Οι όψεις του έρωτα

Οι όψεις του έρωτα

Οι όψεις του έρωτα

Όταν πάρουμε τα ωροσκόπια του ζευγαριού, εμείς οι αστρολόγοι ψάχνουμε για εκείνα τα σημάδια, δηλαδή τις όψεις που σχηματίζουν οι πλανήτες του ενός με τους πλανήτες του άλλου, για να διαπιστώσουμε τι προσφέρει ο καθένας σ’ αυτή τη σχέση, πόσο συμβατές είναι οι πλανητικές ενέργειες και πόσο πολύ θα διαρκέσει η έλξη που νιώθει ο ένας για τον άλλο. Δεν ψάχνουμε απαραίτητα για θετικές μόνο όψεις, αλλά και για πιο δύσκολες, διότι συνήθως αυτές είναι το αλάτι και το πιπέρι σε μια σχέση.

Παρακάτω θα βρείτε αξιολογημένες με σειρά σημαντικότητας τις κύριες ερωτικές όψεις ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι. Όσες πιο πολλές από τη λίστα των όψεων σχηματίζονται ανάμεσα στα δυο ωροσκόπια, το δικό σας και του συντρόφου σας, τόσο πιο σημαντική, δυνατή και έντονη θα είναι η σχέση ανάμεσα σας! Καλή επιτυχία!

Ερωτικές όψεις

 1. Ο Ήλιος του ενός σε όψη με τη Σελήνη του άλλου
 2. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Άρη του άλλου
 3. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Ήλιο του άλλου
 4. Ο Ήλιος του ενός σε όψη με τον Άρη του άλλου
 5. Ο Ήλιος του ενός σε όψη με τον Ωροσκόπο του άλλου
 6. Ο Ήλιος του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου
 7. Η Σελήνη του ενός σε όψη με την Αφροδίτη του άλλου
 8. Η Σελήνη του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου
 9. Ο Ερμής του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου
 10. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου
 11. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Κρόνο του άλλου
 12. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Ουρανό του άλλου
 13. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Πλούτωνα του άλλου
 14. Ο Άρης του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου
 15. Ο Δίας του ενός σε όψη με τον Κρόνο του άλλου

Είναι σημαντικό να υπάρχουν όψεις ανάμεσα στους παραπάνω πλανήτες, ακόμη και αν δεν είναι οι ιδανικές, όπως η σύνοδος ή το τρίγωνο, αλλά και δύσκολες, όπως οι αντιθέσεις ή τα τετράγωνα. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως πρώτα ποια ζώδια μεταξύ τους κάνουν τετράγωνο, τρίγωνο, αντίθεση κλπ..

Ας δούμε τις κύριες όψεις

 • ΣΥΝΟΔΟΣ: Όταν ο πλανήτης του ενός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον πλανήτη του άλλου. Π.χ.: Ο ένας έχει τη Σελήνη του στον Αιγόκερω και ο άλλος έχει την Αφροδίτη του στον Αιγόκερω. Τότε λέμε ότι οι δυο πλανήτες βρίσκονται σε σύνοδο.
 • ΤΡΙΓΩΝΟ: Όταν ο πλανήτης του ενός βρίσκεται σε ζώδιο που είναι του ίδιου στοιχείου με τον πλανήτη του άλλου (φωτιά, νερό, αέρας, γη). Π.χ.: Ο Άρης του ενός βρίσκεται στον Κριό και η Αφροδίτη του άλλου βρίσκεται στον Λέοντα. Τότε λέμε ότι οι δυο πλανήτες βρίσκονται σε τρίγωνο.

Να σας θυμίσω τα ζώδια που απαρτίζουν το κάθε στοιχείο και μεταξύ τους σχηματίζουν θετική όψη τριγώνου:

ΦΩΤΙΑ: Κριός, Λέων, Τοξότης

ΑΕΡΑΣ: Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος

ΝΕΡΟ: Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς

ΓΗ: Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως

 • ΑΝΤΙΘΕΣΗ: Όταν ο πλανήτης του ενός βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο από το ζώδιο του άλλου. Π.χ.: Η Σελήνη του ενός βρίσκεται στον Καρκίνο και ο Ήλιος του άλλου βρίσκεται στον Αιγόκερω. Τότε λέμε ότι οι δυο πλανήτες βρίσκονται σε αντίθεση.

Οι αντιθέσεις στον Ζωδιακό

ΚΡΙΟΣ – ΖΥΓΟΣ

ΤΑΥΡΟΣ – ΣΚΟΡΠΙΟΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ – ΤΟΞΟΤΗΣ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ – ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

ΛΕΩΝ – ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΠΑΡΘΕΝΟΣ – ΙΧΘΥΕΣ

ΖΥΓΟΣ – ΚΡΙΟΣ

ΣΚΟΡΠΙΟΣ – ΤΑΥΡΟΣ

ΤΟΞΟΤΗΣ – ΔΙΔΥΜΟΙ

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΥΔΡΟΧΟΟΣ – ΛΕΩΝ

ΙΧΘΥΕΣ – ΠΑΡΘΕΝΟΣ

 • ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ: Όταν ο πλανήτης του ενός βρίσκεται στην ίδια ομάδα (μεταβλητά, σταθερά, παρορμητικά) με τον πλανήτη του άλλου. Π.χ.: Ο Ήλιος του ενός βρίσκεται στον Τοξότη και η Σελήνη του άλλου βρίσκεται στους Ιχθύς. Τότε λέμε ότι οι δυο πλανήτες βρίσκονται σε τετράγωνο.

Οι ομάδες είναι οι εξής:

ΣΤΑΘΕΡΑ ΖΩΔΙΑ: Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος. Ο Ταύρος με τον Λέοντα και τον Υδροχόο, βρίσκονται σε τετράγωνο, ο Λέων με τον Σκορπιό και τον Ταύρο βρίσκονται σε τετράγωνο, ο Σκορπιός με τον Λέοντα και τον Υδροχόο βρίσκονται σε τετράγωνο και ο Υδροχόος με τον Ταύρο και τον Σκορπιό βρίσκονται σε τετράγωνο.

ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΑ ΖΩΔΙΑ: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως. Ο Κριός με τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω βρίσκονται σε τετράγωνο, ο Καρκίνος με τον Ζυγό και τον Κριό βρίσκονται σε τετράγωνο, ο Ζυγός με τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω βρίσκονται σε τετράγωνο και ο Αιγόκερως με τον Κριό και τον Ζυγό βρίσκονται σε τετράγωνο.

ΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΖΩΔΙΑ: Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες. Οι Δίδυμοι με την Παρθένο και τους Ιχθύς βρίσκονται σε τετράγωνο, η Παρθένος με τον Τοξότη και τους Διδύμους βρίσκονται σε τετράγωνο, ο Τοξότης με την Παρθένο και τους Ιχθύς βρίσκονται σε τετράγωνο και οι Ιχθύες με τους Διδύμους και τον Τοξότη βρίσκονται σε τετράγωνο.

Ας αναλύσουμε όμως τις όψεις αυτές, για να δούμε, γιατί είναι τόσο σημαντικό να υπάρχουν ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι.

 1. Ο Ήλιος του ενός σε όψη με την Σελήνη του άλλου – Δυνατή, μακρόχρονη σχέση

Για παράδειγμα: Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Τοξότη και ο άλλος τη Σελήνη του στον Τοξότη. Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Ταύρο και ο άλλος τη Σελήνη του στην Παρθένο (τρίγωνο). Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Ταύρο και ο άλλος την Σελήνη στον Σκορπιό (αντίθεση). Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Υδροχόο και ο άλλος την Σελήνη του στον Ταύρο (τετράγωνο).

Ο Ήλιος και η Σελήνη είναι τα αρχέτυπα του αρσενικού και του θηλυκού και στην αστρολογία τους αποκαλούμε «τα φώτα». Μαζί με τον ωροσκόπο αποτελούν το Τρίπτυχο της Προσωπικότητας μας. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο σημαντικό σε ένα ζευγάρι είναι ο Ήλιος του ενός να κάνει όψεις με τη Σελήνη του άλλου. Είναι προτιμότερο να κάνουν ακόμη και δύσκολες όψεις, όπως η αντίθεση ή το τετράγωνο, από το να μην κάνουν καθόλου όψη. Ο Ήλιος είναι εκπρόσωπος της αρσενικής ποιότητας και η Σελήνη της θηλυκής. Και οι δυο αυτές ποιότητες συνυπάρχουν μέσα μας και φυσικά τις προβάλλουμε και στον σύντροφο μας. Η Σελήνη (είτε την έχει ο άντρας είτε η γυναίκα) ενστικτωδώς αντιλαμβάνεται τις επιθυμίες του Ήλιου. Συνήθως, οι άντρες προβάλλουν τη Σελήνη τους στις γυναίκες και οι γυναίκες τον Ήλιο τους, στους άντρες. Έτσι ένας άντρας θα ψάξει για σύντροφο ζωής μια γυναίκα που να έχει τα χαρακτηριστικά του ζωδίου, που βρίσκεται η Σελήνη του και η γυναίκα έναν άντρα με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου που βρίσκεται ο Ήλιος της.

Όταν η Σελήνη του ενός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή σε σύνοδο με τον Ήλιο του άλλου, το ζευγάρι συμπληρώνει αρμονικά ο ένας τον άλλο, ανεξάρτητα ποιος είναι ο κάτοχος της Σελήνης ή του Ήλιου. Συνήθως, ο κάτοχος της Σελήνης δείχνει τάσεις εξάρτησης από τον κάτοχο του Ήλιου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει το ζευγάρι να αλληλεξαρτηθεί και να γίνει ο σύντροφος του «όλη του η ζωή». Ο σύντροφος πρέπει να είναι αυτός που θα βοηθήσει να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί το ταίρι του.

Στις δύσκολες όψεις Ήλιου-Σελήνης (τετράγωνο, αντίθεση) μπορεί να υπάρχουν απογοητεύσεις ή προβλήματα. Το ζευγάρι θα χρειαστεί να κάνει αγώνα, για να ισορροπήσει τις συναισθηματικές επιθυμίες με τις εγωιστικές ανάγκες του καθενός. Παρόλα αυτά η έλξη μεταξύ τους είναι αναμφισβήτητη!

 1. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Άρη του άλλου – Ερωτική έλξη και σεξουαλική επιθυμία

Για παράδειγμα: Ο ένας έχει τον Άρη του στον Τοξότη και ο άλλος την Αφροδίτη του στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή στον Τοξότη. Ο ένας έχει τον Άρη του στον Ταύρο και ο άλλος την Αφροδίτη του στην Παρθένο (τρίγωνο). Ο ένας έχει τον Άρη του στον Ταύρο και ο άλλος την Αφροδίτη του στον Σκορπιό (αντίθεση). Ο ένας έχει τον Άρη του στον Υδροχόο και ο άλλος την Αφροδίτη του στον Ταύρο (τετράγωνο).

Η Αφροδίτη και ο Άρης, τα αρχέτυπα των αιώνιων εραστών στη μυθολογία μας, συμβολίζουν και στην αστρολογία τους πλανήτες της ερωτικής επιθυμίας και της έλξης. Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει το αιώνιο θηλυκό και ο Άρης το αιώνιο αρσενικό και όταν βρίσκονται σε οποιαδήποτε όψη, εύκολη ή δύσκολη μεταξύ τους, δημιουργούν στο ζευγάρι τεράστιο ερωτικό ενεργειακό φορτίο και ενισχύουν τη σεξουαλικότητα του. Το τετράγωνο και η αντίθεση μπορεί να δείξουν περισσότερο πάθος και ένταση, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να υπάρχουν κι άλλες εντάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο Άρης ελκύεται από την Αφροδίτη και η Αφροδίτη είναι ιδιαίτερα δεκτική στο φλερτ του Άρη. Στην καλύτερη περίπτωση, στο ζευγάρι έχουμε την Αφροδίτη της γυναίκας σε όψη με τον Άρη του άντρα, μολονότι έχω δει αρκετές φορές να συμβαίνει και το αντίθετο. Στην τελευταία περίπτωση, η γυναίκα φαίνεται να έχει το πάνω χέρι στη σχέση και συνήθως ο άντρας περιμένει από εκείνη να ξεκινήσει το ερωτικό παιχνίδι. Τις περισσότερες φορές, οι άντρες δεν μπορούν να ταυτιστούν με τις ενέργειες της Αφροδίτης. Ταυτίζονται πιο πολύ με τις ενέργειες του Άρη και προβάλλουν, όπως και στην περίπτωση της Σελήνης, την Αφροδίτη τους στο ταίρι τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τις αρσενικές ενέργειες του Άρη με τις γυναίκες. Τις προβάλλουν στον σύντροφο τους. Συνήθως οι όψεις της Αφροδίτης με τον Άρη, αν είναι ιδιαίτερα δυνατές (να υπάρχει μικρή απόκλιση στις μοίρες στις όψεις), μπορεί να δείξουν ότι το πάθος δεν θα στερέψει ποτέ στη σχέση και μάλιστα είναι από τις όψεις που οδηγούν σε γάμο.

