Σελήνη στον Ζυγό σε συνδυασμό με τη Σελήνη στα 12 ζώδια

Η Σελήνη και ο ρόλος της στη συμβίωση

Σελήνη στον Ζυγό σε συνδυασμό με τη Σελήνη στα 12 ζώδια

Σελήνη στον Ζυγό

Χαρακτηριστικά: Ομορφιά, αγάπη, αρμονία, φιλειρηνισμός, γοητεία, διπλωματία, αναποφασιστικότητα, διακυμάνσεις στη διάθεση.

Ξέρουν από ένστικτο, τι μπορεί να ευχαριστήσει τους άλλους, γι’ αυτό και μόνο είναι τόσο κοινωνικοί και αγαπητοί. Συνήθως βάζουν τους άλλους πάνω από τον εαυτό τους, αδιαφορώντας για το δικό τους συμφέρον, διότι προτεραιότητα τους είναι να γίνουν αποδεκτοί και να έχουν τους ανθρώπους δίπλα τους. Είναι ίσως η πιο ρομαντική Σελήνη, αυτή στον Ζυγό, και χρειάζεται να νιώθει ότι υπάρχει μια ερωτική ατμόσφαιρα στον αέρα για να είναι ζωντανή και ενεργητική. Γι’ αυτό και ο άνθρωπος με την Σελήνη στον Ζυγό, στον γάμο χρειάζεται συνέχεια επιβεβαίωση των συναισθημάτων του. Έχει εξαιρετική αισθητική και μπορεί να αρρωστήσει σε ένα δυσαρμονικό περιβάλλον σπιτιού με καβγάδες ή ανισότητες. Δένεται ιδιαίτερα με τον σύντροφό του, ακόμη και σε βαθμό συναισθηματικής εξάρτησης και δύσκολα βάζει τέλος σε μια σχέση, ακόμη κι αν η λογική υποδεικνύει ότι η σχέση είναι άκυρη. Ο λόγος που δεν αποφασίζει να θέσει τέλος σε σχέσεις που δεν τον ωφελούν, είναι επειδή δεν θέλει με τίποτα να μείνει μόνος. Απεχθάνεται τη μοναξιά. Του αρέσει να μοιράζεται τα πάντα με το αγαπημένο του πρόσωπο και σίγουρα δεν διανοείται μια ζωή χωρίς αγάπη. Η Σελήνη στον Ζυγό κάνει τον άνθρωπο να φιλτράρει τα πάντα στο περιβάλλον του μέσα από ένα πρίσμα προσωπικής αισθητικής. Δεν μπορεί να αποσυνδέσει αυτό που λέμε στιλ από την ουσία των πραγμάτων. Για αυτή τη θέση είναι ταυτόσημα. Για αυτό και συχνά οι άνθρωποι με Σελήνη στον Ζυγό πετυχαίνουν, όχι μόνο ως καλλιτέχνες, αλλά και ως οραματιστές της τέχνης, άνθρωποι που με τις ιδέες τους ή το έργο τους, ανοίγουν δρόμους που ως χτες δεν είχε παρατηρήσει κανείς. Η Σελήνη στον Ζυγό είναι η πιο συντροφική και αρμονική από όλες τις άλλες του ζωδιακού.

Ταιριάζει: Με κάποιον που έχει την Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιο του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο του Ζυγού, με την Σελήνη στους Διδύμους και τον Υδροχόο. Αρμονική συμβίωση με Σελήνη στον Κριό, στον Λέοντα και τον Τοξότη.

Δύσκολη συμβίωση: Με κάποιον που έχει την Σελήνη του στον Καρκίνο και τον Αιγόκερω.

Συνδυασμοί Σελήνης στον Ζυγό

Σελήνη στον Ζυγό με Σελήνη στον Κριό

Ο συνδυασμός αυτός είναι ένα σύνολο από συναισθηματικές παρορμήσεις, ξαφνικές αλλαγές διαθέσεων και πρωτοβουλίες. Δυναμικές θέσεις και οι δύο, αντιλαμβάνονται μια σωστή ερωτική σχέση, ως μια δημιουργική πρόκληση. Όταν η Σελήνη στον Ζυγό βρίσκεται σε μια ερωτική σχέση με την Σελήνη στον Κριό, νιώθει έτοιμη να δημιουργήσει έναν πίνακα ή να εκφραστεί μέσα από ένα ποίημα που αργότερα αποδεικνύεται ότι έχει πολύ σπουδαία λογοτεχνική αξία. Έχουν κοινή μεταξύ τους την αναζήτηση της ισορροπίας και την τολμηρότητα, με την οποία αντεπεξέρχονται στις καθημερινές προκλήσεις της ζωής. Θυελλώδης συνδυασμός.

