Τι σημαίνει όταν μια Νέα Σελήνη επηρεάζει έναν πλανήτη στον αστρολογικό μας χάρτη;

Τι σημαίνει όταν μια Νέα Σελήνη επηρεάζει έναν πλανήτη στον αστρολογικό μας χάρτη;

Τι σημαίνει όταν μια Νέα Σελήνη επηρεάζει έναν πλανήτη στον αστρολογικό μας χάρτη;

Η Νέα Σελήνη είναι η στιγμή κατά την οποία βρισκόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι, αφού το φως του φεγγαριού δεν είναι πλέον ορατό στον ουρανό. Στην αστρολογία αυτό συμβαίνει όταν ο Ήλιος και η Σελήνη συναντιούνται στην ίδια μοίρα του ίδιου ζωδίου, γεγονός που πραγματοποιείται μια φορά τον μήνα (ή και δύο σε κάποιες περιπτώσεις). Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως όσο δυναμική μπορεί να είναι μια Πανσέληνος, άλλο τόσο μπορεί να είναι και μια Νέα Σελήνη και ιδιαίτερα εάν αυτή «αγγίζει» τον Ήλιο μας, δηλαδή το ζώδιο μας, ή κάποιον άλλο πλανήτη του γενέθλιου χάρτη μας.

Για να το βρούμε αυτό, θα πρέπει να δούμε σε ποιο ζώδιο και σε ποια μοίρα πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη κάθε μήνα και να δούμε εάν στον αστρολογικό μας χάρτη έχουμε κάποιον πλανήτη κοντά σε αυτή τη μοίρα και συγκεκριμένα υπολογίζουμε έως και 2 μοίρες πριν ή μετά. Εάν για παράδειγμα πραγματοποιείται μια Νέα Σελήνη στη 15η μοίρα του Ταύρου, θα επηρεαστούμε ιδιαίτερα εάν έχουμε κάποιον πλανήτη από τη 13η έως και τη 17η μοίρα αυτού του ζωδίου ή σε κάποιο από τα άλλα ζώδια του σταθερού σταυρού, δηλαδή τον Λέοντα, τον Σκορπιό ή τον Υδροχόο. Αντίστοιχα, θετική επιρροή θα υπάρχει εάν έχουμε κάποιον πλανήτη στα άλλα δύο γήινα ζώδια, δηλαδή την Παρθένο ή τον Αιγόκερω.

Αν θέλετε να μάθετε σε ποιες μοίρες βρίσκονται οι πλανήτες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Όπως προαναφέραμε, η Νέα Σελήνη μας βυθίζει για λίγο στο σκοτάδι και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μια επανεκκίνηση και να αφουγκραστούμε τις βαθύτερες σκέψεις μας. Μια Νέα Σελήνη, ανεξάρτητα από το ζώδιο στο οποίο πραγματοποιείται, θεωρείται η ιδανική ευκαιρία για να κάνουμε νέα ξεκινήματα, να αφήσουμε πίσω ό,τι δεν μας βοηθάει να εξελιχθούμε και να κόψουμε συνήθειες που μπορεί να μας βλάπτουν. Είναι λοιπόν μια στιγμή κάθαρσης κατά την οποία οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας είναι απόλυτα εναρμονισμένες και βρίσκουμε τη δύναμη να δράσουμε και να φέρουμε τις καταστάσεις στα μέτρα μας.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι σημαίνει όταν μια Νέα Σελήνη αγγίζει έναν ή περισσότερους πλανήτες του αστρολογικού μας χάρτη:

