Ερωτικές προβλέψεις εβδομάδας 20/12/2021 – 26/12/2021

Ερωτικές προβλέψεις εβδομάδας

Ερωτικές προβλέψεις εβδομάδας 20/12/2021 – 26/12/2021

Η γιορτινή εβδομάδα των Χριστουγέννων ξεκινάει αρκετά επεισοδιακά για τα αισθηματικά μας, καθώς στις 20/12/2021 η Αφροδίτη ξεκινάει την ανάδρομη πορεία της στο ζώδιο του Αιγόκερου και μέχρι τις 28/01/2022 θα μας βάλει σε μια διαδικασία επανεξέτασης των σχέσεων μας. Θα αναρωτηθούμε εάν λαμβάνουμε ευχαρίστηση και ικανοποίηση μέσα στις σχέσεις μας και δεν αποκλείεται μέσα σε αυτό το διάστημα να υπάρξουν χωρισμοί, ψυχρότητα ή απόρριψη από ή προς το ταίρι σας, ενώ άλλοι μπορεί να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επανασυνδεθείτε με πρώην και γενικώς να κλείσετε εκκρεμότητες από το παρελθόν. Την ίδια ημέρα, λίγο πριν ο Ήλιος εγκαταλείψει το ζώδιο του Τοξότη, θα σχηματίσει ένα αρκετά ευνοϊκό εξάγωνο με τον Δία από τον Υδροχόο, μια όψη που θα φέρει αισιοδοξία, θετική διάθεση και ευκαιρίες για ευχάριστες γνωριμίες ή για ένα ταξίδι. Στις 21/12/2021 η είσοδος του Ήλιου στο αυστηρό ζώδιο του Αιγόκερου θα μας προσγειώσει στην πραγματικότητα. Τώρα θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις καταστάσεις πιο ώριμα και ρεαλιστικά και ενώ αυτή η περίοδος μπορεί να μην χαρακτηρίζεται από έξαψη και πάθος, θα μας δώσει την ευκαιρία να υλοποιήσουμε τα σχέδια μας και κυρίως να αποδείξουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας στους άλλους. Στις 24/12/2021 θα πραγματοποιηθεί το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού για τρίτη φορά φέτος, μία όψη η οποία μας επηρεάζει τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό το απαιτητικό τετράγωνο φέρνει μια αλλαγή η οποία με κάποιο τρόπο θα περιορίσει την ελευθερία μας ή μια αναπάντεχη εξέλιξη η οποία θα καταρρίψει όλα όσα έχουμε χτίσει έως τώρα και θεωρούσαμε δεδομένα. Προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και κυρίως να είστε ανοιχτοί στις συνταρακτικές αλλαγές που είναι προ των πυλών και όχι να αντιστέκεστε σε αυτές. Ανήμερα των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά η σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερου, με την Αφροδίτη πλέον σε ανάδρομη πορεία, και θα επαναφέρει ζητήματα που μας απασχόλησαν γύρω στις 11/12/2021. Εάν είστε αδέσμευτοι, θα έχετε έντονη σεξουαλική διάθεση και δεν αποκλείεται να εμπλακείτε σε έντονες ερωτικές περιπέτειες ή σε ίντριγκες, οι οποίες μπορεί να σας φέρουν σε επαφή με σκοτεινές πλευρές και συναισθήματα που ίσως να σας φέρουν σε δύσκολη θέση. Οι δεσμευμένοι θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα, καθώς μπορεί να υπάρξουν παιχνίδια εξουσίας, σκηνές ζηλοτυπίας ή παρασκηνιακές κινήσεις, οι οποίες θα κλονίσουν την εμπιστοσύνη μέσα στις σχέσεις. Προσπαθήστε να διοχετεύσετε δημιουργικά την έντονη αυτή ενέργεια και την παθιασμένη διάθεση των γιορτινών ημερών και να έρθετε πιο κοντά στους αγαπημένους σας, αντιμετωπίζοντας τους ως συμμάχους και όχι ως εχθρούς. Καλά Χριστούγεννα!

