Η ευνοϊκή Πανσέληνος στις 27/12/2023 φέρνει τύχη, αισιοδοξία και συναισθηματικό κρεσέντο. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Η ευνοϊκή Πανσέληνος στις 27/12/2023 φέρνει τύχη, αισιοδοξία και συναισθηματικό κρεσέντο. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Η ευνοϊκή Πανσέληνος στις 27/12/2023 φέρνει τύχη, αισιοδοξία και συναισθηματικό κρεσέντο. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Το 2023 μας αποχαιρετά έτσι ακριβώς όπως ξεκίνησε, δηλαδή με μια Πανσέληνο στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου, αλλά αυτή τη φορά με πιο θετικές όψεις για να μας αποζημιώσει για ό,τι περάσαμε τη χρονιά που αποχαιρετάμε. Στις 27 Δεκεμβρίου 2023, ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, πραγματοποιείται η τελευταία Πανσέληνος του έτους στις 4 μοίρες και 57 λεπτά του Καρκίνου και έρχεται με ευνοϊκές όψεις για να μας γεμίσει με θετικά συναισθήματα αυτές τις γιορτινές ημέρες και να εναρμονιστούμε με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η παγωμένη Πανσέληνος ή Πανσέληνος της μεγάλης νύχτας, όπως είθισται να ονομάζεται συμβολικά το φεγγάρι του Δεκεμβρίου (λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του γεγονότος ότι σε αυτόν τον μήνα έχουμε τη μεγαλύτερη νύχτα του έτους), είναι μια εξαιρετικά τυχερή Πανσέληνος, καθώς ο Δίας σχηματίζει θετικές όψεις με τη Σελήνη και τον Ήλιο και ευνοεί θέματα οικογένειας, αφού ο Καρκίνος είναι το ζώδιο που θεωρεί ότι η οικογένεια είναι ό,τι πιο πολύτιμο σε αυτή τη ζωή. Μάλιστα είναι η πιο τυχερή Πανσέληνος της χρονιάς, γι’ αυτό θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε για να λάβουμε κάποια από τα δώρα που φέρνει μαζί της.

Ο συμβολισμός της Πανσελήνου

Η Πανσέληνος στον Καρκίνο, το ζώδιο της μητρικής φιγούρας, της στοργής και της προστασίας, μας καλεί να βρούμε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας και να ανταποκριθούμε στις βαθύτερες ανάγκες μας όπως θα έκανε κάθε στοργικός γονέας. Για όσους μπορεί να κουβαλούν τραύματα από το παρελθόν αυτή η διαδικασία είναι ακόμη πιο επιτακτική. Χρειάζεται λοιπόν περισυλλογή και να βρείτε τι ζητάει η καρδιά σας. Η Πανσέληνος στον γλυκό, περιποιητικό και ευαίσθητο Καρκίνο θα μας κάνει να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματα μας, να αναζητάμε ασφάλεια και θαλπωρή και μπορεί να νιώθουμε πιο συνδεδεμένοι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και αν είμαστε μακριά μπορεί να διαπιστώσουμε ότι μας λείπουν περισσότερο από ό,τι συνήθως. Αυτό το φεγγάρι θα μας κάνει πιο ευαίσθητους και πιο επιρρεπείς στο να τα παίρνουμε όλα προσωπικά, γι’ αυτό θα πρέπει προστατευθούμε και να μην έρθουμε σε επαφή με άτομα που είναι τοξικά και ρουφούν την ενέργειά μας. Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Καρκίνου τις ημέρες των εορτών είναι ό,τι πρέπει για να έρθουμε σε επαφή με τους αγαπημένους μας, με τους συγγενείς, να δώσουμε και να πάρουμε πολύ στοργή και αγκαλιές, να κάνουμε οικογενειακά τραπέζια και να δώσουμε σημασία στις παραδόσεις, στις οικογενειακές αξίες, στο σπίτι, στους γονείς και στα θέματα προσωπικής ασφάλειας. Επίσης αυτό το φεγγάρι μπορεί να φέρει νοσταλγία, την επιθυμία να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, ή μπορεί να αναπολούμε τις στιγμές που περάσαμε τις γιορτές με αγαπημένα μας πρόσωπα. Επειδή η Πανσέληνος υποδηλώνει το κλείσιμο ενός κεφαλαίου, ίσως θελήσουμε να κάνουμε μια βόλτα στο παρελθόν μας και να σκεφτούμε τους τελευταίους έξι μήνες του έτους. Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο τον Ιούλιο ήταν η αφετηρία για το συγκεκριμένο ταξίδι και ίσως κάτι που ξεκίνησε τότε, τώρα να ζητά μια λύτρωση και μια απόφαση.

Συναισθηματικό κρεσέντο

Το ζώδιο του Καρκίνου που πραγματοποιείται η Πανσέληνος είναι ένα ζώδιο του νερού και σίγουρα θα επηρεαστούν πολύ οι μετεωρολογικές συνθήκες και ίσως έχουμε και έντονα γεωφυσικά φαινόμενα, παλιρροϊκά κύματα, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Όμως θα υπάρξουν και συναισθηματικά κύματα που θα μας πνίξουν, όπως και ξεσπάσματα δακρύων, γέλιου και θυμού. Όλα τα συναισθήματα είναι πιθανά και όλα θα είναι στο αποκορύφωμά τους και δεν θα μπορούμε να τα κρύψουμε όσο και να θέλουμε. Με αυτό το φεγγάρι και οι πιο ψυχροί, σκληροί και απόμακροι θα δείξουν την πιο ευαίσθητη πλευρά τους, οπότε μπορεί να ζήσουμε πολλές στιγμές συγκίνησης. Βέβαια μπορεί όλη αυτή ευαισθησία να βγάλει στην επιφάνεια και πολλά παράπονα αν οι σχέσεις μας δεν είναι υγιείς, οπότε να έχουμε ξεσπάσματα συσσωρευμένης πίκρας και απογοήτευσης. Θα δείξουμε την αγάπη μας με την ψυχή μας, θα βγουν τα καταπιεσμένα συναισθήματα με εκρηκτικό τρόπο και θα αποκαλυφθούν θέματα που ίσως λειτουργήσουν ως τσουνάμι… Από την άλλη, δεν είναι κακό να γίνουν κάποια ξεκαθαρίσματα στο τέλος της χρονιάς, ώστε να διανύσουμε το 2024 με άτομα και σχέσεις που όντως θέλουμε δίπλα μας.

