Σχέσεις ψυχής και πόσο εύκολο είναι να τις προσπεράσεις

Σχέσεις ψυχής και πόσο εύκολο είναι να τις προσπεράσεις

Σχέσεις ψυχής και πόσο εύκολο είναι να τις προσπεράσεις

Στην αστρολογία υπάρχουν ερωτικές σχέσεις που μπορεί να χαρακτηριστούν μοιραίες (καρμικές), σχέσεις ψυχικής επαφής, και κάποιες άλλες που χαρακτηρίζονται ως δίδυμες φλόγες.

Εάν περιγραφούν με τον απλούστερο τρόπο, είναι εκείνες με τις οποίες οι άνθρωποι νιώθουν ότι συνδέονται σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Όμως καθώς συχνά περιλαμβάνουν όψεις που συνδέονται με τον Κρόνο (χρονική επανάληψη, κύκλοι ζωής) ή και με τον Πλούτωνα (αναγέννηση), ένας τρόπος να ερμηνευθούν είναι ότι προέρχονται από προηγούμενες μετενσαρκώσεις. Άσχετα αν κάποιος πιστεύει σε αυτό ή όχι, είναι η αίσθηση αυτών των δύο ανθρώπων ότι υπάρχει κάτι σημαντικό που τους ενώνει. Ακόμα και όταν πρωτογνωριστούν η ψυχή τους αισθάνεται μεγάλη οικειότητα και αυτό κάνει τη σχέση τους τόσο μαγνητική. Αισθάνονται την ασφάλεια να είναι ο εαυτός τους, έχουν πολλά κοινά σημεία και νιώθουν αποδεκτοί. Όταν βρίσκονται μαζί αισθάνονται ότι η ψυχή αναγνωρίζει ένα κομμάτι της στον άλλο άνθρωπο.

Η πραγματική διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι δεν μπορεί κάποιος να εξηγήσει με τα λόγια ή τη λογική αυτό το συναίσθημα. Δεν έχει να κάνει μόνο με την αγάπη, την εμπιστοσύνη ή τον έρωτα. Αν και όλα αυτά υπάρχουν, δεν εξηγούν όλες τις διαστάσεις αυτής της εμπειρίας ή ότι μπορεί κάποιος να δείχνει περισσότερη υπομονή και ανοχή από όση συνήθως θα έκανε με τους υπόλοιπους που μοιράστηκε παρόμοια συναισθήματα.

Ο σκοπός

Κάθε σημαντική σχέση της ζωής έχει να μας διδάξει κάτι. Η διαφορά με αυτές τις ιδιαίτερες σχέσεις είναι ότι έχουν τη δυνατότητα λειτουργήσουν θεραπευτικά για την ψυχή, με έναν τρόπο που μας αναγκάζουν να κάνουμε τεράστια πρόοδο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καθώς πλήττουν και κινητοποιούν όλα μας τα μέσα. Ο στόχος τους είναι να μας φέρει σε σύνδεση με τον σκοπό της ζωής μας και να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Λέγεται συνήθως ότι μία πληθώρα από φαινομενικά τυχαία γεγονότα φέρνουν τις σχέσεις ψυχής μαζί. Λέγεται επίσης ότι συνεχίζουν το ταξίδι από εκεί που το άφησαν σε μία προηγούμενη ζωή. Όμως όλα έχουν να κάνουν τελικά με την εξέλιξη και τον χρόνο (Κρόνο). Το σημείο εξέλιξης που βρίσκεται η ψυχή του ενός, είναι πάντα σε συνάρτηση με το εξελικτικό στάδιο που βρίσκεται η ψυχή του άλλου. Ανάλογα λοιπόν με το χρονικό σημείο που θα συναντηθούν, αυτός ο δεσμός μπορεί να πάει σε ορισμένες διαφορετικές κατευθύνσεις.

Αν και η κάθε ιστορία είναι διαφορετική, υπάρχουν συνήθως τρία μοτίβα σχέσεων για τις σχέσεις ψυχής

  1. Ευτυχισμένοι μαζί

Η σχέση κυλάει ομαλά και μοιάζει σαν να μη χρειάζεται κανέναν κόπο. Ο ένας ενεργοποιεί τον καλύτερο εαυτό του άλλου και οι δύο βάζουν τη σχέση σε προτεραιότητα. Ζητούν τα ίδια πράγματα και εξακολουθούν να θέλουν τα ίδια καθώς ο χρόνος κυλάει.

