Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Ζυγοί στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Ζυγοί στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Ζυγοί στις σχέσεις τους

Τα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι) είναι οι ερωτικές «πεταλούδες» του ζωδιακού κύκλου. Είναι κοινωνικά, φλερτάρουν συνεχώς και θέλουν να διασκεδάζουν, να γοητεύουν και να επικοινωνούν. Και οι Ζυγοί τα θέλουν όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Θέλουν να βρίσκονται σε σχέση, να αγαπούν και να αγαπιούνται. Προσπαθούν να έχουν το ταίρι τους ευχαριστημένο, να περνούν καλά και αυτό να φαίνεται προς τα έξω. Είναι συνεργάσιμοι, δίκαιοι, ευγενικοί και διπλωμάτες και απολαμβάνουν οτιδήποτε καλαίσθητο, με ποιότητα και  ό,τι είναι… ακριβό. Τους αρέσει η ισορροπία και η αρμονία στη ζωή τους και τους χαλά ό,τι προσβάλει την αισθητική και την κοινή λογική. Θέλουν να τους θαυμάζουν και να τους φροντίζουν και εκτιμούν τους καλούς τρόπους και τη μεγάλη ζωή.

Οι Ζυγοί, γοητεύουν με τους ντελικάτους τρόπους τους και αποκτούν ένα είδος εξάρτησης στις σχέσεις τους. Όχι απαραίτητα με τον άνθρωπο που βρίσκονται σε σχέση, αλλά με την ίδια τη σχέση, διότι δεν τους αρέσει η μοναξιά. Έτσι μπορεί να μένουν σε μια σχέση, παρότι δεν τους καλύπτει. Είναι όμως και αιθεροβάμονες, αναποφάσιστοι, ματαιόδοξοι, μελοδραματικοί και λένε αρκετά κατά συνθήκη ψέματα. Παρότι θεωρούνται από τους καλούς και «εύκολους» συντρόφους, κάνουν και αυτοί, όπως όλοι άλλωστε, κάποια λάθη στη σχέση τους, που μπορεί να αποβούν μοιραία. Τα κορυφαία «αμαρτήματα» των Ζυγών στις σχέσεις είναι 10 και ίσως αν τα εντοπίσουν και τα δουλέψουν οι σχέσεις θα αποκτήσουν μεγαλύτερη ισορροπία, όπως είναι εξάλλου και το ζητούμενο τους.

  1. Άλλα λένε και άλλα εννοούν

Οι Ζυγοί μισούν τις εντάσεις, τους καβγάδες και τις λογομαχίες και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν κάθε πιθανή σύγκρουση με τον σύντροφό τους. Αν το ταίρι τους διαφωνήσει μαζί τους ή τους επιπλήξει ή φέρει κάποια αντίρρηση για κάτι, θεωρούν ότι τους μειώνουν και ότι δεν τους αγαπούν. Τους πιάνει κάτι σαν πανικός και νομίζουν ότι έρχεται το τέλος της σχέσης και δεν καταλαβαίνουν ότι οι διαφωνίες είναι φυσικό να υπάρχουν σε κάθε υγιή σχέση. Έτσι προσπαθούν να συμφωνήσουν με τον άλλον για να ρίξουν τους τόνους και βάζουν το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, αντί να κάνουν διάλογο και να βρουν μια λύση. Όμως τα προβλήματα όσο θάβονται τόσο διογκώνονται και τα βρίσκουν όλα μπροστά τους.

  1. «Αγοράζουν» την αγάπη και πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης

Οι Ζυγοί κυβερνώνται από την Αφροδίτη και αγαπούν την πολυτέλεια και τις απολαύσεις. Όταν είναι ερωτευμένοι λειτουργούν απλόχερα και γενναιόδωρα, μέχρι σημείου υπερβολής και μπορεί κάποιοι να τους εκμεταλλευτούν. Επίσης, μπορεί οι ίδιοι να κάνουν ακριβά δώρα, γνωρίζοντας ότι έτσι θα καταφέρουν είτε να προσεγγίσουν κάποιον-α είτε να τον κρατήσουν. Όμως οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται σε άλλες βάσεις και όχι στο αν έχει κάποιος να κερδίσει κάτι υλικό.