Το δίπολο Καρκίνου-Αιγόκερου

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου και οι ενέργειες των δύο ζωδίων συγκρούονται προκειμένου να βρεθεί η ισορροπία. Ο Αιγόκερως είναι φιλόδοξο ζώδιο και αφορά στη δημόσια ζωή, την καριέρα, τη φήμη, τις ευθύνες, τα όρια, την κυριαρχία μας στον κόσμο που δραστηριοποιόμαστε. Ο Καρκίνος από την άλλη έχει ανάγκη από αγάπη άνευ όρων, συναισθηματική ασφάλεια και στοργικές οικογενειακές σχέσεις και το ζητούμενο της Πανσελήνου αφορά στην ισορροπία μεταξύ της προσωπικής-οικογενειακής ζωής και της καριέρας. Ενώ ο Καρκίνος απολαμβάνει περισσότερο την επαφή με το σπίτι και την οικογένεια, ο Αιγόκερως μας προτρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες προς τον έξω κόσμο και η επιρροή της Πανσελήνου θα φωτίσει όσα μπορεί να παραμελούσαμε ή να αναβάλλαμε και δεν έχουμε βρει την προσωπική μας ισορροπία. Είναι λοιπόν η στιγμή να ξεκαθαρίσουμε ποια μοτίβα στη συμπεριφορά μας μάς εμποδίζουν από την προσωπική ολοκλήρωση, ιδιαίτερα εκείνα που έχουν επίκεντρο το σπίτι ή την οικογένεια ή που περιστρέφονται γύρω από την ισορροπία εργασίας-οικογένειας και τη στάση μας απέναντι στις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουμε. Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε με ωριμότητα και σοβαρότητα πώς θα απαλλαχτούμε μια και καλή από οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με τις δικές μας απαιτήσεις και μας κρατά μακριά από τα όνειρα μας. Οι πιο ευαίσθητες ψυχές θα έχουν ανάγκη από στοργή και αγκαλιές με αυτό το φεγγάρι και όσοι είναι σε δύσκολη φάση της ζωής τους θα νιώσουν μεγαλύτερο συναισθηματικό κενό.

Οι όψεις που επηρεάζουν την Πανσέληνο στον Καρκίνο

Τόσο ο Ήλιος από τον Αιγόκερω όσο και η Σελήνη στον Καρκίνο σχηματίζουν θετικές όψεις προς τον τυχερό και αισιόδοξο Δία, υπενθυμίζοντάς μας ότι υπάρχει χαρά, αρκεί να θελήσουμε να τη βρούμε. Αυτές οι όψεις θα γιγαντώσουν τα θέλω μας και τον ενθουσιασμό μας και θα ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση, την αισιοδοξία και τη θετική μας διάθεση. Όμως δεν πρέπει να γίνουμε υπερφίαλοι και να πέσουμε στην παγίδα να αναλάβουμε περισσότερα από όσα μπορούμε να αντέξουμε, ή να γίνουμε δεσποτικοί και απόλυτοι, γι’ αυτό και θα πρέπει να εξετάσουμε με σοβαρότητα τι καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας για να μην καταρρεύσουμε και να μην γίνουμε και καταπιεστικοί προς τους άλλους.

Το τρίγωνο της Πανσελήνου με τον Κρόνο λειτουργεί σταθεροποιητικά και δίνει ρεαλιστική ματιά σε καταστάσεις και γεγονότα. Αυτή η όψη μας προτρέπει να κάνουμε πειθαρχημένα βήματα για να έχουμε πρόοδο, αυξάνει το αίσθημα ευθύνης και το οργανωτικό μας ταλέντο και μας βοηθά να επιδιώκουμε στόχους με προσοχή και σκέψη. Επίσης μας προτρέπει να εκτιμήσουμε τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα και να μην είμαστε αχάριστοι. Ακόμη, είναι μια όψη που φέρνει μακροχρόνιες ανταμοιβές αν στο παρελθόν έχουμε κοπιάσει και αναλάβαμε τις ευθύνες που έπρεπε.

Όμως, επειδή ακόμη ο Ερμής είναι σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία και σχηματίζει τετράγωνο με τον απατηλό Ποσειδώνα μπορεί να έχουμε σύγχυση και θολούρα στη σκέψη μας και ίσως εξιδανικεύουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Και επειδή το φεγγάρι θα διογκώσει τα συναισθήματα μας και θα μας κάνει ευάλωτους, μπορεί να αφεθούμε σε κάποιο άτομο πιστεύοντας ότι άλλαξε ή βλέποντας αυτό που θέλουμε να δούμε και όχι την πραγματικότητα. Η σκέψη μας θα είναι θολή, δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα και θα ενεργούμε βιαστικά στηριζόμενοι σε επιφανειακές εκτιμήσεις, γι’ αυτό καλό είναι να μην αφήνεστε σε καταστάσεις και άτομα που δεν έχουν αποδείξει την αξία και τις προθέσεις τους. Μην εμπλέκεστε σε δράματα άλλων και μην παρασύρεστε από ανθρώπους που θυματοποιούνται, διότι μπορεί όλο αυτό να είναι μία χειριστική διαδικασία. Όμως, αυτή η όψη είναι εξαιρετική για δημιουργία, καθώς δίνει απίστευτη φαντασία και ευνοεί τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις. Δημιουργήστε λοιπόν, ονειρευτείτε με τα μάτια ανοιχτά, αλλά μην επενδύετε… χρήματα και αισθήματα. Επίσης είναι μια όψη που αυξάνει τις ψευδείς ειδήσεις και τα σενάρια συνωμοσίας, γι’ αυτό θα πρέπει να σκεφτόμαστε δυο και τρεις φορές πριν μιλήσουμε ή πριν μεταφέρουμε κάποια πληροφορία που έχουμε μάθει.