Σελήνη στον Ζυγό με Σελήνη στον Ταύρο

Υπάρχει μια αμοιβαία έλξη, ένα στοιχείο που φέρνει έναν άνθρωπο με Σελήνη στον Ταύρο κοντά με έναν άνθρωπο με Σελήνη στον Ζυγό. Είναι αρχικά ανεξήγητη και ενστικτώδης η ανάγκη που ενώνει αυτούς τους δύο, φαινομενικά αταίριαστους, αλλά ουσιαστικά πολύ κοντινούς ανθρώπους. Η ανάγκη της Σελήνης στον Ταύρο για άνεση, ηδονή και απόλαυση συντονίζεται με την ανάγκη της Σελήνης στον Ζυγό για αρμονία, ισορροπία και δικαιοσύνη. Είναι όλα, ποιότητες του κυβερνήτη πλανήτη των δύο ζωδίων, της Αφροδίτης. Είναι ο πλανήτης που στην ουσία «μοιράζει» τα στοιχεία του ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που όταν συναντηθούν, το πιθανότερο είναι ότι θα φτιάξουν μια μακροχρόνια σχέση αγάπης και εκτίμησης.

Σελήνη στον Ζυγό με Σελήνη στους Διδύμους

Αέρινος και κινητικός συνδυασμός αυτός, ενώνει δύο συμβατές θέσεις της Σελήνης και παράγει μια σχέση που μπορεί να γίνει επιπλέον και μια πολύ αποδοτική επαγγελματική συνεργασία. Η Σελήνη στους Διδύμους έχει την ανάγκη να «ρουφήξει» το μεδούλι της ζωής και όταν συναντιέται με την Σελήνη στον Ζυγό που έχει ανάγκη να ταιριάξει με έναν σύντροφο για να ισορροπήσει, δημιουργούν ένα όμορφο και απολαυστικό και για τους δύο αποτέλεσμα. Το άθροισμα της ενέργειας των δύο αυτών ανθρώπων είναι μεγαλύτερο από την απλή πρόσθεση των δύο μερών του. Κοινώς, αναπτύσσουν μεταξύ τους μια τόσο μεγάλη δυναμική που μπορεί να γίνει σίφουνας μέσα στο σπίτι τους, αλλά και στο περιβάλλον που κινούνται γενικότερα.

Σελήνη στον Ζυγό με Σελήνη στον Καρκίνο

Παρορμητικοί και οι δύο άνθρωποι με την Σελήνη στον Ζυγό, αλλά και στον Καρκίνο, φτιάχνουν ένα ζευγάρι που φαίνεται ότι αναζητά τον ίδιο σκοπό, αλλά οι δύο τους ξεκινούν από τελείως διαφορετικές ανάγκες. Η Σελήνη στον Καρκίνο έχει ανάγκη να προσφέρει τα τεράστια αποθέματα τρυφερότητάς της και να δει στα μάτια του συντρόφου της την πλήρη ικανοποίηση και άνεση. Η Σελήνη, αντίστοιχα, στον Ζυγό έχει ανάγκη να «αντανακλαστεί» πάνω σε έναν σύντροφο για να νιώσει ότι ζει και χαίρεται αυτή τη ζωή. Όταν οι δύο τους συναντηθούν και σχετιστούν, απελευθερώνονται κύματα ανακούφισης και από τις δύο πλευρές. Πρέπει μόνο, η Σελήνη στον Ζυγό να μάθει να αντιμετωπίζει ως δεδομένες τις συνεχείς εναλλαγές διαθέσεων της Σελήνης στον Καρκίνο.

