Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Δίδυμοι στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Δίδυμοι στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Δίδυμοι στις σχέσεις τους

Οι Δίδυμοι είναι ζώδιο του αέρα, όπως οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι, και η λογική τους επικρατεί των συναισθημάτων τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν συναισθήματα, αλλά ότι δεν τα εκφράζουν με τον γνωστό ρομαντικό τρόπο. Το μυαλό τους είναι κοφτερό και ενδιαφέρονται περισσότερο για το νοητικό ταίριασμα με τον άλλον, παρά για γλυκανάλατες στιγμές οικειότητας, αφού το πιο ισχυρό διεγερτικό για αυτούς είναι το αν ο άλλος είναι έξυπνος συνομιλητής. Αυτό είναι που θα τους τραβήξει το ενδιαφέρον και θα τους κάνει να κολλήσουν, και όχι ένα ρομαντικό βράδυ με κεριά κοιτάζοντας τα αστέρια και μιλώντας με τις σιωπές. Θέλουν να μαθαίνουν καινούρια πράγματα, να ακούν συναρπαστικές ιστορίες, να μιλάνε με τις ώρες, να αναλύουν θεωρίες και καταστάσεις και πάνω απ’ όλα να περνάνε καλά. Η διασκέδαση και η περιπέτεια είναι προαπαιτούμενο για τους Διδύμους για να είναι ευτυχισμένοι και αυτό ζητούν από τη σχέση τους. Είναι οι κοινωνικές πεταλούδες του ζωδιακού, διότι αρέσκονται να γνωρίζουν συνεχώς καινούριους ανθρώπους, γιατί τους γοητεύουν οι νέες εμπειρίες και ζουν μέσα από το φλερτ. Οι Δίδυμοι δεν χρησιμοποιούν το φλερτ όπως όλοι οι άλλοι επειδή αποσκοπούν σε κάτι, αλλά είναι ένας τρόπος παιγνιδιού και επικοινωνίας, ένας τρόπος που τους δίνει ζωή και όχι επιβεβαίωση. Εάν έχετε βγει ραντεβού με έναν Δίδυμο ή υπήρξατε σε σχέση μαζί του, πιθανότατα περάσατε πολύ όμορφα και δεν πλήξατε. Έχουν τεράστιο απόθεμα ενέργειας, αλλά και θεμάτων συζήτησης, όπως και πολλές ιδέες για το πώς θα διασκεδάσετε. Βέβαια έχουν και ένα θέμα με τη δέσμευση και ένα ανικανοποίητο που δεν τους αφήνει να ησυχάσουν.

Οι οξυδερκείς και επικοινωνιακοί Δίδυμοι, που είναι τέλειοι ως φίλοι και συναρπαστικοί σύντροφοι, συχνά κάνουν κάποια λάθη όταν βρίσκονται σε σχέση που κουράζουν και απομακρύνουν τους συντρόφους τους. Αυτά τα λάθη είναι 10 και αν μπορέσουν να τα αποφύγουν θα κάνουν τόσο τη δική τους ζωή όσο και του συντρόφου τους πιο εύκολη.

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Δίδυμοι στις σχέσεις τους:

  1. Βαριούνται εύκολα

Οι Δίδυμοι είναι αεικίνητοι και θέλουν συνεχώς να κάνουν κάτι διαφορετικό. Τους τρελαίνει η ρουτίνα και δεν μπορούν να συγκεντρωθούν εύκολα σε κάτι. Η σκέψη τους μπορεί να είναι ευέλικτη και γρήγορη, αλλά δεν αφοσιώνονται και δεν δίνονται σε βάθος. Μπορεί να ενθουσιαστούν με κάτι, αλλά γρήγορα τους περνάει και θέλουν κάτι άλλο για να τραβήξει το ενδιαφέρον τους. Είναι επιφανειακοί στην προσέγγισή τους, διότι βαριούνται να δουν τα πράγματα σε βάθος. Έτσι είναι και στη σχέση τους, ενθουσιάζονται, δίνουν τα πάντα εξαρχής, αλλά δεν μπορούν μετά να υποστηρίξουν την καθημερινότητα και θέλουν συνεχώς ποικιλία, περιπέτεια και δράση. Οι σχέσεις όμως θέλουν δουλειά και αφοσίωση για να πετύχουν. Θέλουν υπομονή και κατανόηση και οι Δίδυμοι δυσκολεύονται να περάσουν τις επόμενες πίστες, διότι βαριούνται πολύ γρήγορα και θέλουν πολλά και διαφορετικά, με αποτέλεσμα να κάνουν τον σύντροφό τους να αισθάνεται ανεπαρκής και πληκτικός.

