Όταν ο Δίας δεσπόζει στον αστρολογικό χάρτη η τύχη είναι με το μέρος μας

Όταν ο Δίας δεσπόζει στον αστρολογικό χάρτη η τύχη είναι με το μέρος μας

Όταν ο Δίας δεσπόζει στον αστρολογικό χάρτη η τύχη είναι με το μέρος μας

Ο κυρίαρχος Δίας προσφέρει τις θετικότερες επιρροές σε έναν αστρολογικό χάρτη. Αυτή η γιγάντια ουράνια σφαίρα έχει να κάνει με την τύχη, την αφθονία και την επιτυχία. Η θέση του Δία μέσα σε ένα προσωπικό ωροσκόπιο εξασφαλίζει την εύνοια και φωτογραφίζει σε ποιον τομέα θα είναι κάποιος πιο τυχερός. Οι άνθρωποι με δεσπόζοντα Δία είναι συνήθως πρόσχαροι, γενναιόδωροι και καλοπροαίρετοι. Αγαπούν να προσφέρουν αφειδώς, γνώσεις, χρόνο, υλικά αγαθά ή ενδιαφέρον και γι’ αυτό το σύμπαν πάντα τους ανταμείβει.

Τυχερή και γοητευτική προσωπικότητα

Οι άνθρωποι με κυρίαρχο Δία απολαμβάνουν τη βοηθητική του υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Συνήθως είναι τυχεροί στους περισσότερους τομείς, αλλά δεν διστάζουν να δημιουργούν ευκαιρίες και μόνοι τους. Εκτός από καλή τύχη, ο Δίας σχετίζεται με την εκπαίδευση, την πνευματικότητα, τον ανώτερο εαυτό και τα ταξίδια. Μια τέτοια προσωπικότητα είναι κοινωνική, γοητευτική, μορφωμένη και κοσμοπολίτικη. Όλα αυτά είναι πηγή χαράς, ενδιαφέροντος και σημαντικά για ένα τέτοιο άτομο.

Τεράστιες πιθανότητες

Ο Δίας κυβερνά τον Τοξότη, το ζώδιο των ιδεών και των δυνατοτήτων, της περιπέτειας, της αναζήτησης, αλλά και της ανακάλυψης. Κυβερνώντας τον 9ο οίκο των ανοιχτών οριζόντων σχετίζεται με γνώση, μόρφωση και πνευματική εξέλιξη, αλλά και μακρινά ταξίδια, δηλαδή τη συλλογή εμπειριών που διευρύνουν το πνεύμα. Η αγάπη για ελευθερία και ανεξαρτησία είναι πάνω απ’ όλα.

Στον αστρολογικό χάρτη, ο Δίας αποκαλύπτει πού υπάρχουν πιθανότητες για μεγάλες κατακτήσεις, σπουδές, επέκταση και επιτυχία. Αλλά ο Δίας μεγεθύνει ό,τι αγγίζει, έτσι το υπερβολικό μπορεί μερικές φορές να έχει και την αρνητική πλευρά.

Βλέπει μακριά

Η ικανότητα να συνδέει και να βγάζει νόημα ενώνοντας όλα τα κομμάτια διαφόρων θεμάτων, γνώσεων και εμπειριών, του δίνει μεγάλη αντίληψη στο να κατανοεί ανθρώπους, καταστάσεις, περιβάλλοντα και να συνθέτει το παζλ. Ο Δίας φωτογραφίζει επίσης γενικά την αίσθηση του σκοπού μας και η θέση του δείχνει τι μας ενδιαφέρει να μάθουμε και τι μπορούμε έπειτα με τη σειρά μας να διδάξουμε στους άλλους.

