Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Καρκίνοι στις σχέσεις

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Καρκίνοι στις σχέσεις

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Καρκίνοι στις σχέσεις

Τα ζώδια του νερού, όπως είναι οι Καρκίνοι, είναι οι ευαίσθητες ψυχές του ζωδιακού κύκλου και αυτό έχει τα καλά του, αλλά μπορεί και να δημιουργήσει προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και στους συντρόφους τους. Οι Καρκίνοι είναι απίστευτα συναισθηματικοί, διαισθητικοί, προστατευτικοί και υποστηρικτικοί, αλλά και ανασφαλείς, κυκλοθυμικοί, γκρινιάρηδες και κτητικοί. Θέλουν να νιώθουν ότι ανήκουν κάπου και έτσι γαντζώνονται στους ανθρώπους που αγαπούν, αλλά κολλάνε και στο παρελθόν. Εάν έχετε σχέση με κάποιον-α που εκπροσωπεί αυτό το ζώδιο ή βγαίνετε ραντεβού με έναν-μια Καρκίνο, προετοιμαστείτε να νιώσετε αγαπητοί και ξεχωριστοί. Οι Καρκίνοι ξέρουν πώς να δίνουν σημασία στον άλλον και να τον κάνουν να αισθάνεται ότι αξίζει και έτσι κερδίζουν τις εντυπώσεις και τις καρδιές. Επίσης γνωρίζουν πολύ καλά πώς να κάνουν κάποιον να αισθάνεται ασφαλής και άνετα, είναι φανταστικοί ακροατές και αφοσιωμένοι σύντροφοι. Δεν ανοίγονται αμέσως και ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανακαλύψετε τον Καρκίνο που κρύβεται στο καβούκι του, αλλά αξίζει τον κόπο να του δώσετε μια ευκαιρία να σας δείξει τα ευγενικά συναισθήματα του. Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα και ιδανικά πλασμένα στον χαρακτήρα των Καρκίνων και μάλιστα κάνουν κάποια λάθη που μπορεί να αποβούν μοιραία για την πορεία της σχέσης τους.

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Καρκίνοι στις σχέσεις τους είναι τα εξής:

  1. Αλλάζουν διάθεση με ταχύτητα φωτός

Ο Καρκίνος είναι το μοναδικό ζώδιο που κυβερνάται από τη Σελήνη, η οποία αλλάζει συνεχώς φάσεις, και αυτή η πλανητική συσχέτιση αντανακλά στις διαρκώς μεταβαλλόμενες διαθέσεις των Καρκίνων. Έτσι μπορεί να ξυπνήσουν με κέφια και σε λίγη ώρα να είναι σκυθρωποί ή μια λέξη να τους κάνει να κλειστούν στο καβούκι τους και να μην θέλουν με τίποτα να μοιραστούν ό,τι τους συμβαίνει. Κανείς όμως δεν είναι υποχρεωμένος να ανέχεται συνεχώς τα καπρίτσια και τα κυμαινόμενα συναισθήματα κάποιου άλλου και οι παρεξηγήσεις ελλοχεύουν όταν τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Επομένως, οι Καρκίνοι θα πρέπει να βρουν έναν δίαυλο επικοινωνίας, προκειμένου να εξηγούν στον σύντροφό τους το πώς αισθάνονται, έστω να βρουν έναν κώδικα για τις στιγμές που δεν είναι καλά και χρειάζονται χρόνο για να συνέλθουν, ακόμα κι αν η διάθεση τους αλλάζει κάθε πέντε λεπτά.

  1. Κολλημένοι με το παρελθόν

Η νοσταλγία είναι συνώνυμο για τους Καρκίνους, αφού αφιερώνουν πολύ χρόνο σκεπτόμενοι το παρελθόν, στιγμές και άτομα που πέρασαν από τη ζωή τους. Όμως το να μένει κάποιος κολλημένος με πρώην καταστάσεις ή πρώην εραστές, ή να ωραιοποιεί το παρελθόν και να το συγκρίνει με το παρόν, μόνο ζημιά μπορεί να κάνει στην τρέχουσα σχέση του. Οι χαμένοι έρωτες θα πρέπει να μείνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και οι Καρκίνοι να προσπαθήσουν να είναι παρόντες στη νέα τους σχέση και όχι να φαντάζονται το πώς θα αντιδρούσε ο-η πρώην τους.

