο άρθρο αναλύσαμε πώς επηρεάζει μια Νέα Σελήνη έναν πλανήτη στον γενέθλιο χάρτη μας. Τώρα, με αφορμή την επικείμενη Πανσέληνο στις 16/4 στο ζώδιο του Ζυγού, θα εξηγήσουμε τι σημαίνει όταν μια Πανσέληνος αγγίζει έναν πλανήτη μας.

Είχαμε εξηγήσει ότι Νέα Σελήνη έχουμε όταν ο Ήλιος και η Σελήνη συναντιούνται στο ίδιο ζώδιο και στην ίδια μοίρα. Η Πανσέληνος συμβαίνει 2 εβδομάδες μετά τη Νέα Σελήνη, όταν δηλαδή η Σελήνη έχει φτάσει πλέον στο απέναντι ζώδιο, που είναι και το πιο απόμακρο σημείο από τον Ήλιο. Στην προκειμένη περίπτωση ο Ήλιος θα βρίσκεται στην 26η μοίρα του Κριού, ενώ η Σελήνη στην 26η μοίρα του Ζυγού. Εάν λοιπόν εσείς έχετε πλανήτες από την 24η μοίρα έως 28η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων, δηλαδή Κριού, Ζυγού, Καρκίνου και Αιγόκερου, αυτό σημαίνει ότι θα νιώσετε πιο έντονα την επιρροή της Πανσελήνου και θα ανακινηθούν ζητήματα ανάλογα με τη φύση του πλανήτη που βρίσκεται εκεί.

Για να βρείτε σε ποιες μοίρες έχετε τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

Η Νέα Σελήνη είχαμε αναφέρει ότι συμβολίζει τα νέα ξεκινήματα και μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μια επανεκκίνηση και να απαλλαγούμε από βλαβερές καταστάσεις και γενικώς οτιδήποτε μας βαραίνει. Η Πανσέληνος, από την άλλη, συμβολίζει την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου και είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας που κάναμε το προηγούμενο διάστημα. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι γύρω από κάθε Πανσέληνο υπάρχει ένταση, συναισθηματική φόρτιση και έρχονται στο φως σημαντικές αποκαλύψεις και συνειδητοποιήσεις. Κάθε Πανσέληνος, ανεξάρτητα από τον ζωδιακό άξονα στον οποίο πραγματοποιείται, μας καλεί να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στις προσωπικές μας ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων και να συμβιβάσουμε την ανάγκη μας για ανεξαρτησία και ελευθερία με την ανάγκη για συντροφικότητα και μοίρασμα.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά πώς μας επηρεάζει μια Πανσέληνος όταν αγγίζει έναν πλανήτη μας στον γενέθλιο χάρτη μας

Πανσέληνος σε όψη με τον Ήλιο

Όταν μια Πανσέληνος σχηματίζει όψη με τον Ήλιο σας, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε κοντά στο τέλος ενός κύκλου και συνήθως αφορά μία κατάσταση από την οποία θέλετε και εσείς οι ίδιοι να απελευθερωθείτε προκειμένου να λάμψετε προς τα έξω. Είναι μια καλή στιγμή λοιπόν για να ολοκληρώσετε κάτι που έχετε αναλάβει να φέρετε εις πέρας και να κάνετε το επόμενο βήμα που διστάζατε ή να δώσετε ένα τέλος σε μια κατάσταση που διαιωνίζεται, είτε αυτή αφορά τους επαγγελματικούς σας στόχους είτε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Ο Ήλιος είναι ο πλανήτης που συμβολίζει τη ζωτικότητα και την ενέργεια μας, επομένως λίγες ημέρες πριν και μετά από την Πανσέληνο μπορεί να νιώθετε ότι δεν έχετε την ενέργεια και τη διάθεση να κυνηγήσετε τις επιθυμίες σας και να αντεπεξέλθετε σε όσα πρέπει να κάνετε ή να αισθάνεστε ανησυχία και ένταση και να μην ξέρετε σε ποια κανάλια να διοχετεύσετε την ενέργεια σας. Θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα την υγεία σας και να μην καταπονείτε το σώμα σας ή να κάνετε ακρότητες και υπερβολές.