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Η Πανσέληνος στον Καρκίνο επηρεάζει περισσότερο Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που έχουν τον Ήλιο τους από την 1η έως την 8η μοίρα, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως πώς θα επηρεάσει η παγωμένη Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου τα 12 ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Στις 27/12 έχουμε την Πανσέληνο στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου και είναι ένα ιδανικό φεγγάρι για να μπείτε στο πνεύμα των εορτών, να ανοίξετε το σπίτι σας, να έρθετε σε επαφή με αυτούς που αγαπάτε, να δώσετε και να λάβετε τρυφερότητα και στοργή. Η Πανσέληνος σχηματίζει εξάγωνο με τον πλανήτη της τύχης Δία και σας δίνει το πράσινο φως να χαλαρώσετε λίγο αυτές τις μέρες και να χαρείτε κάποιες όμορφες στιγμές χωρίς άγχος. Θα είστε πιο αισιόδοξοι και δεκτικοί, θα θέλετε να κάνετε το σπίτι σας κέντρο συνάντησης φίλων και συγγενών, θα ετοιμάζετε φαγητά και γλυκά ή μπορεί να κάνετε κάποιο ταξίδι για να επισκεφθείτε την οικογένεια αν βρίσκεται μακριά. Θα θέλετε όλοι να είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και να περάσετε αυτές τις γιορτές όπως τις βλέπετε στις ταινίες. Βέβαια μπορεί να σας βγει ένας μεγαλύτερος συναισθηματισμός και κάποια παράπονα αν οι άλλοι δεν εναρμονίζονται με τα θέλω σας και να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις άνευ λόγου και αιτίας. Βλέπετε το τετράγωνο του ανάδρομου Ερμή με τον Ποσειδώνα μπορεί να μεγαλοποιήσει τις προσδοκίες σας και τελικά να φέρει απογοητεύσεις και σύγχυση. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να πιέζετε τους άλλους, απλά δείξτε την αγάπη σας χωρίς να περιμένετε ανταπόδοση, όχι ότι δεν θα τη λάβετε αλλά είναι αλλιώς να περιμένεις και να εκβιάζεις κάτι και αλλιώς να γίνεται από μόνο του. Να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι αυτό το φεγγάρι θα βγάλει τις ευαισθησίες σας και αν οι οικογενειακές σας σχέσεις είναι σε τεντωμένο σχοινί μπορεί αν το τραβήξετε τελικά να σπάσει και να προκύψουν κάποιες καταστάσεις που να σας αναγκάσουν να προσαρμοστείτε σε ένα νέο περιβάλλον και να μετακομίσετε. Όμως αυτή η Πανσέληνος δεν αφορά μόνο το σπίτι και την οικογένεια, αλλά και την καριέρα σας, το στάτους σας, τη φήμη σας. Με τον Ήλιο να λάμπει στο υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σας, τον 10ο οίκο, και να σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία μόνο καλά νέα μπορεί να έχετε. Οπότε είναι μια εξαιρετική στιγμή να αυξήσετε τη φήμη σας και να αναδείξετε τα ταλέντα σας και τον επαγγελματισμό σας. Το μόνο που πρέπει να αποφύγετε είναι σπασμωδικές και βιαστικές κινήσεις, αλλά και τα μπερδέματα και τις παρεξηγήσεις, διότι ο Ερμής παραμένει ανάδρομος. Αν προκύψει μια ευκαιρία ή μια πρόταση, κάντε λίγη υπομονή, εξετάστε την ενδελεχώς και μετά τις 02/01/2024 παίρνετε τις τελικές αποφάσεις σας. Εξάλλου τότε, εκτός από τον Ερμή, θα έχει γυρίσει και ο Δίας στην ορθή του πορεία και θα φέρει υλικές ανταμοιβές.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από την 1η έως την 8η μοίρα του ζωδίου σας, ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Πανσέληνος στις 27/12 στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου επηρεάζει τον άξονα της γνώσης, της εκμάθησης, των σπουδών, της επικοινωνίας, των ταξιδιών, των μελλοντικών σας σχεδίων σας και μάλιστα με τον πιο θετικό τρόπο, αφού σχηματίζει εξάγωνο με τον Δία στο ζώδιο σας, αλλά και ο Ήλιος είναι σε τρίγωνο με τον Δία καθιστώντας σας στους πρωταγωνιστές των ημερών. Ετοιμαστείτε λοιπόν για πολλές επαφές και συναντήσεις με αγαπημένα σας πρόσωπα, για συνεχή επικοινωνία με όλα τα μέσα, αλλά και να έρθετε πιο κοντά με αυτούς που αποτελούν τον στενό καθημερινό σας κύκλο. Τις ημέρες πριν και μετά την Πανσέληνο θα βρίσκεστε σε μια νοητική ανησυχία και οι ρυθμοί στην καθημερινότητα θα αυξηθούν κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να μη σας φτάνουν οι ώρες του 24ωρου. Μην ανησυχείτε δεν θα είναι απαραίτητα για κακό, απλά ίσως έχετε πολλά καλέσματα, υποχρεώσεις ή θα χτυπάει ασταμάτητα το τηλέφωνο και δεν θα μπορείτε ούτε να ησυχάσετε ούτε να βάλετε σε μια τάξη τις δουλειές σας. Γενικά θα είστε και εσείς πιο ορεξάτοι για επικοινωνία με φίλους, συγγενείς, γνωστούς και άτομα που σας αγαπούν, σας κατανοούν και δεν σας παρεξηγούν. Αν δραστηριοποιείστε στον χώρο των ΜΜΕ, της εκπαίδευσης, του διαδικτύου, της διαφήμισης, του μάρκετινγκ μπορεί να έχετε μια εξαιρετική επιτυχία και να αναγνωριστούν οι κόποι σας. Έχοντας σύμμαχο αυτό το φεγγάρι μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες και τα σχέδια σας και να προχωρήσετε σε συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και συμφωνίες για τους νέους στόχους σας και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν, απλά προσπαθήστε τις τελικές δεσμεύσεις να τις κάνετε μετά τις 02/01/2024 γιατί μέχρι τότε ο Ερμής θα είναι σε ανάδρομη πορεία. Επίσης, μπορεί να προκύψει ένας νέος έρωτας, ένα ταξίδι που να συνδυάζει δουλειά και διασκέδαση ή μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική πρόταση που να σας ενθουσιάσει. Ακόμη, μπορεί να κάνετε μια συζήτηση με το ταίρι σας, τα αδέλφια σας, τους συναδέλφους σας, τους γείτονες σας και αν υπήρχαν παρεξηγήσεις να βρείτε μια λύση. Γενικά θα έχετε την ανάγκη να ανακαλύψετε νέες προοπτικές, να κοιτάξετε μπροστά και να αφήσετε πίσω σας τις μίζερες καταστάσεις που λειτουργούν ως τροχοπέδη στη ζωή σας. Θα θέλετε να ανέβετε επίπεδο πνευματικό και να μην ασχολείστε με μικροπρέπειες, να ανοίξετε τους ορίζοντες σας, να λάβετε νέες γνώσεις και ίσως καταφέρετε να αποκτήσετε καινούρια οπτική, αξίες και πεποιθήσεις, που θα πάνε τη σκέψη και την αντίληψή σας παρακάτω! Το όραμα σας για το μέλλον μεγαλώνει, αναπτύσσεται και εσείς θα θέλετε να κάνετε αυτές τις αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε τα φτερά σας. Η μόνη υποσημείωση είναι να προσέχετε λίγο το πώς εκφράζεστε γιατί ο Ερμής είναι ακόμη σε ανάδρομη πορεία και σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και μπορεί να φέρει σύγχυση, καθυστερήσεις και παρεξηγήσεις.