Όταν ο Κρόνος δεσπόζει στον αστρολογικό χάρτη… τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή

Όταν ο Κρόνος δεσπόζει στον αστρολογικό χάρτη… τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή

Όταν ο Κρόνος δεσπόζει στον αστρολογικό χάρτη… τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή

Ο Κρόνος είναι ο χρόνος που δεν σταματά να γλιστρά και χάνεται ανεκμετάλλευτος αν δεν αξιοποιηθεί σωστά. Χαρακτηρίζεται ως ένας δίκαιος δάσκαλος που παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ζωής, αφήνοντας μετεξεταστέους τους αμελείς μαθητές, αλλά χαρίζει ταυτόχρονα και υποτροφίες στους επιμελείς. Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις και όπως έστρωσες θα κοιμηθείς, είναι μερικά από τα αγαπημένα του ρητά, που επαναλαμβάνει διαρκώς στους μαθητές του. Ο Κρόνος παρομοιάζει με μια πατριαρχική φιγούρα που συνδέεται με το ζώδιο του Αιγόκερου, το κρύο και τον χειμώνα. Ίσως γι’ αυτό ο αστρολόγος Alan Oken τον συνδέει με τον πατέρα των Χριστουγέννων, που επιβραβεύει τα καλά παιδιά με ένα δώρο κάτω από το δέντρο και δεν αφήνει παρά μόνο ένα κάρβουνο στα άτακτα.

Πότε δεσπόζει ο Κρόνος στον αστρολογικό χάρτη

Εάν έχετε αρκετές από τις παρακάτω θέσεις ή όψεις στο ωροσκόπιο σας, τότε έχετε έναν δεσπόζοντα Κρόνο.

  • Ο Κρόνος σε σύνοδο με τον ωροσκόπο
  • Ο Κρόνος σε σύνοδο με το Μεσουράνημα
  • Ο Κρόνος σε όψη με τον ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα
  • Ο Κρόνος σε σύνοδο με το ζώδιο (τον Ήλιο)
  • Ο Κρόνος σε σύνοδο με τη Σελήνη
  • Ο Κρόνος σε όψη με τον Ήλιο ή τη Σελήνη
  • Ο Κρόνος σε όψη προς τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη
  • Πλανήτες στον Αιγόκερω
  • Πλανήτες στον δέκατο οίκο
  • Αιγόκερως ζώδιο (Ήλιος), Σελήνη, ωροσκόπος ή Μεσουράνημα στον Αιγόκερω

Όσο περισσότερα από αυτά έχετε, τόσο ισχυρότερη είναι η επιρροή του Κρόνου στον γενέθλιο χάρτη σας.

Για να μάθετε πού έχετε τον Κρόνο και τι όψεις σχηματίζει στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Εξωτερική εμφάνιση

Οι άνθρωποι με δεσπόζοντα Κρόνο στον γενέθλιο χάρτη τους είναι σοβαροί και συγκρατημένοι, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο παρουσιαστικό τους. Συνήθως προτιμούν να φορούν ρούχα από ποιοτικά, φυσικά υλικά και αποφεύγουν τα πολλά έντονα χρώματα. Το στιλ τους είναι αριστοκρατικό και λιτό η εμφάνιση που προτιμούν μοιάζει κάπως ουδέτερη, κομψή και επιχειρηματική. Μπορεί να είναι επίσης ιδιαίτερα όμορφοι και καλοβαλμένοι. Στην αστρολογία, ο Κρόνος κυβερνά τα οστά, έτσι συχνά οι Κρόνιοι έχουν μία καλή και γερή σκελετική δομή. Έχουν λεπτό πρόσωπο με πολλές γωνίες, δυνατό σαγόνι και έντονα ζυγωματικά. Όταν είναι νέοι μπορεί να δείχνουν πιο ψηλοί ή πιο μεγάλοι από την ηλικία τους, και να δείχνουν μικρότεροι καθώς μεγαλώνουν, διότι ο Κρόνος τους βοηθά να ανθίζουν και γίνονται πιο γοητευτικοί καθώς ωριμάζουν. Η χάρη με την οποία αγκαλιάζουν την ωρίμανση μπορεί να φαίνεται επίσης καθώς συχνά προτιμούν να αφήνουν τα μαλλιά τους λευκά, χωρίς να τα καλύπτουν με βαφές, ή με την προσαρμοστικότητα και την αποδοχή τους σε πιο υγιεινά προγράμματα και ρουτίνες, που λειτουργούν υπέρ τους και τους κρατούν σε καλύτερη φόρμα από τους υπόλοιπους.

Βράχοι υπευθυνότητας

Τα άτομα με τον Κρόνο να δεσπόζει στον γενέθλιο χάρτη τους, θα είναι πιθανότατα εργατικά, φιλόδοξα, ανθεκτικά, υπεύθυνα και αξιόπιστα. Συχνά θεωρούνται εκείνοι στους οποίους μπορούν να βασιστούν άλλοι για πολλά πράγματα. Βέβαια, μπορεί επίσης να είναι φειδωλοί στα λόγια και στα συναισθήματα, επικριτικοί, συχνά ακόμη και αυτοπεριοριστικοί. Μπορεί να είναι τελειομανείς, να μην χαλαρώνουν εύκολα και να είναι πρακτικοί και οργανωμένοι σε υπερβολικό βαθμό. Ο Κρόνος προδιαθέτει συχνά αυτούς που κυβερνά να βιώσουν πολλές προκλήσεις και δυσκολίες στη ζωή, και μπορεί όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά να είναι κάποιοι μηχανισμοί και άμυνες που έχουν αναπτύξει. Παρόλο που μπορεί να αισθάνονται συχνά ασφυκτικά από τα πολλά εμπόδια που αντιμετωπίζουν, είναι σε θέση να επιμείνουν και να επιτύχουν στο τέλος. Όλα όσα πετυχαίνουν οι Κρόνιοι, είναι κερδισμένα από τη δική τους σκληρή δουλειά και επιμονή, διότι διαθέτουν μεγάλα αποθέματα αντοχής και έχουν σιδερένια πειθαρχία.