 1. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Ήλιο του άλλου – Τρυφερότητα και σεβασμός

Για παράδειγμα: Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Τοξότη και ο άλλος την Αφροδίτη του στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή στον Τοξότη. Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Ταύρο και ο άλλος την Αφροδίτη του στην Παρθένο (τρίγωνο). Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Ταύρο και ο άλλος την Αφροδίτη του στον Σκορπιό (αντίθεση). Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Υδροχόο και ο άλλος την Αφροδίτη του στον Ταύρο (τετράγωνο).

Το πάθος και η ερωτική έλξη δεν φτάνουν για να συντηρηθεί μια σχέση, αν δεν υπάρχει αγάπη και σεβασμός του ενός προς τον άλλο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν ο Ήλιος του ενός βρίσκεται σε όψη με την Αφροδίτη του άλλου στη συναστρία. Σ’ αυτή την όψη Αφροδίτης-Ήλιου, συνήθως το άτομο που έχει την Αφροδίτη δείχνει τον θαυμασμό, την αγάπη, την τρυφερότητα και τον σεβασμό του απέναντι στο πρόσωπο που έχει τον Ήλιο. Αμοιβαίες όψεις της Αφροδίτης και του Ήλιου δείχνουν ότι κι οι δυο σύντροφοι δεν φοβούνται να δείξουν τα πραγματικά τους συναισθήματα. Συνήθως, όταν ερωτευόμαστε κάποιον αυτές οι όψεις υπάρχουν τις περισσότερες φορές. Ο Ήλιος ενισχύει τις θετικές πλευρές της Αφροδίτης και η Αφροδίτη απλά αγαπά τον Ήλιο. Η Αφροδίτη βοηθά τον Ήλιο, να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του, ενώ ο Ήλιος νιώθει κολακευμένος από την προσοχή και το συναίσθημα της Αφροδίτης. Οι θετικές όψεις, όπως η σύνοδος και το τρίγωνο αλλά και η αντίθεση, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στο να δημιουργήσουν μια σχέση με κέντρο την αληθινή αγάπη. Ακόμη όμως και το τετράγωνο δεν αντιτίθεται στη δημιουργία μιας θετικής σχέσης. Απλά, στην περίπτωση του τετραγώνου μπορεί ο καθένας από το ζευγάρι να απορροφάται από τον ίδιο του τον εαυτό και να μην δείχνει τόσο ανοιχτά τα συναισθήματα του στον άλλο.

 1. Ο Ήλιος του ενός σε όψη με τον Άρη του άλλου – Κοινοί στόχοι, έντονη σεξουαλική ζωή

Για παράδειγμα: Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Τοξότη και ο άλλος τον Άρη του στον Τοξότη (στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή σύνοδος). Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Ταύρο και ο άλλος τον Άρη του στην Παρθένο (τρίγωνο). Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Ταύρο και ο άλλος τον Άρη του στον Σκορπιό (αντίθεση). Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Υδροχόο και ο άλλος τον Άρη του στον Ταύρο (τετράγωνο).

Στην προηγούμενη όψη Ήλιου-Αφροδίτης είδαμε πως ξυπνάει ο ένας το συναίσθημα και την αγάπη στον άλλο. Με την όψη Ήλιου-Άρη αυτό που ξυπνά και στους δυο είναι το πάθος, όπως στην όψη Αφροδίτης-Άρη. Αν δεν έχετε την όψη Αφροδίτης-Άρη, μην ανησυχείτε γιατί και η όψη Ήλιου-Άρη είναι το ίδιο «διεγερτική». Ο Άρης, στην αστρολογία, συνδέεται με το «αρσενικό», την ενέργεια, και το παθιασμένο σεξ. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το είναι μας, την περηφάνια, το «εγώ» και τους στόχους μας. Όταν ο Άρης του ενός δημιουργεί όψη με τον Ήλιο του άλλου, το άτομο με τον Ήλιο νιώθει σαν είναι στην πρίζα! Και οι δυο μπορεί να ενεργοποιηθούν σε αυτή τη σχέση και να επιτύχουν, όχι μόνο μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, αλλά και τους κοινούς στόχους τους. Όμως, όπως στις δύσκολες όψεις έτσι και στις αρμονικές δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ιδιότητα του Άρη από την μυθολογία, ως ο Θεός του πολέμου. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το ζευγάρι θα τσακώνεται, αλλά μπορεί να υπάρχει ένταση και νευρικότητα στην καθημερινότητα τους. Άλλωστε, ο καθένας από τους δυο κάνει το αίμα του άλλου να βράζει! Στις δύσκολες όψεις, όπως το τετράγωνο και η αντίθεση, με την παραμικρή παρεξήγηση τα αίματα μπορεί να ανάψουν πολύ γρήγορα. Με κάποιον τρόπο ο Άρης μπορεί να ξυπνήσει στον Ήλιο ένα κάπως επικριτικό ταμπεραμέντο, ενώ ο Άρης μπορεί να γίνει πολύ επιθετικός και τραχύς. Στη συμβίωση αυτού του ζευγαριού είναι σημαντικό να θυμούνται κι οι δυο, ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανεκτικοί με το στιλ του συντρόφου τους.

 1. Ο Ήλιος του ενός σε όψη με τον Ωροσκόπο του άλλου – Ίδια ενδιαφέροντα, κοινή στάση απέναντι στη ζωή

Για παράδειγμα: Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Τοξότη και ο άλλος τον ωροσκόπο του στον Τοξότη (στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή σύνοδος). Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Ταύρο και ο άλλος τον ωροσκόπο του στην Παρθένο (τρίγωνο). Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Ταύρο και ο άλλος τον ωροσκόπο του στον Σκορπιό (αντίθεση). Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Υδροχόο και ο άλλος τον ωροσκόπο του στον Ταύρο (τετράγωνο).