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο από την 1η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου φωτίζει τους οικονομικούς οίκους στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο και σας ανοίγει την όρεξη για σπατάλες και απολαύσεις, πολυτέλειες και δώρα. Όπως είναι κατανοητό όλη σας η προσοχή θα στραφεί στο πορτοφόλι σας και θα σκέφτεστε συνεχώς τι πρέπει να κάνετε για να αυξήσετε τα εισοδήματα σας και οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν δεν θα είναι λίγες, αφού τόσο η Σελήνη όσο και ο Ήλιος σχηματίζουν θετικές όψεις με τον Δία, τον πλανήτη της επέκτασης και της τύχης. Ίσως σας γίνει πρόταση για μια νέα δουλειά, μια οικονομική συμφωνία ή μια πηγή εσόδων που θα σας κάνει να πάρετε μια ανάσα, αλλά πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διαχείριση σας, καθώς και τα έξοδα θα είναι αρκετά με αυτό το φεγγάρι. Ο Δίας μπορεί να σας κάνει ανεξέλεγκτους και ασυγκράτητους θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην τινάξετε την μπάνκα στον αέρα. Οπότε κοιτάξτε πώς θα περάσετε καλά και πώς θα κάνετε και τους άλλους χαρούμενους, αλλά δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε και το τελευταίο σας ευρώ ή να φορτώσετε τις κάρτες σας, γιατί στη συνέχεια μπορεί να το μετανιώσετε. Επίσης, επειδή θα σας πιάσει καταναλωτική μανία και θα αγοράζετε ό,τι σας γυαλίζει στο μάτι, κρατήστε τις κάρτες αλλαγής καθώς ο κυβερνήτης σας Ερμής είναι ανάδρομος και μπορεί μετά από λίγες ημέρες να καταλάβετε ότι τίποτε από αυτά που πήρατε δεν σας κάνει και δεν σας χρειάζεται! Εκμεταλλευτείτε τη θετική ενέργεια αυτού του φεγγαριού για να δείτε με σαφήνεια πού πάνε τα χρήματα σας και να φέρετε σε μια ισορροπία το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων. Αν είχατε ξεκινήσει κάποιες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις για οικονομικά θέματα, ενδεχομένως τώρα να κλείσει ο κύκλος αυτός με μια οικονομική συμφωνία, απλώς τις υπογραφές να τις βάλετε μετά τις 02/01/204 που θα έχει γυρίσει και ο κυβερνήτης σας Ερμής στην ορθή του πορεία. Ή μπορεί να οριστικοποιείται μια κατάσταση σε ένα οικονομικό ζήτημα, όπως για παράδειγμα αν είχατε ζητήσει μια αύξηση, αν περιμένατε κάποια χρήματα, τώρα ίσως πάρετε μια απάντηση. Επίσης, μπορείτε να εκτιμήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία και τις επενδύσεις σας και ό,τι είναι ζημιογόνο να το ξεφορτωθείτε. Σταματήστε να συνδέετε το ύψος του τραπεζικού σας λογαριασμού με την προσωπική σας αξία, διότι αυτό σας αγχώνει και ευνουχίζει τη δημιουργική και πρωτοποριακή σας σκέψη. Επειδή συνήθως οι Πανσέληνοι δείχνουν το τέλος ή την κορύφωση μιας κατάστασης παίζει και το σενάριο να ολοκληρωθεί μια δουλειά που είχατε αναλάβει, αλλά μην σας πιάνει πανικός, καθώς σύντομα θα καταφέρετε να βρείτε κάτι καινούριο και να σταθεροποιηθείτε.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο από την 1η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η πιο τυχερή Πανσέληνος της χρονιάς και η τελευταία του 2023 πραγματοποιείται στο ζώδιό σας και αν μη τι άλλο σας χρίζει πρωταγωνιστές! Μάλιστα αν είστε γεννημένοι-ες κοντά στις 27/06 είναι ακριβώς πάνω στις μοίρες σας κι αυτό σημαίνει ότι εσείς θα είστε αποδέκτες της επιρροής της σε μεγαλύτερο βαθμό από τους υπόλοιπους Καρκίνους. Αυτή είναι η δική σας στιγμή για να βγείτε μπροστά και να προβάλετε με τόλμη και περηφάνια ποιοι είστε και τι σας κάνει ξεχωριστούς. Πάντα προσπαθείτε να τα κάνετε όλα σωστά, να είστε αρεστοί, υπομονετικοί και να φροντίζετε όσους αγαπάτε, με ό,τι κόστος μπορεί να έχει αυτό για εσάς και την ψυχολογία σας. Όμως αυτό το φεγγάρι θα σας δώσει τη δυνατότητα να αγκαλιάσετε τα δικά σας όνειρα, τις δικές σας ανάγκες και να είστε αυθεντικοί. Η Πανσέληνος θα σας βοηθήσει να αναγεννηθείτε, να πιστέψετε στον εαυτό σας και να υπενθυμίσετε και στους γύρω σας ότι έχετε όρια και ανάγκες που πρέπει να τηρούνται και να εξυπηρετούνται. Με την Πανσέληνο αυτή ίσως προκύψουν κάποια θέματα γύρω από την ταυτότητα και τον σκοπό σας που θα σας βάλουν στη διαδικασία να σκεφτείτε περισσότερο τον ρόλο σας στις προσωπικές ή επαγγελματικές σας σχέσεις και θα θελήσετε να εστιάσετε σε ό,τι μπορεί να λείπει αυτή τη στιγμή από τη ζωή σας. Θα είστε επίσης πιο ευαίσθητοι, συναισθηματικοί και ίσως πιο ανήσυχοι, αφού θα θέλετε να βγείτε μπροστά και να κυνηγήσετε τα όνειρα σας και την επιτυχία σας, και οι θετικές όψεις της Πανσελήνου με τον Δία και τον Κρόνο θα σας βοηθήσουν να πετύχετε αυτό που θέλετε, να επεκταθείτε, αλλά και να