Σχέση με Υδροχόο, τι πρέπει να γνωρίζετε…

Σχέση με Υδροχόο, τι πρέπει να γνωρίζετε...

Σχέση με Υδροχόο, τι πρέπει να γνωρίζετε…

Αν ένα άτομο που εκπροσωπεί το ζώδιο του Υδροχόου, έχει τραβήξει την προσοχή σας, ετοιμαστείτε να τραβήξετε ένα μονοπάτι μακριά από την πεπατημένη οδό.

Αυτό το γοητευτικό, αναλυτικό ζώδιο του αέρα, είναι ο αντισυμβατικός ανθρωπιστής του ζωδιακού, ο επαναστάτης χωρίς αιτία, κάποιος που προσπαθεί να λάμψει με τη διαφορετικότητά του σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η τυφλή ομοιομορφία.

Είναι μοναχικοί εκ πεποιθήσεως

Οι Υδροχόοι είναι δυνατοί, αδιαπέραστοι άνθρωποι, που σπάνια θα μοιραστούν εύκολα τα συναισθήματά τους. Νιώθουν πιο άνετα όταν είναι αυτόνομοι, όταν ορίζουν μόνοι τους τη ζωή και το πρόγραμμά τους. Συχνά το νευρικό τους σύστημα ταλαιπωρείται όταν έχουν να κάνουν με άλλους ανθρώπους και αυτό τους φαίνεται πολύ κουραστικό για να το ζουν μόνιμα. Βαριούνται εύκολα, δύσκολα κάποιος μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον τους ζωντανό μακροπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να διστάζουν να μπουν σε σχέσεις και να απαρνηθούν την εργένικη ζωή τους. Ακόμα και όταν έχουν σχέση, συχνά  διατηρούν τον δικό τους χώρο ή το δικό τους σπίτι.

Ψάχνουν για ουσιαστικές σχέσεις

Σε αυτό το ζώδιο δεν αρέσει ο συμβιβασμός, για αυτό δεν θα υποκριθούν αν δεν τους αρέσει κάποιος πολύ. Όπως μπορούν να κρατήσουν τον εαυτό τους μακριά από τις κοινωνικές συμβατικότητες, μπορούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο και στον τομέα των αισθηματικών τους. Ιδιαίτερα οι αρσενικοί εκπρόσωποι του ζωδίου, διαχωρίζουν τις αισθηματικές από τις καθαρά σεξουαλικές σχέσεις ενώ ψάχνουν για το σωστό άτομο. Οι σύντροφοι τους συνήθως, δεν θα έχουν ψευδαισθήσεις για την κατηγορία που ανήκουν.

Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες (αν και είναι πασιφανές ότι εγώ έχω δίκιο!)

Οι Υδροχόοι πιστεύουν πολύ στην ισότητα (των άλλων) αλλά ταυτόχρονα θεωρούν ότι (εκείνοι) ξεχωρίζουν από το κοπάδι. Αν θέλετε να τους κερδίσετε, πρέπει να είστε αυθεντικοί, ανεξάρτητοι και διαφορετικοί. Θα πρέπει να ερεθίσετε το μυαλό και τη φαντασία τους πρώτα από όλα. Είναι εγκεφαλικά άτομα, διαθέτουν πολλές γνώσεις και ακόρεστη δίψα για μάθηση. Είναι πάντα έτοιμοι να λάβουν μέρος σε μία συζήτηση, θα υποστηρίξουν όποια ιδέα έχετε και θα σας βοηθήσουν ενεργά να την πραγματοποιήσετε σαν να ήταν δική τους, αρκεί να νιώθουν ότι εκτιμάτε την άποψή τους, τη συνεισφορά και τη μοναδικότητά τους. Aν εξυμνήσετε αυτή την πλευρά τους, ότι δηλαδή δεν συγκρίνονται με οποιονδήποτε έχετε γνωρίσει ή αν βρίσκετε κάποια χαρακτηριστικά τους σπάνια, θα θυμούνται για πάντα αυτό το σχόλιο και θα το αναφέρουν για πολύ καιρό στον κοινωνικό τους περίγυρο. Μερικές φορές μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με μία διπλή προσωπικότητα. Από τη μία βλέπετε να διαθέτουν κατανόηση και ανοχή για όλες τις γνώμες και από την άλλη μπορεί να βγάλουν ένα τεράστιο «εγώ», πού συζητάει με μοναδικό σκοπό να επιβάλλει τα δικά του συμπεράσματα και τις απόψεις. Όταν συμβαίνει αυτό λειτουργούν σαν σκιά του άξονα τους με το απέναντι ζώδιο του Λέοντα και αυτό που βλέπετε είναι ένα προσωπείο για να καλύψουν κάτι που κρύβουν καλά, ότι μέσα τους είναι ανασφαλείς και μπορεί να έχουν θέματα χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Ομιλητικοί και απρόβλεπτοι