Νέα Σελήνη σε όψη με τον Ήλιο

O Ήλιος στον αστρολογικό μας χάρτη συμβολίζει την προσωπικότητα και το Εγώ μας, επομένως όταν η Νέα Σελήνη αγγίζει τον Ήλιο μας, αυτό σημαίνει ότι εκπέμπουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και σε όσα μπορούμε να καταφέρουμε μόνοι μας. Επιπλέον, αυξάνεται κατά πολύ η ζωτικότητα και η ενέργεια μας και έχουμε πολύ ισχυρή επιθυμία να κάνουμε νέα ξεκινήματα τα οποία θα μας βοηθήσουν με κάποιο τρόπο να εξελιχθούμε. Έχουμε την ανάγκη να βρεθούμε στο επίκεντρο και δε φοβόμαστε να βγούμε εκεί έξω και να αναδείξουμε τις ικανότητες μας και τα δημιουργικά μας ταλέντα. Σας δίνεται επίσης η δυνατότητα να βάλετε προτεραιότητα την υγεία σας, επομένως είναι ευκαιρία να ασχοληθείτε με ένα ζήτημα που είχατε παραμελήσει. Μιας και ο Ήλιος συμβολίζει τους σημαντικούς άντρες της ζωής μας, είναι πολύ πιθανό κοντά στις ημέρες της Νέας Σελήνης να έχετε μια πολύ σημαντική εξέλιξη που αφορά τον πατέρα, τον σύντροφο ή κάποιο άλλο πρόσωπο που παίζει καθοριστικό ρόλο για εσάς.

Νέα Σελήνη σε όψη με τη Σελήνη

Η Σελήνη στον αστρολογικό μας χάρτη συμβολίζει τα συναισθήματα μας και τον εσωτερικό μας κόσμο, επομένως όταν μια Νέα Σελήνη αγγίζει τη Σελήνη μας σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μια ήρεμη φάση, έχουμε συμφιλιωθεί με όλα όσα νιώθουμε και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να νιώσουμε την ανάγκη να τα βγάλουμε από μέσα μας. Η Νέα Σελήνη θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα σε μια συναισθηματική σχέση και να έρθουμε πιο κοντά με την οικογένεια, τους οικείους μας και όσους μας προσφέρουν ασφάλεια. Είναι μια ευκαιρία να ασχοληθούμε με ένα ζήτημα που αφορά το σπίτι, όπως για παράδειγμα μια μετακόμιση, μια ανακαίνιση ή μια αλλαγή κατοικίας. Γενικώς, αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε με κάποιο τρόπο πιο αρμονικό και πιο ασφαλές το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε. Η Σελήνη στον αστρολογικό μας χάρτη συμβολίζει τις σημαντικές γυναίκες της ζωής μας, επομένως οι ημέρες γύρω από τη Νέα Σελήνη μπορεί να φέρουν νέα δεδομένα και εξελίξεις στη σχέση μας με τη μητέρα, την αδερφή ή τη σύντροφο.

Νέα Σελήνη σε όψη με τον Ερμή

Ο Ερμής αντιπροσωπεύει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και επικοινωνούμε, επομένως όταν η Νέα Σελήνη σχηματίζει όψη με τον Ερμή μας, μας δίνεται η δυνατότητα να διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα νιώσουμε την ανάγκη να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, να ξεκινήσουμε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή να κάνουμε ένα ταξίδι μέσα από το οποίο θα λάβουμε νέα ερεθίσματα και θα έρθουμε σε επαφή με καινούριους ανθρώπους. Η κρίση μας θα είναι πιο ξεκάθαρη τώρα και θα μπορέσουμε να εκφράσουμε πιο άμεσα τόσο τις σκέψεις και τις απόψεις μας στους άλλους, όσο και τα βαθύτερα συναισθήματα μας. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία λοιπόν να κάνουμε μια εποικοδομητική κουβέντα μέσα από την οποία μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας στους γύρω μας, να βρούμε λύσεις σε προβλήματα και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Ο Ερμής συμβολίζει επίσης τη σχέση με τα αδέρφια, τους γείτονες και άτομα από το άμεσο περιβάλλον μας, επομένως μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις και νέα δεδομένα που σχετίζονται με κάποιο από αυτά τα άτομα.

