Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή του Αιγόκερου

Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή του Αιγόκερου

Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή του Αιγόκερου

Υπάρχουν σταθμοί στη ζωή του κάθε ανθρώπου που χαρακτηρίζουν την εξέλιξη και την πορεία του. Υπάρχουν και έρωτες που περνούν από τη ζωή και τον σημαδεύουν. Ο κάθε έρωτας που έχει περάσει είναι ένα αποτύπωμα του εαυτού του που χάθηκε μαζί του, σαν τον χρόνο που δεν σταματάει ποτέ να κυλάει. Κάθε σταθμός που έμεινε πίσω έφερε την εμπειρία και τη γνώση, κάθε νέος δημιουργεί την προσμονή και την ελπίδα. Για το ζώδιο του Αιγόκερου αυτά είναι τα ζώδια που μπορεί να γίνουν οι έρωτες σταθμοί της ζωής του.

ΤΑΥΡΟΣ

Η σιωπηλή δύναμη του Αιγόκερου είναι αυτό που κερδίζει την προσοχή ενός Ταύρου άμεσα, ενώ η προσήλωση και η επιμονή του Ταύρου γοητεύει εξ αρχής έναν σοβαρό με τις σχέσεις του Αιγόκερω. Και οι δύο δεν αποκλίνουν από τους στόχους τους και παραμένουν σταθεροί σε αυτό που θέλουν. Συνήθως αυτός που ξεκινάει το φλερτ ή τη σχέση είναι ο Αιγόκερως, καθώς παίρνει πιο εύκολα πρωτοβουλίες, παρόλο που ο Ταύρος τον κατευθύνει με τη διακριτική του δεκτικότητα. Καθώς και οι δύο εκτιμούν τη σπιτική ζωή δεν προτιμούν να ξοδεύουν τα βράδια τους σε μπαρ, στριμωγμένοι από φασαριόζικους θαμώνες, ενώ μπορούν να είναι στον δικό τους χώρο και να μοιράζονται ποιοτικό χρόνο με το αγαπημένο τους άτομο. Σε αυτά τα ζώδια δεν αρέσουν οι εντάσεις, προτιμούν να βάζουν την ενέργεια τους σε ό,τι τους κάνει να αισθάνονται σιγουριά. Ο Ταύρος είναι όμως πάντα πιο ανοιχτός στη διασκέδαση, βοηθώντας τον σύντροφό του να κάνει ένα διάλειμμα από τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα και να εκτιμήσει την καλή ζωή, ενώ παράλληλα φροντίζει για την ασφάλεια. Δεδομένου ότι αυτά τα ζώδια μοιράζονται τις ίδιες αξίες και όνειρα για το μέλλον, κάνουν μια σχέση με εξαιρετικές προοπτικές και διάρκεια. Θα παρέχουν ο ένας τον άλλον την εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια που χρειάζονται για να αισθάνονται άνετα και για αυτό συχνά συνθέτουν ένα ζευγάρι δύναμης. Αυτό γίνεται επειδή ο Αιγόκερως παρέχει τη σταθερότητα που αναζητά ο Ταύρος, ενώ εκείνος βοηθά τον Αιγόκερω να ανοιχτεί ερωτικά και συναισθηματικά. Το μειονέκτημα που μπορεί να μπει εμπόδιο στην ευτυχία τους είναι ότι και οι δύο παίρνουν όλα τα πράγματα τοις μετρητοίς, τα βλέπουν όλα πολύ σοβαρά και είναι πολύ πεισματάρηδες όταν διαφωνούν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ένα ζευγάρι Αιγόκερου-Παρθένου είναι το πάντρεμα δύο πολύ έξυπνων και ευσυνείδητων ατόμων που είναι ξεχωριστοί με τους δικούς τους τρόπους. Αυτοί οι δύο μπορεί είναι η επιτομή του στυλ και έχουν αμφότεροι την αίσθηση του σκοπού στη ζωή τους. Θα έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να υποστηρίξουν τις φιλοδοξίες, όχι μόνο τις δικές τους, αλλά και του συντρόφου τους. Αυτό το ζευγάρι δημιουργεί ζήλια και θαυμασμό στο πέρασμα του. Ένας Παρθένος άλλωστε, είναι εξίσου παθιασμένος με το στυλ και τη καριέρα