  1. Μία κρύο και μία ζέστη

Ως μεταβλητό ζώδιο οι Δίδυμοι τείνουν να αλλάζουν γνώμη πολύ συχνά, όπως και διάθεση. Μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να τους περάσει ο ενθουσιασμός ή να ξενερώσουν από μία λέξη, αφήνοντας το ταίρι τους σύξυλο. Επίσης, μπορεί σε μια συζήτηση να αλλάξουν απόψεις και να κάνουν το άσπρο-μαύρο και να μπερδέψουν τον συνομιλητή τους, ο οποίος προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς θέλουν να πουν. Η σκέψη τους είναι γρήγορη και άστατη, όπως και η διάθεση τους, και αυτό κουράζει πάρα πολύ τον σύντροφό τους που δεν ξέρει ποτέ τι να περιμένει, αφού οι αντιδράσεις τους μεταβάλλονται συνεχώς και απαιτούν και από τους άλλους να προσαρμόζονται σε αυτές. Θα πρέπει όμως να προσπαθήσουν να ελέγξουν τον εαυτό τους και το μυαλό τους, διότι όλο αυτό το κουβάρι συναισθημάτων και αντιδράσεων δεν είναι εύκολα αντιληπτό στους άλλους και προκαλεί πόνο και μπέρδεμα.

  1. Λένε τη μισή αλήθεια

Οι Δίδυμοι έχουν τη φήμη ότι είναι διπρόσωποι και αυτό οφείλεται κυρίως στην τάση τους να αλλάζουν άποψη και θέση, διότι μπορούν να δουν την κάθε κατάσταση από πολλές πλευρές. Όμως επειδή έχουν ταλέντο στον λόγο μπορούν και διαστρεβλώνουν τα πράγματα πολλές φορές, λέγοντας τη μισή αλήθεια, προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Τα μικρά και άκακα ψεματάκια μπορεί να μοιάζουν αβλαβή στο μυαλό των Διδύμων, αλλά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα εμπιστοσύνης στις σχέσεις τους.

  1. Προκαλούν με τις υπερβολές τους

Οι Δίδυμοι δεν το έχουν σε τίποτα να προκαλέσουν ένα σκάνδαλο, να διασπείρουν μια φήμη ή να βάλουν «σάλτσες» αφηγούμενοι μια ιστορία, μόνο και μόνο για να μεγιστοποιήσουν το σασπένς, για να διασκεδάσουν και να περάσουν καλά, χωρίς όμως να σκεφτούν τις επιπτώσεις που θα έχουν τα λόγια ή οι πράξεις τους στους άλλους. Είναι τόσο παρορμητικοί που μπορεί να φέρουν τον άλλον στα όρια του για να ανάψουν λίγο τα αίματα. Αυτή όμως η ανώριμη και προβληματική συμπεριφορά μπορεί να φέρει τον σύντροφό τους σε δύσκολη θέση ή σε συναισθηματικό αδιέξοδο. Ωραίες είναι οι πλάκες και οι υπερβολές αγαπητοί Δίδυμοι, αρκεί όμως να μην προσβάλουν και να μην προκαλούν δράματα… Βρείτε κάτι άλλο για να διασκεδάσετε.

  1. Με ταχύτητες φωτός

Οι Δίδυμοι μπορούν να κάνουν τα διπλάσια πράγματα από τους άλλους στον μισό χρόνο από τον μέσο άνθρωπο. Βέβαια μπορεί να τα κάνουν τσαπατσούλικα και επιφανειακά, αλλά καταφέρνουν και κερδίζουν τις εντυπώσεις. Το πρόγραμμα τους είναι πηγμένο, έχουν συνεχώς συναντήσεις, εξόδους και ραντεβού, ή μιλάνε στο τηλέφωνο συνεχώς αφού κρατούν επαφές με όλους, με αποτέλεσμα να μην έχουν χρόνο για τον σύντροφό τους. Αυτό δημιουργεί πολλούς τριγμούς στη σχέση, αφού το ταίρι τους αισθάνεται παραγκωνισμένο.

  1. Τα εν οίκω… εν δήμω

Σπάνια μπορούν οι Δίδυμοι να κρατήσουν κάτι μυστικό και γενικώς το στόμα τους κλειστό. Τους αρέσει το κουτσομπολιό και η κοινωνική κριτική και σπάνια έχουν καλή κουβέντα για όποιον σχολιάζουν. Αυτή η συνήθεια τους όμως έχει καταστροφικές συνέπειες στη σχέση τους, διότι δεν διστάζουν να περάσουν γενεές δεκατέσσερις και το ταίρι τους. Αν τσακωθούν με τον σύντροφό τους, όπου βρεθούν και σταθούν αρχίζουν να τον κακολογούν σε φίλους και γνωστούς, βλάπτοντας τη φήμη του. Βέβαια, όταν τους περνούν τα νεύρα δεν μπορούν εύκολα να πάρουν πίσω τα λόγια τους και να αποκαταστήσουν το κακό που έχουν κάνει, διότι δεν μπορούν να παραδεχτούν το λάθος τους και αφήνουν τον σύντροφό τους βορά στους κακεντρεχείς.

