Πώς ταιριάζει ερωτικά ο Τοξότης με τα 12 ζώδια

Πώς ταιριάζει ερωτικά ο Τοξότης με τα 12 ζώδια

Πώς ταιριάζει ερωτικά ο Τοξότης με τα 12 ζώδια

«Η αιτία του πόνου είναι η προσκόλληση». – Buddha

Τοξότης και Κριός

Είναι ένα τέλειο ταίριασμα, καθώς πρόκειται για δύο ανεξάρτητες και γεμάτες ενέργεια προσωπικότητες. Ως ζώδια της φωτιάς μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό για περιπέτεια και διασκέδαση. Μαζί δεν νιώθουν περιορισμένοι, αρκεί στο τέλος της μέρας να επιστρέφουν ο ένας τον άλλον. Ο Κριός βαριέται εύκολα, αλλά ένας Τοξότης ξέρει πώς να κρατάει την πλήξη μακριά. Ο Κριός έλκεται από την έξυπνη και πνευματώδη προσωπικότητα του Τοξότη και είναι τόσο ανεξάρτητος, που χαίρεται τη συντροφιά του χωρίς ασφυκτικές απαιτήσεις. Παράλληλα, τον σέβεται για την ειλικρίνεια και την αμεσότητα του και έτσι, συνήθως, δεν υπάρχουν προστριβές. Αν πρόκειται για συναισθηματική σχέση, ο Κριός είναι πιο ευαίσθητος και χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Η τάση του Τοξότη να φεύγει χωρίς να προσέχει τον συναισθηματικό αντίκτυπο που προκαλεί, μπορεί να δημιουργήσει αποστάσεις μεταξύ τους. Είναι καλύτερα να αφήσουν τη χαλαρή τους πλευρά να υπερισχύσει και να κάνουν μαζί όλα αυτά που τους χαροποιούν, διότι υπάρχουν οι καλύτερες προοπτικές ανάμεσά τους.

Τοξότης και Ταύρος

Ένας Ταύρος έχει ανάγκη από σταθερότητα και ρουτίνα, κάτι που φαίνεται κουραστικό και βαρετό στην περιπετειώδη προσωπικότητα του Τοξότη, ο οποίος επιθυμεί να βρίσκεται πάντα σε κίνηση και αναζήτηση νέων ευκαιριών. Όμως, υπάρχει αυτή η ανάγκη του Τοξότη να επικοινωνεί και ένας Ταύρος είναι πάντα εκεί, γοητευτικός και πνευματώδης, για να κάνει τις συζητήσεις τους να είναι διασκεδαστικές, έξυπνες και να εξισορροπήσει τις όποιες διαφορές τους. Η αισιοδοξία του Τοξότη είναι μεταδοτική και μπορεί να παρασύρει τον νωχελικό Ταύρο σε νέες εμπειρίες που θα δίσταζε να δοκιμάσει μόνος του. Από την άλλη, η επιμονή και η υπομονή των παιδιών της Αφροδίτης που η παρουσία τους και μόνο είναι εθιστική, μπορεί να βοηθήσει τον ατίθασο Τοξότη να ριζώσει, εάν υπάρχει καλή θέληση. Δεν είναι το ευκολότερο ταίριασμα, υπάρχουν επικρίσεις εκατέρωθεν, διότι είναι πολύ διαφορετικοί άνθρωποι στον πυρήνα τους και δυσκολεύονται να βρουν κάποιους κοινούς τόπους, όμως, είναι αυτό το κοντράστ το οποίο μπορεί να λειτουργήσει κολακευτικά και συμπληρωματικά σε μία σχέση.