  1. Υπερευαισθησίες

Ως ένα από τα άκρως συναισθηματικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου, οι Καρκίνοι έχουν την τάση να παίρνουν τα πράγματα πολύ προσωπικά, κάτι που δυσκολεύει τον σύντροφό τους, αφού δεν μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα ή να τους πει τα πράγματα όπως είναι. Αν συνεχώς πληγώνονται και προσβάλλονται με το παραμικρό, το ταίρι τους είναι σχεδόν πάντα κουμπωμένο και σκέφτεται δύο και τρεις φορές πριν ξεστομίσει κάτι για να μην πληγώσει τα αισθήματα τους. Αυτό όμως κουράζει πολύ τον άλλον, που νιώθει ότι περνάει από λογοκρισία. Οι Καρκίνοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα παράπονα που μπορεί να τους εκφράσει ο σύντροφός τους είναι για να εξελιχθεί η σχέση και όχι για τους πληγώσει.

  1. Της προσκολλήσεως

Οι Καρκίνοι θέλουν να νιώθουν ασφάλεια στη σχέση τους και όσο περισσότερο δένονται με τον σύντροφό τους τόσο προσπαθούν να αισθανθούν ότι τους ανήκει. Μερικές φορές λειτουργούν σαν δεσμοφύλακες και θέλουν να ξέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή πού βρίσκεται ο άλλος, τι κάνει και με ποιον μιλάει. Φοβούνται τόσο πολύ να μην χάσουν τον άλλον που είναι ικανοί να τον «πνίξουν» με το ενδιαφέρον τους, αφού είναι προσκολλημένοι πάνω του. Οι σχέσεις όμως δεν ανθίζουν μέσω του ελέγχου, αλλά μέσω της εμπιστοσύνης, και δυστυχώς πολλές φορές χάνουν το ταίρι τους το οποίο προσπαθεί να αναπνεύσει ελεύθερο.

  1. Μία «μαμά» για τον σύντροφό τους

Το ζώδιο του Καρκίνου αντιπροσωπεύει τα μητρικά μας ένστικτα και δυστυχώς μερικές φορές οι Καρκίνοι παίρνουν τον ρόλο της «μαμάς» στη σχέση τους και έτσι σκοτώνουν κάθε ερωτισμό. Είναι πολύ ωραίο να προσφέρεις φροντίδα, να είσαι υποστηρικτικός και να ξέρεις να παρηγορείς τον σύντροφό σου, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια, που αν ξεπεραστούν παύει η σχέση να είναι ισότιμη και παίρνει μια μορφή «αρρωστημένη». Οι Καρκίνοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται στο ταίρι τους όπως και στο παιδί τους, αλλά να περιμένουν αυτός-η να ανταποκριθεί ως εραστής τους.

  1. Σε θέση άμυνας

Λόγω της άκρατης ευαισθησίας τους και της ανασφάλειας τους συχνά δεν θέτουν τα προβλήματα της σχέσης στο τραπέζι, αλλά τα κρύβουν κάτω από το χαλάκι. Ούτε απαντούν ευθέως στα παράπονα των συντρόφων τους, αφού τα αντιλαμβάνονται ως προσωπική επίθεση και επιλέγουν τη σιωπή και την άμυνα, κρύβοντας τα αληθινά συναισθήματα τους. Έτσι, αποτραβιούνται στο καβούκι τους, μελαγχολούν και αναμασάνε στο μυαλό τους όλα όσα τους απασχολούν και τρώγονται με τα ρούχα τους, αφού δεν εκφράζουν την αλήθεια τους. Αυτή όμως είναι μια ανώριμη αντίδραση και το μόνο που καταφέρνουν είναι να απομακρύνονται περισσότερο από το ταίρι τους.