αναγνωριστούν οι προσπάθειες σας και οι κόποι σας. Αξιοποιήστε την επιρροή αυτού του φεγγαριού για να διώξετε από τη ζωή σας ό,τι πλέον δεν είναι χρήσιμο και εστιάστε στον ίδιο σας τον εαυτό και τις μελλοντικές σας προοπτικές. Κάποιοι μπορεί να έχετε ένα λόγο γιορτής και χαράς με αυτό το φεγγάρι, όπως είναι μια επαγγελματική επιτυχία ή ακόμη και ένα πτυχίο και άλλοι μπορεί να κάνετε τώρα μια σημαντική γνωριμία σε ερωτικό επίπεδο. Ακόμη όμως κι αν κάτι δεν πάει καλά σε μια προσωπική σχέση ή συνεργασία, δείτε το ως ευκαιρία να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στη ζωή σας και να προχωρήσετε μπροστά με θετικότερες προοπτικές και χωρίς βάρη. Σαφώς αυτές τις μέρες μπορεί να προκύψει κάποιο ταξίδι ή να θέλετε να έρθετε σε επαφή με συγγενείς, φίλους και αγαπημένα πρόσωπα και περάσετε όλοι μαζί τις γιορτές. Θα πρέπει όμως να θυμάστε ότι ο ανάδρομος Ερμής είναι σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα οπότε αφενός μη βιάζεστε σε σημαντικές δεσμεύσεις και αποφάσεις και αφετέρου να μην τα παίρνετε όλα προσωπικά διότι θα υπάρχει σύγχυση και μπερδέματα στην επικοινωνία.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από την 1η έως την 8η μοίρα του ζωδίου σας, ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Η Πανσέληνος στις 27/12 στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου θα βγάλει τις ευαισθησίες σας και θα σας κάνει πιο συναισθηματικούς. Είναι ένα φεγγάρι που φωτίζει τον σκοτεινό, μυστικό και εσωστρεφή 12ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, που αφορά σε θέματα ψυχολογίας και υγείας και σας καλεί να βάλετε σε προτεραιότητα τις ανάγκες της ψυχής και του σώματος. Να ξεκουραστείτε, να ηρεμίσετε, να απαλλαχθείτε από κακές συνήθειες, από τοξικούς ανθρώπους και σχέσεις. Θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε με ψυχραιμία τις επιλογές σας που έχετε, ώστε να πάρετε τις αποφάσεις σας για το πώς θα αντιμετωπίσετε ό,τι σας απασχολεί και τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσετε μπροστά, χωρίς βάρη που επιβάρυναν την υγεία και την ψυχολογία σας. Θα κρατήσετε στη ζωή σας μόνο αυτούς που σας αγαπούν πραγματικά και αξίζουν να είναι στο πλευρό σας. Ακόμη, το φεγγάρι αυτό πυροδοτεί τις τάσεις φυγής σας και την ανάγκη σας να βρείτε τον αληθινό σας εαυτό και την εσωτερική σας ισορροπία. Για κάποιους από σας, και κυρίως τους γεννημένους στην αρχή του ζωδίου, μπορεί να σημαίνει το τέλος μιας δραστηριότητας ή μιας συνεργασίας. Όμως μη φοβάστε, διότι οι θετικές όψεις της Σελήνης και του Ήλιου με τον Δία, αλλά και το τρίγωνο της Πανσελήνου με τον Κρόνο σάς επιφυλάσσουν ευνοϊκές εξελίξεις σε θέματα εργασίας, έτσι ενδέχεται να έχετε μια νέα πρόταση, μια προαγωγή ή να αποφασίσετε να ακολουθήσετε μια εντελώς νέα κατεύθυνση που θα σας εκφράζει περισσότερο. Ίσως να μην είναι το πιο δυνατό φεγγάρι για την ερωτική σας ζωή, παρόλα αυτά οι δεσμευμένοι μπορείτε να δημιουργήσετε τις ρομαντικές συνθήκες για να την απολαύσετε περισσότερο. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι το παρασκήνιο και τα μυστικά σας, καθώς μπορεί να αποκαλυφθεί κάτι που μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση και να εκτεθείτε.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο από την 1η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στις 27/12 θα στρέψει την προσοχή σας στη συλλογική δουλειά, στους συνεργάτες, στους φίλους και στους νέους στόχους σας. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να εμπνεύσετε τους άλλους και να κινηθείτε ομαδικά για να πετύχετε όλοι μαζί αυτό που θέλετε. Οι συμμαχίες σας θα λειτουργήσουν θετικά και προς όφελος σας. Συγκεκριμενοποιήστε τους στόχους σας και βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν να πάτε μπροστά. Προσπαθήστε όμως να αφήσετε το συναίσθημα σας στην άκρη και να είστε αντικειμενικοί στις επιλογές σας. Γενικότερα θα είστε πιο κοινωνικοί και εξωστρεφείς, θα έχετε πολλές ευκαιρίες να βγείτε, να δείτε αγαπημένους φίλους και να διασκεδάσετε λίγο περισσότερο, όμως προσέξτε σε ποιους αφιερώνετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να μην γυρνάτε στο σπίτι το τέλος της ημέρας και νιώθετε τελικά άδειοι. Το φεγγάρι ίσως φέρει κάποια αλλαγή, είτε σε προσωπικούς είτε επαγγελματικούς στόχους, και ενδεχομένως να έρθει στο φως μια πληροφορία που αφορά κάποιον φίλο σας και να απογοητευτείτε. Βέβαια θα είστε σε μια φάση που θα θέλετε να απεγκλωβιστείτε από πιέσεις και να διορθώσετε τα πράγματα ή μπορεί να συνειδητοποιείτε ότι έφτασε ο καιρός να φύγετε μακριά από μη ρεαλιστικούς στόχους και μη υποστηρικτικούς φίλους, συνεργάτες ή συντρόφους. Με αυτό το φεγγάρι θα θέλετε την ουσία των πραγμάτων και όχι τη βολή σας. Αν είστε σε μια σχέση που παρουσιάζει σημάδια κόπωσης θα κάνετε τα πάντα για να την αναζωογονήσετε και αν η σπίθα δεν καταφέρει να ανάψει ξανά, ίσως ψάξετε αλλού να τη βρείτε. Οι αδέσμευτοι ίσως βρουν τον άνθρωπο τους και ζήσουν στιγμές ρομαντισμού και πάθους. Μάλιστα μπορεί το φλερτ να προκύψει μέσω του φιλικού σας κύκλου. Ίσως λοιπόν σε κάποια έξοδο με φίλους να γνωρίσετε ένα πρόσωπο που να σας κάνει κλικ ερωτικά. Μπορεί όμως αυτό το φεγγάρι να καταλύσει τα όρια μεταξύ φιλίας και έρωτα και σε αυτό θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Σκεφτείτε λοιπόν καλά πριν αποφασίσετε να έρθετε πιο κοντά με κάποιο φιλικό σας πρόσωπο, διότι δεν αξίζει να χάσετε έναν φίλο για μια νύχτα πάθους…