Τοξότης και Δίδυμοι

Η πνευματική επικοινωνία είναι το σημείο που δημιουργεί την απόλυτη έλξη ανάμεσα σε αυτά τα ζώδια. Μοιράζονται την ίδια περιέργεια, την ίδια αγάπη για γνώση και μία ζηλευτή ευφράδεια λόγου που λειτουργεί σε όποιο είδος σχέσης και αν δημιουργήσουν. Αγαπούν τα ταξίδια, τις βόλτες και τις διασκεδάσεις, μαζί μπορούν πραγματικά να γνωρίσουν τον κόσμο και να μάθουν τόσα πολλά νέα πράγματα. Οι Δίδυμοι θα προσφέρουν τις εμπειρίες τους και θα δώσουν τροφή για συζητήσεις μεταξύ τους, ενώ οι Τοξότες θα εμβαθύνουν με τον τρόπο τους την αντίληψη των Διδύμων. Η συναισθηματική τους πλευρά λειτουργεί συμπληρωματικά, καθώς ο Τοξότης κατανοεί τις μεταπτώσεις των Διδύμων και δείχνει ιώβεια υπομονή όταν αλλάζουν οι διαθέσεις τους. Αλλά και ένας Δίδυμος καταλαβαίνει τις ειλικρινείς προθέσεις του Τοξότη, διότι μπορεί να τον διαβάσει με ευκολία. Αυτό που θα πρέπει να αποφασίσουν κάποια στιγμή, είναι αν επιθυμούν μία ανοιχτή σχέση, διότι και οι δύο μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα θετικοί στη δέσμευση. Όσο βρίσκονται όμως στην ίδια σελίδα, ό,τι και αν επιλέξουν δεν είναι πρόβλημα για αυτό το ζευγάρι. Υπάρχει μία έντονη χημεία μεταξύ τους, διότι είναι και οι δύο άνθρωποι που λατρεύουν το φλερτ, το παιχνίδι και τον έρωτα. Είναι πολύ άνετοι με το σώμα τους και με τη σεξουαλικότητά τους. Παρόλο που ο Δίδυμος είναι πιο κτητικός και ο Τοξότης δεν του χαρίζεται εύκολα, η δύναμη της εμπιστοσύνης μεταξύ τους μπορεί να υπερνικήσει κάθε εμπόδιο.

Τοξότης και Καρκίνος

Το κοινά τους σημεία είναι ότι έχουν και οι δύο μία φιλοσοφική προσέγγιση των πραγμάτων και είναι απλοί και ξεκάθαροι όταν εκφράζουν την αλήθεια τους. Μπορούν να κατανοήσουν τον τρόπο που σκέφτεται ο φίλος/σύντροφος τους, ακόμη και αν υπάρχουν διαφορές απόψεων. Η επικοινωνία μπορεί να τους βοηθήσει να διορθώσουν την πορεία της σχέσης τους αν υπάρχει ειλικρίνεια, ακριβώς λόγω αυτής της κατανόησης. Στο ερωτικό πεδίο τα πράγματα μπορεί να λειτουργήσουν, αν ο Καρκίνος επιτρέψει στη χαρά και το παιχνίδι να αντικαταστήσουν τις κάπως πιο σοβαρές παραμέτρους που έχει ορθώσει γύρω του και αν κάνει στον σύντροφό του περισσότερες εκπλήξεις. Ο Τοξότης μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα, αν πάει λίγο πιο αργά από ότι συνήθως, μέχρι να αισθανθεί ασφάλεια ο σύντροφος του. Χρειάζεται κατανόηση και από τις δύο πλευρές, αλλά με λίγη προσπάθεια αυτό το ζευγάρι μπορεί να έχει μία ζέστη, παθιασμένη σχέση με πολλή χημεία, η οποία μπορεί να εξομαλύνει τις διαφορές τους.

Τοξότης και Λέων

Είναι ένα δυναμικό ντουέτο που έχει όλες τις προδιαγραφές για επιτυχία. Οι Λέοντες είναι διασκεδαστικοί και ιδιαίτερα κοινωνικοί. Δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν έναν Τοξότη να περνάει καλά. Όμως και εκείνοι προσφέρουν διαρκείς εναλλαγές και δίνουν ρυθμό στη ζωή των Λεόντων, καθώς τους γνωρίζουν νέα πράγματα και τους φέρνουν σε επαφή με νέες ενδιαφέρουσες εμπειρίες και απόψεις. Η σταθερή τους προσωπικότητα μπορεί να κρατήσει σε τροχιά τον Τοξότη, χωρίς να τον κάνει να αισθανθεί περιορισμένος. Ο Τοξότης έχει την τάση να φεύγει όταν τα πράγματα δυσκολεύουν ή γίνονται μονότονα. Έτσι, για να δουλέψει μία σχέση ο άλλος πρέπει να λειτουργεί σαν άγκυρα. Ο Λέοντας είναι ιδανικός για κάτι τέτοιο. Αφενός είναι αρκετά αυτάρκης και αφετέρου κρατάει τη θέση του, κάτι που γενικά κάνει τον Τοξότη να επιστρέφει μετά από κάθε απόπειρα απομάκρυνσης.