Νέα Σελήνη σε όψη με την Αφροδίτη

Η Αφροδίτη συμβολίζει την αγάπη και τις διαπροσωπικές σχέσεις, επομένως μια όψη της Νέας Σελήνης με την Αφροδίτη μας δημιουργεί την ανάγκη να κάνουμε μια νέα αρχή στην αισθηματική μας ζωή. Εάν λοιπόν είστε ελεύθεροι, τότε μπορεί να μπει στη ζωή σας ένας νέος έρωτας ή να εμπλακείτε μέσα σε μια νέα σχέση, ενώ αν είστε ήδη δεσμευμένοι μπορεί να αποφασίσετε να επισημοποιήσετε τη σχέση σας ή να αναζητήσετε τρόπους για να έρθετε πιο κοντά με το ταίρι σας. Υπάρχει μεγάλη επιθυμία για κοινωνικοποίηση και καλοπέραση και γι’ αυτό θα νιώσετε έντονη την επιθυμία να μοιραστείτε όμορφες στιγμές με τους γύρω σας. Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αρμονίας και της ισορροπίας, επομένως με μια Νέα Σελήνη θα μας δοθεί η δυνατότητα να συμφιλιωθούμε με τον σύντροφο ή με τον συνεργάτη μας, αφού θα έχουμε όλη τη διάθεση να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να βρούμε μια μέση λύση. Επιπλέον, μιας και η Αφροδίτη κυβερνά επίσης το χρήμα και τα υλικά αγαθά, είναι πολύ πιθανό να αποφασίσουμε να κάνουμε μια σημαντική αγορά ή μια επένδυση η οποία θα μας φέρει κέρδη ή να βρούμε έναν τρόπο για να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τα δημιουργικά μας ταλέντα, ώστε να έχουμε κάποιο επιπλέον εισόδημα.

Νέα Σελήνη σε όψη με τον Άρη

Ο Άρης συμβολίζει τον δυναμισμό, την ενέργεια μας και τον τρόπο που διεκδικούμε αυτά που θέλουμε στη ζωή. Όταν λοιπόν μια Νέα Σελήνη αγγίζει τον Άρη μας, αυτό μας δημιουργεί την ανάγκη να δράσουμε, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και γενικώς να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να κάνουμε νέα ξεκινήματα που μπορεί να αφορούν είτε τα επαγγελματικά είτε τα ερωτικά μας και γενικώς να γίνουμε πιο αποφασιστικοί και να κάνουμε τολμηρές και θαρραλέες κινήσεις. Η απάθεια, η στασιμότητα και η αδράνεια δεν έχουν θέση κάτω από αυτή την επιρροή. Αντιθέτως, καλούμαστε να βρούμε τρόπους να διοχετεύσουμε την ένταση και την ενέργεια μας και γι’ αυτό είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσουμε ένα άθλημα και γενικώς να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι ο Άρης είναι ο πλανήτης που συνδέεται άμεσα με τη σεξουαλική ενέργεια και τον τρόπο που διεκδικούμε τις επιθυμίες μας στο ερωτικό κομμάτι. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι θα είμαστε σεξουαλικά ενεργοί και δεν αποκλείεται να εμπλακούμε σε μια καινούρια ερωτική περιπέτεια ή να βρούμε το θάρρος να εκφράσουμε το ενδιαφέρον μας στο αντικείμενο του πόθου μας. Θα πρέπει ωστόσο να προσέξουμε τυχόν παρορμητικές και επιπόλαιες κινήσεις οι οποίες μπορεί να μας κοστίσουν εάν αγνοήσουμε τις συνέπειες.