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο από την 1η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Με την Πανσέληνο στις 27/12 να επηρεάζει το πιο ψηλό σημείο του ωροσκοπίου σας, το Μεσουράνημα, σημαίνει ότι τα θέματα καριέρας και επαγγελματικής κατεύθυνσης, το επαγγελματικό σας στάτους και προφίλ, η φήμη, η εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας θα γίνουν η προτεραιότητα σας και θα κάνετε τις κατάλληλες κινήσεις για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα σε αυτούς τους τομείς. Αν έχετε φτάσει σε μια κρίσιμη καμπή στο επάγγελμά σας, αν αισθάνεστε ότι δεν σας εκφράζει η δουλειά σας, ότι δεν εκτιμώνται οι κόποι σας, ότι οι ευθύνες που έχετε αναλάβει είναι δυσανάλογες με τις απολαβές σας μπορεί να σας δοθούν οι ευκαιρίες να βάλετε πλώρη για άλλα επαγγελματικά σχέδια. Ή μπορεί να είναι η στιγμή που θα δρέψετε τους καρπούς της σκληρής δουλειάς και των κόπων σας. Ή και τα δύο μαζί, δηλαδή να πάρετε απόφαση να μετακινηθείτε αλλού με περισσότερα χρήματα και μεγαλύτερη αναγνώριση. Εξάλλου το εξάγωνο που σχηματίζει η Πανσέληνος με τον Δία, που για το δικό σας ζώδιο αφορά στα οικονομικά, ίσως κρύβει μια θετική έκπληξη για το πορτοφόλι σας και να είστε αποδέκτες ενός μπόνους, μιας οικονομικής προσφοράς ή ενός μεγάλου δώρου. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το φεγγάρι θα σας κάνει πραγματικά να αξιολογήσετε εάν είστε στη σωστή δουλειά και εάν εκπληρώνει πραγματικά τον σκοπό σας. Όμως εκτός από τα επαγγελματικά η Πανσέληνος επηρεάζει και την οικογένεια και το σπίτι και θα θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο με τους δικούς σας, αλλά οι επαγγελματικές σας φιλοδοξίες θα σας κάνουν να νιώθετε μοιρασμένοι ανάμεσα στις προσωπικές σας ανάγκες και τους επαγγελματικούς σας στόχους. Από τη μία λοιπόν θα έχετε τις ευκαιρίες να ανελιχθείτε επαγγελματικά, να δείξετε σε όλους την αξία σας, να πάρετε πιθανώς μια προαγωγή ή έναν πιο υπεύθυνο ρόλο στην εργασία σας και από την άλλη θα σας πιάνουν οι ευαισθησίες σας και θα νιώθετε ότι δεν αφιερώνετε χρόνο σε αυτούς που αγαπάτε. Δεν χρειάζεται να υποφέρετε, μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας, μην τους αφήνετε έξω από το πρόγραμμα και τις σκέψεις σας και ζητήστε την κατανόηση τους. Προσπαθήστε όταν επιστρέφετε σπίτι, να είστε πραγματικά μαζί τους, να τους δίνετε λίγη από τη σημασία που έχουν ανάγκη και όλα θα πάνε καλά.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από την 1η έως την 8η μοίρα του ζωδίου σας, ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στις 27/12 θα είναι ιδιαίτερα φιλική προς το ζώδιο σας και δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να έχετε πρόοδο στα σχέδια που κάνετε για το μέλλον σας, στην επαφή σας με ξένους και εξωτερικό, στις νομικές σας υποθέσεις, στις σπουδές, στα ταξίδια και στις σχέσεις με τα αδέλφια σας. Συγκεντρωθείτε λοιπόν στους στόχους σας, οραματιστείτε το αύριο, πώς μπορείτε να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες και να εξελιχτείτε και οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν, ιδιαίτερα για όσους σχετίζεστε με τη συγγραφή βιβλίων, τις εκδόσεις, τα ΜΜΕ και τους τομείς της επικοινωνίας και μεταφορών. Μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικές ευκαιρίες να προωθήσετε τη δουλειά σας, τις ικανότητες σας, τις καινοτόμες ιδέες σας. Η Πανσέληνος μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας και να σπάσετε τη ρουτίνα σας. Μπορεί να προκύψει και κάποια πρόταση για δουλειά στο εξωτερικό ή σε μια πολυεθνική εταιρεία, ή μπορεί να ανοίξετε τα φτερά σας και να φύγετε για σπουδές ή μετεκπαίδευση σε μια άλλη χώρα ή πόλη. Είναι η ευκαιρία σας για την πνευματική σας επέκταση, οπότε ανοίξτε τους ορίζοντές σας. Το φεγγάρι θα ξυπνήσει μέσα σας τον… ταξιδιώτη και ξεσηκωθείτε για να κάνετε εκδρομές, είτε μακρινές είτε κοντινές, μόνο και μόνο για να αλλάξετε εικόνες και παραστάσεις ή να έρθετε σε επαφή με άτομα που αγαπάτε. Επίσης, θα σας βοηθήσει να είστε λίγο πιο δεκτικοί στις αλλαγές που μέχρι τώρα σας φόβιζαν και κρατούσατε σθεναρές αντιστάσεις και θα αφεθείτε στο ταξίδι της περιπέτειας. Θα κατανοήσετε ότι τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να μείνουν πίσω και θα απεγκλωβιστείτε. Μόλις δημιουργήσετε χώρο για το καινούριο, θα κατακλυστείτε από ιδέες που θα σας οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την επέκταση. Μπορεί να προκύψει και ένα νέο φλερτ, μια νέα γνωριμία ή να σας γοητεύσει ένα άτομο με το οποίο έχετε διαφορετική κουλτούρα ή άλλη εθνικότητα. Πείτε ναι στη διαφορετικότητα!