Δύναμη πνεύματος

Η φύση του Δία αναζητά διαρκώς απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα. Με τέτοια εσωτερική παρόρμηση είναι επόμενο να θεωρεί ουσιαστικό να ζει σύμφωνα με κάποιες αξίες. Πιστεύει πως ό,τι κάνουμε αυτό θα επιστρέψει με κάποιο τρόπο σε εμάς. Η πίστη είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που ενσαρκώνει ο Δίας. Είναι η πίστη στο σύμπαν και στο μέλλον που του προσφέρει αισιοδοξία και του χαρίζει αυτοπεποίθηση, και η πίστη στους άλλους ανθρώπους που τον κάνει περιζήτητο. Γι’ αυτό οι άνθρωποι με δυνατό Δία είναι εξαιρετικά κοινωνικοί. Τους αρέσει να έχουν πολλούς φίλους, μερικές φορές διαφορετικούς από εκείνους, διότι χρειάζονται τις εμπειρίες και τις απόψεις των άλλων για να καταλάβουν τον κόσμο. Ο Δίας είναι σε θέση να δώσει βαθιά αγάπη στους άλλους μέσω της κατανόησης.

Θέσεις που κάνουν τον Δία να δεσπόζει σε έναν αστρολογικό χάρτη

Παρακάτω υπάρχουν τα κριτήρια για την κυριαρχία του Δία σε ένα ωροσκόπιο. Έστω και ένα από αυτά να υπάρχει είναι αρκετό ώστε να ισχύουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, φυσικά όσα περισσότερα υπάρχουν τόσο πιο έντονη είναι η επιρροή του.

Για να βρείτε τις όψεις που κάνει ο Δίας στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Ο Δίας σε σύνοδο με τον ωροσκόπο

Αυτή η όψη κάνει τον Δία πολύ ισχυρό σε ένα γενέθλιο χάρτη. Μερικές φορές κάνει το άτομο να μοιάζει και να φέρεται σαν Τοξότης, ανεξάρτητα από το ζώδιο ή τον ωροσκόπο του. Άλλες όψεις, όπως τρίγωνο, εξάγωνο ή τετράγωνο, είναι υπολογίσιμες, αλλά δεν είναι τόσο δυνατές όσο η σύνοδος.

Ο Δίας σε σύνοδο με το Μεσουράνημα

Το Μεσουράνημα είναι η κορυφή του χάρτη, αντιπροσωπεύει την καριέρα, την επιτυχία και οι πλανήτες εδώ γίνονται «ορατοί» από τον κόσμο, πόσο μάλλον όταν υπάρχει ο ισχυρότερος των θεών πάνω στον προσωπικό μας Όλυμπο. Ο Δίας γίνεται πολύ δυνατός, τόσο στον 9ο όσο και στο 10ο οίκο.

Ο Δίας σε σύνοδο με τον Ήλιο ή τη Σελήνη

Όταν ένας πλανήτης είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο, οι ενέργειες τους συγχωνεύονται και γίνονται ένα με αυτές του ζωδίου. Στον Δία σε σύνοδο με Σελήνη συμβαίνει κάτι παρόμοιο, με τη διαφορά ότι σε αυτή την περίπτωση η συγχώνευση αφορά τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται τα συναισθήματά, η διαίσθηση και η τρυφερότητα.

Άλλες όψεις Ήλιου-Δία και Σελήνης-Δία

Το τρίγωνο, το εξάγωνο, το τετράγωνο, η αντίθεση είναι επίσης σημαντικές και τονίζουν και τον Δία στον χάρτη, αλλά η σύνοδος είναι και εδώ η πιο δυνατή.

Αρκετές όψεις πλανητών με τον Δία

Ο Δίας σε όψεις με πολλούς πλανήτες τον ισχυροποιεί σε ένα χάρτη, όπως για παράδειγμα με Ερμή, Αφροδίτη, Άρη.

Πολύ Τοξότης

Αν ο Ήλιος, δηλαδή το ζώδιο, είναι Τοξότης, ή αν έχει κάποιος ωροσκόπο, Σελήνη ή Μεσουράνημα ή πολλούς πλανήτες σε αυτό το ζώδιο, τότε το άτομο συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του φυσικού κυβερνήτη του Τοξότη, δηλαδή του Δία.