Νέα Σελήνη σε όψη με τον Δία

Ο Δίας συμβολίζει την επέκταση και τις ευκαιρίες, επομένως όταν μια Νέα Σελήνη αγγίζει τον Δία μας σημαίνει ότι θα δούμε τις καταστάσεις μέσα από μια πιο θετική και αισιόδοξη ματιά και θα ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση και την πίστη στις δυνατότητες μας. Είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν μπροστά μας νέες ευκαιρίες, τις οποίες θα πρέπει να τις αρπάξουμε και να τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Θα νιώσουμε την ανάγκη να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας και να διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποφασίσουμε να ξεκινήσουμε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, να αλλάξουμε κατεύθυνση σπουδών ή να κάνουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, είτε για επαγγελματικό λόγο είτε για λόγους αναψυχής. Κάποιοι από εσάς μπορεί να συναντήσετε στον δρόμο σας ένα άτομο το οποίο θα παίξει τον ρόλο του μέντορα στη ζωή σας ή με κάποιο τρόπο θα αλλάξει την κοσμοθεωρία και τα πιστεύω σας, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί τώρα να ενδιαφερθείτε περισσότερο για φιλοσοφικά ή πιο πνευματικά ζητήματα και γενικώς να νιώσετε την ανάγκη να μπείτε σε ένα μονοπάτι αναζήτησης. Προσοχή, ωστόσο, σε υπερβολές κάθε είδους, αφού η υπεραισιοδοξία που δεν βασίζεται στη λογική μπορεί να σας κοστίσει.

Νέα Σελήνη σε όψη με τον Κρόνο

Ο Κρόνος συμβολίζει την πειθαρχία και την ωριμότητα, επομένως όταν τον αγγίζει μια Νέα Σελήνη αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα νιώσετε την ανάγκη να είστε πιο υπεύθυνοι και οργανωμένοι, με αποτέλεσμα να ανταπεξέλθετε πιο αποτελεσματικά απέναντι στις υποχρεώσεις που σας έχουν αναθέσει. Έχετε περισσότερη αυτοπειθαρχία και είστε προσηλωμένοι στους επαγγελματικούς σας στόχους και στις φιλοδοξίες σας. Η καριέρα και η κοινωνική σας εικόνα θα επηρεαστούν άμεσα από τη Νέα Σελήνη και θα σας δοθεί η ευκαιρία να αποδείξετε την αξία σας στους ανωτέρους σας ή στον κοινωνικό σας περίγυρο. Ακόμα κι αν εμφανιστούν προκλήσεις, καθυστερήσεις ή εμπόδια στην επαγγελματική σας πορεία, θα μπορέσετε να τα διαχειριστείτε με ψυχραιμία και σοβαρότητα και δεν θα χάσετε εύκολα τον προσανατολισμό σας και τους στόχους σας. Εκπέμπετε εμπιστοσύνη στους άλλους και ξέρουν ότι μπορούν να βασιστούν επάνω σας. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να σας αναθέσουν περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις, τις οποίες όμως θα μπορέσετε να φέρετε εις πέρας με αποτελεσματικότητα. Εάν κάνετε ένα νέο ξεκίνημα τώρα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχετε γερές βάσεις και θα είναι κάτι το οποίο θα αντέξει σε βάθος χρόνου.

Νέα Σελήνη σε όψη με τον Ουρανό

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της προόδου και των εκπλήξεων, επομένως όταν μια Νέα Σελήνη αγγίζει τον γενέθλιο Ουρανό μας, αυτό σημαίνει ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι με αναπάντεχες αλλαγές οι οποίες μπορεί να μας βρουν εντελώς απροετοίμαστους. Είναι πολύ πιθανό γύρω από εκείνες τις ημέρες να αισθανόμαστε ανησυχία, ένταση και εκνευρισμό ή για κάποιο λόγο να θέλουμε να πάμε κόντρα στο κατεστημένο και να κάνουμε κάτι το οποίο θα μας ξεχωρίσει από το πλήθος. Δε νοιαζόμαστε τόσο για τις γνώμες των άλλων και μπορεί να τολμήσουμε ένα νέο εγχείρημα το οποίο μπορεί να θεωρηθεί αντισυμβατικό και ακραίο, με αποτέλεσμα να έρθουμε αντιμέτωποι με έντονες αντιδράσεις από τους γύρω μας. Ο Ουρανός μας κάνει επαναστάτες χωρίς αιτία και γι’ αυτό θα είναι δύσκολο να συμβιβαστούμε ή να υποχωρήσουμε, ειδικά εάν αισθανόμαστε ότι με κάποιο τρόπο περιορίζεται η ελευθερία μας. Μια Νέα Σελήνη επάνω στο γενέθλιο Ουρανό μας μπορεί να φέρει ευκαιρίες οι οποίες σχετίζονται με την τεχνολογία, το διαδίκτυο ή την εμπλοκή μας μέσα σε μια κοινωνική ομάδα.