Πανσέληνος σε όψη με τη Σελήνη

Όταν μια Πανσέληνος σχηματίζει όψη με τη Σελήνη σας, αυτό σημαίνει ότι τα συναισθήματα σας θα είναι έντονα και γενικώς θα είστε πολύ φορτισμένοι λίγες ημέρες πριν και λίγες ημέρες μετά την Πανσέληνο. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματα σας και ταυτόχρονα θα είστε πολύ πιο ευαίσθητοι ως προς τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω σας. Θα αισθανθείτε την επιθυμία να κατανοήσετε όλα όσα νιώθετε και θα αναζητήσετε τρόπους για να τα εκφράσετε προς τα έξω. Από την άλλη πλευρά, θα είναι πολύ εύκολο να νιώσετε ότι τα συναισθήματα σάς κατακλύζουν και δεν μπορείτε να τα ελέγξετε και να βάλετε όρια, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κρίνετε τις καταστάσεις ψύχραιμα και αντικειμενικά. Είναι επίσης πιθανό να νιώσετε την ανάγκη να αναμοχλεύσετε το παρελθόν ή να έρθουν στην επιφάνεια μνήμες που θα σας ανακινήσουν έντονα συναισθήματα. Είναι σημαντικό λοιπόν να εκλογικεύσετε τις καταστάσεις πριν πάρετε κάποια οριστική απόφαση και να προσπαθήσετε να είστε πιο αποστασιοποιημένοι και να μην παίρνετε τα πάντα προσωπικά.

Πανσέληνος σε όψη με τον Ερμή

Όταν μια Πανσέληνος σχηματίζει όψη με τον γενέθλιο Ερμή σας, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρίσκεστε κοντά στην ολοκλήρωση ενός ζητήματος που αφορά σπουδές, γράψιμο και πνευματικές εργασίες. Το μυαλό σας καθοδηγείται από τα συναισθήματα σας και εάν καταφέρετε να τα φέρετε σε μια ισορροπία, τότε θα σας δοθεί η ευκαιρία να εκφράσετε πιο άμεσα στους άλλους όλα όσα σκέφτεστε και νιώθετε. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιθανό να χάσετε τον έλεγχο και να σας κατακλύσουν τα συναισθήματα σας, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά και αντικειμενικά. Αυτές οι ημέρες γύρω από την Πανσέληνο δεν είναι ιδανικές για να ασχοληθείτε με ένα θέμα που σχετίζεται με τον λόγο και την επικοινωνία, όπως για παράδειγμα το να μιλήσετε μπροστά σε κοινό. Οι ημέρες αυτές χαρακτηρίζονται από ένταση, ανησυχία και ευερεθιστότητα, επομένως θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους να χαλαρώσετε και να αποσυμφορήσετε το άγχος σας και αποφύγετε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, γιατί ίσως να μην μπορέσετε να αντεπεξέλθετε.

Πανσέληνος σε όψη με την Αφροδίτη

Όταν μια Πανσέληνος σχηματίζει όψη με την Αφροδίτη στον γενέθλιο χάρτη, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε σε μια άκρως δημιουργική φάση κατά την οποία θα μπορέσετε να αναδείξετε τα ταλέντα σας και να εκφράσετε πιο εύκολα όλα όσα νιώθετε. Εάν είστε αδέσμευτοι-ες μπορεί να κάνετε μια μοιραία γνωριμία με ένα καινούριο πρόσωπο που θα μπει τώρα στη ζωή σας και θα σας αφυπνίσει συναισθηματικά. Εάν είστε ήδη μέσα σε έναν γάμο ή σε μια σχέση, τώρα θα σας δοθεί η δυνατότητα να έρθετε πιο κοντά και δεν αποκλείεται μάλιστα να αναζωπυρωθεί η φλόγα μεταξύ σας. Από την άλλη πλευρά, εάν βρίσκεστε σε μια σχέση ή μια συνεργασία που δεν σας ικανοποιεί, τότε μια τέτοια Πανσέληνος μπορεί να σηματοδοτεί το τέλος της. Μιας και η Αφροδίτη σχετίζεται με το χρήμα και τις απολαύσεις κάθε είδους, αυτές οι ημέρες δεν είναι ιδανικές για να πάρετε κάποιο οικονομικό ρίσκο ή για να κάνετε σημαντικές αγορές. Προσπαθήστε λοιπόν να είστε συγκρατημένοι και μην κάνετε υπερβολές και σπατάλες.