Το ζευγάρι Ήλιου-Ωροσκόπου είναι συμπληρωματικό ζευγάρι. Βέβαια, η σύνοδος των δυο, δηλαδή ο ένας να έχει ωροσκόπο το ζώδιο του άλλου, έχει την πιο έντονη και θετική επιρροή, αλλά οποιαδήποτε όψη δεν παύει να είναι ευνοϊκή ανάμεσα στον Ήλιο του ενός και τον Ωροσκόπο του άλλου.

Στη σύνοδο και το τρίγωνο υπάρχει κάτι στο στιλ του ατόμου με τον Ωροσκόπο, που σαγηνεύει τον Ήλιο και τον κάνει να νιώθει ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση, ενώ κάτι στον χαρακτήρα του Ήλιου ενθαρρύνει τον Ωροσκόπο να δείξει τις αρετές του. Και οι δυο κάνουν τη σχέση τους να μοιάζει πιο ζωντανή, πιο έντονη και πιο χρωματιστή! Στις ευνοϊκές όψεις (σύνοδος, τρίγωνο) το ζευγάρι φαίνεται να έχει παρόμοια ενδιαφέροντα και χόμπι. Ακόμη, μπορεί να χαίρονται με τις ίδιες δραστηριότητες ή σπορ. Όλα αυτά φέρνουν το ζευγάρι ακόμη πιο κοντά, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το δεσμό τους. Οι δύσκολες όψεις (αντίθεση και τετράγωνο) μπορεί να βγάλουν κάποιες στιγμές στην επιφάνεια, τους «κακούς» εαυτούς και των δυο τους. Πως μπορείτε να αποφύγετε αυτό το σενάριο; Σκεφτείτε απλά πιο είναι το πρόβλημα; Συνήθως είναι ένας υπέρμετρος εγωισμός. Αν παραμερίσετε τον εγωισμό και δείξτε μεγαλύτερη δεκτικότητα και ταπεινότητα ο ένας απέναντι στον άλλο, τα προβλήματα εξαφανίζονται.

 1. Ο Ήλιος του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου – Αυτοπεποίθηση, υποστήριξη του ενός προς τον άλλο, επεκτατικοί στόχοι!

Για παράδειγμα: Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Τοξότη και ο άλλος τον Δία του στον Τοξότη (στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή σύνοδος). Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Ταύρο και ο άλλος τον Δία του στην Παρθένο (τρίγωνο). Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Ταύρο και ο άλλος τον Δία του στον Σκορπιό (αντίθεση). Ο ένας έχει τον Ήλιο του στον Υδροχόο και ο άλλος τον Δία του στον Ταύρο (τετράγωνο).

Και για τα δυο φύλα, μια όψη ανάμεσα στον Δία του ενός και τον Ήλιο του άλλου μόνο χαρά, στήριξη και ενθουσιασμό μπορεί να φέρει στο ζευγάρι, ιδιαίτερα στις αρμονικές όψεις (σύνοδος, τρίγωνο). Ο Δίας φαίνεται να είναι ο πιο φανατικός υποστηρικτής του ατόμου που έχει τον Ήλιο, τον κάνει να νιώθει σημαντικός και μπορεί να τον βοηθήσει να εξελιχθεί στην ζωή του. Μην ξεχνάτε ότι ο Δίας είναι ο πλανήτης της αφθονίας, της γενναιοδωρίας, της ευκαιρίας και ότι αγγίζει το βοηθά να επεκταθεί. Από την άλλη, το άτομο με τον Ήλιο εμπνέει τον Δία να πραγματοποιήσει ακόμη και τα πιο τρελά του όνειρα και να μην σταματήσει πουθενά. Ο Δίας βοηθά τον Ήλιο να χτίσει ακόμη πιο ουσιαστική αυτοπεποίθηση και του δίνει ευκαιρίες να επεκταθεί στη ζωή του. Σε μια σχέση, το να υπάρχει αυτή η όψη Ήλιου-Δία είναι πραγματικά ένας πολύ θετικός οιωνός, καθώς ο Δίας προστατεύει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του Ήλιου κι ο Ήλιος από την άλλη ενισχύει την αισιόδοξη στάση του Δία. Ακόμη και σε οικονομικό επίπεδο μπορεί τα δυο άτομα να έχουν οφέλη, όταν υπάρχει αυτή η όψη. Ή μπορεί αυτή η όψη να υπερνικήσει κάποιες άλλες δύσκολες όψεις, που μπορεί να υπάρχουν στη συναστρία του ζευγαριού. Στις δύσκολες όψεις (τετράγωνο, αντίθεση) Ήλιου-Δία, εξακολουθεί να υπάρχει η θετική και επεκτατική ενέργεια, από την άλλη όμως, φαίνεται να υπάρχουν και αυξημένες προσδοκίες του ενός από τον άλλο. Ή μπορεί να μην υπάρχει πάντα η υποστήριξη που περιμένει ο ένας από τον άλλο.

 1. Η Σελήνη του ενός σε όψη με την Αφροδίτη του άλλου – Ευαισθησία στο συναίσθημα του άλλου – Αληθινή αγάπη!

Για παράδειγμα: Ο ένας έχει τη Σελήνη του στον Τοξότη και ο άλλος την Αφροδίτη του στον Τοξότη (στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή σύνοδος). Ο ένας έχει τη Σελήνη του στον Ταύρο και ο άλλος την Αφροδίτη του στην Παρθένο (τρίγωνο). Ο ένας έχει τη Σελήνη του στον Ταύρο και ο άλλος την Αφροδίτη του στον Σκορπιό (αντίθεση). Ο ένας έχει τη Σελήνη του στον Υδροχόο και ο άλλος την Αφροδίτη του στον Ταύρο (τετράγωνο).