Τοξότης και Παρθένος

Μοιράζονται παρόμοιες αξίες βασισμένες στη μεταβλητότητα τους. Εκτιμούν και οι δύο τη διαύγεια της σκέψης και την ευφυΐα, αν και η προσέγγιση στις νοητικές διεργασίες διαφέρει ριζικά, με τον Τοξότη να βλέπει τη μεγάλη εικόνα και τον Παρθένο να προσηλώνεται τις μικρές λεπτομέρειες που την απαρτίζουν. Αγαπούν την πρακτικότητα που βλέπουν ο ένας στον άλλον και την προσαρμοστικότητα στις αλλαγές που επιφέρει ο χρόνος. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν σεβασμό μεταξύ τους, διότι, διαφορετικά, ο Παρθένος μπορεί να θεωρήσει τον σύντροφό του έναν επιπόλαιο και αρκετά ρηχό τύπο που τρέχει μακριά από οτιδήποτε έχει βάθος και ουσία και ο Τοξότης να τον θεωρήσει έναν παράξενο που εμμένει σε αλλόκοτα πράγματα ή καταστάσεις. Εάν αφήσουν αυτές τις δεύτερες σκέψεις να υπερισχύσουν, η έξοδος μπορεί να έρθει γρήγορα και με άκομψο τρόπο. Η σχέση μπορεί να πετύχει εάν είναι διατεθειμένοι να κοιτάξουν πιο προσεκτικά την καρδιά του συντρόφου/φίλου τους, να επικοινωνήσουν με αγάπη και ειλικρίνεια και να αντιληφθούν τι πραγματικά μπορεί να συνεισφέρει ο καθένας από την πλευρά του.

Τοξότης και Ζυγός

Αγαπούν και οι δύο την κοινωνικότητα και μοιράζονται το πάθος για περιπέτεια, αλλά και τις μακρόσυρτες συζητήσεις για τις εμπειρίες τους γύρω από τη ζωή. Καθώς οι Ζυγοί εκτιμούν την ηρεμία όσο τίποτε άλλο, σπάνια θα δημιουργηθούν εστίες για καβγάδες, παρόλο που είναι πιο ευαίσθητοι συναισθηματικά και θίγονται εύκολα. Επειδή δεν αφήνουν τον άλλον να καταλάβει ότι έχουν πειραχτεί, ίσως είναι καλό ο Τοξότης να προσέχει κάπως περισσότερο μαζί τους. Σε γενικές γραμμές είναι ένα συμβατό ζευγάρι, τόσο φιλικά όσο και στον ερωτικό τομέα και μπορούν να δημιουργήσουν μία μεγάλη ιστορία αγάπης. Αυτό που χρειάζεται προσοχή είναι η οικονομική διαχείριση, καθώς και οι δύο είναι large και δεν έχουν κρατήματα. Άλλωστε, ο πρωταρχικός τους στόχος όταν είναι μαζί, είναι να κάνουν το ταίρι τους ευτυχισμένο με κάθε κόστος.