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο από την 1η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος στις 27/12 στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου επηρεάζει έναν ιδιαίτερα ψυχολογικό οίκο του ωροσκοπίου σας που συνδέεται με τις στενές συναισθηματικές σας σχέσεις, τον έρωτα, τη σεξουαλικότητα σας, αλλά και τα οικονομικά. Όχι όμως τα οικονομικά που αναφέρονται στον μισθό σας αλλά όλα τα υπόλοιπα, αυτά που διαχειρίζεστε ή συνδιαχειρίζεστε με άλλους, όπως οι επενδύσεις σας, τα οικονομικά της εταιρίας σας αν υπάρχει συνέταιρος, οι κληρονομιές, οι ασφάλειες και τα οικονομικά του συντρόφου σας αν έχετε κοινό πορτοφόλι. Το φεγγάρι έρχεται με δώρα, ανταμοιβές και οικονομικές ευκαιρίες και ίσως μπείτε στη διαδικασία να εξετάσετε τι κερδίζετε και τι σας βάζει μέσα, ώστε να προβείτε σε διορθωτικές κινήσεις και αλλαγές. Μπορεί να σας γίνει μια πρόταση για μια νέα συνεργασία με περισσότερα κέρδη, για να κάνετε μια επένδυση, έναν διακανονισμό ή μια αγοραπωλησία. Όμως επειδή ο κυβερνήτης σας Δίας που σχηματίζει θετικές όψεις με την Πανσέληνο και τον Ήλιο εκτός από ευκαιρίες μπορεί να σας κάνει υπέρμετρα ενθουσιώδεις και ασταμάτητους, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην αφήσετε τίποτα στην τύχη, καθώς ο Ερμής είναι ανάδρομος στο δικό σας ζώδιο και σχηματίζει τετράγωνο με τον απατηλό Ποσειδώνα και μπορεί οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν να κρύβουν «δράκους»! Είναι κρίμα να μπερδευτείτε και να επιλέξετε τη λάθος πρόταση, καθώς αυτές οι όψεις δεν σας βοηθούν να έχετε καθαρή εικόνα και έτσι δεν μπορείτε να αξιολογήσετε με ασφάλεια και ρεαλισμό τις συνθήκες και δεν πρέπει να πάρετε αποφάσεις υπό το καθεστώς σύγχυσης. Ακούστε τι έχουν να σας πουν και μετά τις 02/01/2024 που ο Ερμής θα επιστρέψει στην ορθή του πορεία λαμβάνετε τις οριστικές σας αποφάσεις. Επίσης προσέξτε τα έξοδα που κάνετε τις ημέρες κοντά στην Πανσέληνο και τους λογαριασμούς που πληρώνετε και μην ξοδεύετε αλόγιστα γιατί θα έχετε μια τέτοια τάση. Το φεγγάρι ίσως σας βοηθήσει να βάλετε μια τάξη σε χρέη και οφειλές που έχετε στο δημόσιο, στην εφορία ή στις τράπεζες. Ακόμη, μπορεί να προκύψει ή να αποκαλυφθεί κάποιο οικονομικό θέμα με έναν συνέταιρο ή κάτι που σχετίζεται με το εισόδημα του συντρόφου σας και να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Φυσικά, εκτός από τα φλέγοντα οικονομικά, θα υπάρχει και μια έντονη συγκινησιακή φόρτιση με αυτό το φεγγάρι και ίσως θέλετε να νιώσετε περισσότερο ποθητοί από το ταίρι σας. Θα έχετε έναν συναισθηματικό αναβρασμό και ίσως βγουν στην επιφάνεια ζήλιες σε μια ερωτική σχέση ή θέματα εμπιστοσύνης με φίλους ή συνεργάτες. Αν δεν είστε σε σχέση μπορεί να σκέφτεστε κάποιον πρώην σύντροφο και να νοσταλγείτε τις στιγμές που ζήσατε μαζί ή να προκύψει μια νέα παθιασμένη ερωτική ιστορία. Ακόμη, αυτή η Πανσέληνος που είναι σε τρίγωνο με τον Κρόνο θα σας βοηθήσει να βάλετε όρια όπου απαιτείται και να σταματήσετε και αφήνετε τους «λάθος» ανθρώπους να σας επηρεάζουν και να κάνουν την καθημερινότητα σας δύσκολη, αλλά και να βάλετε ένα φρένο και στα δικά σας συναισθήματα που γίνεστε έρμαιο τους.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο από την 1η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στο ζώδιο απέναντί σας, τον Καρκίνο, και δίνει έμφαση στις σημαντικές σας σχέσεις, στον γάμο, στις συνεργασίες και ίσως κληθείτε να πάρετε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον. Καταρχάς αυτό το φεγγάρι σας λέει να φορέσετε τα καλά σας και να γίνετε πιο κοινωνικοί και εξωστρεφείς, να δείξετε τα ταλέντα, τα θέλω σας, αλλά και τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σας. Είναι μία τυχερή Πανσέληνος που σχηματίζεται στα γενέθλια σας και αυτό σημαίνει ότι αν έχετε γεννηθεί από την 1η έως την 8η μοίρα του ζωδίου σας θα σας συντροφεύει η εύνοια της καθ’ όλη τη διάρκεια της γενέθλιας χρονιάς σας. Τόσο η Σελήνη από τον Καρκίνο όσο και ο Ήλιος στο ζώδιο σας σχηματίζουν θετικές όψεις με τον ευεργέτη Δία και σας δίνουν το πράσινο φως να κάνετε το επόμενο βήμα σε μία σχέση ή μία συνεργασία και να δεσμευτείτε ουσιαστικά. Ετοιμαστείτε για σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που σχετίζεστε, στον τρόπο που συνεργάζεστε και γενικότερα στη ζωή σας και εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να αξιολογήσετε σοβαρά τις σχέσεις σας και να επιλέξετε με προσοχή όσους θέλετε για συνοδοιπόρους σας. Αν είστε ελεύθεροι και ορκισμένοι εργένηδες μπορεί να γνωρίσετε τον έρωτα της ζωής σας και τελικά να δεσμευτείτε, αν είστε σε μια σχέση που έχετε βαλτώσει μπορεί να κάνετε βήματα προς την… έξοδο κινδύνου, ή αν το ταίρι σας κατανοεί τις ανάγκες σας να δώσετε τελικά το φιλί της ζωής και να νιώσετε και πάλι ευτυχισμένοι στη σχέση. Αλλά και στις συνεργασίες σας θα δώσετε άλλο τόνο, αφού θα θέλετε να συνυπάρχετε με άτομα που εμπιστεύεστε και που μιλάτε την ίδια γλώσσα. Γενικότερα, θα μπείτε στη διαδικασία να εξετάσετε πώς βλέπετε τον εαυτό σας μέσα στις σχέσεις σας και θα κάνετε μια νέα αρχή, βάζοντας όρια και θέτοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέλετε να πληρούνται και σε αυτό συνηγορεί και το τρίγωνο του κυβερνήτη σας Κρόνου με την Πανσέληνο. Επίσης αυτή η όψη μπορεί να σας φέρει ανταμοιβές για προσπάθειες που κάνετε στο παρελθόν και τώρα να δείτε τα αποτελέσματα τους. Ακόμη, θα σας ενδιαφέρει πολύ το πώς αισθάνονται οι άλλοι για εσάς, αλλά και πώς σας το εκφράζουν και θα είστε πιο ευαίσθητοι και συναισθηματικοί και θα θέλετε να διασφαλίσετε ότι στις σχέσεις σας υπάρχει ουσία και νόημα, όχι υποσχέσεις και λόγια. Το τρίγωνο της Πανσελήνου με τον Δία ευνοεί και τις προσπάθειες σας να αποκτήσετε μια πιο ανθρώπινη καθημερινότητα, να βάλετε πρόγραμμα στις υποχρεώσεις σας και να αποκτήσετε και λίγο χρόνο για εσάς, για τους φίλους σας και τις ομάδες που είστε μέλη. Εννοείται πως θα πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί και με τα θέματα της υγείας σας αυτές τις μέρες.