ΚΡΙΟΣ

Η εβδομάδα ξεκινάει με μια θετική νότα για εσάς, καθώς το ευνοϊκό εξάγωνο Ήλιου-Δία στις 20/12 θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε την αυτοπεποίθηση σας και την αισιοδοξία σας και θα σας κάνει πιο κοινωνικούς και ευδιάθετους. Δεν αποκλείεται να κάνετε μια ενδιαφέρουσα γνωριμία μέσα από το διαδίκτυο ή μέσω μιας παρέας, ενώ οι δεσμευμένοι μπορείτε τώρα να οργανώσετε ένα ταξίδι με το ταίρι σας και να περάσετε ευχάριστες στιγμές. Ωστόσο, εξαιτίας της έντονης κινητικότητας στο ζώδιο του Αιγόκερου αυτές τις ημέρες, πολλοί από εσάς έχετε εστιάσει στην καριέρα και στο κυνήγι των κοινωνικών σας στόχων και ίσως έχετε παραμελήσει τον σύντροφο και τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Προσπαθήστε να κρατήσετε τις ισορροπίες και να είστε πιο εκφραστικοί και θερμοί απέναντι στο ταίρι σας, διότι δεν αποκλείεται να έρθετε αντιμέτωποι με παράπονα. H σύνοδος της ανάδρομης Αφροδίτης με τον Πλούτωνα στις 25/12 μπορεί να σας κάνει αμείλικτους και σκληρούς απέναντι στους άλλους και θα νιώσετε την ανάγκη να κερδίσετε το πάνω χέρι στη σχέση σας. Ωστόσο, θα είναι καλό να έχετε στο μυαλό σας ότι μια επιτυχημένη σχέση βασίζεται στην ισότητα και γι’ αυτό θα πρέπει να απέχετε από συμπεριφορές οι οποίες διαταράσσουν τις ισορροπίες και δεν επιτρέπουν στους άλλους να σας προσεγγίσουν.