  1. Ανάλυση και υπερβολική σκέψη

Σκεφτείτε τους Ζυγούς σαν μια ζυγαριά που συνεχώς προσπαθεί να ισορροπήσει, διότι αυτό ακριβώς κάνουν και εξαντλούνται πνευματικά. Αγωνιούν να φέρουν αρμονία και ισορροπία σε ό,τι κάνουν και ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά κάθε μικρής και μεγάλης απόφασης που καλούνται να πάρουν. Σκέφτονται τόσο πολύ τις λεπτομέρειες και φοβούνται μήπως πάρουν τη λάθος απόφαση, που αγχώνονται και στρεσάρονται σε υπερβολικό βαθμό. Όπως είναι κατανοητό, αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη σχέση, αφού ναι μεν είναι πολύ ωραίο κάποιος να μην παίρνει βιαστικές αποφάσεις, αλλά χρειάζεται και μία αξιολόγηση για το τι μπορεί να αγχώσει κάποιον και τι όχι.

  1. Προτιμούν τα «δεσμά» από την… ελευθερία

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που αγαπά τις σχέσεις και αισθάνεται «μισός» όταν είναι μόνος. Οι εκπρόσωποί του είναι σχεδόν εθισμένοι στο να είναι δεσμευμένοι και δεν αντέχουν τη μοναξιά. Έτσι προχωράνε άμεσα από τη μια σχέση στην άλλη, πριν προλάβουν καλά-καλά να συνειδητοποιήσουν τι πήγε λάθος και να κάνουν την ενδοσκόπηση τους. Πρέπει ίσως να καταλάβουν ότι επιβάλλεται να αφήνουν χρονικά περιθώρια στο μυαλό τους και στην καρδιά τους να ξεκουράζονται και να αποτοξινώνονται πριν πέσουν στην επόμενη αγκαλιά και ότι πρέπει να παίρνουν μια ανάσα για να μπορούν να βάλουν σε τάξη τις προτεραιότητές τους και να μην κάνουν τα ίδια λάθη.

  1. Επιφανειακοί στις γνωριμίες

Παρότι οι Ζυγοί έχουν έμφυτη ευγένεια, καλούς τρόπους, αισθητική και υψηλά στάνταρντ στη ζωή τους, δυστυχώς μπορούν να γίνουν απίστευτα επιφανειακοί όταν γοητεύονται από τους άλλους. Πολλές φορές δίνουν σημασία στην εξωτερική εμφάνιση, στο ντύσιμο κάποιου-ας, στα ακριβά αξεσουάρ, τον τίτλο εργασίας του-της και τα χρήματα που φαίνεται ότι έχει. Αν τους τραβήξει το μάτι κάτι που παραπέμπει σε «ανώτερη» τάξη ή ομορφιά, τότε οι άμυνες πέφτουν, όπως και τα… κριτήρια, αφού εντυπωσιάζονται από το περιτύλιγμα και δεν κοιτούν το περιεχόμενο και αν ανταποκρίνεται στις συναισθηματικές τους ανάγκες.

  1. Ζήτω το φλερτ

Οι Ζυγοί ξέρουν ότι δεν περνούν απαρατήρητοι, ότι έχουν αυτό το κάτι που μπορεί να γοητεύσει και φλερτάρουν συνεχώς. Καρφώνουν με τα μάτια, αφήνουν υπονοούμενα και δημιουργούν προσδοκίες. Μπορεί να ξεκινήσουν ένα φλερτ χωρίς ουσιαστικό λόγο, δηλαδή να μην θέλουν ντε και καλά να κάνουν μια σχέση, αλλά μόνο και μόνο για την έξαψη της στιγμής ή να επιβεβαιώσουν ότι περνάει η μπογιά τους. Δεν έχει σημασία αν είναι δεσμευμένοι ή όχι, φλερτάρουν έτσι ή αλλιώς. Το πρόβλημα είναι ότι παίζουν με τη φωτιά και συνεχώς μπαίνουν στον πειρασμό… και πολλές φορές δεν μπορούν να αντισταθούν και μπλέκουν σε ιστορίες χωρίς να το καταλάβουν.