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από την 1η έως την 8η μοίρα του ζωδίου σας, ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Στις 27/12 η Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου επηρεάζει θέματα δουλειάς, σχέσεις με υφισταμένους και προϊσταμένους, τους πελάτες σας αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και τις καθημερινές σας ρουτίνες, τα θέματα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Αυτή την περίοδο θα αισθάνεστε πιο κουρασμένοι και καταπονημένοι, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε τον εαυτό σας, την υγεία σας και φροντίστε να ξεκουράζεστε και λίγο. Αν θέλετε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, η κατάλληλη στιγμή είναι μετά την Πανσέληνο. Το φεγγάρι θα σας παρακινήσει να βρείτε τη χρυσή τομή στις καθημερινές σας ρουτίνες και να μην αφήνετε τον τομέα της δουλειάς να λειτουργεί σε βάρος της υγείας σας. Πρέπει να βρείτε το θάρρος να βάλετε όρια και να μην καταπονείτε συνεχώς τον οργανισμό σας. Βρείτε νέες δραστηριότητες που θα σας γεμίζουν με ενέργεια και μην επωμίζεστε συνεχώς περισσότερα βάρη μόνο και μόνο από ανασφάλεια. Ανανεώσετε το πρόγραμμά σας και βρείτε χρόνο για να αναπαυθείτε και να χαλαρώσετε, διότι και το νευρικό σας σύστημα είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Ασχοληθείτε περισσότερο με την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση και φτιάξτε το πρόγραμμα σας για να μην τρέχετε συνεχώς σε υποχρεώσεις και δεν προλαβαίνετε να κάνετε τίποτα που να ευχαριστεί εσάς. Ανταμείψτε τον εαυτό σας γι’ αυτά που έχει καταφέρει και να μην πιέζεστε με εξαντλητικά ωράρια. Βέβαια, το φεγγάρι μπορεί να σας φέρει μπροστά σε κάποιο δίλημμα σε σχέση με μια επαγγελματική απόφαση. Μπορεί να σας κάνουν μια νέα πολλά υποσχόμενη πρόταση για μια συνεργασία, να πάρετε προαγωγή ή αλλαγή θέσης, αλλά πριν ενθουσιαστείτε και συμφωνήσετε, προσπαθήστε να κερδίσετε χρόνο και αποφύγετε μια δέσμευση πριν από τις 02/01/2024, γιατί μέχρι τότε ο Ερμής θα είναι ανάδρομος και σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην έχετε όλα τα δεδομένα στα χέρια σας και να παρασυρθείτε από μεγάλες υποσχέσεις. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν και παρασκηνιακές κινήσεις στον επαγγελματικό τομέα. Η Πανσέληνος μπορεί να έχει και ερωτικό ενδιαφέρον, φέρνοντας περισσότερες ευκαιρίες για να φλερτάρετε και να ερωτευθείτε.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο από την 1η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου στις 27/12 υπόσχεται ότι αυτή η χρονιά θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο. Το φεγγάρι αυτό, που σχηματίζει ένα υπέροχο εξάγωνο με τον παραδοσιακό σας κυβερνήτη Δία, επηρεάζει τον 5ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο που είναι ο πιο διασκεδαστικός και εξωστρεφής οίκος και αφορά στην ερωτική σας ζωή, στα φλερτ, στα θέματα του παιδιού ή των παιδιών σας, στα δημιουργικά σας σχέδια, στα επιχειρηματικά σας πλάνα, στον τρόπο που διασκεδάζετε, στα χόμπι και στα σπορ που σας δίνουν χαρά. Όπως αντιλαμβάνεστε θα είστε πιο αισιόδοξοι και χαρούμενοι και θα ανανεώσετε την ερωτική σας ζωή, θα ανοίξετε τους ορίζοντες σας με ένα ταξιδάκι και θα περάσετε όμορφα με τα αγαπημένα πρόσωπα. Οι δεσμευμένοι θα είστε πιο παθιασμένοι, θα έρθετε πιο κοντά με το ταίρι σας και θα ζήσετε στιγμές που θα σας δέσουν περισσότερο, αφού θα δείξετε την ευαίσθητη και ρομαντική πλευρά σας και θα θέλετε να δημιουργήσετε τις συνθήκες που θα σας κάνουν να νιώθετε ότι είστε ένα με το ταίρι σας. Και επειδή η Πανσέληνος σχηματίζει ένα υπέροχο τρίγωνο με τον Κρόνο στο ζώδιο σας μπορεί να πάρετε την απόφαση να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας, να κάνετε σχέδια για το κοινό σας μέλλον, να αποκτήσετε έναν απόγονο αν το επιθυμείτε. Οι αδέσμευτοι ίσως κάνετε κάποια γνωριμία που θα σας ενθουσιάσει και θα σας συνεπάρει, αφού μπορεί να είναι μια κατάσταση που θυμίζει παραμύθι. Εκμεταλλευτείτε αυτό το φεγγάρι για να βρείτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας, να σταματήσετε να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας, να αγαπήσετε τα ελαττώματα σας και να εστιάσετε στις ανάγκες σας και ασχοληθείτε με ό,τι κάνει την καρδιά σας να χτυπά δυνατά και ό,τι πυροδοτεί το πάθος σας. Είναι και μια καλή ευκαιρία να βρείτε χρόνο για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας ή να απολαύσετε εξόδους με φίλους και γνωστούς, αλλά μην κάνετε υπερβολές με το φαγητό και το αλκοόλ. Η Πανσέληνος σας παρέχει βοήθεια να εκφραστείτε και δημιουργικά και να κάνετε πιο έντονη την επαγγελματική σας παρουσία. Θα νιώθετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας, αλλά το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μη χτίσετε τα κάστρα σας στην άμμο και να μη βάζετε απατηλούς στόχους, γιατί ο ανάδρομος Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στο ζώδιο σας και μπορεί να παραμυθιάζεστε, να ονειροβατείτε και να ωραιοποιείτε άτομα και καταστάσεις. Μπορεί να υπάρχουν και επιστροφές από το ερωτικό σας παρελθόν, αλλά πριν δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία σκεφτείτε πολύ καλά γιατί το κάνετε.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο από την 1η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.