Πανσέληνος σε όψη με τον Άρη

Όταν μια Πανσέληνος σχηματίζει όψη με τον γενέθλιο Άρη, αυτό σημαίνει ότι θα νιώσετε την ανάγκη να γίνετε πιο δραστήριοι στην καθημερινότητα σας και τα επίπεδα της ενέργειας σας θα είναι πολύ αυξημένα. Θα είστε πιο δυναμικοί και θα σας δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσετε τους στόχους σας με περισσότερη αποφασιστικότητα. Από την άλλη πλευρά, μια Πανσέληνος μπορεί να σας κάνει ιδιαίτερα παρορμητικούς ή ακόμα και απρόσεκτους, με αποτέλεσμα να είστε επιρρεπείς σε ατυχήματα. Θα πρέπει λοιπόν να κάνετε πιο μελετημένα βήματα, να προσέχετε την οδήγηση και τον χειρισμό μηχανημάτων και γενικώς προσπαθήσετε να μην εμπλέκεστε σε ριψοκίνδυνες καταστάσεις. Είναι σημαντικό να σκέφτεστε εκ των προτέρων τις συνέπειες των πράξεων σας και να μην αφήνετε τίποτα στην τύχη του. Σε ό,τι αφορά τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, θα είναι πολύ εύκολο να έρθετε σε αντιπαράθεση με τους γύρω σας αφού το παραμικρό μπορεί να σας πυροδοτήσει. Προσπαθήστε λοιπόν να ελέγξετε την παρόρμηση και τον θυμό σας και να μην παρασύρεστε από την έξαψη της στιγμής, γιατί μπορεί να έρθετε σε ρήξη με τους ανθρώπους γύρω σας και να κάνετε πράγματα τα οποία θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση.

Πανσέληνος σε όψη με τον Δία

Όταν μια Πανσέληνος αγγίζει τον γενέθλιο Δία στον χάρτη σας, αυτό σημαίνει ότι θα είστε αισιόδοξοι, έως υπεραισιόδοξοι, και θα νιώσετε την ανάγκη να ολοκληρώσετε ένα θέμα που αφορά τις σπουδές ή ένα νομικό ζήτημα που σας απασχολεί. Τα σχέδια σας θα είναι μεγαλόπνοα και αισθάνεστε ότι δεν υπάρχουν όρια και εμπόδια στον δρόμο σας. Θέλετε να εξερευνήσετε άγνωστα μονοπάτια και να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες με κάθε τρόπο. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιθανό να νιώσετε ότι το όραμα σας έρχεται σε κόντρα με την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να προσγειωθείτε απότομα και να απογοητευτείτε. Προσπαθήστε λοιπόν να μην υπερεκτιμάτε τις δυνατότητες σας και να μην διατηρείτε ελπίδες για μια κατάσταση η οποία δείχνει ότι δεν προχωράει και δεν έχει πλέον να σας προσφέρει κάτι παραπάνω. Η ένταση των ημερών μπορεί να σας κάνει φανατικούς με τις απόψεις σας, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να δεχτείτε μια διαφορετική οπτική από τη δική σας. Θα πρέπει επίσης να έχετε στο μυαλό σας ότι αυτές οι ημέρες γύρω από μια τέτοια Πανσέληνο δεν είναι ιδανικές για ταξίδια ή εκκρεμότητες που σχετίζονται με το εξωτερικό.

Πανσέληνος σε όψη με τον Κρόνο

Όταν μια Πανσέληνος σχηματίζει όψη με τον γενέθλιο Κρόνο, αυτό σημαίνει ότι θα σας δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσετε κάτι σημαντικό που έχετε αναλάβει και γενικώς να φέρετε εις πέρας οτιδήποτε σας έχουν αναθέσει και απαιτεί υπομονή, πειθαρχία, σκληρή δουλειά και λεπτούς χειρισμούς. Από την άλλη πλευρά, μπορεί γύρω από τις ημέρες της Πανσελήνου να αισθανθείτε μοναξιά ή να νιώσετε την ανάγκη να απομονωθείτε και να μην μπορείτε να απολαύσετε τις χαρές της ζωής. Είναι επίσης πολύ πιθανό να νιώσετε ότι τα εμπόδια και οι δυσκολίες δεν σας επιτρέπουν να κάνετε αυτά που θέλετε και δεν μπορείτε να αναδείξετε τις ικανότητες σας. Προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε την περίοδο αυτή σαν μια δοκιμασία, αναλογιστείτε τι θέλει να σας διδάξει και μην εστιάζετε στα απαισιόδοξα και αρνητικά σενάρια. Προσοχή στις σχέσεις με ανωτέρους και πρόσωπα εξουσίας, καθώς μπορεί πολύ εύκολα να έρθετε σε αντιπαράθεση ή ακόμα και σε ρήξη.