  1. Περιμένουν από τον σύντροφό τους να «διαβάσει» το μυαλό τους

Οι Καρκίνοι είναι από τη φύση τους διαισθητικοί και μπορούν με ευκολία να συντονίζονται με τους άλλους και να καταλαβαίνουν το πώς νιώθουν οι γύρω τους. Ωστόσο, δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν όλοι αυτό το χάρισμα της ενσυναίσθησης και απογοητεύονται όταν ο σύντροφος τους δεν αντιδρά σε κάτι όπως ήλπιζαν. Όμως δεν φταίει ο άλλος αν αυτοί κρύβουν τα συναισθήματα τους και τις επιθυμίες τους. Δεν μπορούν όλοι να «διαβάσουν» το μυαλό του άλλου και να φανταστούν τι κρύβεται πίσω από την απάντηση «δεν έχω τίποτα». Μάλιστα πολλοί βαριούνται να αποκωδικοποιούν συνεχώς τα σύνθετα συναισθήματα των Καρκίνων και τρέπονται σε φυγή.

  1. Παλεύουν με φαντάσματα

Επειδή οι Καρκίνοι δεν εκφράζονται και δεν διεκδικούν με σαφή τρόπο, αλλά κλείνονται στον εαυτό τους, δημιουργούν στο μυαλό τους μεγαλύτερα προβλήματα από όσα ουσιαστικά υπάρχουν. Για παράδειγμα, αν ο σύντροφός τους τούς μιλήσει απότομα δεν θα ρωτήσουν τι του συμβαίνει, αλλά θα κάνουν με το μυαλό τους απίστευτα σενάρια και θα προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν τη συμπεριφορά του με εικασίες. Έτσι, παλεύουν με φαντάσματα και διάφορες ανύπαρκτες εκδοχές και δηλητηριάζουν τη διάθεση τους. Γίνονται ψυχροί και απόμακροι και είναι σαν το παλιό ανέκδοτο: άντε … και συ και ο γρύλος σου!

  1. Υποσχέσεις για το μέλλον

Το ζώδιο του Καρκίνου συνδέεται με τον 4ο οίκο του ζωδιακού κύκλου, ο οποίος αφορά στο σπίτι, στην οικογένεια, στα θεμέλια, στις ρίζες και την ασφάλεια. Έτσι, όταν πρόκειται να δεσμευτούν με κάποιον θέλουν υποσχέσεις και εγγυήσεις για το μέλλον, ότι θα είναι μαζί για μία ζωή και ότι θα δημιουργήσουν την τέλεια οικογένεια. Βέβαια, το «για πάντα» κανείς δεν μπορεί να το εξασφαλίσει, αλλά οι Καρκίνοι θέλουν να το ακούσουν. Αυτό όμως λειτουργεί πιεστικά για κάποιους και οι Καρκίνοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι αν ο σύντροφός δεν τους το λέει δεν σημαίνει ότι έχει κάτι άλλο στο μυαλό του και ότι δεν τους αγαπά πραγματικά, αλλά ότι είναι λίγο πιο ρεαλιστής από αυτούς. Οπότε καλύτερα να μην τον πιέζουν για να ακούσουν κάτι τόσο ουτοπικό, αλλά και να μην στεναχωριούνται, διότι η αγάπη μπορεί να είναι αληθινή ακόμη και χωρίς εγγυήσεις.

  1. Απομόνωση

Οι Καρκίνοι έχουν ένα δικό τους λειτουργικό σύστημα και έχουν ανάγκη από τον χρόνο και τον χώρο τους, για να μπορούν να κρυφτούν και να προστατεύσουν την ευγενική τους καρδιά ή απλά να αποσυρθούν από τον έξω κόσμο. Όμως, αν κλείνονται στον εαυτό τους κάθε φορά που νιώθουν κουρασμένοι, πληγωμένοι ή κακοδιάθετοι, μπορεί να απομακρύνουν τον σύντροφο τους και να νιώθει μόνος. Θα πρέπει λοιπόν να είναι σίγουροι ότι δεν υψώνουν τοίχους και δεν κάνουν το ταίρι τους να αισθάνεται περιττό στη ζωή τους.