Πώς να κερδίσετε την καρδιά ενός Τοξότη

Πώς να κερδίσετε την καρδιά ενός Τοξότη

Πώς να κερδίσετε την καρδιά ενός Τοξότη

Ένα από τα καυτά ζώδια της φωτιάς, ο Τοξότης, έχει μια από τις πιο θετικές προσεγγίσεις για τη ζωή. Κανένα εμπόδιο δεν είναι ικανό να φρενάρει συνήθως έναν Τοξότη για πολύ. Είναι έξυπνος, εμφανίσιμος, αλλά και πολύ γρήγορος για να τον πιάσεις. Αν νομίζετε ότι είναι πολύ δύσκολο να δαμάσετε αυτό το καθαρόαιμο, η αστρολογία προτείνει μερικούς τρόπους για το πώς να στοχεύσετε κατευθείαν στην καρδιά του.

Κάντε τη διαφορά

Αρχικά προσελκύστε έναν Τοξότη με ό,τι πιο ξεχωριστό διαθέτετε. Έλκονται από την ομορφιά, το λαμπερό βλέμμα, μία γυμνασμένη η προσεγμένη εμφάνιση, αλλά και από μια ξεχωριστή προσωπικότητα με ιδιαίτερο γούστα και ταλέντα. Δεν έχει σημασία τι είναι αυτό που σας κάνει να διαφέρετε από το πλήθος, αξιοποιήστε το, αφήστε το να φανεί και να λάμψει, διότι είναι αυτό ακριβώς που τον ενδιαφέρει τελικά. Είναι πιο πιθανό να γοητευτεί από κάποιον με ισχυρή προσωπικότητα, παρά από κάποιον που είναι σαν όλους τους άλλους. Αφήστε τον καλύτερο εαυτό σας να ξεπροβάλλει δίχως να ξεχνάτε να χαίρεστε την κάθε στιγμή και να χαμογελάτε.

Κρατήστε χαμηλές ταχύτητες και αποστάσεις ασφαλείας

Πριν προχωρήσουν σε μια σχέση, οι Τοξότες θέλουν κάποιο χρόνο για να γνωρίσουν ένα άτομο. Όποια κι αν είναι τα συναισθήματά τους, θα συνεχίσουν να κάνουν τα δικά τους. Αν έβγαιναν κάθε βράδυ για παράδειγμα, θα εξακολουθήσουν να το κάνουν. Καλύτερα να συμβιβαστεί με αυτή την ιδέα κάποιος και να τους αφήσει τον απαραίτητο χώρο, αν δεν θέλει να τους απομακρύνει έχοντας άλλες προσδοκίες. Χρειάζεται να αισθάνεται αρκετά ασφαλής ώστε να δώσει σε έναν Τοξότη την αίσθηση της ελευθερίας, αν επιθυμεί να κερδίσει την καρδιά του. Ένα ελεύθερο πνεύμα σαν το δικό τους, μπορεί να νιώθει ασφυκτικά αν προσπαθήσουν να το καταπιέσουν και να χάσει κάθε ενδιαφέρον. Γι’ αυτό καλύτερα να μη βιάζεστε με έναν Τοξότη. Δεν τους αρέσει ούτε να τους περιορίζουν, ούτε να τους ελέγχουν διαρκώς για το πού είναι και τι κάνουν.

Δείξτε διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς σας

Οι Τοξότες μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους αν τους πείτε όλη την ιστορία της ζωής σας στην αρχή της γνωριμίας. Αν τα μάθουν όλα για εσάς είναι σαν να έχουν ενώσει όλο το παζλ και χάνουν το ενδιαφέρον της ανακάλυψης. Δελεάστε τους, μην τους τα δίνετε όλα έτοιμα. Να είστε πάντα μια διαφορετική εκδοχή σας ανάλογα με τις διαθέσεις σας. Η προσωπικότητά σας δεν πρέπει ποτέ να φαίνεται στατική. Αποκαλύψτε τον εαυτό σας διαδοχικά, έτσι ώστε να μην αισθάνονται ότι γνωρίζουν όλες σας τις πτυχές. Τα ζώδια της φωτιάς αγαπούν τις προκλήσεις και αισθάνονται έλξη όταν καταβάλουν προσπάθεια. Έτσι, για να κρατήσετε έναν Τοξότη γοητευμένο, καλύτερα να τον ιντριγκάρετε λίγο.