Σελήνη στον Ζυγό με Σελήνη στον Λέοντα

Όταν η Σελήνη στον Ζυγό συνειδητοποιήσει το τίμημα που πληρώνει για να έχει δική της την αγάπη της Σελήνης στον Λέοντα, αρχίζει να παζαρεύει την αξία της και προσπαθεί να ανακτήσει όσον περισσότερο χώρο γίνεται, χωρίς να βγει από την αυλή της δεύτερης. Αυτή η σχέση, συνήθως κυλάει ομαλά και αριστοκρατικά (στο σπίτι και στην καθημερινότητά τους, έχουν και οι δύο αυτοί άνθρωποι αγκαζέ το στάτους τους) και τα ανταγωνιστικά παιχνίδια που μπορεί να αναπτυχθούν μεταξύ τους, έχουν τη ρίζα τους στην ανάγκη της Σελήνης στον Λέοντα να επιβάλλεται με κάθε μέσο, αλλά και στην εγωιστική ανάγκη της Σελήνης στον Ζυγό να γίνεται αποδεκτή σε κάθε περίπτωση.

Σελήνη στον Ζυγό με Σελήνη στην Παρθένο

Από τη μία η έντονη ανάγκη για κριτική της Σελήνης στην Παρθένο και από την άλλη η έντονη ανάγκη για αυτοέκφραση της Σελήνης στον Ζυγό ίσως δημιουργήσουν ένα όχι και τόσο εύφορο έδαφος για να αναπτυχθεί μια σχέση αμοιβαία και συναρπαστική. Όταν όμως οι δύο πλευρές αργά ή γρήγορα συνειδητοποιήσουν ότι η μία διαθέτει αυτό που λείπει από την άλλη, η σχέση μπαίνει σε καινούρια φόρμα και αρχίζει να κυλάει αρμονικά. Το σπίτι αυτού του ζευγαριού είναι καλλιτεχνικό, αλλά πάντα τακτοποιημένο, καθαρό και άνετο. Εκτιμούν, επιπλέον, αμφότεροι τις μικρές χαρές της ζωής και μαζί τείνουν να τις ανακαλύπτουν, καθημερινά, εκ νέου.

Σελήνη στον Ζυγό με Σελήνη στον Ζυγό

Αρχικά ο συνδυασμός αυτός, με ένα ζευγάρι στο οποίο και οι δύο έχουν Σελήνη στον Ζυγό, μπορεί να δείχνει εκρηκτικός. Σε ίσες δόσεις ανταγωνισμού, αλλά και συντροφικότητας, οι δύο τους αρχικά δημιουργούν μια αρμονική κατάσταση στην οποία νιώθουν και οι δύο ήρεμοι και ασφαλείς. Όσο ζυμώνεται η σχέση μεταξύ τους, ίσως ανακαλύψουν ότι αυτό το αίσθημα που νιώθει ο ένας για τον άλλο, είναι περισσότερο φιλικό, συντροφικό, παρά ερωτικό και σεξουαλικό. Είναι ένας συνδυασμός που ναι μεν δεν τείνει να «ολοκληρώσει» τους δύο ανθρώπους που τον αποτελούν, αλλά από την άλλη πλευρά, ανακαλύπτουν ότι είναι αναγκαίος ο ένας για τον άλλον επειδή η κατανόηση και η αίσθηση της αγάπης τους είναι βαθιά και άρρηκτη.

Σελήνη στον Ζυγό με Σελήνη στον Σκορπιό

Η Σελήνη στον Σκορπιό είναι βαθιά διεισδυτική και ερωτική. Αντιμετωπίζοντας την αρμονική Σελήνη στον Ζυγό νιώθει να κοινωνικοποιείται και να βγαίνει στον κόσμο. Ο συνδυασμός αυτός είναι πραγματικά ιδιαίτερος, διότι έχει μια χημεία που ενώνει δύο πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν καβγάδες πάνω σε θέματα αισθητικής κυρίως, αδιαπραγμάτευτη ανάγκη της Σελήνης στον Ζυγό. Επίσης μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια ανασφάλειες στην Σελήνη στον Σκορπιό από το γεγονός ότι η Σελήνη στον Ζυγό μπορεί να την παραμελήσει αν έχει καταπιαστεί με τα ενδιαφέροντά της.