Τους αρέσει πολύ να συζητούν αλλά είναι ταυτόχρονα και καλοί ακροατές. Αν σας βάλουν στη ζωή τους, θα κρατούν συχνή επαφή μαζί σας για να μαθαίνουν τα νέα σας και για να σας λένε τα δικά τους. Σαν ζώδιο του αέρα που είναι, δεν λένε ποτέ όχι και στον… κοινωνικό σχολιασμό. Ποτέ δεν θα σταματήσουν να σοκάρουν ή να σας πηγαίνουν κόντρα, διότι είναι λίγο προβοκάτορες. Αυτή είναι μία αγαπημένη τους συνήθεια, παρόλο που δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες και μπορεί να προκαλέσουν θυμό με αυτή την τακτική! Αν η σχέση σας δεν έχει διακοπεί με άσχημο τρόπο θα συνεχίσουν να κρατούν την επαφή μαζί σας (φιλική ή με προνόμια). Όμως αν έχετε προδώσει την εμπιστοσύνη τους, τους έχετε προσβάλλει ή έχουν θεωρήσει ότι τους έχετε φερθεί άδικα, απλά θα εξαφανιστούν. Οι Υδροχόοι εξαφανίζονται και όταν βαρεθούν ή όταν έχουν να κάνουν με κατσούφηδες, άκαμπτους ή αδιάφορους ανθρώπους. Συνήθως είναι διακριτικοί αλλά και προσεκτικοί με τα social media, διότι θέλουν να διατηρούν μία cool εικόνα.

Robocop

Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου νιώθουν άβολα με τα συναισθήματα, καθώς προτιμούν να τα εκλογικεύουν. Προσπαθούν να τα εξηγήσουν επιστημονικά! Η ενσυναίσθηση, δεν είναι συνήθως μία από τις αρετές τους. Προτιμούν μία πιο φιλική ή καθαρά ερωτική προσέγγιση, καθώς πολλές γλύκες τους απωθούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπούν ή δεν υποστηρίζουν τους ανθρώπους τους, απλά δεν έχουν καλή σχέση με τα πολύ έντονα συναισθήματα και δεν τα καταλαβαίνουν. Μπορούν όμως να συζητήσουν τα πάντα και είναι πολύ ανοιχτοί στο να τους εξηγήσετε πώς νιώθετε και τι περιμένετε από εκείνους. Επίσης, αυτό δεν συνεπάγεται ότι δεν είναι τρυφεροί ή ανοιχτοί σε ρομαντικές χειρονομίες, απλά τα πολλά-πολλά τους φαίνονται γλυκανάλατα.

Οι άντρες Υδροχόοι

Οι Υδροχόοι νοιάζονται πολύ για τον κόσμο γύρω τους και παρακολουθούν ό,τι συμβαίνει από μία σκοπιά που προσπαθούν να είναι αντικειμενική. Συχνά συμμετέχουν σε συλλογικές οργανώσεις ή ενέργειες που αφορούν τον άνθρωπο ή το περιβάλλον. Θέλουν μία σύντροφο με δυνατή προσωπικότητα που να αγαπάει τις περιπέτειες, τις εκπλήξεις και δεν τους πειράζει αν είναι και ολίγον ισχυρογνώμων. Αρκεί να διατηρεί τις αποστάσεις της, να είναι ανεξάρτητη και να μην κρέμεται από πάνω τους. Το ισχυρότερο αφροδισιακό για εκείνους είναι η επιθυμία της και ο διακριτικός θαυμασμός της. Και φυσικά να είναι πιστή για να μη ξυπνήσει τον θυμό, τις ανασφάλειες ή τα εκδικητικά τους ένστικτα!

Η γυναίκα Υδροχόος

Εάν της ανταποδώσετε το ενδιαφέρον που δείχνει και εκείνη, με την ανάλογη φόρα αλλά και ταχύτητα που διακριτικά υπαγορεύει, μπορεί να την κερδίσετε άμεσα.

Προτιμά έναν σύντροφο που να συμπεριφέρεται με αγάπη, εκτίμηση και να την υποστηρίζει σε ό,τι κάνει. Τον θέλει δημιουργικό, δεν τη νοιάζουν τα πλούτη, αλλά από την άλλη θέλει ο σύντροφος της να υποστηρίζει οικονομικά το σπίτι ή την οικογένεια. Αγαπά τις εκδρομές, τα ταξίδια και να σπάει που και που τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Επιθυμεί να νιώθει σίγουρη και άνετα στη σχέση της, να υπάρχει επικοινωνία και κυρίως να μην της πηγαίνετε κόντρα και την εκνευρίζετε…