Πανσέληνος σε όψη με τον Ουρανό

Όταν μια Πανσέληνος σχηματίζει όψη με τον Ουρανό στον αστρολογικό σας χάρτη, αυτό σημαίνει ότι γύρω από εκείνες τις ημέρες θα νιώσετε την ανάγκη να επαναστατήσετε ενάντια σε οτιδήποτε σας καταπιέζει και να σπάσετε δεσμά που δεν σας επιτρέπουν να εξελιχθείτε και να προχωρήσετε μπροστά. Θα είναι δύσκολο τώρα να συμβιβαστείτε με καταστάσεις που σας κρατάνε στάσιμους και δεν θα διστάσετε να απομακρυνθείτε οριστικά από κάποιους ανθρώπους. Σας προσελκύει οτιδήποτε ασυνήθιστο και αντισυμβατικό και είστε πρόθυμοι να πειραματιστείτε και γενικώς να κάνετε κάτι το οποίο θα είναι έξω από τα συνηθισμένα, κάτι που μπορεί να σοκάρει τους γύρω σας. Δεν αποκλείεται να έρθετε αντιμέτωποι με απρόοπτα γεγονότα τα οποία θα είναι έξω από τον έλεγχο σας και θα σας ταρακουνήσουν για τα καλά και θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε και να ακολουθήσετε ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να αξιοποιήσετε δημιουργικά την ένταση των ημερών και αποφύγετε αλλοπρόσαλλες και αντιδραστικές κινήσεις ή ρίσκα τα οποία δεν έχετε σκεφτεί προσεκτικά.

Πανσέληνος σε όψη με τον Ποσειδώνα

Εάν μια Πανσέληνος αγγίζει τον γενέθλιο Ποσειδώνα σας, αυτό σημαίνει ότι θα έρθουν στην επιφάνεια ασυνείδητα περιεχόμενα και μπορεί γύρω από αυτές τις ημέρες να έρθετε αντιμέτωποι με σημαντικές συνειδητοποιήσεις. Η διαίσθηση σας θα είναι ιδιαίτερα οξυμένη και μπορεί να σας οδηγήσει στο σωστό μονοπάτι εάν βρίσκεστε ανάμεσα σε κάποιο σταυροδρόμι. Δώστε μεγάλη προσοχή λοιπόν στην εσωτερική σας φωνή, αλλά και στα όνειρα που μπορεί να βλέπετε αυτές τις ημέρες. Εάν είστε καλλιτέχνες αυτή θα είναι μια εξαιρετικά δημιουργική περίοδος, αφού θα μπορέσετε να δημιουργήσετε με μεγαλύτερη έμπνευση. Σε ό,τι αφορά τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, θα είστε αρκετά πιο ευαίσθητοι απέναντι στους άλλους και θα μπορέσετε να κατανοήσετε πιο εύκολα το άτομο που βρίσκεται απέναντι σας και να μπείτε στη θέση του. Επιπλέον, θα σας δοθεί η ευκαιρία να ζητήσετε ή να λάβετε συγχώρεση για κάτι το οποίο σας βάραινε μέχρι τώρα. Από την άλλη πλευρά, μια τέτοια Πανσέληνος μπορεί να σας δημιουργήσει ψευδαισθήσεις, υψηλές προσδοκίες και γενικώς να σας κάνει να χάσετε την επαφή σας με την πραγματικότητα. Προσοχή σε φάρμακα, ουσίες και αλκοόλ, καθώς και σε καταστάσεις οι οποίες σας δημιουργούν μπέρδεμα και ασάφεια.

Πανσέληνος σε όψη με τον Πλούτωνα

Εάν μια Πανσέληνος σχηματίζει όψη με τον Πλούτωνα στον γενέθλιο χάρτη σας, αυτό σημαίνει ότι θα νιώσετε την ανάγκη να αποκτήσετε μεγαλύτερο έλεγχο στη ζωή σας και αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια το να γίνετε χειριστικοί και εξουσιαστικοί απέναντι στους άλλους. Θα έρθουν στην επιφάνεια φοβίες και ανασφάλειες που πηγάζουν από το ασυνείδητο σας, με σκοπό να τις αντιμετωπίσετε και να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε πολύ μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη από όση νομίζατε. Σε ό,τι αφορά τις ερωτικές σας σχέσεις, θα αποπνέετε μαγνητισμό και μυστήριο και θα προσελκύσετε εύκολα το αντικείμενο του πόθου σας, ενώ στο επαγγελματικό κομμάτι θα είστε δυναμικοί, αποφασιστικοί και πειστικοί. Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε άλυτα θέματα και δεν τα έχετε δουλέψει αρκετά, τώρα μπορεί να σας κατακλύσουν οι ανασφάλειες και να χάσετε εντελώς την αυτοκυριαρχία σας, αλλά και τον έλεγχο των καταστάσεων γύρω σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να οδηγηθείτε σε ακραίες και παρανοϊκές συμπεριφορές ή να φέρεστε με καχυποψία απέναντι στους γύρω σας και να μην μπορείτε να δείξετε εύκολα εμπιστοσύνη. Μείνετε μακριά από μυστικές επαφές ή παράνομες συμπεριφορές, καθώς μπορεί να αποκαλυφθείτε.