Ένας κινούμενος στόχος

Σε αυτά τα ζώδια της φωτιάς αρέσουν οι προκλήσεις κι αν κάποιος δεν είναι εύκολα και άμεσα διαθέσιμος, τότε στα μάτια τους αποκτά και μεγαλύτερη αξία. Θεωρούν αυτόματα ότι προφανώς έχει περισσότερα πράγματα να ασχοληθεί, ότι έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και ότι έχει μια πιο ενδιαφέρουσα και έντονη ζωή. Αυτό είναι ανακουφιστικό για εκείνους, διότι ένα τέτοιο άτομο έχει λιγότερες πιθανότητες να προσκολληθεί πάνω τους, κάτι που είναι ο υποσυνείδητος φόβος τους. Όποιος είναι πολυάσχολος και ακριβοθώρητος, χωρίς όμως να τους σνομπάρει ή να τους ρίχνει πάγο, σίγουρα θα έχει και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να μοιραστεί μαζί τους όταν βρεθούν τελικά, κάτι που ανεβάζει την προσμονή τους στα ύψη. Όποιος θέλει να κερδίσει τη καρδιά ενός Τοξότη ιδανικά πρέπει να έχει πολλές ασχολίες, ενδιαφέροντα και να είναι αεικίνητος και ελεύθερος όπως κι εκείνοι.

Μιλήστε για θέματα ουσίας

Καθώς αρχίζετε να συνομιλείτε μαζί τους, θα εντυπωσιαστείτε από τις γνώσεις τους, το πόσο δομημένες είναι οι σκέψεις τους και θα μοιραστείτε ιδέες με τέτοια ευκολία που εκπλήσσει. Οι Τοξότες είναι σκεπτόμενοι, φιλοσοφημένοι και οι καλύτεροι συνομιλητές, ιδιαίτερα σε θέματα που έχουν βάθος. Μια ζωηρή συζήτηση θα δείξει τον ενθουσιασμό σας για τα πιο ουσιαστικά πράγματα και το γεγονός ότι είστε διατεθειμένοι να εμβαθύνετε. Όχι μόνο θα μάθετε περισσότερα για τον τρόπο που σκέφτονται εκείνοι, αλλά θα τους δείξετε επίσης την στοχαστική και πλευρά του εαυτού σας, κάτι που εκτιμούν και αναζητούν σε έναν σύντροφο.

Αποπλανήστε τους με διασκεδαστικές, περιπετειώδεις εξορμήσεις

Ενώ μπορεί να φαντάζεστε ένα παραδοσιακό ραντεβού, ήρεμο και χαλαρό, ένας Τοξότης δεν είναι ο τύπος για πολλή ηρεμία και μάλλον τη βαριέται εύκολα. Το πρωτοποριακό του πνεύμα και η λαχτάρα του για περιπέτεια δείχνουν ότι σπάνια μπορεί να μείνει σε ένα μέρος για πολύ ώρα. Είναι μια καλή ευκαιρία να του δείξετε τη διασκεδαστική σας πλευρά, ειδικά αν μπορείτε να δείξετε την αγάπη σας για τις μικρές αποδράσεις και απολαύσεις της ζωής. Δεν χρειάζεται να σχεδιάζετε εκδρομή στο Πήλιο ή τριήμερο στη Ρώμη κάθε φορά που συναντιέστε, αλλά σίγουρα μπορείτε να σκεφτείτε διασκεδαστικές ιδέες όπως μία συναυλία, βραδιές μπόουλινγκ, κινηματογράφου ή άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Μπορείτε να κερδίσετε την καρδιά ενός Τοξότη δείχνοντας ότι είστε τόσο διασκεδαστική συντροφιά, που απλά δεν θα μπορεί ούτε θα θέλει να σας αφήσει να του ξεφύγετε.