του, όσο ακριβώς είναι κι ένας Αιγόκερως με τα δικά του. Αυτά τα ζώδια θα αφήσουν μεταξύ τους αρκετό χώρο για να αναπνέουν. Δεν πρόκειται να καταπιέσουν ή να κρατήσουν ο ένας τον άλλον πίσω. Στην πραγματικότητα, θα υποστηρίξουν και θα ενθαρρύνουν τα πιο μεγάλα όνειρά του άλλου. Όταν συναντηθούν, οτιδήποτε έχουν ονειρευτεί μπορεί να συμβεί. Ο Παρθένος μπορεί να εκτιμήσει την ένταση και την αφοσίωση του Αιγόκερου, ενώ εκείνος λατρεύει τον διαισθητικό χαρακτήρα και την προσήλωση του συντρόφου του στη λεπτομέρεια. Θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να χαλαρώσει ερωτικά, διότι ως ζώδια της γης χρειάζονται χρόνο για να ανοιχτούν πλήρως. Η σχέση τους θα αφορά την ανάπτυξη και την επίτευξη. Θα γίνουν η καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού τους, για να κάνουν τον άλλον, αλλά και τον εαυτό τους ευτυχισμένο. Η σχέση τους χρειάζεται όμως φροντίδα όταν η προσοχή τους στρέφεται προς την καριέρα, γιατί μπορεί και οι δύο κατά καιρούς να την παραμελήσουν. Χρειάζεται επίσης και λίγη περιπέτεια και δράση πού και πού στη ζωή τους για να μη βαλτώσει ο έρωτας τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καθώς είναι αντίθετα ζώδια υπάρχει ισχυρή έλξη μεταξύ τους, αλλά και μία αντίστοιχη απώθηση. Αυτό όμως είναι μία συνταγή πάθους. Όταν συναντιούνται το πάθος ξυπνά και τους οδηγεί να γίνουν εραστές. Η επιμονή και η υπομονή του Αιγόκερου επιτρέπει στον Καρκίνο να χαλαρώσει, ώστε να μπορέσει να αισθανθεί την ερωτική επιθυμία για να μπει στη διεργασία να ξεκινήσει μια σχέση. Ο Αιγόκερως χρειάζεται κάποιον που να φορτίζεται εσωτερικά, αλλά και κάποιον που δεν αντιμετωπίζει τον έρωτα ελαφρά. Υπάρχουν εκπρόσωποι του Αιγόκερου που έχουν πολλές ερωτικές εμπειρίες, αλλά πιθανότατα δεν θα παραμείνουν με κάποιον που δεν είναι αισθηματίας και άτομο για σπίτι και οικογένεια όταν πρόκειται για σοβαρές σχέσεις. Ούτε φυσικά ο Καρκίνος θέλει επιπολαιότητες στις σχέσεις του. Θα προτιμούσε να χτίσει δεσμούς με κάποιον που μπορεί να εμπιστευτεί και να έχει μέλλον μαζί του. Αυτό το ζευγάρωμα λειτουργεί τέλεια, επειδή συναισθηματικά επιθυμούν το ίδιο πράγμα. Η ερωτική τους χημεία είναι πάρα πολύ δυνατή, αν και ο Καρκίνος συχνά αποτραβιέται στο καβούκι του ή αποφεύγει τις επαφές όταν γίνεται κυκλοθυμικός. Ευτυχώς όμως ο Αιγόκερως συνήθως διαθέτει Ιώβειο υπομονή και έτσι απλά περιμένει να περάσει αυτή του η φάση. Μαζί είναι σε θέση να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλον εντελώς, οπότε δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν ιδιαίτερα. Επειδή αισθάνονται τόσο άνετα, θα είναι εύκολο για αυτούς να χτίσουν μια όμορφη ζωή μαζί. Αν ο Αιγόκερως καταλάβει ότι ο σύντροφός του είναι πολύ συναισθηματικός και χρειάζεται πολλή κατανόηση, προσοχή και ευαισθησία, και αν ο Καρκίνος προσπαθήσει να μην φέρεται πολύ εγωιστικά στη σχέση, διότι οι συναισθηματικοί εκβιασμοί πεισμώνουν έναν Αιγόκερω και κάποια στιγμή μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα, τότε έχουν όλες τις πιθανότητες επιτυχίας με το μέρος τους.