  1. Ασχολούνται με θέματα άνευ σημασίας

Το ζώδιο των Διδύμων συνδέεται με τον 3ο οίκο του ζωδιακού κύκλου, ο οποίος έχει να κάνει με το άμεσο περιβάλλον μας και τρώγονται με τα ρούχα τους και τους κοντινούς τους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι επικεντρώνονται τόσο πολύ στην τρέχουσα κατάσταση που τους απασχολεί και ξεχνούν να δουν τη μεγάλη εικόνα. Κολλάει το μυαλό τους σε «μικρά» προβλήματα, τα μεγεθύνουν και δεν μπορούν να ησυχάσουν. Δημιουργούν πανικό στον σύντροφό τους για ασήμαντα θέματα και δεν μπορούν βρουν σωτηρία αν δεν πάρουν τις απαντήσεις που θέλουν. Μπορεί να γκρινιάζουν και να επαναλαμβάνουν συνεχώς κάτι μέχρι να γίνει το δικό τους και να χαλάσουν την ηρεμία της σχέσης για θέματα άνευ σημασίας, τα οποία κάποιος άλλος θα είχε ξεπεράσει χωρίς καν να αναφερθεί σε αυτά.

  1. Δεν δίνουν αρκετή προσοχή στον σύντροφό τους

Οι Δίδυμοι μπορούν να ασχολούνται με 10 πράγματα ταυτόχρονα και να μην πάρουν χαμπάρι ότι ο σύντροφός τους έχει ανάγκη από λίγη σημασία και προσοχή. Θεωρούν τη σχέση τους δεδομένη και τα θέματα που τους απασχολούν προτεραιότητα και δεν νοιάζονται να τροφοδοτήσουν τη σχέση τους με αγάπη και θαλπωρή. Δεν αντέχουν και τις πολλές αγκαλιές και τις ρομαντικότητες και αφήνουν τον σύντροφό τους συναισθηματικά ακάλυπτο. Οι σχέσεις εκτός από επικοινωνία, την οποία παρέχουν σε μέγιστο βαθμό, χρειάζονται φροντίδα και ποιοτικό χρόνο, αλλιώς ο καθένας θα κάνει το πρόγραμμα του και θα είναι απασχολημένος με τα δικά του και η σχέση θα είναι μόνο στη θεωρία και όχι στην ουσία.

  1. Μεταφράζουν την αγάπη με λογική

Η αγάπη δεν έχει μονάδα μέτρησης και δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί, ούτε να εκλογικευθεί. Στο μυαλό των Διδύμων όμως όλα γίνονται με ψυχρή λογική και μπορούν να βγάλουν και αποτέλεσμα. Μετρούν την αγάπη με πράξεις και όχι με συναισθήματα και θέλουν αποδείξεις. Δεν τους νοιάζει, για παράδειγμα, αν ο σύντροφός τους έχει θυσιάσει κάτι για αυτούς, αλλά τι προσφέρει σε αυτούς. Δεν αντέχουν τις θεωρίες, δεν ακούν τις μεγάλες υποσχέσεις, αλλά θέλουν να αποδεικνύεται πρακτικά η αγάπη του άλλου. Με ποιον τρόπο; Ακολουθώντας τους δικούς τους κανόνες. Όμως θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίνεται ο σύντροφός τους να δίνει συνεχώς εξετάσεις και να βρίσκεται σε συναισθηματικό εκβιασμό. Η αγάπη και τα συναισθήματα δεν είναι μαθηματικά, αλλά ποίηση.

  1. Προσπαθούν να λύσουν πιεστικά τα προβλήματα του συντρόφου τους

Οι Δίδυμοι έχουν έναν μοναδικό τρόπο να λύνουν προβλήματα και ιδιαίτερα τα προβλήματα των άλλων. Όμως δεν είναι όλες οι λύσεις εύκολα υλοποιήσιμες από όλους. Αν λοιπόν ο σύντροφός τους αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ή έχει κάποιο δίλημμα θα του βρουν αμέσως μία λύση, η οποία θα βασίζεται στην ψυχρή λογική τους. Μάλιστα δεν αρέσκονται να ακούν και να ανακυκλώνουν τα δράματα, αλλά να τα λύνουν άμεσα, με οριστικούς και πολλές φορές άκομψους τρόπους. Είναι απόλυτοι στην προσέγγισή τους, αποφασιστικοί και πιεστικοί και δυσανασχετούν και εξανίστανται όταν ο σύντροφός τους δεν ακολουθεί τις συμβουλές τους. Όμως θα πρέπει να καταλάβουν ότι άλλος δεν είναι ρομπότ, ότι έχει ανθρώπινα συναισθήματα και δεν μπορούν να τον ρυθμίζουν να λειτουργεί χωρίς ενσυναίσθηση όπως λειτουργούν κάποιες φορές οι ίδιοι.