Τόσο η Σελήνη όσο και η Αφροδίτη είναι πλανήτες που συνδέονται με τα συναισθήματα μας. Όταν σε μια συναστρία συνδέονται με κάποια όψη μεταξύ τους ενεργοποιούν τη φροντίδα, τη ζεστασιά, την ευαισθησία και την αγάπη προς τον σύντροφο μας. Θέλουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να νιώθει το ταίρι μας ότι το στηρίζουμε και το αγαπάμε. Το άτομο που έχει την Αφροδίτη γοητεύει την ψυχή του ατόμου με τη Σελήνη, ενώ η ζεστασιά που εκπέμπει το άτομο που έχει τη Σελήνη ενθαρρύνει το άτομο με την Αφροδίτη να δημιουργήσει δέσμευση μαζί του. Αυτές οι όψεις, δημιουργούν συναισθήματα χαράς, φέρνουν ηρεμία και αρμονία ανάμεσα στο ζευγάρι και βοηθούν επίσης στο να συγχωρεί ο ένας τον άλλο. Στις θετικές όψεις (τρίγωνο, σύνοδος) το ζευγάρι νιώθει εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Η φροντίδα και η κατανόηση ενισχύουν περαιτέρω τη σχέση. Στις αρνητικές όψεις υπάρχει κάτι στον τρόπο που πλησιάζει ερωτικά η Αφροδίτη τη Σελήνη, που την κάνει να νιώθει ιδιαίτερα ντροπαλή και αυτό μπορεί να την απογοητεύει. Αν μάθει η Αφροδίτη να είναι πιο υπομονετική μέχρι η Σελήνη να ανοιχτεί, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ευκολότερα. Από την άλλη, μπορεί να δημιουργηθούν συναισθήματα ζήλιας ή να έχουν κτητική συμπεριφορά και οι δυο τους, ο ένας απέναντι στον άλλο. Σε κάθε περίπτωση όμως, οποιαδήποτε όψη βοηθά η σχέση να δέσει περισσότερο.

 1. Η Σελήνη του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου – Συναισθηματική ευτυχία και δέσιμο!

Για παράδειγμα: Ο ένας έχει τη Σελήνη του στον Τοξότη και ο άλλος τον Δία του στον Τοξότη (στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή σύνοδος). Ο ένας έχει τη Σελήνη του στον Ταύρο και ο άλλος τον Δία του στην Παρθένο (τρίγωνο). Ο ένας έχει τη Σελήνη του στον Ταύρο και ο άλλος τον Δία του στον Σκορπιό (αντίθεση). Ο ένας έχει τη Σελήνη του στον Υδροχόο και ο άλλος τον Δία του στον Ταύρο (τετράγωνο).

Η όψη Σελήνης-Δία σε μια συναστρία ενισχύει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς αγάπης και το συναίσθημα ανάμεσα στο ζευγάρι. Φέρνει ευτυχία, ενώ ο ένας βγάζει στον άλλο μια τρομερή αίσθηση του χιούμορ. Ο ένας κάνει τον άλλο να γελά κι αυτό σίγουρα είναι ένας θετικός οιωνός, για να χτιστεί σε σωστές βάσεις η σχέση. Το γέλιο διώχνει την γκρίνια, τις αρνητικές σκέψεις και θεραπεύει! Είναι σίγουρα από τις καλύτερες όψεις που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι στην συναστρία του. Το άτομο που έχει τον Δία είναι σαν να κρύβει μέσα του ένα κλόουν, που στόχος του είναι να δει το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του άλλου. Όμως και το άτομο με τη Σελήνη δείχνει να στηρίζει με όλη του τη δύναμη την αυτοπεποίθηση του ατόμου με τον Δία, τα όνειρα και τους στόχους του, ενώ τον ενθαρρύνει να εξελιχθεί. Ο Δίας ακτινοβολεί θετική ενέργεια και ευτυχία και ακόμη και στις δύσκολες όψεις (τετράγωνο, αντίθεση) ενθαρρύνει τη Σελήνη να αποκτήσει μια πιο αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή. Η Σελήνη είναι δεκτική στην αισιοδοξία του Δία. Ακόμη και οι εντάσεις ηρεμούν γρήγορα, όταν είναι σε όψη αυτοί οι δυο πλανήτες σε μια συναστρία. Όταν η Σελήνη συνδέεται με τον Δία, τα άτομα χαλαρώνουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου! Τώρα στις δύσκολες όψεις (τετράγωνο, αντίθεση), που και πάλι δεν θεωρούνται προβληματικές, ίσως η Σελήνη είναι πιο απαιτητική από τον Δία ή μπορεί ο Δίας να προσπαθεί να επιβάλλει την υπεραισιοδοξία του, σε μια ακατάδεκτη Σελήνη.

 1. Ο Ερμής του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου – Εξαιρετική επικοινωνία – ανοιχτοί ορίζοντες στο ζευγάρι

Για παράδειγμα: Ο ένας έχει τον Ερμή του στον Τοξότη και ο άλλος τον Δία του στον Τοξότη (στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή σύνοδος). Ο ένας έχει τον Ερμή του στον Ταύρο και ο άλλος τον Δία του στην Παρθένο (τρίγωνο). Ο ένας έχει τον Ερμή του στον Ταύρο και ο άλλος τον Δία του στον Σκορπιό (αντίθεση). Ο ένας έχει τον Ερμή του στον Υδροχόο και ο άλλος τον Δία του στον Ταύρο (τετράγωνο).

Το χιούμορ είναι βασικό συστατικό στην επικοινωνία του ζευγαριού, με αυτή την όψη. Ακόμη και όταν στη ζωή μπορεί να προκύψουν δυσκολίες, ξέρουν κι οι δυο, πώς να τις διαχειριστούν από κοινού, χωρίς να χάνουν την καλή τους διάθεση και χωρίς να πέφτουν ψυχολογικά. Η επικοινωνία είναι βασικό στοιχείο σε ένα ζευγάρι, γιατί μπορεί να έχουν δυο άνθρωποι μια εξαιρετική σεξουαλική ζωή, αλλά αν λείπει η συνεννόηση, η καλή επικοινωνία, είναι δύσκολο να κρατήσουν τη σχέση για πολύ καιρό. Καλώς ή κακώς, εκτός από φυσικές ανάγκες έχουμε και ψυχικές και πνευματικές ανάγκες. Πρέπει σε μια σχέση να μπορούμε να εκφράζουμε και τις απόψεις και τα συναισθήματα μας, ακόμη κι αν δεν συμφωνούμε σε όλα με το ταίρι μας. Ο Ερμής στην αστρολογία είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας κι όταν σε μια σύγκριση ωροσκοπίων κάνει όψεις με τον Δία του άλλου ατόμου, τότε αυτό δημιουργεί ένα πλαίσιο θετικής ανταλλαγής ιδεών. Η επικοινωνία (Ερμής) συναντιέται με τον ενθουσιασμό (Δία) και τα αποτελέσματα μόνο ευνοϊκά μπορεί να είναι για το ζευγάρι. Στις δύσκολες όψεις (αντίθεση, τετράγωνο), μολονότι ούτε αυτές είναι προβληματικές, μπορεί ο Ερμής να νιώθει ότι ο σύντροφος του έχει ριζωμένες αντιλήψεις και ιδέες, που δεν αλλάζουν ή ότι συμπεριφέρεται σαν να έχει το αλάθητο. Αντίστοιχα, το άτομο με τον Δία μπορεί να θεωρεί ότι το άτομο που έχει τον Ερμή, ως ιδιαίτερα επικριτικό ή αυστηρό. Σε κάθε περίπτωση, οι όψεις Ερμή-Δία βοηθούν το ζευγάρι να πλατύνει τους ορίζοντες του και να κάνει πολλά ταξίδια μαζί!