  1. Δεν δίνουν τέλος σε μη λειτουργικές σχέσεις

Ένα άλλο πρόβλημα που έχουν οι Ζυγοί είναι ότι δεν διακινδυνεύουν να θέσουν τα όρια τους στο ταίρι τους και κάθονται σε μη λειτουργικές και τοξικές σχέσεις, διότι φοβούνται να μην χωρίσουν και μείνουν μόνοι. Έτσι, μπορεί να χαραμίζουν τα καλύτερα τους χρόνια δίπλα σε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να τους προσφέρουν, που δεν τους εξελίσσουν, διότι δεν βρίσκουν το κουράγιο να πουν τη γνώμη τους, να θέσουν τα θέλω τους και αν δεν γίνουν αποδεκτά, να φύγουν. Προτιμούν να παραμένουν σε σχέσεις που έχουν λήξει από καιρό, να ωραιοποιούν τις καταστάσεις, ενώ ουσιαστικά υποφέρουν, μιζεριάζουν και προκαλούν μεγαλύτερο κακό στον εαυτό τους, από το να κάνουν το επόμενο βήμα και να βρουν σιγά-σιγά τον εαυτό τους και την ευτυχία τους.

  1. Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Έχοντας ως ζητούμενο το να φαίνονται οι ιδανικοί σύντροφοι, οι Ζυγοί μπαίνουν στη διαδικασία να υπόσχονται ή να συμφωνούν σε πράγματα που είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να προσφέρουν και στο τέλος εκτίθενται. Σε κάθε συζήτηση σπεύδουν να συμφωνήσουν σε όλα όσα τους προτείνει ή τους ζητήσει ο σύντροφός τους, για να μην έχουν εντάσεις ή επειδή βαριούνται να ακούν τα ίδια και τα ίδια. Αλλά όταν φτάσει η ώρα του «ταμείου» δεν κάνουν τίποτα από τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες, κάνοντας τους άλλους έξαλλους.

  1. Εξιδανίκευση συντρόφων

Πολλές φορές οι Ζυγοί ερωτεύονται την ιδέα της συντροφικότητας και όχι τον ίδιο τον σύντροφό τους. Οπότε εξιδανικεύουν και ωραιοποιούν τις καταστάσεις για να πείσουν τον εαυτό τους ότι όλα βαίνουν καλώς. Μερικές φορές, μάλιστα, ειδικά κατά την πρώτη περίοδο της σχέσης, παραβλέπουν κραυγαλέα ζητήματα ή συμπεριφορές -που κανονικά θα έπρεπε να τρέξουν μακριά- και βρίσκουν δικαιολογίες για όλα. Παρόλο που βαθιά μέσα τους ξέρουν ότι μπορεί να μην ταιριάζουν με τον άλλον, προσπαθούν να πιαστούν από επουσιώδη πράγματα, προκειμένου να αποδείξουν στον εαυτό τους και στους άλλους ότι είναι απόλυτα συμβατοί με το ταίρι τους.

  1. Πετάνε το μπαλάκι των αποφάσεων στον-η σύντροφο

Οι Ζυγοί είναι γνωστοί για την αναποφασιστικότητα τους και υποφέρουν και οι ίδιοι από αυτό. Πολλές φορές λοιπόν για να γλιτώσουν από αυτό το μαρτύριο, αφήνουν τον-η σύντροφό τους να αποφασίζει και βγαίνουν από τη δύσκολη θέση. Όμως, το να έχει ο άλλος πάντα τον τελευταίο λόγο, είτε πρόκειται για θέματα της καθημερινότητας είτε για σοβαρές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μιας σχέσης, είναι και κουραστικό για τον άλλον, αλλά και για τους Ζυγούς που στο τέλος δυσανασχετούν, αφού αισθάνονται σαν μαριονέτες.