ΤΑΥΡΟΣ

Η είσοδος του Ήλιου στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 21/12 θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε την αισιοδοξία σας και την πίστη στον εαυτό σας και δεν αποκλείεται κάποιοι από εσάς να οργανώσετε ένα ταξίδι με το ταίρι σας ή να αναζωπυρώσετε τη σχέση σας με ένα άτομο το οποίο βρίσκεται στο εξωτερικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχετε διάθεση για νέες περιπέτειες και δεν θα διστάσετε να πάρετε ρίσκα και εάν είστε αδέσμευτοι να κάνετε νέες γνωριμίες οι οποίες θα σας ανανεώσουν. Ωστόσο, ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, η Αφροδίτη, ξεκινάει στις 20/12 την ανάδρομη πορεία της στο ζώδιο του Αιγόκερου μέχρι τις 28/1 και θα σας βάλει σε μια διαδικασία να αναθεωρήσετε τι δίνει νόημα στη ζωή σας και ποιοι άνθρωποι είναι εκείνοι που σας βοηθάνε να εξελιχθείτε ή σας κρατάνε στάσιμους. Μάλιστα, η σύνοδος που θα σχηματίσει με τον Πλούτωνα την ημέρα των Χριστουγέννων μπορεί να φέρει κοντά σας κάποια άτομα, τα οποία θα σας παθιάσουν σε πνευματικό επίπεδο και θα σας δώσουν ένα νέο όραμα και μια νέα προοπτική. Είναι σημαντικό να αποδεχτείτε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που εμφανίζονται και να πάψετε να είστε προσκολλημένοι σε ανθρώπους και καταστάσεις που σας πάνε πίσω.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το εξάγωνο Ήλιου-Δία στις 20/12 έρχεται για να ανανεώσει τις σχέσεις σας, να κατευνάσει τα πνεύματα και να σας δείξει τον τρόπο για να συμφιλιωθείτε με το ταίρι σας, ειδικά εάν το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν εντάσεις. Οι αδέσμευτοι θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, καθώς μια νέα γνωριμία μπορεί να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση σας στα ύψη και να σας κάνει να βγάλετε προς τα έξω τον καλύτερο σας εαυτό. Ωστόσο, η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω από τις 20/12 θα φέρει αρκετούς από εσάς αντιμέτωπους με κάποιο δίλημμα μέσα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Με τη σύνοδο μεταξύ ανάδρομης Αφροδίτης και Πλούτωνα στις 25/12 είναι πολύ πιθανό να έρθουν στην επιφάνεια κάποιες αποκαλύψεις οι οποίες θα κλονίσουν την εμπιστοσύνη σας μέσα στις σχέσεις σας. Φοβίες, ανασφάλειες και ανάγκη για έλεγχο και εξουσία μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο και να διαταράξουν τις ισορροπίες και δεν αποκλείεται να εμφανιστεί ένας/μία πρώην ο/η οποίος/α θα σας αναστατώσει. Είναι σημαντικό να κάνετε μια ενδοσκόπηση και να αναρωτηθείτε τι αλλαγές πρέπει να γίνουν προκειμένου να αισθάνεστε περισσότερη ασφάλεια μέσα στις σχέσεις σας και τι κεφάλαια πρέπει να κλείσετε οριστικά για να απαλλαγείτε από αρνητικά συναισθήματα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι διαπροσωπικές σας σχέσεις ή ο γάμος σας βρίσκονται στο στόχαστρο αυτή την εβδομάδα, καθώς η Αφροδίτη γυρίζει σε ανάδρομη πορεία στις 20/12 στο ζώδιο του Αιγόκερου. Το επόμενο διάστημα μπορεί να μην είναι το κατάλληλο για να κάνετε μια νέα σχέση ή για να προχωρήσετε ένα βήμα παρακάτω, όμως είναι ιδανικό για να επαναξιολογήσετε τις καταστάσεις και να αναλογιστείτε εάν ικανοποιούνται οι ανάγκες σας μέσα στις σχέσεις σας ή αν θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές. Από τις 21/12 περνάει και ο Ήλιος στο ζώδιο του Αιγόκερου και η προσοχή σας θα είναι στραμμένη περισσότερο στους άλλους, παρά στον εαυτό σας. Εάν είστε μόνοι θα νιώσετε έντονη την ανάγκη για συντροφικότητα, ενώ οι δεσμευμένοι θα ψάξετε τρόπους για να βελτιώσετε τις σχέσεις σας και να έρθετε πιο κοντά στο ταίρι σας. Ωστόσο, δεν θα κυλήσουν όλα ρόδινα και ομαλά, καθώς η σύνοδος της ανάδρομης Αφροδίτης με τον Πλούτωνα στις 25/12 έρχεται να φέρει συνταρακτικές αλλαγές και συνειδητοποιήσεις μέσα στις σχέσεις σας. Κάποιοι από εσάς μπορεί να αποφασίσετε να λήξετε μια κατάσταση η οποία δεν προχωράει εδώ και καιρό, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να επιβληθείτε στο ταίρι σας σε μια προσπάθεια να αποκτήσετε το πάνω χέρι. Προσπαθήστε να δείτε ρεαλιστικά και αποστασιοποιημένα τις καταστάσεις και μην αφήσετε τις ανασφάλειες και τις εμμονές να σας παρασύρουν σε σκοτεινά μονοπάτια.

