Πώς να κερδίσετε την καρδιά ενός Καρκίνου

Πώς να κερδίσετε την καρδιά ενός Καρκίνου

Πώς να κερδίσετε την καρδιά ενός Καρκίνου

Εάν ένας Καρκίνος έχει μιλήσει στην καρδιά σας, τα λόγια του μπορεί να μην είναι και τα πιο ξεκάθαρα. Αυτό το ζώδιο είναι γεμάτο μυστήριο και σαγήνη και σαν το καβούρι που είναι το σύμβολο του, χρειάζεται προσεκτικά βήματα για να μην τρομάξει και χαθεί από το βλέμμα σας, μαζί με το επόμενο κύμα.

Σαν τον βράχο στον γιαλό

Το ζώδιο του Καρκίνου ζει μέσα σε μια συναισθηματική θάλασσα και άγεται και φέρεται από όλα αυτά που νιώθει. Για να αισθανθεί ασφαλές και έτοιμο να επενδύσει, πρέπει ο άνθρωπος που θα το γοητεύσει να δείχνει σίγουρος για τον εαυτό του, να είναι σταθερός συναισθηματικά και αρκετά σύνθετος, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει μια άνετη ζωή σε πολλά επίπεδα. Πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και να κυνηγάει τα όνειρα του, να είναι δραστήριος, αλλά να ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή, να έχει δύναμη χαρακτήρα, να είναι ανάλαφρος, αλλά και σοβαρός, να έχει πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και να αγαπάει την οικογένεια. Τότε γίνεται τόσο ελκυστικός όσο ένας βράχος στο ακρογιάλι γεμάτος θαλάσσια φυτά και όστρακα, που σφύζει από ζωή στα προσεκτικά για να φωλιάσουν καβουράκια!

Συναινετικές πρωτοβουλίες

Στους Καρκίνους αρέσει να παίρνει ο άλλος το τιμόνι της βάρκας, διότι οι ίδιοι έχουν μέσα τους πολλές ανασφάλειες. Αλλά να το κάνει από ενθουσιασμό και έχοντας τη συναίνεση τους, όχι με εγωιστικό τρόπο. Γενικά εκτιμούν τους ευρηματικούς περιπετειώδεις ανθρώπους με πρωτοβουλία. Γι’ αυτό τον λόγο δεν τους αρέσουν κι εκείνοι που συμφωνούν διαρκώς μαζί τους. Πού και πού τους αρέσει να υπάρχουν δημιουργικές διαφωνίες, ώστε να βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα. Όταν κάποιος φέρεται πολύ υποχωρητικά, χάνουν το ενδιαφέρον τους. Το ίδιο όμως συμβαίνει και αν τους καταπιέσει ή προσπαθήσει να τους επιβληθεί.

Με χάρη και γοητεία

Ένας Καρκίνος έχει έμφυτη χάρη και γοητεία και δεν μπορεί να συνυπάρξει εύκολα με άξεστους ή απαιτητικούς τύπους και στραβόξυλα. Σαν ψύχραιμος και ευέλικτος χαρακτήρας αρνείται να θέσει το ζεν του σε ένα τέτοιο κίνδυνο, οπότε προτιμάει να κάνει σωστές επιλογές στις συναναστροφές του. Οι άνθρωποι που εκτιμά θέλει να είναι όμορφοι εσωτερικά και εξωτερικά, περιποιημένοι, φιλικοί, πολιτισμένοι και με κοινωνικά χαρίσματα.

Αυθόρμητη προσφορά από την καρδιά

Είναι ένα ζώδιο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει δώρα ή να προσφερθεί να βοηθήσει εκείνους που νοιάζεται. Η αγάπη γι’ αυτό το ζώδιο είναι η αντανάκλαση ενδιαφέροντος και από τις δύο πλευρές, πάντα με αμοιβαιότητα, γι’ αυτό όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για έναν Καρκίνο πρέπει να μάθει και να δέχεται, αλλά και να προσφέρει. Οι πράξεις αυτές είναι οι αποδείξεις της αγάπης που θέλουν να υπάρχει για μια ισορροπημένη σχέση.

Αποδεχτείτε ότι είναι απρόβλεπτοι

Όλοι σχεδόν γνωρίζουν για τις περίφημες εναλλαγές διαθέσεων αυτού του ζωδίου. Όπως το φεγγάρι που άλλοτε είναι ολοφώτεινο και άλλοτε σκοτεινιάζει, έτσι και οι Καρκίνοι έχουν μεταβαλλόμενες διαθέσεις και συναισθήματα. Έτσι είναι και το ταπεραμέντο τους που εκφράζεται με νεύρα, θυμό, πείσματα, μελαγχολία, κάνοντας τους να πηγαινοέρχονται συναισθηματικά μπρος-πίσω, δίχως εμφανή αιτία. Αν και εξωτερικά δεν επικρίνουν, μην θεωρηθεί αυτονόητο ότι δεν το κάνουν μέσα τους. Διαρκώς κρίνουν και προσπαθούν να παρατηρήσουν συμπεριφορές για να αξιολογήσουν αν αξίζει κάποιος να βρίσκεται στη ζωή τους. Επίσης δεν αποκαλύπτουν πολλά, διότι τους παίρνει χρόνο να εμπιστευτούν και να βγουν από το καβούκι τους. Αν και είναι οι πιο τρυφεροί σύντροφοι, χρειάζονται μεγάλη υπομονή και κατανόηση.