Το μοτίβο

Πρόκειται για δύο εξελιγμένες ψυχές που έχουν κάνει δουλειά με τον εαυτό τους. Είτε σε προηγούμενες ζωές είτε σε αυτήν, έχουν αφιερώσει κόπο στο να είναι αληθινοί και στο να αξιοποιήσουν τα μαθήματα που πήραν. Τώρα αισθάνονται ασφάλεια μέσα στην ίδια τους την ύπαρξη, καθώς εκπληρώνουν τον σκοπό τους. Είναι έτοιμοι να συντονίσουν τις δυνάμεις τους μέσω της χαράς, της ευτυχίας και της ανάπτυξης.

Το μάθημα

Μπορούν να αντιληφθούν την αξία αυτής της ιερής σχέσης που σαν θείο δώρο ήρθε στον δρόμο τους. Όλα είναι τόσο εύκολα και ρέουν τόσο αβίαστα που μερικές φορές μπορεί και να γίνουν… βαρετά. Συμβαίνει και αυτό σε καιρούς ειρήνης. Εάν όμως κάποιος εστιάσει στην πλήξη, αυτή μεγαλώνει, τουλάχιστον στα μάτια του. Εάν εστιάσει στην ευκολία, η ευκολία μεγαλώνει. Ίσως ο απώτερος στόχος αυτής της σχέσης είναι να εμπιστευτούν την ευκολία. Στο παρελθόν ξεπέρασαν τα εμπόδια και τις δυσκολίες με κόπο και πόνο ψυχής. Γιατί λοιπόν να μην ευχαριστηθούν τώρα αυτή τη δυνατότητα που τους προσφέρεται, χωρίς να την αμφισβητούν;

  1. Η απομίμηση

Εάν και είναι μία σχέση ψυχής, κάτι δεν πάει ακριβώς καλά. Υπάρχει η σύνδεση, η ένταση, η αγάπη, αλλά είναι σαν να κουβαλάς ένα φορτίο στην ανηφόρα. Δημιουργεί μία σύγχυση και ένα μπέρδεμα. Εφόσον υπάρχει τόση αγάπη, γιατί να υπάρχει τόση δυσκολία; Μπορεί να λέγονται και να γίνονται όλα τα σωστά πράγματα, αλλά να μην υπάρχει εμπιστοσύνη. Αυτή η σχέση μοιάζει σαν να προσπαθείς να πιάσεις το καρότο δόλωμα, είναι τόσο κοντά και όμως τελικά ποτέ δεν τα καταφέρνεις.

Το μοτίβο

Πρόκειται για δύο ψυχές που βρίσκονται σε διαφορετική φάση εξέλιξης. Ένας από τους δύο έχει αξιοποιήσει τα μαθήματα που πήρε, ενώ ο άλλος δεν έχει ωριμάσει αρκετά. Και οι δύο αισθάνονται τη δύναμη και τη βαρύτητα της σχέσης, αλλά αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο. Η πιο εξελιγμένη ψυχή αισθάνεται ότι κάνει όλη τη συναισθηματική δουλειά και προσπάθεια. Πιθανότατα δεν έχει άδικο, καθώς το πιο ακατέργαστο μέλος αυτής της σχέσης έχει πολλές ανασφάλειες και φοβίες και την πολεμάει συνειδητά ή ασυνείδητα. Υπάρχει κάποιο σημείο καμπής που μπορεί να φέρει στην επιφάνεια τον χειρότερο εαυτό τους. Αυτό δεν είναι εύκολο να το παραδεχτούν, όταν υπάρχει τόση έλξη και συνεργατικότητα μεταξύ τους. Πιθανότατα οι δρόμοι τους θα χωρίσουν, αλλά όχι πριν πάρουν το μάθημα.

Κάποιος εκ των δύο αισθάνθηκε δέος μπροστά στο δώρο αυτής της σχέσης. Ένιωσε βαθιά ευγνωμοσύνη και τόση χαρά που μπορούσε να την έχει, που αγνόησε τα προειδοποιητικά καμπανάκια. Όταν προσπάθησε όμως να ανοίξει αυτό το πακέτο, το δώρο, διαπίστωσε ότι περιείχε μία απομίμηση η όποια κρυβόταν κάτω από το λαμπερό περιτύλιγμα όλο αυτό το διάστημα.