ΛΕΩΝ

Η εβδομάδα αυτή ξεκινάει με ευχάριστη και ερωτική διάθεση, μιας και στις 20/12 το εξάγωνο Ήλιου-Δία θα φέρει έναν αέρα ανανέωσης και αισιοδοξίας. Έχετε την τύχη με το μέρος σας και θα μπορέσετε εύκολα να προσεγγίσετε και να κατακτήσετε το αντικείμενο του πόθου σας. Εάν βρίσκεστε σε σχέση εκμεταλλευτείτε αυτή την ημέρα για να περάσετε ευχάριστες στιγμές με το ταίρι σας και να εκφράσετε τις επιθυμίες σας. Στις 24/12 πραγματοποιείται το σκληρό τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, το οποίο με κάποιο τρόπο θα λειτουργήσει αφυπνιστικά για εσάς. Εάν αισθάνεστε ότι μια κατάσταση είναι στάσιμη εδώ και πολύ καιρό και παρά τις προσπάθειες δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, τώρα ήρθε η ώρα για μια ριζική αλλαγή ή ακόμα και για έναν χωρισμό. Όσο δύσκολες κι επίπονες μπορεί να είναι οι απρόσμενες αλλαγές που έρχονται, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τις δεχτείτε και να μην επιμένετε σε καταστάσεις οι οποίες σας καταπιέζουν και δεν σας επιτρέπουν να εξελιχθείτε. Εάν είστε ελεύθεροι ίσως αυτό το διάστημα να έρθετε αντιμέτωποι με το φόβο της δέσμευσης ή τον φόβο της απόρριψης και να μην τολμάτε να κάνετε το επόμενο βήμα σε μια νέα γνωριμία. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και να μην παρασυρθείτε σε ακρότητες και παρορμητικές κινήσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το εξάγωνο Ήλιου-Δία στις 20/12 ευνοεί ιδιαίτερα θέματα που σχετίζονται με το σπίτι και την οικογένεια σας και θα σας φέρει πιο κοντά με τον σύντροφο και τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Είναι μια ιδανική ευκαιρία να λύσετε τις διαφορές σας και να κατανοήσετε ο ένας τα συναισθήματα και τις ανάγκες του άλλου, χωρίς να συγκρουστείτε ή να έρθετε σε αντιπαράθεση. Ωστόσο, την ίδια ημέρα η Αφροδίτη γυρίζει σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Αιγόκερου, όπου θα παραμείνει έως και τις 28/1. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα καλείστε να επαναπροσδιορίσετε τις ερωτικές σας σχέσεις και να αναλογιστείτε εάν περνάτε καλά σε αυτές και κυρίως εάν είστε ο εαυτός σας. Αν, από την άλλη, αισθάνεστε περιορισμένοι και δεν ικανοποιούνται οι επιθυμίες σας, τότε δεν αποκλείεται να αποφασίσετε να απομακρυνθείτε ή έστω να βάλετε τα όρια σας. Η ημέρα των Χριστουγέννων θα χρωματιστεί από την παθιασμένη σύνοδο Αφροδίτης-Πλούτωνα, η οποία θα αναζωπυρώσει πάθη και μπορεί να φέρει ζήλιες, εντάσεις και παρασκηνιακές κινήσεις με σκοπό να πάρετε τον έλεγχο στα χέρια σας. Προσπαθήστε να αξιοποιήσετε δημιουργικά την έξαψη αυτών των ημερών και να μην υποκύψετε σε παιχνίδια εξουσίας τα οποία θα είναι ψυχοφθόρα για εσάς.