Μην αφήνετε συναισθηματικά προβλήματα να αιωρούνται

Τα άλυτα θέματα με αυτό το ζώδιο μπορούν να οδηγήσουν εύκολα στην κατηφόρα. Ο κλειστός χαρακτήρας τους και οι μεταβαλλόμενες διαθέσεις τους μπορεί να συντελέσουν στη διατήρηση μιας ασάφειας που μόνο κακό μπορεί να κάνει. Μέσα στις ασάφειες υπάρχει άπλετος χώρος για παρεξηγήσεις και καταπιεσμένο θυμό. Οι Καρκίνοι μπορούν να κρατήσουν τέτοιες μνησικακίες για πάντα. Αν κάποιος θέλει να δημιουργήσει μια καλή σχέση μαζί τους, πρέπει να τους ενθαρρύνει να μιλούν για ό,τι αισθάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Φυσικά καλό είναι να ξεκινήσει ο ίδιος εκφράζοντας ξεκάθαρα τι νιώθει και τι επιθυμεί. Παίρνοντας αυτή την πρωτοβουλία θα εγκαθιδρύσει μία πολύ θετική συνήθεια που θα βοηθήσει τη σχέση να εξελιχθεί.

Μην το παίρνετε προσωπικά όταν βοηθάει άλλους

Πρόκειται για ένα αλτρουιστικό ζώδιο που συχνά βάζει τους άλλους ως προτεραιότητα, ιδιαίτερα όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή ανάγκη. Γι’ αυτό κάποιος που ενδιαφέρεται πραγματικά για εκείνους, θα πρέπει να το καταλάβει και να μην αισθάνεται ανταγωνιστικά ή να ζηλεύει. Το ότι επιλέγει να δώσει την προσοχή σε κάποιον άλλο που χρειάζεται κάτι, σημαίνει ότι νοιάζεται για όλους και ότι έχει δοτική φύση.

Να είστε σε «σύνδεση»

Αυτοί οι άνθρωποι είναι αρκετά εσωστρεφείς, αλλά και διαισθητικοί. Όταν κάποιος τους καταλαβαίνει χωρίς πολλά λόγια αισθάνονται ότι έχουν  ψυχική επαφή, κάτι που τους φέρνει πιο κοντά συναισθηματικά απ’ ότι τα πιο χειροπιαστά πράγματα της ζωής. Αν κάποιος τους παρατηρήσει προσεκτικά, μπορεί να διακρίνει τα κρυφά τους αδιόρατα συναισθήματα πίσω από ανεπαίσθητες κινήσεις. Μπορεί να αισθανθεί την αμηχανία στις παύσεις και την ένταση της νευρικότητας τους. Μπορούν από χαρούμενοι να γίνουν απόμακροι σε μια στιγμή, γιατί κάποια ανησυχία σκοτείνιασε τη διάθεση τους. Με το να είναι κάποιος έτοιμος να καταλάβει και να διαχειριστεί αυτές τις αλλαγές, μπορεί να πολεμήσει αυτούς τους αόρατους εχθρούς ανεβάζοντας τους τη διάθεση με κατανόηση και χιούμορ. Αυτόματα, αυτό κάνει έναν Καρκίνο να αισθάνεται ότι βρίσκει κατανόηση σε φυσικό και ψυχικό επίπεδο.

Εγώ και συ μόνοι στη γη

Οι Καρκίνοι άντρες και γυναίκες είναι αισθηματίες και πολύ ευαίσθητοι στην ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ερωτικό για εκείνους από μία ρομαντική απόδραση για δύο σε ένα παραδεισένιο περιβάλλον. Έχουν ανάγκη να βρεθούν κάπου μακριά με το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει για να μικρύνουν την απόσταση μεταξύ τους. Για να νιώθουν ότι εξαρτώνται περισσότερο ο ένας από τον άλλον και ότι δένονται περισσότερο. Φυσικά η σωστή ατμόσφαιρα για δύο πρέπει να δημιουργείται σχεδόν καθημερινά, εάν επιθυμείτε να κρατήσετε ερωτευμένο αυτό το ρομαντικό ζώδιο.

Κάντε τους κομμάτι της ζωής σας

Καθώς πρόκειται για ένα συμβιωτικό ζώδιο, έχουν ανάγκη να αισθάνονται ότι είναι μέρος της ζωής και της καθημερινότητας του ανθρώπου που τους ενδιαφέρει. Θέλουν να συζητούν μαζί τα πάντα και να είναι μέρος των σχεδίων του άλλου σε όλα τα επίπεδα. Θέλουν να ανταλλάσσουν πληροφορίες για τη δουλειά, τους φίλους, τις οικογένειες, ακόμη και τα οικονομικά. Επιθυμούν ειλικρίνεια εμπιστοσύνη και διαφάνεια οικογενειακού τύπου, ακόμη κι αν είναι σε επίπεδο ερωτικής γνωριμίας. Θέλουν να ξέρουν τα μυστικά και τις σκέψεις, ώστε να νιώσουν αρκετή εμπιστοσύνη για να μοιραστούν τα αισθήματα τους, κάτι που δεν το κάνουν εύκολα.