Ένα σκληρό, βραχώδες τοπίο

Όμως όλα αυτά δεν έρχονται χωρίς το ανάλογο κόστος ή την αρνητική τους πλευρά. Τα μειονεκτήματα των ανθρώπων με δεσπόζοντα Κρόνο είναι η υπερβολική αυστηρότητα, η στενοκεφαλιά, η απαισιοδοξία, η κατάθλιψη, τα ανταγωνιστικά ένστικτα, ο υλισμός, ο φόβος και η τάση να απομονώνονται. Στην αγωνία τους να επιτύχουν τείνουν να γίνονται ελεγκτικοί και τους αρέσει να ορίζουν τους πάντες και τα πάντα, καθώς είναι δύσπιστοι και δεν εμπιστεύονται εύκολα. Μπορεί από την άλλη να είναι συνεσταλμένοι, εσωστρεφείς και δύστροποι εσωτερικά. Πιθανώς επίσης να παλεύουν συχνά με το κοινωνικό άγχος και την ανασφάλεια ότι δεν αξίζουν αρκετά, διότι κάποιες φορές μετρούν τα πάντα με την επιτυχία ή τα χρήματα. Μπορεί να δυσκολεύονται να δείξουν στοργή και να αγωνίζονται να εκφράσουν συναισθήματα, καθώς μπορεί να πιστεύουν ότι δεν αξίζουν ή ότι δεν θα αγαπηθούν ποτέ. Παρόλα αυτά, έχουν ισχυρή αίσθηση των ορίων τους και όποιος προσπαθήσει να τα καταπατήσει θα υποστεί την παγερή τους δυσαρέσκεια, καθώς θα δηλώσουν τα παράπονα και τις ανάγκες τους με ωμή ειλικρίνεια χωρίς να μασήσουν τα λόγια τους.

Τα άτομα με κυρίαρχο Κρόνο μπορεί να έχουν βιώσει έλλειψη συναισθηματικής υποστήριξης μεγαλώνοντας με στερήσεις, σε ψυχρό, αυστηρό οικογενειακό περίγυρο, πολύπλοκες ή δύσκολες συνθήκες, κάτι που σημαίνει ότι συχνά θα πρέπει να μάθουν πώς να εκφράζουν τα συναισθήματά τους με υγιή τρόπο, αργά και σταθερά και για ακόμη μια φορά μόνοι τους.

Ποιο είναι το μάθημα;

Στην αστρολογία, ο Κρόνος είναι γνωστός ως ο πλανήτης των περιορισμών και των δυσκολιών. Αυτός ο πλανήτης καθυστερεί την επιτυχία και συχνά αποτελεί εμπόδιο. Μερικές φορές τα θέματα του οίκου, του πλανήτη ή του ζωδίου όπου εμπλέκεται ο Κρόνος στον χάρτη μοιάζουν (χωρίς να είναι πάντα) αγχωτικά και δυσεπίλυτα. Για παράδειγμα, αν ο Κρόνος βρίσκεται στον δεύτερο οίκο μπορεί να υπάρχουν οικονομικά θέματα, περιορισμένα έσοδα, ή μια εσωτερική ανασφάλεια σχετική με τα εισοδήματα, που ωθεί το άτομο να δίνει πολλή ενέργεια σε αυτόν τον τομέα.

Εάν ο Κρόνος είναι σε σύνοδο με τον ωροσκόπο, ο ωροσκόπος θα απορροφήσει την ενέργεια του Κρόνου έτσι που μερικές φορές λειτουργεί σαν να ήταν ωροσκόπος Αιγόκερως. Οι σκληρές και αρμονικές όψεις έχουν κι αυτές τη σημασία τους. Οι αντιθέσεις, τα τετράγωνα, τα ημιτετράγωνα υποδηλώνουν προκλήσεις και τριβές, ενώ οι θετικές όψεις, τα τρίγωνα και τα εξάγωνα υποδηλώνουν μια εύκολη ροή ενέργειας.

Δεν υπάρχει όμως γρήγορη λύση για τα προβλήματα του Κρόνου, καθώς είναι από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής που καλείται να κατακτήσει κάποιος. Ένας από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων στον τομέα που επηρεάζει ο Κρόνος είναι η αυτοπειθαρχία και η ρεαλιστική αντιμετώπιση των θεμάτων του.

Όσοι έχουν δεσπόζοντα Κρόνο συχνά αισθάνονται ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν περιορισμούς, πολύ πιο συχνά από τους περισσότερους ανθρώπους. Σε κάποιες περιπτώσεις, μια τέτοια προσωπικότητα έχει μέτρια συναισθηματική νοημοσύνη, παρόλο που είναι προικισμένη όσον αφορά τη λογική ή τις ικανότητες. Αυτό μπορεί να είναι ζήτημα του Κρόνου, που λειτουργεί περιοριστικά για τους τομείς της ζωής που επηρεάζει.

Με την πάροδο του χρόνου δημιουργούνται αντοχές και δεξιότητες, έτσι συνήθως το ώριμο στάδιο της ζωής είναι καλύτερο. Συνήθως οι περισσότερες επιτυχίες έρχονται ως επιβράβευση για τις προσπάθειές τους αργότερα στη ζωή γι’ αυτά τα άτομα.