 1. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου – Αυτοπεποίθηση, αμοιβαία εύνοια και κέρδος

Για παράδειγμα: Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Τοξότη και ο άλλος τον Δία του στον Τοξότη (στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή σύνοδος). Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Ταύρο και ο άλλος τον Δία του στην Παρθένο (τρίγωνο). Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Ταύρο και ο άλλος τον Δία του στον Σκορπιό (αντίθεση). Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Υδροχόο και ο άλλος τον Δία του στον Ταύρο (τετράγωνο).

Στην παραδοσιακή αστρολογία, η Αφροδίτη και ο Δίας θεωρούνται «ευεργέτες» πλανήτες, έτσι όταν ένα ζευγάρι τους έχει σε όψη μεταξύ τους (θετική ή αρνητική), σίγουρα πρόκειται για εξαιρετικά καλό οιωνό που θα φέρει καλοτυχία και στο ζεύγος. Καταρχήν κι οι δυο φαίνεται να απολαμβάνουν τις ίδιες δραστηριότητες, χόμπι, σπορ και να έχουν παρόμοια γούστα. Από την άλλη, αυτή η όψη ενισχύει την αυτοπεποίθηση και των δυο, την αισιοδοξία ακόμη και την υγεία. Υπάρχει αμοιβαία κατανόηση, συμπάθεια, αγάπη και ενθάρρυνση. Ο ένας είναι γενναιόδωρος απέναντι στον άλλο. Υπάρχει κάτι στον τρόπο που απευθύνεται ο Δίας στην Αφροδίτη, που την κάνει να νιώθει ότι λάμπει και της ενισχύει την αυτοπεποίθηση της. Αν πρόκειται για τον Δία του άντρα και την Αφροδίτη της γυναίκας σε όψη, αυτός ο άντρας της τονίζει την ομορφιά και τη γοητεία της, δεν ξεχνά ποτέ να της κάνει δώρα και να διασκεδάζει μαζί της. Αν συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή ο Δίας της γυναίκας σε όψη με την Αφροδίτη του άντρα, αυτή η γυναίκα ενισχύει την αυτοπεποίθηση του και μπορεί να του φέρει ακόμη και οικονομική τύχη. Ακόμη και στις δύσκολες όψεις (τετράγωνο, αντίθεση) οι δυο πλανήτες δουλεύουν καλά μαζί και εξακολουθούν να φέρνουν εύνοια στο ζευγάρι. Πιθανώς να υπάρχει μόνο μια διαφορά στα γούστα ή μπορεί η Αφροδίτη να ζηλεύει λίγο περισσότερο το άτομο που έχει τον Δία. Ή πιθανώς να υπάρχουν διαφορές και στο πως χειρίζονται τα κοινά οικονομικά τους.

 1. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Κρόνο του άλλου – Μακροχρόνια ασφάλεια

Για παράδειγμα: Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Τοξότη και ο άλλος τον Κρόνο του στον Τοξότη (στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή σύνοδος). Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Ταύρο και ο άλλος τον Κρόνο του στην Παρθένο (τρίγωνο). Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Ταύρο και ο άλλος τον Κρόνο του στον Σκορπιό (αντίθεση). Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Υδροχόο και ο άλλος τον Κρόνο του στον Ταύρο (τετράγωνο).

Σε μια σχέση, εκτός από την ανάγκη να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε, να είμαστε ερωτευμένοι, να περνάμε καλά, να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, έχουμε και την ανάγκη να νιώθουμε ασφαλείς με τον σύντροφο μας. Αυτή ακριβώς την ποιότητα στην σχέση προσφέρει μια όψη ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Κρόνο. Είναι πολύ πιθανόν με αυτή την όψη, όταν το ζευγάρι συναντιέται για πρώτη φορά να νιώθει ότι ξέρει ο ένας τον άλλο από πριν! Γι’ αυτό θεωρείται και μια από τις καρμικές όψεις σε ένα ζευγάρι, η συγκεκριμένη. Αυτή η αίσθηση οικειότητας που νιώθουν κι οι δυο, τους κάνει να νιώθουν απελευθερωμένοι και άνετοι. Συνήθως, αυτές τις όψεις τις απαντούμε σε ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί ή ακόμη έχουν παντρευτεί. Ο Κρόνος, είναι ο πλανήτης της σοβαρότητας και της δέσμευσης. Είναι ο πλανήτης που μας βάζει να ανταλλάζουμε όρκους πίστης και αμοιβαίας αφοσίωσης για μια ζωή. Όταν είναι σε αρμονική όψη με την Αφροδίτη (σύνοδος, τρίγωνο), αυτός ο συνδυασμός μπορεί να φέρει μακροημέρευση στη σχέση και οι υποσχέσεις που δίνει το ζευγάρι να κρατηθούν. Στις δύσκολες όψεις Αφροδίτης-Κρόνου (τετράγωνο, αντίθεση) τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και χρειάζεται προσοχή. Τα καλά νέα είναι ότι ακόμη και στις δύσκολες όψεις, ισχύει η έφεση για μακροχρόνιες σχέσεις, ίσως και για πάντα. Τα κακά νέα είναι ότι ο Κρόνος σχετίζεται με συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και θέματα ελέγχου στη σχέση. Ναι μεν το ζευγάρι μπορεί να μείνει για πάντα μαζί ή για πολύ, αλλά δεν σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητα και ευτυχισμένοι. Φυσικά αν υπάρχουν κι άλλες όψεις, όπως της Αφροδίτης με τον Δία π.χ. ταυτόχρονα στη σχέση, τα πράγματα δεν είναι ανάγκη να εξελιχθούν τόσο δύσκολα.

