Πώς να κερδίσετε την καρδιά ενός Υδροχόου

Πώς να κερδίσετε την καρδιά ενός Υδροχόου

Πώς να κερδίσετε την καρδιά ενός Υδροχόου

Ο ακαταμάχητος συνδυασμός της εξυπνάδας, του αυτοελέγχου και της ψυχραιμίας, είναι δύσκολο να περάσει απαρατήρητος. Χρειάζεται μία διαφορετική προσέγγιση για να κερδίσει κάποιος αυτά τα ανεξάρτητα πλάσματα, που πορεύονται στο δικό τους μονοπάτι και δεν τους πειράζει να το περπατήσουν ολομόναχοι αν χρειαστεί.

Τους ελκύει το διαφορετικό

Σε αυτό το ζώδιο αρέσει η εκκεντρικότητα και συνήθως το αλλιώτικο τούς κινεί το ενδιαφέρον. Αρκεί βέβαια αυτός που τη διαθέτει να είναι αληθινός, συνειδητοποιημένος και άνετος με την ιδιαιτερότητα του. Εάν με χαρά κάποιος τους αποκαλύψει ότι βάζει 16 κουταλιές ζάχαρη στον καφέ και ότι διαβάζει ρομαντική ποίηση του 19ου αιώνα, το βρίσκουν συναρπαστικό, ιδιαίτερα αν υπάρχει και ένας καλός λόγος που συνοδεύει αυτή την προτίμηση. Πάντα ένας Υδροχόος στέκεται εκστατικός μπροστά στο θαύμα της ποικιλότητας και των ακραίων ιδιοτήτων που εμφανίζει η ζωή. Και πάντα του αρέσουν όσοι ξεχωρίζουν από το πλήθος, τόσο με την εμφάνιση, την αγάπη για τη ζωή, αλλά και το πνεύμα τους.

Μαζί στην περιπέτεια

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό ή κάτι περίπλοκο. Οι Υδροχόοι λατρεύουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα, να επισκέπτονται νέες τοποθεσίες και γενικά να σπάνε τη ρουτίνα. Εάν κάποιος κανονίσει μία ορειβατική εκδρομή, κλείσει εισιτήρια για μία απόδραση του Σαββατοκύριακου ή κανονίσει να δουν μαζί μία ταινία, θα τους δώσει μεγάλη χαρά, ιδιαίτερα αν είναι ενθουσιώδης και χαρούμενος για ό,τι έχει σχεδιάσει να κάνουν μαζί.

Το βαθύτερο νόημα

Όταν κάποιος απευθύνεται στο μυαλό τους, βρίσκει και τον δρόμο για την καρδιά τους. Τους αρέσει το βλέμμα κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων και ψάχνουν πάντα για τις ρίζες των προβλημάτων. Προτιμούν τα ασυνήθιστα και τα ψαγμένα. Βρίσκουν άκρως ενδιαφέρουσες τις μικρές και μεγαλύτερες εξομολογήσεις και τις προσωπικές ερωτήσεις που κρύβουν αληθινό ενδιαφέρον και είναι διατυπωμένες με εξυπνάδα.

Φιλική χαλαρότητα

Σε αυτό το ζώδιο αρέσει η φιλική ζώνη ασφαλείας, διότι κρατάει τα πράγματα μακριά από υποχρεώσεις, δεσμεύσεις και συναισθήματα, την τριάδα δηλαδή που τους προκαλεί άγχος. Οι Υδροχόοι θέλουν να διατηρήσουν τη ζωή τους ελεύθερη και ευχάριστη δίχως επιπλοκές. Παρόλα αυτά, όταν ενδιαφέρονται για κάποιον θέλουν να συζητούν τα πάντα μαζί του. Κάνοντας ένα βήμα πίσω κι εξακολουθώντας να δείχνει ενδιαφέρον, μπορεί κάποιος να τους προσφέρει τον απαιτούμενο χρόνο που έχουν ανάγκη για να νιώσουν άνετα.