ΖΥΓΟΣ

To εξάγωνο Ήλιου-Δία στις 20/12 σας κάνει ιδιαίτερα εκφραστικούς και επικοινωνιακούς στην αρχή της εβδομάδας και δεν αποκλείεται να φέρει ένα ευχάριστο νέο ή μια γνωριμία με ένα άτομο το οποίο θα σας ανεβάσει την αυτοπεποίθηση. Εάν είστε σε σχέση είναι μια ιδανική ευκαιρία να κάνετε μια κουβέντα συμφιλίωσης με το ταίρι σας και να εκφράσετε ανοιχτά όλα όσα έχετε στο μυαλό σας. Την ίδια ημέρα ο κυβερνήτης σας, η Αφροδίτη, θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω, όπου θα παραμείνει έως τις 28/1. Αυτό σημαίνει ότι καλείστε να μπείτε σε μια διαδικασία αναθεώρησης και να αναλογιστείτε ποιοι άνθρωποι σας στηρίζουν και είναι δίπλα σας πραγματικά και ποιοι δεν έχουν πλέον θέση στη ζωή σας. Οφείλετε στον εαυτό σας να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα, προκειμένου να χτίσετε τη ζωή σας και τις σχέσεις σας επάνω σε πιο γερές βάσεις και κυρίως να αισθάνεστε συναισθηματικά ασφαλείς. Το απαιτητικό τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού που θα πραγματοποιηθεί στις 24/12 αποτελεί ένα είδος δοκιμασίας για τις ερωτικά σας, καθώς θα φανεί ποια γνωριμία μπορεί να περάσει στο επόμενο στάδιο και να εξελιχθεί σε κάτι πιο ουσιαστικό και ποιοι άνθρωποι δεν αξίζουν πλέον την προσοχή και την ενέργεια σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με την Αφροδίτη να γυρίζει ανάδρομη στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 20/12, οι κοινωνικές επαφές σας και η επικοινωνία σας με τους άλλους μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Είναι πολύ πιθανό να σας βασανίζουν αρκετά ερωτήματα τώρα και να αισθάνεστε ότι είναι δύσκολο να βρείτε τις απαντήσεις ή ότι οι άλλοι παίζουν με το μυαλό σας. Είναι γεγονός ότι οι συζητήσεις τώρα οδηγούν σε αδιέξοδο και θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι να έρθουν στο φως τα δεδομένα και να ξεκαθαρίσει το τοπίο, πριν βγάλετε οριστικά συμπεράσματα. Το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού στις 24/12 θα φέρει οριστικά ξεκαθαρίσματα και αλλαγές που αφορούν τον χώρο του σπιτιού και την οικογένεια σας. Κάποιοι από εσάς μπορεί να αποφασίσετε να επισημοποιήσετε τη σχέση σας, ενώ άλλοι θα συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να αποδεσμευτείτε από ανθρώπους και να μείνετε μακριά από σχέσεις εξάρτησης. Με τη σύνοδο μεταξύ ανάδρομης Αφροδίτης και Πλούτωνα στις 25/12 είναι πιθανό να έρθουν στην επιφάνεια εμμονές και αρνητικές σκέψεις, οι οποίες δεν θα σας βοηθήσουν να δείτε ξεκάθαρα τις καταστάσεις. Προσπαθήστε να κάνετε έναν ειλικρινή διάλογο με το ταίρι σας ή με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει και ακούστε τη δική τους πλευρά πριν βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις εν θερμώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Λίγο πριν εγκαταλείψει το δικό σας ζώδιο, ο Ήλιος θα σχηματίσει ένα όμορφο εξάγωνο με τον Δία στις 20/12. Αυτό θα σας χαρίσει θετική διάθεση, αισιοδοξία και θα εκτοξεύσει την αυτοπεποίθηση σας στα ύψη. Εάν λοιπόν είχατε σκοπό να βγείτε με ένα πρόσωπο που σας ενδιαφέρει ή να κάνετε μια σημαντική κουβέντα με το ταίρι σας, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Είτε είστε σε σχέση είτε όχι θα μπορέσετε να βρείτε τρόπους για να ανανεωθείτε και να περάσετε ευχάριστες στιγμές. Το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού στις 24/12 θα βαρύνει αρκετά το κλίμα, καθώς θα σας φέρει αντιμέτωπους με σκληρές συνειδητοποιήσεις και αλήθειες που αποφεύγατε να αντικρίσετε. Προσέξτε ιδιαίτερα τις συζητήσεις και τις επαφές σας γύρω από αυτές τις ημέρες, καθώς είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ένταση και να έρθετε ακόμα και σε ρήξη με τους άλλους. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ποιες καταστάσεις σας περιορίζουν και σας καταπιέζουν και να βρείτε διεξόδους προκειμένου να αισθανθείτε ξανά ο εαυτός σας. Η σύνοδος της ανάδρομης Αφροδίτης με τον Πλούτωνα στις 25/12 μπορεί να φέρει εντάσεις με τον σύντροφο σας γύρω από ένα οικονομικό θέμα ή μια κτητική διάθεση και άρνηση συμβιβασμού, επομένως προσπαθήστε να είστε πιο δεκτικοί και διαλλακτικοί και να μπείτε στη θέση του άλλου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αυτή την εβδομάδα είστε επίσημα οι πρωταγωνιστές, καθώς ξεκινάει ο μήνας των γενεθλίων σας και γενικώς υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο δικό σας ζώδιο. Στις 20/12 η Αφροδίτη ξεκινάει την ανάδρομη πορεία της και μέχρι τις 28/1 καλείστε να αναθεωρήσετε τον τρόπο που σχετίζεστε με τους άλλους και να δείτε τι πρωτοβουλίες πρέπει να πάρετε προκειμένου να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Κάποιοι από εσάς μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να αλλάξετε τρόπο δράσης και να επικεντρωθείτε περισσότερο στον εαυτό σας και στις επιθυμίες σας. Κάποιοι άλλοι μπορεί να αποφασίσετε να κάνετε ριζικές αλλαγές μέσα στις σχέσεις σας ή ακόμα και να απομακρυνθείτε από άτομα τα οποία δεν σας αφήνουν χώρο να εκφραστείτε. Η σύνοδος της ανάδρομης Αφροδίτης με τον Πλούτωνα στις 25/12 στο δικό σας ζώδιο, θα σας δώσει τη δυνατότητα να πάρετε στα χέρια σας τον έλεγχο των καταστάσεων και να ορίσετε τους δικούς σας κανόνες στο ερωτικό παιχνίδι. Δεν θα δεχτείτε λοιπόν να συμβιβαστείτε και να υποχωρήσετε εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα σας από τους άλλους. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην υποκύψετε σε παιχνίδια εξουσίας και να μείνετε μακριά από εμμονικές ή αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές οι οποίες θα σας κοστίσουν και θα σας κάνουν να χάσετε το δίκιο σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η εβδομάδα ξεκινάει αρκετά ανάλαφρα και ευχάριστα για εσάς, καθώς ο Ήλιος θα σχηματίσει εξάγωνο με τον Δία από το δικό σας ζώδιο στις 20/12, μια όψη η οποία θα σας χαρίσει αυτοπεποίθηση και θετική διάθεση. Εάν είστε αδέσμευτοι θα έχετε αρκετές ευκαιρίες για γνωριμίες και δεν αποκλείεται μέσω μιας παρέας να γνωρίσετε ένα άτομο με το οποίο θα σας συνδέουν κοινά ενδιαφέροντα και στόχοι. Στην πορεία της εβδομάδα το κλίμα θα βαρύνει αρκετά, καθώς στις 24/12 θα πραγματοποιηθεί το σκληρό τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, το οποίο θα φέρει εσωτερικές συγκρούσεις. Από τη μία θα αισθάνεστε ότι πρέπει να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις και στις δεσμεύσεις σας απέναντι στους άλλους, αλλά από την άλλη θα έχετε έντονη επιθυμία να σπάσετε δεσμά και να απομακρυνθείτε από ανθρώπους οι οποίοι σας καταπιέζουν. Προσπαθήστε να βρείτε μια χρυσή τομή ανάμεσα στην ανάγκη σας για ανεξαρτησία και στην ανάγκη σας για σταθερότητα, αποφεύγοντας σπασμωδικές κινήσεις οι οποίες θα φέρουν ρήξεις. Η ημέρα των Χριστουγέννων χρωματίζεται από τη σύνοδο της ανάδρομης Αφροδίτης με τον Πλούτωνα και θα σας δώσει τη δυνατότητα να εστιάσετε στον εσωτερικό σας κόσμο και στα βαθύτερα συναισθήματα σας. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να αντιμετωπίσετε τις ανασφάλειες, τις φοβίες σας και τις παράλογες σκέψεις σας και να δείτε τι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και πρέπει να μείνει οριστικά πλέον στο παρελθόν.