 1. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Ουρανό του άλλου – Ερωτική έλξη που διαρκεί για πάντα

Για παράδειγμα: Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Τοξότη και ο άλλος τον Ουρανό του στον Τοξότη (στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή σύνοδος). Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Ταύρο και ο άλλος τον Ουρανό του στην Παρθένο (τρίγωνο). Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Ταύρο και ο άλλος τον Ουρανό του στον Σκορπιό (αντίθεση). Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Υδροχόο και ο άλλος τον Ουρανό του στον Ταύρο (τετράγωνο).

Χρειαζόμαστε αγάπη, ευαισθησία, κατανόηση, καλή επικοινωνία, ασφάλεια, αλλά πώς ένα ζευγάρι θα διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του στον ερωτικό τομέα; Εδώ χρειαζόμαστε μια όψη ανάμεσα στην Αφροδίτη του ενός και τον Ουρανό του άλλου! Είναι η όψη που ο ένας δεν μπορεί στην κυριολεξία να πάρει τα μάτια του από τον άλλο. Αυτή η όψη, ανάμεσα στην Αφροδίτη του ενός και τον Ουρανό του άλλου, κάνει το ζευγάρι να νιώθει ερωτική αναστάτωση και να έρχεται συνέχεια σε επαφή με το συναίσθημα του. Συνήθως οι όψεις Αφροδίτης-Ουρανού, βρίσκονται σε ζευγάρια που ερωτεύονται κεραυνοβόλα ο ένας τον άλλο. Ο ένας νιώθει την απόλυτη έλξη για τον άλλο. Συνήθως ο Ουρανός είναι αυτός που βιώνει πρώτα τον κεραυνοβόλο έρωτα. Ο Ουρανός βρίσκει την Αφροδίτη ακαταμάχητη, γοητευτική. Η Αφροδίτη βρίσκει τον Ουρανό συναρπαστικό και δεν μπορεί να αδιαφορήσει για αυτό που της συμβαίνει. Στις εύκολες όψεις, όπως το τρίγωνο, η ερωτική ένταση μπορεί να κρατήσει και για μια ζωή, ενώ στη σύνοδο, την αντίθεση ή το τετράγωνο, η μακροβιότητα της σχέσης θα κριθεί κι από άλλους παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση και ιδιαίτερα στις δύσκολες όψεις, αυτό που πρέπει να θυμάται το ζευγάρι είναι ότι δεν πρέπει να χάνει την αυτονομία του και πρέπει ο ένας να παραχωρεί στον άλλο ζωτικό χώρο και ελεύθερο χρόνο, ώστε να ανανεώνεται το ενδιαφέρον τους.

 1. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Πλούτωνα του άλλου – Βαθύς, έντονος ερωτισμός

Για παράδειγμα: Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Τοξότη και ο άλλος τον του στον Τοξότη (στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή σύνοδος). Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Ταύρο και ο άλλος τον Ουρανό του στην Παρθένο (τρίγωνο). Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Ταύρο και ο άλλος τον Ουρανό του στον Σκορπιό (αντίθεση). Ο ένας έχει την Αφροδίτη του στον Υδροχόο και ο άλλος τον Ουρανό του στον Ταύρο (τετράγωνο).

Η όψη Αφροδίτης-Πλούτωνα σε μια συναστρία (επίσης από τη φύση της καρμική όψη) προσθέτει μυστήριο, βάθος συναισθήματος και ένταση στη σεξουαλικότητα του ζευγαριού. Η πράξη του έρωτα γίνεται μια εμπειρία ένωσης δυο ψυχών, που δεν μπορεί ούτε να εξηγηθεί ούτε να κατανοηθεί με τη λογική. Το ζευγάρι μπορεί μόνο να την νιώσει! Τις περισσότερες φορές, τα δυο άτομα έχουν πάλι μια ανεξήγητη αίσθηση οικειότητας μεταξύ τους, σαν να είχαν ξαναβρεθεί στο παρελθόν πάλι μαζί. Για όσους πιστεύουν στη μετενσάρκωση, πράγματι αυτοί οι δυο άνθρωποι που τους συνδέει μια όψη Αφροδίτης-Πλούτωνα, μπορεί να ξαναείχαν βιώσει σε μια παλιότερη ζωή κάποιο είδος σχέσης. Το άτομο με την Αφροδίτη είναι ιδιαίτερα δεκτικό και νιώθει τη δύναμη μεταμόρφωσης που φέρνει ο Πλούτωνας στη ζωή του. Στις εύκολες όψεις, όπως το τρίγωνο και τα δυο άτομα έχουν να πάρουν μαθήματα ζωής. Η Αφροδίτη μπορεί να γίνει πιο σοφή, να ανοιχτεί ψυχολογικά και να επικοινωνήσει τα συναισθήματα της με ειλικρίνεια και γενναιότητα, ενώ ο Πλούτωνας μπορεί να πάρει τα μαθήματα του, σχετικά με την υπομονή, την ευγένεια, το χιούμορ και την αυτοσυγκράτηση. Στις δύσκολες όψεις (όπως η σύνοδος, η αντίθεση ή το τετράγωνο), σίγουρα η σχέση μπορεί να δημιουργήσει πυροτεχνήματα! Υπάρχει τεράστια ένταση και πάθος, αλλά η εξέλιξη δεν είναι απαραίτητα ομαλή. Ο σύντροφος με τον Πλούτωνα μπορεί να δημιουργεί μια ανταγωνιστική και κουραστική ένταση στο άτομο με την Αφροδίτη ή να πιέζει περισσότερο με τις απαιτήσεις του το σύντροφο του. Επίσης μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη ζήλια κι από τις δυο πλευρές ή εμμονές, που βγαίνουν κατά τη διάρκεια της σχέσης. Αν το ζευγάρι δεν χειριστεί αυτά τα θέματα με υπομονή, ανθεκτικότητα και δεν μάθει να συγχωρεί, τότε μπορεί να υπάρχουν «ανοιχτές πληγές» και στους δύο.