Όπως πραγματικά είστε

Δεν χρειάζεται να είστε κάτι βγαλμένο από τη φαντασία τους για να σας αγαπήσουν και δεν χρειάζεται να προσαρμόσετε την οπτική σας για τη ζωή με τη δική τους. Οι Τοξότες έλκονται από μεγάλη γκάμα προσωπικοτήτων, δεν χρειάζεται να αλλοιώσετε τον χαρακτήρα σας και να χωρέσετε σε ένα πρότυπο, διότι απλά δεν διαθέτουν κάτι τέτοιο. Όταν τους αρέσει κάποιος τους αρέσει όπως είναι, χωρίς να πιστεύουν ότι πρέπει να συμφωνούν σε όλα μαζί του. Αυτό που θέλουν είναι αυθεντικότητα και ειλικρίνεια. Φυσικά, μία χρυσόσκονη πρέπει να υπάρχει εκεί που χρειάζεται, αλλά δεν χρειάζεται να φοράτε τη μάσκα της τελειότητας μαζί τους.

Παραμείνετε λογικοί και ψύχραιμοι

Αυτό το ζώδιο προσπαθεί πάντα να υπερισχύει η λογική του περισσότερο από το συναίσθημα. Δεν θέλει να γίνεται έρμαιο των συναισθημάτων και γι’ αυτό προσπαθεί να τους επιβληθεί με τη σκέψη του και εκλογικεύει ό,τι νιώθει. Ένας Τοξότης είναι πιο πιθανό να βλέπει τα κλάματα, τις φωνές ή τον θυμό ως αδυναμία χαρακτήρα, ή ακόμη και ως μοχλό πίεσης, γι’ αυτό καλύτερα κρατήστε τις συζητήσεις σας πολύ ήρεμες, λογικές, και ψύχραιμες.

Εκφράστε τις διαφωνίες σας

Αν και ο Τοξότης είναι γνωστός για τη φιλελεύθερη νοοτροπία του, έχει επίσης και την τάση να γίνεται ελεγκτικός με τον δικό ιδιαίτερο τρόπο. Αν τον αφήσετε να έχει τα ηνία στη σχέση, μπορεί να πατήσει τα όρια σας ή τα κουμπιά σας. Αν δεν σας αρέσει κάτι, μη διστάσετε να διαφωνήσετε ανοιχτά. Αυτό το ζώδιο χρειάζεται κάποιον που ξέρει τι θέλει και δεν φοβάται να εκφράσει τη γνώμη του. Του αρέσει να το προκαλούν κάθε τόσο, γιατί του δίνει την ευκαιρία να αποδείξει τον εαυτό του ή να επανεξετάσει συμπεριφορές και απόψεις που χρειάζονται αναπροσαρμογή. Αν του επισημάνετε ότι κάτι σας πλήγωσε ή ότι δεν ήταν σωστό, είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει συγγνώμη, γιατί δεν αντέχει ούτε στην ιδέα να πληγώσει κάποιον. Αν είστε ειλικρινείς, ανεξάρτητοι, σίγουροι και πρόθυμοι να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, θα του αρέσετε ακόμα περισσότερο γι’ αυτό.

Να είστε αισιόδοξοι και κοινωνικοί

Οι Τοξότες δεν είναι από εκείνους που αντέχουν μουρμούρες και ατελείωτα παράπονα, ιδιαίτερα από τον σύντροφό τους. Είναι φύσει αισιόδοξοι, επομένως έχουν πολύ λίγη υπομονή για να ακούν διαρκώς όλα όσα πηγαίνουν στραβά στη ζωή, εκτός αν τα διακωμωδεί κάποιος. Το να βγαίνει γέλιο ακόμη και από τις αντιξοότητες είναι κάτι που εκτιμούν αφάνταστα. Έτσι, έλκονται από άτομα που έχουν χιούμορ, θετική ενέργεια είναι αλέγκρα και ικανά να εκφράσουν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους. Είναι ανοιχτοί στο να συνδιαλέγονται με διαφορετικούς ανθρώπους, έτσι θέλουν έναν σύντροφο που μπορεί να υποστηρίξει αυτή την κοινωνική τους πλευρά. Ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε ότι είστε φιλικοί είναι να κινηθείτε με άνεση στον εκτεταμένο κοινωνικό τους κύκλο και να τα πάτε καλά διασκεδάζοντας μαζί, αλλά και παρέα με όλους τους φίλους τους.