Το μάθημα

Η εξαπάτηση μπορεί να φέρει πολύ θυμό. Η συνειδητοποίηση ότι κάποιος επένδυε σε κάτι ψεύτικο μπορεί να τον κάνει να αγανακτήσει. «Δεν είναι δίκαιο, έχω προσφέρει τόσα, είμαι καλός άνθρωπος αξίζω περισσότερα» είναι το πιθανότερο που μπορεί να σκεφτεί. Πολύ σωστά. Μόλις το συμπέρασμα ριζώσει στο μυαλό και την καρδιά ο δρόμος για κάτι καλύτερο έχει ήδη ανοίξει. Υπάρχει πλέον η πεποίθηση ότι το άτομο δικαιούται το αληθινό πακέτο. Πριν ίσως δεν το αντιμετώπιζε έτσι, έβαζε νερό στο κρασί του, αλλά τώρα επιθυμεί μόνο το καλύτερο και δεν είναι διατεθειμένο να κάνει συμβιβασμούς.

Μπορεί ο σύντροφος να αποδείχθηκε κίβδηλος, όμως ήταν ο καταλύτης που βοήθησε για να συνειδητοποιήσει το άτομο πόσο δυνατό είναι και να ψάξει για όλα αυτά που του αξίζουν. Μερικές φορές θεωρείται ότι οι ψυχές αναλαμβάνουν μεταξύ τους να επωμιστούν τέτοιου είδους δύσκολα συμβόλαια εξέλιξης.

  1. Χωρίς ανταπόκριση

Όλοι λίγο-πολύ το έχουν νιώσει κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αυτές οι ψυχές αναγνωρίζουν η μία την άλλη, αλλά υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ τους. Αισθάνονται όλη την ψυχική σύνδεση, αλλά το άλλο πρόσωπο δεν το βλέπει απαραίτητα έτσι. Συνήθως το ένα μέλος πιστεύει ολόψυχα σε αυτή τη σχέση, αλλά το άλλο τους τοποθετεί στη φιλική ζώνη παρόλες τους τις ενστάσεις. Ίσως πάλι, όλα να συνωμοτούν εναντίον τους και αυτή η σχέση να τελειώνει πριν καν αρχίσει.

Το μοτίβο

Είναι σαν ταξίδι σε κάποιο χωριό, που κάποιος έχει επισκεφτεί ως παιδί, μετά από 30 χρόνια. Όλα μοιάζουν ακαθάριστα γνώριμα, αλλά και τόσο διαφορετικά. Αυτές οι ψυχές αγωνίζονται να θυμηθούν, αλλά τους είναι πολύ δύσκολο. Όταν είναι μαζί έχουν μία στιγμιαία έκλαμψη για το πώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα ιδανικά μεταξύ τους, καθώς βλέπουν τις πιθανότητες, αλλά παραμένουν στις αγκυλώσεις. Η αλλαγή είναι η μόνιμη παράμετρος της ζωής. Για αυτούς τους δύο ταξιδιώτες ίσως είναι αρκετό οι ψυχές τους να ανταλλάξουν μία ματιά, και η όμορφη αυτή ψυχή να θυμίσει στη δική τους την ομορφιά της.

Το μάθημα

Με τις σχέσεις χωρίς ανταπόκριση ο σκοπός ίσως να κρύβεται στις λεπτομέρειες. Όταν έρχονται στον δρόμο σας μπορούν να βοηθήσουν και να επιβεβαιώσουν ότι βρίσκεστε στο σωστό μονοπάτι ή να σας εμπνεύσουν και να σας βοηθήσουν να δείτε ξεκάθαρα κάποια πράγματα. Οι σχέσεις των ανθρώπων μπορεί να υπάρξουν ακόμα και στις πιο ακατέργαστες μορφές. Μερικές φορές είναι αρκετό να δεις την άλλη ψυχή, να την αναγνωρίσεις και ταυτόχρονα να εμπιστευτείς τη σωστή χρονική συγκυρία ή ακόμα και την έλλειψη της.