ΙΧΘΥΕΣ

Η εβδομάδα ξεκινάει με αναθεωρήσεις σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές σας συναναστροφές και τις φιλικές σας σχέσεις, μιας και η Αφροδίτη γυρίζει στις 20/12 σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Αιγόκερου, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 28/1. Δεν αποκλείεται να διαπιστώσετε ότι οι προθέσεις ενός κοντινού σας ατόμου δεν ήταν αυτές που νομίζατε ή να συνειδητοποιήσετε εσείς με τη σειρά σας ότι έχετε ερωτικά αισθήματα για έναν/μία φίλο/η σας. Η σύνοδος της ανάδρομης Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο ζώδιο του Αιγόκερου, θα σας δώσει τη δυνατότητα να κάνετε αλλαγές και ξεκαθαρίσματα στις φιλικές και στις κοινωνικές σας σχέσεις και να απομακρυνθείτε από ανθρώπους που δεν σας βοηθάνε να εξελιχθείτε. Κάποιοι από εσάς μπορεί να κάνετε μια γνωριμία μέσω διαδικτύου ή μέσω μιας παρέας με ένα άτομο το οποίο θα σας παθιάσει. Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα θα αναζητάτε ανθρώπους με τους οποίους μπορείτε να μοιραστείτε κοινά ενδιαφέροντα, απόψεις και όραμα και κυρίως να έχετε μια σχέση η οποία χαρακτηρίζεται από ισότητα και αλληλοσεβασμό, αφού τα παιχνίδια εξουσίας και ο ανταγωνισμός δεν έχουν πλέον θέση στη ζωή σας.