Σελήνη στον Ζυγό με Σελήνη στον Τοξότη

Η Σελήνη στον Τοξότη ασκεί με τη σοφία και τη φυσική χάρη της μεγάλη γοητεία στην Σελήνη στον Ζυγό. Είναι ο συνδυασμός που παράγει ένα αρμονικό ζευγάρι με καλλιτεχνικές τάσεις. Η Σελήνη στον Ζυγό έχει μια πλευρά πολύ εγωιστική, θέλει να θεωρείται δεδομένη στη σχέση η εξυπηρέτηση της δικής της επιθυμίας. Δεν γίνεται όμως να βάλει σε ένα κανάλι την Σελήνη στον Τοξότη, καθότι η ανάγκη της τελευταίας για ελευθερία και ανεξάρτητη κινητικότητα, δύσκολα τιθασεύεται. Η αγάπη που δένει τη σχέση είναι βαθιά και διαχρονική πάντως.

Σελήνη στον Ζυγό με Σελήνη στον Αιγόκερω

Παρότι η Σελήνη στον Ζυγό αισθάνεται ότι καταπιέζεται κοντά στη στεγνή και πειθαρχημένη Σελήνη στον Αιγόκερω, το πέρασμα του χρόνου αποδεικνύει ότι αυτήν την προστατευτικότητα έχει ανάγκη. Ο συνδυασμός των δύο είναι πολύ περίεργος, αλλά λειτουργεί ρολόι όταν η Σελήνη στον Αιγόκερω καταφέρει να αποδεχτεί την καλλιτεχνική και ζωτικά συντροφική φύση της Σελήνης στον Ζυγό. Αντίστοιχα, η Σελήνη στον Ζυγό είναι πολύ πιθανόν να αρχίσει να εκτιμάει την ακούραστη ψυχή της Σελήνης στον Αιγόκερω που θέλει μόνιμα να εργάζεται και να προσφέρει για να μπορέσει να νιώσει ότι υπάρχει.

Σελήνη στον Ζυγό με Σελήνη στον Υδροχόο

Ένας αέρινος συνδυασμός που εύκολα μπορεί να αποδώσει μια φιλική σχέση, αλλά και μια ερωτική, αν η Σελήνη στον Υδροχόο παρασυρθεί από τον παρορμητισμό της Σελήνης στον Ζυγό και αποκαλύψει γενναιόδωρα τα συναισθήματά της. Επικοινωνιακά οι δύο αυτοί άνθρωποι δένονται από μια σπουδαία χημεία και δεν χρειάζονται πολλές προσπάθειες για να κατανοήσει ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Ωστόσο, τα πράγματα περιπλέκονται λίγο παραπάνω όταν έρχεται η στιγμή να πραγματωθούν τα συναισθήματά τους και να υπάρξει ερωτική συνδιαλλαγή. Εκεί ο άνθρωπος με την Σελήνη στον Ζυγό ανιχνεύει, ως πιο παρορμητικός την ψυχή του ανθρώπου με την Σελήνη στον Υδροχόο και αντλεί από αυτήν τον ερωτισμό, αν πατήσει τα σωστά κουμπιά. Με διακριτικότητα και σεβασμό.

Σελήνη στον Ζυγό με Σελήνη στους Ιχθύς

Σε αυτό τον συνδυασμό και οι δύο άνθρωποι έχουν ανάγκη τη συντροφικότητα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Η Σελήνη στους Ιχθύς για να ξεδιπλώσει τον ρομαντισμό της και η Σελήνη στον Ζυγό για να μπορέσει να ισορροπήσει κοντά σε έναν άλλο άνθρωπο. Είναι αρκετά ηδονική και συμβατή σχέση, αρκεί να βρεθεί μια πρακτική ισορροπία μεταξύ τους που ναι μεν δεν θα τους κατεβάζει βίαια από τα σύννεφα, από την άλλη όμως, δεν θα τους έχει και καρφωμένους στη γη. Το ζευγάρι αυτό, συχνά, βρίσκεται μέσα σε καλλιτεχνικούς χώρους ή στήνει ένα δικό του ατελιέ στο σπίτι του. Ένα σπίτι που -και καλλιτέχνες να μην είναι οι δύο τους- μοιάζει έτσι κι αλλιώς με γκαλερί.