ΙΧΘΥΕΣ

Είναι ένα πολύ ταιριαστό ζευγάρι μεταξύ τους, καθώς και οι δύο είναι ειλικρινείς ευγενικοί και ευαίσθητοι. Ο Αιγόκερως ξέρει πώς να φέρεται όμορφα στον σύντροφό του και ο Ιχθύς αντιλαμβάνεται τη φύση και τις λεπτές διαθέσεις του συντρόφου του, κάτι που κάνει αυτή τη σχέση να ρέει με ευκολία. Τα δύο αυτά ζώδια αγαπούν και αποδέχονται το ένα το άλλο για αυτό που είναι και δημιουργούν μια ασφαλή και άνετη ζωή, όπου μπορούν να προοδεύσουν και να ευτυχήσουν. Με το να είναι γενναιόδωροι και δεκτικοί, δεν γίνονται απαιτητικοί, και αυτό συνεπάγεται μια υγιή σχέση. Και τα δύο αυτά ζώδια είναι ιδιαίτερα φιλομαθή και έξυπνα. Έχουν πολλές γνώσεις και είναι πάντα πρόθυμοι να μάθουν περισσότερα, γι’ αυτό δεν θα ξεμείνουν ποτέ από θέματα ενδιαφέροντος. Θα μπορούν να συζητήσουν οτιδήποτε, από πολιτική, φαγητό, μέχρι μουσική. Επίσης ταιριάζουν στο ερωτικό κομμάτι. Θα ξέρουν ακριβώς πώς να κάνουν ο ένας τον άλλον ευτυχισμένο. Δεδομένου ότι λειτουργούν καλά τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε φυσικό επίπεδο, η σχέση τους έχει τη δυνατότητα να διαρκέσει μια ζωή, αρκεί να παραμείνουν ειλικρινείς μεταξύ τους και να διατηρήσουν ανοιχτή την επικοινωνία. Μερικές φορές ο Αιγόκερως απορροφημένος με τις φιλοδοξίες του κάνει τον Ιχθύ να αισθάνεται μοναξιά, ή τον επικρίνει γιατί θεωρεί ότι δεν έχει κίνητρα και στόχους όπως αυτός, με αποτέλεσμα να τρυπώσουν αμφιβολίες και καταπιεσμένος θυμός που κινδυνεύουν να χαλάσουν μια τόσο όμορφη σχέση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Υπάρχει μία ισχυρή έλξη που γεννιέται από τον θαυμασμό για την εργατικότητα, τη φιλοδοξία και την προσωπικότητα ανάμεσα στους εκπροσώπους του ίδιου ζωδίου. Μια όμως σχέση μεταξύ τους θα μπορούσε να προχωρήσει μόνο όταν εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος από κάθε άποψη. Έχοντας παρόμοιο τρόπο σκέψης για τα περισσότερα πράγματα, μπορεί να βρεθούν να συμπληρώνουν ο ένας τις προτάσεις του άλλου. Η συμβατότητα μεταξύ τους δίνει μια από τις πιο εκλεκτικές και πνευματώδεις ερωτικές φιλίες. Όμως, ακόμη και παρά την τόση αμοιβαιότητα μπορεί να μην βγαίνουν αρκετά, ή να διασκεδάζουν απαραίτητα πολύ μαζί. Λόγω της απόμακρης και σοβαρής φύσης τους μπορεί να λείπει αυθορμητισμός, με αποτέλεσμα η σχέση να καθυστερεί να φτάσει εκεί που πρέπει να πάει. Αν και ερωτικά είναι δυναμίτες, μπορεί να χρειάζεται να επικοινωνήσουν ή να δώσουν περισσότερη προσοχή στις ανάγκες του συντρόφου τους μέχρι να επιτύχουν την αρμονία. Ενεργειακά οι Αιγόκεροι επωφελούνται από άλλα ζώδια περισσότερο από ό,τι μεταξύ τους. Το πρόβλημα τους δεν είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης, αλλά οι ατελείωτες σιωπές στις οποίες μπορεί να χαθούν. Αν δημιουργήσουν αυτήν την τεταμένη ατμόσφαιρα όταν δεν προσπαθούν να επικοινωνήσουν και οι δύο θα γεμίσουν απωθημένα, σε τέτοιο σημείο που μπορεί να ξεχάσουν ποιος είναι στην πραγματικότητα ο σύντροφός τους. Από την άλλη, θέλουν πάντα να κάνουν το σωστό, διότι είναι τα πιο δίκαια και υπεύθυνα ζώδια, γι’ αυτό ποτέ δεν θα πληγώσουν εσκεμμένα τον σύντροφό τους. Οι Αιγόκεροι αισθάνονται αμοιβαιότητα στη σχέση τους, διότι καταβάλουν συνήθως την ίδια προσπάθεια και ενέργεια στη σχέση με τον σύντροφό τους. Το να κάνουν τα πράγματα πιο ξεκάθαρα ο ένας για τον άλλον και να προσφέρουν πολλά, είναι αυτό που τους ενώνει περισσότερο.