 1. Ο Άρης του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου – Επιθυμίες που πραγματοποιούνται εύκολα

Για παράδειγμα: Ο ένας έχει τον Άρη του στον Τοξότη και ο άλλος τον Δία του στον Τοξότη (στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή σύνοδος). Ο ένας έχει τον Άρη του στον Ταύρο και ο άλλος τον Δία του στην Παρθένο (τρίγωνο). Ο ένας έχει τον Άρη του στον Ταύρο και ο άλλος τον Δία του στον Σκορπιό (αντίθεση). Ο ένας έχει την Άρη του στον Υδροχόο και ο άλλος τον Δία του στον Ταύρο (τετράγωνο).

Άλλη μια ευτυχής συγκυρία σε μια συναστρία, όταν συναντιούνται σε όψη ο Άρης και ο Δίας, ανάμεσα σε ένα ζευγάρι! Καταρχήν, με τις όψεις αυτών των δυο πλανητών επωφελείται ιδιαίτερα η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, αφού ενισχύουν την ερωτική επιθυμία. Λειτουργεί πιο φυσικά όταν είναι ο Δίας της γυναίκας σε όψη με τον Άρη του άντρα, χωρίς να σημαίνει ότι η όψη δεν κάνει καλό και στην αντίθετη περίπτωση. Επειδή ο Άρης όμως είναι το σύμβολο της αρρενωπότητας και της σεξουαλικής επιθυμίας, είναι καλύτερα να τον συναντάμε σε όψη από το αντρικό ωροσκόπιο. Όταν ο Άρης διεγείρεται με οποιαδήποτε όψη από τον Δία, βγάζει την παθιασμένη του πλευρά κι επίσης φαίνεται ότι αυτός ο άντρας είναι ικανός να επιτύχει τους στόχους του με τη βοήθεια της συντρόφου του. Πολλά υποσχόμενη είναι η όψη Άρη-Δία και στον οικονομικό τομέα. Οι αμοιβαίες όψεις των δυο πλανητών ενθαρρύνουν το ζευγάρι να κάνει πολλές δραστηριότητες μαζί, να έχουν μια δυναμική σχέση που ξεπερνά τα εμπόδια και φυσικά να έχουν και μια πλούσια ερωτική ζωή. Το άτομο με τον Δία βοηθά το άτομο με τον Άρη να επεκταθεί, να ενθουσιαστεί, ενώ το άτομο με τον Άρη βοηθά τον Δία να πιστέψει περισσότερο στις δυνάμεις του και να απαιτήσει περισσότερο από τη ζωή και τη σχέση. Στις δύσκολες όψεις, όπως το τετράγωνο και η αντίθεση, μπορεί το άτομο με τον Δία να έχει μια τάση «κηρύγματος» απέναντι στο άτομο με τον Άρη κι αυτό μπορεί να τον εξαγριώσει, ενώ το άτομο με τον Άρη μπορεί να φαίνεται στον Δία ότι εκνευρίζεται με το παραμικρό και δημιουργεί σκηνές για ασήμαντες αφορμές.

 1. Ο Δίας του ενός σε όψη με τον Κρόνο του άλλου – Σχέση που βασίζεται στη φιλία

Για παράδειγμα: Ο ένας έχει τον Δία του στον Τοξότη και ο άλλος τον Κρόνο του στον Τοξότη (στο ίδιο ζώδιο, δηλαδή σύνοδος). Ο ένας έχει τον Δία του στον Ταύρο και ο άλλος τον Κρόνο του στην Παρθένο (τρίγωνο). Ο ένας έχει τον Δία του στον Ταύρο και ο άλλος τον Κρόνο του στον Σκορπιό (αντίθεση). Ο ένας έχει τον Δία του στον Υδροχόο και ο άλλος τον Κρόνο του στον Ταύρο (τετράγωνο).

Μια ερωτική σχέση πρέπει να στηρίζεται και σε φιλικούς δεσμούς, για να διατηρηθεί περισσότερο. Είναι ιδιαίτερα θεμιτό ο σύντροφος να είναι και φίλος, να μπορεί να σας ακούσει όταν τον χρειάζεστε και επίσης να θέλει να σας βοηθήσει να εξελιχθείτε. Και τα δυο μέλη της συναστρίας, κερδίζουν από τις όψεις Δία-Κρόνου. Ο Δίας ως γνωστόν είναι ο πλανήτης της επέκτασης, της αισιοδοξίας, της στήριξης και της ευκαιρίας. Όταν σχηματίζει όψη με τον Κρόνο του συντρόφου σας, φαίνεται ότι έχετε τη διάθεση να μοιραστείτε τις αγωνίες, τους φόβους και τις ανησυχίες του κι επίσης να τον ενθαρρύνετε να επιτύχει τους στόχους του. Από την άλλη, ο Κρόνος ως πλανήτης του ρεαλισμού και της ασφάλειας προσφέρει σ’ αυτή την ένωση με τον Δία τη σοφία του, αλλά και τις συμβουλές του, προκειμένου οι στόχοι να γίνουν πραγματικότητα. Γιατί καλός είναι ο ενθουσιασμός που συνήθως έχει ο Δίας, χρειάζεται όμως σκληρή δουλειά και αφοσίωση που προσφέρει ο Κρόνος για να επιτευχθούν οι στόχοι και τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα. Ακόμη και στην οικονομική και επαγγελματική ζωή του ζευγαριού προσφέρουν οι όψεις Δία-Κρόνου, αφού ο ένας μπορεί να βοηθά τον άλλο και σ’ αυτούς τους τομείς.

Στις δύσκολες όψεις Δία-Κρόνου (τετράγωνο, αντίθεση) πιθανώς να υπάρχουν περιορισμοί από την πλευρά του Κρόνου, με πολλούς κανόνες και όρους που επιβάλλει στον Δία κι έτσι ίσως τον αποθαρρύνει από το να κυνηγήσει τα όνειρα του με σθένος. Ή μπορεί ο Δίας να θέλει να πάρει ρίσκα, χωρίς να έχει υπολογίσει τους κινδύνους και να ριψοκινδυνεύσει την ασφάλεια του συντρόφου του. Σε κάθε περίπτωση αν το ζευγάρι επικοινωνεί καλά, συζητά το κάθε του βήμα, ακόμη κι οι δύσκολες όψεις μπορεί να εξισορροπήσουν.