Πολλά ενδιαφέροντα

Ως ανεξάρτητα όντα, ψάχνουν ανεξάρτητους συντρόφους που δεν θα είναι απαιτητικοί, ζηλιάρηδες και φορτικοί. Η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό, είναι όταν ο υποψήφιος σύντροφος έχει τη δική του ζωή ως προτεραιότητα, τα χόμπι, τα ενδιαφέροντα και τους δικούς του φίλους και δεν τον πειράζει να περνούν χρόνο χωριστά. Καλό είναι όμως, να προσπαθήσει να συμπεριλαμβάνει τον Υδροχόο στα σχέδιά του και να τον καλεί πότε-πότε για καφέ ή ποτό όταν βρίσκεται με την παρέα του. Με το να επισκεφτούν μαζί κάποια έκθεση ή μία συναυλία που δεν αφορά τις δικές τους προτιμήσεις, απλώνονται γέφυρες ώστε να γκρεμιστούν τα τείχη της απόστασης. Συνήθως όταν ο Υδροχόος βλέπει τα ενδιαφέροντα ενός προσώπου, το εκτιμά περισσότερο.

Προκλήσεις

Αυτοί οι άνθρωποι βαριούνται εύκολα εκείνους που δεν είναι ενδιαφέροντες και πληροφορημένοι. Θέλουν διαρκώς να ακούν νέες ιδέες, σκέψεις και γνώμες, τις οποίες όμως είναι πιθανόν να κριτικάρουν αργά ή γρήγορα. Καλό είναι να είναι κάποιος έτοιμος να υπερασπιστεί τις ιδέες του, αλλά ίσως είναι φρονιμότερο να μην προσπαθήσει να τους αλλάξει γνώμη. Το «συμφωνούμε ότι διαφωνούμε» είναι ίσως το καλύτερο συμπέρασμα στο τέλος μιας ζωηρής αντιπαράθεσης και με αυτό τον τρόπο ο συνομιλητής θα έχει το σεβασμό τους, διότι εκτιμούν πάντα ένα ανεξάρτητο πνεύμα. Γενικά τους αρέσει κάποιος που σκέφτεται και λειτουργεί έξω από τα συνηθισμένα, γι’ αυτό εκτιμούν τις εκπλήξεις, τα απρόβλεπτα που διακόπτουν ευχάριστα τη ρουτίνα, την πρωτοτυπία και την ευρηματικότητα. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για έναν Υδροχόο ερωτικά, εάν του δείξει με πάθος την άγρια και πρωτόγονη πλευρά του απρόσμενα, μπορεί να τον μαγέψει και να του μείνει για πάντα αξέχαστος.

Προσοχή στα όριά τους

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορεί να αναστατώσουν τους Υδροχόους. Με κυβερνήτη πλανήτη του τον Ουρανό και παραδοσιακό κυβερνήτη τον Κρόνο, δυσκολεύονται για παράδειγμα να εμπιστευτούν ανθρώπους που είναι οικονομικά ή συναισθηματικά άστατοι. Επίσης, τα πολλά συναισθήματα τους μπλοκάρουν, γι’ αυτό είναι προτιμότερο κάποιος να τους αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και να απευθύνεται στη λογική τους με επιχειρήματα, παρά με φωνές ή δάκρυα. Η λέξη δέσμευση είναι ένα κόκκινο πανί για κάποιους, διότι βλέπουν μία σχέση περισσότερο σαν μία κατάσταση φίλων με προνόμια, παρά με το γνωστό παραδοσιακό τρόπο. Αυτό ισχύει περισσότερο στους άντρες Υδροχόους, οι οποίοι συχνά επιζητούν μόνο μία σαρκική σχέση. Τις περισσότερες φορές έχουν ανάγκη από πολύ συναισθηματικό χώρο, ώστε να διατηρήσουν την ατομικότητά τους. Όμως εκτιμούν αφάνταστα την ειλικρίνεια, την αυθεντικότητα και την επικοινωνία. Ίσως ο καλύτερος τρόπος να διευθετηθούν οι διαφορές σε συναισθηματικό επίπεδο, είναι ένας εποικοδομητικός διάλογος που θα στοχεύει στο να επιτύχει τη χρυσή τομή ανάμεσα στις ανάγκες και των δύο πλευρών.