Νέα Σελήνη σε όψη με τον Ποσειδώνα

Ο Ποσειδώνας κυβερνά το ασυνείδητο, τη φαντασία και τα όνειρα και γι’ αυτό όταν μια Νέα Σελήνη αγγίζει τον γενέθλιο Ποσειδώνα μας δίνουμε περισσότερη έμφαση σε αυτά που αισθανόμαστε και λιγότερο στα πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας. Γινόμαστε πιο ευαίσθητοι απέναντι στα ερεθίσματα γύρω μας και μπορούμε πιο εύκολα να συναισθανθούμε και να κατανοήσουμε τους ανθρώπους. Η διαίσθηση μας είναι ιδιαίτερα αυξημένη και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε σημασία σε όνειρα που μπορεί να βλέπουμε κοντά σε εκείνες τις ημέρες, αφού μπορεί να έχουν κάτι σημαντικό να μας μεταφέρουν. Εάν μάλιστα είστε καλλιτέχνες, η Νέα Σελήνη θα σας βοηθήσει να ξεδιπλώσετε τα ταλέντα σας και θα σας χαρίσει περισσότερη έμπνευση και φαντασία. Ωστόσο, μιας και ο Ποσειδώνας συνδέεται άμεσα με το ψέμα, την εξαπάτηση και γενικώς τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, είναι πολύ σημαντικό να είστε πιο προσεκτικοί απέναντι σε ανθρώπους που υπόσχονται πολλά ή σε καταστάσεις που μοιάζουν πολύ καλές για να είναι αληθινές. Το συναίσθημα τώρα υπερτερεί έναντι της λογικής, επομένως θα είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε σε ομιχλώδη μονοπάτια.

Νέα Σελήνη σε όψη με τον Πλούτωνα

Ο Πλούτωνας συνδέεται με τον έλεγχο, την εξουσία, καθώς και τα μυστικά ή τις πιο υπόγειες συμπεριφορές μας. Όταν λοιπόν μια Νέα Σελήνη αγγίζει τον Πλούτωνα μας αισθανόμαστε πιο δυναμικοί και βρίσκουμε το θάρρος να πάρουμε τον έλεγχο της ζωής στα χέρια μας, ακόμα κι αν χρειαστεί να συγκρουστούμε με τους άλλους ή να χρησιμοποιήσουμε αθέμιτα μέσα. Δείχνουμε μεγάλη αφοσίωση και προσήλωση στους στόχους μας και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε. Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης που θα μας κάνει να ανακαλύψουμε εκείνη την εσωτερική δύναμη που δεν φανταζόμασταν καν ότι διαθέτουμε. Ακόμα κι αν έρθουμε αντιμέτωποι με δυσκολίες και προσκλήσεις, έχουμε την ικανότητα να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας και να ξεκινήσουμε και πάλι από το μηδέν. Εάν αποφασίσουμε να κάνουμε τώρα ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μας, αυτό θα αφορά κάτι το οποίο μας παθιάζει, είτε πρόκειται για ένα οικονομικό εγχείρημα είτε για μια βαθιά συναισθηματική σχέση. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε να μην γίνετε εμμονικοί με έναν στόχο ή με έναν άνθρωπο και να μην πέσετε στην παγίδα να εμπλακείτε σε παιχνίδια εξουσίας.