Τοξότης και Σκορπιός

Αυτές οι δύο ισχυρές προσωπικότητες ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν, ώστε να επικοινωνήσουν τόσο σε διανοητικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Ο Σκορπιός αισθάνεται πιο ελαφρύς και αισιόδοξος μετά από κάθε επαφή με τον Τοξότη και εκείνος με τη σειρά του αισθάνεται ότι έχει επικοινωνήσει με νόημα και ουσία με τον βαθύ και σοφό φίλο του. Το ίδιο ισχύει και για ρομαντική σχέση, διότι η χημεία μεταξύ των δύο είναι ακαριαία, αν και έρχεται μαζί με κάποιους κινδύνους. Ο Σκορπιός επιθυμεί να δημιουργήσει απόλυτες σχέσεις και να ελέγχει ολοκληρωτικά το αντικείμενο του πόθου του. Ο Τοξότης μπορεί να μαγευτεί αρχικά και να ενθουσιαστεί στο έπακρο, αλλά δεν αντέχει μύγα στο σπαθί του και φυσικά ως γνωστόν λατρεύει την ανεξαρτησία του. Κάπου εκεί, μπορεί να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ταραχώδες σκηνές ζηλοτυπίας από την πλευρά του Σκορπιού και άτακτη φυγή από τη μεριά του Τοξότη. Για να πετύχουν πρέπει να υπερισχύσει η ψυχραιμία και να γίνουν συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές. Άλλωστε, διαθέτουν μία συγκλονιστική ερωτική χημεία, που μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον και των δύο και να τους ωθήσει να λειάνουν τις όποιες διαφορές τους.

Τοξότης και Τοξότης

Η χαρά και η ευχαρίστηση που προκαλεί αυτή η σχέση ανάμεσα σε αυτούς τους δύο είναι δύσκολο να κατανοηθεί από άλλους εκπροσώπους του ζωδιακού. Είναι πραγματικά σαν δύο μικρά παιδιά που ανακαλύπτουν τη ζωή και εκφράζουν τον εαυτό τους με απόλυτο ενθουσιασμό και ελευθερία. Ως φίλοι μπορούν να καταλάβουν απόλυτα ο ένας τον άλλον και να μοιραστούν το εσωτερικό τους πάθος με έναν φυσικό και ακατέργαστο τρόπο. Αγαπούν να επικοινωνούν με απόλυτη ειλικρίνεια και συνήθως τίποτα από όσα λέει ή πιστεύει ο συνομιλητής τους δεν μπορεί να τους ενοχλήσει, εκτός αν υποβόσκουν κάποια ανταγωνιστικά παιχνίδια στη σχέση τους. Σε ρομαντικό επίπεδο μπορεί να θυμίζουν εφηβικό έρωτα με την τρυφερότητα που εκφράζονται. Από την άλλη, μπορεί να είναι επιφανειακοί, όλο γελάκια και χωρίς καμία ουσία, να λείπει η σοβαρότητα και η επιμονή που χρειάζεται μία σχέση για να πετύχει. Χρειάζεται αρκετή προσοχή ώστε να μην σκορπίζουν την ενέργειά τους σε πολλές κατευθύνσεις και αρκετή επιμονή και αφοσίωση για να έχουν δύο Τοξότες μία σχέση που θα αντέξει στον χρόνο.

Τοξότης και Αιγόκερως

Οι διαφορές τους είναι τόσο ριζικές που δημιουργούν σχεδόν ακραίες αντιθέσεις. Όμως, αυτό δεν είναι πάντα κακό. Και τα δύο ζώδια διαθέτουν κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά σε κάποιον που δεν τα έχει. Ο Τοξότης εκτιμάει αφάνταστα την έξυπνη, σοβαρή και μετρημένη πρακτικότητα του Αιγόκερου, ο οποίος έχει συνέπεια στη φιλοδοξία του, και αντίστοιχα ο Αιγόκερως εκτιμά την ανοιχτόμυαλη, ανοιχτόκαρδη σπιρτάδα και τη γεμάτη ενθουσιασμό φύση του Τοξότη που δεν δειλιάζει να κυνηγήσει τα όνειρά του. Ο Τοξότης θα ξεκλειδώσει τον Αιγόκερω από τις άμυνες του με το χαμόγελο και θα απολαύσουν τη φιλία τους, που ο δεύτερος θα φροντίσει να κρατήσει για πολύ καιρό. Εάν ανάψει η ρομαντική σπίθα μεταξύ τους μπορεί να δώσει μία φλογερή σχέση. Το πάθος του ενός και ο αισθησιασμός του άλλου, δίνουν ένα αποτέλεσμα με έντονο ερωτισμό, αν και δύσκολο συναισθηματικά. Ο Αιγόκερως μπορεί να απαιτήσει από τον Τοξότη να εγκαταλείψει ένα σημαντικό κομμάτι της ελευθερίας του για να μπορέσουν να μείνουν μαζί.

Τοξότης και Υδροχόος

Είναι και οι δυο ειλικρινείς και ανοιχτοί, όσον αφορά τα συναισθήματα και τις επιδιώξεις τους. Μάλιστα, επικοινωνούν μεταξύ τους τόσο καθαρά και καταλαβαίνονται τόσο καλά, που κάποια στιγμή μπορεί να αρχίσουν να αμφιβάλλουν για τον σύντροφό τους. Καμιά φορά έχουν και οι δύο ακραίες αντιλήψεις περί της ελευθερίας τους, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για προσωπικές σχέσεις. Έτσι, σε συναισθηματικό επίπεδο μπορεί να τρομάξουν ο ένας τον άλλον. Παρόλο τον αρχικό δισταγμό, αυτό που τους ενώνει είναι η πνευματική επικοινωνία και όλα τα διαφορετικά πράγματα που μπορεί να κάνουν και να συζητήσουν μαζί, είτε σε ρομαντικό είτε σε φιλικό επίπεδο. Μοιράζονται την ξεγνοιασιά και την αγάπη για περιπέτεια και δεν θα βάλουν πολλούς κανόνες και περιορισμούς που θα τους κουράσουν. Βέβαια, αυτό μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και να τους κάνει να απομακρυνθούν και να ξεχαστούν. Μία άλλη δυσκολία αυτής της σχέσης είναι ποιος θα αναλάβει τις άχαρες υποχρεώσεις, μία που και οι δύο δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι για αυτό. Ερωτικά μεταξύ τους είναι πολύ συμβατοί, πάντα πρόθυμοι να χαρούν ο ένας τον άλλον, αλλά αυτό επηρεάζεται από τις διαθέσεις τους, οι οποίες είναι άλλοτε θερμές και άλλοτε πιο ψυχρές. Παρόλα αυτά, ο Υδροχόος είναι πάντα ένας από τους πιο δυνατούς συνδυασμούς για τους Τοξότες και ένας εν δυνάμει ιδανικός σύντροφος.

Τοξότης και Ιχθύες

Η έλξη ανάμεσά τους είναι ισχυρή, καθώς η χαρισματική προσωπικότητα του Τοξότη τραβάει σαν μαγνήτης τους αισθαντικούς Ιχθύες. Η μαγεία μεταξύ τους μπορεί να διαλυθεί όμως γρήγορα, διότι οι φύσεις τους είναι αρκετά διαφορετικές. Ο Τοξότης είναι ένας άνθρωπος που αγαπά την αλήθεια και δεν πρόκειται να χρυσώσει το χάπι όταν τη σερβίρει. Η ευαισθησία ενός Ιχθύ μπορεί όμως να τραυματιστεί πολύ εύκολα, διότι δεν αντέχει τη σκληρότητα αυτού του κόσμου. Συναισθηματικά είναι πολύ ντελικάτοι. Μολονότι μεταξύ τους δεν θα υπάρχουν τα συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας Τοξότης, όπως η ζήλια και η κτητικότητα, πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτό οφείλεται στην υποχωρητική φύση του συντρόφου τους, που πάντα θα βάζει τον εαυτό του λίγο πιο πίσω. Όμως αυτό είναι κάτι το οποίο έχει ένα συναισθηματικό κόστος για εκείνον. Στον ερωτικό τομέα είναι συμβατοί και παθιασμένοι, μολονότι ένας τρυφερός Ιχθύς δεν μπορεί να συναγωνιστεί το φλογερό πάθος του Τοξότη, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα και παρεξηγήσεις και να φέρει τη διαφορά των απόψεών τους στο προσκήνιο. Για να δουλέψει η σχέση τους πρέπει οι Ιχθύες να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους μέσα στη σχέση, ενώ ο Τοξότης να είναι πιο ήρεμος και κατασταλαγμένος σε προσωπικό και συναισθηματικό επίπεδο.